Gość: edzio-pedzio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 17:05 i piękne w swojej prostocie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frycek.chopin Dom dla singla 31.08.07, 17:09 rety ale ten singiel jest wymagający. W mieszkaniu o tej powierzchni za komuny żyło sobie małżeństwo z dwojgiem (lub więcej dziećmi) i miało mniemanie że żyje im sie całkiem wygodnie a teraz jedna osoba i tyle powierzchni zmarnowane O tempora... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus to wyglada na kradziez pomyslu i chciwosc bo singi 31.08.07, 18:24 singiel domki od lat sie produkuje w cenie ok. 30,000 dolarow. I absolutnie niepotrzebny jest 'pan architekt' zeby cos takiego zaprojektowac, do tree house wystarcza przedszkolaki wtedy cena to kilka batonow albo lody. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: to wyglada na kradziez pomyslu i chciwosc bo 01.09.07, 14:33 Całkiem pomysłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urban Czy architektami w Polsce zostaja przedszkolaki? IP: 195.116.110.* 31.08.07, 17:11 Dom na srodku jeziora? A co przepraszam z pradem, biezaca woda? Oj bardzo wiele przeszkod stoi na drodze realizacji tego bardzo prostego czegos. Odpowiedz Link Zgłoś
lew_z_mokotowa Re: Czy architektami w Polsce zostaja przedszkola 31.08.07, 20:28 Na środku jeziora? A Szkwał? Ta skrzynka na nóżce od razu legnie w jeziorze, oby zachowała szczelność i skutecznie wezwała pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Czy architektami w Polsce zostaja przedszkola IP: 82.177.242.* 31.08.07, 21:45 Dom na jeziorze ma tę zaletę, że nie potrzeba kanalizacji. Wystarczy dziura w podłodze i można sr.. prosto do wody. No, ci co akurat przepływaliby pod tą dziurą, musieliby uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec od chec miec wyobraznie dobra rzecz IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.07, 22:32 widze, ze wyobraznia jest u mosci Pana niewytezona nad wyraz... prad... z bterii slonecznej + odbiorniki elektyczne najnowszej generacjio niskim poborze pradu woda - pobierana z jeziora - filtrowana , najwiekszym problemem pozostaja scieki - choc i na to znalazlby sie sposob. Glowka do gory.... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Dom dla singla IP: *.gprspla.plusgsm.pl 31.08.07, 17:15 ciasne to jakieś, a wygląda jak budka z lodami... niefajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pleban Re: Dom dla singla IP: *.dsl.bell.ca 31.08.07, 17:22 Ciasne? Niewygodne? Niepraktyczne? To jest przerazajace! Tak jak powiedzial gosc w tekscie. To jest dobre dla znudzonych zwyklym trybem zycia "bananowcow". Odpowiedz Link Zgłoś
gold007 Dom dla singla 31.08.07, 17:20 ale po co ten negatywny wydźwięk, wielu z nas katapultowało by się na szczyt góry czy środek jeziora i nie ma to nic wspólnego z czasami , czy singlami czy samotnością. Więcej złego czyni internet dla relacji międzyludzkich, niż taki domek. Mógłbym się tam dekować codziennie z inną kobietą. Mam już nawet pomysł - samotnia dla dwojga -;) Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet no nie mogę: [...katapultowałoby ...] a nie... 31.08.07, 18:09 ...[...katapultowało by ...]!!! Co z tym forum - odmóżdża ortograficznie czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
gold007 Re: no nie mogę: [...katapultowałoby ...] a nie.. 31.08.07, 20:06 deerzet napisał: > ...[...katapultowało by ...]!!! > Co z tym forum - odmóżdża ortograficznie czy co? derzet przyznaj się , dla ciebie za daleko byłyby w takim domku do mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Dom dla singla IP: *.tktelekom.pl 31.08.07, 17:21 malo praktyczne, bryla klepana na okraglo przez studentow oraz absolwentow architektury, nie do zastosowania! lokalizacje podane na wizkach sa bezsensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radical Dom dla singla IP: 62.121.129.* 31.08.07, 17:23 Nijak nie jestem w stanie dodać podanych pod artykułem powierzchni, żeby otrzymać coś zbliżonego do 50m2. Przy kubaturze 63m3 i powierzchni 50m2 wysokość wynosiłaby ok. 1.25m, zatem byłby to dom dla bardzo niskiego singla... Z resztą na oko nie wygląda toto na 50m2... Komuś się coś pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzee Re: Dom dla singla IP: *.net-serwis.pl 31.08.07, 17:35 Bo to dom dla Jarka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Nie dla Jarka... IP: *.man.czest.pl 31.08.07, 18:37 W takim domku nie bardzo jest chyba miejsce dla kota...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Dom dla singla 31.08.07, 18:57 Bo to dom dla Jarka ;) 3 mln mieszkań? O przepraszam budek. A jak singlowi znudzi się być singlem to drugi singiel dostawi obok drugie pudełko wywali się po jednej ze ścianek połączy i będzie budka lęgowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bmh Re: Dom dla singla IP: *.bb.online.no 31.08.07, 23:34 :DDDDDDDDDDDD ! budka legowa :DDDDD ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Dom dla singla IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.07, 17:25 rewelacja niestety na mojej dzialce nie da sie takiego postawic, bo nie spelnia warunkow zabudowy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzcina Zycze powodzenia z uzyskaniem pozwolenia na budowe IP: 62.160.59.* 31.08.07, 17:43 Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Dom dla singla 31.08.07, 17:45 Ależ to doskonały pomysł! Przecież nikt nie przymusza do samotności na siłę -- cóż za problem zresztą postawić obok siebie dwa takie domki i połączyć je kładką... To po prostu odejście od idei 'własnego pokoju' w kierunku 'własnego domku'. Równie samotny jest człowiek w wynajętym pokoju, co człowiek we własnym małym domku. A ten drugi przynajmniej ma komfortowe poczucie własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: firanka Dom dla singla IP: *.range217-42.btcentralplus.com 31.08.07, 17:46 Smialy pomysl, calosc jak to sie mowi ,,trendy''. Czasem i Polak potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Bezpieczny dom na slupku IP: *.access.ntelos.net 31.08.07, 17:47 To ma rece i nogi! Oczywiscie, zeby mieszkac w takiej budce na patyku, trzeba lubic swieze powietrze w duzych ilosciach. Za to jakie pole ostrzalu dookola! Zaden proletariat nie zakradnie sie cichcem, zeby dokonac redystrybucji majatku. No i poziom oceanu moze rosnac do woli, zatapiajac ciemne masy nieroboli i meneli, a my sobie patrzymy z gory... Widze przyszlosc takich budowli jako racjonalnej formy izolacji od nieracjonalnych form zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname Dom dla singla IP: *.hsd1.mi.comcast.net 31.08.07, 17:48 Rozumiem ze na dachu so panele baterii slonecznych. Ale co z kanaliza? Wyglada to dosyc slabo w mojej opini. Ale moze znajda sie chetni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystrooki Dom dla singla IP: *.ds5.agh.edu.pl 31.08.07, 17:49 50 czy raczej 15 metrów kwadratowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bhaebzone Re: Dom dla singla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.07, 17:50 Genialne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allen Klamstwo IP: *.126-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.08.07, 17:55 pow. uzytkowa 14 m² , a nie 50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon Dom dla singla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 18:02 SZCZERZE GRATULUJĘ POMYSŁU!! Co prawda to trochę jak mieszkanie w walizce, ale jakie czasy takie mieszkania. Rokuję Pracowni WIELKĄ karierę. Chętnie podejmę współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
deerzet Bzdura totalna... 31.08.07, 18:06 ...jak zwykle. Teoretyzujący projektant nigdy nie mieszkał na wodzie. Ja - tak. Zimą - (w Polsce) - tragedia. Ani nie zamarznie, ani za ciepło. Wilgocią ciągnie na okrągło - ręcznika nie wysuszysz po praniu. Komary - zgroza. Ryb łowić na patelnię nie radę - kondensacja trucizn. No i l. but not l.: do sklepiku daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajama Re: Bzdura totalna... 31.08.07, 21:08 deerzet napisał: > ...jak zwykle. Teoretyzujący projektant nigdy nie > mieszkał na wodzie. Ja - tak. A ja w Kanadzie mieszkalem prawie 8 lat na 9-metrowej zaglowce. Jeszcze prowadze "live-aboard mail-list" (wyszukaj). > Zimą - (w Polsce) - tragedia. Ani nie zamarznie, ani > za ciepło. W Toronto moze troche zimniej i suszej. > Wilgocią ciągnie na okrągło - ręcznika nie wysuszysz > po praniu. Komary - zgroza. Ryb łowić na patelnię nie > radę - kondensacja trucizn. No, w porcie byly lazienki i pralnie. Musialem uwazac z gotowaniem zeby nie zanadto wilgocic. Z odpowiednim piecem mozna trzymac wewnacz cieplo i dosc sucho. > No i l. but not l.: do sklepiku daleko... To tak ... to nie dla wszystkich, ale siedem zim przezylem. Duzo sie nauczylem. Okolo 100 czy 150 lodzi sa zamieszkane kazda zime w rejonie Wiekszego Toronto. Napewno bym mogl sobie poradzic w Polsce na lodzi odpowiedniej jakosci, ale tak nie marze ;-) Ale w lecie to raj! Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Dom dla singla 31.08.07, 18:07 To są najnowsze projekty cel dla pustelników polecane przez Watykan. Podobno Rydzyk ma uruchomić niebawem ich produkcję w firmie Mohair Developement kk pod Toruniem, ale na razie tylko sonduje rynek. Wkrótce ogłosi zbiórkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cherry coke Fajne!!! IP: *.bankofamerica.com 31.08.07, 18:09 Tylko gdzie wyrzucic kupe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Dom dla singla IP: *.szczecin.mm.pl 31.08.07, 18:14 Hehe, tak sobię wyobraźić. Zamiast klasycznych bilbordow na ulicach będą sobie stały obok siebie takie domki. Ich lokatorzy dzięki konstrukcji przypominającej bilbord, na tyle swojego domku będą mogli wynajmować powierzchnie reklamowę i w krótkim czasie dom zarobi te 150tys. zainwestowane w niego ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bromba_bez_glusia Re: Dom dla singla IP: *.2a.pl 31.08.07, 18:19 Mi sie generalnie idea "tego czegos" podoba, aczkowliek moglby to byc ladniejsze nieco i na litosc boska, nie na wodzie! Polska to nie Hiszpania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Dom dla singla IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.07, 18:21 Dokładnie o tym samym pomyślałem że jeżeli by się dało w czymś takim zamieszkać to jest to wymarzone miejsce do oblepienia reklamiami : Odpowiedz Link Zgłoś
rubra Dom dla singla 31.08.07, 18:18 Jak dla mnie to pomysł troche a'la "Szymon Słupnik" albo domek Baby- jagi na kurzej nóżce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Inwalidzi IP: *.szczecin.mm.pl 31.08.07, 18:20 Tak sobie jeszcze myślę, co z niepełnosprawnymi albo starymi ludźmi? Zamiast schodów winda? Albo ta rura na której ma stać dom miała by większą średnicę, i tą windą schowaną w rurze wjeżdzało by się na górę :). Ten pomysł ma przyszłość :D. Odpowiedz Link Zgłoś