Dodaj do ulubionych

Szczecin - sprawdzeni deweloperzy

11.09.15, 14:16
Czy znajdzie się ktoś tutaj ze Szczecina? Chciałbym zapytać o deweloperów z tego miasta?
Pytam, bo jest dużo ciekawych ofert, dużo ciekawych ofert jest w fazie projektu. Zastanawiam się czy kupić gotowe mieszkanie, czy poczekać na nowe - w gdzież już zaprojektowanym osiedlu.
Obserwuj wątek
    • radomy Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 14.09.15, 08:43
      W Szczecinie działa kilku ogólnopolskich deweloperów, kilka średnich i małych lokalnych inwestorów.
      Miasto dosyć intensywnie się rozwija i jest z czego wybierać. Ceny mieszkań są dużo niższe niż w Warszawie czy Gdańsku - taka typowa średnia krajowa.
    • panurans Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 15.09.15, 08:47
      W Szczecinie swoją siedzibę ma chociażby SGI Baltis Sp. z o. o.
      Tu masz notkę prasową na ich temat: www.comperia.pl/szczegoly-deweloper,SGI_Baltis-129-0.html.
      Należy do grupy kapitałowej Baltis Investment S.A. Podejmuje się realizacji dosyć ambitnych projektów.
      • 2lucjann Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 17.09.15, 12:24
        Tak, kojarzę tego dewelopera. Rzeczywiście podejmuje się dosyć ambintych realizacji.
        Słyszałem również, że ich mieszkania są naprawdę dobre - ściany grube, więc żaden dźwięk się nie przebije., ale do najtańszych nie należą.
        • liszl Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 18.09.15, 09:11
          No właśnie, a czy to prawda że te nowe budownictwo nie dorasta do pięt temu staremu jeszcze z czasów PRL-u?
          W sensie słyszałem takie opinie, że kiedyś nie żałowali stali, cementu, zbrojenia itd.
          Obecnie wszystko musi się kalkulować i buduje się jak najtaniej i jak najszybciej. Prawda to?
        • a.jak.adam Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 25.11.15, 10:48
          W szczecinie jest na prawdę dużo firm deweloperskich. Wystarczy trochę pogooglować. Opinii na temat oddawanych do użytku mieszkań są pełne fora. A z jakością pracy też bywają przygody. Obok mnie, na ogrodowej jest bardzo fajny budynek. Ceny, jak ceny, ale popatrzcie na zdjęcia w galerii na www.ideadeweloper.pl, że budowany jest solidnie i starannie. I chyba to się liczy przede wszystkim. Staranne wykonanie i dobre materiały.
          • hulip Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 26.11.15, 20:12
            Na Ogrodowej widziałem. Na prawdę fajny. Chyba ideadeveloper? Tak mi się kojarzy, przejeżdzam czasem, widziałem banery. Gdyby nie to, że kupiliśmy z żoną dwa lata temu myslelibyśmy o tym deweloperze. Szczecin to duże miasto, sporo firm deweloperskich, ale moim zdaniem na te duże trzeba najbardziej uważać. Jadą na starych opiniach, na ilości.
    • 0veni Re: Szczecin - sprawdzeni deweloperzy 23.09.15, 09:24
      A ja uważam, że zakup u dewelopera to trochę strata pieniędzy. Fakt, mieszkania są nowe, młodzi lokatorzy i te sprawy.
      Ale to wszystko kosztuje - a cena nie jest mała. Średnio, w przeliczeniu na 1 m kw cena mieszkania deweloperskiego jest wyższa o około 25%. No ale jak kogoś stać, to niech kupuje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka