Dodaj do ulubionych

Wieś droższa od stolicy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 14:34
www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: wkd <a href="http://www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf" target="_blank"> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.09, 14:34
      www.pruszkow.pl/pdf/album.pdf
      • werka1212 Re: <a href="<a href="http://www.pruszkow.pl/pdf/album" target 27.01.09, 20:37
        Nie widzialam zadnej oferty z tymi Kreczkami? Slyszeliscie cos?
        Buduja ogromne osiedle pod Warszawa a sie nie reklamuja? Patrzylam
        nawet na stronie JWC ale nie maja zadnej wzianki o tym osiedlu.
        Mozecie podeslac link do tych Kreczek?
        • rydzyk_fizyk Na razie schowali je w kapuście? 28.01.09, 10:41
          Ciekawe czy płachty się tam osiedlą?
          • Gość: do tych z Pruszkow Re: Na razie schowali je w kapuście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 23:33
            co ten Pruszkow tutaj robi? Urzad miasta sie wlaczyl w promocje? ale
            jako wies czy pod stolice chca sie podlaczyc?
          • Gość: mysliciel wszystko przez ten kryzys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 21:22
            banki maja klopot bo nie maja pieniedzy, deweloperzy maja klopot bo
            musza splacac zaciagniete kredyty wiec musza sprzedawac mieszkania,
            ludzie nie maja pieniedzy, nie moga dostac w banku kredytu. Ale
            jezeli nadarzy im sie okazja to ze skarpety sa w stanie wysuplac
            troche zlotowek. Dlatego tez kupuja jak jest taniej.
            • Gość: mm Buahahahaha. Kpina z czytelnikowl! IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 19:34
              Ten artykul to stek absurdow!
              "poświęcić dodatkowe kilkanaście minut na dojazd do pracy" - tak, to
              prawda, pod warunkiem, ze jestes posiadaczem helikoptera.

"osobom zmotoryzowanym dotarcie do zachodniej granicy Warszawy -
              poza godzinami szczytu - zajmuje ok. 15 minut" - a potem jeszcze
              godzina (w korkach).

"prestiżowe osiedla, gdzie mieszkają sami obcokrajowcy" - w Wolce
              Kosowskiej, Wietnamczycy; jak sa jakies inne to prosze o przyklad,

"na osiedlu Rajska Jabłoń w Jabłonnej (powiat legionowski)" - w
              szczycie potora godzny do miasta i potora sprowrotem. Sliczne
              szczere pole.

"Co przyszli mieszkańcy Dawid otrzymają w zamian? Przede wszystkim
              poczucie bezpieczeństwa, komfortu i ciszy" - jesli nie liczyc
              ladujacych samolotow od piatej rano do polnocy. Codziennie.
              Dodatkowo zachwalana w artykule(!) obwodnica zwiekszy ilosc
              zanieczyszczen i poziom halasu.

itd., itp.
    • czesiu71 Wieś droższa od stolicy 27.01.09, 15:21
      "Dla miłośników ciszy, na 12 hektarach powstaje nowe osiedle ok.
      dwustu domów jednorodzinnych o wysokim standardzie."
      Już słyszę tę ciszę...
      • Gość: Dcr Re: Wieś droższa od stolicy IP: 212.160.172.* 27.01.09, 17:02
        Typowy artykul na zamowienie, reklama od kilkudziesiecu developerow. Artykul ma
        pokazac ludziom jak juz jest tanio i na zadupiu mozna kupic mieszkanie za jedyne
        5 tys zl. Szalency.
        Za tyle powinny byc budynki w dobrych lokalizacjach, ze sprawnym transportem i
        dojazdem do miasta maks 40 min w szczycie.
        Teraz to sa jaja nie obnizki.
        • Gość: betoniarz Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 18:09
          ciekaw jestem kto twoim zdaniem zamowil i zaplacil za to? Nie znam
          firmy,ktora oplacila by za kilkadziesiat innych w tym i konkurencji
          material.Kazdy tekst reklamowy musi byc podpisany na gorze jako
          material reklamowy bo za to odprowadza sie specjalny podatek.Fiskus
          lepiej czuwa niz ty a nawet i najczujniejsi harcerze.Czuwaj
          • Gość: Reklamodawca Re: Wieś droższa od stolicy IP: 79.191.54.* 28.01.09, 09:09
            Mylisz się Betoniarzu, jako reklama oznaczane są teksty napisane (opracowane)
            przez reklamodawcę (developera) jeśli natomiast tekst napisze redaktor gazety na
            zamówienie developera to już nie ma obowiązku oznaczać go jako reklama. A co do
            tego kto tekst zamówił to chyba nie masz wątpliwości czytając??? ;)
            • Gość: to jest zmyla Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:39
              Bo deweloper nie pisze w ogloszeniu ze to jest osiedle w Kreczkach
              ale w Warszawie.Nazywa to tak. 10 minut od ulicy Lzaurowej. Na
              pierwszy rzut oka od razu widac ze to jeszcze jest Warszawa, a
              wiekszosc mysli ze to osiedle Lazurowa, ktore buduje zupelnie inna
              firma a ceny sa od 7,8 tys.
              Ciekawe dlaczego deweloper nie podaje prawdziwej nazwy osiedla? Hm..
            • Gość: as Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 10:41
              Hej reklamodawco. Przeczytaj jeszcze raz bo gdzie sie zapetliles. Z
              artykulu jasno wynika ze te niby tansze do niedawna inwestycje pod
              warszawa dzis sa juz duzo drozsze. Dla kazdej firmy jest to
              antyreklama wiec watpie aby ktokolwiek taka sobie zamowil. Przekaz
              jest jasny szukajcie w Warszawie bo jest taniej
              • Gość: mysliciel Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 21:26
                zadna gazeta nie pozwolilaby sobie na tekst zamowiony przez firme, a
                na pewno nie wyborcza, ktora stoi na strazy porzadku w tym kraju i
                ujawnia afere za afera. Nie wierzycie? Jedzcie do rekacji i
                powiedzcie ze macie worek z pieniedzmi wiec zamawiacie tekst o
                swojej firmie. Zobaczycie jak was pogonia
                • maniek_ok Re: Wieś droższa od stolicy 06.02.09, 13:35
                  Pogadaj o tym z panem Markiem W. Mysle ze wiele sie nauczysz.
                  • Gość: Albert Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.acn.waw.pl 07.02.09, 12:29
                    Co tam Marek Wielgo - najwieksze pierdy o rynku nieruchomości pisze
                    Babcia Sielanko z Rzeczpospolitej. U nas w firmie zrezygnowaliśmy z
                    prenumeratyRzepy po jej kompromitujacych artykułach o rynku
                    nieruchomości.
              • truejg Re: Wieś droższa od stolicy 02.02.09, 20:39
                Gość portalu: as napisał(a):

> Hej reklamodawco. Przeczytaj jeszcze raz bo gdzie sie zapetliles. Z
                > artykulu jasno wynika ze te niby tansze do niedawna inwestycje pod
                > warszawa dzis sa juz duzo drozsze.

No to mamy drugą Japonię :)
                • Gość: werka Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:12
                  druga Japonia miala byc w 88 roku, teraz mielismy miec druga
                  Irlandie ale jakos nie widze takiej wsi w naszym kraju bo na drugi
                  Dublin to lepiej nie ma co liczyc
        • Gość: Kaputnik mam zagadke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 23:32
          mieszkaniec miejscowosci Kaputy to... jak sadzicie?
          • Gość: aska Re: mam zagadke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:25
            mysle ze to bedzie Kapucian
          • Gość: Dexter Re: mam zagadke IP: *.wtt.altkom.pl 03.02.09, 15:39
            Kaputt

:-)
            • Gość: Kapucian Re: mam zagadke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:54
              on Kapucian, ona Kapucianka
              • Gość: markus Re: mam zagadke IP: *.superkabel.de 06.02.09, 13:18
                a za piec lat warszawiak
          • Gość: kapucyn Re: mam zagadke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:29
            Kapucyn. Przynajmniej dresy go nie napadną, bo to wstyd bić Kapucyna.
            • Gość: kapucyn2 Re: mam zagadke IP: 212.180.160.* 06.02.09, 16:41
              Ale potrzepać można!
      • Gość: adelajda Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:23
        czesiu, a ty miastowy jestes? W miescie tez na cisze mozna liczyc
        wystarczy wybrac mila zaciszna dzielnice. Warszawski Anin na
        przyklad goraco polecam
    • Gość: DOMEK Co oni robia z ta warszafka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.01.09, 11:21
      Bzdury i tyle, wciskaja ludziom glupote, ze mieszkania w wawce musza
      byc najdrozsze. Ludzie zarabiaja tam nadal 2-3 tys zl miesiecznie,
      tylko moze 1% ma ponad 30 tys miesiecznie.
      To sa bzdury, ja siedze w UK mam 3 tysie funtow co miesiac, kupilem
      dom za 150 tysiecy funtow 5 pokoi, z dala od zgielku, do pracy
      dojezdzam nowym scirroco. W Wawce to niezmowliwe i jeszcze ci
      pochmurni i pewni siebie warszawiacy.
      • Gość: DaBa5 Re: Co oni robia z ta warszafka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:14
        tak na marginesie, to wiesz, ilu jest rdzennych warszawiaków? reszta to przyjezdni, często ze wsi, lub małych miejscowości. Dorobią się trochę i to oni własnie strugają ważniaków, a potem plują na stolicę, która ich karmi...i to mnie "Starą, Rdzenną Warszawiankę"wkurza...
        • Gość: Luk Powtarzasz faramazony IP: 83.238.13.* 29.01.09, 08:07
          Jestem przyjezdnym jak wielu moich znajomych i nikt na Warszawę nie pluje.
          Czujemy się dobrze w tym mieście i chcemy by się rozwijało. BTW: Warszawa nie
          jest niczyją własnością, jest w Polsce/UE i każdy z Polski i UE może tu zamieszkać.
          • Gość: maksuel Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 12:23
            Bardzo prosto. Wystarczy spytać czy by wyjechała z Warszawy do
            innego miasta jakby miała zarabiać tyle samo lub w rodzinne strony.
            Odpowiedz jest prosta, że nie... Rodowita warszawianka bez
            problemów by uciekła z stolicy. Po za tym są wiele innych sposobów.
            • Gość: adi Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:05
              Bzdura ! Jestem Warszawiakiem przynajmniej sprzed powstania styczniowego. Miszkałem kilkanaście lat za granicą, zarabiałem mniej więcej tyle, co w Warszawie i każdego dnia tęskniłem za tym miastem.
              • Gość: mk Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 19:57
                Adi, drogi warszawiaku, gdzies ty sie uchowal, ze nie wiesz, ze
                warszawiak pisze sie mala litera?!!!! Nawet podstawowki nie
                ukonczyles?!
            • Gość: hella Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.icpnet.pl 06.02.09, 14:40
              coś chyba ciężkiego Ci na głowę spadło ;P
              obecne staram sie o pracę w stolycy, ale gdyby ktos z mojego miasta odpowiedział na moje cv, nawet proponując mniejszą kasę to bez zastanowienia rzuciłabym ofertę z wwa.
              • Gość: marcus2 Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:56
                Bo tam jest twoja historia. 90% ludzi mieszkających w Warszawie
                nienawidzi tego miasta - wolą pola, maki, żyto, przenicę i zapach
                wsi - bo tam jest ich historia. Pozostałe 10% kocha Stolicę - bo tu
                jest nasza historia.
                • Gość: Chłop z pod wawy Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.chello.pl 06.02.09, 19:42
                  Smród betonu wolisz i spalin no porostu zajebioza :D Ale wy durnie z różnych
                  części Piknego naszego kraju nie rozumiecie jednego! W Wawce zawsze znajdziesz
                  prace a w np. Lublinie jak stracisz to już raczej ciężko znaleźć inną . Dlatego
                  ludzie ni kuta nie chcą uciekać z Wawy nawet jak im więcej płacą. Ja jestem
                  warszawiakiem choć część rodzinki przyszła z pod warszawy na gruzy w 45 r. i
                  mimo to nie mam kompleksów. Teraz się wyprowadziłem na stare śmieci dziadków od
                  strony ojca tzn. pod Piaseczno i się nie zamienię na "apartament" na
                  marszałkowskiej.
                  • Gość: as Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:10
                    ale Piaseczno jest ok. Tylko zeby na miejscu praca byla, kilka firm
                    mialo swoje siedziby to i korkow by nie bylo i wiecej miasto by
                    zyskalo a tak sypialnia i tyle. W weekend super a w tygodniu
                    codziennie ta sama droga w korkach i nerwach, godziny w dojazdach
                • Gość: przyjezdny Re: Jak poznać przyjedzną do Warszawy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:08
                  Popatrz na Łódz kolego. Cala historia miasta to niszczejace mury,
                  zapasc. Inaczej bylo w dziewietnastym wieku gdy w miescie mieszkali
                  i pracowali Polacy i obcokrajowcy to miasto przyciagalo Europe i
                  kwitlo. Kiedy po wojnie wszyscy zaczeli przyjezdzac do Warszawy
                  stolica zyskala. Ile bylaby warta Warszawa bez przyjezdznych?
                  Popatrz na Kielce, Lublin czy Radom. Tam sami miejscowi sa, patrza
                  jak niszczeje ich historia
        • Gość: :))) Re: Co oni robia z ta warszafka IP: 94.75.67.* 06.02.09, 18:52
          Co to znaczy "rdzennych warszawiaków"? Chodzi ci o tubylców? Spotykamy
          ich na Pradze, zawsze z fioletowymi nosami, kiedy proponują popilnowanie
          samochodu za 2 złote. A z tym "pluciem na stolicę" to macie, wy
          "rdzenni" jakiś problem. Miasto jest brudne i brzydkie, ale każde
          stwierdzenie tego faktu owocuje jadowitym atakiem "rdzennych". A z tym
          "stolica, która ich karmi" to już pojechałaś. Przecież "rdzenni" właśnie
          stąd mają swoje zasiłki, że ktokolwiek tu przyjeżdża i pracuje! Bądź nam
          wdzięczna, bo jak wyjedziemy, to ci MOPS zlikwidują i samochody do
          popilnowania znikną, śmietniki
          opustoszeją...forum.gazeta.pl/i/16/forum/wyslijBtn.gif
      • Gość: adi Re: Co oni robia z ta warszafka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 15:02
        A łyżka mówi niemożliwe.

20% mieszkańców Wawy to Warszawiacy, reszta to takie ćwoki jak Ty, szpanujące swoimi śmierdzącymi złomami. Dobrze więc, że wieśniacy z powrotem przenoszą sie na wieś.

I do tego jeszcze te wynaturzenia dotyczące zarobków.Mój dziadek obiłby Cię laską i zawołał stujkowego !
        • Gość: Adela Re: Co oni robia z ta warszafka IP: 212.160.240.* 06.02.09, 12:42
          Światowcze, prawdziwy warszawiaku chcę być Twoją żona. Wszystkei na
          świecie marzą o prawdziwym warszawiaku z dziada pradziada.
        • Gość: stójkowy Re: Co oni robia z ta warszafka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:32
          > Mój dziadek obiłby Cię laską i zawołał stujkowego !

Chyba chodzi o "stulejkowego"? Współczuję.
      • Gość: . Re: Co oni robia z ta warszafka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 13:30
        Trafiłeś zapewne na tzw. "Zieloną Warszawę".
    • Gość: Kreczanin Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 22:55
      ja nawet kupilbym takie mieszkanie w Kreczkach ale jak by o mnie
      mowili koledzy i kolezanki w pracy (stacja tv). Przyjechal ten
      Kreczanin, Kreczkanin lub jak niektorzy celowali Kreczkowianin.
      Szkoda ze nie ten z Kreczek. O Kaputach nawet nie wspominalem. Sami
      pomyslcie dlaczego.
    • Gość: Mike'l Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 19:48
      Znowu wymyślają jakieś głupoty. Na pewno wyprowadzę się z Warszawy na wieś by
      mieszkać w bloku i to drożej niż w mieście...
      • Gość: wiesio Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 23:31
        chyba zle zrozumiales temat? Dochodzi do dziwnych sytuacji, ze wies
        zaczyna byc drozsza od miasta. Pamietam jak cena w warszawce byla
        ponad 10 tysiecy za metr a piec kilometrow poza miastem w malowniczo
        polozonej wsi moglem kupic dom ponizej 2 tys. zl za metr, plus
        dzalka do tego. I chetnych nie bylo wielu na takie domy. Teraz
        sytuacja rzeczywiscie stala sie niecodzinna, chetni zaczeli szukac
        mieszkan na wsiach a ze bylo ich wiecej tak mniemam to i cennik sie
        zmienil.
    • Gość: ciapek Kilkanaście minut na dojazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 08:36
      "Nie zależy im tak bardzo na czasie, dlatego też nie przeszkadza im to, że
      będą musiały poświęcić dodatkowe kilkanaście minut na dojazd do pracy." - tak
      to jest może w Europie Zach., gdzie jest normalna komunikacja miejska i
      podmiejska. U nas stawiam na +1 godzina na dojazd... lekko licząc...
      • Gość: Zenek Re: Kilkanaście minut na dojazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 10:55
        Piszą niedouczone niedojdy z GW o cenach wywoławczych, które nijak nie
        przekładają się na rzeczywiste transakcje. Transakcji po prosu nie ma, jak w tym
        dowcipie o z bacy co sprzedawał psa za milion.
        W Pruszkowie i okolicach sprzedający faktycznie winszują sobie ceny zupełnie z
        kosmosu, ale od 8 miesięcy null transakcji.
        Na dojazd z okolic Pruszkowa trzeba liczyć tak czy inaczej godzinę minimum w
        jedną stronę.
        • Gość: gosc_z_pruszkowa Re: Kilkanaście minut na dojazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:24
          Misiu, a kto ci kazal w Pruszkowie kupowac mieszkanie? Poza tym
          Pruszkow to miasto a nie wies, wiec zacznij czytac ksiazki, moze
          jakies artykuly ciekawe a nie tylko google. A jak juz mieszkasz w
          miescie na P. to sprobuj jezdzic skm-ka. Na dworcu centralnym
          bedziesz po 15 minutach.
          • Gość: Zenek Re: Kilkanaście minut na dojazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 08:09
            Misiu jak mieszkasz w budce dróżnika przy torach i pracujesz w kasie na dworcu
            W-wa Zachodnia to może w te 15 minut do roboty dojedziesz.
      • Gość: szefunio tylko kilkanaście minut na dojazd??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.09, 23:11
        To prawda, mieszkam w miejscowosci Mysiadlo, wies ale pod Warszawa,
        w zasadzie skreslona tabliczka z nazwa stolicy oznacza zmiane
        miejscowosci wiec tak jakby jeszcze Warszawa ale my wolimy swoja
        nazwe Mysiadlo. Do pracy jezdze na 12. Dojazd zajmuje mi ok. 10-15
        minut (Mokotow). Powrot wieczorem ok. 20-30 minut tyle samo co
        warszawiakom mieszkajacym na Pradze, nie mowiac juz o tych z
        Bialoleki. W takim razie zapytam w czym wies jest gorsza od jednej z
        dzielnic?
        • Gość: Posta Re: tylko kilkanaście minut na dojazd??? IP: 85.232.226.* 03.02.09, 11:14
          Oczywiście, że to artykuł na zamówienie. Ceny za Warszawą rosły bo
          popyt przerzucał się na tańsze nieruchomości. Marże w stolicy były
          zawsze dużo wyższe bo na gruncie budowało się wysokie bloki i teraz
          łatwiej jest tu schodzić z ceny niż na wsi, gdzie nie postawi się 10-
          14 piętrowych słupów. Poza tym na rynku zawsze jest jakaś inercja,
          nie wszyscy zauważają (może nie chcą, albo się łudzą że to
          chwilowe?) że ceny spadają. Firma zrobi to szybciej, bo w razie
          czego zrobi restrukturyzację, zaciągnie kredyt, odkuje się na innej
          inwestycji. A człowiek jak kupił głupio (czyli drogo) teraz będzie
          czekał aż wyjdzie na zero, co nastąpi niestety za baaaaaaardzo
          długo. Przyśpieszy decyzję tylko gdy bank przystawi mu nóż do
          gardła...
    • magdapaw4 Wieś droższa od stolicy 02.02.09, 18:19
      sprzedam działkę w samym centrum Ozarowa Maz. budowlana, uzbrojona. 1200 m
      • Gość: mandragora Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 11:18
        Wszystkie media ?
        Za ile ?
        • Gość: magdapaw4 Re: Wieś droższa od stolicy IP: 78.8.142.* 03.02.09, 12:25
          wszystkie media, dookoła pełna zabudowa. 500złm2
          • Gość: mandragora Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 18:08
            Czyli 600tys pln.
            A z jakiej wielkości domem ?
            • Gość: miastowy Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 21:53
              no i wies sie odezwala.
              • Gość: ze wsi Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:02
                Józefosław i tak stal sie najdrozszy, chce byc druga Magdalenka do
                czasu jak zjedzie sie pol stolicy to i nie bedzie mozna z tej
                malowniczej wsi wyjechac
        • Gość: MAP Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.knc.pl 06.02.09, 21:21
          A ja sprzedam 3000 m w gminie Nadarzyn, 29 km od Pałacu Kultury, dojazd
          Krakowską i Katowicką, fajna wieś, wszystkie media, własny strumyk, drzewka
          owocowe i drzewa na opał do kominka, droga asfaltowa, 500 m do lasu. Bajka! Na
          pierwszej połowie działki mieszkamy już 10 rok, mamy basen, w życiu nie
          wrócilibyśmy do W-wy. 110zł/m, nawet do stargowania
          • Gość: Adela Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 21:40
            Tylko podobno prądu w tym Nadzarzynie nie ma, bo linie przesyłowe mają za małą
            wydajność. Macie generator prądotwórczy, czy chodzicie spać z kurami ?
            • Gość: MAP Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.knc.pl 07.02.09, 23:31
              Bardzo śmieszne. To nie jest w miejscowości Nadarzyn, tylko w gminie Nadarzyn
              • Gość: Adela Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 23:53
                Czyli nawet nie Nadarzynie tylko w jakiejś zabitej dechami wiosce.
                Macie tam chociaż sklep, czy raz na tydzień handel obwoźny Żukiem podjeżdża ?
                Nie wspomnę już o szkole czy przedszkolu, bo tych na pewno nie ma.
                Trzeba mieć naprawdę spory tupet żeby wołać ponad 300tys za za kilka morgów na wsi.
                • Gość: MAP Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.knc.pl 07.02.09, 23:59
                  Przecież nikt Ci nie każe kupować, skoro Cię nie stać. Jakaś frustracja z Ciebie
                  wychodzi? Nie obrażaj ludzi, skoro nawet nie znasz okolicy
    • Gość: magdapaw4 Wieś droższa od stolicy IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.02.09, 22:19
      proponuje zorientować się w cenach działek budowlanych pod Warszawą. a dom jest
      z marzen, oczywiscie- własnych, według zleconego projektu:)pozdrawiam
      • Gość: Powracający Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 08:22
        Zamienię działkę 1200m na Manhattanie na podobnej wielkości działkę w Ożarowie.
        Różnicę w cenie wypłacę w dolarach
    • Gość: adi Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 14:51
      Dla miłośników życia w gettach. Nie rozumiem, jak można żyć w zamkniętym osiedlu.
      • Gość: tk Re: Wieś droższa od stolicy IP: 80.50.239.* 05.02.09, 17:12
        >z przyzwyczajenia
        >taka fama poszla ze bezpieczniej
        a tak serio to nie wiem... od lat tak mieszkam
        i jakos mi to nie przeszkadza, teraz kupuje kolejne mieszkanie
        i tez na osiedlu zamknietym... moze dlatego, ze ladnie takie
        wygladaja, albo dlatego, ze na bialolece sa praktycznie same takie.
        wiele lat tamu mnie to zauroczylo:) do porownania niemieckie osiedle z "plotem"
        jest tylko jedno.
        • carlos678 to ile kosztuje mieszkanie w Pruszkowie ? 05.02.09, 18:17
          dla tych co chcą w 15" do centrum Warszawy.
          • Gość: kaczorek Re: to ile kosztuje mieszkanie w Pruszkowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:36
            mieszkania kosztuja tyle ile za nie jestes gotowy zaplacic. Od 4 do
            6 tysiecy sa najdrozsze. W Piastowie sa tansze mieszkanka.
            • Gość: Gąsiorek Re: to ile kosztuje mieszkanie w Pruszkowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 00:48
              A gdzie ty widziałeś te mieszkania po 4tys w Pruszkowie kaczorku ?
              Miejscowi defeloperzy wolają od 4999zl/m2 (Ogrody Piasta - totalne zadupie) do
              7651zł/m2( osiedle Przy Pałacu - niby za trochę wyższy standard) czyli w wielu
              przypadkach więcej lub tyle samo co w całkiem dobrych miejscówkach w Warszawie.
              Po prosu paranoja
              • Gość: kaczorek Re: to ile kosztuje mieszkanie w Pruszkowie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:13
                Stare budownictwo, troche do remontu ale w centrum miasta
    • Gość: andy Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: 62.154.222.* 06.02.09, 14:15
      Ta sytuacja nie zmienia sie od wielu lat. Dlatego nie rozumiem,
      czemu autor artykulu dopiero teraz odkryl ten temat.
      Wies byla jest bedzie drozsza niz nasza historyczna stolica...
      • Gość: w Re: Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:31
        Historyczne to były Giecz/Poznań/Gniezno. Kraków był "pomiędzy", w sam raz na
        Średniowiecze (pl.wikipedia.org/wiki/Stolica_Polski). Tam też pozostała
        jego stołeczność.
        • Gość: AutorA Re: Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: *.chello.pl 06.02.09, 15:04
          Najbardziej zabawny jest opis cichego, sielskiego osiedla i dodatkowa "reklama"
          że za kilka lat w pobliżu będzie obwodnica Warszawy.
          :))
          Ktoś chyba przedobrzył hi, hi ,hi...
          • Gość: w Re: Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:22
            Jest multum gładkich słówek marketingowych z drugim dnem.
            "Ciche i spokojne" należy czytać jako "położone na za***iu".
          • Gość: z bankowych Re: Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:20
            gdyby nie ta obwodnica to nikt nie budowalby tam mieszkan. To po
            pierwsze. Po drugie ta obwodnica ma przyblizyc mieszkancow do
            Warszawy. dodatkowo inwestor na swojej stronie pokazuje nawet ulice
            Pulawska bis, ktorej takze jeszcze nie ma. Ale cennik wyzszy juz jest
        • Gość: nauczyciel Re: Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:18
          historyczne to bylo miasto Kalisz, pisane Calisia. Poznan, Gniezno
          jest tak samo stare jak Kolobrzeg czy Glogow ot zes historie w
          googlach poznajesz
      • Gość: cennik Re: Warszawa jest po prostu drozsza niz Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:16
        zmienia sie zmienia, od wielu lat to Konstancin byl drozszy od
        Warszawy i bogaci ludzie tam mieszkali ale Konstancin to miasto.
        Wies nie byla drozsza, no moze niektore domy w Magdalence, a teraz
        to juz cale wsie i to mieszkania w blokach sa drozsze niz stolica.
        Widziales kiedys bloki we wsi? Tylko ladne osiedla domow
        jednorodzinnych. Duzy dom wart jest swoich pieniedzy ale zeby cala
        wies byla drozsza to nowosc niesamowita
    • Gość: romaga Wieś droższa od stolicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:15
      Większych bredni dawno nie czytałem.
      Jak ktoś się lubi relaksować w samochodzie i korkach, to tak. Innym szybko się
      znudzi ta "cisza i spokój". Takie osiedla nigdy nie zaoferują infrastruktury
      zbliżonej do dużego miasta. A poza tym ta infrastruktura musi być sfinansowana
      przez mieszkańców. W W-wie robi to za nas miasto. Żeby funkcjonować, trzeba mieć
      ze dwa samochody na rodzinę. I na koniec - wmawianie ludziom, że takie
      mieszkania mogą być droższe od W-wy to szczyt tupetu. Powinny być o 1/3 tańsze.
    • a0a0a0 Wieś droższa od stolicy 06.02.09, 15:32
      Zwykle napedzanie. Po prostu domy i ziemia to kolejna banka do przebicia po bance mieszkaniowej. Pozniej sie zaczela i pozniej peknie ale po tym jak rosly ceny ziemi widac ze z wiekszym hukiem
    • Gość: Leech "W prestiżowym, trzypiętrowym budynku Perła IP: *.aster.pl 06.02.09, 16:16
      Międzylesia". Lubię Wawer, ale z tym prestiżem to pojechali...

• Gość: malpiarnia najdrozszy w Polsce to jest Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 16:23
        niby miasto a troche wies
        pare dni temu agencja nieruchomosci wystawila dom do remontu z lat
        50! = a co to znaczy kazdy wie ( nie jest to kamienica tylko rudera)
        za uwaga! 15 000zl za m2 100m2 1,5 mln zl.
        dom w sumie do wyburzenia
        to sie nazywa cimnota w miescie
    • sselrats Wieś droższa od stolicy 06.02.09, 16:39
      Wies jest drozsza od stolicy bo tam jest swieze powietrze. A
      dlaczego na wsi jest swieze powietrze? Bo na wsi nie otwieraja okien.
    • Gość: hehe Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 16:48
      hehe dobre przecież na wsi obowiązuje inna waluta "jajka" <lol2>
    • Gość: aa Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 16:50
      Ah kolejne wróżby na chybił trafił
    • carlos678 Wcześniej było odwrotnie 06.02.09, 16:54
      Zdecydowaliśmy się 2 lata temu na zamieszkanie 50 km od Warszawy.
      Praca w mieście a zycie na wsi. Zobaczymy co życie przyniesie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25&w=34824334
      • Gość: lesznowolanin Re: Wcześniej było odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:34
        jeszcze do niedawna mieszkanie na wsi mozna bylo kupic za polowe
        dzisiejszej kwoty, taki domek w Lesznowoli do remontu znajomy kupil
        za 80 tys. zl. a dzis cala Lesznowola sie zabudowuje a ceny wziete z
        kosmosu
      • Gość: aska Re: Wcześniej było odwrotnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:36
        jeszcze do niedawna mieszkanie na wsi mozna bylo kupic za polowe
        dzisiejszej kwoty, taki domek w Lesznowoli do remontu znajomy kupil
        za 80 tys. zl. a dzis cala Lesznowola sie zabudowuje a ceny wziete z
        kosmosu

my placilismy za dom 120 tysiecy i wowczas mowiono ze to bardzo duzo
        ale to bylo dwa lata temu
    • przyladek.dobrej.nadziei Takie cuda są możliwe tylko w Polsce 06.02.09, 18:34
      Widziałem ogłoszenia, zamienię działkę w Bieszczadach na mieszkanie w
      Warszawie, a w Bieszczadach trawsko po same ... i chwasty. Zero cywilizacji.
    • Gość: from wieś Nie wiedziałem ,że wszystko poza W-wą to wieś ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 18:52
      Tylko ,że Warszawa jest brzydka ,nie ma obwodnicy ,porządnego
      lotniska i styczności z autostradą ,a większość Warszawiaków pracuje
      w niewoli dla zachodnich koncernów .
    • Gość: Chłop z pod wawy Zrozumiecie ile jest tak naprawde warta ziemia :D IP: *.chello.pl 06.02.09, 19:24
      Tu nie chodzi o mieszkania czy domy bo one powstają je się wyburza powstają nowe
      itd., ale ziemi nie przybędzie. Wierzcie w lokaty bankowe złoto czy antyki :D
    • Gość: domin Wieś droższa od stolicy IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 20:09
      "Co przyszli mieszkańcy Dawid otrzymają w zamian? Przede wszystkim poczucie
      bezpieczeństwa, komfortu i ciszy."
      A samoloty lądujące na Okęciu??
      • Gość: pilot Re: Wieś droższa od stolicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:01
        Glosno jest w Piasecznie i warszawskich Pyrach, w Dawidach nie
        slychac samolotow jak jest dobra pogoda widac jak schodza do
        ladowania ale to za wysoki pulap jeszcze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka