Gość: Krzych IP: *.arch.pwr.wroc.pl 07.01.02, 18:53 Czy ktoś z Was kojarzy coś na temat Mlodziezy Wszechpolskiej ??? Podobno byli kiedyś w Zielonej Gorze a teraz reaktywują swoją działalność. Jak dysponujecie jakimś info to piszcie ! ;) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 07.01.02, 19:41 Czy dziś ktoś czyta Dmowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:46 kobyla napisał(a): > Czy dziś ktoś czyta Dmowskiego? Są tacy, co czytują też Mao, Marksa, Kadafiego a może i Kim Ir Sena. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:48 Ja czytałem dawno temu rozważania Marksa(chyba tzw młodego Marksa) o alienacji pracy i bardzo mi się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:52 Dmowski też bywa sympatyczny - z kolei w końcówce. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:54 O tak. W ogóle Dmowski jest o wiele sympatyczniejszy od dmowszczyków. Z kolei piłsudczycy są bardziej sympatyczni od Piłsudskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:55 O, nie! Do Dziadka mam niczym nie uzasadniony, głęboki sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 19:58 Powiedz jak kochasz Marszałka Tysiąclecia? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: miszczunie! 07.01.02, 20:34 arwena napisał(a): > fantastyczne rozmycie! > gratulacje! Jeszcze Cię naziole znajdą i zamęczą. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:34 kobyla napisał(a): > Powiedz jak kochasz Marszałka Tysiąclecia? Conajmniej jak Prymusa Tysiąclecia. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:35 Masz w domu jakieś popiersie Marszałka, albo portret? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:38 kobyla napisał(a): > Masz w domu jakieś popiersie Marszałka, albo portret? W Gorzowie w pokoiku po mnie pozostało gipsowe popiersiątko A.D. 1983. A w Krakowie mam Najjaśniejszego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: czytelnictwo młodzieży 07.01.02, 20:45 Piłsudskiego niekoniecznie, ale Najjaśniejszego Pana to chciałbym mieć w domu. To znaczy masz portret? A propos popiersia. Miałem kolegę, który pochodził z Łomży i był wielkim miłośnikiem Marszałka. Na pierwszym roku przyjechał do akademika i zaczął się rozpakowywać. Na honoowym miejscu na stoliku ustawił popiersie i poszedł do kibla. Wtedy jego współlokatorzy przymocowywali do słomianki nad łóżkę rozkładówkę z piosenkarką włoską „Sandrą”. Użyli popiersia do przybijania gwoździków. Uszkodzili. Możesz sobie wyobrazić co się działo gdy właSciciel popiersia wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla O Sandrze 07.01.02, 20:48 Chodziło mi o to, że uszkodzili popiersie Marszałka a nie Sandry, która nota bene miała o wiele gorsze popiersie od innej gwiazdy „Sabriny” czy nie przymierzając Samanthy Fox Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: czytelnictwo młodzieży 08.01.02, 14:37 kobyla napisał(a): > To znaczy masz portret? Mam truchełko wywleczone z Kościoła Kapucynów we Wiedniu. W Krakowie chodzą kontrole z Magistratu i za niemanie Najjaśniejszego Pana lutują po 2 stówy. > Możesz sobie wyobrazić co się działo gdy właSciciel popiersia wrócił. Uszkodziłbym wandali w stopniu wyższym, niż oni Marszałka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.01.02, 13:20 Hej ! Pytałem o Młodzież Wszechpolska a nie o Dmowskiego czy Piłsudskiego ! No więc... Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Czytelnictwo be??? 08.01.02, 14:34 Gość portalu: Krzych napisał(a): > Pytałem o Młodzież Wszechpolska a nie o Dmowskiego czy Piłsudskiego ! Tak jak się spodziewałem Młodzieńca Wszechpolskiego nie interesuje czytelnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 21:22 Myślę, że ja zaliczam się do młodzieży wszechpolskiej. Jestem w miarę młody. urodziłem się w centralnej Polsce, studiowałem w południowo-wschodniej a mieszkam w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaixo Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 21:47 Czy Wszechpolki to też Wszechpolacy? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 21:55 Jasne że tak. Naród jest istotny a nie płeć. Przede wszystkim naród. Płeć jest drugorzędna. Człowiek najpierw rodzi się Polakiem a dopiero potem mężczyzną czy kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
kaixo Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 22:16 A jezeli wszechpolka jest prawdziwa kobieta (a nie transwestyta) to czy w zgodzie z kanonami jezyka ojczystego jest tez wszechpolakiem (czyli Polakiem plci meskiej?) A staruszki, ktore sa mlode duchem, czy sa mlodziezowkami wszechpolakami czy jednak nie? Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Ja jestem wszechpolakiem 08.01.02, 23:32 Młodzież Wszechpolska dzieli się na: Dzieci Wszechpolskie, Wszechpolki Młodsze, Wszechpolki Starsze, Wszechpolaków Młodszych i Romana Giertycha. Jeśli chodzi o odmianę gramatyczną, to jest ona w zasadzie dowolna. Zaleca się jedynie pisanie Ważnych Słów z wielkiej litery albo kapitalikami (jak w tytule wątku). Kobyla jest Fałszywym Wszechpolakiem - zdradziła go niepoprawna pisownia. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Ja chyba nie 08.01.02, 23:40 klin! napisał(a): > Kobyla jest Fałszywym Wszechpolakiem Czy to oznacza, że jednak jest Wszechpolakiem - tyle że fałszywym? Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Ja chyba nie 08.01.02, 23:51 Jakie to ma znaczenie? Tak czy owak może spodziewać się Dużych Kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom Re: Ja jestem wszechpolakiem 09.01.02, 08:00 Wstydzę się, ale ja urodziłem się facetem. O ile wiem najpierw patrzyli mi między nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.kvz.tudelft.nl 09.01.02, 00:41 To wlasnie wlaczyles, kolego, temat rzeke. Dawno nie pisalem nic na forum, jestem pijany po Grolschach i do tego znalem szefa tej organizacji na zachodnia Polske. Mialem ta niewatpliwa nieprzyjemnosc chodzenia do tej samej klasy co Maciej K., wyzej wspomnianego, w Elektroniku. Bylo to jakiej 6-7 lat temu. Nieladnie podawac nazwisko w necie, wiec zadowolcie sie tylko tako informacja. Koles ten mial juz dosc mocno wyprany swoj prawicowy mozg od "zydowsko- masonskiego spisku" wladajacego swiatem z Sorosem na czele. Co tydzien wciskal mi ksiazeczki gosci znanych teraz z sejmu jako poslowie Samoobrony czy tez zwiazani z radiem M. (nie pozwole szargac tu imieniem Maryja, bo radio to nie zasluguje na zaden szacunek). Niektorzy z nich sa teraz zamieszani w wielkie machlojki. W kazdym badz razie, ksiazeczki te denuncjowaly polskich masonow, wmieniajac nazwiska Kuronia, Modzelewskiego, Milosza, ks. Tischnera czy Kwasniewskiego. Ten ostatni byl masonem bo nosil niebieska koszule i trzymal reke na sercu w czasie przysiegi prezydenckiej. Nie przecze ze sporo wtym logiki. Ale w 90% byly to wymysly oblakanca, ktorego jak najszybiciej nalezaloby zamknac w Ciborzu. Nie podoba mi sie organizacja masonska. Przede wszystkim, poniewaz nikt do konca nie wie co ta organizacja soba reprezentuje. Jeden z punktow jej "regulaminu" mowi, ze zwierzchnik tej organizacji stoi ponad jakimkolwiek innym szefem danego czlonka. Jednym z zasluzonych jest Ciosue Carducci, ktory napisal hymn do szatana. Takie rzeczy mowia przynajmniej ksiazeczki dane mi przez mojego "kolege". Najbardziej boli, ze wspaniale sie rozumial z innym moim kumplem z klasy, obecnie ksiedzem. Tak, trzymali sie blisko kosciola, na moj gust za blisko. Jako ludzie szerzacy taka nienawisc, nie powinni byc w ogole przez Kosciol dopuszczani do glosu. Sa to ludzie chorzy, z Hitlerem byliby na ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 09.01.02, 18:22 Wlasciwie nie rozumiem o co ci chodzi ... Ty nie lubisz masonow za ich ciemne knowania i Maciek K. ich nie lubil; masz do niego pretensje ze sie przyjaznil z kolega z klasy; znowu dalej zarzucasz nienawisc i wyimaginowana, potencjalna przyjazn z AH, masz uraz do RM no i jeszcze na koniec piszesz: "Nie przecze ze sporo wtym logiki. Ale w 90% byly to wymysly oblakanca, ktorego jak najszybiciej nalezaloby zamknac w Ciborzu." - o co Ci chodzi ?... Krzych PS A czym sie on zajmowal z kolegami z MW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.kvz.tudelft.nl 10.01.02, 00:31 Gość portalu: Krzych napisał(a): > Wlasciwie nie rozumiem o co ci chodzi ... > Ty nie lubisz masonow za ich ciemne knowania i Maciek K. ich nie lubil; > masz do niego pretensje ze sie przyjaznil z kolega z klasy; znowu dalej > zarzucasz nienawisc i wyimaginowana, potencjalna przyjazn z AH, masz uraz do RM > > no i jeszcze na koniec piszesz: > "Nie przecze ze sporo wtym logiki. Ale w 90% byly to wymysly oblakanca, ktorego > > jak najszybiciej nalezaloby zamknac w Ciborzu." - o co Ci chodzi ?... > > Krzych > > PS A czym sie on zajmowal z kolegami z MW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.kvz.tudelft.nl 10.01.02, 00:34 Choera, mialem dlugo odpowiedz, ale niestety gdzies ja wzarlo. Nie chce mi sie pisac drugi raz wiec tylko zaznacze, ze widocznie zbyt gleboko skrylem ironie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 10.01.02, 09:59 Do Młodzieży Wszechpolskiej zraziła mnie pederastia szerząca się wśród aktywnych członków (!) tejże organizacji ! Ja chciałbym najpierw pochodzić, a dopiero później pójść do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 10.01.02, 13:18 Ja chcialby wrocic do sprawy popiersia, Borys, a są w Krakowie Najjsniejszepany krajowej produkcji? I za ile mozna sobie sprawic? Albo jakis fajny oleodruk, zeby mogl oprawic? Mam tylko fajny portret Wilusia, ale jego jakos trudniej mi przychodzi wieszac w poczesnym miejscu. A najbardziej chcialbym miec taki portret oryginalny z epoki, np. na jaki porucznik von Trotta (�Marsz Radetzky'ego�) natknął się w burdelu. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Od Młodzieży Wszechpolskiej do kultu zaborców 10.01.02, 14:41 kajzerka napisał(a): > Ja chcialby wrocic do sprawy popiersia, Borys, a są w Krakowie Najjsniejszepan > y krajowej produkcji? Biustów nie widuję, plakaty owszem, pewnie podobne ceny jak plakatów z Moną Lisą palącą jointa. > Albo jakis fajny oleodruk, zeby mogl oprawic? Oleodruki na zamówienie za śmieszne pieniądze wykonują głodujący artyści (mamy tu ASP produkującą bezrobotnych twórców). Podaj gabaryty, spytam o ceny. > Mam tylko fajny portret Wilusia, ale jego jakos trudniej mi przychodzi wieszac w poczesnym miejscu. Jedna z rzeczy, która mnie zadziwia: różnica w stosunku Wielkopolan do Wilusia (np. moja babcia: czysta nienawiść) i Małopolan do Najjaśniejszego Pana (wielki sentyment). Obaj do Polski mieli raczej podobny stosunek. >A najbardziej chcialbym miec taki portret oryginalny z epoki, np. na jaki >porucznik von Trotta (�Marsz Radetzky'ego�) natknął się w burdelu. W krakowskich burdelach już raczej ich nie ma. Spróbuj w Austrii. Odpowiedz Link Zgłoś
maaranta Re: Od Młodzieży Wszechpolskiej do kultu zaborców 28.02.02, 17:53 Gdyby w Krakowie obok Wawelu wybudowano takie monstrum, jak pałacyk dla Wilhelma w Poznaniu, małopolanie tez by go znienawidzili :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: Od Młodzieży Wszechpolskiej do kultu zaborców 28.02.02, 17:59 maaranta napisał(a): > Gdyby w Krakowie obok Wawelu wybudowano takie monstrum, jak pałacyk dla > Wilhelma w Poznaniu, małopolanie tez by go znienawidzili :)))) Wawel zabudowano wojskowym szpitalem (stoi do dzisiaj, podobnie jak chatka Wilusia) i zdewastowano pałac królewski. Generalnie miłość krakowian do Starego Prohazki jest cokolwiek niewytłumaczalna. Ale jest faktem, a teraz, gdy Habsburgowie nie mogą nawet w Austrii mieszkać - jest sympatycznym dziwactwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: 156.17.29.* 10.01.02, 13:14 A ja jednak prosze o ta dluga odp. ;)) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
kaixo Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 10.01.02, 20:06 ta dluga odp. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 11.01.02, 19:00 Mam pytanie do Krzycha. Kto z polskich polityków obecnego czasu najwięcej czerpie z myśli Romana Dmowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 16:28 Roman Giertych Jego dziadek Jedzrzej byl najblizszym wspolpracownikiem Romana Dmowskiego. Dzieki jego ojcu m.in. ocalaly wybitne publikacje Feliksa Konecznego. (3 ksiazki F.K. sa dostepne na biblio.ojczyzna.pl/HTML/AUTORZY- Koneczny.htm ) (Odsylam do ksiazek kol. Romana Giertycha: "Kontrrewolucja mlodych" (dostepna pod adresem: web.pertus.com.pl/~mwszechp/kontrewol/index.htm ), "Lot orla", "Zbior felietonow".) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.01.02, 16:39 Krzychu. Podaj w proc. kto ile zrobił dla odzyskania niepodległości. Według mnie jest tak: Piłsudski 65 proc. Dmowski 35 proc. Co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 17.01.02, 19:51 Dzieki Dmowskiemu Polska jest niepodlegla - Pilsudski sie mylil. W Procenty sie bawil nie bede. Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 17.01.02, 20:08 Gość portalu: Krzych napisał(a): > Dzieki Dmowskiemu Polska jest niepodlegla - Pilsudski sie mylil. W Procenty sie > > bawil nie bede. > > Krzych Kocham Cię Krzysiu ! Uwielbiam takich zdecydowanych młodych mężczyzn o faszystwoskich poglądach ! Kocham Twój byczy i umięśniony kark oraz Twoje przecudnie wygolone ciemiączko. Krzych podniecasz mnie swoim zdecydowaniem. dawno nie spotkałem takiego macho jak Ty mój ukochany dziobaku ! Pa ! Twój Hiacynt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:31 No dzieki za te wszystkie komplementy ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:16 Gość portalu: Krzych napisał(a): > Pilsudski sie mylil. Z czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiacynt Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 17.01.02, 20:18 borys-krakow napisał(a): > Gość portalu: Krzych napisał(a): > > > Pilsudski sie mylil. > Z czym? Krzych się nidy nie myli. Odczep się od Krzycha bo go glowa rozboli ! Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:20 W Zielonce też jest chello? Nie na temat, z ciekawości... Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:27 Ze niby co? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:28 kobyla napisał(a): > Ze niby co? Hiacynt (btw. ksywa kojarzy mi się jednoznacznie) pisze z IP chello. Myślałem, że chello jest tylko w Wawie i Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:33 Ze swoja proniemiecka koncepcja geopolityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:34 sie Pilsudski mylil. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:31 Gość portalu: Krzych napisał(a): > Dzieki Dmowskiemu Polska jest niepodlegla - Pilsudski sie mylil. W Procenty sie > > bawil nie bede. > > Krzych No nie. Tego nawet ja nie zniosę. Polska bez Piłsudskiego? Bez dziadka? Bez marszu na Kijów? Bez bitwy warszawskiej? O cholera chyba się zagolopowałem. 100 procent dla marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:33 tom_tom napisał(a): > Bez bitwy warszawskiej? Bitwę warszawską wygrał Weygand i Sikorski. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:53 A w Zielonej Górze jest rondo Dmowskiego.Znaczy czczą pana Romana. I jakieś procenty przyznali. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.01.02, 20:57 Interesuje mie F. Skoneczny. Jakie są główne tezy jego prac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmikki Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.chello.pl 18.01.02, 22:40 kobyla napisał(a): > Interesuje mie F. Skoneczny. Jakie są główne tezy jego prac? Pić, pierdolić, tańcować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.01.02, 15:07 Pytam poważnie. O czym pisał Skoneczny? Naprawdę nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:29 Stworzyl wlasna kompleksowa, historiozoficzna teorie cywilizacji, jest jednym z kilku najwybitniejszych postaci w tej dziedzinie. Polecam link zamieszczony powyzej oraz ksiazki Konecznego... Na forum teorii cywilizacji wykaldal nie bede. Jesli jestes zainteresowany mozemy sie spotkac i pozycze Ci jakies podstawowe opracowanie. 5x5@wp.pl Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:36 Bitwa Warszawska nie dowodzil Pilsudski. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.03.02, 22:46 Gość portalu: K napisał(a): > Bitwa Warszawska nie dowodzil Pilsudski. No właśnie. Mówiłem. Weygand i Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 22.01.02, 15:44 PROTEST 18 stycznia wszedł na ekrany polskich kin film Michaela Apteda "Enigma" na podstawie powieści Roberta Harrisa. Obraz wyprodukowany przez studio muzyka rockowego Micka Jaggera (Jagged Films), opowiada o dzielnych brytyjskich kryptologach łamiących kod enigmy. Polak występuje w filmie w roli zdrajcy sprzedającego nazistom informacje o "sukcesie" brytyjczyków. W filmie właściwie zignorowano ogromny wkład polskich matematyków w złamanie kodów i stworzenie maszyny deszyfrującej, a sukces rozszyfrowania enigmy przypisano tajnemu brytyjskiemu ośrodkowi dekryptażu. Niedopuszczalną manipulacją jest również stawianie w roli zdrajcy właśnie Polaka, podczas gdy w czasie II Wojny Światowej alianci nigdy nie zostali zdradzeni przez swoich polskich sojuszników, niezależnie od tego czy byli to oficerowie wywiadu czy żołnierze frontowi. Film ten, co więcej, przewrotnie motywuje zdradę polskiego bohatera hipokryzją brytjczyków w sprawie ludobójstwa polskich oficerów w Katyniu. Młodzież Wszechpolska stanowczo protestuje przeciwko takiemu fałszowaniu historii, tym bardziej, że wklad Polaków w rozgromienie hitlerowskich Niemiec nie po raz pierwszy jest pomniejszny. Za puente niech posłuży wypowiedź najwybitniejszego zagranicznego znawcy polskiej historii, autora monumentalnych dzieł "Boże Igrzysko" i "Europa"; prof. Normana Daviesa, który w liście do "Daily Telegraph" napisał: "(...) Dopuszczono się nazbyt dowolnej interpretacji prawdy historycznej, podobnej do takich samych nadużyć, jakich dopuszczają się reżyserzy Hollywoodu w filmach, takich jak 'Szeregowiec Ryan', czy 'U-571'. (...) Film ten jest po prostu nierzetelny i krzywdzący Polaków. Natomiast obsadzenie polskiego renegata w roli zdrajcy jest obrazą". Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 23.01.02, 22:26 Trzeba będzie nakręcić polską wersję Enigmy. Tylkonie dawać tego Porębie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.02.02, 14:24 Hmmm Krzysiu (obiekcie westchnień - patrz wyżej) o ile dobrze rozumiem podstawową wartość MW, to jest nią NARÓD - a co to jest - ten Naród? PS w stosunku do ENIGMA - macie rację w MW - jest to niewybaczalne, tak samo ja filmowa wersja Pipi Langstrum, która miała bardzo rude włosy, nie występujące jako miarodajne w tej części Smolandii, pozatym - w Ciemnej stronie księżyca Bart trzyma nóż w prawej dłoni, a powinien mieć w lewej, poza tym - wiadomo wszewm i wobec, że taki film jak Prymas Tysiąclecia jest inspirowany przez Żydów i masonów, a dokładniej chodzi o jego emisję i dystrybucję w kinach, nie mówiąc już o Harrym Potterze, który wzorowany jest na Dirty'm, tyle że Mojrzesz coś mu z laską zrobił, (a może odwrotnie - to HP [Hawlet Packard???] zrobił mu coś z laską?). Sam nie wiem - ale wiem jedno - milczenie autorów scenariusza i twórców filmu o tym, że Polak piastuje funkcję papieża jest skandalem międzynarodowym! Dlatego postuluję - wypowiedzmy wojnę WB i każdemu państwu, które dopuści do publicznej emisji film Enigma, i niech to nie będzie zagadką! ps ps - precz z unią europejską (pis(s)o(ff)wnia oryginalna), precz z holenderskim mlekiem i piwem (vel Grolsch) precz z preczem i te pe ..... Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.02.02, 14:45 Czy ktoś już oglądał ten film Enigm?.Może Krzycho ma rację. Brytyjczycy lubią milczeć o sukcesach wojennych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 12.02.02, 14:39 Skoro ktos powyzej (w ogolnym belkocie) wspomnial Jego Swietobliwosc Prymasa Tysiaclecia, pozwolcie, ze go zacytuje: "Trudno jest dla Ojczyzny umierac, ale jeszcze trudniej jest dla Niej zyc..." Pozdrawiam, Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 12.02.02, 20:20 Gość portalu: Krzych napisał(a): > (w ogolnym belkocie) No no! Wypraszam sobie! > Jego Swietobliwosc Prymasa Tysiaclecia, pozwolcie, ze go zacytuje: Cytat trochę bez sensu, ale pozwolimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 25.02.02, 20:26 Bez Endecji trudno życ Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 26.02.02, 10:02 Właśnie już byłem bliski konstatacji, że można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 28.02.02, 16:56 Czolem !! Ktos ladnie i madrze powiedzial: "Bez MW nie bedzie Ruchu Narodowego, a bez RN nie bedzie Wielkiej Polski" Wielkiej Polski nie w sensie terytorialnym - ale we wszystkich pozostalych sensach ;)) Tak wiec bez endecji zyc nie mozna, Panowie. Ale Wy tu takie bezplodne rozwazania snujecie, a my z kazdym dniem sie umacniamy - byc moze juz wkrotce poznacie nie jak sie zyje Z ENDECJA lecz POD RZADAMI ENDECJI ;))) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.02.02, 17:15 Gość portalu: Krzych napisał(a): Wy tu takie bezplodne rozwazania snujecie, a my z kazdym dniem sie > umacniamy - byc moze juz wkrotce poznacie > nie jak sie zyje Z ENDECJA lecz POD RZADAMI ENDECJI ;))) To żem się spultał ze strachu. Rozglądam się od dzisiaj za dobrą operacja plastyczną nosa i doszycia napletka. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 01.03.02, 18:11 Ależ Borys. Współczesna endecja polska ma gdzieś twój napletek. Współczesna endecja bedzie nas bronic przed wyzbytą z wartosci Europą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.03.02, 09:37 Dziadku, dziadku!!! - krzyczała Basia - a w telewizji powiedzieli, że Polska straci suwerenność! Powiedz, że to nie prawda, proszę! Dziewczynka biegała wokół fotela, na którym siedział dziadek. -Słoneczko - rzekł odkładając fajkę od ust - tyle razy Ci mówiłem, byś nie oglądała obrad sejmu. - Wstał po czym zgasił telewizor. Wziął wnuczkę na kolana i rzekł - dawno, dawno temu, energia i materia by ły skupione w jednym punkcie - No dobra dziadku - pomińmy wielki wybuch, powstanie życia, dinozaury, ewolucję człowieka - co chcesz mi powiedzieć??? - wtrąciła Basia. - Otóż chcę opowiedzieć Ci w jaki sposób powstały takie typy, których słuchasz w wiadomościach. Więc pod koniec XVIII wieku we Francji wybuchła Wielka Rewolucja Francuska, króra nie nazywała się Francuska, ale trzeba było ją jakoś nazwać, więc tak ją nazwano później. W czasie tej rewolucji Francja pozbyłą się jednym ruchem króla i stała się republiką. - No dobrze resztę znam - rzekła Basia - osłabienie republiki, dyktatura, cesarstwo, republika, znów dyktatura, republika i tak dalej w dialektycznym związku. - Tak Basiu, ale chcę Ci opowiedzieć o tym, co ważnego powiedziaaś wcześniej - o utracie suwerenności. Czy wiesz co to jest suwerenność państwa? Czy wiesz co to jest naród? - Staruszek spojrzał pytająco na niespełna pięcioletnią wnóczkę A czy Wy, piękni i młodzi dwudziestoletni narodowcy, rozumiecie te słowa, wiecie jakie są koncepcje narodu, jego historyczna geneza, co znaczy suwerenność i czy można ją utracić po wejściu do UE - proszę oświećcie Basię!!! Błagam Was na kolanach - nie pozwólcie, by słowa te latały po ekranie niezrozuiałe jak reklamówka pasty KohlGate!!! Bądźcie ojcami narodu polskiego i powiedzcie mu kim jest, dajcie mu jego osobowość i poczucie własnej wartości. proszę, lease, bitte (cuś po francusku), i te de Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.03.02, 19:35 Kto bardziej reprezentuje mysl narodowa. Kazimierz Marcinkiewicz czy Maciej Giertych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 21.03.02, 11:28 kobyla napisał(a): > Kto bardziej reprezentuje mysl narodowa. Kazimierz Marcinkiewicz czy Maciej > Giertych? Maciej Giertych reprezentuje Ruch Narodowy starając się wcielać Myśl Narodową w życie - tak bym to ujął. A co do cholery ma Marcinkiewicz do Myśli Narodowej ? Toż to jakieś chadectwo nawet nie jest chyba ;)) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 21.03.02, 11:35 Niem ma czasu na udzielanie korepetycji w internecie ale odsylam do klasyki mysli narodowej: 1) Oczywiscie po pierwsze "Mysli nowoczesnego Polaka" Romana Dmowskiego - wyd Nortom 2) Jan Ludwik Poplawski "Pisma" Nortom - jak ktos ma malo czasu to tylko artykol "Co to jest Narod" - przypomniany ostatnio w naszym kwartalniku "Wszechpolak" - chetnie udostepnie ! ;) 3) Polecam tez budzaca kontrowersje wsrod nas krotka ksiazke wielkiego narodowca zamordowanego przez zydokomune - Adamad Doboszynskiego "Teoria Narodu" Zapraszam tez do odwiedzenia naszego serwisu: www.wszechpolacy.pl Pozdrawiam, Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.03.02, 22:38 W Krakowie kampanię przedsięwzięli. Na razie skromne plakaciki. Do panowania nad światem jeszcze kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 20.03.02, 22:48 To jest niezły wątek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 21.03.02, 11:40 Czolem ! We wtorek po poniedzilku wielkanocnym organizujemy spotkanie z kol. Maciejem Kowalewskim z warszawy na temat korporacji akademickich - chetnych zapraszam do podania ponizej maila a ja poinformuje o szczegolach ;) Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.03.02, 12:17 Gość portalu: Krzych napisał(a): >chetnych zapraszam do podania ponizej maila a ja poinformuje o szczegolach ;) Niezły tryb informowania. Fartuszki i kielnie przynieść? Jedyny chyba znany przeze mnie narodowiec, który chcał zakładać korporację studencką skończył w ZChN-ie, jako działacz gospodarczy (Poczta, czy inny KGHM). Do władzy coraz bliżej, Wszechpolaku... Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.03.02, 13:00 Dlaczego Krzych określił naszego posła Kazimierza Marcinkiewicza per „chadectwo jakieś”? Przecież pan Kazimierz czytał Dmowskiego od dechy do dechy. Czy on gorszy nacjonalista od Macieja Giertycha? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.03.02, 13:27 Nie pozwiolę, żeby pana Kazimierza wyzywać od chadectwa, to szczery, uczciwy narodowiec. W czym Maciej jest większy narodowo od Kazimierza. Ty Krzychu nie odsylaj mnie do jakichś stron tylko odważnie odpowiedz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.04.02, 12:36 Bycie narodowcem nie polega na znajomosci pism Dmowskiego lecz na realizacji jego Testamentu Politycznego czyli dolozeniu wszelkich staran do realizacji Polskiego Interesu Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 22.03.02, 10:57 Gość portalu: Krzych napisał(a): Dziwne... Inny wojujący endek, Eugeniusz S. zapowiada w tym czasie spotkanie poświęcone jakimś prawyborom w Warszawie. Nie za wiele srok za ogon chcecie trzymać? > Czolem ! > We wtorek po poniedzilku wielkanocnym organizujemy spotkanie z kol. Maciejem > Kowalewskim z warszawy na temat korporacji akademickich - chetnych zapraszam do > podania ponizej maila a ja poinformuje o szczegolach ;) Szczegóły okraszone ";)"? To ja dziękuję. R Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 23.03.02, 13:04 Wszechpolacy wujasnijcie mi dlaczego naszego luminarza mysli narodowej Kazimierza Marcinkiewicza wyzywacie per„jakieś chadectwo” Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 23.03.02, 14:20 kobyla napisał(a): > Wszechpolacy wujasnijcie mi dlaczego naszego luminarza mysli narodowej > Kazimierza Marcinkiewicza wyzywacie per„jakieś chadectwo” Wszechpolak jest tu tylko jeden. Boleję nad tym jako amator tego rodzaju działalości. Cóż począć, kiedy cały nakład ich wydawnictw mieści się w bagażniku seicento... Gwoli ścisłości, o Marcinkiewiczu napisał "to nawet nie jest jakieś chadectwo". Pozdrowienia R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.02, 13:47 Borys - coś ty się tak dopierdzielił do jakiegoś tam wszechpolaka (czy to taki polak, który ukończył wszechnicę, czy też taki, który ze "wszech" miar najbardziej lubi piwo, czy też jakieś inne cuś, nie wiem), który w ramach zakładania jakiś polońskich komun czy też innych Jugendsfaschistenlagern wszedł do KGHM'u czy innej intratnej spółki Skarbu Państwa? Jako wszechniepolak (?! ## buhahahaisiupGrolshawdziub) powiem Ci tylko Borysie, żeś nieoczytany w lekturach wszechpolaka, jak i każdego innego wszechktosia*. Otóż chodzi o ksiżkę pana Romana Giertycha pt. Kontrrewolucja. Otóż w rozdziale "Cele" (nie pomieszczenia dla przeciwników politycznych, lecz w znaczeniu - kierunki działania) mamy cele duchowe i GOSPODARKA. No i widzisz borysie, że wszechpolak całą gębą drenuje JOSSP w imię "świętej miłości kochanej ojczyzny" (czy cuś). Nawet nie wiesz jak bardzo ciężkie to zajęcie, ile wymaga wyrzeczeń i poświęcenia. Czy Ty myślisz, że zarabianie 15 czy 40 tysięcy PNZ to coś łatwego i prostego, a tem bardziej, że czynione jest w imię miłości ojczyzny, wróć Ojczyzny. No borysie - chamstwo, żydosto i internacjonalizm, by za przeproszeniem kosmopolityzm, z Ciebie wychodzi. PS Wszechpolaku powiedz mi jak logicznie połączyć Dekalog z Dekalogiem Polaka, szczególnie przykazanie nr 1 : Nie będziesz miał ukochania nade mnie. (No wiem wiem, że później jest napisane: Będziesz miłował Polskę pierwszą po Bogu miłością, ale w takim razie co z KK? co ze świętymi i innymi tego typu "rytuałami" - patrz Znaniecki i Mead, nie do kurwy nędzy (uffff) Gierych, Dmowski, Paderewski, Kobe Maksymilian, co pisał o żydkach (oryginalne). Pewnie jeszcze powiesz, że Zofia Kossak (autorka Dekalogu Polaka) została zabita przez żydokomunę, która w ten sposób zemściła się za II RP i AK. (każda inna argumentacja jest dobra, o ile występuje w niej 4 x słowo ojczyzna, 3 x słowo Polska [lub odwrotnie] 6 x słowo LPR, 3 x słowo Radio Maryja, 67 x zwrot "tylko my Prawdziwi Polacy", oraz 348254 x nazwa Młodzież Wszechpolska. * wszechktoś - jest to taki wszechpolak, który w tekstach produkowanych na potrzebę własnego interesu politycznego ruchu obcego (wszech innego do wszechwłasnego) tłumaczy go i używa z ta różnicą, że zamiast wszechinnyktoś pisze wszechmyktosie. Dla przykładu cytat z książki Mobuffiego Omara Passi: "My Wszechkabusi musimy walczyć o czystość Naszej Ukochanej Ojczyzny. Wrogie i obce Naszemu Narodowi siły chcą pogrążyć Prawdziwych Kabusów w odchłań historii, chcą zepchać z miejsca, jakie zajmował Nasz Naród od wieków" ... w przekładzie na Wszechpolski Jan : "My Wszechpolacy musimy walczyć o czystość Naszej Ukochanej Ojczyzny. Wrogie i obce Naszemu Narodowi siły chcą pogrążyć Prawdziwych Polaków w otchłań historii, chcą zepchać z miejsca, jakie zajmował Nasz Naród od wieków" (w tekście koniecznie trzeba powołać się na Dmowskiego, Kolbe i tem podobnych socjologów i teoretyków państwa, ze szczególnym uwzględnieniem socjologii konfliktu i materializmu historycznego, przy czym absolutnie, i na Świętą Izydę, nie można przywoływać Webera, o Durkeimie nie wspominając). Należy pamiętać, by text taki traktować jako autorski i wiekopomny, tworzony z miłości do ojczyzny, (wróć Ojczyzny)i na Ozyrysa (p2 Dekalogu Polaka) Nie będziesz wzywał imienia Polski dla własnej chwały, kariery albo nagrody. PS PS dobrze jest kiedy autor jest absolwentem Uniwersytetu Jagiellońskiego (wynika to chyba z Wszechpolskiego charakteru patrona tej uczelni), a także kiedy autor jest felietonistą "Wszechpolaka", "Nowego przeglądu Wszechpolskiego", "Wielkopolaka", "Naszego Dziennika", lub "Opoki w Kraju" (która w ten oto sposób jest reklamowana na sajcie WszechKabusów:<i> Pismo wydawane przez prof. Macieja Giertycha - jednego z liderów Stronnictwa Narodowego,posła Ligi Polskich Rodzin. Doskonałe i ciekawe artykuły o tradycji katolickiej, mitach teorii ewolucji, masonerii, antypolonizmie</i>). Należy pamiętać, i niech Ra ma Ciebie w opiece, by nie mieć nic do czynienia z pismami "Polska", "Tylko Polska", "Prawdziwa Polska", "Prawdziwie Prawdziwa Polska", "Tylko Polska Polska", o Rzepie Gazetce Wybiurczej (od biurko) nie wspominając! Pozdro dSvP post scriptum p3 WHITE POWER BLACK POWER PINK POWER i inne kolory też POWER ai należy pamiętać, że lepszy Daenicken aniźli Deschner i nie z tego powodu, że jeden jest Wszechaustryjakiem, a drugi Wszechniemcem ... różnice na łąmach Wszechprasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meAgain R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.02, 13:53 ai wai zapomiałem: czy wiecie co to jest header w sajcie? Ano spójrzcie li tylko na nagłówek wszechopaplaków: MLODZIEZ WSZECHPOLSKA - panowie i panie wszechpaplacy - a gdzie miłość do własnego języka? Gdzie poprawność językowa, o specyfikacji HTML5 nie wspominając? O Święty Linuksie i Błogosławiony Windowsie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.02, 00:30 Gratuluje zainteresowania tematem,choc mało merytorycznego ,ale zawsze. Jesli idzie o piłsudskiego i jego wplyw na odzyskanie niepodległosci to dzis tylko Bogu mozemy dziekowac ,że jego koncepcja walki po stronie niemieckiej nie zyskala poparcia wsrod Polakow.Pilsudski poprostu byl slabym politykiem,zolnierzem moze byl dobrym,ale w bitwie warszawskiej ten"bohater" nie brał udzialu bo ...uciekł przed domniemaną porazką.I całe szczescie,ze uciekł bo bez niego udało sie wygrac,dzieki dowodztwu Rozwadowskiego.Wiele mitów krazu wokol pilsudskiego i dziwic sie nie ma co, gdyż jego metody (rewolucyjne,nierozumowe,emocjonalne),przeciwne do endeckich(praca organiczna,rozsądek),nie moga doprowadzic do stwozenia poteznego Narodu.Bo kto oprócz Polaków miałby w tym interes?Wiec rozni siewcy wraz z głupimi pilsudczykami snuja mity marszałkowskie... pozdrowienuia dla gospodarza tematu;) Franek Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.03.02, 08:32 Gość portalu: franek napisał(a): > Gratuluje zainteresowania tematem,choc mało merytorycznego ,ale zawsze. Młodzież Wszechpolska kojarzy się merytorycznie z łysymi bandytami napierdalającymi pałami inaczej wyglądających. Dosyć przypadkowa w ich aktywności jest ideologia wyrażająca się głównie noszeniem mieczyka Chrobrego, czy osoba Wodza lub aktualnego autorytetu. > Jesli idzie o piłsudskiego i jego wplyw na odzyskanie niepodległosci to dzis tylko Bogu mozemy dziekowac ,że jego koncepcja walki po stronie niemieckiej nie zyskala poparcia wsrod Polakow. Rozumiem, że należy żałować, że koncepcja Dmowskiego, zasiadającego w rosyjskiej Dumie, rozwoju Polski przy boku Rosji, nie została wdrożona. >... w bitwie warszawskiej (...) Rozwadowskiego. O faktach dyskutować z oszczercami nie będę. > jego metody (rewolucyjne,nierozumowe,emocjonalne),przeciwne do endeckich(praca organiczna,rozsądek),nie moga doprowadzic do stwozenia poteznego Narodu. Piłsudski zdziwiłby się, gdyby usłyszał, że ma doprowadzić do stworzenia potężnego Narodu. Piłsudski był podstawowym politykiem, który doprowadził do powstania Państwa Polskiego po 120 latach niewoli. Nie był osobą przypadkową, która przeskoczyła przez płot w dobrym momencie. Nawet gdyby to Rozwadowski (Sikorski, Weygand) byli autorami Cudu nad Wisłą, to Marszałek był Naczelnikiem Państwa i umożliwił im pracę. Brał za wszystko odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.02, 12:41 borys-krakow napisał(a): > Gość portalu: franek napisał(a): > > > Gratuluje zainteresowania tematem,choc mało merytorycznego ,ale zawsze. > Młodzież Wszechpolska kojarzy się merytorycznie z łysymi bandytami > napierdalającymi pałami inaczej wyglądających. > Dosyć przypadkowa w ich aktywności jest ideologia wyrażająca się głównie > noszeniem mieczyka Chrobrego, czy osoba Wodza lub aktualnego autorytetu. > Skojarzenia nieprawdziwe i głupie.Ci "łysi" to studenci najlepszych uczelni i wydziałów w Polsce,nie było ani jednego przypadku pobicia przez członka MW jakiegokolwiek człowieka,a jeśli było to podaj przykład(razem z wyrokiem sądu!!!),poprostu sterotypy i gołosłowie! > > Jesli idzie o piłsudskiego i jego wplyw na odzyskanie niepodległosci to dz > is > tylko Bogu mozemy dziekowac ,że jego koncepcja walki po stronie niemieckiej nie > > zyskala poparcia wsrod Polakow. > Rozumiem, że należy żałować, że koncepcja Dmowskiego, zasiadającego w rosyjskie > j > Dumie, rozwoju Polski przy boku Rosji, nie została wdrożona. > Nie było takiej koncepcji!!!Jaki rozwój przy boku Rosji od poczatku była koncepcja wszechpolska i niepodległość?(prof.Kawalec "Roman Dmowski")Polecam poczytać pozycje Dmowskiego i rzetelnych historyków.Opowiedzenie się po stronie rosyjskiej dało nam szansę występowania po stronie państw ZWYCIĘSKICH,a nie po przegranych(czyli wariant niemiecki). > >... w bitwie warszawskiej (...) Rozwadowskiego. > O faktach dyskutować z oszczercami nie będę. > Nasz bohaterski marszałek złożył dymisje na rece Witosa."Szlachetna postawa" > > jego metody (rewolucyjne,nierozumowe,emocjonalne),przeciwne do endeckich(p > raca > organiczna,rozsądek),nie moga doprowadzic do stwozenia poteznego Narodu. > Piłsudski zdziwiłby się, gdyby usłyszał, że ma doprowadzić do stworzenia > potężnego Narodu. > Piłsudski był podstawowym politykiem, który doprowadził do powstania Państwa > Polskiego po 120 latach niewoli. Nie był osobą przypadkową, która przeskoczyła > przez płot w dobrym momencie. > Nawet gdyby to Rozwadowski (Sikorski, Weygand) byli autorami Cudu nad Wisłą, to > > Marszałek był Naczelnikiem Państwa i umożliwił im pracę. Brał za wszystko > odpowiedzialność. Państwo Polskie powstało dzieki staraniom Dmowskiego na konferencji paryskiej,a nie bylibysmy tam, po stronie zwyciezcow, gdyby nie kocepcja i działanie Dmowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: R: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 04.04.02, 20:51 Wracam do mojego pytania? Czy nasz najbardziej znany narodowiec lokalny Kazimierz Marcinkiewicz, jeden z ogólnopolskich założycieli ZChN wdraża w życie myśl narodową czy nie wdraża? Dlaczego ktos powiedział w tym wątku, że Marcinkiewicz to „nawet chadectwo jakieś nie jest”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.04.02, 12:56 O Marcinkiewiczu juz pisalem wyzej a jesli sie nie myle to jest w formacji rzadajacej likwidacji panstwa polskiego poprzez jego aneksje do Unii Zachodnioeuropejskiej, przez co przekreslonio by mozliwosc samostanowiena Narodu Polskiego = tzn. ze nie jest on narodowcem bo dazy do narodu ubezwlasnowolnienia ! Zrozumiano ? Milosc do KK i do Polski sie wzjemnie dopelniaja a nie wykluczaja ! wielka Polska Katolicka to rowniez silniejszy KK - czy to skomplikowane ? Krzych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.arch.pwr.wroc.pl 08.04.02, 13:11 Zielona Góra: 3 spotkania z młodzieżą (Poniedziałek, 08 Kwiecień 2002 r. g.11:10) W czwartek (04.04.02) w Zielonej Górze gościli przedstawiciele Zarządu Okręgu Dolnośląskiego, kol. Paweł Sulowski i kol. Radosław Parda. Wzięli tam udział w trzech różnych spotkaniach, z powodzeniem realizując bardzo napięty harmonogram. Na początek zaproszeni zostali na debatę o UE z Sojuszem Młodej Lewicy Demokratycznej, organizowaną przez naszego kolegę, Marcina Swaczynę (prowadzący:) w Liceum Ekonomicznym. Rozpoczęto trzema monotonnymi uczniowskimi referatami i dość nudnym wystapieniem przedstawicielek SMLD. Ciekawie się zrobiło dopiero gdy głos zabrali nasi przedstawiciele. Kol. Paweł bardzo spokojnie i merytorycznie wyłożył nasze stanowisko, natomiast kol. Radek w bezlitosnej polemice punkt po punkcie ośmieszył miałkość argumentów ucznia prezentującego uprzednio referat "za UE". W trakcie debaty koledzy z MW zdecydowanie górowali zarówno wiedzą jak i umiejętnością przemawiania, nad zwolenniekami UE, a sympatia obserwtorów z pewnością była po naszej stronie (gdy mówili koledzy z MW uczniowie wzajemnie się uciszali a wypowiedzi koleżanek z SMLD kwitowali pod koniec śmiechem !). W toku dyskusji udało się nawiązać żywy kontakt ze słuchaczami, którzy sami zaczeli podawać argumenty przeciw UE. Następnego dnia w szkole odbyło się referendum zakończone znaczącym zwycięstwem eurosceptyków :) Kolejne spotkanie odbyło się w I Liceum Ogólnokształcącym i miało znacznie spokojniejszy przebieg z powodu braku strony euroentuzjastycznej. Trzecie natomisat odbyło się w oddalonym o 17 km Sulechowie, w którym być może już wkrótce powstanie nowe koło MW. Za wytrwałość należą się podziękowania kolegom z Wrocławia - dzięki tym spotkaniom z pewnością rozwinie się nasza organizacja na ziemi lubuskiej, a w kręgu zainteresowania MW znalazło się również kilka dziewczyn :) Krzych PS Dzieki za wsparcie dla Franka ! Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 08.04.02, 17:27 Hm. A więc jeśli ktoś widzi plusy integracji z Polski z Unią to już narodowcem być nie może? Nie wystarczy że kocha naród i czyta Dmowskiego i chce dla tego Narodu jak najlepiej? To nie wustarczy? Marcinkiewicz jest w PiS ale chce dobrze dla Narodu. Ceni Dmowskiego i mysl narodową. Czemu Krzychu mówisz że Marcinkiewicz to „nawet chadectwo jakieś nie jest” odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 11.04.02, 18:06 Krzych sie z odpowiedzią nie spieszy wiec ja doloze swoje trzy grosze. Bede chyba obiektywny bo nie jestem Prawdziwym Polakiem. To znaczy jestem kajzerką. Naród ma dla mnie mniejsze znaczenie niż monarchia i miłosciwie nam juz niestety nie panujacy Efdżejderzwajte. Oczywiscie kocham swoj narod tylko ze nie wiem który bardziej: czy ten ze słonecznej Hellady, czy dumnego Rzymu, czy nieszczesnego Syjonu, czy ten budujący katedry, czy ten piszący o Litwie, cz ten czytajacy talmud w zabloconym stetlu.....itd Odbieglem troche o d tematu. Chodzilo o Kazia M. Otóz trudno stwierdzić czy jest on lepszym narodowcem niż Giertych. Jesli brac pod uwage �podgolone ciemiączko� to w równaniu z prawdziwie narodową mlodzieżą... jak on sie nazywal: Bryczkowskiego??? trzeba powiedziec ze Kazio jest �łysy inaczej�. A skoro tak, to nie pasuje i jest odszczepiencem. Ale z tego co pamietam to Mlody Giertych wogóle nie jest łysy. Moze wiec obaj nie są tym za kogo chcialoby sie ich uwazac.? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 12.04.02, 19:08 Krzych z odpowiedzią się nie spieszy, bo w duchu się ze mną zgadza. Poseł Kazimierz Marcinkiewicz to szczery, oczytany w literaturze endeckiej Wszechpolak. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 19:11 Taka refleksja mnie naszla: czy ta Mlodzież WSZP to nie ma powiazań z cechem fryzjerskim? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 13.04.02, 15:53 kajzerka napisał(a): > miłosciwie nam juz niestety nie panujacy Efdżejderzwajte. FJ I tłumaczono: fur judische iteresse. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 19:06 Jasne ze pierwszy:))) Pomylilo mi sie z tym naszym. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 19:07 To będzie efdżejdererste. A co ty Borys tak we wszechpolskim duchu????:) Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 14.04.02, 21:24 kajzerka napisał(a): > To będzie efdżejdererste. > A co ty Borys tak we wszechpolskim duchu????:) Przesiąkłem w szkole. Znajomy twierdzi, że nie jest antysemitą, bo mu Arabowie nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 11:33 Wszechpolacy to pikus w porownaniu z Wszechslonzakami. Ktos podal linka na forum ZG i zajrzalem. Tym to juz calkiem odbilo. sam nie wiem po jakiemu mam czytac. tytul po niemiecku potem godo po slonskuwtroncajonc niemieckie worty potem przechodzi na polski... niezly bigos. A najgorsza jest warszawska okupacja Slonska (pocztkowo myslalem ze chodzi o sonnenburg i joannitow). mozna sobie poczytac jak to warszawa polonizowala na sile slonzakow itp. fascynujaca lektura dla wszechpolakow o mocnych nerwach. PS. czy ktos z wszechpolskiej młodzieży (moze byc to dziewczę z warkoczem o barwie lnu z polskich pól, albo chłopię płowowłose o oczach jak chabry - tez z polskich pół) moglby prosto i jasno wyjasnic co to jest naród? Tylko zebym zrozumial. Bommnie ciekawi czy slonzaki (te od pana Ewalda) to je naród) Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 11:39 up to wazniejszy problem o zupki Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 13:48 Czy ktos mi powie jasno i zrozumiale: czy Slonzacy to naród???? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 15.04.02, 14:30 Slazacy to narod, ktory moze sobie mieszkac na przemian raz w Polsce raz w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.02, 11:47 dawno dawno temu, przed czterdziestoma, a może sześćdziesięcioma postami stary wojak dSvP pytał Wszechkubusa - co zaś znaczy ten naród, jakież są przesłanki, by naród uznać, jakież kryteria powodują o tym, że Kubusi Wielcy naronem są, a Kubusie mniejsi już nie. Pytałem o klasykę - dostałem Dmowskiego - to tak jak przyjść do restauracji poprosić o węgrzyna a dostać polskim śledziem po mordzie. Odpowiem tylko tak - słońce jeśli chesz wiedzieć czy ślązacy są narodem czy też nie pozwolisz, że zaproszę Cię na kolację. Na początek przystawka - zajglądamy do Tygodnika Powszechnego rocznik 1998; Popijamy Jerzym Szackim - wspaniały smak i aromat - dobra szkoła - po prostu mniód i palce lizać - O narodzie i nacjonalizmie. (dodam tylko, że samymi przystawkami moglibyśmy się raczyć do południa, lecz niestety, czasu Mao [;)]) Pozwolę sobie zaserwować Pani teraz danie główne, złożone z dwóch potraw. Po pierwsze na stół podano właśnie Benedicta Andersona. Wspaniałe te danie drażni podniebienie nichym fletnia Pana przerzedza szeregi narodowców. Po zaspokojeniu pierwszego, największego głodu, pozostałości łaknienia proponuję ugasić piękną potrawą zożoną z wilu przystawek. Niczym dalekowschodnim zwyczajem małych porcji proponuję sięgnąć do kociołka rocznik 1995. Cóż za wspaniałości tu na nas czekają: Michael Wolffson, Ulrich Schrade, Karl Rehnberg, Carl Schmitt, Kurt Lenk no i okraszający całość Arnold Gehlen ba nawet Łagowski znany z Res Humana. Tak, tak ten sam Gehlen - rzadki, acz treściwy, ten któremu znany i ceniony w pewnych kręgach Weber to zwykły sikacz. Karta dań jest oczywiście bardzo obszerna - ale wiadomo, że dieta optymalna zyskuje kolejnych zwolenników, co oznaczać może tylo jedno - apetyt rośnie w miarę jedzenia - a w interesie zaspokajania swych potrzeb leży by posiłki swe urozmaicać i wzbogacać. Smacznie pozdrawiam - jedzcie zdrowo i wyrzućcie te dmowskie bułki (he he he kajzerko)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 11:52 Z twojego postu wynika, że dużo czytasz. Ale pytanie brzmi czy Slazacy są narodewm, a nie czy dużo czytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 13:44 kobyla napisał(a): > Z twojego postu wynika, że dużo czytasz. I to głównie książki kupione w antykwariatach. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:04 Trzeba dodać, że są to dobre książki. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:10 kobyla napisał(a): > Trzeba dodać, że są to dobre książki. Ja myślę, że koleś Ciebie podrywa na elokwencję. Spodziewa się, że jesteś Dużą Kobietą. Może go nie wyprowadzać z błędu...? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:19 Swoją drogą ten SdVp to kumaty facet. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:23 kobyla napisał(a): > Swoją drogą ten SdVp to kumaty facet. To może jednak się zdecydujesz...? ;) Oczytany jest i ma wyobraźnię. Fuckt. Powiedz koleś, co to SdVp? Coś jak SVP? VSOP? Cóś inne? Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 14:59 dsvp - dziarski syn viędnącego polis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.02, 16:23 kobyla napisał(a): > dsvp - dziarski syn viędnącego polis podoba mi sie :))) ps Ślązacy nie są narodem! nie mam ochoty rozwijać tematu, by nie być posądzonym o "podryw elokwencją" - poza tym to raczej socjologia narodu, a nie elokwencja i po wtóre - w antykwariacie to nawet poczciwego Marksa kupić nie można, ale co powiedzieć o NARODZIE, skoro wyrzuca książki na śmietnik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 16.04.02, 16:26 Gość portalu: dSvP napisał(a): > w antykwariacie to nawet poczciwego Marksa kupić nie można, Może we Viędnacym Polis. Dzie indziej antykwariaty pełne cymeliów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.04.02, 16:36 powiem tak: trrudno jest wydawać pieniądze, skoro jedyny kapitał, jaki wyniosłem z domu był Kapitałem Marksa. PS Joanno dziękuję Ci wielce za ten prezent! PS PS naród: jest to wyobrażona wspólnota polityczna, wyobrażona jako nieuchronnie ograniczona i suwerenna. (Benedict Anderson - Wspólnoty wyobrażone, bodajże strona ósma, ale nie jestem pewien) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.04.02, 12:51 Chłopcy i dziewczęta z MW: ten facet wyzywa naród od ograniczonych. Przyłożycie mu? Jak sami nie dacie rady wezwijcie kolegów Pawła Sulowskiego i Radosława Pardę. Pięknie rozprawili sie z młodymi lewakami z liceów, nawet trzech - jakiż mieli napięty harmonogram! - to i z DsVp (czyjak go tam zwał) pójdzie im jak po masle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.02, 14:12 kobyla napisał(a): > Hm. A więc jeśli ktoś widzi plusy integracji z Polski z Unią to już narodowcem > być nie może? Nie wystarczy że kocha naród i czyta Dmowskiego i chce dla tego > Narodu jak najlepiej? 1)nie wtstarczy czytac ,ale nalezy realizowac,dzialac, 2)Marcinkiewicz chyba nie czytał Dmowskiego albo nie rozumie co On napisał (polecam "Myśli nowoczesnego Polaka"-od tego niech zacznie), 3)czy Marcinkiewicz kocha Naród W to wątpie ,widać po czynach ,a i kolezeństwo z P.O. nic dobrego Polsce nie przyniesie... 4)kwestia U.E. jest prostym testem na patriotyzm,popierasz przegrywasz!! To nie wustarczy? Marcinkiewicz jest w PiS ale chce > dobrze dla Narodu. Ceni Dmowskiego i mysl narodową. > Czemu Krzychu mówisz że Marcinkiewicz to „nawet chadectwo jakieś nie jest > ” > odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 17.04.02, 18:14 Prosty test na niemiecką piąta kolumnę: - Kto sie ostatni wpisal na ten watek? - Ja! A giń wredny szkopie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vaterlan Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.its-s.tudelft.nl 18.04.02, 00:32 Wy jeszcze dyskutujecie o inteligentnych inaczej? A mowia, ze edukacja polityczna w narodzie zanika. Widac jednak dopchanie do koryta wielu by odpowiadalo. O to przeciez chodzi politykom. Niech mi prawicowcy teraz nie wylatuja z tekstem, ze oni to sa swieci i zalezy im tylko na szczesciu ogolu. Jestescie takimi samymi oszolomami, jak reszta tego polityczno-kureweskiego talatajstwa. MW to tylko banda przyglupow, ktorej sie wydaje ze ma recepte na szczescie (dla siebie moze taka recepte maja, ale staraja sie przekonac wszystkich, ze chodzi im o caly swiat). Ilu jeszcze biednych kretynow da sie nabrac? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 18.04.02, 08:21 Gość portalu: Vaterlan napisał(a): > Wy jeszcze dyskutujecie o inteligentnych inaczej? Hm. Ująłbym to inaczej. Ale faktem jest, że okropny talmudyzm coponiektórych wypowiadających się Młodzieńców poraził mnie. Przed śmiercią sam Roman (Dmowski, niestety nie Giertych) ostrzegał przed zbytnim przywiązaniem do litery Myśli nowoczesnego... i innych pism powstałych we wcześniejszej epoce. Wyklęcie Marcinkiewicza za brak pietyzmu w stosowaniu myśli Romana Starszego dowodzi poważnego skostnienia. Jeśli przyszła - domyślam się - elita narodu rozpoczyna swój rozwój od gorsetu, to biada naszym dzieciom. A harce w liceach też mnie rozbroiły. Może powinny przerazić...? Młodzieży! Na modemie ten wątek rozwija mi się przez cenne pół minuty. Czy możecie go rozszczepić i otworzyć Młodzież Wszechpolską Bis? Wzorem choćby Botwinki z Gorzowa. Pozwoli to kontynuować tę, jakże uroczą, dysputę. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 18.04.02, 09:19 Franku. Przecież poseł Kazimierz Marcinkiewicz realizuje ideę narodową. Kto jak nie on protestował przeciwko podręcznikom do seksu, które chciały zastąpić zdrowe wychowanie rodzinne. Kto jak nie on przeciwstawiał się aby w Gorzowie nie stawiać pomników niemczyzny. Marcinkiewicz jest narodowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 19.04.02, 12:31 �Chłopcy i Dziewczeta. Młodzieży Wszechpolska! Borys proponuje, aby rozszczepić wątek narodowy na dwa. Nie dajmy sie romydlić na wątki bis. Chcą nas podzielić. I to kto? Jakis borys. Nie przypaaaadkiem nosi to obcobrzmiącemiano. To My swojscy Frankowie, Krzysie, Józki i Janki, Wandy, Stasie i Wiesie musimy sie przeciwstawic tym niecnym zamiarom. A Borysy Vaterlany i Adminy? Jesli nawet im się uda podzielic - będziemy walczyc na dwa fronty aż do rychlego zwyciestwa� fajne co? - copywriter daje MW prawa autorskie do swobodnego wykorzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 19.04.02, 12:35 Swoja drogą, zeby efektywnie krzewic mysl narodowa, faktycznie przydalaby sie watek MW II. Ale inicjatywa nalezy do MW. Prosze usilnie w imieniu Borysa: Krzysiu, Franku załóżcie wygodny drugi wątek. Mnie z mooim dziwnym nickiem nie wypada. Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.04.02, 14:54 No co z wami chłopcy i dziewczęta!!!!!!!!! przecież nie bedę prosił o wszechpolski wątek agorowo-michnikowego admina. To by było juz przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 21.04.02, 15:00 Brzydzą się młodzieńcy czytać nasze wpisy bez rękawiczek. A może ich nie mają akurat. Niedziela, więc sklepy zamknięte... A to post 7777. Ładnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgwiak Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 22.04.02, 21:25 #7777 za taki numerek w Las Vegas 'ciacki placa' a w Zg ............. G Pozdrowka !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.02, 15:36 kobyla napisał(a): > Franku. Przecież poseł Kazimierz Marcinkiewicz realizuje ideę narodową. Kto jak > > nie on protestował przeciwko podręcznikom do seksu To postawa katolicka i dzięki Mu za to ,ale nie świadczy o tym ,że jest narodowcem. , które chciały zastąpić > zdrowe wychowanie rodzinne. Kto jak nie on przeciwstawiał się aby w Gorzowie > nie stawiać pomników niemczyzny. za to Mu szacunek ,ale odsyłam do mojego poprzedniego posta. > Marcinkiewicz jest narodowcem. ???jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 22.04.02, 21:04 A co musi zrobic taki prawy polityk jak Kazimierz Marcinkiewicz, żeby można go nazwać narodowcem. Czy w ZchN czy PiS nie można być narodowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.02, 11:49 Nie w pisie , ani w zchnie nie ma narodowców co udowodnili jedni i drudzy w swoich pracach sejmowych(z uw i po),zamiast bronic interesu narodowego to sprzedawali majatki, a sciślej mówiąc oddawali cudzoziemcom i nic z tego Polsce nie przyszło poza ruiną.Poza czytaniem i zgadzaniem sie z Dmowskim nalezy jego uwagi,wskazania,metody realizowac na codzień, a tego nie czynią politycy "prawicy", ktora wcale sie nie rozni od lewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 24.04.02, 17:20 Masz rację. Trudno odróżnić lewicę od prawicy. A czy można być np. narodowcem lewicowym? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 25.04.02, 07:53 Jako absolutny profan wrzuce tylko jedno pytanko do dyskusji - czy komunista może być narodowcem? Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 25.04.02, 19:54 Gość portalu: franek napisał(a): > Poza czytaniem i zgadzaniem sie z Dmowskim nalezy jego > uwagi,wskazania,metody realizowac na codzień Całe szczęście, że znaleźli się depozytariusze prawdziwej myśli Romana. Wyznacznicy Jego idei. Teraz szczęśliwie Młodzieńcy się podzielą i nie będzie panowania nad światem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaixo Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.04.02, 22:43 ... przecież i tak wiadomo kto panuje nad światem! Młodzież Wszechmongolska! Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.04.02, 10:44 Uważam, że Franek ma poniekad rację. Skoro Roman napisał to co napisal, to nie po to zeby sobie gębę byle kto tym wycierał. Jak napisal to po to zeby realizowac w praktyce. Nie po to sie pisze książki, zeby pod korcem stały. Czy wiecei z jakimi ksiażkami możnaby pomajsterkować jak Adam Słodowy w laboratorium dziejów? Tylko nie przytaczać mi Mein Kampf i Kapitału, bo to już było. (Ja czasami chcialbym poeksperymentowac z Robinsonem Crusoe - ale to nie jest akurat pozycja sztandarowa, jesli chodzi o wizje nowego społeczeństwa) Odpowiedz Link Zgłoś
borys-krakow Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.04.02, 10:49 kajzerka napisał(a): > Uważam, że Franek ma poniekad rację. Skoro Roman napisał to co napisal, to nie > po to zeby sobie gębę byle kto tym wycierał. Jak napisal to po to zeby realizowac w praktyce. W tym problem, że Roman napisał też, żeby nie traktować jego książek jak talmudu. Co więc realizować? Jestem w rozterce... Odpowiedz Link Zgłoś
kobyla Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 29.04.02, 18:12 Młodzieńcze co wahasz się jak żyć chętnie podam ci ster żyj tak jak lider LPR(też Roman zresztą) Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.05.02, 11:07 Franku, a jak młodzież wszechpolska, chlopcy i dziewczęta, ustosunkowuje sie a) do Konstytucji 3 Maja? b) swięta 1 Maja? I skoro nie chce byc w Unii Europejskiej, to w czym chce być? Odpowiedz Link Zgłoś
j24 Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 06.05.02, 11:33 Jak miło spotkać tylu gorzowiaków na zaprzyjaźnionym forum. Lubuskie siłą jest i basta, trza południowych braci wesprzeć w po sieci wędrówce. Dawaj Hiro (dogonimy Zieloną Toruń :))) kajzerka napisał(a): > Franku, a jak młodzież wszechpolska, chlopcy i dziewczęta, ustosunkowuje sie > a) do Konstytucji 3 Maja? > b) swięta 1 Maja? > > I skoro nie chce byc w Unii Europejskiej, to w czym chce być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.02, 11:57 kajzerka napisał(a): > Franku, a jak młodzież wszechpolska, chlopcy i dziewczęta, ustosunkowuje sie > a) do Konstytucji 3 Maja? > b) swięta 1 Maja? > > I skoro nie chce byc w Unii Europejskiej, to w czym chce być? Bardziej odniose sie do ue, choc generalnie mi swieta n9e przeszkadzja.Pytanie jest troszke zle postawione, poniewaz nie musimy byc w zadnym "ukladzie" jest wiel panstw ktore do ue nie naleza,mamy altermatywe(bo chyba o to Ci chodzi).Musimy handlowac i wspolpracowac ze wszystkimi, zaniedbalismy daleki wschod, a tam otwiera sie rynek zbytu na mieso,Rosja nie doceniana przez polskich antykomunistow, ktorzy zamiast kierowac sie interesem narodowym to kieruja sie emocjami.Nalezy postawic na USa i Japonie to sa najbogatsze panstwa, ktore chca podbic europejski rynek ,nalezy im pomoc(co bedzie w naszy interesie)mamy doskonale polozenie w Europie.Transport jest bardzo tani wszak postepuja procesy globalizacujny(i niektore sa pozyteczne)wiec wspolpraca bardzie scisla z USA i J aponia ne jest zadnym problemem. Uklad stowarzyszeniowy z ue doprowadzil do tego ze mamy 63 mld $ deficytu w handlu z ue, 3 mln bezrobocia i mozna jeszcze tak dlugo mnozyc,Jezeli tak ma wygladac pomoc ue dla Polski to prosimy przestancie nam pomagac. Dlugo sie miozn rozwodzic na temat ue ,wiec jezeli chcesz jakis konkretow to pytaj.I na koniec Nalezy zapamietac, że w stsunkach miedzynarodowych nie ma przyjazni, wspolczucia sa tylko INTERESY ,zimne kalkulacje nikt nam nie da nic za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xgwiak Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.cvx33-bradley.dialup.earthlink.net 07.05.02, 16:53 Jak najbardziej popieram te propozycje wspolpracy z USa i Japonia. Rownierz jestem wiecej jak przekonany, ze wczesniej czy pozniej w UE nastapi sklocenie stron co w tym przypadku stanie sie bardzo niekorzystne dla Polski. Pozdrowka!! Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 09.05.02, 11:31 Przecież Ameryką rządzą podobno Żydzi razem masonami i rowerzystami i Żorżem Soroszem, a Japonią Japończycy. �Prawdziwych Polaków� tam niewielu. No, w Ameryce moze troche sie znajdzie (podobno o ironio najprawdziwszym Polakiem jest Moskal, co zresztą troszke pasuje do endeckiego porządku swiata) Bycie w Unii Europejskiej nie przeszkadza Polsce w ukladaniu sobie relacji z USA Japonia, Bangladeszem i Swazi. Nawet z Rosją. choć na to mięso to bym tak nie stawiał, bo jak zaczna jesc ryby, albo przejdą na wegetarianizm to bedziemy lezec i kwiczec razem z naszymi niesprzedanymi wieprzkami. Caly nasz problem, zeby byc w UE , ale na zasadach jakie będą korzystne dla naszego państwa. Jesli panstwo bedzie sprawnie zarządzane naród sobie poradzi, nawet bez twojej pomocy Franiu. Zresztą co to jest naród? Jakies pojecie które zrobilo kariere w XIX wieku i do dzisiaj balastu tej kariery nie mozna sie pozbyc. Naród to najczesciej tylko pretekst dla karierowiczów i oczadziałych ideologów, aby zniewalać jednostkę. Jak nie jestes za narodem, to nie jestes Polakiem, jak nie prezysz piersi i nie stajesz na bacznosc, nie deklarujesz... to jestes komopolitą....wróg i zaprzaniec. PS. Podobno papa Giertych przyjezdza do Gorzowa. Nie moglibysci go wziac do siebie? Nam facio niepotrzebny, a u was watek wszechpolski baardzo popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uu Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.ntu.edu.tw 07.05.02, 14:23 uu Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 09.05.02, 12:07 zajrzalem tu tylko dlatego, zeby nie bylo, ze mi sie inne watki bardziej podobaja na ZG Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 13.05.02, 10:41 Mlodziez jest malo aktywna. A mnie nurtuje pytanie: czy Lepper kocha swoj naród. To znaczy czy jest narodowcem? Czytam w jednej takiej gazecie co jej Młodzież nie czyta, ze mlodziezówka Leppera to neopoganie i patrioci - przynajmniej czesc z nich. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dSvP Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.05.02, 16:24 kajzerka napisał(a): > Czytam w jednej takiej gazecie co jej Młodzież nie czyta, ze mlodzi > ezówka Leppera to neopoganie i > patrioci - przynajmniej czesc z nich. Nie wiem czy się bać, płakać czy śmiać? Choć powiem wczorajszy zjazd owej młodzieżówki ... "brzytwa"? hmmm Ps - nie chcesz temu amerykańskiemu pismu reklamy robić? To ja Kajzerko powiem na pisma polityczne tak : Redaktor do przechodnia: Czy czyta Pan jakieś pisma społeczno-polityczne? - NIE czytam już od 6-ciu lat! (ps - by nie było lubię Urbana - ps ma żydowskie pochodzenie, by było jasno) POZDRO :)146 Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 27.05.02, 19:17 Nie wiem o co ci chodzi. Ale to i tak nie ma znaczenia, bo wpis byl dosc dawno. Bardzo mi przyktro, że Młodzież opuscila ten watek i go zaniedbuje. Czyzby wyprowadzili sie Wszechpolacy z Winnego Grodu na ziemie jeszcze bardziej piastowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.05.02, 08:03 Ziemie piastowskie. Zupełnie zbaraniałem. Przecież nazwa Wzgórza Piastowskie (tam gdzie zielonogórski amfiteatr) to nie nazwa z PRL. Tak te miejsce nazwali Niemcy jeszcze w XIX wieku. Na cześć Piastów. Kurcze, to jak jest z tymi Piastami i ziemiami prapiastowskimi??? Odpowiedz Link Zgłoś
kajzerka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- 28.05.02, 12:38 Ziemie piastowskie to pojecie umowne. Nie ograniczamy tego li tylko do rzeczywistych terenów kontrolowanych przez bojowki mieszka, szwadrony chrobrego i partzantow Łokietka. Ziemie piastowskie to z jakichs powodów symbol ziem zachodnich - a czesc z nich jest bardzej piastowska, czesc mniej piastowskie jest wiec pomorze zach. choc piastowskie nie jest, alejest bo jest jest jednak mniej piastopwskie od takiego np. Miedzyrzecza albo Santoka, Gorzow piastowski wogole nie byl ale piastpwski jest bo jest. Sa tam np. ulice Chrobrego czy Mieszka szczegolnie miłe naszej Mlodzieży. Zielona Góra jest pewnie bardziej piastowska niz Gorzow, skor jak piszesz sami Niemcy .nazwali wzgorza piastowskie. Swoja droga dziwne, ze nie zmieniono tej germaniskiej pozostalosci. Piastowskie moze byc to co nie jest piastowskie. To mlodziez okresla sama. Pisatowskosc jest rownie wazna dla mlodziezy jak dąb Bartek, i szczerbiec. To korzenie, skad ród. Nie damy ziemi. A pluc nam nie będą. Potęga i basta. Czapką do ziemi kłaniam się nie hetmanską lecz słowiańską. i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukułka Re: ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 12:49 Kuku, kuku,kuku,kuku Kuku na muniu By, by smutasy i ironiści, rączki na kołderkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych ----M Ł O D Z I E Ż----W S Z E C H P O L S K A---- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 15:56 za serwisem www.wszechpolacy.pl : Obóz szkoleniowy w Kociołku Szlacheckim (Poniedziałek, 20 Maj 2002 r. g.07:21) W dniach 17-19 maja br. odbył się obóz szkoleniowy MW .W Kociołku Szlacheckim koło Pisza około 50 Wszechpolaków z różnych miast Polski (Białystok,Warszawa,BiałaPodlaska,Słupsk,Olsztyn,Pisz,Korsze,Oświęcim,Zielona Góra,Elbląg,Gdańsk,Gorzów Wielkopolski,Kielce,Ostrowiec Świętokrzyski) wysłuchało wielu referatów dotyczących idei narodowej,retoryki, geopolityki,historii,zarządzania czy marketingu politycznego.W wolnych chwilach Wszechpolacy grali w siatkówkę lub pływali kajakami na pobliskim jeziorze. Gośćmi zjazdu byli prof.Maciej Giertych oraz poseł Andrzej Fedorowicz. Debata telewizyjna (Czwartek, 30 Maj 2002 r. g.19:19) Dnia 25.05 w zielonogórskiej telewizji kablowej odbyła się debata w ramach programu "Forum inregracyjne". Wzięli w niej udział: były poseł Czesław Fiedorowicz (UW, prezes euroregionu Nysa-Szprewa-Bóbr), radny miejski Piotr Barczak (AWS) oraz Marek Bosak z zielonogórskiej MW. Rozmowa toczyła się głównie na tematy kultury i suwerenności narodowej. Pomimo dobrego przygotowania strony eurosceptycznej (Bosak i Barczak) trudno było zabrać głos, przy niewiarygodnej wręcz gadatliwości Fiedorowicza i całkowitej bierności prowadzącego. Poseł Fiedorowicz m.in. uważał że wielkim atutem polskiej młodzieży po wstąpieniu do struktur UE będzie możliwość krzewienia tam naszej pięknej kultury :)) . Był to pierwszy występ naszego przedstawiciela w TV i opinie po programie byly zróżnicowane. Kanał ten nie jest jednak medium opiniotwórczym, więc debatę potraktowaliśmy szkoleniowo - dostarczyła nam wiele materiału do ćwiczeń w prowadzeniu dyskusji. Pozdrawiam, Krzych 5x5@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś