Gość: Agnes IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 07.04.03, 01:45 Podczas rozmowy telefonicznej, w której zgłosiłam zagubienie karty SIM i pytałam, co się robi w takich wypadkach. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gale Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN 07.04.03, 17:15 Nic. Standardowa procedura weryfikacyjna majaca na celu upewnienie sie, ze Ty to Ty, a nie ktos kto chce Ci zrobic glupi dowcip. Co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.03, 17:07 gale napisał: > Nic. Standardowa procedura weryfikacyjna majaca na celu upewnienie sie, ze Ty > to Ty, a nie ktos kto chce Ci zrobic glupi dowcip. Co w tym dziwnego? Owszem ... może się spytac o PIN ale ty nie musisz mu odpowiedzieć ... on nie potrzebuje PINu do blokady karty SIM. Od tego jest weryfikacja po peselu, numerze dowodu ...i innych pytaniach. Ja zawsze jak przy weryfikacji pytają sie o to proszee o kolejne pytanie. ... i zawsze działa. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN 07.04.03, 21:36 dokładnie. w przypadku zagubienia karty SIM może się spytaćć o numer PIN aby karte zablokować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 08.04.03, 23:20 atomowy napisał: > dokładnie. w przypadku zagubienia karty SIM może się spytaćć o numer PIN aby > karte zablokować Zaraz, zaraz, to nie był pracownik biura obsługi klientów tylko sklepu, w którym komorkę kupiłam.Zadzwoniłam tam, żeby zapytać , co robić.To biuro obsługi klienta blokuje i kiedy tam się potem dodzwoniłam, dowiedziałam się, że nie powinien był się o to pytać. Natomiast kiedy pojechałam dziś po nową kartę do tego slklepu, powiedziano mi,że oni i tak mogą sobie odnależć mój pin w każdej chwili. Tym bardziej nie rozumiem, po co pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednababa Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 09:36 w Erze masz swoje hasło i nim się posługujesz w takich przypadkach....PIN jest tylko dla ciebie i nikt nawet z Biura Obsługi go nie zna...mogą co najwyżej podać PUK (w razie gdy zapomnisz kodu PIN)...dziwny jest ten Plus... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.04.03, 18:40 ble ble ble a jak sobie zmienie pin za pomoca puku lub w menu telefonu to po co im mój pin moge miec rowniez 9999 jak i 3232 zalezy od tego jaki mi wygodniej pin mozna samemu ustawiac i zmieniac wiec po co sie pytaja wazny jest puk a nie pin i troche myslec jak cos uzytkownik moze zmienic to po co ma to podawac oni jedynie moga znac puk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Pracownik PLUS GSM zapytał o mój PIN IP: *.siedlce.dialup.inetia.pl 15.04.03, 20:11 Acha, to ilośc możliwych kombinacji wynosi ile? Jaki był na to wzór? Pozostaje pytamnie, po co się mnie spytał? Moze mu się nudziło i chciał sprawdzić, czy taktyka Mitnicka mu wyjdzie w praktyce? ;) Odpowiedz Link Zgłoś