Gość: dzsqsq IP: *.dsl.club-internet.fr 01.05.09, 20:24 polska jest sprzedana !!!obcokrajowcy nimecy wykupia polke !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miliarder Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 01.05.09, 21:42 najpierw sprzedano gospodarke, teraz sprzeda sie ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 16:26 Zeby ktos kupil, ktos musi sprzedac. A przymusu sprzedazy na razie nie ma. Wiec wrzuc na luz... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Nędzarze polscy też mogą kupić w Niemczech... 02.05.09, 18:29 tylko, że ich na to nie stać. (Oczywiście, są wyjątki, jak wszędzie.) Przez kilkadziesiąt lat Niemcy zarabiali wielokrotnie więcej niż Polacy... a do dziś nie otworzyli swojego "rynku pracy" dla nielubianych Polaków. (choć wcześniejsze zobowiązania wskazywały na to, że po siedmiu latach od zezwolenia Polakom na pracę w Niemczech, będą Niemcy mieli prawo kupować ziemię w Polsce). Nielubienie Polaków jakoś bardzo im odpowiada w tym, żeby uzyskiwać wielką wyższość w sile nabywczej i związaną z tym zdolnością ustawiania sobie innych. Ci, którzy zachwalają powstanie "Unii Europejskiej" niech się lepiej zastanowią, jak dalece pozwoli ona Niemcom na załatwianie swoich spraw na obszarze obecnej Polski. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Sci-Fi 02.05.09, 19:04 Juz widze te watahy Niemcow chcacych osiedlac sie w Polsce. Po co meczyc sie w Dusseldorfie czy Hamburgu jak mozna zyc jak w raju w Gdansku czy Lublinie! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent Sci-Fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 19:17 Ja bym im pozwolił W Berlinie i w Hamburgu co rano budzą ich wzywania muezinów. Nic dziwnego, że szukają schronienia w Hajnówce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz 1:0 dla Polski IP: *.pools.arcor-ip.net 02.05.09, 19:26 Nie ma co sie bac. Ja kupilem ostatnio dom i ziemie w niemczech wiec jest 1:0 dla polski. Jak pomozecie to predzej wykupimy niemcy niz oni nas. Do boju Polsko Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do... 02.05.09, 16:06 Ale też obywatele polscy moga kupowac domy w innych krajach UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 16:07 Już teraz wiadomo po co kryzys i spadek cen nieruchomości!! Wykupią nas za bezcen!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 16:10 Raczej nieruchomości wzrosły ostatnio o 200% więc nie rozumiem o czym mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Polacy mogą kupować za granicą bez przeszkód 02.05.09, 17:55 Polacy mogą kupować za granicą bez przeszkód. Z resztą po jakiego diabła ktoś miałby przepłacać za dom w Polsce, skoro za podobne pieniądze może dostać dom w podobnej lokalizacji w Niemczech? Inwestować w Polsce, po to, żeby drżąc czekać na jaki głupi pomysł wpadnie jutro rząd albo parlament? Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 16:21 W takim razie sprzedane są również Niemcy, Francja Włochy, Hiszpania, Holandia, gdzie Polacy oraz cała reszta europejczyków z krajów EU mogą bez ograniczeń kupować mieszkania i domy. Jakoś nie sądzę żeby znalazło się wielu chętnych do zamieszkania w naszym ksenofobicznym społeczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 17:24 Polacy są ksenofobami? Śmiechu warte. A Niemcy pewnie sa tolerancyjni..już nie raz pokazali Europie swoją "tolerancję". Rasiści i naziści, tylko Polakom się wciska kit że oni są ksenofobami. Ale trzeba wiedzieć jak się odgryźć, a nie dać sobą pomiatać. Zresztą mi to wali? Im mnie syfu etnicznego tym lepiej dla kraju:) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewucki Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 19:19 piotrek_meteorolog napisał: > Polacy są ksenofobami? Śmiechu warte. niestety sa! > Zresztą mi to wali? Im mnie syfu etnicznego tym lepiej dla > kraju:) no tak. czyzby nastepne wypedzenia dokonane przez Polakow?! ps: i nie zapominaj, ze "ziemie odzyskane" to tylko polska nacjonalistyczna propaganda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: url Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.merinet.pl 02.05.09, 22:22 a ty nie zapominaj, że Kopernik też była kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yolande Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 03.05.09, 10:09 a propos kobiet do 1958 roku kobieta - mieszkanka RFN - czyli tej demokratycznej i lepszej czesci Niemiec porzebowala pismena zgode meza by robic prawo jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.dslextreme.com 03.05.09, 05:19 Naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.cust.tele2.se 02.05.09, 17:41 Polacy nie maja tyle kasy aby wykupic inne panstwa. Niemcy kupia Mazury i ziemie zachodnie i za 100 lat te tereny wroca do Niemiec. Niemcy maja mnostwo nieruchomosci w Hiszpani (Majorka, Kanary) ale traktuja to jako domy na wakacje. Na Mazurach beda na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.adsl.alicedsl.de 03.05.09, 00:48 Niemcy mieszkali na mazurach bo to byl ich kraj. Przez nich zbudowany. Zabrali go prusakom, a my im. Sprawiedliwosci w tym nie ma. A teraz raczej sie na mazurach nie beda osiedlac bo nic tam nie ma. Kupia drugi domek nad jeziorem i tyle. Uwierzcie, ze we wschodnich niemczech mozna kupic taniej dom niz w wielkopolsce wiec po co sie pchac tak daleko?? Niemcy nie wykupia POLSKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.dslextreme.com 03.05.09, 05:22 Nie przetłumaczysz tego tłukom. Prawacka propaganda strachu musi działać na tych mniej inteligentnych. Wszyscy są przeciwko Polsce, Chrystusowi narodów, ROFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jukiejczyk Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.mia.three.co.uk 02.05.09, 20:11 a tam od razu kupowac, elunia to za friko daje domy, mi dala ... :) a polaczki przezywaja ze ktos kupi w tej zasranej dziurze nieruchomosc po cenach zblizonych do tutejszych... jak sie na to popatrzy z boku to smiech bieze :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do.. IP: 58.64.60.* 02.05.09, 16:24 I bardzo dobrze. Takie głupki co myśla, że Polska została sprzedana i tak tych mieszkan nie kupia, nie mam pojecia czym sie wiec martwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marucha_RK Jacy "obywatele UE"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 17:51 Jeszcze nie, choć po przyjęciu tego przeklętego traktatu, każdy czy chce czy nie chce, zostanie obdarowany "obywatelstwem unijnym". Na razie mamy, Bogu dzięki, obywateli Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii, itd. Ogólnie obywateli państw wchodzących w skład Wspólnot Europejskich. I nic ponadto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldBruno Re: Jacy "obywatele Polski"??? IP: *.aster.pl 02.05.09, 19:20 A obywatele Klewek, to nie mogą żyć i pracować tylko dla Klewek? A obywatele Wąchocka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marucha_RK Walisz głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 06:45 Aż łeb boli. Od kiedy to obywatelstwo ma coś wspólnego z miejscowością, w której mieszkasz? Obywatelstwo to "szczebel państwowy", a nie zadupie, z ktorego do mnie piszesz. Tak marnie was teraz uczą w szkole pożytecznych idiotów? Odpowiedz Link Zgłoś
mazda25 Re: Walisz głupoty 03.05.09, 09:46 Bardzo sie ciesze,ze w koncu ta decyzja zrownala nas z reszta mieszkancow Europy.Mieszkam w Niemczech i nikogo tu nie dziwi,ze ludzie kupuja sobie mieszkania czy domy na calym swiecie,poprostu tam gdzie im sie podoba.Od dawna mam domek letniskowy w Holandii i nikomu to nie przeszkadza.Holandia taka malutka,a nie boi sie,ze Niemcy ja wykupia,tak jak to sie ciagla slyszy w Polsce.Troche obycokrajowcow Polsce dobrze zrobi,a moze i sasiedzi czegos sie od nich naucza!Bo mimo calego tego europejskiego zadecia ciagle jeszcze jestesmy zasciankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:13 Jeśli to samo wolno Polakom w innych krajach UE, to nie widzę problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryjota cudzoziemcy kupczą polską ziemią :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:52 widziałem dzisiaj w hipermarkiecie jednej z zachodnich sieci, jak frymarczono polską ziemią w sklepie ogrodniczym! Sprzedawano ją za grosze! Wstyd! Hańba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do.. IP: 92.24.77.* 03.05.09, 01:09 Slyszycie to tupanie? Biegna z zagranicy kupowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek-US kupilem dom na Florydzie IP: *.dyn.optonline.net 03.05.09, 03:37 wlasnie kupilem dom na Florydzie za 60 tys dolarow- 200 tysiecy zlotych.czy myslicie, ze bede probowal go zamienic na podobny 3 razy drozszy w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco polo Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do.. IP: *.centertel.pl 03.05.09, 08:13 o co to całe halo? Mam domek letniskowy na Mazurach, sąsiedzi to m.in. 2 małżeństwa Niemców i jedno Szwedów. Zauważyłem, że oni bardziej dbają o polską ziemię niż ta hołota przesiedlona na Mazury po wojnie, która wywozi śmieci do lasu, notorycznie włamuje się do domów letniskowych i tylko kombinuje jak tu zgarnąc trochę kasy nie pracując uczciwie. O tym żeby koło domu popracować, naprawić plot, pomalować elewację czy uporządkować podwórze jakoś nie myślą.... Ale o radiu z mojego auta jak najbardziej (2 włamania w 4 lata....). Tak więc jak dla mnie to sporą cześć kresowiaków, któryh los rzucił na Mazury można spokojnie wysiedlić z powotem w ich rodzinne strony, bo tylko szkodzą tej pięknej ziemii. Może po prostu to za wysokoa kultura na ich progi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.09, 10:31 Pod warunkiem, że Polacy będą ją chcieli sprzedać. Nie wierzysz w patriotyzm Polaków? :P Odpowiedz Link Zgłoś