nataschka76 06.05.08, 12:32 witam! pytanie jak w temacie? ile sie teraz daje? prosze o podpowiedzi, pozdarwiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: ile do koperty na I -ą Komunię?? IP: *.ztpnet.pl 06.05.08, 14:13 to zależy do kogo idziesz, ja jestem zaproszona do obcych i dam 100 zł plus pamiatka i boboniera, kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
nataschka76 Re: ile do koperty na I -ą Komunię?? 06.05.08, 23:35 idę do bliskich znajomych męża, a właściwie do ich córki. Nie jestesmy rodzicami chrzestnymi, ani rodziną, po prostu dobrymi znajomymi. Więc ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: ile do koperty na I -ą Komunię?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 07:23 według mnie prezent, a jeśli już kasa to 100 zł+jakieś kwiatki, proponuję białego storczyka w doniczce, żeby młoda panna nie wywaliła do kosza ciętych kwiatków, tylko na dłużej przypominały jej ten specjalny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: ile do koperty na I -ą Komunię?? IP: 80.50.56.* 07.05.08, 07:58 100 zł to raczej mało - lepiej wyglądałby prezent....zegarek swatch,zlote kolczyki, mp3 lub mp4- koszt ok 200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nataschka76 Re: ile do koperty na I -ą Komunię?? 07.05.08, 10:54 te gadżety to mała już od dawna ma:))) Mysle, że jak włożę 150 zł+kwiatki + bombonierka, to chyba będzie ok. Swojądroga, jakie teraz są fajne czasy, ja pierwszy zegarek dostałam na komunię, a mała zegarek ma już od dawna, nie wspomnę o komórce, mp4 - te rzezcy też zna i posiada od dawna i lepiej je obsługuje niz niejeden dorosły:))) Odpowiedz Link Zgłoś
pamana Re: ile do koperty na I -ą Komunię?? 07.05.08, 18:52 No i z czego tu sie cieszyc?:-/ po co jej ten zegarek,komorka czy mp4 w wieku ponizej 8 lat ? zenujace czasy i wieczny majowy problem co nie ile dac. czy ktos z gosc i sama komunistka wie dlaczego przyjmuje komunie i co to wogole jest ? p. Odpowiedz Link Zgłoś
nataschka76 do Pamana 08.05.08, 11:31 z całym szacunkiem, ale wyobrax sobie,że mała dobrze wie, po co idzie do I Komunii i bardzo się z tego powodu cieszy i docenia aspekt duchowy wydarzenia, tak jak wszyscy, których na to Wydarzenie zaprosiła. A moja radość wynikała z faktu, że ja będąc w jej wieku nie znałam tych gadżetów, które ona dziś ma, a które niewatpliwie ułatwiają (komórka) lub umilają (mp3) życie. Ona biegle obsługuje komputer i inne sprzęty mając niecałe 8 lat, a wielu ludziom do tej pory obsługa tych sprzętów nie przychodzi łatwo, chociaż przekroczyli czterdziestkę lub więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Pamana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.08, 18:46 To może lepiej kup jej jakąś religijną książke?? Np biblię i daj jej z dedykacją, myślę ze w św Antonim znajdą się fajne książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunista Re: do Pamana IP: 92.244.40.* 08.05.08, 21:01 biblia na komunię ??? po co ? ja chcę tysiaka :) Odpowiedz Link Zgłoś