Dodaj do ulubionych

kto się wkrótce wynosi z Zielonej G?

18.06.07, 07:27
byłam na weekend poza zg, pojechałam do wawy i wrocka do znajomych. Nie wiem,
ale myślę żeby od września mieszkać już w innym mieście. Zielona Góra to
nudna dziura, niemal nic tu się nie dzieje. Życie można przespać. Do tego ten
marazm, nic się nie zmienia. Za 10 lat będzie tak samo. Pora opuścić to
miasto, sentymenty na bok. Możeby coś z niego był gdyby nie rządziły nim
przygłupy, ale niestety. Nuda, i brak perspektyw, na dobrą pracę czy choćby
dobre imprezy w klubach.
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.dialog.net.pl 18.06.07, 08:42
      bye bye!
      • zielee Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 18.06.07, 08:53
        ja sie przeprowadzilem z kozuchowa do zg z tego samego powodu co Ty chcesz sie wyniesc z zg :P
        zielona to chyba najwieksza dziura zaraz po suwalkach wsrod (bylych) miast wojewodzkich. Prace moze i mozna dostac dobra ale trzeba byc megamozgiem :P

zalezy kto co lubi, mi np ten zgielk, tlumy, korki poznanskie, wroclawskie raczej nie odpowiadaja
    • Gość: Kari Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:52
      Mam nadzieję,że wyniesie się Kubicki totalnie nieudany prezydent!
    • Gość: Jimi Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: 193.108.194.* 18.06.07, 12:35
      Hmm. No nie wiem. Jak postoisz w korkach to może Ci przejdzie :-)). Praca i
      kultura masowa to zupełnie inna sprawa. Ja akurat tu przyjechałem. Miałem dość
      dużych miast. Fakt że brakuje mi tutaj chociażby kina. Ale jadę do Poznania
      jakby co. Nowa Sól się rozwija. Będzie Focus. Jakieś widoki są ;-)
      • Gość: tk Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.backiel.com.pl 18.06.07, 17:17
        :)))
    • Gość: zadra Dziewczyno byłaś u znajomych w weekend i co? IP: *.ztpnet.pl 18.06.07, 18:17
      Wrocek jest super, ale nigdy tam dłużej nie mieszkałem. Zawsze jest fajnie tam,
      gdzie nas nie ma. Mnie zauroczył Berlin. Mieszkałem w samodzielnym mieszkaniu
      za free, przez miesiąc na Kreuzbergu i byłem zafascynowany. Ale znajomi Niemcy
      jak wrócili z wojaży, pokazali mi też inną stronę miasta. Korki, dużo
      imigrantów z krajów Arabskich, którzy tworzą getta. No i kasa. Masz ją,
      wszędzie ci będzie dobrze, nie masz, to głowa w dół i do pracy. Jeśli ją
      znajdziesz.
      Tak więc, zielonka nie jest taka najgorsza, choć chodzi w innej wadze niż
      Poznań czy Wrocław.
      • Gość: Michu Re: Dziewczyno byłaś u znajomych w weekend i co? IP: *.ztpnet.pl 18.06.07, 20:12
        Prawie rok mieszkałem we Wrocku. Napoczątku bylo fajnie ale potem zaczeło mnie
        to miasto meczyc. Wrocilem do ZG jest i nie załuje.
    • stupendo takie tam... 19.06.07, 17:12
      No nie jest tak źle. kulturalnie się coś ruszyło.. miesiąc temu dwa festiwale
      były równocześnie w jeden weekend. Jest gdzie się bawić, nawet pojawiają się
      dobre serwisy informacyjne gdzie wyjść. Kiedyś tego nie było i poza słupami
      ogłoszeniowymi wieści o dobrej imprezie rozchodziły się tylko pocztą
      pantoflową. Mieszkańcy są żądni kultury, o czym świadczy brak wolnych miejsc w
      filharmonii, problemy z nabyciem biletów na premiery w teatrze. Potrzeba nam
      też hali widowiskowej - jak ognia! Ważne by była na wiele miejsc bo szkoda
      wydawać pieniędzy na kolejną świetlicę! Będzie Focus jak ktoś zauważył, będzie
      basen :-) bezrobocie już jest niewielkie - poniżej 10%. Będą i lepsze oferty.
      Jak będzie praca, będą pieniądze na rozrywkę i bogatsza jej oferta. Ludzie
      częściej wyjdą do restauracji, których też będzie coraz więcej. W dzień kafejki
      jak Ermitaż wychodzące na dwór, do ludzi, w nocy kluby z kocertami lokalnych i
      krajowych gwiazd. Czasem przyjedzie Cesaria Evora :) do nowego-starego
      amfiteatru...
      Ale na serio, komunikacja jest ok. W porównaniu do korków w Poznaniu czy Wrocku
      to raj. Jednak fajnie by było gdyby bylo więcej autobusów nocnych, to by
      ożywiło nocne życie miasta. Nie może być tylko taxi. No i uni.. rozwijać,
      rozwijać itp. Będzie chyba ok.
      A ja może i tak wyjadę, ale jeśli już to na Zachód :)
      • stupendo Re: takie tam... 19.06.07, 17:14
        a we Wrocławiu studiowałem - półtorej godziny dziennie w tramwajach - dziękuję
        bardzo.
        • Gość: kleks Re: i co teraz??!! IP: *.ztpnet.pl 19.06.07, 17:51
          tak....jestem studentem 5 roku pracy socjalnej,kierunku,ktory niby nie jest
          najgorszym,bo takiej pomocy ludzie zawsze potrzebuja i przeciez nikt nie jest
          coraz młodszy,a coraz starszy.Jednak jestem dość przerażony tym co będzie się
          działo teraz,nie wiem czy szukać w zielonej pracy czy wyjechać,czy szukać pracy
          w zawodzie czy jakiejkolwiek innej...Jak ktoś byłby tak miły i spróbował
          doradzić,to byłbym wdzieczny,pozdrawiam:)
          • Gość: bbgfjh Re: i co teraz??!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 19:52
            hej - ja tez w tym roku kończe (nota bene - tez pewna specjalnośc pedagogiki na
            UZ) :) - i ogólnie - kicha - nie wiadomoco tu ze swoim życiem porobić -
            propozycje pracy padają - np. wystawianie towaru w hipermarkecie... w zawodzie
            cos znaleźć - cięzko - a jak sie znajdzie to za minimalną kase - jaks ie z tego
            utrzymać ?? nie jestem z Zielonej, wiec musiałłbym coś wynajmować... :(
            w dupie - ja sobie postanowiłem ze szukam pracy do końca wrześńia (troche w
            Zielonej i w miejscowości z której pochodze), a jak nie znajde nic przyzwoitego
            to sajonara - na zachód - pewnie UK :( smutne, bo wolałbym zostać w Polsce, ale
            nie za 1000 zł. pensji - i martwić sie czy starczy do pierwszego ... jak moi
            rówieśnicy po zawodówce pracujący w Anglii to po 3 tyś zł miesięcznie
            oszczędzają i nie zyyją jak nędzarze ... ciężka sprawa - szkoda ze studia sie
            tak szybko kończą, pradwa Kleks ?? :)
            • Gość: e. Re: i co teraz??!! IP: *.law700002.adsl.entanet.co.uk 26.06.07, 14:02
              i co z tego ze zarabiaja 3tys- duza czesc wydadza na mieszkani, czest tez na
              jedzenie a o piwie innym niz z lidal moga zapomniec. Nie test tutaj na emigracji
              tak kolorowo - tylko nikt sie nie przyzna do tego - ja mialem szczesc - pracuje
              w zawodzie - ale i tak mysle o powrocie z Edinburgha do ZG - co z tego ze
              mieszka sie w miescie pelnym mozliwosci jak nie ma czasu na kozystanie z nich...
              no... chyba ze jestes studentem :) to inna sprawa - takim to tutaj dobrze ;)
      • aski68 Re: takie tam... 20.06.07, 13:39
        nudzić się i narzekać można na każde misto
        W Paryżu może być nudno a w Cigacicach zaje..fajnie :)
        mi tam Zielonka pasuje, lubię Wrocław- ale mieszkać bym tam nie chciał, tak samo
        mam z Krakowem
        mało się dzieje w mieście ? nie wiem czego kto oczekuje, ale ja muszę ostro
        wybierać gdzie iść, bo bym nie zarobiłna bilety :)
    • Gość: agent Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 10:32
      joanna144 napisała:
      > dobre imprezy w klubach.

Proponuję Hamburg, dzielnicę z czerwonymi latarniami, codziennie impreza i to
      nie jedna...
    • Gość: Sophie Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: 85.127.169.* 20.06.07, 12:56
      Ja juz od ponad 7 miesiecy nie mieszkam w ZG. Wyjechalam troche wlasnie z tego
      braku perspektyw,a troche w poszukiwaniu czegos nowego.
      Nie zaluje moje decyzji,poniewaz dobrze mi tu gdzie jestem i mam plany na
      przyszlosc. Ale do ZG chetnie przyjezdzam chetnie i wcale nie uwazam,ze to
      dziura. Miasto jest ladne,zadbane,niestety ma ograniczony rynek pracy i dla
      mnie bylo juz troche za male. Ale jesli ktos ma tam juz prace i swoje miejsce
      to na pewno moze byc zadowolony z "naszego" miasta.
    • Gość: ALI Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.07, 21:25
      Osobiscie sie nie wynosze bo....mam 40 lat ,ale gdybym mial 20 czy 25 to też
      bym tu mieszkal -to miasto ma dużo zalet : jest wystarczajaco male ,ma swietną
      komunikacje miejską , ma duzo zieleni ,jest niezle polożone( berlin 150 ,wrocek
      150.poznan 130 km) , nic tylko mieszkac -a jezeli ktos złapie prace za 3-4
      tysiączki( z czym przyznaje jest DUŻY problem) to nigdzie nie bedzie lepiej...
      • Gość: Optymistka Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 00:57
        Chyba wszędzie jest dobrze, pod warunkiem, że ma się właściwe zajęcie i kasa się
        zgadza.W Z.G poświęca się mniej czasu na przemieszczanie się po mieście niż w
        Poznaniu czy Wrocławiu,to duży plus.A jak masz fajne towarzystwo, to jest super
        gdziekolwiek.
    • Gość: Jacobs Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 08:40
      Kilka lat temu wyjechałem z Zielonej Góry , z perspektywy czasu oceniam że była to bardzo dobra decyzja choć nie ukrywam że w dużej mierze przypadkowa . Gdy mieszkałem w Zielonej Górze to myślałem że nie ma lepszego miejsca na świecie . Wyjechałem do Wa-wy gdzie mieszkałem dwa lata , ale to miasto mnie przerosło : za szybko , za dużo stresu , za drogo . Dopiero we Wrocławiu poczułem że to jest to . Miasto na moją miarę ( a każdy ma swoją ) . Duży rynek pracy , normalni ludzie ( a nie cyborgi jak w wa-wie ) , ciekawie "po pracy" . Jak czujesz że się dusisz w Zielonej to szukaj innego miejsca do życia . Odwagi , życie masz tylko jedno , z każdym rokiem trudniej podjąć decyzje .
      PS
      Nie ma nic bardziej przygnębiającego niż niedziela w Zielonej .
      • agata322 Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 21.06.07, 11:41
        Może nie chodzi o miejsce,ale o ludzi jacy Ciebie otaczaja . Ja się tutaj
        dobrze czuję wśród rodziny , przyjaciół. Nie potrzrebuję rozrywek , knajp,
        imprez. Myślę,że potrzeba uczestnictwa w życiu nocnym przemija. Pozostaje dobra
        książka i wyjazdy. Nie trzeba przecież siedzieć cały czas w Zielonej. No może
        jeżeli chodzi o rynek pracy to mogło by być lepiej . Ale ja przynajmniej nie
        mam powodów do narzekań. Poza tym nie traci się tyle czasu na dojazdy , nie
        widać takiego brudu / jak np w Łodzi, Warszawie /.
        • Gość: bubusia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 21.06.07, 17:56
          Jakie ma znaczenie przeprowadzka gdziekolwiek? W calej Polsce jest tak samo.
          Przestepczosc, brak perspektyw, szpitale upadaja, policji nie widac, w szkolach
          tylko Sienkiewicz, a na szczytach wladzy wciaz degrengolada. To ma byc kraj dla
          moich dzieci? Rozdarli Polske na strzepy, wyjechalam i nigdy nie wroce. A
          przeprowadzki z Ciechocinka do Drezdenka nie maja zadnego znaczenia - to tylko
          jeden wielki kociol.
          • Gość: tk Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.backiel.com.pl 21.06.07, 18:35
            wyjechałaś za granice??

albo ambicji nie masz pracując tam fizycznie
            albo wjątkowo trafiło Cię się z pracą

• Gość: bubusia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.range81-129.btcentralplus.com 21.06.07, 19:24
              Trafilo? Szukalam i znalazlam. Mam swoje ambicje. Nie po to studia konczylam,
              by gary myc. 6500 zl za prace biurowa. Kto chce ten znajdzie, taka prawda.
          • bobdywro Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 21.06.07, 19:42
            Chyba trochę przesadzasz , a może coś z Tobą było nie tak . Żyje w Polsce , mam niezłą prace ( head hunter proponuje mi lepszą ) , dobre ubezpieczenie zdrowotne , mieszkam na chronionym osiedlu , dzieci w niezłej szkole ( salezjańskiej ) a władze mam w d…. . Sam wybrałem miasto w którym żyje ( nie jest to Zielona Góra ) . Podczas studiów w kolejne wakacje obstawiałem pole szparagowe u bauera i .... dość .
            A co do tego Sienkiewicza w szkołach to Ci chyba niezłą wodę z mózgu zrobili . Ja czytam co mi się żywnie podoba i problemem jest nie to że czegoś czytać nie wolno ale że brakuje czasu .
            PS
            Nie zarzekaj się że nie wrócisz , różne bywa , potem będzie Ci głupio .
            • Gość: bubusia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.range86-145.btcentralplus.com 22.06.07, 18:12
              Nie wmawiaj mi czegos czego nie napisalam - ale co mi tam, niech kazdy pieli
              wlasny ogrodek. Skoro zarabiasz duzo, chwala ci, zwlaszcza gdy robisz to
              legalnie i etycznie. Ale rozejrzyj sie wokolo, kolego. Polska jest krajem
              paradoksow. Kasa nie spowoduje, ze zalatwisz sprawe urzedowa od razu, ze w tv
              obejrzysz teletubisie, ze twoje dziecko wychowywac sie bedzie w normalnym
              kraju. Zeby kraj stanal na nogi, trzeba 5-letniego programu gospodarczego,
              ktory musialby wejsc w zycie juz teraz. I kazdemu musialoby na nim zalezec. A
              Polakom i polskiej wladzy nie zalezy na niczym poza soba samymi. Moze za 5 lat
              wroce do Polski, by kupic sobie domek letniskowy. I wtedy dopiero bedzie mialo
              znaczenie czy kupie sobie w Zielonej Gorze czy w Kamieniu Pomorskim.
              • bobdywro Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 23.06.07, 14:05
                Z uwagi na wykonywana prace trochę jeżdżę po świecie i mogę z czystym sumieniem powiedzieć ze po wizytach w Rosji i Ukrainie Polska wydaje mi się oazą spokoju i porządku . Gdy słyszę o korupcji w Polsce i porównuje to z tym co widziałem w Rosji i na Ukrainie to ogarnia mnie pusty śmiech . Oczywiście daleko nam do Francji czy Niemiec , ale robienie za pomiotło ( nawet za dobre pieniądze ) już mi się znudziło . Wole pojechać tam na urlop , ceny wcale nie są dużo wyższe niż u nas . Nie wiem jakie masz doświadczenia z "nienormalną" Polską , dla mnie jest normalna , może trochę biedna i zacofana ale nigdzie na ma takich pięknych kobiet i dobrego jedzenia .
                • Gość: bubusia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.range86-151.btcentralplus.com 23.06.07, 14:52
                  Czemu porownujesz nas z Rosja i Ukraina? Takie porownania zawsze wyjda na plus.
                  Rownie dobrze mozesz porownac Polske z Burundi. Czemu nie porownasz nas z
                  Czechami i Wegrami? Startowali z tego samego pulapu. W Czechach zrobili ostre
                  ciecie lustracyjne w 1990 - wszyscy nalezacy wczesniej do partii komunistycznej
                  dostali bana na sprawowanie funkcji panstwowych i poszli w przedsiebiorczosc,
                  bo nie mieli innego wyjscia. Na Wegrzech to samo. A w Polsce? Maglowanie od 17
                  lat tego samego i straszenie teczkami. Wiesz, ilu jest w Wielkiej Brytanii
                  Czechow i Wegrow? Statystycznie niewielu...a Polakow? Zadaj sobie pytanie:
                  dlaczego?
                  Fajnie, ze ci dobrze, ale mamy odmienne punkty widzenia. Mi jak przychodzi
                  malutka ochota na powrot, to wlaczam Fakty i smialabym sie do rozpuku gdyby nie
                  to, ze wszystko co wymysla ci idioci dotknie rowniez mojej rodziny, ktora
                  zostala w Polsce.
                  • bobdywro Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 23.06.07, 18:26
                    Wierz mi że można żyć i nie interesować się lustracją , dekomunizacja , aborcją itp. pierdołami . Ale skoro twój obraz Polski opiera się na relacji Faktów czy innego WSI24 to się nie dziwie że nigdy tu nie wrócisz .
                    Stawianie Rosji i Burundi w jednej lidze to lekka przesada i mocno obraźliwa dla Rosjan . A Czechy i Węgry ? Skoro namiętne oglądasz TV to powinnaś znać sytuacje gospodarczą Węgier - są na skraju załamania gospodarki . A jak jestem w Czechach to poza tanim piwem i jedzeniem nie dostrzegam istotniejszych różnic między nimi a nami . Wszystko można było zrobić w Polsce lepiej ale jest jak jest i trzeba się w tym umieć znaleźć , ja sobie jakoś radze ( czego i Tobie w Nowej Ojczyźnie życzę ) .
                    • Gość: bubusia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.range86-151.btcentralplus.com 24.06.07, 00:11
                      Oby nam zdrowie dopisywalo, trzymaj sie.
                • Gość: zielonogorzanin Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.centertel.pl 24.06.07, 04:10
                  bzdury opowiadasz ja w rosji zarobilem i dorobilem sie i 100% lepiej znam wschod
                  jak ty i poziom zycia jest tam wiekszy a do zielonej niema co rownac
                  • bobdywro Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 24.06.07, 09:53
                    Czytaj ze zrozumieniem . Nie pisze o poziomie życia ale o korupcji . Skoro tak dobrze znasz Rosje to powinieneś wiedzieć jak wyglądają tam przetargi . Nie liczy się kto zrobi taniej i szybciej ale ile dasz i kogo znasz . Poza tym trzeba mieć mocna wątrobę żeby egzystować na tamtym rynku .
                    • Gość: bubusia Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.range81-152.btcentralplus.com 24.06.07, 19:37
                      Zielonogorzanin, to wracaj do Rosji. Nie o tym dyskutowalismy...
                    • Gość: zielonogorzanin Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.centertel.pl 27.06.07, 15:34
                      jesli chodzi o korupcje to masz czesciowa racje decydyja te same uklady co w
                      polsce sa tylko wieksze mozliwosci sam przyznasz, co do watroby to prawda 50/50
                      ja w zielonej nie pilem prawda tam sie nauczylem ale tez nauczylem sie pic tak
                      ze ruskie wiecej mnie na to nie namawiaja zeby samym nie wyjsc na durni a zawody
                      w pijanstwie juz sie koncza tez musisz to przyznac,bylem prowadzacym kilka
                      polskich budow w rosjijak i dla ruskich kilka duzych kontraktow z zachodem,sam
                      tez wiesz ze jednym z wazniejszych dyrektorow wnesztorg banka jest polak,mts
                      ruskim tez zarzadzaja polacy /dla nie wtajemniczonych siec komorkowa
                      ruska/hipermarketach tez dyrektorami sa polacy no nie wiekszosci/hipermarkety sa
                      typowo ruskie malo jest lub wcale sieci zachodnich drenazujacych rynek dla
                      siebie/i wbrem powszechnej opini sam potwierdzisz ze kontakty na poziomie polak
                      -ruski sa normalne lacznie z bania i wszystkimi dodatkami napewno sam znasz
                      powiedzenie ruskich kobiet ze polacy sa tacy sami jak ruskie tylko wiecej sie
                      staraja?????? sentment do rodzinnego miasta zostanie na zawsze ,nie zmieni tego
                      fak ze czlowiek zyje tam gdzie znajduje swoje miejsce w pracy bo o tym mowa, a
                      czasy dziecinstwa,kolegow ze szkol,pierwszej milosci zostaja w duszy i mysle ze
                      moj syn ,ktory urodzil sie w rosji ,jest wiekszym nacjonalista zielonogorskim
                      jak nie jeden na tym forum i jego marzenie jest wrocic i pracowac w zielonej
                      gorze a ma dopiero 9 lat i wszystko co dotyczy falubazow zna doskonale i z
                      meczami zuzlowymi jest na bierzaca kontynujac tradycje rodzinne/ojciec moj byl
                      zuzlowcem w zielonej gorze/ w czym na pewno niebede przeszkadzal,jesli mi
                      warunki pozwola tez wroce pewnego dnia tam skad wyszedlem ale to juz inna historia
                      wracajac do przetargow to lapowki sa przejrzyste 10/15 % kontraktu platne 50 po
                      wygraniu kontraktu 50 po zakonczeniu kontraktu suma lapowki wkalkulowana w
                      koszta inwestycji
      • Gość: a może jednak? Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:22
        www.rzg.pl/info.php?id=8305 Ja zostaję :)
    • Gość: cccp Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej Gory ? IP: *.ztpnet.pl 21.06.07, 23:06
      wszystkie parchy ?
    • Gość: Napoleon Napewno Bahalski!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 18:53
      Czy zabierze ze sobą swojego giermka ciemneczoło zobaczymy.
      • borus6 omijajcie Opole 23.06.07, 23:25
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=65
        • Gość: Jarek Re:metropolia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.06.07, 13:30
          Wpajany przez rodzicow patriotyzm lokalny o wyzszosci naszego miasta nad innymi
          osrodkami nie ma nic z rozsadkiem raczej z malomiasteczkowoscia.
          Wyleczylem sie z Zielonej jako metropoli. Zielona powinna zostac zielona,z
          osrodkiem naukowym, przyjazna dla mieszkancow.
          Czy Weimar jest duzy, czy oxford.- nie ,ale znany. Stolica >Florydy nie jest
          Miami tylko Teneesse.
          2 osrodki badawcze, silna uczelnia i z 2 zaklady High tech.Do tego nie
          potrzebujemy wycinac lasu.Zmarnowalismy tyle terenu pod bzdury.

nasze miejsce w szeregu

1. Warszawa 1 697 596
          2. Łódź 767 628
          3. Kraków 756 629
          4. Wrocław 635 932
          5. Poznań 567 882
          6. Gdańsk 458 053
          7. Szczecin 411 119
          8. Bydgoszcz 366 074
          9. Lublin 354 967
          10. Katowice 317 220
          11. Białystok 294 864
          12. Gdynia 252 791
          13. Częstochowa 246 890
          14. Radom 227 018
          15. Sosnowiec 226 034
          16. Kielce 208 193
          17. Toruń 208 007
          18. Gliwice 199 451
          19. Zabrze 191 247
          20. Bytom 187 943
          21. Bielsko-Biała 176 864
          22. Olsztyn 174 473
          23. Rzeszów 163 069
          24. Ruda Śląska 146 582
          25. Rybnik 141 580
          26. Tychy 131 153
          27. Dąbrowa Górnicza 130 128
          28. Opole 128 268
          29. Płock 127 461
          30. Elbląg 127 275
          31. Gorzów Wielkopolski 126 018
          32. Wałbrzych 125 465
          33. Włocławek 119 939
          34. Zielona Góra 118 221
          35. Tarnów 117 560
          36. Chorzów 114 686
          37. Kalisz 108 841
          38. Koszalin 107 886
          39. Legnica 105 750
          40. Grudziądz 99 578
          • Gość: galernik Re:metropolia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 21:56
            Wszystko to prawda, prócz może faktu, że stolicą stanu Floryda jest Tallahasee
            (a może też przez dwa 's'?), Tennesse to inny stan.
            ;)
    • Gość: tk Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? IP: *.backiel.com.pl 26.06.07, 18:10
      ja się sprowadzam - siać dywersję na tyłach wroga :]
    • Gość: MW W weekend W-wa i Wrcław?? IP: 57.66.78.* 27.06.07, 10:19
      To się naoglądałaś chyba widoków przez szybę samochodu
    • zearid Re: kto się wkrótce wynosi z Zielonej G? 01.07.07, 21:22
      Ja osobiscie sie wynioslem z ZG prawie rok temu, troche wawa, teraz od 8miechow
      Poznan. Fakt, o prace tu latwiej i to duzo, ale i tak tesknie za ZG. To miasto
      ma dusze i swoj urok, nie jest to wielki moloch w ktorym cisza jest obcym
      pojeciem a las odlegla wizja. Moze i dzieje sie wiecej ale jednak wole ZG.
      Niestety nie planuje poki co powrotu, tu teraz mieszkam i pracuje, ale kto wie
      co bedzie kiedys?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka