mazu 19.07.07, 20:14 WITAM! Ma ktoś doświadczenie z rezerwacją noclegów przez stronę www.hostelsclub.pl lub inną tego typu. W Październiku jadę do Wenecji i chciałem sobie "zaklepać" jakiś nocleg, ale prawdę mówiąc mam pewne obawy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: qulqa Re: www.hostelsclub.pl IP: 217.153.204.* 28.07.07, 11:59 Zaklepywalam przed rokiem spanie w Rzymie przez www.hostelmania.com. Byly plusy i minusy: + wybralam to miejsce do spania, ktore mi pasowalo i w takiej cenie, jaka mi pasowala + wbrew obawom nikt mi nie sciagnal z karty kwoty, podawanej jako zabezpieczenie mojego pobytu - uprzedzilam, ze bede okolo 23 - po przybyciu okazalo sie, ze pani cos tam pomajstrowala przy rezerwacjach i moja (mimo potwierdzenia mailowego) gdzies sie zagubila. Organizowano wiec napredce nocleg zastepczy (za grosze !!!), pierwsza noc - ok, pokoj dwuosobowy, druga noc - pokoj przechodni za darmo, dopiero od trzeciej nocy wyladowalam tam, gdzie powinnam byc od poczatku. Za niedogodnosci dostalam dodatkowa znizke (pokoj dwuosobowy w cenie dwoch miejsc w czteroosobowym). Finansowo wyszlam wiec na wielki plus, ale co sie nadenerwowalam (pobyt z dzieckiem w szczycie sezonu przy braku wolnych miejsc w hostelach, domach pielgrzyma itp !!!) to moje. Wlascicielka hostelu, ledwie mowiaca po angielsku, przez pierwsze dwa dni rzucala co jakis czas teksty 'teraz to juz nie ma dla was miejsca do spania' - i chyba tylko moja zdecydowana postawa pyskaty plynny angielski uchronily nas przed wyrzuceniem na ulice. Ponoc w innych hostelach jest lepiej - tak opowiadali znajomi. Odpowiedz Link Zgłoś