Dodaj do ulubionych

Miły Dom z Gliwic

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:33
Poszukuje kontaktu z osobami które kupiły dom od w.w. developera lub
mają z nim jakieś doswiadczenia? Bede wdzieczny za informacje.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Bazyli Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:54
      A może ktoś coś słyszał?
      Z góry dziekuję za odp.
      • Gość: nina Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 08:41
        słyszałam, że developer bez doświadczenia, niski poziom wykończenia
        mieszkań i brak możliwości wpływu na aranżację. Niska cena za niską
        jakość i ilość wykończeń.
    • Gość: Bazyli Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 13:54
      A jakies konkrety?
    • Gość: Inz. Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.ipt.aol.com 13.02.08, 20:47
      Właśnie jestem w trakcie zakupu mieszkania u tego developera, po podpisaniu
      umowy przedwstępnej. Jak do tej pory brak jakichś skrajnie negatywnych
      doświadczeń. Zobaczymy jak będzie wyglądał odbiór techniczny (czy dużo będzie
      usterek i ewentualnie jak szybki czas usunięcia) oraz samo podpisanie aktu. Jak
      coś będę informował na bieżąco.
      • Gość: Bazyli Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 12:33
        Dzieki za info...
        Ja rozważam kupno domku w zabudowie bliźniaczej od tego developera.
        Problem w tym ze nic nie wiadomo na temat tego czy wczesniej
        wywiązywał sie on terminowo ze zobowiązań, ani czy porządnie
        wykonywał prace... Wiem ze wykonawstwo prac zleca gliwickiej firmie
        Robud ...
        Pozdr
        • Gość: Anula Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 14:23
          Witam

Ja również rozważam mozliwość zakupu bliżniaka od tego developera -
          czy masz juz jakieś doświaczenia, czy sa pozytywne?
          Pozdr.
          Anula
          • Gość: applecik Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.Kuso.osi.pl 10.10.08, 21:51
            Też jestem w trakcie zakupu bliźniaka, proszę o pilny kontakt
            • Gość: Inż Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.range81-157.btcentralplus.com 21.10.08, 21:48
              Witam.
              Dawno sie nie odzywalem. Zapomnialem kompletnie o tym forum.
              Co do dewelopera MILY DOM to wrazenia jak dotad pozytywne. Mieszkanie odebralem,
              wszelkie usterki usuniete w ciagu dwoch tygodni bez koniecznosci pisemnego
              informowania. Generalnie OK jak narazie.
              • Gość: aka Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 09:00
                chyba poostradaliście rozumy wchodzić w tych czasach w inwestycje u
                Developera o którym tak mało ( jak wnioskuje z desperackich
                poszukiwać informacji) WIECIE!!!
                To ci właśnie upadną!
              • Gość: Inż Re: Miły Dom z Gliwic IP: 192.168.1.* 10.12.10, 10:56
                Niestety czas zmusił mnie do weryfikacji mojej pozytywnej opinii o tym deweloperze. Kupującym mieszkania polecałbym krótki wywiad wśród osób, które nabyły lokale we wcześniejszych inwestycjach, np. na ul Rzeczyckiej. Przynajmniej będą wiedziały jakich późniejszych problemów mogą się spodziewać. W końcu chodzi o niemałe pieniądze.
          • Gość: piotrek Re: Miły Dom z Gliwic IP: 198.208.240.* 01.12.08, 14:58
            W moim przypadku (domek) Robud byl glowym wykonawca a podwykonawca
            firma MAL. Moge sie domyslac, ze ich nadzor na podwykonawca byl
            znikomy lub w ogole go nie bylo...sporo usterek: zle (za nisko)
            wylane schody na poddasze, za nisko osadzone drzwi wejsciowe
            (skuwali razem z tynkiem zewnetrznym i na nowo osadzali), stropy
            gestozebrowe czesciowo osadzone na scianach bez wymaganej min. 2cm
            wylewki betonowej co moze kiedys powodowac klawiszowanie sufitow, no
            i ostatnio zauwazone niezgodne z projektem wykonanie i osadzenie
            wiezby dachowej, sugerujace ze nikt nie nadzorowoal pseudociesli - w
            konsekwencji oczekuja mnie spore poprawki w momencie kiedy juz domek
            jest wykonczony i mieszkamy tam z malym dzieckiem..
          • Gość: piotrek Re: Miły Dom z Gliwic IP: 198.208.240.* 01.12.08, 15:05
            ...tyle tego napisalem, ze zapomnialem o przeciekajacym kominie
            wentlacyjnym (3 krotne solidne zalanie spocznika) ktory dopiero za 4
            razem zostal dobrze naprawiony i tak samo nieszczelnym kominie
            glownym (spalinowym) - w tym wypadku jak narazie wystarczyla 1
            naprawa. Wiem, ze tego duzo, nie chce sie wypowiadac na temat firmy
            Robud, ale warto dobrze przemyslec kupno domku/mieszkania jesli
            mieli jakis podwykonawcow - z mojego przypadku wynika ze nie za
            bardzo sprawuja/sprawowoali nad nimi kontrole.
            • Gość: applecik Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.Kuso.osi.pl 31.01.09, 20:04
              My wycofaliśmy się z tej inwestycji po rewelacji iz budują
              niezgodnie z planami które były podpięte pod umowę przedwstępną, po
              zwróceniu uwagi i udokumentowaniu na piśmie ze zdjęciami zostaliśmy
              zwyzywani i zrobiono WSZYSTKO abyśmy wycofali się z tej umowy, dla
              mnie KOSZMAR
        • Gość: Niedzoszły klient Re: Miły Dom z Gliwic IP: 89.25.157.* 13.01.10, 16:21
          Mam bardzo złą opinię o firmie Miły Dom z Gliwic.
          Osoby sprzedające mieszkania trkatują klientów... nawet nie wiem jak
          to nazwać. Człowiek się czuje jak zło konieczne, oni nie sprzedają
          tylko łaskawie oferują. Chyba główna zasada jak im prześwieca to nie
          ty kupi kto inny, mamy cię gdzies, albo bierzesz albo nie.
          Poza tym znajoma, która zamieszkała na osiedlu Radosne, ma grzyba na
          ścianie, zacieki z balkonu i zespustą instalację elektryczną, progu
          w drzwiach brak itd. Bądźcie ostrożni, firma już dostała kilka kar z
          Ukoik za zapisyw w umowie niezgdne z prawem
    • malmich1001 Re: Miły Dom z Gliwic 08.05.09, 15:00
      odpowiedź jest tutaj: www.skarbiec.biz/klauzule/05b.htm
      teraz chyba już znacie moje zdanie na temat tego "developera"
    • Gość: gladiatus Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 17:43
      Zanim ktoś zdecyduje się podpisać umowę niech dokładnie sprawdzi, czy umowa nie
      zawiera postanowień sprzecznych z prawem. Przykłady zakazanych postanowień
      znajdują się w rejestrze klauzul niedozwolonych prowadzonym przez Prezesa UOKiK.
      Warto zapoznać się z tym rejestrem pod kątem postanowień umowy proponowanej nam
      przez firmę deweloperską. Większość postanowień umownych znajduje się w
      rejestrze postanowień wzorców umowy uznanych za niedozwolone, o którym mowa w
      art. 47945 § 2 Kodeksu postępowania cywilnego. Wykaz wszystkich niedozwolonych
      postanowień umownych znaleźć można na stronie internetowej UOKiK.
      Deweloper był już karany za stosowanie niedozwolonych klauzuli.
    • Gość: Robert Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.10, 09:49
      Ja kupilem mieszkanie na os Radosnym i uwazam ze jest fajnym osiedlem. spokoj i
      to ze jest niby na uboczu ale nie daleko centrum. jedynym problemem jaki mialem
      to zmiana grzejnika w kuchni ktory w projekcie jest w dziwnym miejscu. ale
      kierownictwo budowy zamienilo mi grzejniki
    • tadeus_z Re: Miły Dom z Gliwic 24.06.10, 09:49
      Ja też jestem w trakcie zakupu mieszkania na Osiedlu Radosnym, i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony i z obsługi dewelopera i z samego produktu jaki proponuje. Każda moja chęć zmiany czy poprawki są z chęcią realizowane i jak do tej pory uważam ze decyzja co do zakupu mieszkania na tym właśnie osiedlu była dobra. . A co do niedozwolonych zapisów w umowie o których wcześniej ktoś tu wspominał , to warto by było zasięgnąć szerszych informacji niż wyciągać od razu przypuszczenia iż ktoś z góry chce nas oszukać .Otóż ja już wiem ,ze zapisy te dotyczą poprzednich właścicieli spółki i z dotychczasowym zarządem nie ma nic wspólnego.
      • Gość: roger Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.net.stream.pl 28.08.10, 19:24
        O !!! Sam deweloper przemówił. Tak różowo to chyba nie ma nigdzie. Miły dom to
        pochodna Robudu stworzona chyba tylko po to, żeby w razie wpadki nie było od
        kogo kasy ściągnąć. Może jeszcze pan deweloper wyjaśni wszystkim czemu Robud sam
        nie chwycił się za deweloperkę.
        • Gość: mieszkaniec Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:16
          Proszę uważać na akt notarialny w którym wymuszony jest zarząd wspólnotą mieszkaniowa w postaci developera. Jest to praktyka developerów ale ograniczając i narzucając jego wole! Tu będzie zawsze konflikt interesów np w naprawach gwarancyjnych oraz nepotyzm zatrudnianie rodziny w pracach około wspólnotowych (sprzątanie itd.). Fakt ze można zmienić zarządce ale może to skutkować odszkodowaniem które i tak podniesie nie mały czynsz.
          • Gość: xx Re: Miły Dom z Gliwic IP: 195.82.177.* 11.03.11, 07:53
            prawda
          • Gość: ciekawy???? Re: Miły Dom z Gliwic IP: 195.82.177.* 11.03.11, 07:57
            pytanie czy ktos wie ile wynosci czynsz na radosnym w gliwicach? tzn. ile oplata za grzanie bo slyszalem ze podaje si ew KJ a nie w metrach zuzycia wody cieplej, itp?
    • Gość: miron Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.opawska.osi.pl 16.05.11, 22:12
      Za to polecam Sol-development z Gliwic
    • anka21979 Deweloper śląsk / gliwice 18.03.15, 17:26
      Planuję przeprowadzę do Gliwic z rodzinką, Chcemy kupić duże mieszkanie, albo mniejszy domek (może szeregówkę) możecie coś polecić? jakiś spoko deweloper?
      • rosalia555 Re: Deweloper śląsk / gliwice 18.03.15, 20:10
        zdecydowanie NEXX, mieszkam na osiedlu tego dewelopera w Myslowicach, mowiac nieskromnei mieszkanie jet przepiekne
        • 8lalka Re: Deweloper śląsk / gliwice 27.03.15, 12:54
          to osiedle budowane przez Nexxa faktycznie zapowiada sie ciekawie, tylko jak z kosztami, wie ktos? wizualizacje sa przepiekne, mieszkania wygladaja na super nowoczesne, kuszace tez jest to,ze ma byc to osiedle zamkniete, hmm
          • journalista3 Re: Deweloper śląsk / gliwice 14.04.15, 11:22
            owszem, wizualizacje robia wrazenie, co do realizacji bylbym spokojny, wystarczy popatrzec na juz ukonczone inwestycje tego dewelopera, koszty jak na taki wysoki standard tez nie sa wygorowane, tzn wiadomo, mieszkania nie psrzedaja sie po kosztach, ale to sa na prawde dobrze zainwestowane pieniadze
            • elho8 Re: Deweloper śląsk / gliwice 16.04.15, 19:09
              przyłączam się, zdecydowanie Nexx jesli mowa o Gliwicach, sugerujac sie Parkiem Chopina można mieć pewnośc, że Wiśniowe Osiedle będzie na wysokim poziomie
        • kasia5666 Re: Deweloper śląsk / gliwice 14.01.16, 08:23
          Ja polecam mieszkania na os. Radosne - deweloper Miły Dom, aktualnie sprzedają też domki w Łabędach. Sama mieszkam na Radosnym, super osiedle, z dala od zgiełku, wszędzie blisko!!! Co do osiedla Wiśniowe Ogrody budowane przez Nexx - brałam pod uwagę zakup u nich, ale przeraziła mnie bliskość kościoła, niby mieszkania dla ceniących ciszę i spokój, tylko chyba nie wzięli pod uwagę "pielgrzymek" do kościoła i bardzo głośnych dzwonów.
    • kubas75 Re: Miły Dom z Gliwic 23.02.16, 08:28
      Witajcie!

Zna ktoś dewelopera "Miły Dom" ?
      Jakieś opinie ?
      Zastanawiam się nad zakupem apartamentowca na osiedlu Radosnym - bardzo ciche i spokojne miejsce, wszędzie blisko.
      Po pierwszym spotkaniu wrażenie wywarli na mnie dobre.
      Jestem ciekawa jak inni widzą tego dewelopera, może ktoś się wypowie, kto już tam mieszka ?
      Z góry dzięki
      • grafg Re: Miły Dom z Gliwic 20.02.18, 11:31
        Firma nie prowadzi rachunku powierniczego. Proponują swojego jedynego doradcę i jeden bank, którego nie obchodzi zabezpieczenie inwestycji takim rachunkiem. Obsługa bardzo niekompetentna. Jeśli bierzecie mieszkanie na kredyt i chcecie spłacać większe koszty kredytowe to proszę bardzo. Dla bardziej wnikliwych - nie polecam.
        • grafg Re: Miły Dom z Gliwic 20.02.18, 22:59
          W umowie rezerwacyjnej jest wpisany "zadatek", a następnie jest on nazywany jako "zaliczka". Deweloper ma problem ze zwrotem wpłaconej kwoty rezerwacyjnej.
    • heronyme Re: Miły Dom z Gliwic 06.09.23, 12:34
      Zwróć uwagę na sąsiadów. Polecam przejście się wieczorną porą w dni wolne, jakieś święta... bo prawdy to i tak raczej nikt ci nie powie. I tak super blisko sklepów to też nie jest fajnie mieszkać, bo jak są dostawy to masz pobudkę o 4.30. Zwłaszcza przy małych dzieciach to jest straszne. I nie polecam też wielkiego osiedla bloków, jeden obok drugiego... najgorsze co może być.
      Warto jest wziąć pod uwagę rynek pierwotny: glivia.pl/ Ciekawie przedstawia się ta inwestycja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka