Dodaj do ulubionych

----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A----

IP: *.arch.pwr.wroc.pl 07.01.02, 18:53
Czy ktoś z Was kojarzy coś na temat Mlodziezy Wszechpolskiej ???
Podobno byli kiedyś w Zielonej Gorze a teraz reaktywują swoją działalność.
Jak dysponujecie jakimś info to piszcie ! ;)

Krzych
Obserwuj wątek
    • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 07.01.02, 19:41
      Czy dziś ktoś czyta Dmowskiego?
      • borys-krakow czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:46
        kobyla napisał(a):

> Czy dziś ktoś czyta Dmowskiego?
        Są tacy, co czytują też Mao, Marksa, Kadafiego a może i Kim Ir Sena.

• kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:48
          Ja czytałem dawno temu rozważania Marksa(chyba tzw młodego Marksa) o alienacji
          pracy i bardzo mi się podobały.
          • borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:52
            Dmowski też bywa sympatyczny - z kolei w końcówce.
            • kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:54
              O tak. W ogóle Dmowski jest o wiele sympatyczniejszy od dmowszczyków. Z kolei
              piłsudczycy są bardziej sympatyczni od Piłsudskiego.
              • borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:55
                O, nie!
                Do Dziadka mam niczym nie uzasadniony, głęboki sentyment.
                • borys-krakow Znowu Polską rządzą... 07.01.02, 19:55
                  ... dwie trumny.
                • kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:58
                  Powiedz jak kochasz Marszałka Tysiąclecia?
                  • arwena miszczunie! 07.01.02, 19:59
                    fantastyczne rozmycie!
                    gratulacje!
                    • borys-krakow Re: miszczunie! 07.01.02, 20:34
                      arwena napisał(a):

> fantastyczne rozmycie!
                      > gratulacje!
                      Jeszcze Cię naziole znajdą i zamęczą.

• borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:34
                    kobyla napisał(a):

> Powiedz jak kochasz Marszałka Tysiąclecia?
                    Conajmniej jak Prymusa Tysiąclecia.

• kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:35
                      Masz w domu jakieś popiersie Marszałka, albo portret?
                      • borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:38
                        kobyla napisał(a):

> Masz w domu jakieś popiersie Marszałka, albo portret?
                        W Gorzowie w pokoiku po mnie pozostało gipsowe popiersiątko A.D. 1983.
                        A w Krakowie mam Najjaśniejszego Pana.
                        • kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:45
                          Piłsudskiego niekoniecznie, ale Najjaśniejszego Pana to chciałbym mieć w domu.
                          To znaczy masz portret?

A propos popiersia. Miałem kolegę, który pochodził z Łomży i był wielkim
                          miłośnikiem Marszałka. Na pierwszym roku przyjechał do akademika i zaczął się
                          rozpakowywać. Na honoowym miejscu na stoliku ustawił popiersie i poszedł do
                          kibla. Wtedy jego współlokatorzy przymocowywali do słomianki nad łóżkę
                          rozkładówkę z piosenkarką włoską „Sandrą”. Użyli popiersia do przybijania
                          gwoździków. Uszkodzili. Możesz sobie wyobrazić co się działo gdy właSciciel
                          popiersia wrócił.
                          • kobyla O Sandrze 07.01.02, 20:48
                            Chodziło mi o to, że uszkodzili popiersie Marszałka a nie Sandry, która nota
                            bene miała o wiele gorsze popiersie od innej gwiazdy „Sabriny” czy nie
                            przymierzając Samanthy Fox
                          • borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 08.01.02, 14:37
                            kobyla napisał(a):

> To znaczy masz portret?
                            Mam truchełko wywleczone z Kościoła Kapucynów we Wiedniu.

W Krakowie chodzą kontrole z Magistratu i za niemanie Najjaśniejszego Pana lutują
                            po 2 stówy.

> Możesz sobie wyobrazić co się działo gdy właSciciel popiersia wrócił.
                            Uszkodziłbym wandali w stopniu wyższym, niż oni Marszałka
    • Gość: Krzych ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.01.02, 13:20
      Hej !
      Pytałem o Młodzież Wszechpolska a nie o Dmowskiego czy Piłsudskiego !
      No więc...
      • borys-krakow Czytelnictwo be??? 08.01.02, 14:34
        Gość portalu: Krzych napisał(a):

> Pytałem o Młodzież Wszechpolska a nie o Dmowskiego czy Piłsudskiego !
        Tak jak się spodziewałem Młodzieńca Wszechpolskiego nie interesuje czytelnictwo.

• kobyla Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 21:22
          Myślę, że ja zaliczam się do młodzieży wszechpolskiej. Jestem w miarę młody.
          urodziłem się w centralnej Polsce, studiowałem w południowo-wschodniej a
          mieszkam w Gorzowie.
          • kaixo Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 21:47
            Czy Wszechpolki to też Wszechpolacy?
            • kobyla Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 21:55
              Jasne że tak. Naród jest istotny a nie płeć. Przede wszystkim naród. Płeć jest
              drugorzędna. Człowiek najpierw rodzi się Polakiem a dopiero potem mężczyzną czy
              kobietą.
              • kaixo Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 22:16
                A jezeli wszechpolka jest prawdziwa kobieta (a nie transwestyta) to czy w
                zgodzie z kanonami jezyka ojczystego jest tez wszechpolakiem (czyli Polakiem
                plci meskiej?) A staruszki, ktore sa mlode duchem, czy sa mlodziezowkami
                wszechpolakami czy jednak nie?
                • klin! Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 23:32
                  Młodzież Wszechpolska dzieli się na: Dzieci Wszechpolskie, Wszechpolki Młodsze,
                  Wszechpolki Starsze, Wszechpolaków Młodszych i Romana Giertycha.
                  Jeśli chodzi o odmianę gramatyczną, to jest ona w zasadzie dowolna. Zaleca się
                  jedynie pisanie Ważnych Słów z wielkiej litery albo kapitalikami (jak w tytule
                  wątku). Kobyla jest Fałszywym Wszechpolakiem - zdradziła go niepoprawna
                  pisownia.
                  • borys-krakow Ja chyba nie 08.01.02, 23:40
                    klin! napisał(a):

> Kobyla jest Fałszywym Wszechpolakiem
                    Czy to oznacza, że jednak jest Wszechpolakiem - tyle że fałszywym?
                    • klin! Re: Ja chyba nie 08.01.02, 23:51
                      Jakie to ma znaczenie? Tak czy owak może spodziewać się Dużych Kłopotów.
              • tom_tom Re: Ja jestem wszechpolakiem 09.01.02, 08:00
                Wstydzę się, ale ja urodziłem się facetem. O ile wiem najpierw patrzyli mi
                między nogi.
    • Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.kvz.tudelft.nl 09.01.02, 00:41
      To wlasnie wlaczyles, kolego, temat rzeke. Dawno nie pisalem nic na forum,
      jestem pijany po Grolschach i do tego znalem szefa tej organizacji na zachodnia
      Polske. Mialem ta niewatpliwa nieprzyjemnosc chodzenia do tej samej klasy co
      Maciej K., wyzej wspomnianego, w Elektroniku. Bylo to jakiej 6-7 lat temu.
      Nieladnie podawac nazwisko w necie, wiec zadowolcie sie tylko tako informacja.
      Koles ten mial juz dosc mocno wyprany swoj prawicowy mozg od "zydowsko-
      masonskiego spisku" wladajacego swiatem z Sorosem na czele. Co tydzien wciskal
      mi ksiazeczki gosci znanych teraz z sejmu jako poslowie Samoobrony czy tez
      zwiazani z radiem M. (nie pozwole szargac tu imieniem Maryja, bo radio to nie
      zasluguje na zaden szacunek). Niektorzy z nich sa teraz zamieszani w wielkie
      machlojki. W kazdym badz razie, ksiazeczki te denuncjowaly polskich masonow,
      wmieniajac nazwiska Kuronia, Modzelewskiego, Milosza, ks. Tischnera czy
      Kwasniewskiego. Ten ostatni byl masonem bo nosil niebieska koszule i trzymal
      reke na sercu w czasie przysiegi prezydenckiej. Nie przecze ze sporo wtym
      logiki. Ale w 90% byly to wymysly oblakanca, ktorego jak najszybiciej
      nalezaloby zamknac w Ciborzu. Nie podoba mi sie organizacja masonska. Przede
      wszystkim, poniewaz nikt do konca nie wie co ta organizacja soba reprezentuje.
      Jeden z punktow jej "regulaminu" mowi, ze zwierzchnik tej organizacji stoi
      ponad jakimkolwiek innym szefem danego czlonka. Jednym z zasluzonych jest
      Ciosue Carducci, ktory napisal hymn do szatana. Takie rzeczy mowia przynajmniej
      ksiazeczki dane mi przez mojego "kolege". Najbardziej boli, ze wspaniale sie
      rozumial z innym moim kumplem z klasy, obecnie ksiedzem. Tak, trzymali sie
      blisko kosciola, na moj gust za blisko. Jako ludzie szerzacy taka nienawisc,
      nie powinni byc w ogole przez Kosciol dopuszczani do glosu. Sa to ludzie
      chorzy, z Hitlerem byliby na ty.
      • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 09.01.02, 18:22
        Wlasciwie nie rozumiem o co ci chodzi ...
        Ty nie lubisz masonow za ich ciemne knowania i Maciek K. ich nie lubil;
        masz do niego pretensje ze sie przyjaznil z kolega z klasy; znowu dalej
        zarzucasz nienawisc i wyimaginowana, potencjalna przyjazn z AH, masz uraz do RM
        no i jeszcze na koniec piszesz:
        "Nie przecze ze sporo wtym logiki. Ale w 90% byly to wymysly oblakanca, ktorego
        jak najszybiciej nalezaloby zamknac w Ciborzu." - o co Ci chodzi ?...

Krzych

PS A czym sie on zajmowal z kolegami z MW ?
        • Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.kvz.tudelft.nl 10.01.02, 00:31

> Wlasciwie nie rozumiem o co ci chodzi ...
          > Ty nie lubisz masonow za ich ciemne knowania i Maciek K. ich nie lubil;
          > masz do niego pretensje ze sie przyjaznil z kolega z klasy; znowu dalej
          > zarzucasz nienawisc i wyimaginowana, potencjalna przyjazn z AH, masz uraz do RM
          >
          > no i jeszcze na koniec piszesz:
          > "Nie przecze ze sporo wtym logiki. Ale w 90% byly to wymysly oblakanca, ktorego
          >
          > jak najszybiciej nalezaloby zamknac w Ciborzu." - o co Ci chodzi ?...
          >
          > Krzych
          >
          > PS A czym sie on zajmowal z kolegami z MW ?

• Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.kvz.tudelft.nl 10.01.02, 00:34
            Choera, mialem dlugo odpowiedz, ale niestety gdzies ja wzarlo. Nie chce mi sie
            pisac drugi raz wiec tylko zaznacze, ze widocznie zbyt gleboko skrylem ironie.
            • Gość: Hiacynt Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 10.01.02, 09:59
              Do Młodzieży Wszechpolskiej zraziła mnie pederastia szerząca się wśród
              aktywnych członków (!) tejże organizacji !
              Ja chciałbym najpierw pochodzić, a dopiero później pójść do łóżka.
              • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 10.01.02, 13:18
                Ja chcialby wrocic do sprawy popiersia, Borys, a są w Krakowie Najjsniejszepany krajowej produkcji? I za ile
                mozna sobie sprawic? Albo jakis fajny oleodruk, zeby mogl oprawic? Mam tylko fajny portret Wilusia, ale jego
                jakos trudniej mi przychodzi wieszac w poczesnym miejscu. A najbardziej chcialbym miec taki portret oryginalny z
                epoki, np. na jaki porucznik von Trotta (�Marsz Radetzky'ego�) natknął się w burdelu.
                • borys-krakow Od Młodzieży Wszechpolskiej do kultu zaborców 10.01.02, 14:41
                  kajzerka napisał(a):

> Ja chcialby wrocic do sprawy popiersia, Borys, a są w Krakowie Najjsniejszepan
                  > y krajowej produkcji?
                  Biustów nie widuję, plakaty owszem, pewnie podobne ceny jak plakatów z Moną Lisą
                  palącą jointa.

> Albo jakis fajny oleodruk, zeby mogl oprawic?
                  Oleodruki na zamówienie za śmieszne pieniądze wykonują głodujący artyści (mamy tu
                  ASP produkującą bezrobotnych twórców). Podaj gabaryty, spytam o ceny.

> Mam tylko fajny portret Wilusia, ale jego jakos trudniej mi przychodzi wieszac
                  w poczesnym miejscu.
                  Jedna z rzeczy, która mnie zadziwia: różnica w stosunku Wielkopolan do Wilusia
                  (np. moja babcia: czysta nienawiść) i Małopolan do Najjaśniejszego Pana (wielki
                  sentyment). Obaj do Polski mieli raczej podobny stosunek.

>A najbardziej chcialbym miec taki portret oryginalny z epoki, np. na jaki
                  >porucznik von Trotta (�Marsz Radetzky'ego�) natknął się w burdelu.
                  W krakowskich burdelach już raczej ich nie ma. Spróbuj w Austrii.
                  • maaranta Re: Od Młodzieży Wszechpolskiej do kultu zaborców 28.02.02, 17:53
                    Gdyby w Krakowie obok Wawelu wybudowano takie monstrum, jak pałacyk dla
                    Wilhelma w Poznaniu, małopolanie tez by go znienawidzili :))))
                    • borys-krakow Re: Od Młodzieży Wszechpolskiej do kultu zaborców 28.02.02, 17:59
                      maaranta napisał(a):

> Gdyby w Krakowie obok Wawelu wybudowano takie monstrum, jak pałacyk dla
                      > Wilhelma w Poznaniu, małopolanie tez by go znienawidzili :))))
                      Wawel zabudowano wojskowym szpitalem (stoi do dzisiaj, podobnie jak chatka
                      Wilusia) i zdewastowano pałac królewski. Generalnie miłość krakowian do Starego
                      Prohazki jest cokolwiek niewytłumaczalna. Ale jest faktem, a teraz, gdy
                      Habsburgowie nie mogą nawet w Austrii mieszkać - jest sympatycznym dziwactwem.
            • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: 156.17.29.* 10.01.02, 13:14
              A ja jednak prosze o ta dluga odp. ;))

Krzych
              • kaixo Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 10.01.02, 20:06
                ta dluga odp.
                • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 11.01.02, 19:00
                  Mam pytanie do Krzycha. Kto z polskich polityków obecnego czasu najwięcej
                  czerpie z myśli Romana Dmowskiego?
                  • Gość: Krzych ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 16:28
                    Roman Giertych
                    Jego dziadek Jedzrzej byl najblizszym wspolpracownikiem Romana Dmowskiego.
                    Dzieki jego ojcu m.in. ocalaly wybitne publikacje Feliksa Konecznego.
                    (3 ksiazki F.K. sa dostepne na biblio.ojczyzna.pl/HTML/AUTORZY-
                    Koneczny.htm )

(Odsylam do ksiazek kol. Romana Giertycha: "Kontrrewolucja mlodych" (dostepna
                    pod adresem:
                    web.pertus.com.pl/~mwszechp/kontrewol/index.htm ),
                    "Lot orla", "Zbior felietonow".)

Krzych
                    • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.01.02, 16:39
                      Krzychu. Podaj w proc. kto ile zrobił dla odzyskania niepodległości.
                      Według mnie jest tak:
                      Piłsudski 65 proc.
                      Dmowski 35 proc.
                      Co ty na to?
                      • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 17.01.02, 19:51
                        Dzieki Dmowskiemu Polska jest niepodlegla - Pilsudski sie mylil. W Procenty sie
                        bawil nie bede.

Krzych
                        • Gość: Hiacynt Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 17.01.02, 20:08

> Dzieki Dmowskiemu Polska jest niepodlegla - Pilsudski sie mylil. W Procenty sie
                          >
                          > bawil nie bede.
                          >
                          > Krzych

Kocham Cię Krzysiu !
                          Uwielbiam takich zdecydowanych młodych mężczyzn o faszystwoskich poglądach !
                          Kocham Twój byczy i umięśniony kark oraz Twoje przecudnie wygolone ciemiączko.
                          Krzych podniecasz mnie swoim zdecydowaniem. dawno nie spotkałem takiego macho jak
                          Ty mój ukochany dziobaku !
                          Pa !
                          Twój Hiacynt.

• Gość: k Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:31
                            No dzieki za te wszystkie komplementy ;)))
                        • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:16

> Pilsudski sie mylil.
                          Z czym?
                          • Gość: Hiacynt Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 17.01.02, 20:18
                            borys-krakow napisał(a):

> Gość portalu: Krzych napisał(a):
                            >
                            > > Pilsudski sie mylil.
                            > Z czym?

Krzych się nidy nie myli. Odczep się od Krzycha bo go glowa rozboli !
                            • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:20
                              W Zielonce też jest chello? Nie na temat, z ciekawości...
                              • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:27
                                Ze niby co?
                                • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:28
                                  kobyla napisał(a):

> Ze niby co?
                                  Hiacynt (btw. ksywa kojarzy mi się jednoznacznie) pisze z IP chello. Myślałem, że
                                  chello jest tylko w Wawie i Krakowie.

• Gość: K Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:33
                            Ze swoja proniemiecka koncepcja geopolityczna.
                            • Gość: K Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:34
                              sie Pilsudski mylil.
                        • tom_tom Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:31

> Dzieki Dmowskiemu Polska jest niepodlegla - Pilsudski sie mylil. W Procenty sie
                          >
                          > bawil nie bede.
                          >
                          > Krzych

No nie. Tego nawet ja nie zniosę. Polska bez Piłsudskiego? Bez dziadka? Bez
                          marszu na Kijów? Bez bitwy warszawskiej?
                          O cholera chyba się zagolopowałem. 100 procent dla marszałka.
                          • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:33
                            tom_tom napisał(a):

> Bez bitwy warszawskiej?
                            Bitwę warszawską wygrał Weygand i Sikorski.
                            ;)
                            • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:53
                              A w Zielonej Górze jest rondo Dmowskiego.Znaczy czczą pana Romana. I jakieś
                              procenty przyznali.
                              • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:57
                                Interesuje mie F. Skoneczny. Jakie są główne tezy jego prac?
                                • Gość: mmikki Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 18.01.02, 22:40
                                  kobyla napisał(a):

> Interesuje mie F. Skoneczny. Jakie są główne tezy jego prac?

Pić, pierdolić, tańcować !!!
                                  • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.01.02, 15:07
                                    Pytam poważnie. O czym pisał Skoneczny? Naprawdę nie wiem.
                                    • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:29
                                      Stworzyl wlasna kompleksowa, historiozoficzna teorie cywilizacji, jest jednym z
                                      kilku najwybitniejszych postaci w tej dziedzinie. Polecam link zamieszczony
                                      powyzej oraz ksiazki Konecznego... Na forum teorii cywilizacji wykaldal nie
                                      bede. Jesli jestes zainteresowany mozemy sie spotkac i pozycze Ci jakies
                                      podstawowe opracowanie.

5x5@wp.pl

Krzych
                          • Gość: K Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:36
                            Bitwa Warszawska nie dowodzil Pilsudski.
                            • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.03.02, 22:46
                              Gość portalu: K napisał(a):

> Bitwa Warszawska nie dowodzil Pilsudski.
                              No właśnie. Mówiłem. Weygand i Sikorski.

• Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:44

PROTEST

18 stycznia wszedł na ekrany polskich kin film Michaela Apteda "Enigma" na
      podstawie powieści Roberta Harrisa. Obraz wyprodukowany przez studio muzyka
      rockowego Micka Jaggera (Jagged Films), opowiada o dzielnych brytyjskich
      kryptologach łamiących kod enigmy. Polak występuje w filmie w roli zdrajcy
      sprzedającego nazistom informacje o "sukcesie" brytyjczyków.

W filmie właściwie zignorowano ogromny wkład polskich matematyków w złamanie
      kodów i stworzenie maszyny deszyfrującej, a sukces rozszyfrowania enigmy
      przypisano tajnemu brytyjskiemu ośrodkowi dekryptażu. Niedopuszczalną
      manipulacją jest również stawianie w roli zdrajcy właśnie Polaka, podczas gdy
      w czasie II Wojny Światowej alianci nigdy nie zostali zdradzeni przez swoich
      polskich sojuszników, niezależnie od tego czy byli to oficerowie wywiadu czy
      żołnierze frontowi. Film ten, co więcej, przewrotnie motywuje zdradę polskiego
      bohatera hipokryzją brytjczyków w sprawie ludobójstwa polskich oficerów w
      Katyniu.

Młodzież Wszechpolska stanowczo protestuje przeciwko takiemu fałszowaniu
      historii, tym bardziej, że wklad Polaków w rozgromienie hitlerowskich Niemiec
      nie po raz pierwszy jest pomniejszny. Za puente niech posłuży wypowiedź
      najwybitniejszego zagranicznego znawcy polskiej historii, autora
      monumentalnych dzieł "Boże Igrzysko" i "Europa"; prof. Normana Daviesa, który
      w liście do "Daily Telegraph" napisał:

"(...) Dopuszczono się nazbyt dowolnej interpretacji prawdy historycznej,
      podobnej do takich samych nadużyć, jakich dopuszczają się reżyserzy Hollywoodu
      w filmach, takich jak 'Szeregowiec Ryan', czy 'U-571'. (...) Film ten jest po
      prostu nierzetelny i krzywdzący Polaków. Natomiast obsadzenie polskiego
      renegata w roli zdrajcy jest obrazą".
      • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 23.01.02, 22:26
        Trzeba będzie nakręcić polską wersję Enigmy. Tylkonie dawać tego Porębie
        • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.02, 14:24
          Hmmm Krzysiu (obiekcie westchnień - patrz wyżej) o ile dobrze rozumiem
          podstawową wartość MW, to jest nią NARÓD - a co to jest - ten Naród?

PS
          w stosunku do ENIGMA - macie rację w MW - jest to niewybaczalne, tak samo ja
          filmowa wersja Pipi Langstrum, która miała bardzo rude włosy, nie występujące
          jako miarodajne w tej części Smolandii, pozatym - w Ciemnej stronie księżyca
          Bart trzyma nóż w prawej dłoni, a powinien mieć w lewej, poza tym - wiadomo
          wszewm i wobec, że taki film jak Prymas Tysiąclecia jest inspirowany przez
          Żydów i masonów, a dokładniej chodzi o jego emisję i dystrybucję w kinach, nie
          mówiąc już o Harrym Potterze, który wzorowany jest na Dirty'm, tyle że Mojrzesz
          coś mu z laską zrobił, (a może odwrotnie - to HP [Hawlet Packard???] zrobił mu
          coś z laską?). Sam nie wiem - ale wiem jedno - milczenie autorów scenariusza i
          twórców filmu o tym, że Polak piastuje funkcję papieża jest skandalem
          międzynarodowym! Dlatego postuluję - wypowiedzmy wojnę WB i każdemu państwu,
          które dopuści do publicznej emisji film Enigma, i niech to nie będzie zagadką!
          ps ps - precz z unią europejską (pis(s)o(ff)wnia oryginalna), precz z
          holenderskim mlekiem i piwem (vel Grolsch) precz z preczem i te pe .....
          • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.02.02, 14:45
            Czy ktoś już oglądał ten film Enigm?.Może Krzycho ma rację. Brytyjczycy lubią
            milczeć o sukcesach wojennych Polaków.
            • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 12.02.02, 14:39
              Skoro ktos powyzej (w ogolnym belkocie) wspomnial
              Jego Swietobliwosc Prymasa Tysiaclecia,
              pozwolcie, ze go zacytuje:

"Trudno jest dla Ojczyzny umierac,
              ale jeszcze trudniej jest dla Niej zyc..."

Pozdrawiam, Krzych
              • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 12.02.02, 20:20

> (w ogolnym belkocie)
                No no! Wypraszam sobie!

> Jego Swietobliwosc Prymasa Tysiaclecia, pozwolcie, ze go zacytuje:
                Cytat trochę bez sensu, ale pozwolimy.
                • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 25.02.02, 20:26
                  Bez Endecji trudno życ

• borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 26.02.02, 10:02
                    Właśnie już byłem bliski konstatacji, że można.
                    • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 28.02.02, 16:56
                      Czolem !!
                      Ktos ladnie i madrze powiedzial:
                      "Bez MW nie bedzie Ruchu Narodowego, a bez RN nie bedzie Wielkiej Polski"
                      Wielkiej Polski nie w sensie terytorialnym - ale we wszystkich pozostalych
                      sensach ;))
                      Tak wiec bez endecji zyc nie mozna, Panowie.

Ale Wy tu takie bezplodne rozwazania snujecie, a my z kazdym dniem sie
                      umacniamy - byc moze juz wkrotce poznacie
                      nie jak sie zyje Z ENDECJA lecz POD RZADAMI ENDECJI ;)))

Krzych
                      • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.02.02, 17:15

Wy tu takie bezplodne rozwazania snujecie, a my z kazdym dniem sie
                        > umacniamy - byc moze juz wkrotce poznacie
                        > nie jak sie zyje Z ENDECJA lecz POD RZADAMI ENDECJI ;)))
                        To żem się spultał ze strachu.
                        Rozglądam się od dzisiaj za dobrą operacja plastyczną nosa i doszycia napletka.
                        • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 01.03.02, 18:11
                          Ależ Borys. Współczesna endecja polska ma gdzieś twój napletek. Współczesna
                          endecja bedzie nas bronic przed wyzbytą z wartosci Europą.
                          • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.02, 09:37
                            Dziadku, dziadku!!! - krzyczała Basia - a w telewizji powiedzieli, że Polska
                            straci suwerenność! Powiedz, że to nie prawda, proszę!
                            Dziewczynka biegała wokół fotela, na którym siedział dziadek.
                            -Słoneczko - rzekł odkładając fajkę od ust - tyle razy Ci mówiłem, byś nie
                            oglądała obrad sejmu. - Wstał po czym zgasił telewizor.
                            Wziął wnuczkę na kolana i rzekł - dawno, dawno temu, energia i materia by ły
                            skupione w jednym punkcie
                            - No dobra dziadku - pomińmy wielki wybuch, powstanie życia, dinozaury,
                            ewolucję człowieka - co chcesz mi powiedzieć??? - wtrąciła Basia.
                            - Otóż chcę opowiedzieć Ci w jaki sposób powstały takie typy, których słuchasz
                            w wiadomościach. Więc pod koniec XVIII wieku we Francji wybuchła Wielka
                            Rewolucja Francuska, króra nie nazywała się Francuska, ale trzeba było ją jakoś
                            nazwać, więc tak ją nazwano później. W czasie tej rewolucji Francja pozbyłą się
                            jednym ruchem króla i stała się republiką.
                            - No dobrze resztę znam - rzekła Basia - osłabienie republiki, dyktatura,
                            cesarstwo, republika, znów dyktatura, republika i tak dalej w dialektycznym
                            związku.
                            - Tak Basiu, ale chcę Ci opowiedzieć o tym, co ważnego powiedziaaś wcześniej -
                            o utracie suwerenności. Czy wiesz co to jest suwerenność państwa? Czy wiesz co
                            to jest naród? - Staruszek spojrzał pytająco na niespełna pięcioletnią wnóczkę

A czy Wy, piękni i młodzi dwudziestoletni narodowcy, rozumiecie te słowa,
                            wiecie jakie są koncepcje narodu, jego historyczna geneza, co znaczy
                            suwerenność i czy można ją utracić po wejściu do UE - proszę oświećcie Basię!!!
                            Błagam Was na kolanach - nie pozwólcie, by słowa te latały po ekranie
                            niezrozuiałe jak reklamówka pasty KohlGate!!! Bądźcie ojcami narodu polskiego i
                            powiedzcie mu kim jest, dajcie mu jego osobowość i poczucie własnej wartości.
                            proszę, lease, bitte (cuś po francusku), i te de
                            • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.03.02, 19:35
                              Kto bardziej reprezentuje mysl narodowa. Kazimierz Marcinkiewicz czy Maciej
                              Giertych?
                              • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 21.03.02, 11:28
                                kobyla napisał(a):

> Kto bardziej reprezentuje mysl narodowa. Kazimierz Marcinkiewicz czy Maciej
                                > Giertych?

Maciej Giertych reprezentuje Ruch Narodowy starając się wcielać Myśl Narodową w
                                życie - tak bym to ujął.

A co do cholery ma Marcinkiewicz do Myśli Narodowej ?
                                Toż to jakieś chadectwo nawet nie jest chyba ;))

Krzych
                            • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 21.03.02, 11:35

Niem ma czasu na udzielanie korepetycji w internecie ale odsylam do klasyki
                              mysli narodowej:

1) Oczywiscie po pierwsze "Mysli nowoczesnego Polaka" Romana Dmowskiego - wyd
                              Nortom

2) Jan Ludwik Poplawski "Pisma" Nortom - jak ktos ma malo czasu to tylko
                              artykol "Co to jest Narod" - przypomniany ostatnio w naszym
                              kwartalniku "Wszechpolak" - chetnie udostepnie ! ;)

3) Polecam tez budzaca kontrowersje wsrod nas krotka ksiazke wielkiego
                              narodowca zamordowanego przez zydokomune - Adamad Doboszynskiego "Teoria Narodu"

Zapraszam tez do odwiedzenia naszego serwisu:

www.wszechpolacy.pl

Pozdrawiam, Krzych
    • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.03.02, 22:38
      W Krakowie kampanię przedsięwzięli.
      Na razie skromne plakaciki.
      Do panowania nad światem jeszcze kawałek.
      • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.03.02, 22:48
        To jest niezły wątek!
    • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 21.03.02, 11:40
      Czolem !
      We wtorek po poniedzilku wielkanocnym organizujemy spotkanie z kol. Maciejem
      Kowalewskim z warszawy na temat korporacji akademickich - chetnych zapraszam do
      podania ponizej maila a ja poinformuje o szczegolach ;)

Krzych
      • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.03.02, 12:17

>chetnych zapraszam do podania ponizej maila a ja poinformuje o szczegolach ;)
        Niezły tryb informowania. Fartuszki i kielnie przynieść?

Jedyny chyba znany przeze mnie narodowiec, który chcał zakładać korporację
        studencką skończył w ZChN-ie, jako działacz gospodarczy (Poczta, czy inny KGHM).
        Do władzy coraz bliżej, Wszechpolaku...
        • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.03.02, 13:00
          Dlaczego Krzych określił naszego posła Kazimierza Marcinkiewicza per „chadectwo
          jakieś”? Przecież pan Kazimierz czytał Dmowskiego od dechy do dechy. Czy on
          gorszy nacjonalista od Macieja Giertycha?
          • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.03.02, 13:27
            Nie pozwiolę, żeby pana Kazimierza wyzywać od chadectwa, to szczery, uczciwy
            narodowiec. W czym Maciej jest większy narodowo od Kazimierza. Ty Krzychu nie
            odsylaj mnie do jakichś stron tylko odważnie odpowiedz!!!!!
            • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.04.02, 12:36
              Bycie narodowcem nie polega na znajomosci pism Dmowskiego lecz na realizacji
              jego Testamentu Politycznego czyli dolozeniu wszelkich staran do realizacji
              Polskiego Interesu Narodowego.
      • raduch Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 22.03.02, 10:57

Dziwne... Inny wojujący endek, Eugeniusz S. zapowiada w tym czasie spotkanie
        poświęcone jakimś prawyborom w Warszawie. Nie za wiele srok za ogon chcecie
        trzymać?

> Czolem !
        > We wtorek po poniedzilku wielkanocnym organizujemy spotkanie z kol. Maciejem
        > Kowalewskim z warszawy na temat korporacji akademickich - chetnych zapraszam do
        > podania ponizej maila a ja poinformuje o szczegolach ;)

Szczegóły okraszone ";)"? To ja dziękuję.

R
        • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 23.03.02, 13:04
          Wszechpolacy wujasnijcie mi dlaczego naszego luminarza mysli narodowej
          Kazimierza Marcinkiewicza wyzywacie per„jakieś chadectwo”
          • raduch Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 23.03.02, 14:20
            kobyla napisał(a):

> Wszechpolacy wujasnijcie mi dlaczego naszego luminarza mysli narodowej
            > Kazimierza Marcinkiewicza wyzywacie per„jakieś chadectwo”

Wszechpolak jest tu tylko jeden. Boleję nad tym jako amator tego rodzaju
            działalości. Cóż począć, kiedy cały nakład ich wydawnictw mieści się w bagażniku
            seicento...
            Gwoli ścisłości, o Marcinkiewiczu napisał "to nawet nie jest jakieś chadectwo".

Pozdrowienia
            R
            • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.02, 13:47
              Borys - coś ty się tak dopierdzielił do jakiegoś tam wszechpolaka (czy to taki
              polak, który ukończył wszechnicę, czy też taki, który ze "wszech" miar
              najbardziej lubi piwo, czy też jakieś inne cuś, nie wiem), który w ramach
              zakładania jakiś polońskich komun czy też innych Jugendsfaschistenlagern wszedł
              do KGHM'u czy innej intratnej spółki Skarbu Państwa? Jako wszechniepolak (?!
              ## buhahahaisiupGrolshawdziub) powiem Ci tylko Borysie, żeś nieoczytany w
              lekturach wszechpolaka, jak i każdego innego wszechktosia*. Otóż chodzi o
              ksiżkę pana Romana Giertycha pt. Kontrrewolucja. Otóż w rozdziale "Cele" (nie
              pomieszczenia dla przeciwników politycznych, lecz w znaczeniu - kierunki
              działania) mamy cele duchowe i GOSPODARKA. No i widzisz borysie, że wszechpolak
              całą gębą drenuje JOSSP w imię "świętej miłości kochanej ojczyzny" (czy cuś).
              Nawet nie wiesz jak bardzo ciężkie to zajęcie, ile wymaga wyrzeczeń i
              poświęcenia. Czy Ty myślisz, że zarabianie 15 czy 40 tysięcy PNZ to coś łatwego
              i prostego, a tem bardziej, że czynione jest w imię miłości ojczyzny, wróć
              Ojczyzny. No borysie - chamstwo, żydosto i internacjonalizm, by za
              przeproszeniem kosmopolityzm, z Ciebie wychodzi.
              PS
              Wszechpolaku powiedz mi jak logicznie połączyć Dekalog z Dekalogiem Polaka,
              szczególnie przykazanie nr 1 : Nie będziesz miał ukochania nade mnie. (No wiem
              wiem, że później jest napisane: Będziesz miłował Polskę pierwszą po Bogu
              miłością, ale w takim razie co z KK? co ze świętymi i innymi tego
              typu "rytuałami" - patrz Znaniecki i Mead, nie do kurwy nędzy (uffff) Gierych,
              Dmowski, Paderewski, Kobe Maksymilian, co pisał o żydkach (oryginalne). Pewnie
              jeszcze powiesz, że Zofia Kossak (autorka Dekalogu Polaka) została zabita przez
              żydokomunę, która w ten sposób zemściła się za II RP i AK. (każda inna
              argumentacja jest dobra, o ile występuje w niej 4 x słowo ojczyzna, 3 x słowo
              Polska [lub odwrotnie] 6 x słowo LPR, 3 x słowo Radio Maryja, 67 x zwrot "tylko
              my Prawdziwi Polacy", oraz 348254 x nazwa Młodzież Wszechpolska.

* wszechktoś - jest to taki wszechpolak, który w tekstach produkowanych na
              potrzebę własnego interesu politycznego ruchu obcego (wszech innego do
              wszechwłasnego) tłumaczy go i używa z ta różnicą, że zamiast wszechinnyktoś
              pisze wszechmyktosie. Dla przykładu cytat z książki Mobuffiego Omara Passi: "My
              Wszechkabusi musimy walczyć o czystość Naszej Ukochanej Ojczyzny. Wrogie i obce
              Naszemu Narodowi siły chcą pogrążyć Prawdziwych Kabusów w odchłań historii,
              chcą zepchać z miejsca, jakie zajmował Nasz Naród od wieków" ... w przekładzie
              na Wszechpolski Jan : "My Wszechpolacy musimy walczyć o czystość Naszej
              Ukochanej Ojczyzny. Wrogie i obce Naszemu Narodowi siły chcą pogrążyć
              Prawdziwych Polaków w otchłań historii, chcą zepchać z miejsca, jakie zajmował
              Nasz Naród od wieków" (w tekście koniecznie trzeba powołać się na Dmowskiego,
              Kolbe i tem podobnych socjologów i teoretyków państwa, ze szczególnym
              uwzględnieniem socjologii konfliktu i materializmu historycznego, przy czym
              absolutnie, i na Świętą Izydę, nie można przywoływać Webera, o Durkeimie nie
              wspominając). Należy pamiętać, by text taki traktować jako autorski i
              wiekopomny, tworzony z miłości do ojczyzny, (wróć Ojczyzny)i na Ozyrysa (p2
              Dekalogu Polaka) Nie będziesz wzywał imienia Polski dla własnej chwały, kariery
              albo nagrody.

PS PS
              dobrze jest kiedy autor jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego (wynika
              to chyba z Wszechpolskiego charakteru patrona tej uczelni), a także kiedy autor
              jest felietonistą "Wszechpolaka", "Nowego przeglądu
              Wszechpolskiego", "Wielkopolaka", "Naszego Dziennika", lub "Opoki w Kraju"
              (która w ten oto sposób jest reklamowana na sajcie WszechKabusów:<i> Pismo
              wydawane przez prof. Macieja Giertycha - jednego z liderów Stronnictwa
              Narodowego,posła Ligi Polskich Rodzin. Doskonałe i ciekawe artykuły o tradycji
              katolickiej, mitach teorii ewolucji, masonerii, antypolonizmie</i>).
              Należy pamiętać, i niech Ra ma Ciebie w opiece, by nie mieć nic do czynienia z
              pismami "Polska", "Tylko Polska", "Prawdziwa Polska", "Prawdziwie Prawdziwa
              Polska", "Tylko Polska Polska", o Rzepie Gazetce Wybiurczej (od biurko) nie
              wspominając!

Pozdro
              dSvP
              post scriptum p3
              WHITE POWER
              BLACK POWER
              PINK POWER
              i inne kolory też POWER

ai należy pamiętać, że lepszy Daenicken aniźli Deschner i nie z tego powodu, że
              jeden jest Wszechaustryjakiem, a drugi Wszechniemcem ... różnice na łąmach
              Wszechprasy
              • Gość: meAgain R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.02, 13:53
                ai wai zapomiałem:
                czy wiecie co to jest header w sajcie? Ano spójrzcie li tylko na nagłówek
                wszechopaplaków:
                MLODZIEZ WSZECHPOLSKA - panowie i panie wszechpaplacy - a gdzie miłość do
                własnego języka? Gdzie poprawność językowa, o specyfikacji HTML5 nie
                wspominając? O Święty Linuksie i Błogosławiony Windowsie!!!
                • Gość: franek Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 00:30
                  Gratuluje zainteresowania tematem,choc mało merytorycznego ,ale zawsze.
                  Jesli idzie o piłsudskiego i jego wplyw na odzyskanie niepodległosci to dzis
                  tylko Bogu mozemy dziekowac ,że jego koncepcja walki po stronie niemieckiej nie
                  zyskala poparcia wsrod Polakow.Pilsudski poprostu byl slabym
                  politykiem,zolnierzem moze byl dobrym,ale w bitwie warszawskiej ten"bohater"
                  nie brał udzialu bo ...uciekł przed domniemaną porazką.I całe szczescie,ze
                  uciekł bo bez niego udało sie wygrac,dzieki dowodztwu Rozwadowskiego.Wiele
                  mitów krazu wokol pilsudskiego i dziwic sie nie ma co, gdyż jego metody
                  (rewolucyjne,nierozumowe,emocjonalne),przeciwne do endeckich(praca
                  organiczna,rozsądek),nie moga doprowadzic do stwozenia poteznego Narodu.Bo kto
                  oprócz Polaków miałby w tym interes?Wiec rozni siewcy wraz z głupimi
                  pilsudczykami snuja mity marszałkowskie...
                  pozdrowienuia dla gospodarza tematu;)
                  Franek
                  • borys-krakow Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.03.02, 08:32
                    Gość portalu: franek napisał(a):

> Gratuluje zainteresowania tematem,choc mało merytorycznego ,ale zawsze.
                    Młodzież Wszechpolska kojarzy się merytorycznie z łysymi bandytami
                    napierdalającymi pałami inaczej wyglądających.
                    Dosyć przypadkowa w ich aktywności jest ideologia wyrażająca się głównie
                    noszeniem mieczyka Chrobrego, czy osoba Wodza lub aktualnego autorytetu.

> Jesli idzie o piłsudskiego i jego wplyw na odzyskanie niepodległosci to dzis
                    tylko Bogu mozemy dziekowac ,że jego koncepcja walki po stronie niemieckiej nie
                    zyskala poparcia wsrod Polakow.
                    Rozumiem, że należy żałować, że koncepcja Dmowskiego, zasiadającego w rosyjskiej
                    Dumie, rozwoju Polski przy boku Rosji, nie została wdrożona.

>... w bitwie warszawskiej (...) Rozwadowskiego.
                    O faktach dyskutować z oszczercami nie będę.

> jego metody (rewolucyjne,nierozumowe,emocjonalne),przeciwne do endeckich(praca
                    organiczna,rozsądek),nie moga doprowadzic do stwozenia poteznego Narodu.
                    Piłsudski zdziwiłby się, gdyby usłyszał, że ma doprowadzić do stworzenia
                    potężnego Narodu.
                    Piłsudski był podstawowym politykiem, który doprowadził do powstania Państwa
                    Polskiego po 120 latach niewoli. Nie był osobą przypadkową, która przeskoczyła
                    przez płot w dobrym momencie.
                    Nawet gdyby to Rozwadowski (Sikorski, Weygand) byli autorami Cudu nad Wisłą, to
                    Marszałek był Naczelnikiem Państwa i umożliwił im pracę. Brał za wszystko
                    odpowiedzialność.
                    • Gość: franek Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.02, 12:41
                      borys-krakow napisał(a):

> Gość portalu: franek napisał(a):
                      >
                      > > Gratuluje zainteresowania tematem,choc mało merytorycznego ,ale zawsze.
                      > Młodzież Wszechpolska kojarzy się merytorycznie z łysymi bandytami
                      > napierdalającymi pałami inaczej wyglądających.
                      > Dosyć przypadkowa w ich aktywności jest ideologia wyrażająca się głównie
                      > noszeniem mieczyka Chrobrego, czy osoba Wodza lub aktualnego autorytetu.
                      > Skojarzenia nieprawdziwe i głupie.Ci "łysi" to studenci najlepszych uczelni i
                      wydziałów w Polsce,nie było ani jednego przypadku pobicia przez członka MW
                      jakiegokolwiek człowieka,a jeśli było to podaj przykład(razem z wyrokiem
                      sądu!!!),poprostu sterotypy i gołosłowie!

> > Jesli idzie o piłsudskiego i jego wplyw na odzyskanie niepodległosci to dz
                      > is
                      > tylko Bogu mozemy dziekowac ,że jego koncepcja walki po stronie niemieckiej nie
                      >
                      > zyskala poparcia wsrod Polakow.
                      > Rozumiem, że należy żałować, że koncepcja Dmowskiego, zasiadającego w rosyjskie
                      > j
                      > Dumie, rozwoju Polski przy boku Rosji, nie została wdrożona.
                      > Nie było takiej koncepcji!!!Jaki rozwój przy boku Rosji od poczatku była
                      koncepcja wszechpolska i niepodległość?(prof.Kawalec "Roman Dmowski")Polecam
                      poczytać pozycje Dmowskiego i rzetelnych historyków.Opowiedzenie się po stronie
                      rosyjskiej dało nam szansę występowania po stronie państw ZWYCIĘSKICH,a nie po
                      przegranych(czyli wariant niemiecki).

> >... w bitwie warszawskiej (...) Rozwadowskiego.
                      > O faktach dyskutować z oszczercami nie będę.
                      > Nasz bohaterski marszałek złożył dymisje na rece Witosa."Szlachetna postawa"

> > jego metody (rewolucyjne,nierozumowe,emocjonalne),przeciwne do endeckich(p
                      > raca
                      > organiczna,rozsądek),nie moga doprowadzic do stwozenia poteznego Narodu.
                      > Piłsudski zdziwiłby się, gdyby usłyszał, że ma doprowadzić do stworzenia
                      > potężnego Narodu.
                      > Piłsudski był podstawowym politykiem, który doprowadził do powstania Państwa
                      > Polskiego po 120 latach niewoli. Nie był osobą przypadkową, która przeskoczyła
                      > przez płot w dobrym momencie.
                      > Nawet gdyby to Rozwadowski (Sikorski, Weygand) byli autorami Cudu nad Wisłą, to
                      >
                      > Marszałek był Naczelnikiem Państwa i umożliwił im pracę. Brał za wszystko
                      > odpowiedzialność.

Państwo Polskie powstało dzieki staraniom Dmowskiego na konferencji paryskiej,a
                      nie bylibysmy tam, po stronie zwyciezcow, gdyby nie kocepcja i działanie
                      Dmowskiego.
                      • kobyla Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 04.04.02, 20:51
                        Wracam do mojego pytania? Czy nasz najbardziej znany narodowiec lokalny
                        Kazimierz Marcinkiewicz, jeden z ogólnopolskich założycieli ZChN wdraża w życie
                        myśl narodową czy nie wdraża? Dlaczego ktos powiedział w tym wątku, że
                        Marcinkiewicz to „nawet chadectwo jakieś nie jest”.
    • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.04.02, 12:56
      O Marcinkiewiczu juz pisalem wyzej a jesli sie nie myle to jest w formacji
      rzadajacej likwidacji panstwa polskiego poprzez jego aneksje do Unii
      Zachodnioeuropejskiej, przez co przekreslonio by mozliwosc samostanowiena
      Narodu Polskiego = tzn. ze nie jest on narodowcem bo dazy do narodu
      ubezwlasnowolnienia ! Zrozumiano ?

Milosc do KK i do Polski sie wzjemnie dopelniaja a nie wykluczaja !
      wielka Polska Katolicka to rowniez silniejszy KK - czy to skomplikowane ?

Krzych
      • Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.04.02, 13:11
        Zielona Góra: 3 spotkania z młodzieżą
        (Poniedziałek, 08 Kwiecień 2002 r. g.11:10)

W czwartek (04.04.02) w Zielonej Górze gościli przedstawiciele Zarządu Okręgu
        Dolnośląskiego, kol. Paweł Sulowski i kol. Radosław Parda. Wzięli tam udział w
        trzech różnych spotkaniach, z powodzeniem realizując bardzo napięty harmonogram.

Na początek zaproszeni zostali na debatę o UE z Sojuszem Młodej Lewicy
        Demokratycznej, organizowaną przez naszego kolegę, Marcina Swaczynę
        (prowadzący:) w Liceum Ekonomicznym. Rozpoczęto trzema monotonnymi uczniowskimi
        referatami i dość nudnym wystapieniem przedstawicielek SMLD. Ciekawie się
        zrobiło dopiero gdy głos zabrali nasi przedstawiciele. Kol. Paweł bardzo
        spokojnie i merytorycznie wyłożył nasze stanowisko, natomiast kol. Radek w
        bezlitosnej polemice punkt po punkcie ośmieszył miałkość argumentów ucznia
        prezentującego uprzednio referat "za UE".

W trakcie debaty koledzy z MW zdecydowanie górowali zarówno wiedzą jak i
        umiejętnością przemawiania, nad zwolenniekami UE, a sympatia obserwtorów z
        pewnością była po naszej stronie (gdy mówili koledzy z MW uczniowie wzajemnie
        się uciszali a wypowiedzi koleżanek z SMLD kwitowali pod koniec śmiechem !). W
        toku dyskusji udało się nawiązać żywy kontakt ze słuchaczami, którzy sami
        zaczeli podawać argumenty przeciw UE. Następnego dnia w szkole odbyło się
        referendum zakończone znaczącym zwycięstwem eurosceptyków :)

Kolejne spotkanie odbyło się w I Liceum Ogólnokształcącym i miało znacznie
        spokojniejszy przebieg z powodu braku strony euroentuzjastycznej. Trzecie
        natomisat odbyło się w oddalonym o 17 km Sulechowie, w którym być może już
        wkrótce powstanie nowe koło MW.

Za wytrwałość należą się podziękowania kolegom z Wrocławia - dzięki tym
        spotkaniom z pewnością rozwinie się nasza organizacja na ziemi lubuskiej, a w
        kręgu zainteresowania MW znalazło się również kilka dziewczyn :)

Krzych

PS Dzieki za wsparcie dla Franka !
        • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 08.04.02, 17:27
          Hm. A więc jeśli ktoś widzi plusy integracji z Polski z Unią to już narodowcem
          być nie może? Nie wystarczy że kocha naród i czyta Dmowskiego i chce dla tego
          Narodu jak najlepiej? To nie wustarczy? Marcinkiewicz jest w PiS ale chce
          dobrze dla Narodu. Ceni Dmowskiego i mysl narodową.
          Czemu Krzychu mówisz że Marcinkiewicz to „nawet chadectwo jakieś nie jest”
          odpowiedz?
          • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 11.04.02, 18:06
            Krzych sie z odpowiedzią nie spieszy wiec ja doloze swoje trzy grosze.
            Bede chyba obiektywny bo nie jestem Prawdziwym Polakiem. To znaczy jestem kajzerką. Naród ma
            dla mnie mniejsze znaczenie niż monarchia i miłosciwie nam juz niestety nie panujacy
            Efdżejderzwajte. Oczywiscie kocham swoj narod tylko ze nie wiem który bardziej: czy ten ze słonecznej
            Hellady, czy dumnego Rzymu, czy nieszczesnego Syjonu, czy ten budujący katedry, czy ten piszący o
            Litwie, cz ten czytajacy talmud w zabloconym stetlu.....itd
            Odbieglem troche o d tematu. Chodzilo o Kazia M.
            Otóz trudno stwierdzić czy jest on lepszym narodowcem niż Giertych. Jesli brac pod uwage
            �podgolone ciemiączko� to w równaniu z prawdziwie narodową mlodzieżą... jak on sie nazywal:
            Bryczkowskiego??? trzeba powiedziec ze Kazio jest �łysy inaczej�. A skoro tak, to nie pasuje i jest
            odszczepiencem. Ale z tego co pamietam to Mlody Giertych wogóle nie jest łysy. Moze wiec obaj nie
            są tym za kogo chcialoby sie ich uwazac.?

• kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 12.04.02, 19:08
              Krzych z odpowiedzią się nie spieszy, bo w duchu się ze mną zgadza. Poseł
              Kazimierz Marcinkiewicz to szczery, oczytany w literaturze endeckiej
              Wszechpolak.
              • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 19:11
                Taka refleksja mnie naszla: czy ta Mlodzież WSZP to nie ma powiazań z cechem fryzjerskim?
            • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 13.04.02, 15:53
              kajzerka napisał(a):

> miłosciwie nam juz niestety nie panujacy Efdżejderzwajte.
              FJ I tłumaczono: fur judische iteresse.
              • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 19:06
                Jasne ze pierwszy:)))
                Pomylilo mi sie z tym naszym.
                • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 19:07
                  To będzie efdżejdererste.
                  A co ty Borys tak we wszechpolskim duchu????:)
                  • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 21:24
                    kajzerka napisał(a):

> To będzie efdżejdererste.
                    > A co ty Borys tak we wszechpolskim duchu????:)
                    Przesiąkłem w szkole.

Znajomy twierdzi, że nie jest antysemitą, bo mu Arabowie nie przeszkadzają.
                    • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 11:33
                      Wszechpolacy to pikus w porownaniu z Wszechslonzakami. Ktos podal linka na forum ZG i
                      zajrzalem. Tym to juz calkiem odbilo. sam nie wiem po jakiemu mam czytac. tytul po niemiecku potem
                      godo po slonskuwtroncajonc niemieckie worty potem przechodzi na polski... niezly bigos. A najgorsza
                      jest warszawska okupacja Slonska (pocztkowo myslalem ze chodzi o sonnenburg i joannitow).
                      mozna sobie poczytac jak to warszawa polonizowala na sile slonzakow itp.
                      fascynujaca lektura dla wszechpolakow o mocnych nerwach.
                      PS. czy ktos z wszechpolskiej młodzieży (moze byc to dziewczę z warkoczem o barwie lnu z polskich
                      pól, albo chłopię płowowłose o oczach jak chabry - tez z polskich pół) moglby prosto i jasno wyjasnic
                      co to jest naród? Tylko zebym zrozumial. Bommnie ciekawi czy slonzaki (te od pana Ewalda) to je
                      naród)

• kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 11:39
                        up
                        to wazniejszy problem o zupki
                        • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 13:48
                          Czy ktos mi powie jasno i zrozumiale: czy Slonzacy to naród????
                          • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 14:30
                            Slazacy to narod, ktory moze sobie mieszkac na przemian raz w Polsce raz w
                            Niemczech.
                            • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.02, 11:47
                              dawno dawno temu, przed czterdziestoma, a może sześćdziesięcioma postami stary
                              wojak dSvP pytał Wszechkubusa - co zaś znaczy ten naród, jakież są przesłanki,
                              by naród uznać, jakież kryteria powodują o tym, że Kubusi Wielcy naronem są, a
                              Kubusie mniejsi już nie. Pytałem o klasykę - dostałem Dmowskiego - to tak jak
                              przyjść do restauracji poprosić o węgrzyna a dostać polskim śledziem po
                              mordzie.
                              Odpowiem tylko tak - słońce jeśli chesz wiedzieć czy ślązacy są narodem czy też
                              nie pozwolisz, że zaproszę Cię na kolację.
                              Na początek przystawka - zajglądamy do Tygodnika Powszechnego rocznik 1998;
                              Popijamy Jerzym Szackim - wspaniały smak i aromat - dobra szkoła - po prostu
                              mniód i palce lizać - O narodzie i nacjonalizmie. (dodam tylko, że samymi
                              przystawkami moglibyśmy się raczyć do południa, lecz niestety, czasu Mao [;)])
                              Pozwolę sobie zaserwować Pani teraz danie główne, złożone z dwóch potraw. Po
                              pierwsze na stół podano właśnie Benedicta Andersona. Wspaniałe te danie drażni
                              podniebienie nichym fletnia Pana przerzedza szeregi narodowców. Po zaspokojeniu
                              pierwszego, największego głodu, pozostałości łaknienia proponuję ugasić piękną
                              potrawą zożoną z wilu przystawek. Niczym dalekowschodnim zwyczajem małych
                              porcji proponuję sięgnąć do kociołka rocznik 1995.
                              Cóż za wspaniałości tu na nas czekają: Michael Wolffson, Ulrich Schrade, Karl
                              Rehnberg, Carl Schmitt, Kurt Lenk no i okraszający całość Arnold Gehlen ba
                              nawet Łagowski znany z Res Humana. Tak, tak ten sam Gehlen - rzadki, acz
                              treściwy, ten któremu znany i ceniony w pewnych kręgach Weber to zwykły sikacz.

Karta dań jest oczywiście bardzo obszerna - ale wiadomo, że dieta optymalna
                              zyskuje kolejnych zwolenników, co oznaczać może tylo jedno - apetyt rośnie w
                              miarę jedzenia - a w interesie zaspokajania swych potrzeb leży by posiłki swe
                              urozmaicać i wzbogacać.

Smacznie pozdrawiam - jedzcie zdrowo i wyrzućcie te dmowskie bułki (he he he
                              kajzerko)!!!
                              • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 11:52
                                Z twojego postu wynika, że dużo czytasz. Ale pytanie brzmi czy Slazacy są
                                narodewm, a nie czy dużo czytasz?
                                • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 13:44
                                  kobyla napisał(a):

> Z twojego postu wynika, że dużo czytasz.
                                  I to głównie książki kupione w antykwariatach.
                                  • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:04
                                    Trzeba dodać, że są to dobre książki.
                                    • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:10
                                      kobyla napisał(a):

> Trzeba dodać, że są to dobre książki.
                                      Ja myślę, że koleś Ciebie podrywa na elokwencję. Spodziewa się, że jesteś Dużą
                                      Kobietą. Może go nie wyprowadzać z błędu...?
                                      • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:19
                                        Swoją drogą ten SdVp to kumaty facet.
                                        • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:23
                                          kobyla napisał(a):

> Swoją drogą ten SdVp to kumaty facet.
                                          To może jednak się zdecydujesz...?
                                          ;)

Oczytany jest i ma wyobraźnię. Fuckt.
                                          Powiedz koleś, co to SdVp?
                                          Coś jak SVP? VSOP? Cóś inne?
                                          • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:59
                                            dsvp - dziarski syn viędnącego polis
                                            • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.02, 16:23
                                              kobyla napisał(a):

> dsvp - dziarski syn viędnącego polis
                                              podoba mi sie :)))
                                              ps
                                              Ślązacy nie są narodem!
                                              nie mam ochoty rozwijać tematu, by nie być posądzonym o "podryw elokwencją" -
                                              poza tym to raczej socjologia narodu, a nie elokwencja i po wtóre - w
                                              antykwariacie to nawet poczciwego Marksa kupić nie można, ale co powiedzieć o
                                              NARODZIE, skoro wyrzuca książki na śmietnik.
                                              Pozdrawiam

• borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 16:26
                                                Gość portalu: dSvP napisał(a):

> w antykwariacie to nawet poczciwego Marksa kupić nie można,
                                                Może we Viędnacym Polis. Dzie indziej antykwariaty pełne cymeliów
                                                • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.02, 16:36
                                                  powiem tak: trrudno jest wydawać pieniądze, skoro jedyny kapitał, jaki
                                                  wyniosłem z domu był Kapitałem Marksa.
                                                  PS
                                                  Joanno dziękuję Ci wielce za ten prezent!

PS PS
                                                  naród: jest to wyobrażona wspólnota polityczna, wyobrażona jako nieuchronnie
                                                  ograniczona i suwerenna. (Benedict Anderson - Wspólnoty wyobrażone, bodajże
                                                  strona ósma, ale nie jestem pewien)
                                                  Pozdro
                                                  • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.04.02, 12:51
                                                    Chłopcy i dziewczęta z MW: ten facet wyzywa naród od ograniczonych. Przyłożycie mu?
                                                    Jak sami nie dacie rady wezwijcie kolegów Pawła Sulowskiego i Radosława Pardę.
                                                    Pięknie rozprawili sie z młodymi lewakami z liceów, nawet trzech - jakiż mieli napięty harmonogram! -
                                                    to i z DsVp (czyjak go tam zwał) pójdzie im jak po masle
          • Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 14:12
            kobyla napisał(a):

> Hm. A więc jeśli ktoś widzi plusy integracji z Polski z Unią to już narodowcem
            > być nie może? Nie wystarczy że kocha naród i czyta Dmowskiego i chce dla tego
            > Narodu jak najlepiej?

1)nie wtstarczy czytac ,ale nalezy realizowac,dzialac,
            2)Marcinkiewicz chyba nie czytał Dmowskiego albo nie rozumie co On napisał
            (polecam "Myśli nowoczesnego Polaka"-od tego niech zacznie),
            3)czy Marcinkiewicz kocha Naród W to wątpie ,widać po czynach ,a i kolezeństwo z
            P.O. nic dobrego Polsce nie przyniesie...
            4)kwestia U.E. jest prostym testem na patriotyzm,popierasz przegrywasz!!

To nie wustarczy? Marcinkiewicz jest w PiS ale chce
            > dobrze dla Narodu. Ceni Dmowskiego i mysl narodową.
            > Czemu Krzychu mówisz że Marcinkiewicz to „nawet chadectwo jakieś nie jest
            > ”
            > odpowiedz?

• kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.04.02, 18:14
              Prosty test na niemiecką piąta kolumnę:
              - Kto sie ostatni wpisal na ten watek?
              - Ja!

A giń wredny szkopie!
    • Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.its-s.tudelft.nl 18.04.02, 00:32
      Wy jeszcze dyskutujecie o inteligentnych inaczej? A mowia, ze edukacja
      polityczna w narodzie zanika. Widac jednak dopchanie do koryta wielu by
      odpowiadalo. O to przeciez chodzi politykom. Niech mi prawicowcy teraz nie
      wylatuja z tekstem, ze oni to sa swieci i zalezy im tylko na szczesciu ogolu.
      Jestescie takimi samymi oszolomami, jak reszta tego polityczno-kureweskiego
      talatajstwa. MW to tylko banda przyglupow, ktorej sie wydaje ze ma recepte na
      szczescie (dla siebie moze taka recepte maja, ale staraja sie przekonac
      wszystkich, ze chodzi im o caly swiat). Ilu jeszcze biednych kretynow da sie
      nabrac?
      • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 18.04.02, 08:21
        Gość portalu: Vaterlan napisał(a):

> Wy jeszcze dyskutujecie o inteligentnych inaczej?
        Hm. Ująłbym to inaczej.
        Ale faktem jest, że okropny talmudyzm coponiektórych wypowiadających się
        Młodzieńców poraził mnie. Przed śmiercią sam Roman (Dmowski, niestety nie
        Giertych) ostrzegał przed zbytnim przywiązaniem do litery Myśli nowoczesnego... i
        innych pism powstałych we wcześniejszej epoce.
        Wyklęcie Marcinkiewicza za brak pietyzmu w stosowaniu myśli Romana Starszego
        dowodzi poważnego skostnienia. Jeśli przyszła - domyślam się - elita narodu
        rozpoczyna swój rozwój od gorsetu, to biada naszym dzieciom.
        A harce w liceach też mnie rozbroiły. Może powinny przerazić...?

Młodzieży!
        Na modemie ten wątek rozwija mi się przez cenne pół minuty. Czy możecie go
        rozszczepić i otworzyć Młodzież Wszechpolską Bis? Wzorem choćby Botwinki z
        Gorzowa. Pozwoli to kontynuować tę, jakże uroczą, dysputę.
        • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 18.04.02, 09:19
          Franku. Przecież poseł Kazimierz Marcinkiewicz realizuje ideę narodową. Kto jak
          nie on protestował przeciwko podręcznikom do seksu, które chciały zastąpić
          zdrowe wychowanie rodzinne. Kto jak nie on przeciwstawiał się aby w Gorzowie
          nie stawiać pomników niemczyzny.
          Marcinkiewicz jest narodowcem.
          • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 19.04.02, 12:31
            �Chłopcy i Dziewczeta. Młodzieży Wszechpolska!
            Borys proponuje, aby rozszczepić wątek narodowy na dwa. Nie dajmy sie romydlić na wątki bis. Chcą
            nas podzielić. I to kto? Jakis borys. Nie przypaaaadkiem nosi to obcobrzmiącemiano. To My swojscy
            Frankowie, Krzysie, Józki i Janki, Wandy, Stasie i Wiesie musimy sie przeciwstawic tym niecnym
            zamiarom. A Borysy Vaterlany i Adminy? Jesli nawet im się uda podzielic - będziemy walczyc na dwa
            fronty aż do rychlego zwyciestwa�

fajne co? - copywriter daje MW prawa autorskie do swobodnego wykorzystania.
            • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 19.04.02, 12:35
              Swoja drogą, zeby efektywnie krzewic mysl narodowa, faktycznie przydalaby sie watek MW II.
              Ale inicjatywa nalezy do MW. Prosze usilnie w imieniu Borysa: Krzysiu, Franku załóżcie wygodny drugi
              wątek. Mnie z mooim dziwnym nickiem nie wypada.
              • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.04.02, 14:54
                No co z wami chłopcy i dziewczęta!!!!!!!!!
                przecież nie bedę prosił o wszechpolski wątek agorowo-michnikowego admina. To by było juz
                przegięcie.
                • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.04.02, 15:00
                  Brzydzą się młodzieńcy czytać nasze wpisy bez rękawiczek. A może ich nie mają
                  akurat. Niedziela, więc sklepy zamknięte...
                  A to post 7777. Ładnie?
                  • Gość: xgwiak Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 22.04.02, 21:25
                    #7777 za taki numerek w Las Vegas 'ciacki placa'
                    a w Zg ............. G
                    Pozdrowka !!
          • Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 15:36
            kobyla napisał(a):

> Franku. Przecież poseł Kazimierz Marcinkiewicz realizuje ideę narodową. Kto jak
            >
            > nie on protestował przeciwko podręcznikom do seksu
            To postawa katolicka i dzięki Mu za to ,ale nie świadczy o tym ,że jest
            narodowcem.

, które chciały zastąpić
            > zdrowe wychowanie rodzinne. Kto jak nie on przeciwstawiał się aby w Gorzowie
            > nie stawiać pomników niemczyzny.

za to Mu szacunek ,ale odsyłam do mojego poprzedniego posta.

> Marcinkiewicz jest narodowcem.
            ???jak wyżej

• kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 22.04.02, 21:04
              A co musi zrobic taki prawy polityk jak Kazimierz Marcinkiewicz, żeby można go
              nazwać narodowcem. Czy w ZchN czy PiS nie można być narodowcem?
              • Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.02, 11:49
                Nie w pisie , ani w zchnie nie ma narodowców co udowodnili jedni i drudzy w
                swoich pracach sejmowych(z uw i po),zamiast bronic interesu narodowego to
                sprzedawali majatki, a sciślej mówiąc oddawali cudzoziemcom i nic z tego Polsce
                nie przyszło poza ruiną.Poza czytaniem i zgadzaniem sie z Dmowskim nalezy jego
                uwagi,wskazania,metody realizowac na codzień, a tego nie czynią
                politycy "prawicy", ktora wcale sie nie rozni od lewicy.
                • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 24.04.02, 17:20
                  Masz rację. Trudno odróżnić lewicę od prawicy. A czy można być np. narodowcem
                  lewicowym?
                  • tom_tom Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 25.04.02, 07:53
                    Jako absolutny profan wrzuce tylko jedno pytanko do dyskusji - czy komunista
                    może być narodowcem?
                • borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 25.04.02, 19:54
                  Gość portalu: franek napisał(a):

> Poza czytaniem i zgadzaniem sie z Dmowskim nalezy jego
                  > uwagi,wskazania,metody realizowac na codzień
                  Całe szczęście, że znaleźli się depozytariusze prawdziwej myśli Romana. Wyznacznicy Jego idei. Teraz
                  szczęśliwie Młodzieńcy się podzielą i nie będzie panowania nad światem.
                  • kaixo Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.04.02, 22:43
                    ... przecież i tak wiadomo kto panuje nad światem! Młodzież Wszechmongolska!
                    • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.04.02, 10:44
                      Uważam, że Franek ma poniekad rację. Skoro Roman napisał to co napisal, to nie po to zeby sobie
                      gębę byle kto tym wycierał. Jak napisal to po to zeby realizowac w praktyce. Nie po to sie pisze książki,
                      zeby pod korcem stały. Czy wiecei z jakimi ksiażkami możnaby pomajsterkować jak Adam Słodowy w
                      laboratorium dziejów? Tylko nie przytaczać mi Mein Kampf i Kapitału, bo to już było.
                      (Ja czasami chcialbym poeksperymentowac z Robinsonem Crusoe - ale to nie jest akurat pozycja
                      sztandarowa, jesli chodzi o wizje nowego społeczeństwa)

• borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.04.02, 10:49
                        kajzerka napisał(a):

> Uważam, że Franek ma poniekad rację. Skoro Roman napisał to co napisal, to nie
                        > po to zeby sobie gębę byle kto tym wycierał. Jak napisal to po to zeby
                        realizowac w praktyce.
                        W tym problem, że Roman napisał też, żeby nie traktować jego książek jak talmudu.
                        Co więc realizować? Jestem w rozterce...
                        • kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.04.02, 18:12
                          Młodzieńcze co wahasz się jak żyć
                          chętnie podam ci ster
                          żyj tak jak lider LPR(też Roman zresztą)
                          • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.05.02, 11:07
                            Franku, a jak młodzież wszechpolska, chlopcy i dziewczęta, ustosunkowuje sie
                            a) do Konstytucji 3 Maja?
                            b) swięta 1 Maja?

I skoro nie chce byc w Unii Europejskiej, to w czym chce być?
                            • j24 Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.05.02, 11:33
                              Jak miło spotkać tylu gorzowiaków na zaprzyjaźnionym forum.
                              Lubuskie siłą jest i basta, trza południowych braci wesprzeć w po sieci wędrówce.

Dawaj Hiro (dogonimy Zieloną Toruń :)))

kajzerka napisał(a):

> Franku, a jak młodzież wszechpolska, chlopcy i dziewczęta, ustosunkowuje sie
                              > a) do Konstytucji 3 Maja?
                              > b) swięta 1 Maja?
                              >
                              > I skoro nie chce byc w Unii Europejskiej, to w czym chce być?

• Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.02, 11:57
                              kajzerka napisał(a):

> Franku, a jak młodzież wszechpolska, chlopcy i dziewczęta, ustosunkowuje sie
                              > a) do Konstytucji 3 Maja?
                              > b) swięta 1 Maja?
                              >
                              > I skoro nie chce byc w Unii Europejskiej, to w czym chce być?

Bardziej odniose sie do ue, choc generalnie mi swieta n9e przeszkadzja.Pytanie
                              jest troszke zle postawione, poniewaz nie musimy byc w zadnym "ukladzie" jest
                              wiel panstw ktore do ue nie naleza,mamy altermatywe(bo chyba o to Ci
                              chodzi).Musimy handlowac i wspolpracowac ze wszystkimi, zaniedbalismy daleki
                              wschod, a tam otwiera sie rynek zbytu na mieso,Rosja nie doceniana przez polskich
                              antykomunistow, ktorzy zamiast kierowac sie interesem narodowym to kieruja sie
                              emocjami.Nalezy postawic na USa i Japonie to sa najbogatsze panstwa, ktore chca
                              podbic europejski rynek ,nalezy im pomoc(co bedzie w naszy interesie)mamy
                              doskonale polozenie w Europie.Transport jest bardzo tani wszak postepuja procesy
                              globalizacujny(i niektore sa pozyteczne)wiec wspolpraca bardzie scisla z USA i J
                              aponia ne jest zadnym problemem.
                              Uklad stowarzyszeniowy z ue doprowadzil do tego ze mamy 63 mld $ deficytu w
                              handlu z ue, 3 mln bezrobocia i mozna jeszcze tak dlugo mnozyc,Jezeli tak ma
                              wygladac pomoc ue dla Polski to prosimy przestancie nam pomagac.
                              Dlugo sie miozn rozwodzic na temat ue ,wiec jezeli chcesz jakis konkretow to
                              pytaj.I na koniec Nalezy zapamietac, że w stsunkach miedzynarodowych nie ma
                              przyjazni, wspolczucia sa tylko INTERESY ,zimne kalkulacje nikt nam nie da nic za
                              darmo.
                              • Gość: xgwiak Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 07.05.02, 16:53
                                Jak najbardziej popieram te propozycje wspolpracy z USa i Japonia.
                                Rownierz jestem wiecej jak przekonany, ze wczesniej czy pozniej
                                w UE nastapi sklocenie stron co w tym przypadku stanie sie bardzo
                                niekorzystne dla Polski.
                                Pozdrowka!!
                                • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 09.05.02, 11:31
                                  Przecież Ameryką rządzą podobno Żydzi razem masonami i rowerzystami i Żorżem Soroszem, a Japonią
                                  Japończycy. �Prawdziwych Polaków� tam niewielu. No, w Ameryce moze troche sie znajdzie (podobno o ironio
                                  najprawdziwszym Polakiem jest Moskal, co zresztą troszke pasuje do endeckiego porządku swiata)

Bycie w Unii Europejskiej nie przeszkadza Polsce w ukladaniu sobie relacji z USA Japonia, Bangladeszem i
                                  Swazi. Nawet z Rosją. choć na to mięso to bym tak nie stawiał, bo jak zaczna jesc ryby, albo przejdą na
                                  wegetarianizm to bedziemy lezec i kwiczec razem z naszymi niesprzedanymi wieprzkami.

Caly nasz problem, zeby byc w UE , ale na zasadach jakie będą korzystne dla naszego państwa. Jesli panstwo
                                  bedzie sprawnie zarządzane naród sobie poradzi, nawet bez twojej pomocy Franiu.
                                  Zresztą co to jest naród? Jakies pojecie które zrobilo kariere w XIX wieku i do dzisiaj balastu tej kariery nie mozna
                                  sie pozbyc. Naród to najczesciej tylko pretekst dla karierowiczów i oczadziałych ideologów, aby zniewalać
                                  jednostkę. Jak nie jestes za narodem, to nie jestes Polakiem, jak nie prezysz piersi i nie stajesz na bacznosc, nie
                                  deklarujesz... to jestes komopolitą....wróg i zaprzaniec.

PS. Podobno papa Giertych przyjezdza do Gorzowa. Nie moglibysci go wziac do siebie? Nam facio niepotrzebny,
                                  a u was watek wszechpolski baardzo popularny.
    • Gość: uu Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.ntu.edu.tw 07.05.02, 14:23
      uu
      • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 09.05.02, 12:07
        zajrzalem tu tylko dlatego, zeby nie bylo, ze mi sie inne watki bardziej podobaja na ZG
        • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 13.05.02, 10:41
          Mlodziez jest malo aktywna. A mnie nurtuje pytanie: czy Lepper kocha swoj naród. To znaczy czy jest
          narodowcem? Czytam w jednej takiej gazecie co jej Młodzież nie czyta, ze mlodziezówka Leppera to neopoganie i
          patrioci - przynajmniej czesc z nich. .
          • Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.05.02, 16:24
            kajzerka napisał(a):

> Czytam w jednej takiej gazecie co jej Młodzież nie czyta, ze mlodzi
            > ezówka Leppera to neopoganie i
            > patrioci - przynajmniej czesc z nich.

Nie wiem czy się bać, płakać czy śmiać? Choć powiem wczorajszy zjazd owej
            młodzieżówki ... "brzytwa"? hmmm

Ps - nie chcesz temu amerykańskiemu pismu reklamy robić?
            To ja Kajzerko powiem na pisma polityczne tak :

Redaktor do przechodnia:
            Czy czyta Pan jakieś pisma społeczno-polityczne?
            - NIE czytam już od 6-ciu lat!

(ps - by nie było lubię Urbana - ps ma żydowskie pochodzenie, by było jasno)

POZDRO :)146

• kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 27.05.02, 19:17
              Nie wiem o co ci chodzi. Ale to i tak nie ma znaczenia, bo wpis byl dosc dawno.
              Bardzo mi przyktro, że Młodzież opuscila ten watek i go zaniedbuje. Czyzby wyprowadzili sie Wszechpolacy z
              Winnego Grodu na ziemie jeszcze bardziej piastowskie?
              • tom_tom Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.05.02, 08:03
                Ziemie piastowskie. Zupełnie zbaraniałem. Przecież nazwa Wzgórza Piastowskie
                (tam gdzie zielonogórski amfiteatr) to nie nazwa z PRL. Tak te miejsce nazwali
                Niemcy jeszcze w XIX wieku. Na cześć Piastów. Kurcze, to jak jest z tymi
                Piastami i ziemiami prapiastowskimi???
                • kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.05.02, 12:38
                  Ziemie piastowskie to pojecie umowne. Nie ograniczamy tego li tylko do rzeczywistych terenów kontrolowanych
                  przez bojowki mieszka, szwadrony chrobrego i partzantow Łokietka. Ziemie piastowskie to z jakichs powodów
                  symbol ziem zachodnich - a czesc z nich jest bardzej piastowska, czesc mniej piastowskie jest wiec pomorze
                  zach. choc piastowskie nie jest, alejest bo jest jest jednak mniej piastopwskie od takiego np. Miedzyrzecza albo
                  Santoka, Gorzow piastowski wogole nie byl ale piastpwski jest bo jest. Sa tam np. ulice Chrobrego czy Mieszka
                  szczegolnie miłe naszej Mlodzieży. Zielona Góra jest pewnie bardziej piastowska niz Gorzow, skor jak piszesz
                  sami Niemcy .nazwali wzgorza piastowskie. Swoja droga dziwne, ze nie zmieniono tej germaniskiej pozostalosci.
                  Piastowskie moze byc to co nie jest piastowskie. To mlodziez okresla sama. Pisatowskosc jest rownie wazna dla
                  mlodziezy jak dąb Bartek, i szczerbiec. To korzenie, skad ród. Nie damy ziemi. A pluc nam nie będą. Potęga i basta.
                  Czapką do ziemi kłaniam się nie hetmanską lecz słowiańską.

i
                • Gość: kukułka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 12:49
                  Kuku, kuku,kuku,kuku
                  Kuku na muniu
                  By, by smutasy i ironiści,
                  rączki na kołderkę
                  • Gość: Krzych ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 15:56
                    za serwisem www.wszechpolacy.pl :

Obóz szkoleniowy w Kociołku Szlacheckim
                    (Poniedziałek, 20 Maj 2002 r. g.07:21)

W dniach 17-19 maja br. odbył się obóz szkoleniowy MW .W Kociołku Szlacheckim
                    koło Pisza około 50 Wszechpolaków z różnych miast Polski
                    (Białystok,Warszawa,BiałaPodlaska,Słupsk,Olsztyn,Pisz,Korsze,Oświęcim,Zielona
                    Góra,Elbląg,Gdańsk,Gorzów Wielkopolski,Kielce,Ostrowiec Świętokrzyski)
                    wysłuchało wielu referatów dotyczących idei narodowej,retoryki,
                    geopolityki,historii,zarządzania czy marketingu politycznego.W wolnych
                    chwilach Wszechpolacy grali w siatkówkę lub pływali kajakami na pobliskim
                    jeziorze.
                    Gośćmi zjazdu byli prof.Maciej Giertych oraz poseł Andrzej Fedorowicz.

Debata telewizyjna
                    (Czwartek, 30 Maj 2002 r. g.19:19)

Dnia 25.05 w zielonogórskiej telewizji kablowej odbyła się debata w ramach
                    programu "Forum inregracyjne". Wzięli w niej udział: były poseł Czesław
                    Fiedorowicz (UW, prezes euroregionu Nysa-Szprewa-Bóbr), radny miejski Piotr
                    Barczak (AWS) oraz Marek Bosak z zielonogórskiej MW. Rozmowa toczyła się
                    głównie na tematy kultury i suwerenności narodowej. Pomimo dobrego
                    przygotowania strony eurosceptycznej (Bosak i Barczak) trudno było zabrać
                    głos, przy niewiarygodnej wręcz gadatliwości Fiedorowicza i całkowitej
                    bierności prowadzącego. Poseł Fiedorowicz m.in. uważał że wielkim atutem
                    polskiej młodzieży po wstąpieniu do struktur UE będzie możliwość krzewienia
                    tam naszej pięknej kultury :)) .

Był to pierwszy występ naszego przedstawiciela w TV i opinie po programie byly
                    zróżnicowane. Kanał ten nie jest jednak medium opiniotwórczym, więc debatę
                    potraktowaliśmy szkoleniowo - dostarczyła nam wiele materiału do ćwiczeń w
                    prowadzeniu dyskusji.

Pozdrawiam, Krzych
                    5x5@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka