Dodaj do ulubionych

Simplus - taryfa TEAM 2

24.03.04, 17:35
ROZPACZ I POŻOGA!!! A krazyly ploteczki,ze oferta bedzie konkurencyjna do
Heyah, ze bedzie 0,75 groszy za minute i naliczanie 1-sekundowe od pierwszej
sekundy...a tu... LIPA!! szczegoly? prosze bardzo!
simplus.pl/txt/oferta_taryfy_team2.html
Ludzie... przesiadka do konqrencji...i to migiem!
Obserwuj wątek
    • atomowy Re: Simplus - taryfa TEAM 2 24.03.04, 19:29
      Ja jednak uważam że SIMPLUS zrobił kroczek w obniżenie swoich cen. Kroczek
      zrobiony...ale podróż daleka. Ja jednak pozostaje w Simplusie ;). Droższe ceny
      ale wyższa jakość i wyższy konfort niż w tej wirtualnej Heyah.

www.ctime.pl
      • mezard Re: Simplus - taryfa TEAM 2 24.03.04, 23:35
        "Droższe ceny ale wyższa jakość i wyższy konfort niż w tej wirtualnej Heyah"

Jakosc? O czym Ty mowisz? O tym, ze Simplus oferuje szerszy zakres uslug? na
        cholere mi to? Na cholere to wiekszosci z nas? Simplus sie nie postaral
        zbytnio...niestety... krok jest... a na nastepny (np 1/1) to poczekamy sobie z
        2 lata... :/
        • atomowy Re: Simplus - taryfa TEAM 2 25.03.04, 18:51
          mezard napisał:

> Jakosc? O czym Ty mowisz? O tym, ze Simplus oferuje szerszy zakres uslug?
          Nie. Nie o szerszym zakresie usług (choć jest szerszy)... ale o lepszej JAKOŚCI
          USŁUG.

> na cholere mi to? Na cholere to wiekszosci z nas?
          No właśnie. Na cholere. Ja wole mieć większą pewnośc że mój SMS za którego
          zapłące (nawet 18gr jak to jest w Heyah) dotarł do odbiorcy. Niestety na dzień
          dzisiej Heyah nie ufam ;(

www.ctime.pl
      • Gość: charlie_x Re: Simplus - taryfa TEAM 2 IP: *.tvgawex.pl 25.03.04, 00:11
        ..ja już wprowadziłem tem2 , ale na dzień dobry /zmiana taryfy/ należy się
        5zł.Ze zmianą operatora jeszcze wstrzymam się jakiś czas ..w plusie mam trzy
        telefony -w tym jeden na abonament.pozdr.
    • Gość: simplus- śmiech:) Re: Simplus - taryfa TEAM 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 00:48
      W simplusie miałem jeden numer od 98 roku. Zasilałem zawsze punktualnie ale
      podzwonić w dzień do innych sieci to się nie dało. Tydzień temu zmieniłem na
      heyah i nie mam najmniejszych wyrzutów sumienia:)Ta oferta mega 2 simplusa na
      dodatek okazała się porażką.Nawet zmiana numeru nie jest taka upierdliwa.
      Hejach daje 40 darmowych wizytówek które można rozesłać do znajomych z nowym
      nr. telefonu. Polecam ucieczkę z simplusa. Te tanie "łikendy" niech sobie w
      dupę wsadzą. W heyah dzwonie w dzień nie opierdalam się jak mam potrzebę i
      płacę grosze.Polecam.
      • mezard Re: Simplus - taryfa TEAM 2 25.03.04, 16:40
        "Te tanie "łikendy" niech sobie w dupę wsadzą. W heyah dzwonie w dzień nie
        opierdalam się jak mam potrzebę i płacę grosze.Polecam."

Słusznie, słusznie... Na cholere tansze weekendy..oczywiscie przydadza sie...
        ale sluszniejsze byloby zapewnienie tanich rozmow w tygodniu... bo wtedy
        telefon jest najbardziej potrzebny...

Pozwole sobie zacytowac "Rzeczpospolita" z dnia 25.03.2004:
        "Sposrod 15 zbadanych przez nas taryf przedplaconych najkorzystniejsze okazaly
        sie: Heyah, nowa bezabonamentowa taryfa Polskiej Telefonii Cyfrowej i Simplus
        Team 2 Polkomtela. Pierwsza będzie najlepsza dla osoby, ktora dzwoni o roznych
        porach, druga dla tych, ktore rozmawiaja wieczorami oraz w dni wolne od pracy i
        nie sa gadulami."
        Wnioski sie same nasuwaja... Nie ma co obstawac przy Simplusie, mimo, ze
        oferuje dodatkowe uslugi, poniewaz "z dostepnych analiz wynika, ze 80%
        uzytkownikow komorek wykorzystuje ledwie 10% mozliwosci telefonu i ogranicza
        sie do dzwonienia, odbierania poczty glosowej oraz wysylania SMS"
        ("Rzeczpospolita" 25.03.04) Na przedstawionych w gazecie wykresach wszystko
        jest jasne... trza sie pozegnac z Plusem...
        • atomowy Re: Simplus - taryfa TEAM 2 26.03.04, 22:06
          mezard napisał:

> Słusznie, słusznie... Na cholere tansze weekendy..oczywiscie przydadza sie...
          > ale sluszniejsze byloby zapewnienie tanich rozmow w tygodniu... bo wtedy
          > telefon jest najbardziej potrzebny...

Przypominam że telefon tzw. "na karte" jest przeznaczona głównie dla tych
          którzy nie korzystaja aktywnie z telefonu komórkowego. Dla dużo dzwoniących
          zawsze lepsza i korzystaniejsza jest oferta na abonament.

> Pozwole sobie zacytowac "Rzeczpospolita" z dnia 25.03.2004:
          > "Sposrod 15 zbadanych przez nas taryf przedplaconych najkorzystniejsze
          okazaly
          > sie: Heyah, nowa bezabonamentowa taryfa Polskiej Telefonii Cyfrowej i Simplus
          > Team 2 Polkomtela. Pierwsza będzie najlepsza dla osoby, ktora dzwoni o
          roznych
          > porach, druga dla tych, ktore rozmawiaja wieczorami oraz w dni wolne od pracy
          i
          >
          > nie sa gadulami."
          > Wnioski sie same nasuwaja... Nie ma co obstawac przy Simplusie, mimo, ze
          > oferuje dodatkowe uslugi, poniewaz "z dostepnych analiz wynika, ze 80%
          > uzytkownikow komorek wykorzystuje ledwie 10% mozliwosci telefonu i ogranicza
          > sie do dzwonienia, odbierania poczty glosowej oraz wysylania SMS"
          > ("Rzeczpospolita" 25.03.04) Na przedstawionych w gazecie wykresach wszystko
          > jest jasne... trza sie pozegnac z Plusem...

Sam przytaczasz zdane iż wiele użytkowników telefonu komórkowego korzysta z ok
          10% możliwości... uważam że nie zależy to od operatora tylko od umiejętności
          posługiwania się komórką... jak i od osób z niej korzystających (nie każdy ma
          ochote na korzystanie z WAPu czy MMS, prawda?)... i uważam że zmiana operatora
          na jakiego kolowiek nic w tej sprawie nie zmieni.

www.ctime.pl
      • atomowy Re: Simplus - taryfa TEAM 2 26.03.04, 22:01
        Gość portalu: simplus- śmiech:) napisał(a):

> W simplusie miałem jeden numer od 98 roku. Zasilałem zawsze punktualnie ale
        > podzwonić w dzień do innych sieci to się nie dało.

Co ty pleciesz? Ja za każdym razem kiedy chce zadzwonić czy wysłaś SMSa to bez
        przeszkód to czynie. Jeszcze nigdy nie miałem zajetego telefonu... to znaczy
        był jeden wyjątek... 1 stycznia godzina 0.00!

> Tydzień temu zmieniłem na
        > heyah i nie mam najmniejszych wyrzutów sumienia:)Ta oferta mega 2 simplusa na
        > dodatek okazała się porażką.Nawet zmiana numeru nie jest taka upierdliwa.
        > Hejach daje 40 darmowych wizytówek które można rozesłać do znajomych z nowym
        > nr. telefonu. Polecam ucieczkę z simplusa. Te tanie "łikendy" niech sobie w
        > dupę wsadzą. W heyah dzwonie w dzień nie opierdalam się jak mam potrzebę i
        > płacę grosze.Polecam.

Wyjde że chwale Simplusa... a niech tam. Oczywiście na rynku jest kilka
        operatorów i każdy zrobi co zechce. Ale... jeszcze raz powtórze. Dla mnie Hetah
        to operator taki jak tzw. "firma kogucik". Tak ją odbieram.
        • Gość: simplus śmiech Re: Simplus - taryfa TEAM 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 12:33
          "Co ty pleciesz? Ja za każdym razem kiedy chce zadzwonić czy wysłaś SMSa to bez
          przeszkód to czynie. Jeszcze nigdy nie miałem zajetego telefonu... to znaczy
          był jeden wyjątek... 1 stycznia godzina 0.00!"

Żle mnie zrozumiałeś. Nie chodziło mi o brak możliwości połączenia w plusie
          tylko o cene 2,90 zł za minutę tego połączenia:)

Wiesz dla mnie to może się nazywać i kogucik jak mówisz albo nawet fiucik. Cena
          się tylko liczy za minutę i sekundowe taktowanie.Heyah korzysta z
          infrastruktury ery więc jakość jest porównywalna do innych operatorów. Nie ma
          najmniejszych problemów z tego co widzę podczas używania.
          Moim zdaniem oferta heyah bije na głowę inne prepaidy bez dwóch zdań.
          Jak już mówiłem 2,90 czy 1,70 za minutę w zależności od taryfy czy operatora w
          żaden sposób nie może się równać z 0,98 groszy za minutę jak to jest w
          przypadku heyah!!! Dzięki temu operatorowi telefon służy mi do aktywnego
          korzystania a nie tylko do noszenia w kieszeni. Zasilenie konta kartą za 20 zł
          pozwala na większą liczbę połączeń i dłuższy czas rozmów niż w przypadku
          zasilenia konta w simplusie kartą za 50 zł! Liczby nie kłamią drodzy sceptycy:)
          • mezard Re: Simplus - taryfa TEAM 2 28.03.04, 20:07
            "uważam że nie zależy to od operatora tylko od umiejętności
            posługiwania się komórką... jak i od osób z niej korzystających (nie każdy ma
            ochote na korzystanie z WAPu czy MMS, prawda?)... i uważam że zmiana operatora
            na jakiego kolowiek nic w tej sprawie nie zmieni."

nie, ze nie ma ochoty...tylko albo nie ma pieniedzy, albo uznaje to za zbedna
            opcje... znaczna czesc prepaidowcow to, nie oklamujmy sie, dzieciaki lat 12-16,
            ktorzy to tylko smsuja...
            Przesiadka na Heyah zmienia i to duzo.. zamiast pisac sms, tracic na niego czas
            i cale 29 groszy, to dzwonisz i wyrabiasz sie w te kilka, kilkanascie sekund i
            placisz.. 5-30 groszy...
            a to, ze prepaid nie jest stworzony do aktywnego uzytkowania, rozmow to
            bullshit... Heyah okazuje sie bardziej oplacalna od niejednego planu
            taryfowego... m. in. brak doplat za 1-sek naliczanie od poczatku rozmowy oraz
            brak przymusu placenia co miesiac tych 30, 40 czy 50 zlotych... Nie wierzysz?
            Patrz "Rzeczpospolita"...
            Simplus śmiech ma racje... 20 zeta w heyah daje praktycznie wieksza liczbe
            polaczen niz simplusowe 50.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka