Dodaj do ulubionych

Sony Ericsson T300 potrzebuje opini

05.09.03, 21:15
Obserwuj wątek
    • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 05.09.03, 22:34
      Opinii a'propos czego?

Uzywam od grudnia i w skrocie moge ocenic tak (skala "szkolna" 1-6):

wyglad - 5
      wyswietlacz - 4 (jak kupowalem tel. w grudniu to kolorowy wyswietlacz byl
      jeszcze zadkoscia. Obecnie telefony maja juz o niebo lepsze!)
      funkcje dodatkowe - 6!!!
      bateria - 5+ (litowo-polimerowa!)

Sam nie wiem co jeszcze napisac - jak cos interesuje napisz szczegolowe pytanie.
      Jesli chodzi o moja opinie - genialny telefon, jednak nie jest to juz najnowszy
      model - rynek komorkowy rozwija sie niesamowicie szybko!

Pozdrawiam!
    • rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 05.09.03, 22:42
      dzieki jak bateria trzyma co z apaacikiem czy jest poreczny proste menu i czy
      jest wart pieniedzy
      • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 06.09.03, 22:27
        rayan88 napisał:

> dzieki jak bateria trzyma co z apaacikiem czy jest poreczny proste menu i czy
        > jest wart pieniedzy

Bateria niezla - przy moim niklym uzywaniu laduje 1 na 5 dni. Oczywiscie jak na
        poczatku czlowiek sie bawi nowa komora to mozna i ladowac co drugi dzien ;-)

Co do menu - na poczatku mialam problem z polapaniem sie, przeczytalem
        instrukcje, i obecnie twierdze ze jest raczej proste - wszystko kwestia
        przyzwyczajenia i rozpracowania.
        • michaelandro Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 11.09.03, 00:46
          a ja raczej mam zle doswiadczenia, psuje sie soft i joistick, sporo ich wraca
          na serwis.
          • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 11.09.03, 15:40
            michaelandro napisał:

> a ja raczej mam zle doswiadczenia, psuje sie soft i joistick, sporo ich wraca
            > na serwis.

Sofcik mi sie nie psuje, a joisticka uzywam delikatnie - i wszystko gra...
            • Gość: Maniek Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 16:25
              Mam T300 od czerwca i nie żałuje. Ma dużo fajnych opcji - są dzwonki zarówno
              polifoniczne (kilka naprawdę fajnych) jak i niepolifoniczne, co, jak sam
              zauważysz, jest dużą zaletą. Ponadto dyktafon i aparat cyfrowy, dzięki czemu
              możesz uwieczniać róźne chwilę :). Jest porcik podczerwieni (darmowa wymiana
              zdjęć, dzwonków, kontaktów z każdym innym telefonem, który ma port). Czytelna
              książka adresowa. Wady? Ja znam dwie - stosunkowo słaby wyświetlacz (pixeloza)
              i brak JAVY. Podobno faktycznie soft nawala, ale 1) w moim nie (tylko się raz
              obraził i nie miałem dźwięku w gierkach, ale mu przeszło :) 2) soft zawsze
              można wymienić.
              Mam już go trochę, a mimo to ciągle odkrywam jakieś nowe opcje. Np. ostatnio
              odkryłem, że jak dzwoni do mnie ktoś, komu przyporządkowałem zdjęcie w
              kontakcie (zrobione oczywiście z telefonu :)), to gdy on dzwoni, ów zdjęcie
              wyświetla mi się w tle :)

Ps. Do osób, które już mają T300 - to prawda, że te zdjęcia na pececie
              wyglądają dużo lepiej niż w telefonie?
              • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 14.09.03, 19:17
                Gość portalu: Maniek napisał(a):

> Mam T300 od czerwca i nie żałuje.

Ja od grudnia AD 2002 i też nie żałuję

>Jest porcik podczerwieni (darmowa wymiana
                > zdjęć, dzwonków, kontaktów z każdym innym telefonem, który ma port).

No i przede wszystkim z komputerem! Na Allegro port kosztuje koło 50 zł.

>Wady? Ja znam dwie - stosunkowo słaby wyświetlacz (pixeloza)

Słaby bo wyświetla tylko 254 kolory - obecnie nowsze modele mają juz
                wyświetlacze obsługujące 64 mln kolorów!

> i brak JAVY.
                Fakt.

> Podobno faktycznie soft nawala, ale 1) w moim nie (tylko się raz
                > obraził i nie miałem dźwięku w gierkach, ale mu przeszło :)

Też mi siadł dźwięk w grach ale jakoś mi to nie przeszkadza... Gry
                przerzuciłem przez podczerwień na komputer i skasowałem w telefonie (podobnie
                jak 'niepolifoniczne' dzwonki) -zwolniło się troche pamięci na zdjęcia.

> Mam już go trochę, a mimo to ciągle odkrywam jakieś nowe opcje.

Podobnie ja - to jest najprzyjemniejsze :-)))

> Ps. Do osób, które już mają T300 - to prawda, że te zdjęcia na pececie
                > wyglądają dużo lepiej niż w telefonie?

O niebo lepiej! Jak zrobisz zdjęcie w rozdzielczości 640/480 to wygląda
                całkiem całkiem. Oczywiście jak spróbujesz powiększyć to od razu pokażą się
                pixele ale pamiętajmy, że to telefon a nie aparat cyfrowy!

Pozdrowionka!
                DrJ
                • Gość: Maniek Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.03, 19:41
                  Muszę wreszcie kupić tę IRde!
                • Gość: Wofek Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.protonet.pl 18.09.03, 17:14
                  No racja Javy nie ma... ale ma za to MOPHUN'a konkurencje Javy - troszke
                  bardziej zaawansowana i nie wywodzi się z Javy tylko z C++ !

PS Przeciez do SE T300 mozna dorzucac gry - prawda ? :)
                  • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 18.09.03, 19:15
                    Gość portalu: Wofek napisał(a):

> No racja Javy nie ma... ale ma za to MOPHUN'a konkurencje Javy - troszke
                    > bardziej zaawansowana i nie wywodzi się z Javy tylko z C++ !
                    >
                    > PS Przeciez do SE T300 mozna dorzucac gry - prawda ? :)

Można dorzucać - przez WAP, kabelek lub IrDA. Co to jest MOPHUN?
                    • rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 18.09.03, 22:20
                      ja juz go mam ale probowalem przez irde usunac pare obrazkow gier i dziwekow
                      usunac ale nie wyszlo wyskakuje komunikat ze nie mozna usunac elemetu wstepnie
                      zidentyfikowanego ja to obejsc??

• dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 18.09.03, 23:43
                        Też bym chciał to wiedzieć ;-)
                        • Gość: Ant Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:49
                          Tel. ogolnie ujdzie ale jest strasznie wolny... i wyglada jak mydelniczka
                          pozatym jestem zadowolony. macie jakies fajne gry to sie moze powymieniamy :)
                          anton18@o2.pl
                          a i napisalibyscie jaki macie soft bo mi sie czesto wiesza
                          (mozna sprawdzic po wpisaniu : prawo*lewo,lewo*lewo*)
                          Pozdr. Anton
                          • rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 23.09.03, 20:02
                            r1g001 prog cxc 125503 taki soft ktos probowal triku 13 sekund?? czy to dziala
                            nic sie z tel nie dzieje??
                          • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 24.09.03, 15:48
                            U mnie sie nie pokazuje - jak mam to zrobic???
                            • Gość: Ant Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 20:32
                              odbl. klawke nacisnij joya w prawo potem * lewolewo*lewo* i powinno wyskoczyc
                              menu serwisowe. Jaki trik 13 sek. ????? o co chodzi ??? a oprogramowanie mam
                              takie samo ja to Twoje. wiesz ci sie tel ?
                              Pozdrawiam
                              AnToN
                              • rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 24.09.03, 23:20
                                mi sie nie wiesza wogule ale troche wolno chodzi trik 13 sekund sluzy do
                                usuwania lipnych rysunkow i dzwiekow przywrca sie ustawienia poczatkowe potem
                                po angielsku to samo i w 13 sekundzie wyjmuje sie barerie i telefon jest
                                czysty z lipnych zeczy tylko ja nie wiem czy to bezpieczne i sie toche boje
                              • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 25.09.03, 10:44
                                OK - działa. Zdaje się, że wcześniej po prostu za wolno to robiłem ;-)

Ważne pytanko: czego w menu serwisowym nie naciskać żeby czegoś nie
                                zepsuć/zablokować?
    • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 25.09.03, 10:53
      A jak się wpisze <**< to wyskakuje menu simlocka. Wie ktoś co wpisać żeby
      sciągnąć simlocka Ery?
      • Gość: Ant Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 13:16
        ja sie bawilem wszystkim w menu serwisowym i nic sie nie stalo. a czy tym
        trickiem 13s mozna skasowac te badziewiarskie motywy???
        • rayan88 Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 25.09.03, 17:27
          tym trikiem kasuje sie dzwieki motywy i obrazki
    • dr_jekyll Re: Sony Ericsson T300 potrzebuje opini 26.09.03, 22:50
      A czy w manu serwisowym da sie cos regulowac oprocz kontrastu? Chcialem cos
      pokombinowac z glosnoscia, ale za kazdym razem jest 3/6.

Pozdrowionka 4 all!
    • Gość: Maniek A jaką IRde kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.03, 19:29
      Cześć.
      Planuje sobie wreszcie kupić port podczerwieni do kompa. Którą firmę
      polecacie? Ponoć jest tego multum na rynku...
      • dr_jekyll Re: A jaką IRde kupić? 27.09.03, 22:53
        Wcale nie musi byc droga. Kupilem IrDE firmy Magurex na Allegro za jakies 50 zl
        i dziala bez zarzutu. Mysle ze firma nie ma znaczenia, bardziej chyba ma
        znaczenie sposob podlaczenia (do zlacza bodajze usb czy tak jak u mnie bezp do
        plyty gl) ale sie nie znam na kompach za bardzo z tej strony ;-)
        • Gość: Ant Re: A jaką IRde kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.03, 10:44
          jaka firma to chyba jest malo wazne... bo ja sobie zrobilem sam i dziala :)
          • dr_jekyll Re: A jaką IRde kupić? 04.10.03, 00:23
            I tak jest najtaniej :-))) Tylko trzeba sie troszke na tym znac... :-)
            • rayan88 Re: A jaką IRde kupić? 04.10.03, 11:27
              znac za bardzo sie nie trzeba tam jest jezeli pamietam 4-5 elementow tylko
              trzeba byc pewnym ze plyta glowna obsluzy niestety ja zrobilem i sie wtedy
              dowiedzialem ze moja blyta nie obsluguje i musialem na USB kupic jest dozsza
              ale jestem zadowolony
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka