Dodaj do ulubionych

France Telecom kosi pieniądze

IP: *.autocom.pl 14.02.06, 21:20
no tak... zarabiaja ciezkie pieniadze na nas... szkoda ze nie jest na
odwort..
Obserwuj wątek
    • pndzelek Na nas ? 14.02.06, 21:28
      2,3 mld zlotych z prawie 5,7 mld euro nie jest az tak duzo
      • Gość: kixx na nas,na nas IP: *.acn.waw.pl 14.02.06, 23:33
        zysk z Polski jest transerowany za pomoca zlodziejskich oplat licencyjnych,za
        uzytkowanie znaku itp
        • olias takich jeleni jak nasze elyty 15.02.06, 11:18
          takich jeleni jak nasze elity każdy robi jak chce.
          Z tym transferem zysku to jest taka zabawna historyjka jeszcze sprzed XXI w.
          Otóż jakaś firma pod koniec roku skapowała się że maja jeszcze duży zysk w
          Polsce. W ostatnim dniu roku zakupili w swojej centrali ryzę papieru do
          drukarki.
          Przeca to wolny rynek - jeśli dwie strony ustalają gigant-cenę za papier to co?
      • Gość: semeon Re: Na nas ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 00:23
        Noekolonializm w klinicznj postaci.
      • Gość: zjebac debila [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 15.02.06, 05:28
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Były abonent TPSA Na to jest rada abonencie. IP: *.c27.msk.pl 15.02.06, 08:53
          Tylko ludzie którzy nie mają innego wyjścia korzystają jeszcze z usług tych
          złodzieji. Każdy myślący wie, że mając nawet najtańszy abonament w TPSA
          (socjalny) za 28,03 zł, w którym jest "darmowych" 15 impulsów, płaci
          horrendalne ceny. No bo 28,03:15 = 1,87 za impuls.Po przekroczeniu limitu -
          100% więcej. A w np w sieci Sami swoi za tę kwotę ma 117 minut rozmów do
          wszystkich sieci stacjonarnych (24 gr za min). Prawie 2 godziny rozmów, z
          naliczaniem sekundowym i to bez żadnego abonamentu! Czy ktoś zdrowy na umyśle
          korzysta więc jeszcze z TPSA? Tylko uwaga! Jak będziecie rozwiazywać umowę, to
          uważajcie na ostatnią fakturę, te złodzieje liczą abonament za miesiąc z góry,
          mimo ze juz nie macie telefonu. Potem trzeba składać reklamację, co trwa
          miesiącami.
    • Gość: kostecki Re: France Telecom kosi pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 21:31
      Ktoś przecież musi spłacić kolosalne długi Francy Telekom. To właśnie Polacy je
      spłacają.
      • Gość: adria Re: France Telecom kosi pieniądze IP: *.net / *.skorosze.net 14.02.06, 21:38
        Można powiedzieć, że polaczki spłacają - i to dlatego smieją się z nas na całym
        świecie.38 milionowy naród robiony w konia i nic.
        • Gość: Bob Re: France Telecom kosi pieniądze IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.02.06, 22:01
          Razi mnie twój defetyzm. Nie ma polaczków, są Polacy - z wadami i dobrymi cechami, są różni.
          Ja osobiście nie mam z TP SA nic wspólnego już od dawna. Takich jest wielu. Spróbuj się dowiedzieć jakie schody się zaczynają, gdy zechcesz rozwiązać z nimi umowę. Kabaret.
      • Gość: ktos Re: France Telecom kosi pieniądze IP: *.telia.com 14.02.06, 22:05
        Przeciez nie podobalo wam sie, ze telekomunikacja byla panstwowa firma,
        nalezalo ja szybko sprywatyzowac, wiec sprywatyzowano. Francuska panstwowa
        firma kupila polska panstwowa firme. Francuzi maja forse, na szkolnictwo,
        sluzbe zdrowia (moze przy okazji zatrudnia lekarzy z Polski) itp, gdyz wszyscy
        zagraniczni inwestorzy w tym France Telekom placa podatki w swoich krajach. A w
        Polsce nadal jest mnostwo geniuszy, twierdzacych, ze trzeba zlikwidowac
        panstwowe firmy i sprzedac je najlepiej obcym panstwowym i nie tylko firmom, to
        wtedy w Polsce zapanuje raj.
        • miguell France Telecom 14.02.06, 22:40
          "Ktos" a ty uważasz pewnie że najlepsze są państwowe firmy jak PKP, kopalnie
          czy ubezpieczenia społeczne -ZUS.
          Puknij ty się w czoło.
          Ja się cieszę że sprzedaliśmy tą firme - dostaliśmy niemałą kasę, nie spłacamy
          jej długów, pracownicy nie jeżdża na protesty.
          Ostatnio żadna firma nie chciała podciągnąć do mnie Internetu "bo oni tam nie
          działają" "im się nie opłaca".
          Wiem, że TP jako operator dominujący musi to zrobić - ale zrobili to w 1
          dzień !?
          I co jednak konkurencja działa socjalisto państwowy?
          • ginlo Ciekawe gdzie mieszkasz, bo moj ojciec wyniosl sie 14.02.06, 23:35
            na wies i internecie nie ma co marzyc, jakby byla konkurencja to by nie mial
            takich problemow. W Polsce to jest ch..j nie konkurencja. Jak dzwonisz z
            socjalistycznych niemiec do Polski to placisz mnie niz a w Polsce za telefon na
            druga strone ulicy. Jak chcesz zalozyc internet to jest ilus niezaleznych
            operatorow, ktorzy maja prawo korzystac z sieci DT na rozsadnych zasadach i
            internet jest wszedzie. A w Polsce internet konczy sie za oplotkami duzych
            miast, o ile gmina nie zbuduje infrastruktury. Taka to konkurencja. O cenach nie
            wspomne, bo w gestapii tez jest taniej, ale tu jest konkurecnja bo panstwo
            zmusilo narodowego operatora do tego, a u nas jest g...o nie konkurencja
            • miguell CIEKAWE 15.02.06, 00:11
              Ginlo przeczytaj posta, na który odpisywałem w którym autor pisze, że Tepsa
              powinna była zostać państwowa. Ja sądzę, że na sprywtyzowanym rynku bez
              państwowoych monopoli ceny są niższe i o klienta bardziej sie zabiega

Może poza miastami nie ma konkurencji ale wynika to głównie z tego, że
              europejskim firmom nie chce się wydawac pieniędzy na infrastrukture w Polsce.
              Ja mieszkam pod miastem i do mnie dociągneli Neo ale mój teść na wsi ma cyfrowe
              połączenie z Tepsy i prędkość chyba 128KB. To niewiele ale on filmów nie ściąga.

A Neo 512 pamiętam, że rok temu kosztowałoby mnie ok.3 razy drożej także nawet
              Francuzi muszą słuchac konkurentów.
            • Gość: na temat "a u nas jest g...o nie konkurencja" IP: *.fbx.proxad.net 15.02.06, 00:13
              Dlaczego w Polsce nie ma konkurencji ?
              Bo nie ma wolnego rynku.
              Jest tak zwany symulowany wolny rynek bazujacy na korupcji, polskiej mafi
              wymiaru sprawiedliwosci, ktora swoimi decyzjami moze bezkarnie doprowadzic do
              bankructwa kazda firme, "ustawianych" salonowo przetargach itd ...
              Jednym slowem bazujacy na tym wszystkim z czym walke w pierwszym rzedzie
              obiecal nam w swoim "programie wyborczym" PiS.
              Cala reszta: parlamentarne sojusze, obsady personalne tu i tam, sa o tyle wazne
              o ile pozwola obecnemu rzadowi uporac sie za kazda cene, nawet za cene
              zwolnienia tempa rozwoju gospodarczego, z ta hydra pseudo wolnego rynku, ktora
              zostawiona samej sobie wczesniej czy pozniej nas wszystkich zrujnuje.

Niechy polskie panstwo mialo do czegokolwiek zmusic prywatnego operatora !
              Toz to dopiero bylby krzyk polskich "liberalow"!
              • miguell Do SFRUSTROWANEGO "nie na temat" 15.02.06, 00:25
                PiS Ci obiecał i co Ci jeszcze obiecał?
                Niższe podatki? - Przepadły
                Ulgi na dzieci - przepadły
                Niski VAT na zabawki, żywność - Gilowska podpisała cyrograf od 2008 wchodzi 22%
                A z tego co wiem (wioska gdzie mieszka mój teść) to tepsa musi przyłączyć
                każdego choćby mieszkał w środku puszczy (odpowiedź na Twoje dyrdymały).
                Nie przepadam za monopolistami ale coś czego nienawidzę to kłamcy tacy jak Ty i
                Twój PiS co innego mówią co innego robią.
      • Gość: Prudent Jak kupił niech kosi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:50
        Boże Ci Polacy to jak zwykle pokrzywdzone ofiary losu - może zamknijmy granicę
        aby kapitał do nas nie napływał - Łukaszece sie to udało.
        Pamiętaj Kostecki, że kapitał w dobie otwartego hndlu jest płynny inwestuje tam
        gdzie są tworzone dobre warunki do mnozenia pieniedzy, patrz na Chiny gdzie po
        nastaniu magnatów rodzi się liczna klasa średnia.
        Z Polskim defetyzmem jednak szybciej wygonimy wszystkich szkopów, franców,
        makaroniarzy znacjonalizujemy banki, fabryki, zakłady - wszystko w ręce ludu!
        • aby Chiny to przykład z innej bajki 15.02.06, 04:51
          Re: Prudent

Powtarza Pan propagandę politruków neoreligii zamiast trochę pomyśleć.

Chiny?
          Chiny nie oddały w obce ręce ani jednego banku. Obcy kapitał wchodzi do
          gospodarki na zasadzie 49/51.
          Ponieważ państwo ma pieniądze zbudowano imponującą infrastrukturę (m.in.
          autostrady - Chiny maja ich najwięcej po USA, koleje - w tym linię do Tybetu).

Gdyby Chiny poszły tą drogą co Polska - to z całą pewnością żadnego postępu i
          modernizacji w skali kraju byśmy nie oglądali.
    • Gość: ja Tak to jest gdy sprzedaje się firmy Francuzom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:14
      to cwaniaki kuci na cztery nogi - mogliśmy sprzedać tego molocha komu innemu ..
    • kapitan_stopczyk "PRYWATYZACJA"-CZYLI SPRZEDAŻ TP.PAŃSTWOWEJ FIRMIE 14.02.06, 22:19
      Czy ktoś widział inna podobną głupotę?
    • kpt.klops Wszystko za nowe logo tp (&) i Orange 14.02.06, 22:29
      Ten zysk France Telecom pojawił się dzięki wyprowadzeniu całego zysku TPSA za
      użyczenie logo - znaku "&" oraz zmianę nazwy Idei na Orange. To był genialny
      ruch z zakupem od AWS-u TP S.A. świetnie prosperującej firmy, świeżo po
      wielomiliardowych inwestycjach za pieniądze budżetu oraz abonentów. Powinna być
      powołana nowa Komisja Śledcza w tej sprawie.
    • Gość: ząbki forever Re: France Telecom kosi pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:34
      dlaczego sprzedano tepsę? ok, demagogia twierdzi, że prywatyzacja jako
      rozwiązanie własności państwowej, czyli niczyjej. ale tepsa to spółka z
      przyszłością, nie żebym uwielbiał monopolistę, ale oceniam przyszłość przed
      telekomunikacją.

tepsa ma infrastrukturę, era internetu kwitnie. więc są perspektywy.
      dlaczego sprzedano dojną krowę? czy naprawdę trzeba wszystko sprzedać? teraz
      żabojad doi z tepsy w najlepsze.

• Gość: na temat Mozna sprzedac jak to sie oplaca ? IP: *.fbx.proxad.net 14.02.06, 23:49
        Ale w politycznej eufori prywatyzacji nikt nie myslal kategoriami ekonomicznymi.
        To byla sprawa polityczna: prywatyzowac jak najwiecej i jak najszybciej bez
        najmniejszego sensu.
        Taka jest tez czesc wypowiedzi na forum GW.
        Nie bylo w Polsce i do dzisiaj nie ma wielu fachowcow, ktorzy umieliby dobrze
        sprzedac taka firme. Skorzystali na tym "biznesmani" w stylu Kulczyka, ktoremu
        pomogly bardziej niz fachowosc bliskie stosunki z rzadzacymi Polska.
        Skorzystali na tym (na tak prowadzonej prywatyzacji) roznego rodzaju posrednicy
        nie majacy zielonego pojecia o handlowaniu przedsiebiorstwami wsrod, ktorych
        bylo niemalo profesorskich tytulow.
        Na okolicznosc sprzedazy wzbogacili sie komisja od wartosci obiektow, ktora
        zreszta byla w naszym przypadku byla smiesznie mala (podobnie jak ceny jakie
        uzyskano za sprzedawane przedsiebiorstwa) w porownaniu z tym co sie praktykuje
        na swiecie
        Sprzedano stalownie za polowe ceny jaka dzisiaj mozna by bylo za nie dostac.
        O PZU i Domach Towarowych Centrum nie wspomne bo lezy to bardziej w kompetencji
        prokuratury niz ocen ekonomicznych!
    • Gość: talib Re: France Telecom kosi pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 02:41
      Przedstawiciele koncernu zapowiedzieli, że w latach 2006-08 we Francji z firmy
      odejdzie około 22 tys. pracowników (w innych krajach około tysiąca). Nie będzie
      jednak masowych zwolnień, większość odejdzie na emerytury.
      A w Polsce były masowe zwolnienia, nawet jak brakowało parę lat do emerytury to
      się nie cackali.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka