alice75 21.08.06, 18:22 Czy ktoś wie coś o tej inwestycji i i tym nowym developerze? Mysliwskie tarasy w gdyni wielkim kacku, ul. Myśliwska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sly Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.lst.com.pl 23.08.06, 14:39 tak wiem.. wiem, ze czekamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 25.08.06, 18:57 No...to juz coś! Bo ja już powoli tracę cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.ase.com.pl 29.08.06, 08:28 To firma która wydzieliła się z Panoramy. Miałam przyjemnośc rozmawiać na targach z prezesem. Generalnie powiedział - co pewnie jest prawdą - że w okolicach Wielkiego Kacku nie ma już czystych prawnie działek. Ta na której planują budowę miała kilku właścicieli w tym jednego którego musieli uznać za zmarłego i to wydłużało czas oczekiwania. Ale podobno już od września ruszają z budową i podpisują umowy. Dodatkowo mają zamiar wykupić jeszcze tereny wokół tej budowy i postawić dwa kolejne domy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.lst.com.pl 29.08.06, 13:55 teren juz jest wyrownywany.. nawet dzwig jest juz na budowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 31.08.06, 20:10 Dżwig jest od ponad tygodnia, ale cały czas nie ma pozwolenia na budowę, bo wspólnota istniejącej wyżej Hossy ma wciąż jakieś "ale" i to trochę martwi Gość portalu: sly napisał(a): > teren juz jest wyrownywany.. nawet dzwig jest juz na budowie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.ase.com.pl 01.09.06, 09:22 Tak, w Hossie protestuja bo podobno juz im sciany pękają a jak sie rozpocznie nowa budowa to bedzie jeszcze gorzej. Mają na razie tylko pozwolenie na zburzenie tego małego budynku mieszkalnego. Powiem szczerze że mnie zniechęcili i pomimo zarezerwowanego mieszkania kupiliśmy już inne. Muszę tylko kaucję odzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 04.09.06, 17:31 A jest szansa, żeby odzyskać kaucję? Gość portalu: sasiadka napisał(a): > Tak, w Hossie protestuja bo podobno juz im sciany pękają a jak sie rozpocznie > nowa budowa to bedzie jeszcze gorzej. > Mają na razie tylko pozwolenie na zburzenie tego małego budynku mieszkalnego. > Powiem szczerze że mnie zniechęcili i pomimo zarezerwowanego mieszkania > kupiliśmy już inne. Muszę tylko kaucję odzyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 09.09.06, 21:15 Tak. Powiedziano nam ze to kaucja zwrotna. Jestem na 100% pewna że szybko znajdą noweo nabywcę na nasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: 193.138.110.* 13.09.06, 15:47 Witam Mój znajomy ma tam również rezerwacje na której jest wypisana cena za metr. Teraz twierdzą ze bedzie ona wyzsza o kilka procent. Czy deweloper moze podniesc cene skoro deklarowal ja na rezerwacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 14.09.06, 10:58 no skoro niektórzy podnoszą cenę nawet po podpisaniu umowy przedwstępnej, to widocznie może :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.vnet.pl 16.09.06, 00:18 Tez mam rezerwacje, tez z cena za metr i tez czekam. Podobno za tydzien maja otrzymac juz decyzje z pozwoleniem na budowe. Ciekawe ile w tym prawdy. Jesli bylaby juz ta decyzja to sasiedzi z Hossy, w mojej opinii, maja male szanse zagrozic inwestycji. To o czym pisze Justa wysoce prawdopodobne, ale badzmy dobrej mysli :) Pozdrawiam wszystkich "rezerwistow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 16.09.06, 17:44 Witam. Ja rowniez mam rezerwacje na mieszkanie z podana cena za metr. Od czerwca ciagle slysze ze juz niedlugo dostana pozwolenie na budowe. Teraz podaja termin na 22 wrzesnia plus dwa tygodnie na uprawomocnienie. Na razie jestem dobrej mysli ale mam coraz wieksze obawy, poniewaz maja podniesc ceny mieszkan ktore podali na rezerwacji. Poczekamy, zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 17.09.06, 11:44 cena na pewno bedzie wyzsza, ciekawe tylko o ile..to wynika z tego, że warunkiem uzyskania pozwolenia było założenie monitoringu w skarpie, bo hossie pękają ściany i jakiś palisad chroniących skarpę. Tyle się dowiedziałam od zony własciciela trójki. Mam nadzieję, że to ruszy i dojdzie do finiszu, nie jak w "Placu Zbawiciela"...polecam i pozdrawiam wszystkich czekających Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 26.09.06, 08:13 Czy ktoś się doczekał swojej umowy, bo ja tak i wcale mnie ona k......... nie cieszy.Co za chamstwo w tej Trójce-SKANDAL!!! Tak podnieść cenę??!!! Nie wiem czy do gazety nie opiszę tej sytuacji.Cenę Panie(idiotki nic nie wiedzące w biurze)mi podawały o wiele niższą a teraz na umowie jest o 700 zł/m2 wyższa.Nie podoba mi się to!! A co z tą skarpą czyli co my na pół z prezesem mamy płacić za ten monitornig który kosztuje tylko milion złotych-doprawda bardzo mało!!!! Żal mi ich!!! Czy ktoś może coś wie lub decyduje się na zakup mieszkania.... czekam na odzew.Co o tym wszystkim myslicie?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.vnet.pl 26.09.06, 22:35 No mozna sie bylo spodziewac... Jak dostane swoja umowe odezwe sie ponownie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.lst.com.pl 27.09.06, 12:13 orzeszku.... o 700 pln ? nie bardzo wiem o co chodzi z tym monitoringiem skarpy - mozna prosic o jakies info.. w pi3 nic nie chca mowic.. ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 27.09.06, 18:46 Mi udało się wyciągnąć informację że cenę podnieśli ponieważ trzeba zabezpieczyć skarpę a to kosztuje. Tylko dlaczego kosztem kupujących mieszkanie? Przecież niektórzy z tego co wiem robili rezerwacje rok temu a na niej byla cena mieszkania! Nieładnie, Trójka to młoda firma a takie numery robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ked Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 28.09.06, 12:58 Dziś na ich stronie pojawiła się informacja, że dostali pozwolenie na budowę. Ale mam pytanie apropos cen: czy wszystkim podnieśli równo o 700 zl/m? Pytam, bo rezerwacje były przecież robione dla różnych poziomow cenowych. Do mnie umowa jeszcze nie dotarła :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.vnet.pl 28.09.06, 22:20 No to mam umowę. Cene podwyższono nieco poniżej 700 PLN za metr. W sumie okolo 4200/metr. Na pierwszy rzut oka w umowie: UWAGA1.Brak konkretnego terminu sporządzenia Umowy Sprzedazy (par2 pkt6)!!!! Inna sprawa to ze PI3 nie wyraza zgody (wg rozmowy tel.) na zawarcie umowy przedwstepnej w formie aktu notarialnego, czyli moga byc problemy z przeniesieniem wlasnosci. Zwroccie uwage na par2 pkt2(8)i par2 pkt4. UWAGA2.Tabela wplat nie jest zalezna od postepu prac budowlanych co w polaczeniu z diabelskim par.3 daje nam zero gwarancji, ze w ogole cokolwiek otrzymamy w zamian za wplacone pieniazki. W najlepszym wypadku, jesli inwestor nie odda lokalu, zamrozimy na dlugie miesiace nasze pieniadze, w najgorszym brrrr.... strach pomyslec. Umowa jest fatalna. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjelismy. Pozdrawiam I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 29.09.06, 08:22 Czy macie duże wątpliwości co do umowy przedwstępnej? Mysliście że jesteśmy w stanie dogadać się z Trojką na jakieść inne tresci zapisu, bez niejasnych sformuowań?? Może zaczniemy rozmawiać na temat paragrafów do umowy, ktoś może coś doradzi. Czekam na znak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: 193.138.110.* 29.09.06, 11:30 Ja rowniez mam zastrzezenia do umowy i tabeli opłat. Ostatnia transza 9.2007 a odbior mieszkania 12.2007 ?? Jesli chodzi o cene u mnie wzrosla o ponad 700 zl niz w rezerwacji co uwazam za skandal. Co do umowy, np: informacja na temat podniesienia ceny mieszkania jesli do czasu zakonczenia budowy vat wzrosnie z 7 do 22%. Tez zastanawiam sie nad podpisaniem, na pewno bede chcial negocjowac cene i sporo wpisow w umowie. Jest tez sporo niejasnosci dotyczacych dzialki na ktorej bedzie budowa. Proszę o wypowiedzenie sie osob ktore dostaly juz swoje umowy - uwazam ze trzeba z nimi negocjowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.vnet.pl 29.09.06, 22:20 Dzisiaj dowiedzialem sie, ze sa otwarci na negocjacje jesli chodzi o poszczegolne zapisy w umowie. Duzo mniej pod wzgledem ceny. Negocjacje prowadzi wylacznie SZEF i z nim nalezy sie umawiac na rozmowe. Pracownikom biura zglasza sie tylko tzw. uwagi. Ja raczej zrezygnuje. Za duzo niewiadomych, a oferta cenowa przestaje byc atrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiefrytki320 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 02.10.06, 15:36 powiem szczerze, ze mam niemala zagadke co zrobic.. ceny w 3miescie szaleja.... kupic - dosc sporo miesiecznie to wychodzi.. nie kupic - szkoda, bo tanio na tle rynku w gdyni... czemu chlopaki nie zaczely budowy 'n' miesiecy temu.... a swoja droga.. czytaliscie w umowie o Nieruchomosci Sasiedniej ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrr Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 11.10.06, 22:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gdynia.mm.pl 11.10.06, 22:59 Myslicie że można poprawiac patrząc na siebie zmiany w umowie?? Z tego co piszecie można sie z prezesem dogadac. A co dalej, czy ktoś ma zastrzeżenia jakieś do umowy np. mnie martwi wskażnik waloryzacyjny i Niechuchomość Sąsiednia, oraz odbiór mieszkań- tylko czy można zganiać na pogodę?? Mam jeszcze pytanko- czy ktoś ma pozwolenia na budowę - UPRAWOMOCNIONE??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:23 Witam, ja nie wiem czy mozna sie z Prezesem dogadac. Pisalem, ze tylko z nim mozna negocjowac zapisy w umowie. Nie wiem z jakim efektem i juz sie nie dowiem. Pieniadze z rezerwacji juz mi zwrocono na konto. Opuszczam ten statek i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiefrytki320 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 19.10.06, 12:26 rowniez opuscilem ten statek... powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 23.10.06, 17:23 Ja równiez mam sporo zastrzeżeń do umowy, mam zamiar umówic się z szefem na negocjacje i zobaczymy. Jesli nie będzie elastyczny, to również podziękuję.'A znalezliscie inną ciekawa lokalizację? Odpowiedz Link Zgłoś
lubiefrytki320 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 24.10.06, 09:24 ja przeczekam do wiosny.. mam nadzieje, ze nieco emocje cenowe opadna.. w tej okolicy bedzie budowac jeszcze Panorama (chyba ulica Solna) i www.domsa.pl od teraz .. no i pozniej jeszcze EkoLan na Zniwnej.. ale to inna polka cenowa Odpowiedz Link Zgłoś
ala.ked Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 24.10.06, 10:23 My też zrezygnowaliśmy. Będziemy mieszkać też na Myśliwskiej ale w Gdańsku :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.vnet.pl 24.10.06, 22:36 Emocje cenowe moze opadna, ale ceny nie :) Solna to bedzie pulap ekolanowskiej zniwnej, a domsa to juz teraz 5200 za metr. Cena z dolnego przedzialu jaka podaje domsa na swojej stronce to chyba tylko za piwnice ;) Dzwonilem tam z ciekawosci, bo mieszkanie tez juz mamy zakupione. Pozdrawiam forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczekiwaczka Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.chello.pl 08.11.06, 22:42 może jakieś nowe wieści w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabeth Nowe wieści..... IP: *.chello.pl 19.11.06, 16:58 Czy ktoś może się pochwalić z poczynaniami TRÓJKI w ostatnim okresie? Rzetelność przy podpisaniu umów, stan mieszkań oddawanych itp. Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: Nowe wieści..... 19.11.06, 20:17 z umową nie było wiekszych problemów, chociaż pewne szczegóły wymagały doprecyzowania a jak z oddaniem, to nie wiem, bo dopiero kupiłam, termin na grudzień 2007. Słyszałam, że nawet przesuwają bez problemu termin I wpłaty, jeśli nie zdąży się z kredytem. Fanastycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabeth TRÓJKA - niestety IP: *.chello.pl 20.11.06, 16:30 Dzisiejszy Dziennik Bałtycki. Jest artykuł dotyczący rezerwacji w Gdyni. Kupujący jak inni miał rezerwację. Oczywiście Trójka wysłała mu propozycję nie do odrzucenia dotyczącą zmiany umowy. Aktualnie kupujący złożył już dokumenty u prawnika. Będzie to prawdopodobnie pierwsza sprawa sądowa firmy Trójka. Czy ostatnia??? Koniec roku pokaże........ Odpowiedz Link Zgłoś
lubiefrytki320 Re: TRÓJKA - niestety 21.11.06, 10:00 przegladalem dziennik i nic nie ma.. w wydaniu online tez nie moge znalezc.. moze komus innemu sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabeth Re: TRÓJKA - niestety IP: *.chello.pl 21.11.06, 15:44 Chodziło o DB z wczorajszego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercel Re: TRÓJKA - niestety IP: *.eranet.pl 23.11.06, 17:33 A ja podpisałem umowę (wynegocjowane dodatkowe zapisy w umowie na spotkaniu z prezesem), z pierwszą transzą czekali na mnie prawie miesiąc (bank przedłużał)i wolę wiedzieć,że cenę podnieśli na początku niż żeby wykręcili taki numer jak mach z pruszcza. Cena w zasadzie do przyjęcia patrząc na to co się dzieje na ryknu a standart widziałem na morskiej i jak dla mnie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leshek Re: TRÓJKA - niestety IP: 195.250.37.* 24.11.06, 15:59 A czy mógłbyś ujawnić co rozumiesz poprzez 'cena do przyjęcia' i czy piszesz o ofercie na ulicy zamiejskiej ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercel Re: TRÓJKA - niestety IP: *.chello.pl 25.11.06, 13:04 piszę o myśliwskich tarasach w Gdyni -cena około 4300 za metr - w Gdyni na Fikakowie jest do przyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizabeth TRÓJKA - niestety IP: *.chello.pl 25.11.06, 14:29 Z tego co czytam, zastanawiam się, czy TRÓJKA nie "idzie" prosto w kierunku rozwoju słynnej już firmy Mach realizującej swoje wizje cenowe w Pruszczu Gdańskim. Inne ceny przy rezerwacji, inne przy podpisaniu umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: TRÓJKA - niestety IP: *.vnet.pl 06.12.06, 23:23 Ja bym poszedl troche dalej w takich rozwazaniach. Inna cena przy rezerwacji, inna cena przy podpisaniu umowy (to juz fakt dokonany), ale poza tym jeszcze inna cena przy ostatecznym rozliczeniu przed oddaniem lokalu. Podana w umowie cena nie jest cena ostateczna, jaka zaplaci klient. Poza tym z umowy wynika obowiazek platnosci, bez wzgledu na postep prac budowlanych i termin oddania lokalu. Sledze ten watek bo poczulem sie oszukany, czytajac tresc otrzymanej umowy. Dla mnie bylo wazne tylko KIEDY odbiore mieszkanie i ILE ostatecznie bedzie mnie ono kosztowac. Tym co sie zdecydowali zycze powodzenia i zalecam wnikliwie przestudiowac zapisy umowy. Najlepiej z dobrym prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercel Re: TRÓJKA - niestety IP: *.eranet.pl 07.12.06, 08:39 Cena może ulec zmianie o wskaźnik GUS - tak jest we wszystkich umowach-zresztą doliczają tą symulację do umowy. Pokaż mi firmy, które przedstawiają szczegółowy harmonogram robót w umowie i tym warunkują wpłaty !!!! raczej niemożliwe do wykonania -warunki atmosferyczne itp. Prawnik przestudiował umowę i są naprawdę gorsze. I nie ma co ,moim zdaniem ,"kręcić afery" bo i tak teraz jest wolna amerykanka i deweloperzy robią co chcą. Dopóki ludzie będą kupować dopóty tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lubiefrytki320 Re: TRÓJKA - niestety 07.12.06, 09:53 > Prawnik przestudiował umowę i są naprawdę gorsze. Argument bardzo slaby. Mi prawnik zdecydowanie odradzil (wrecz zabronil) podpisywac taka umowe... > bo i tak teraz > jest wolna amerykanka i deweloperzy robią co chcą. Robia, bo ludzie to akceptuja.. tak jak Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercel Re: TRÓJKA - niestety IP: *.eranet.pl 07.12.06, 15:46 kilka postów wcześniej pisałem ,że w umowie dokonane zostały dodatkowe zapisy, które zadaniem prawnika opiniującego umowę winny wystarczyć-trzeba było się spotkać i porozmawiać na ten temat .Akceptuję bo chcę mieszkać.A tak ogólnie- piękne wizje były także na Leśnym Zakątku na Dąbrowie i jak się zaczyna kończyć można było przeczytać ostanio w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: TRÓJKA - niestety IP: *.vnet.pl 14.12.06, 23:13 Po pierwsze konsultowalem sie z prawnikiem specjalizujacym sie w temacie i odradzil mi podpisanie takiej umowy. Po drugie sa firmy, ktore umieszczaja projekt umow na stronach internetowych do wgladu i nie robia z zapisow umowy tajemnicy na tydzien przed podpisaniem (a tak zrobila to TROJKA). I po trzecie odnoszac sie do twoich slow... > Cena może ulec zmianie o wskaźnik GUS - tak jest we wszystkich umowach. > Pokaż mi firmy, które przedstawiają szczegółowy harmonogram robót w umowie i > tym warunkują wpłaty !!!! Daleko od Mysliwskich Tarasow nie trzeba szukac... Ja troszke pochodzilem po okolicy i znalazlem :) Nie bede wymienial nazwy firmy zeby nie bylo, ze naganiam :) W kazdym razie to co mam na umowie jest kwota OSTATECZNA do zaplaty a ostatnia rate wplacam PO oddaniu lokalu mieszkalnego a nie PRZED oddaniem! > .i są naprawdę gorsze. I nie ma co ,moim zdaniem ,"kręcić afery" bo i tak > > > teraz jest wolna amerykanka i deweloperzy robią co chcą. w to nie watpie... jesli ta umowa wedlug ciebie jest OK to nic mi nie pozostaje jak tylko zyczyc powodzenia ...jednak z tonu twojej wypowiedzi wyczuwam pewne watpliwosci... Czesc. Zajrze tu jeszcze kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: TRÓJKA - niestety 19.12.06, 17:47 No to ja mogę tylko powiedziec,że umowę masz prawo negocjować. Jesli tego nie zrobiłeś, to do siebie możesz miec pretensje. Ja te zapisy, o których piszesz, mam zagwarantowane w umowie i cena jest cena ostateczną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adamsz11 Re: TRÓJKA - niestety 21.12.06, 10:55 a ja powiem że gdyby nie to cudowne podwyższenie cen !!! to za wiele o nich złego nie mogę powiedzieć, na szczęście już mi przeszło teraz czekam i patrzę na postępy w budowie Odpowiedz Link Zgłoś
lubiefrytki320 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 13.04.07, 14:21 jakies newsy z placu budowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturro Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.gprspla.plusgsm.pl 14.04.07, 13:12 coś niemrawo idzie ta budowa, jak tak dalej pojdzie nie bedzie odbioru lokali do konca roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sly Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni IP: *.limes.com.pl 14.04.07, 16:55 postep prac widac na przykladzie konkurencyjnej budowy kilkadziesiat metrow dalej. Zaczeli sporo pozniej, sa sporo bardziej zaawansowani...przynajmniej 'wizualnie' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr trójce dziękujemy IP: *.chello.pl 14.04.07, 20:48 tej smutnej firmie należy się do pokazania środkowy palec, tylu ludzi zawiodła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAG Re: trójce dziękujemy IP: *.eranet.pl 18.04.07, 07:46 a może by tak postraszyć wstrzymaniem przelewów transz?? Firma zapewnia ,że oddając inwestycję "po klatce" zdążą z terminem. Na pocieszenie pozostaje tylko fakt, że to dużo większa inwestycja niż ta wyżej i może dlatego tak to wygląda. Co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arturro Re: trójce dziękujemy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 27.04.07, 19:41 sytuacja faktycznie nie jest ciekawa, ostatnio widziałem obiekt przeznaczony do oddania na gudzień 2008 i był w takim stanie zaawansowania budowy jak obiekt na myśliwskiej. Wobec powyższego myślę, że zapewnienia ze strony dewelopora to czyste gołosłowie, wygląda na to, iż opóźnienie oddania obiektu jest nieuniknione, o ile w ogole takie oddanie będzie mieć miejsce??? Trzeba się zastanowić czy możemy cokolwiek zrobić żeby spowodować wolę zarządu przyśpieszenia prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: trójce dziękujemy IP: *.chello.pl 20.05.07, 18:50 :( :( :( tylko tyle można rzec................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: trójce dziękujemy IP: 83.238.151.* 20.06.07, 20:31 witam, mam pytanie, czy ktoś orientował się jaki jest harmonogram budowy? bo z tego co widać to wygląda, że w zakresie klatek C, D, E i F to w zasadzie mamy jedynie śladowe postępy, żeby nie powiedzieć pozorowane. Cała ta sytuacja jest zastanawiająca, czy ktoś z was próbował może wysłać jakieś pismo z zapytaniem o mały postęp robót, albo czy ktoś może zagroził, iż nie dokona wpłaty kolejnej transzy dopóki nie będzie widocznego przyśpieszenia robót. Ja w każdym razie się nad tym poważnie zastanawiam, bo poki co to wygląda tak, że płacę a oni w zamian nie budują.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek i Ewa Re: trójce dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:03 Słuchajcie po 1.bzdury wypisujecie tutaj, 2.po prostu zadzwońcie do firmy sie dowiedzcie a nie plotki potegujecie/ nie ma to jak Polska ludzie żyją z plotek ... / a wiec na koniec roku 2007 poczatek 2008 przewidziane bylo oddanie pierwszych klatek inwestycji Myśliwskie Tarasy I, i o takich terminow firma stara sie dotrzymac/ ja czekam na mieszkanie i wierzę, że będzie solidnie wykonane, a to przecież najistotniejsze/ ciekawe jak idą prace na innych budowach ... biorąc pod uwage fakt, że ludzie do pracy przyjezdzaja z małopolski po tym jak nasi pouciekali do irlandii/ a ta firma ma bardzo dobrze płaci pracownikom i wykupuje tych dobrych pracowników zeby budowali szybko/ wiec pracują jak moga najszybciej/ no i pogoda ... ciągłe deszcze jakie były na pewno nie przyspieszyły toku budowy ... ja czekam na mieszkanie i jestem dobrej myśli ... / kolega dostał mieszkanie oddane w terminie a pozniej okazalo sie mu robotnicy szmaty w scianach zalepiali i jakies smieci w wentylacji i nie powiem ktory to deweloper z trojmiasta jeden z tych najwiekszych / 4 najwiekszych w trojmiescie ... jemu to wspolczuję ... / żeby nie bylo wątpliwości byłem na rozmowie/ wszystkiego sam sie dowiedziałem/ wszystko posprawdzałem z żoną ... a wnikliwy jestem to fakt ! pozdrawiam J. Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: trójce dziękujemy 25.07.07, 18:34 To prawda, też dowiedziałam się podobnych rzeczy, mam nadzieję, że jesli się opóznią, to przynajmniej dotrzymają umowy i wypłacą pieniądze z tytułu opóznien. pytałam, dlaczego już stoi budynek firmy Dom SA, mimo, ża zaczynali w podobnym terminie. Powiedziano mi, że konkurencja buduje z gotowych elelmentów, ato rzeczywiście przyspiesza pracę, ale ryzyko pęknięć ścian jest większe, technologia Trójki jest bezpieczniejsza i trwalsza, poza tym utrudnienia ze skarpą i innymi czynnikami również wpłynęły na tempo robót. Więc ja osobiście wolę lepiej a troszkę dłużej-oby tylko nie za długo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastazy Re: trójce dziękujemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:03 I ja jestem tego samego zdania ! Będzie dobrze i solidnie ! Pzdv. N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manix Re: trójce dziękujemy IP: *.proxy.aol.com 20.08.07, 16:14 A moze ktos w ostatnim czasie fotografowal ta budowe i moglby mi przeslac fotki na adres bryza11@op.pl . Mieszkam "troche" dalej i nie moge tak sobie podjechac, aby zobaczyc jaki jest aktualny stan robot. Ostatni raz widzialem ja pod koniec czerwca, a Trojka dosyc rzadko dodaje nowe zdjecia. Z gory dziekuje i pozdrawiam Manix Odpowiedz Link Zgłoś
alice75 Re: trójce dziękujemy 01.09.07, 21:05 Postaram się zrobić fotki w poniedziałek 3.09, mieszkam na tym samym osiedlu. Nie było mnie tydzień i widzę, że niezle przyspieszli. Mam nadzieję, że jeśli się cokolwiek opóżni, nie będzie to pół roku, jak w przypadku hossy-sokółka. Mieli oddać listopad-grudzień 07, przesunęli na czerwiec 08!!! Pozdrawiam przyszłych mieszkańców:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: trójce dziękujemy IP: *.chello.pl 20.01.08, 15:21 Witam wszystkich, co możecie powiedzieć na temat mieszkań, które mają okna od strony skarpy. Czy firma planuje jakoś zagospodarować teren, aby widok nie był tak męczący? Pytam, gdyż znalazłem ofertę kilku mieszkań i jestem nią zainteresowany, tylko że wszystkie lokale znajdują się właśnie od strony skarpy i stojącej na niej budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: trójce dziękujemy IP: *.multicon.pl 23.01.08, 19:22 zalezy na ktorym pietrze ... ja mam na piatym i uwazam ze jest ok a skarpa ma byc zagospodarowana - tak przynajmniej jest w planach. Wydawalo mi sie ze bedzie gorzej jak kupowalam mieszkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Uważajcie IP: *.chello.pl 26.01.08, 20:57 Juz ta realizacja byla sprzedawana poltora roku temu na zasadzie rezerwacji. Duzo ludzi wtopiło pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Uważajcie IP: *.chello.pl 27.01.08, 18:34 Można wiedzieć co konkretnie masz na myśli? chciałbym mieć pełny obraz przed podjęciem decyzji kupna (zwłaszcza te niezbyt przychylne ale i o zalety też bym prosił) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: trójce dziękujemy IP: *.chello.pl 27.01.08, 18:27 dzięki. wolne mieszkania są na 3 i 4 piętrze (klatka C i D), więc chyba podobnie. Cały czas zastanawiam się czy zakup tego mieszkania to dobra inwestycja, więc chciałbym zapytać co Was przekonało do zakupu? Druga sprawa to czy jest ktoś chętny na odkupienie miejsca garażowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał aneksy!!!!!!!!!!! - ostrzegam IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.08, 21:58 witam, czy dostaliście już pisma od trójki dot. zmiany koncepcji budowlanej na myśliwskich tarasach? Otóż, wszystko pięknie i ładnie ale wydaje mi się, że będzie pewien problem, gdyż w sytuacji gdy klatkę g, której nie ma włączą to pozostałych klatek i stanowić to będzie jeden budynek co zapewne jest cichym zamiarem trójki - to do chwili ukończenia tej klatki g - co niewiadaomo kiedy i czy w ogóle nastąpi - nie będzie można uzyskać pozwolenia na użytkowanie budynku (bo nie będzie on skończony) - tym samym szanowna spółka pi trójka sp.z o.o.nie przeniesi na nabywców aktami notarialnymi własności nieruchomości.... zobaczcie bowiem na par.6 ust.2 naszej umowy... Sugeruje zatem ostrożnie podejść do podpisywania czegolwiek, szczególnie, że z pkt. widzenia prawnego nie mamy takiego obowiązku, bo trójka chce inaczej wykonać umowę niż sie pierwotnie do tego zobowiązała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: aneksy!!!!!!!!!!! - ostrzegam IP: 193.138.110.* 31.01.08, 14:06 Pismo doszło, też się nad tym zastanawiałem i na pewno będę chciał wyjaśnienia tej kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupujący Budowa - terminy IP: *.t2net.pl 30.05.08, 12:15 Witam wszystkich:) Czy widzicie te skandaliczne postępy na budowie, czy ktoś rozmawiał z Prezesem na temat terminów i sytuacji wśród budujących. Masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Budowa - terminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 15:47 czy widzieliśmy, że: - nic się nie dzieje, - nikogo nie mana budowie, - jest bardzo dużo opóźnienie i nie widać końca budowy mimo ciągłych zapewnień ? czy coś jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Budowa - terminy IP: *.net 02.06.08, 14:08 tak niestety widzielismy :( nie widac i nie slychac tylko pana prezesa ktory nie raczy wytlumaczyc skad takie opoznienie i brak postepow na budowie. Podobno juz wydaja pierwsze mieszkania a blok nieukonczony... Moze ktos juz odebral i podzieli sie informacjami jak to wyglada, czy sa jakies problemy, ile rzeczy do poprawek, itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_9 Re: Budowa - terminy 04.09.08, 15:16 Mam pytanie czy podpisywaliście umowę z Trójką w formie aktu notarialnego czy tylko ich wewnętrzną umowę? Czy wiecie kiedy jest dokładnie odbiór mieszkań? I czy wszystko idzie zgodnie z planem? z góry dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Budowa - terminy IP: *.net 18.09.08, 14:26 Tu masz wszystko na temat terminów (szczególnie najnowsza opinia): www.trojmiasto.pl/Trojka-o15060.html#wyniki Na dzień dzisiejszy mają opóźnienie 9 miesięcy i nikt nie jest w stanie powiedzieć ile to jeszcze potrwa. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa - terminy IP: *.eranet.pl 28.09.08, 11:48 Witam Ja również kupiłem mieszkanie od tego dewelopera i śledzę ten wątek na forum od dłuższego czasu. Opinie na trójmieście również, w większości negatywne, z którymi w pełni się zgadzam. Opóźnienie 9 miesięcy i końca nie widać. Brak również osób na budowie, w biurze które są w stanie cokolwiek powiedzieć kiedy ta farsa się skończy. Mieszkania podawali do odbioru kilka miesięcy temu a do tej pory brak m.in. ciepłej wody i ogrzewania. Tarasy, balkony nie wykończone, itp.. Ale to co zobaczyłem dziś rano wchodząc na link powyżej na trójmieście z opiniami o tym deweloperze przechodzi ludzkie pojęcie. Ktoś jakimś cudem pousuwał wszystkie negatywne (w dodatku prawdziwe) opinie o deweloperze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator z dali Re: Budowa - terminy IP: *.chello.pl 28.09.08, 14:11 jest kopia www.tinyurl.pl?jx1hHe4F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa - terminy IP: *.eranet.pl 28.09.08, 16:42 dzięki za kopie, co prawda brakuje jednego, ostatniego komentarza ale teraz widać jak Trójka kombinuje aby poprawić swój kiepski wizerunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Budowa - terminy IP: 81.210.123.* 17.10.08, 11:44 Najdynamiczniej rozwijający się deweloper na Pomorzu. Oferuje atrakcyjne mieszkania wysokiej jakości w Gdańsku i Gdyni buhahahahahaha mam nadzieje,ze nikt sie na to nie nabierze!!!!!!!!!! ogarnal mnie atak smiechu jak zobaczylam na ich stronie internetowej oferte Tarasy Mysliwskie II z odbiorem mieszkan na IV kwartal 2009. mam nadzieje,ze nie uda im sie sprzedac tam ani jednego mieszkania, moze wtedy pan prezes nabierze troche rozumu i szacunku do ludzi, ktorzy uczciwie placa za mieszkanie , a dostaja gratis 10 miesieczne opoznienie i zglaszaja pelna liste poprawek w wykonaniu, na ktore nikt z tej firmy nie zwraca generalnie uwagi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Budowa - terminy IP: *.chello.pl 31.10.08, 17:53 Szanowni Państwo, Po przeczytaniu dyskusji na formum dostrzegam konieczność uświadomienia Państwa, jednocześnie chcę podzielić się swoimi obawami (jestem Klientem PI3). Protokoły, które Państwo podpisali nie są protokołami odbioru lokali mieszkalnych. Zgodnie z art. 2 ust. 1 ustawy o własności lokali, odebrane przez Państwa "lokale" nie są lokalami mieszkalnymi. Krótko mówiąc, odebraliście Państwo "przestrzeń" - "kawałek" budowy. Ponadto nie staliście się jego właścicielami, gdyż przeniesienie własności może nastąpić dopiero w formie aktu notarialnego. Nie będzie to możliwe, dopóki nie zostaną wydane zaświadczenia o samodzielności lokali. A te zostaną wydane... po uzyskaniu decyzji o pozwoleniu na użytkowanie budynku. Czyli, co do zasady, po zakończeniu budowy. Co więcej, w chwili obecnej, zgodnie z art. 55 pkt 1) ustawy Prawo budowlane... nie możecie Państwo użytkować swoich lokali, przez co w szczególności rozumie się "mieszkanie" w nich. Podsumowując, odebraliście Państwo kawałek budowy, nie mieszkanie i nie możecie w nim mieszkać, a Ci z Państwa, którzy zajmują te lokale, robią to nielegalnie. Co prawda, na podstawie art. 57 ust. 7 organ nadzoru może nałożyć na inwestora (PI3) karę (według moich obliczeń będzie ona wynosić pomiędzy 40 a 50 tys. zł), jednakże inwestor sprytnie się przed tym zabezpieczył. Na pewno zauważyliście Państwo ogłoszenia na klatkach schodowych (dysponuję zdjęciem) o tym, że nie można użytkować lokali. W ten sposób PI3 może próbować odzyskać kwotę, jaką zapłaci tytułem kary od osób, kótre użytkują lokale, gdyż czynią to nielegalnie, a co więcej, zostały o tym poinformowane przez Inwestora. Przykro mi, że muszę się dzielić takimi informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
romazlotnik88 Re: P.I. Trójka-Myśliwskie Tarasy w Gdyni 05.02.19, 15:12 Najlepiej sprawdzić inwestycję przed odbiorem żeby uniknąć niespodzianek. Ja skorzystałam z pomocy tej firmy odbiorymieszkan.info/gdansk-gdynia-sopot i bardzo ją sobie chwalę :) Odpowiedz Link Zgłoś