Gość: łoldi IP: *.gazoprojekt.com.pl 13.09.06, 16:09 ciekaw jestem jak jest ogrzane takie mieszkanie i jakie sa koszty z tym związane, bo tez mam faze na takie lokum ale obawiam sie wydatków eksploatacyjnych.A tak w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: łoldi Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.gazoprojekt.com.pl 13.09.06, 16:10 ciekaw jestem jak jest ogrzane takie mieszkanie i jakie sa koszty z tym związane, bo tez mam faze na takie lokum ale obawiam sie wydatków eksploatacyjnych.A tak w ogóle to fajna chata:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:02 Neidługo i wychodkach będą budować apartamenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jed Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 19:04 Jeśli chodzi o koszty eksploatacyjne to czynsz będzie się wahał w granic 8-10 zł za metr. Właśnie podpisałem umowę na kupno drugiego mieszkania w tej inwestycji, więc chętnie za jakiś czas odsprzedam... z zyskiem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek spekuła? IP: *.devs.futuro.pl 15.09.06, 19:09 spekulancie jeden, kiedys by sie z Tobą nie cackali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: spekuła? IP: *.lodz.msk.pl 15.09.06, 20:14 Ale akurat analitycy rynku nieruchomosci w jednej jedynej sprawie sa zgodni. Na zysk z tak specyficznej nieruchomosci jak lofty nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tre Marianek! IP: 212.106.147.* 16.09.06, 08:55 jestes jebniety czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurgen Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:11 Gość portalu: Jed napisał(a): > Jeśli chodzi o koszty eksploatacyjne to czynsz będzie się wahał w granic 8-10 z > ł za metr. Właśnie podpisałem umowę na kupno drugiego mieszkania w tej inwestyc > ji, więc chętnie za jakiś czas odsprzedam... z zyskiem oczywiście. W gospodarce rynkowej nie ma takiego czegoś, jak "oczywisty zysk", bo oznacza to zysk bez ryzyka, a to nie istnieje... :( Życzę Łodzi jak najlepiej, ale jeszcze co najmniej kilku lat potrzeba, żeby tamtejszy rynek nieruchomości porządnie drgnął, więc możesz jeszcze trochę na przyzwoite zyski poczekać. A czynsz jest w tym lofcie o około 100% wyższy od tego, który obecnie płacę w nowym apartamentowcu w Warszawie, więc to jest raczej inwestycja sentymentalna, dla ludzi, którzy lubią Łódź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 13.09.06, 16:18 Obecne okropne przybudowki zostana zastapione przez jeszcze gorsze ! Projekt adaptacji tej wspanialej fabryki jest ohydny. I tyle. Taki skarb powinien trafic w rece ludzi z obyciem i kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek z obyciem i kulturą? IP: *.devs.futuro.pl 15.09.06, 19:12 poza moją skromną osobą ludzi kulturalnych w tym kraju jest niewiele wiec Twoja propozycja jest chybiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.bc.hsia.telus.net 15.09.06, 19:14 Czy to jest dobry pomysl? Mysle ze to bardzo glupi pomysl. Gdy w kraju jest dwa ponad 2 miliony bezrobotnych przeksztalcanie fabryk w mieszkania to nic innego jak podcinanie galezi na ktorej sie siedzi. Niestety takie sa realia "nowej" Polski. Ucieczka z kraju to jedyne wyjscie dla tych ktorym fabryki przeksztalcono w mieszkania. Oby tak dalej, kraj wkrotce splynie z Wisla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.devs.futuro.pl 15.09.06, 19:18 niestety nie chciało Ci sie ratować tego kraju tylko uciekles gdzies za granice wiec do kogo masz pretensje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Projekt adaptacji fabryki jest fatalny. IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 15.09.06, 20:02 Dajmy na to: Ksiezy Mlyn w Lodzi to skarb na skale europejska. Takich autentycznych skarbow w Europie jest niewiele. A miasto tej szansy nie jest w stanie wykorzystac ! Projekt adaptacji jest rzeczywiscie fatalny. Moglaby dominowac autentyczna fabryka - a nie krzykliwe przybudowki i pseudo-lofty. Odpowiedz Link Zgłoś
hohoho7 Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle 15.09.06, 20:23 A co ma piernik do wiatraka? Te budynki maja taka kubature, ze nigdy nie zostalyby wykorzystane na cele przemyslowe tak, jak kiedys. Dzisiejsze technologie produkcji wymagaja wielokrotnie mniejszej powierzchni niz to mialo miejsce w czasach Scheiblera. To jest naturalny proces i nie zatrzymasz tego. A ja sie ciesze, ze te budynki nie niszczeja, tak jak "Nowa Tkalnia" na rogu Kilinskiego/Tymienieckiego, z ktorej zostaly juz tylko slupy i troche scian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Gdyby nie te okropne nowe przybudowki... IP: *.static.213-200-244-9.cybernet.ch 15.09.06, 20:31 Gdyby nie te okropne nowe przybudowki... Z reka na sercu: to jest po prostu wulgarne i pretensjonalne. To moglaby byc inwestycja, ktora Lodz moglaby sie szczycic w Europie. Ten projekt nie ma dla mnie tej klasy i poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: 194.39.141.* 15.09.06, 20:28 Wybaczy Pan, ale tendencja na całym świecie jest taka, żeby wyprowadzać produkcję/fabryki z miast. Koszty wybudowania nowego budynku fabrycznego są kilkakrotnie niższe niż koszt remontu i adapatacji hal fabrycznych starych, często zabytkowych, a na pewno nieprzystosowanych do nowoczesnych technologii. Proszę spokojnie usunąć fakt przerabiania starych fabryk na mieszkania z listy przeszkód w inwestowaniu i skoncentrować się na dużo bardziej ważkich czynnikach z punktu widzenia potencjalnych inwestorów: dostępność kadry - szczególnie technicznej (za dużo na rynku pracy humanistów, za mało inżynierów), łatwość oszustw ze zwolnieniami lekarskimi, antygospodarcze przepisy i podejście władz, sieć dróg, infrastruktura energetyczna i wodna, etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutasek Re:pierdu pierdu mocium panie IP: *.pools.arcor-ip.net 15.09.06, 21:17 pewnie w psluudupywisisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurgen Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:22 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Czy to jest dobry pomysl? Mysle ze to bardzo glupi pomysl. Gdy w kraju jest > dwa ponad 2 miliony bezrobotnych przeksztalcanie fabryk w mieszkania to nic > innego jak podcinanie galezi na ktorej sie siedzi. Niestety takie sa realia > "nowej" Polski. Ucieczka z kraju to jedyne wyjscie dla tych ktorym fabryki > przeksztalcono w mieszkania. Oby tak dalej, kraj wkrotce splynie z Wisla. A ile lat temu jakiś produkt po raz ostatni opuścił tę fabrykę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ty debilu:) Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.chello.pl 15.09.06, 22:47 o kurde jestes takim debilem, ze mi slabo. ludziom fabryke przeksztalcono w mieszkania. ktorym ludziom tym z poczatku XX w.? hehe ale to nic po fabryke poznanskiego (ogromny kompleks ale pusty i niszczejacy od lat), przeksztalcono w tetniaca zyciem manufakture lodzka ale tez pewnie niedobrze co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 23:22 Gość portalu: ty debilu:) napisał(a): > o kurde jestes takim debilem, ze mi slabo. ludziom fabryke przeksztalcono w > mieszkania. ktorym ludziom tym z poczatku XX w.? hehe ale to nic po fabryke > poznanskiego (ogromny kompleks ale pusty i niszczejacy od lat), przeksztalcono w tetniaca zyciem manufakture lodzka ale tez pewnie niedobrze co? Poslugiwanie sie inwektywami jest cecha ludzi bezradnych. Mieszkan nie buduje sie w centrum - tam, gdzie w normalnych miastach jest miejsce na biura i instytucje uslugowe. Twoj gust - jesli Ci sie podoba, to wspolczuje. Ale Twoja sprawa. A co do manufaktury, to nie wiem, czy pamietasz, ale tam mialo byc muzeum, instytucje oswiatowe, kulturalne. A co jest? Blaszak dla gawiedzi, knajpy i kiloka ofiar smiertelnych przy budowie. Miasto jest zatkane w centrum. Ludzie uwielbiaja blichtr i kicz! I gonia tam, jak owce na rzez! Podczas budowy Manufaktury splajtowaly dziesiatki malych firm. Bo np. wlascicielowi koparki nie placono przez rok za usluge. Cala budowa toczy sie w atmosferze skandalu. I to w imie tony szkla i zelastwa! Najlepiej zbudowac karuzele i sie gawiedz bedzie cieszyc az milo. Wlacznie z Tobą. Poznanski byl idealnym miejscem na chocby centrum filmowe, czy finansowe. Mozna bylo z rownym, albo lepszym skutkiem uchronic przed niszczeniem to piekne miejsce. Ja nie narzekam, ze sie dzieje. Tylko, ze zle sie dzieje. To roznica. Do ktorej wychwycenia potrzeba mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.entel.pl 15.09.06, 23:19 to żeś koleś teraz zapalił - myślałem że tacy jak ty to już wymarli. ciekawe jak takie teorje się tworzą w twojej głowie. Ale najwidoczniej mózg wielkości kolibra.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolojk Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.profiline.pl 21.09.06, 08:55 Drogi Andrzeju, zapomniałeś o małym drobiazgu te fabryki od lat stały puste. Z twojego tekstu wynika, że chyba nie wiesz o tym i myślisz, że odebrano komuś pracę i środki utrzymania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.lodz.msk.pl 15.09.06, 20:24 ale jakos przez ostatnie 16-scie lat ludzie kultury mieli ta fabryke gdzies nie liczac bardzo kulturalnych okolicznych zlomiarzy. Ale jasne lepiej nie robic nic i poczekac az sie samo zawali. BTW na projekcie jakos nie widze ochydnych przybudowek. Slyszalem tez ze maja rewitalizowac osiedle robotnicze. I juz mieszkancy protestuja ze po rewitalizacji nie bedzie ich stac na lokale ktore obecnie zajmuja a na wies (czyli przedmiescia) sie nie wyprowadza. Jak dobrze oprotestuja to bedziemy mieli te slumsy w centrum jeszcze przez dekade az sie nie zapija na smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikolojk Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle IP: *.profiline.pl 21.09.06, 09:16 Naprawdę ktoś wierzy, że na Księżym Młynie mieszkają same menele. Około 30domów (licząc z Fabryczną i Przędzalnianą)czyli w sumie około 500 ludzi- same lumpy? A czy ci wszyscy, co piszą, że bez rewitalizacji te domy się zawalą wiedzą, że około 15 lat temu były tam robione remonty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zielonka16 Re: Projekt adaptacji fabryki jest ohydny. I tyle 15.09.06, 21:59 Jak dla mnie ochyda,zero ciepła depresja w takim czyms pewna Odpowiedz Link Zgłoś
stefek_burczymucha1 Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera 15.09.06, 19:21 normalnie cele jak w Alcatraz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.devs.futuro.pl 15.09.06, 19:24 to moze lepiej bylo przerobic przędzalnie na więzienie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.62-57-74.mc.videotron.ca 15.09.06, 19:24 Chcialbym w jeszcze w swoim zyciu zobaczyc przerobine koscioly na mieszkania w Polsce tu w kKanadzie widzialem juz kilka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marianek dlaczego? IP: *.devs.futuro.pl 15.09.06, 19:26 dlaczego tak tego pragniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: dlaczego? IP: *.62-57-74.mc.videotron.ca 15.09.06, 19:28 Dlaczego? Bo przynajmniej porzadnie budowane budynki beda wykorzysane a nie beda staly puste i niszczaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yao Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 21:28 Gość portalu: marcin napisał(a): > Chcialbym w jeszcze w swoim zyciu zobaczyc przerobine koscioly na mieszkania w > Polsce tu w kKanadzie widzialem juz kilka Mi by tam więcej satysfakcji sprawił meczet przerobiony na bawarską knajpę z piwkiem i golonką (wieprzową, naturalnie)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.62-57-74.mc.videotron.ca 16.09.06, 00:34 Kurde masz racje tez bym poszedl do takiej knajpy, ale jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
kubaszymanski1 Ladne 15.09.06, 19:37 Ogolnie to mi się bardzo podoba.Taka atmosfera sztuki i glamour:) Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Ladne 15.09.06, 19:55 Świetne, podobają mi się wnętrza, tyle przestrzeni:) Tylko jak koszty utrzymania? Czy ktoś może powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Ladne IP: *.ptr.terago.ca 15.09.06, 20:06 O jakiej ty sztuce mowisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artkicz SUPER! IP: 89.100.236.* 15.09.06, 20:18 tylko rzecz w tym, ze nie na nasz klimat albo dla bogatych! i nie chodzi tutaj o cene tylko koszty ogrzania! ogrzanie takiej ilosci powietrza do znosnej temperatury bedzie wymagalo albo klimatyzacji albo nadmuchu cieplego powietrza, szacuje koszty ogrzania takiego mieszkania w zimie na minimum 1-1.5tys zl! Odpowiedz Link Zgłoś
sky_fifi o rany, co za klitki 15.09.06, 20:19 Mieszkanie w lofcie powinno być duuże, powinna być przestrzeń. A tu co? Kawalerki zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: 194.39.141.* 15.09.06, 20:46 "Inwestycja na Księżym Młynie to pierwsze tak duże przedsięwzięcie w Polsce przekształcenia dawnej fabryki w mieszkania" Mocno przesadzone. W samym Poznaniu www.modenapark.pl/04-1.html, lofty na Ułańskiej po dawnych koszarach. A przecież jeszcze inne miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
panajotow Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera 15.09.06, 20:58 Odnosze wrazenie, ze chodzi bardziej o skale projektu. Wydaje mi sie, ze fabryka Scheiblera jest jednym z najwiekszych obiektow przemyslowych z przelomy XIX i XX wieku w Polsce. W Lodzi nikt starych fabryk nie wyburzal, bo jeszcze do poczatku lat 90' prowadzono w nich produkcje. Nie wiem czy w Poznaniu sa tak wielkie fabryki, w Lodzi jest ich mnostwo i nie ukrywam, ze chcialbym zeby wszystkie zamieniono na lofty, galerie, hotele lub biura. To swietne, klimatyczne budynki, ktore zasluguja na "drugie zycie" w nowych warnkach. Oczywiscie Poznaniowi tez zycze jak najlepiej, zreszta moje zyczenia sa zbedne, bo Poznan potrafi poradzic sobie z rewitalizacja obiektow poprzemyslowych na wielka skale, czego przykladem jest niezwykle udany Stary Browar:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary browar. Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: 212.191.172.* 15.09.06, 21:06 to nie rewitalizacja..bo tkanki historycznej jest tam tylko 10% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 01:48 dla ścisłości - ten komleks fabryczny jest największy w Europie:) Ja także myślę że to dobry pomysł. W przeciwnym wypadku do końca wszystko by się rozwaliło. Ciekawi mnie tylko co zrobią z Beczkami Grohmana:) Odpowiedz Link Zgłoś
machiato Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera 15.09.06, 21:17 dla mnie BOMBA! :) marzę o takim mieszkaniu... choć faktycznie mieszkanie pokazowe jak na loft malutkie. w Wawie już też zaczynają powstawać tego typu inwestycje, ale niestety o cenie kilkakrotnie wyższej niż w Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cari Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.alc-bsr1.chi-alc.il.cable.rcn.com 15.09.06, 21:27 Ile za taka norke wolaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 21:50 Troche nie rozumiem ludzi, ktorzy chca placic ogromne pieniadze za mieszkanie w centrum miasta, w dosc podlej okolicy, wlasciwie bez zieleni. W okolicy tego budynku ma byc ponoc jakis trawnik i kaluza przerobiona na staw. Ale to wszystko jest jakies klaustrofobiczne. Owszem, wnetrza pewnie sa ladne, o ogrzewanie nie martwilbym sie zbytnio - nie sadze, ze projektant nie wzial tego pod uwage. Jednak zawsze sie zastanawiam, dlaczego ludzie chca mieszkac w takich miejscach. Nie lepiej wybudowac chalupe pod miastem. Sam wybudowalem i moze dlatego takie skrzywienie. Ale naprawde nie rozumiem pobudek. U siebie moge wyjsc na taras na golasa, pograc z dzieckiem w kosza, pojechac do lasu na rowerze. Nie mowiac o zapachu sosen i spiewie ptactwa. Cena za moja chalupe byla w granicach 1800 zl/m2 z dzialka. Czyli jakies 3 razy taniej. Inwestorowi nie dziwie sie, ze to robi. Skoro jest rynek, trudno nie korzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: 84.13.0.* 15.09.06, 22:21 Na domy jeszcze Polacy nie dorosli ale na to przyjdzie czas. Moda jest na golebniki, blokowce, kopiownie Ameryki, zachodu itd a tak na prawde to jest jak w bylo w PRL tylko z otwarta kuchnia. Mentalnosci pan nie zmienisz i nie bac pan glab. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 22:35 Gość portalu: wujek napisał(a): > Na domy jeszcze Polacy nie dorosli ale na to przyjdzie czas. Moda jest na > golebniki, blokowce, kopiownie Ameryki, zachodu itd a tak na prawde to jest jak w bylo w PRL tylko z otwarta kuchnia. Mentalnosci pan nie zmienisz i nie bac > pan glab. No, wlasnie! Podpisuje sie pod ta opinia. Jakis owczy, albo barani, pęd do bycia "nowoczesnym". Ci, co kupuja takie koszmarki chodza pewnie z dzieckiem w niedziele do makdolada, tuninguja swoje ałdi i urządzają grilla na balkonie. Estetyczna pustka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 23:28 po prostu nie kazdy chce byc wiesniakiem, ktory pokazuje gola dupe na balkonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buc Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.lodz.msk.pl 15.09.06, 23:40 ALe sposobow na mieszkanie jest cala masa i nie udowadniaj prosze, ze bliskosc lasu jest tym najlepszym. Jedni wola w lesie inni w centrum. Jedni wola spiew ptakow i chodzic spac razem z kurami a inni cenia sobie bliskosc wszystkiego co spore miasto moze im w centrum zaoferowac. Chodzi o to jak chcemy przezyc czas ktory zostal nam dany i daleki jestem od tego by potepiac jeden lub drugi sposob na zycie. Przyszlosc "apartamentowcow" w srodmiesciu Lodzi to wlasnie fabryki bo jak nigdzie w Polsce taka zabudowa tworzy klimat miasta.I z racji klimatu wlasnie mozna przyczepic sie o wszystko tylko nie o brak stylu czy gustu. Tak to zostalo zbudowane ponad 100 lat temu i pozostalo nie zmienione lacznie z kilkoma drzewkami i kaluza. A co do mcdonalda to nie zdrowy podobno, jesli zas o tuning audi to podejzewam ze ludzie ktorzy zafunduja sobie lokum na Ks. Mlynie sa wystarczajaco zamozni by sprawic sobie furki ktorym tuning jest zbedny. Pojawiaja sie tez glosy ze straszne klitki. Proponuje odwiedziny stronki projektu i tam ladnie pokazane jest ze owszem sa lokale malutkie ale sa i ogromne wielopoziomowe. Kwestia ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 23:49 Ja nie zamierzam odbierac racji tym, ktorzy zamieszkaja w tym miejscu. Ich sprawa - to napisalem. Wyrazilem tylko zdziwienie. Napisalem, ze skoro jest rynek, to trudno sie dziwic, ze sie cos takiego robi. Stjuningowane ałdi, to nie dosłowność. To okreslenie typu zachowania. Ja w takim nie gustuje. A mieszkajac pod lasem, zapewniam, mozna sie znacznie lepiej bawic, niz w sasiedztwie sasiadow z klatki schodowej. Chodzenie spac z kurami nie wiem skad Ci sie skojarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 01:52 Co Ty gadzasz?Nie ma zieleni? Bardzo blisko jest wielki park prowadzący do palmiarni - a "nieciekawa okolica"? - Księży Młyn, ale i tutaj już zaczynają 'przeprowadzac' się pojedyncze firmy i coraz mniej jest nieciekawego towarzystwa, ktore i tak nie miałoby wstępu do kompleksu bo będzie na maxa chroniony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atakowac prl straszne IP: *.hsd1.wa.comcast.net 15.09.06, 22:50 male, z wiadrami na suficie jako lampy, koszmarna podloga, straszne, w polskim wydaniu "zachod" to bagno. sram na pokomune Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elf Re: straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 01:54 Dziwnyś!!! poza tym to tylko przykład. Praktycznie nic tam jeszcze nie jest dokończone, a mieszkania zaczynają się powierzchniowo na 60 m2 a kończa na ok 400m2. Więc klitą to to nie będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.as15444.net 15.09.06, 23:25 Czy ktoś zna lokalizacje loftów w Warszawie a może też ceny? Chętnie kupiłbym sobie takie mieszkanie. Wydaje mi się, że większość ludzi nie ma fantazji. Nowe awangardowe propozycje są kompletnie odrzucane przez większość. Dlatego w loftach mieszkają nieliczni i najciekawszi ludzie w tym społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.toya.net.pl 15.09.06, 23:28 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Czy ktoś zna lokalizacje loftów w Warszawie a może też ceny? Chętnie kupiłbym > sobie takie mieszkanie. Wydaje mi się, że większość ludzi nie ma fantazji. Nowe awangardowe propozycje są kompletnie odrzucane przez większość. Dlatego w > loftach mieszkają nieliczni i najciekawszi ludzie w tym społeczeństwie. Oto odpowiedz na pytanie, dlaczego tak bardzo sa popularne takie miejsca. To przyklad opinii czlowieka "nielicznego i najciekawszego". Hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
machiato Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera 18.09.06, 20:54 tu jest co nieco dla zainteresowanych loftami w wawie: dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73497,3603244.html z tego co wiem, lofty w fabyce Schreibera kosztowały 3600 zl/m2, wiec jak na warszawskie ceny - pół darmo ;) ale nie ma co się łudzić - w stolicy będzie to pewnie wielokrotność powyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIF Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:22 Ladnie to tak wrzucac tutaj zdjecia z syfami na matrycy? Troche obciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolero Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.bbtec.net 16.09.06, 04:06 Piekne! Tez takie mieszkanko chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gaj Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.06, 08:21 To super pomysł,znany od dawna za zachodzie. Warto pomieszkac w takim mieszkanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he BEDE mogl sie starac o zwrot majatku ........ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:55 moich dziadow Heinz Werner ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.netkonect.net 16.09.06, 13:49 Inwestycja dopiero się rozpoczęła. Zmieni się też okolica za kilka lat, bowiem powstaną na Tymienieckiego nowe osiedla i sziłą rzeczy zaplecze usługowe. Takich loftów będą tysiące, ponieważ do rewitalizacji pozostała masa budynków. Więc za parę lat, czymś normalnym w Łodzi będą mieszkania w loftach. Ich cena nie będzie spadać, bo to nie jest kwestia tylko mody. W Łodzi brakuje mieszkań i będzie się wszystko sprzedawać za co raz wyższe ceny. Takie lokale w pobliskiej Warszawie sprzedają się za kilkanaście tysięcy za m2.Ludzi zamożnych w Polsce nie ubywa, a przybywa, a kilkaset loftów na kilkset tysięcy mieszkań zawsze znajdzie nabywców nawet za astronowiczne kwoty, tak jak zawsze będą nabywcy na mieszkania w kamienicach. A wypowiedź tzw. analityka nieruchomości w Wyborczej sprzed kilku numerów, pokazuje, że facet kompletnie nie zna się na rzeczy. Adaptacja U Scheiblera odbywa się na szczęście,pod dobrym okiem architekta miasta, który zadbał o to, by inwestor nie "spaskudził" zabytku i otoczenia, jak to zamierzał pierwotnie. Natomiast krytykowanie w czambuł sposobu wykończnia wnętrza pokazowego jest dziecinadą. Pokazowy apartament daje jedynie posmak tego, jak wygląda gotowe do zamieszkania mieszkanie wg. jednego z tysiąca pomysłów na wykończenie. Szkoda, że większość wypowiedzi na tym wątku, to wyskoki zakompleksionych internautów o ciasnym spojrzeniu na świat i ludzi. PS. Warto zobaczyć wnętrza na filmie na stronie www.uscheiblera.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: *.mtalo.tontut.fi 30.12.06, 12:10 no taaakie małe te lofty!!!!to w zwykłej mieszkanióce można takie zrobić!!!a za takie pieniądze to w sumie bez sensu robić takie klitki.no cóż miejmy nadzieje że następne inwestycje będą wreszcie na światowym poziomie a nie na po prostu polskim.... Odpowiedz Link Zgłoś
kkramer Lofty w Żyrardowie 05.09.07, 20:51 Powstają kolejne lofty. Tym razem w Żyrardowie koło Warszawy (tylko dwadzieścia pare minut koleją łódzką). Wszystkie informacje pod podanym adresem: loftydegirarda.eu/index2.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: 217.153.15.* 17.10.07, 11:51 Wnętrza są ładne,ale sztywne i zimne. Brakuje w nich kolorów i żywych, dużych roślin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartłomiej Lofty w dawnej przędzalni Karola Scheiblera IP: 217.67.202.* 30.01.08, 15:44 Troszkę małe te pomieszczenia... Albo nie mam racji albo definicja loftu jestr mocno związana z wielkością, powierzchnią danego obiektu.. 50m2 to raczej mało jak na "loft"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagi Lofty w dawnej przędzalni Scheiblera IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.08, 22:18 Marzę o mieszkaniu w takim wnętrzu... Historia, klimat,... Odpowiedz Link Zgłoś