dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 05.09.03, 22:34 Opinii a'propos czego? Uzywam od grudnia i w skrocie moge ocenic tak (skala "szkolna" 1-6): wyglad - 5 wyswietlacz - 4 (jak kupowalem tel. w grudniu to kolorowy wyswietlacz byl jeszcze zadkoscia. Obecnie telefony maja juz o niebo lepsze!) funkcje dodatkowe - 6!!! bateria - 5+ (litowo-polimerowa!) Sam nie wiem co jeszcze napisac - jak cos interesuje napisz szczegolowe pytanie. Jesli chodzi o moja opinie - genialny telefon, jednak nie jest to juz najnowszy model - rynek komorkowy rozwija sie niesamowicie szybko! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 05.09.03, 22:42 dzieki jak bateria trzyma co z apaacikiem czy jest poreczny proste menu i czy jest wart pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 06.09.03, 22:27 rayan88 napisał: > dzieki jak bateria trzyma co z apaacikiem czy jest poreczny proste menu i czy > jest wart pieniedzy Bateria niezla - przy moim niklym uzywaniu laduje 1 na 5 dni. Oczywiscie jak na poczatku czlowiek sie bawi nowa komora to mozna i ladowac co drugi dzien ;-) Co do menu - na poczatku mialam problem z polapaniem sie, przeczytalem instrukcje, i obecnie twierdze ze jest raczej proste - wszystko kwestia przyzwyczajenia i rozpracowania. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 11.09.03, 00:46 a ja raczej mam zle doswiadczenia, psuje sie soft i joistick, sporo ich wraca na serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 11.09.03, 15:40 michaelandro napisał: > a ja raczej mam zle doswiadczenia, psuje sie soft i joistick, sporo ich wraca > na serwis. Sofcik mi sie nie psuje, a joisticka uzywam delikatnie - i wszystko gra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 16:25 Mam T300 od czerwca i nie żałuje. Ma dużo fajnych opcji - są dzwonki zarówno polifoniczne (kilka naprawdę fajnych) jak i niepolifoniczne, co, jak sam zauważysz, jest dużą zaletą. Ponadto dyktafon i aparat cyfrowy, dzięki czemu możesz uwieczniać róźne chwilę :). Jest porcik podczerwieni (darmowa wymiana zdjęć, dzwonków, kontaktów z każdym innym telefonem, który ma port). Czytelna książka adresowa. Wady? Ja znam dwie - stosunkowo słaby wyświetlacz (pixeloza) i brak JAVY. Podobno faktycznie soft nawala, ale 1) w moim nie (tylko się raz obraził i nie miałem dźwięku w gierkach, ale mu przeszło :) 2) soft zawsze można wymienić. Mam już go trochę, a mimo to ciągle odkrywam jakieś nowe opcje. Np. ostatnio odkryłem, że jak dzwoni do mnie ktoś, komu przyporządkowałem zdjęcie w kontakcie (zrobione oczywiście z telefonu :)), to gdy on dzwoni, ów zdjęcie wyświetla mi się w tle :) Ps. Do osób, które już mają T300 - to prawda, że te zdjęcia na pececie wyglądają dużo lepiej niż w telefonie? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 14.09.03, 19:17 Gość portalu: Maniek napisał(a): > Mam T300 od czerwca i nie żałuje. Ja od grudnia AD 2002 i też nie żałuję >Jest porcik podczerwieni (darmowa wymiana > zdjęć, dzwonków, kontaktów z każdym innym telefonem, który ma port). No i przede wszystkim z komputerem! Na Allegro port kosztuje koło 50 zł. >Wady? Ja znam dwie - stosunkowo słaby wyświetlacz (pixeloza) Słaby bo wyświetla tylko 254 kolory - obecnie nowsze modele mają juz wyświetlacze obsługujące 64 mln kolorów! > i brak JAVY. Fakt. > Podobno faktycznie soft nawala, ale 1) w moim nie (tylko się raz > obraził i nie miałem dźwięku w gierkach, ale mu przeszło :) Też mi siadł dźwięk w grach ale jakoś mi to nie przeszkadza... Gry przerzuciłem przez podczerwień na komputer i skasowałem w telefonie (podobnie jak 'niepolifoniczne' dzwonki) -zwolniło się troche pamięci na zdjęcia. > Mam już go trochę, a mimo to ciągle odkrywam jakieś nowe opcje. Podobnie ja - to jest najprzyjemniejsze :-))) > Ps. Do osób, które już mają T300 - to prawda, że te zdjęcia na pececie > wyglądają dużo lepiej niż w telefonie? O niebo lepiej! Jak zrobisz zdjęcie w rozdzielczości 640/480 to wygląda całkiem całkiem. Oczywiście jak spróbujesz powiększyć to od razu pokażą się pixele ale pamiętajmy, że to telefon a nie aparat cyfrowy! Pozdrowionka! DrJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 19:41 Muszę wreszcie kupić tę IRde! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wofek Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.protonet.pl 18.09.03, 17:14 No racja Javy nie ma... ale ma za to MOPHUN'a konkurencje Javy - troszke bardziej zaawansowana i nie wywodzi się z Javy tylko z C++ ! PS Przeciez do SE T300 mozna dorzucac gry - prawda ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 18.09.03, 19:15 Gość portalu: Wofek napisał(a): > No racja Javy nie ma... ale ma za to MOPHUN'a konkurencje Javy - troszke > bardziej zaawansowana i nie wywodzi się z Javy tylko z C++ ! > > PS Przeciez do SE T300 mozna dorzucac gry - prawda ? :) Można dorzucać - przez WAP, kabelek lub IrDA. Co to jest MOPHUN? Odpowiedz Link Zgłoś
rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 18.09.03, 22:20 ja juz go mam ale probowalem przez irde usunac pare obrazkow gier i dziwekow usunac ale nie wyszlo wyskakuje komunikat ze nie mozna usunac elemetu wstepnie zidentyfikowanego ja to obejsc?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 18.09.03, 23:43 Też bym chciał to wiedzieć ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ant Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:49 Tel. ogolnie ujdzie ale jest strasznie wolny... i wyglada jak mydelniczka pozatym jestem zadowolony. macie jakies fajne gry to sie moze powymieniamy :) anton18@o2.pl a i napisalibyscie jaki macie soft bo mi sie czesto wiesza (mozna sprawdzic po wpisaniu : prawo*lewo,lewo*lewo*) Pozdr. Anton Odpowiedz Link Zgłoś
rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 23.09.03, 20:02 r1g001 prog cxc 125503 taki soft ktos probowal triku 13 sekund?? czy to dziala nic sie z tel nie dzieje?? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 24.09.03, 15:48 U mnie sie nie pokazuje - jak mam to zrobic??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ant Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 20:32 odbl. klawke nacisnij joya w prawo potem * lewolewo*lewo* i powinno wyskoczyc menu serwisowe. Jaki trik 13 sek. ????? o co chodzi ??? a oprogramowanie mam takie samo ja to Twoje. wiesz ci sie tel ? Pozdrawiam AnToN Odpowiedz Link Zgłoś
rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 24.09.03, 23:20 mi sie nie wiesza wogule ale troche wolno chodzi trik 13 sekund sluzy do usuwania lipnych rysunkow i dzwiekow przywrca sie ustawienia poczatkowe potem po angielsku to samo i w 13 sekundzie wyjmuje sie barerie i telefon jest czysty z lipnych zeczy tylko ja nie wiem czy to bezpieczne i sie toche boje Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 25.09.03, 10:44 OK - działa. Zdaje się, że wcześniej po prostu za wolno to robiłem ;-) Ważne pytanko: czego w menu serwisowym nie naciskać żeby czegoś nie zepsuć/zablokować? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 25.09.03, 10:53 A jak się wpisze <**< to wyskakuje menu simlocka. Wie ktoś co wpisać żeby sciągnąć simlocka Ery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ant Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 13:16 ja sie bawilem wszystkim w menu serwisowym i nic sie nie stalo. a czy tym trickiem 13s mozna skasowac te badziewiarskie motywy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 25.09.03, 17:27 tym trikiem kasuje sie dzwieki motywy i obrazki Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 26.09.03, 22:50 A czy w manu serwisowym da sie cos regulowac oprocz kontrastu? Chcialem cos pokombinowac z glosnoscia, ale za kazdym razem jest 3/6. Pozdrowionka 4 all! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek A jaką IRde kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 19:29 Cześć. Planuje sobie wreszcie kupić port podczerwieni do kompa. Którą firmę polecacie? Ponoć jest tego multum na rynku... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: A jaką IRde kupić? 27.09.03, 22:53 Wcale nie musi byc droga. Kupilem IrDE firmy Magurex na Allegro za jakies 50 zl i dziala bez zarzutu. Mysle ze firma nie ma znaczenia, bardziej chyba ma znaczenie sposob podlaczenia (do zlacza bodajze usb czy tak jak u mnie bezp do plyty gl) ale sie nie znam na kompach za bardzo z tej strony ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ant Re: A jaką IRde kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 10:44 jaka firma to chyba jest malo wazne... bo ja sobie zrobilem sam i dziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_jekyll Re: A jaką IRde kupić? 04.10.03, 00:23 I tak jest najtaniej :-))) Tylko trzeba sie troszke na tym znac... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rayan88 Re: A jaką IRde kupić? 04.10.03, 11:27 znac za bardzo sie nie trzeba tam jest jezeli pamietam 4-5 elementow tylko trzeba byc pewnym ze plyta glowna obsluzy niestety ja zrobilem i sie wtedy dowiedzialem ze moja blyta nie obsluguje i musialem na USB kupic jest dozsza ale jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś