Dodaj do ulubionych

** internet przez komputer ? jak ?

IP: *.chello.pl 17.12.06, 09:24
Mam pytanie do bardziej oblatanych w temacie. Czy mozna polaczyc sie z internetem z telefonu kom. poprzez lacze komputerowe. ? . Mysle , ze teoretycznie to mozliwe, telefon z komputerem przez blutooth, a komputer z siecia np. przez lacze stale. Chodzi glownie o to, zeby majac lacze stale i polaczenie blu, nie ponosic dodatkowych kosztow laczenia sie przez np gprs. Moze ktos wie jak to zrobic ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: ** internet przez komputer ? jak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:43
      Da się na pewno, chociaż może nie w każdym telefonie. Sam tak robiłem. A jaki masz telefon?
      • Gość: alek Re: ** internet przez komputer ? jak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 10:50
        Mnie udało się połączyć N73 przez Bluetooth z Liveboxem, ale nie wiem co dalej
        zrobić żeby łączyć się z internetem przez Neostradę przez Liveboxa?
    • Gość: Maarrrr Re: ** internet przez komputer ? jak ? IP: *.cable.ubr05.newm.blueyonder.co.uk 17.12.06, 14:33
      Przez polaczenie blu to jeszcze nie slyszalem, ale jesli masz wlan w swoim
      telefonie to jasne ze tak, da sie to zrobic, potrzebny jest router, ktory bedzie
      nadawal sygnal wireless i odpowiednia konfiguracja telefonu wyposazonego w
      wireless lan oczywiscie i hula :) nawet spoko sprawa :)
      • Gość: Marek Re: ** internet przez komputer ? jak ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:46
        W moim z kolei przypadku (SE P800) było tak:
        1. trzeba było zainstalować Operę - systemowa przeglądarka nie nadawała się
        2. w komputerze musiał być zainstalowany PC Suite
        3. jeżeli telefon był połączony kablem z komputerem, działało bez dodatkowych zabiegów
        4. przy połączeniu przez bluetooth trzeba było połączyć urządzenia przez symulowany przez ten bluetooth port szeregowy; nie pamiętam, czy trzeba było włączyć w Windows udostępnianie łącza internetowego
        • Gość: king Re: ** internet przez komputer ? jak ? IP: *.chello.pl 17.12.06, 21:58
          Ja mam nokie 6260 z symbianem. Nie jest to najnowoczesniejszy aparat, nie ma
          czegos takiego jak wlan, ale ma bluetooth, kabel , irde , jakies aplikacje
          ktorych normalny czlowiek nie uzywa wcale, i pare jeszcze zbednych rzeczy. A
          nie moze polaczyc sie z siecia przez blu, czy kabel, a jako posrednika uzyc
          kompa !! Niby teoretycznie proste, a jednak... A byloby tak ladnie. Slyszalem ,
          ze trzeba jakies punkty i adresy w telefonie utworzyc, ale dlaczego to jest
          takie skaplikowane ?? Proste zadanie, a w prosty sposob niewykonalne. Nastepnym
          zadaniem byloby przesylanie na zywo ruchomego obrazu z kamery w telefonie , do
          komputera i oczywiscie dalej w swiat, czyli wykorzystanie tej niby kamery w
          telefonie jako kamery netowej, tyle ze bez kabla . Prawda jakie to byloby mile,
          ale nawet juz nie proboje pytac jak to wykonac . Bo oczywiscie w prosty sposob
          sie nie da - zeby bylo latwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka