GoĹÄ: Bazyli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 21:33 Poszukuje kontaktu z osobami które kupiły dom od w.w. developera lub mają z nim jakieś doswiadczenia? Bede wdzieczny za informacje. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Bazyli Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 22:54 A może ktoś coś słyszał? Z góry dziekuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nina Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 08:41 słyszałam, że developer bez doświadczenia, niski poziom wykończenia mieszkań i brak możliwości wpływu na aranżację. Niska cena za niską jakość i ilość wykończeń. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bazyli Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 13:54 A jakies konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Inz. Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.ipt.aol.com 13.02.08, 20:47 Właśnie jestem w trakcie zakupu mieszkania u tego developera, po podpisaniu umowy przedwstępnej. Jak do tej pory brak jakichś skrajnie negatywnych doświadczeń. Zobaczymy jak będzie wyglądał odbiór techniczny (czy dużo będzie usterek i ewentualnie jak szybki czas usunięcia) oraz samo podpisanie aktu. Jak coś będę informował na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bazyli Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.08, 12:33 Dzieki za info... Ja rozważam kupno domku w zabudowie bliźniaczej od tego developera. Problem w tym ze nic nie wiadomo na temat tego czy wczesniej wywiązywał sie on terminowo ze zobowiązań, ani czy porządnie wykonywał prace... Wiem ze wykonawstwo prac zleca gliwickiej firmie Robud ... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anula Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.08, 14:23 Witam Ja również rozważam mozliwość zakupu bliżniaka od tego developera - czy masz juz jakieś doświaczenia, czy sa pozytywne? Pozdr. Anula Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: applecik Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.Kuso.osi.pl 10.10.08, 21:51 Też jestem w trakcie zakupu bliźniaka, proszę o pilny kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Inż Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.range81-157.btcentralplus.com 21.10.08, 21:48 Witam. Dawno sie nie odzywalem. Zapomnialem kompletnie o tym forum. Co do dewelopera MILY DOM to wrazenia jak dotad pozytywne. Mieszkanie odebralem, wszelkie usterki usuniete w ciagu dwoch tygodni bez koniecznosci pisemnego informowania. Generalnie OK jak narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aka Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.08, 09:00 chyba poostradaliście rozumy wchodzić w tych czasach w inwestycje u Developera o którym tak mało ( jak wnioskuje z desperackich poszukiwać informacji) WIECIE!!! To ci właśnie upadną! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Inż Re: Miły Dom z Gliwic IP: 192.168.1.* 10.12.10, 10:56 Niestety czas zmusił mnie do weryfikacji mojej pozytywnej opinii o tym deweloperze. Kupującym mieszkania polecałbym krótki wywiad wśród osób, które nabyły lokale we wcześniejszych inwestycjach, np. na ul Rzeczyckiej. Przynajmniej będą wiedziały jakich późniejszych problemów mogą się spodziewać. W końcu chodzi o niemałe pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrek Re: Miły Dom z Gliwic IP: 198.208.240.* 01.12.08, 14:58 W moim przypadku (domek) Robud byl glowym wykonawca a podwykonawca firma MAL. Moge sie domyslac, ze ich nadzor na podwykonawca byl znikomy lub w ogole go nie bylo...sporo usterek: zle (za nisko) wylane schody na poddasze, za nisko osadzone drzwi wejsciowe (skuwali razem z tynkiem zewnetrznym i na nowo osadzali), stropy gestozebrowe czesciowo osadzone na scianach bez wymaganej min. 2cm wylewki betonowej co moze kiedys powodowac klawiszowanie sufitow, no i ostatnio zauwazone niezgodne z projektem wykonanie i osadzenie wiezby dachowej, sugerujace ze nikt nie nadzorowoal pseudociesli - w konsekwencji oczekuja mnie spore poprawki w momencie kiedy juz domek jest wykonczony i mieszkamy tam z malym dzieckiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: piotrek Re: Miły Dom z Gliwic IP: 198.208.240.* 01.12.08, 15:05 ...tyle tego napisalem, ze zapomnialem o przeciekajacym kominie wentlacyjnym (3 krotne solidne zalanie spocznika) ktory dopiero za 4 razem zostal dobrze naprawiony i tak samo nieszczelnym kominie glownym (spalinowym) - w tym wypadku jak narazie wystarczyla 1 naprawa. Wiem, ze tego duzo, nie chce sie wypowiadac na temat firmy Robud, ale warto dobrze przemyslec kupno domku/mieszkania jesli mieli jakis podwykonawcow - z mojego przypadku wynika ze nie za bardzo sprawuja/sprawowoali nad nimi kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: applecik Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.Kuso.osi.pl 31.01.09, 20:04 My wycofaliśmy się z tej inwestycji po rewelacji iz budują niezgodnie z planami które były podpięte pod umowę przedwstępną, po zwróceniu uwagi i udokumentowaniu na piśmie ze zdjęciami zostaliśmy zwyzywani i zrobiono WSZYSTKO abyśmy wycofali się z tej umowy, dla mnie KOSZMAR Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niedzoszły klient Re: Miły Dom z Gliwic IP: 89.25.157.* 13.01.10, 16:21 Mam bardzo złą opinię o firmie Miły Dom z Gliwic. Osoby sprzedające mieszkania trkatują klientów... nawet nie wiem jak to nazwać. Człowiek się czuje jak zło konieczne, oni nie sprzedają tylko łaskawie oferują. Chyba główna zasada jak im prześwieca to nie ty kupi kto inny, mamy cię gdzies, albo bierzesz albo nie. Poza tym znajoma, która zamieszkała na osiedlu Radosne, ma grzyba na ścianie, zacieki z balkonu i zespustą instalację elektryczną, progu w drzwiach brak itd. Bądźcie ostrożni, firma już dostała kilka kar z Ukoik za zapisyw w umowie niezgdne z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
malmich1001 Re: Miły Dom z Gliwic 08.05.09, 15:00 odpowiedź jest tutaj: www.skarbiec.biz/klauzule/05b.htm teraz chyba już znacie moje zdanie na temat tego "developera" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gladiatus Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 17:43 Zanim ktoś zdecyduje się podpisać umowę niech dokładnie sprawdzi, czy umowa nie zawiera postanowień sprzecznych z prawem. Przykłady zakazanych postanowień znajdują się w rejestrze klauzul niedozwolonych prowadzonym przez Prezesa UOKiK. Warto zapoznać się z tym rejestrem pod kątem postanowień umowy proponowanej nam przez firmę deweloperską. Większość postanowień umownych znajduje się w rejestrze postanowień wzorców umowy uznanych za niedozwolone, o którym mowa w art. 47945 § 2 Kodeksu postępowania cywilnego. Wykaz wszystkich niedozwolonych postanowień umownych znaleźć można na stronie internetowej UOKiK. Deweloper był już karany za stosowanie niedozwolonych klauzuli. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Robert Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.10, 09:49 Ja kupilem mieszkanie na os Radosnym i uwazam ze jest fajnym osiedlem. spokoj i to ze jest niby na uboczu ale nie daleko centrum. jedynym problemem jaki mialem to zmiana grzejnika w kuchni ktory w projekcie jest w dziwnym miejscu. ale kierownictwo budowy zamienilo mi grzejniki Odpowiedz Link Zgłoś
tadeus_z Re: Miły Dom z Gliwic 24.06.10, 09:49 Ja też jestem w trakcie zakupu mieszkania na Osiedlu Radosnym, i jak do tej pory jestem bardzo zadowolony i z obsługi dewelopera i z samego produktu jaki proponuje. Każda moja chęć zmiany czy poprawki są z chęcią realizowane i jak do tej pory uważam ze decyzja co do zakupu mieszkania na tym właśnie osiedlu była dobra. . A co do niedozwolonych zapisów w umowie o których wcześniej ktoś tu wspominał , to warto by było zasięgnąć szerszych informacji niż wyciągać od razu przypuszczenia iż ktoś z góry chce nas oszukać .Otóż ja już wiem ,ze zapisy te dotyczą poprzednich właścicieli spółki i z dotychczasowym zarządem nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roger Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.net.stream.pl 28.08.10, 19:24 O !!! Sam deweloper przemówił. Tak różowo to chyba nie ma nigdzie. Miły dom to pochodna Robudu stworzona chyba tylko po to, żeby w razie wpadki nie było od kogo kasy ściągnąć. Może jeszcze pan deweloper wyjaśni wszystkim czemu Robud sam nie chwycił się za deweloperkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniec Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:16 Proszę uważać na akt notarialny w którym wymuszony jest zarząd wspólnotą mieszkaniowa w postaci developera. Jest to praktyka developerów ale ograniczając i narzucając jego wole! Tu będzie zawsze konflikt interesów np w naprawach gwarancyjnych oraz nepotyzm zatrudnianie rodziny w pracach około wspólnotowych (sprzątanie itd.). Fakt ze można zmienić zarządce ale może to skutkować odszkodowaniem które i tak podniesie nie mały czynsz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy???? Re: Miły Dom z Gliwic IP: 195.82.177.* 11.03.11, 07:57 pytanie czy ktos wie ile wynosci czynsz na radosnym w gliwicach? tzn. ile oplata za grzanie bo slyszalem ze podaje si ew KJ a nie w metrach zuzycia wody cieplej, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: miron Re: Miły Dom z Gliwic IP: *.opawska.osi.pl 16.05.11, 22:12 Za to polecam Sol-development z Gliwic Odpowiedz Link Zgłoś
anka21979 Deweloper śląsk / gliwice 18.03.15, 17:26 Planuję przeprowadzę do Gliwic z rodzinką, Chcemy kupić duże mieszkanie, albo mniejszy domek (może szeregówkę) możecie coś polecić? jakiś spoko deweloper? Odpowiedz Link Zgłoś
rosalia555 Re: Deweloper śląsk / gliwice 18.03.15, 20:10 zdecydowanie NEXX, mieszkam na osiedlu tego dewelopera w Myslowicach, mowiac nieskromnei mieszkanie jet przepiekne Odpowiedz Link Zgłoś
8lalka Re: Deweloper śląsk / gliwice 27.03.15, 12:54 to osiedle budowane przez Nexxa faktycznie zapowiada sie ciekawie, tylko jak z kosztami, wie ktos? wizualizacje sa przepiekne, mieszkania wygladaja na super nowoczesne, kuszace tez jest to,ze ma byc to osiedle zamkniete, hmm Odpowiedz Link Zgłoś
journalista3 Re: Deweloper śląsk / gliwice 14.04.15, 11:22 owszem, wizualizacje robia wrazenie, co do realizacji bylbym spokojny, wystarczy popatrzec na juz ukonczone inwestycje tego dewelopera, koszty jak na taki wysoki standard tez nie sa wygorowane, tzn wiadomo, mieszkania nie psrzedaja sie po kosztach, ale to sa na prawde dobrze zainwestowane pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
elho8 Re: Deweloper śląsk / gliwice 16.04.15, 19:09 przyłączam się, zdecydowanie Nexx jesli mowa o Gliwicach, sugerujac sie Parkiem Chopina można mieć pewnośc, że Wiśniowe Osiedle będzie na wysokim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia5666 Re: Deweloper śląsk / gliwice 14.01.16, 08:23 Ja polecam mieszkania na os. Radosne - deweloper Miły Dom, aktualnie sprzedają też domki w Łabędach. Sama mieszkam na Radosnym, super osiedle, z dala od zgiełku, wszędzie blisko!!! Co do osiedla Wiśniowe Ogrody budowane przez Nexx - brałam pod uwagę zakup u nich, ale przeraziła mnie bliskość kościoła, niby mieszkania dla ceniących ciszę i spokój, tylko chyba nie wzięli pod uwagę "pielgrzymek" do kościoła i bardzo głośnych dzwonów. Odpowiedz Link Zgłoś
kubas75 Re: Miły Dom z Gliwic 23.02.16, 08:28 Witajcie! Zna ktoś dewelopera "Miły Dom" ? Jakieś opinie ? Zastanawiam się nad zakupem apartamentowca na osiedlu Radosnym - bardzo ciche i spokojne miejsce, wszędzie blisko. Po pierwszym spotkaniu wrażenie wywarli na mnie dobre. Jestem ciekawa jak inni widzą tego dewelopera, może ktoś się wypowie, kto już tam mieszka ? Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
grafg Re: Miły Dom z Gliwic 20.02.18, 11:31 Firma nie prowadzi rachunku powierniczego. Proponują swojego jedynego doradcę i jeden bank, którego nie obchodzi zabezpieczenie inwestycji takim rachunkiem. Obsługa bardzo niekompetentna. Jeśli bierzecie mieszkanie na kredyt i chcecie spłacać większe koszty kredytowe to proszę bardzo. Dla bardziej wnikliwych - nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
grafg Re: Miły Dom z Gliwic 20.02.18, 22:59 W umowie rezerwacyjnej jest wpisany "zadatek", a następnie jest on nazywany jako "zaliczka". Deweloper ma problem ze zwrotem wpłaconej kwoty rezerwacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
heronyme Re: Miły Dom z Gliwic 06.09.23, 12:34 Zwróć uwagę na sąsiadów. Polecam przejście się wieczorną porą w dni wolne, jakieś święta... bo prawdy to i tak raczej nikt ci nie powie. I tak super blisko sklepów to też nie jest fajnie mieszkać, bo jak są dostawy to masz pobudkę o 4.30. Zwłaszcza przy małych dzieciach to jest straszne. I nie polecam też wielkiego osiedla bloków, jeden obok drugiego... najgorsze co może być. Warto jest wziąć pod uwagę rynek pierwotny: glivia.pl/ Ciekawie przedstawia się ta inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś