Dodaj do ulubionych

Parkowe Wzgorze- Krakow

06.01.08, 10:23
Szukam osob, ktore kupily tam domy. Jak sie tam mieszka, jaki jest
dojazd i w ogole co sadzicie o tej lokalizacji i domach? Gdyby ktos
byl tak mily i cos mi mogl odpisac na ten temat:)
Czekam na budowe 3 etapu i planuje tam kupic dom.
Obserwuj wątek
    • Gość: markosi Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.08, 11:20
      Ja zakupiłem dom na "Rodzinnym Wzgórzu", architektura zdecydowanie ciekawsza, no
      i zdecydowanie bliżej centrum Krakowa. Może trochę wolno budują, ale według
      zapewnień zgodnie z planem, tak więc nie pozostaje nic innego jak tylko uwierzyć
      i czekać na nowych sąsiadów. Pozdrawiamy
      • Gość: ann Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: 87.192.231.* 07.01.08, 14:58
        Witam, ja tez kupilam w Lusinie, witam sasiada. Czy duzo zmian w
        projekcie zrobiliscie?, nie obawiacie sie nie najlepszej opini o
        developerze. Pozdrawiam.
        • mieszanka_wedlowska Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 08.01.08, 09:48
          A kto buduje Rodzinne Wzgorze? Musze jeszcze poszperac po
          internecie. Bardzo podoba mi sie ta okolica. Na Parkowe Wzgorze
          jestesmy zdecydowani na 99%;)
          • mieszanka_wedlowska Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 08.01.08, 09:51
            Juz troche poczytalam o Rodzinnym Wzgorzu. Tez bardzo fajnie
            wyglada. Ale my chcemy dom wolnostojacy na duzej dzialce. A w
            Rodzinnym to chyba same blizniaki sa, prawda? Ale duzym plusem jest
            bliskosc do miasta. Chociaz z Parkowego samochodem tez sie smignie
            szybko (teoretycznie, hehe;)Pozdrawiam:)
            • Gość: Ann Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: 87.192.231.* 08.01.08, 10:40
              My tez zaczelismy od Parkowego Wzgorza ale przestraszyly nas te w
              sumie dosc duze oplaty, jak jakis czynsz co miesiac, pewnie to juz
              sprawdzalas w umowie...No i jednak odleglosc tez miala
              znaczenie...na Rodzinnym sa tak jak piszesz blizniaki ale nam to
              akurat odpowiada. pozdrawiam
              • mieszanka_wedlowska Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 10.01.08, 08:59
                Rzeczywiscie Rodzinne jest tansze i blizej Krakowa. No i bardzo
                ladne domy buduja:) Szkoda, ze nie buduja pojedynczych. Zalezy mi
                bardzo na lokalizacji w tej czescie Krakowa.
                • Gość: szukający Polecam szlacheckie wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 11:49
                  fajna inwestycja w rewelacynym miejscu, sami mamy tam rezerwację
                  domku. Domki są rewelacyjnie posadowione względem stron świata,
                  dojazd do każdej dzielni w krk super.

szlacheckiewzgorze.pl/
                  • Gość: ann Re: Polecam szlacheckie wzgórze IP: 87.192.231.* 10.01.08, 13:13
                    Szkoda tylko ze daleko i tereny zalewowe w tym szlacheckim wzgorzu
                    no i jednak architektura nie zabardzo nam sie podoba
                    • Gość: szukający Re: Polecam szlacheckie wzgórze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 14:38
                      architektura - o gustach się nie dyskutuje - ja osobiście znacznie
                      gorzej odbieram tę w Parkowym Wzgórzu.

Tereny zalewowe może i są ale w innych miejscach - domy w
                      Szlacheckim Wzgórzu sa posadowione na znacznym wzniesieniu w
                      widokiem na Tatry i panoramę okolic!, Zobacz zdjęcia na stronie
                      zrobione z działki! "za płotem" jest park krajobrazowy. To musiałoby
                      być tsunami z falą na 20 metrów wysoką żeby zalało osiedle.

Co do odległości to pod wawel 16 km, więc nie wiem czy znowu tak
                      daleko w porównaniu do innych osiedli podkrakowskich, ważna jest też
                      komunikacja bez korków z każdą dzielnicą.
                      • mieszanka_wedlowska Re: Polecam szlacheckie wzgórze 10.01.08, 14:47
                        O gustach sie nie dyskutuje - dokladnie tak:)
                        Przyznam sie, ze nie znam dobrze Krakowa i oklic.
                        Co do dojazdow to 16 km to jest tyle co nic. A jak oceniasz dojazd
                        do miasta z Parkowego?
                        • Gość: Ann Re: Polecam szlacheckie wzgórze IP: 87.192.231.* 10.01.08, 15:13
                          Zgadza sie gust kazdy ma swoj, jedni wola wolnostojace a inni
                          blizniaki, kazdy ma jakies priorytety przy zakupie nieruchomosci.
                          Mysle ze zarowno z Parkowego jak i Rodzinnego glowna droga prowadzi
                          przez zakopianke, z Rodzinnego jest jeszcze polaczenie przez
                          Swoszowice i na Wieliczke. Co do Szlacheckiego to nie wiem jakie sa
                          polaczenia. Mysle ze wazna jest odleglosc a przedewszystkim klasa
                          drog bo w zimie na zasniezonej drodze moze byc roznie...Coz
                          zakopianka jak wszyscy wiedza bywa zatloczona, ale niewatpliwie
                          widoki z Parkowego Wzgorza sa piekne.
                          pozdrawiam
    • Gość: pirat Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.08, 14:13
      bardzo fajne miejsce polecam
      • mieszanka_wedlowska Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 11.01.08, 19:37
        Zawsze to razniej jak ktos poleci, albo napisze, ze jest fajne:)
        • Gość: krakus Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: 195.7.34.* 19.01.08, 19:30
          tez polecam, podoba mi sie tam bardzo, dlugo szukalem ale to chyba
          najlepiej zaplanowane osiedle w Krakowie. Kupilem dom w drugim
          etapie, na razie czekam az wybuduja. Czy ktos moze sie podzielic
          doswiadczeniami z inwestorem (np. z pierwszego lub drugiego etapu)?
          jakies newsy z osiedla Parkowe Wzgorza?
          • mieszanka_wedlowska Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 20.01.08, 19:20
            Jak na razie nie odezwal sie nikt z pierwszego etapu - bo chyba
            pierwszy etap jest juz calkowicie ukonczony i ludzie juz mieszkaja?
            A mozesz mi powiedziec kiedy planuja oddac ten drugi etap?
            • Gość: krakus Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.b-ras2.bbh.dublin.eircom.net 29.01.08, 23:42
              We wrzesniu, zgodnie z umowa.

Pierwszy etap jest zakonczony, bardzo fajnie wyglada, dlatego sie
              zdecydowalem na zakup. chcialbym natomiast posluchac komentarzy osob
              z pierwszego etapu, jak im sie zyje (oplaty itd.) no i z drugiego,
              jak sie wspolpracuje z inwestorem.
              • Gość: załatwiony Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.crowley.pl 17.07.08, 14:00
                Mieszkam na pierwszym etapie. Domy są ok. Jedyny problem to okna -
                tanie i nieszczelne, drewno na elewacji też nie wytrzymuje
                tamtejszego klimatu. Deweloper to tragedia. Na początku będzie twoim
                najlepszym kumplem (p. Sagan), jak już podpiszesz Umowę i chciałbyś
                coś wyegzekwować to zaczyna łgać i kłamać. Płać i płacz.
            • Gość: razor Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 17:04
              Prosze bardzo opinie o tym wspanialym osiedlu

www.luxlux.pl/artykul/70/parkowe_wzgorze
              Pozdrawiam i radze uciekac z inwestowaniem tam
    • Gość: pirat Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 11.01.08, 14:13
      bardzo fajne miejsce polecam
    • Gość: nos Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.08, 23:37
      fajne mieszkania - polecam
    • maklerzy2g Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 25.06.08, 21:57
      co mi się nie podoba jest to że zcieli wzdłuż drogi kilkanaście bardzo starych dzew, tworzyły ona piekną alejke, a teraz odsłonięto te brzydkie domy osiedla... nie rozumiem architekta, taki cenny skarb jakim są kilkusetletnie dzewa przeznaczyć do zcięcia... mieszkam niedaleko i osiedle to wygląda mi na troche dziwne, całkowicie odizolowane i zamkniete. Ja tam osobiście wolę mieszkać w normalnym domu
    • Gość: wladziu to lipa IP: *.gprs.plus.pl 13.04.09, 12:56
      do budowy urzyto kiepskiej jakosci betonu z wid-bet
    • Gość: tazzz Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.multi-play.net.pl 18.04.09, 14:26
      Witam!

Powiem ci w skrócie. Chłopie masz kase kupuj. Osobiście uważam że to
      jedna z najlepszych iwestycji ostatnich lat spod Krakowa. Jest tam
      niespełna 15 km. Oklica jest poprostu niezimska. Narazie sam zbieram
      kase na dom ale jakbym ją miał już teraz to sam bym kupił tam domek
      bez oglądania sie na innych. Powiem Ci ze modle się o to aby tam był
      4 i 5 etap... lub w okolicach prowadzony przez tego samego
      inwestora.
      • m.12345 Re: Parkowe Wzgorze- Krakow 19.09.09, 12:13
        MAM i kupiłem !!! jakoś nie wzruszają mnie takie durne wypowiedzi
        zazdrośników których nie stać żeby tam zamieszkać !!!!
        • Gość: miśka Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: 149.156.26.* 04.01.10, 14:17
          i jak się mieszka, na gumtree znalazłam już jakieś oferty wynajmu. Zastanawiam
          się na przyjęciem tej oferty. Strzeżone, luksusowe osiedle, tylko czy ktoś tym
          umiejętnie zarządza? Jaką mam gwarancję, że za takie ciężkie pieniądze będę mieć
          regularnie wszystko sprawdzane, np. system wentylacyjny, przewody kominowe i gazowe?
          • Gość: kubik Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.autocom.pl 08.01.10, 12:52
            odkurzamy stary temat? poszperałem i moim zdaniem z deka drogo wychodzi ten
            wynajem! Facet spadł z konia - prawie 4 tysiące! No ja bym tyle nie dał. To już
            w centrum będzie taniej. Co do sprawdzania instalacji, to akurat tym nie powinna
            się Pani martwić. Mają dobrego zarządcę - Grenia, ale no cóż, stać ich na to,
            skoro ciągną kasę z wynajmu:)
            • Gość: miśka Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: 149.156.26.* 11.01.10, 13:00
              tzn,że jest drogi czy dobry?;) nigdy o nim nie słyszałam. A zależałoby mi na
              fachowcu, skoro mam tyle płacić. Muszę być pewna, bo inaczej wywalanie takiej
              kasy nie ma sensu.
              • Gość: kubik Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.autocom.pl 12.01.10, 12:42
                jest niezły. Moja teściówka go ma. Ma nowoczesny system zarządzania przy pomocy
                komputera, więc muszę kontrolować co kiedy mamusia ma zapłacić. Bo sama jakoś
                daru do komputera nie ma. Możesz sprawdzać stan budynku, prac remontowych oraz
                historię opłat. Zresztą wystarczy jak poszukasz jego strony w necie.
            • Gość: master Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.ap.krakow.pl 14.01.10, 12:22
              coś chyba źle Pan kubik słyszał. Greń zajmuje się zarządzaniem, ale części
              wspólnej na Parkowych Wzgórzach. Odpowiada za ochronę, stan dróg i chodników. Bo
              TYM również się zajmuje zarządca!
              • Gość: informator Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.net.autocom.pl 16.01.10, 22:35
                dziś to w ogóle mało osób wie czym zajmuje się zarządca. Nawet sami zarządcy.
                Ale sądząc po waszych opiniach na temat tego Grenia gość wie, co do niego należy.
                • Gość: kubik Re: Parkowe Wzgorze- Krakow zarządza Greń IP: *.autocom.pl 17.01.10, 17:49
                  sie wie, że on wie. Inaczej moja teściówka dawno by z niego zrezygnowała. Jej
                  trudno dogodzić. Jak każdej teściówce...:)
      • Gość: idol Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.10, 16:38
        Oczywiście widoki są bardzo ładne z osiedla Parkowe wzgórze niestety
        to chyba jedyny atut tego mjejsca.Po paru latach osiedle wygląda
        bardzo smętnie , szaro i ponuro.Stolarka zenętrzna podgniwa a domy
        podmakają i ciągnie od podłogi-kiepska izolacja.To osiedle
        przypomina obóz koncentracyjny zamiast edenu.Jest to skupisko
        nowobogackich którzy zgrywają się na bogaczy a z trudem spłacają
        kredyty...
        • Gość: walery Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.rockowy.net 13.01.10, 12:15
          no i jak tu mieszkać? z czego to wykonane z kartonu? a ktoś tu mówił o złocie!!!
          ten Greń będzie miał kupę roboty do wykonania! zakopie się chłop.
          • m.12345 Re: Parkowe Wzgorze- Krakow GREŃ nie !!! 19.01.10, 22:19
            Ja mieszkam na osiedlu europejskim i tam był Greń prze pół roku
            koszmar co się działo syf kiła i mogiła !!! klatki nie sprzątane
            były tygodniami, a o koszeniu trawników to nie wspomnę. Koszmar !!!!
            • Gość: kubik Re: Parkowe Wzgorze- Krakow GREŃ nie !!! IP: *.autocom.pl 21.01.10, 19:05
              a to dziwne, wcześniej pisał pan, że ma mieszkanie na parkowym wzgórzu? Takiego
              ma Pan "pecha", że tu i tu trafił Pan na Grenia? Jakoś pierwsze słyszę, żeby coś
              mu się nie chciało. Mnie jest znany raczej z nadskakiwania.
              • m.12345 Re: Parkowe Wzgorze- Krakow GREŃ nie !!! 23.01.10, 17:36
                Gość portalu: kubik napisał(a):

> a to dziwne, wcześniej pisał pan, że ma mieszkanie na parkowym
                wzgórzu? Takiego
                > ma Pan "pecha", że tu i tu trafił Pan na Grenia? Jakoś pierwsze
                słyszę, żeby co
                > ś
                > mu się nie chciało. Mnie jest znany raczej z nadskakiwania.
                Jeszcze nie mam pisałem do wypowiedzi wcześniejszej (czyta sie
                wszysto a nie po łepkach ) Napisałem co było z nim na EUROPEJSKIM
                tez słyszałem o nim bardzo dobre opinie i na początku byliśmy
                zadowoleni no ale nie wiadomo dla czego po około pół roku siś bardzo
                duzo zmieniło
                • Gość: kubik Re: Parkowe Wzgorze- Krakow GREŃ IP: *.autocom.pl 24.01.10, 13:33
                  Proszę najpierw nauczyć się pisać, formułować myśli, zanim się coś powie. To
                  jakiś bełkot. Zaprzecza Pan sobie. Najpierw Pan był zadowolony, potem nie. To
                  chyba raczej wynika z Pana zmiany, nie Grenia?
            • Gość: Edmund Parkowe Wzgorze- Krakow Greń TAK tak tak!!! IP: 81.219.183.* 22.01.10, 11:03
              takich trolli na tym forum jest pełno. Wszędzie chcą się wypowiedzieć żeby tylko
              nabruździć. To tylko leczenie swoich frustracji!

co do Grenia to jestem jak najbardziej na tak!co by kto nie mówił to taka jest
              prawda, że zarządca jest w porządku!jako jedyny w Krakowie daje sobie patrzeć na
              ręce bo musi spełniać normy ISO. jakby wiedział, że robi coś nie halo to by się
              nie starał o certyfikat i przede wszystkim by go nie dostał!!!otrząśnijcie
              się!no i przede wszystkim jakby nie był dobry to by nie przejmował kolejnych
              osiedli!ja słyszałem tylko pozytywne opinie o nim!może nie wszystkim pasuje on
              jako człowiek, ale jako zarządca jak najbardziej tak!a ujął mnie tą walką o
              pieniądze mieszkańców Fieldorfa nadpłacone do MPWiK!mało jest takich zarządców,
              którym by się chciało i by podjęli taki trud!
              • Gość: miśka Re: Parkowe Wzgorze- Krakow Greń TAK tak tak!!! IP: 149.156.26.* 27.01.10, 09:38
                hm..czyli jeśli chodzi o zarządcę mogę decydować się na mieszkanie, ale trochę
                wystraszył mnie post idola. Płacić prawie 3 tys. za zgniliznę...jestem w
                kropce.
    • borowiczekk Uwaga!!! warto wiedziec że.... 01.06.10, 01:30
      Jako mieszkaniec chce poinformować o kilku małych ale bardzo, bardzo uciązliwych
      szczegółach takich jak:
      Mamy co miesiac wysokie oplaty w skład ktorych wchodzą ochroniarze, kamery,
      patrole(trend rosnacy), wynagrodzenie zarzadcy oraz od czasu do czasu koszenie
      trawy przy drogach osiedlowych oraz gdy nasypie konkretnie sniegu to zjawi sie pług.
      Nie ma zadnej wody, smieci itp usług w cenie poniewaz są to domy jednorodzinne.
      Nie ma zadnych atrakcji na osiedlu.

Mamy tez rygorystyczny regulamin z zapisanymi karami 5000zł za byle co !!!
      Regulamin ingeruje takze w nasze prywatne domy i dzialki ktorych jesteśmy
      włascicielami(to nie są bloki!!!).

Obecnie dostajemy monity o zarządcy nt. koniecznosci koszenia trawy w naszych
      PRYWATNYCH ogródkach !!!!!!!!

Do miasta daleko i uciązliwie( rano 2 godziny do centrum)

Pomijam sporo innych spraw bo to nie tematy na forum.
      Pozdrawiam
      • Gość: Muchomorka Re: Uwaga!!! warto wiedziec że.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.10, 16:58
        Drogi Borowiczku!
        Żal mi serce ściska, że jesteś tak daleko sercem i umysłem od
        miejsca w którym mieszkasz... Czy słyszaleś o sponsoringu zużytej
        przez siebie energii, albo wody..? Płacisz za to, że pan Adam
        sprząta naokoło Twojego domu, że Justus pilnuje Twojej bryki i
        domku, że w zimie wjeżdżasz na osiedle bez problemu, że masz ładną
        fontannę i zieleń...i wiele innych kosztów...Ale widocznie to za
        dużo abyś objął to swoim rozumem..Atrakcji nie ma dla Ciebie, bo
        zamiast wyjść na osiedle siedzisz przed kompem! A regulamin znałeś
        przy kupnie domu, trzeba było zdecydować się na inne osiedle, nie?
    • Gość: Monia Re: Parkowe Wzgorze- Krakow IP: *.ghnet.pl 19.10.10, 19:57

Szanowni Sasiedzi, moze ktos z Was potrafi założyć samodzielne forum sasiedzkie dla naszego pieknego osiedla?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka