Gość: Krakus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.08, 19:52 Czy ktoś wie coś o tym deweloperze, jakie ceny tych mieszkan? Podobno bedzie wysoki standard:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Deweloper Megapolis Development IP: *.pgd.pl 28.11.08, 12:37 W związku z dużym zainteresowaniem na forum inwestycją Kapelanka 6a, chcielibyśmy przekazać Państwu podstawowe informacje dotyczące Megapolis Development • Megapolis Development ma za sobą przeszło 18 letnie doświadczenie Polskiej Grupy Dealerów do której należy. PGD jest silną grupą kapitałową osiągającą duże sukcesy na rynku. Nasi obecni i przyszli klienci mogą czuć się bezpieczni. Jesteśmy wiarygodni dlatego też posiadamy finansowanie inwestycji w 100% gwarantowane przez Bank DNB Nord Polska S.A. Proces inwestycyjny przebiega terminowo, a osobom nabywającym mieszkania możemy zaproponować płatności w formule 20/80. Wpłaty odbywają się na rachunek zastrzeżony, co dodatkowo podnosi bezpieczeństwo transakcji. • Nasze dotychczasowe doświadczenia w realizacji i organizacji projektów inwestycyjnych wiążą się z budową i rozbudową obiektów komercyjnych i biurowych na terenie Polski, na potrzeby działalności Grupy. Obecnie realizujemy inwestycję mieszkaniową Kapelanka 6a, kolejne nowe projekty deweloperskie zostaną przedstawione klientom już w przyszłym roku. • Nie jest prawdziwą informacja o jakichkolwiek powiązaniach Megapolis Development ze spółką Leopard. • Osoby zainteresowane szczegółowymi informacjami zapraszamy do bezpośredniego kontaktu mailowego: biuro@megapolis.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: augustzdegust Re: Megapolis Development IP: *.autocom.pl 04.12.08, 01:20 Zdumienie graniczące z niedowierzaniem wzbudził we mnie tekst dewelopera, gdyż po pierwsze: czasy prosperity przemysłu motoryzacyjnego (w tym Forda, rzuconego przez kryzys na kolana) można między bajki włożyć i efektowne wyniki sprzedaży nowych aut to melodia przeszłości. Po drugie: deweloper odważnie i z rozbrajającą szczerością przyznaje sam , że jest to jego pierwsza inwestycja mieszkaniowa i jak się "odgraża" - nie ostatnia, gdyż w przyszłym roku zamierza zarzucić rynek nowymi planami inwestycyjnymi. No, tu już mam pewne wątpliwości, co do trzeźwej oceny przez dewelopera aktualnej sytuacji w "mieszkaniówce" (chyba, że coś wie...). Niby dlaczego wielcy tej branży nie otwierają nowych inwestycji, dopóki nie sprzedadzą tego, co wybudowali? Fajnie, że deweloper (jak sam twierdzi) ma zapewnione w 100% finansowanie inwestycji i cieszy go każda nowa cegła w murze, ale czy to jest w stanie przyciągnąć potencjalnych klientów? Myślę, że nie w czasach, gdzie o kredycie mieszkaniowym można zapomnieć, a i płatność 20/80 i aparat telefoniczny w prezencie (sic!), jak w przykładowym 2-pokojowym mieszkaniu na 6. piętrze, nie zrobią porażającego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk_amator Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.chello.pl 29.11.08, 09:28 Gość portalu: Krakus napisał(a): > Czy ktoś wie coś o tym deweloperze, jakie ceny tych mieszkan? Podobno > bedzie wysoki standard:) Jeśli ktoś lubi widok z okna na stację benzynową, to czemu nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEBA Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 12:40 FIRMA POWSTAŁA WG KRS W 2008 ROKU WIĘC DOŚĆ NIEDAWNO ZASADNICZO ZAJMUJĄ SIĘ BRANŻĄ MOTORYZACYJNĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciagniety Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.centertel.pl 27.12.10, 23:18 Niepolecam, sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: 160.83.30.* 27.07.09, 13:10 wstrzymali budowę - taki mocny to jest finansowo deweloper... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: 195.128.172.* 04.08.09, 09:45 nie tyle wstrzymali, co zszedł im z budowy Generalny Wykonawca, czyli Chemobudowa, bo im od miesięcy zalegali z płatnościami. Firma i sama budowa są na sprzedaż... tylko kto kupi takiego gniota :( żal ludzi którzy dali sę naciąć na te "apartamenty" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.09, 16:51 Ostatnio widzialem ze znow cos sie tam dzieje, chyba beda robic elewacje na zewnatrz! czyli chyba wszystko do przodu idzie, no chyba ze sie myle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grr Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.pnet.com.pl 24.08.09, 15:20 mylisz się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.09, 09:20 fajna budowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:39 hah :D a ja już mieszkanko mam zarezerwowane i możecie sobie zazdrościć. Deweloper nie został zmieniony , szkoda że wypowiadają się tu osoby które na budowach i inwestycjach się nie znają. Budowa nigdy nie została przerwana , firma jest wielka i zawsze dbała o interesy klientów bo posiadam także ślicznego Swifta z salonu Japan Motors . Widok na stację benzynową jest - owszem , z jednego mieszkania :] reszta ma widok na Wawel lub na Skałki. Naprawdę żałośni jesteście ludzie , ciekawe jaki Wy macie widok z okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: 195.128.172.* 27.09.09, 20:34 taaak, "sprzedaż" to całe 5 mieszkań (na 240 w molochu)w tym roku to i za klientów na forach musicie się podszywać - jak w sprzdaży pusto i nudno to trzeba się "wykazać że jednak coś się robi" ..... żałosne - a widok na Wawel to zaledwie z dwóch klatek i to tylko z wyższych (patrz najdroższych) pięter jest jako taki... i jakoś nikt go do tej pory nie kupił nawet z bonusem: "codzienny powiew chałasu i rześki smog z Kapelanki... bezcenne" Odpowiedz Link Zgłoś
biznesplan.info Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? 09.10.09, 09:19 ten "solidny" deweloper miał oddawać mieszkania w listopadze - tak mnie informowali na początku roku - teraz mówią o kwietniu 2010, "standard" też oszczędniejszy niż podawany - ciekawe co na to ludzie którzy kupili rok temu? do tego raz nazuwają się Metropolix później Megapolis - coś tu śmierdzi... a i ceny jak na kiepską lokalizację - w sumie jedynie na wynajem dla studentów - nadal "z kosmosu" - 7.000- 10.000/m - NA NIŻSZYCH PIĘTRACH przy ruchliwej ulicy, stacji benzynowej i przystanku atobusowym ich serwis "markowych" aut też godny pożałowania - firmowego forda już u nich nie serwisuję - termimy mają jak za komuny i jeszcze zapominają że się było zapisanym, jak Ci wstawią szybę to nagle elektryka dzień po serwisie nawala.... - ogólnie porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rak Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.cdma.centertel.pl 17.10.09, 00:14 Zamiast wypisywac takie prymitywne posty, powinni zatrudnić sobie jakiegoś fachowca od PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zig Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: 195.128.172.* 17.10.09, 13:56 może gdyby w tej firmie był ktoś myślący i gdyby ich było na to stać człowieku tam został tylko dział sprzedaży.... i głuche telefony... firma-widmo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JN Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.chello.pl 10.04.10, 00:27 Jeżeli widzicie tyle wad tej lokalizacji - zapraszam do Warszawy bądź każdego innego dużego miasta w Europie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NACIAGNIETY Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.centertel.pl 27.12.10, 23:20 zapros sam siebie, ta Kapelanka i inne lokalizacje tej firmy to PORAZKI sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.10, 18:09 Polacy tacy już są , tylko krytykować potrafią. Cieszy Was czyjaś porażka i to jest smutne. Wstyd mi , że pochodzę z kraju w którym gdy napisze się coś dobrego od razu węszony jest spisek. Plotki powstają właśnie w ten sposób jak na tym forum ! Nie wiem dużo o tym budynku , ale mieszkam naprzeciwko i widziałam , że nigdy nie stanęła budowa. Teraz już inwestycja gotowa - i gdzie te długi ? i gdzie odkupowanie nieruchomości o której pisaliście ? Mnie również nie stać na takie mieszkanie ale nie jestem tak zawistna jak niektórzy tu ! Pilnujcie własnego śmietnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.ghnet.pl 21.04.10, 23:55 Ja dużo się nie wypowiem ale podono pod budynkiem ma przechodzić droga (i jakąś "bramę" dzisiaj widziałem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakos Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: 94.254.180.* 22.04.10, 23:15 Przechodziłem tam dzisiaj i faktycznie chyba pod budynkiem jest przejazd. No i idą ostro z robotą, chyba będą już kończyć to. A co do budynku to jest niezły moloch, sprawia niezłę wrażenie jak się go mija... Odpowiedz Link Zgłoś
lomyz Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? 11.07.10, 17:47 ja dziękuje!! otworzysz balkon i słyszysz jakby ci tramwaj koło głowy przejechał (toteż od strony ulicy są najtańsze mieszkania). ale czemu nie ma cen na stronie dewelopera?? bo deweloperzy zachowują się jak handlarze na rynku!!!! - tak jak megapolis!!! wchodzi ktoś do sklepu nie widząc ceny na towarze.....?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Megapolis Kraków Kapelanka 6a- co sądzicie? IP: *.bor.abpl.pl 25.10.10, 17:29 POSŁUCHALI - akademik z "apartamentowca" robią - przy okazji - tanio to nie będzie - reklama o ofercie dla studentów na najdroższych portalach - a kto za nią płaci - KLIENT OCZYWIŚCIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś