cien_wiatru 11.05.08, 23:27 Jest juz u Was ? Bo u mnie jeszcze nie. Na razie robie szparagi we wszystkich znanych mi formach, ale jakos mi teskno do kapusty z mlodymi ziemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poszukiwaczarmi Re: mloda kapusta 11.05.08, 23:43 Na północy jeszcze nie ma, ale już czekam. Jak tylko się pojawi - pokroję w ósemki, ugotuję, zjem polaną masłem. Jakie to pyszne, a niby zwykła kapusta... Wychodzi to tylko z młodą zielonkawą kapustą, w przypadku odmian późniejszych nie jest to już tak dobra propozycja :) Korzystajmy więc! Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: mloda kapusta 12.05.08, 19:07 Ja też najadam sie młodą kapustą, bo potem nie smakuje juz tak. Robię z masłem , koperkiem i odrobina śmietany i cebulki. Zadnych mocniejszych przypraw , żadnego mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: mloda kapusta 13.05.08, 11:00 Właśnie dziś na północy (Gdańsk) kupiłam główkę młodej kapusty. Mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wva Re: mloda kapusta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 08:56 Na Śląsku już jest od może trzech tygodni. W sobotę za małą głowkę płacono 3,- Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: mloda kapusta 12.05.08, 09:14 w maloolsce juz jest:) mala glowka kosztuje 2,50 - 3 zl a duza glowka 4 zl. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kap Re: mloda kapusta IP: *.epsa.pl 12.05.08, 14:52 w Poznaniu juz jest. Kroję, mieszam z solą i cukrem. czekam ok 0,5 godziny. Do garnka wlewam 2 łyżki oleju, zmożoną kapustę, przykrywam i duszę ok. 10 - 15 minut. przed podaniem doprawiam zmielonym pieprzem. SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: mloda kapusta 12.05.08, 15:05 W Krakowie jest - wczoraj zrobiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
margotka28 Re: mloda kapusta 12.05.08, 15:58 u nas na pomorzu jest w cenie 2,50 zł za główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cien_wiatru Re: mloda kapusta 12.05.08, 20:39 A u mnie naprawde nie ma. Dzisiaj obeszlam wszystkie sklepy osiedlowe i nie ma. Jutro pojade do duzego supermaketu, moze tam znajde. tez wlasnie chce sie najesc mlodej kapusty jak najwiecej, na razie jem na przemian bob ze szparagami Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: mloda kapusta 13.05.08, 13:01 Południowa Polska,okol.Cieszyna- główka za 2.49 Będzie dziś na obiad :) Odpowiedz Link Zgłoś