Dodaj do ulubionych

Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do...

IP: *.dsl.club-internet.fr 01.05.09, 20:24
polska jest sprzedana !!!obcokrajowcy nimecy wykupia polke !!
Obserwuj wątek
    • miliarder Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 01.05.09, 21:42
      najpierw sprzedano gospodarke,
      teraz sprzeda sie ziemię.
      • funia81 Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 16:26
        Zeby ktos kupil, ktos musi sprzedac. A przymusu sprzedazy na razie nie ma. Wiec
        wrzuc na luz...
        • robertw18 Nędzarze polscy też mogą kupić w Niemczech... 02.05.09, 18:29
          tylko, że ich na to nie stać. (Oczywiście, są wyjątki, jak wszędzie.)
          Przez kilkadziesiąt lat Niemcy zarabiali wielokrotnie więcej niż Polacy... a do dziś nie otworzyli swojego "rynku pracy" dla nielubianych Polaków. (choć wcześniejsze zobowiązania wskazywały na to, że po siedmiu latach od zezwolenia Polakom na pracę w Niemczech, będą Niemcy mieli prawo kupować ziemię w Polsce).
          Nielubienie Polaków jakoś bardzo im odpowiada w tym, żeby uzyskiwać wielką wyższość w sile nabywczej i związaną z tym zdolnością ustawiania sobie innych.
          Ci, którzy zachwalają powstanie "Unii Europejskiej" niech się lepiej zastanowią, jak dalece pozwoli ona Niemcom na załatwianie swoich spraw na obszarze obecnej Polski.
          Pozdr.
          • xs550 Sci-Fi 02.05.09, 19:04
            Juz widze te watahy Niemcow chcacych osiedlac sie w Polsce. Po co meczyc sie w Dusseldorfie czy Hamburgu jak mozna zyc jak w raju w Gdansku czy Lublinie! ;)
            • Gość: Prudent Sci-Fi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 19:17
              Ja bym im pozwolił

W Berlinie i w Hamburgu co rano budzą ich wzywania muezinów.

Nic dziwnego, że szukają schronienia w Hajnówce
              • Gość: Lukasz 1:0 dla Polski IP: *.pools.arcor-ip.net 02.05.09, 19:26
                Nie ma co sie bac. Ja kupilem ostatnio dom i ziemie w niemczech wiec jest 1:0
                dla polski. Jak pomozecie to predzej wykupimy niemcy niz oni nas. Do boju Polsko
      • Gość: puch4cz ROFL IP: *.dslextreme.com 03.05.09, 05:16
        NIEMCY NAS KUPIOM!!!!
    • sceptyk31 Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do... 02.05.09, 16:06
      Ale też obywatele polscy moga kupowac domy w innych krajach UE.
    • Gość: marek Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 16:07
      Już teraz wiadomo po co kryzys i spadek cen nieruchomości!! Wykupią nas za
      bezcen!!!!!
      • megasceptyk Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 16:10
        Raczej nieruchomości wzrosły ostatnio o 200%
        więc nie rozumiem o czym mówisz?
      • em_obywatel Polacy mogą kupować za granicą bez przeszkód 02.05.09, 17:55
        Polacy mogą kupować za granicą bez przeszkód. Z resztą po jakiego diabła ktoś
        miałby przepłacać za dom w Polsce, skoro za podobne pieniądze może dostać dom w
        podobnej lokalizacji w Niemczech? Inwestować w Polsce, po to, żeby drżąc czekać
        na jaki głupi pomysł wpadnie jutro rząd albo parlament?
    • ludendorf Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 16:21
      W takim razie sprzedane są również Niemcy, Francja Włochy, Hiszpania, Holandia,
      gdzie Polacy oraz cała reszta europejczyków z krajów EU mogą bez ograniczeń
      kupować mieszkania i domy. Jakoś nie sądzę żeby znalazło się wielu chętnych do
      zamieszkania w naszym ksenofobicznym społeczeństwie
      • piotrek_meteorolog Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 17:24
        Polacy są ksenofobami? Śmiechu warte. A Niemcy pewnie sa
        tolerancyjni..już nie raz pokazali Europie swoją "tolerancję".
        Rasiści i naziści, tylko Polakom się wciska kit że oni są
        ksenofobami. Ale trzeba wiedzieć jak się odgryźć, a nie dać sobą
        pomiatać. Zresztą mi to wali? Im mnie syfu etnicznego tym lepiej dla
        kraju:)
        • rzewucki Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce 02.05.09, 19:19
          piotrek_meteorolog napisał:

> Polacy są ksenofobami? Śmiechu warte.
          niestety sa!

> Zresztą mi to wali? Im mnie syfu etnicznego tym lepiej dla
          > kraju:)
          no tak. czyzby nastepne wypedzenia dokonane przez Polakow?!

ps:
          i nie zapominaj, ze "ziemie odzyskane" to tylko polska
          nacjonalistyczna propaganda!
          • Gość: url Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.merinet.pl 02.05.09, 22:22
            a ty nie zapominaj, że Kopernik też była kobietą
            • Gość: Yolande Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.pools.arcor-ip.net 03.05.09, 10:09
              a propos kobiet

do 1958 roku kobieta - mieszkanka RFN - czyli tej demokratycznej i lepszej
              czesci Niemiec porzebowala pismena zgode meza by robic prawo jazdy

• Gość: puch4cz Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.dslextreme.com 03.05.09, 05:19
          Naprawdę jesteś taki głupi czy tylko udajesz?
      • Gość: Lechu Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.cust.tele2.se 02.05.09, 17:41
        Polacy nie maja tyle kasy aby wykupic inne panstwa.
        Niemcy kupia Mazury i ziemie zachodnie i za 100 lat te tereny wroca
        do Niemiec. Niemcy maja mnostwo nieruchomosci w Hiszpani (Majorka,
        Kanary) ale traktuja to jako domy na wakacje. Na Mazurach beda na
        swoim.
        • Gość: ww Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.adsl.alicedsl.de 03.05.09, 00:48
          Niemcy mieszkali na mazurach bo to byl ich kraj. Przez nich zbudowany. Zabrali
          go prusakom, a my im. Sprawiedliwosci w tym nie ma.

A teraz raczej sie na mazurach nie beda osiedlac bo nic tam nie ma. Kupia drugi
          domek nad jeziorem i tyle. Uwierzcie, ze we wschodnich niemczech mozna kupic
          taniej dom niz w wielkopolsce wiec po co sie pchac tak daleko??

Niemcy nie wykupia POLSKI!!!
          • Gość: puch4cz Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.dslextreme.com 03.05.09, 05:22
            Nie przetłumaczysz tego tłukom. Prawacka propaganda strachu musi działać na tych
            mniej inteligentnych. Wszyscy są przeciwko Polsce, Chrystusowi narodów, ROFL!
      • Gość: jukiejczyk Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.mia.three.co.uk 02.05.09, 20:11
        a tam od razu kupowac, elunia to za friko daje domy, mi dala ... :)
        a polaczki przezywaja ze ktos kupi w tej zasranej dziurze nieruchomosc po
        cenach zblizonych do tutejszych... jak sie na to popatrzy z boku to smiech bieze
        :))))
    • Gość: Tomasz Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do.. IP: 58.64.60.* 02.05.09, 16:24
      I bardzo dobrze. Takie głupki co myśla, że Polska została sprzedana i tak tych
      mieszkan nie kupia, nie mam pojecia czym sie wiec martwia.
    • Gość: Marucha_RK Jacy "obywatele UE"??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 17:51
      Jeszcze nie, choć po przyjęciu tego przeklętego traktatu, każdy czy
      chce czy nie chce, zostanie obdarowany "obywatelstwem unijnym".

Na razie mamy, Bogu dzięki, obywateli Niemiec, Francji, Wielkiej
      Brytanii, itd. Ogólnie obywateli państw wchodzących w skład Wspólnot
      Europejskich. I nic ponadto!
      • Gość: OldBruno Re: Jacy "obywatele Polski"??? IP: *.aster.pl 02.05.09, 19:20
        A obywatele Klewek, to nie mogą żyć i pracować tylko dla Klewek? A obywatele Wąchocka?
        • Gość: Marucha_RK Walisz głupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 06:45
          Aż łeb boli. Od kiedy to obywatelstwo ma coś wspólnego z
          miejscowością, w której mieszkasz? Obywatelstwo to "szczebel
          państwowy", a nie zadupie, z ktorego do mnie piszesz.
          Tak marnie was teraz uczą w szkole pożytecznych idiotów?
          • mazda25 Re: Walisz głupoty 03.05.09, 09:46
            Bardzo sie ciesze,ze w koncu ta decyzja zrownala nas z reszta
            mieszkancow Europy.Mieszkam w Niemczech i nikogo tu nie dziwi,ze
            ludzie kupuja sobie mieszkania czy domy na calym swiecie,poprostu
            tam gdzie im sie podoba.Od dawna mam domek letniskowy w Holandii i
            nikomu to nie przeszkadza.Holandia taka malutka,a nie boi sie,ze
            Niemcy ja wykupia,tak jak to sie ciagla slyszy w Polsce.Troche
            obycokrajowcow Polsce dobrze zrobi,a moze i sasiedzi czegos sie od
            nich naucza!Bo mimo calego tego europejskiego zadecia ciagle jeszcze
            jestesmy zasciankiem.
    • Gość: Mirko Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:13
      Jeśli to samo wolno Polakom w innych krajach UE, to nie widzę
      problemu.
    • Gość: patryjota cudzoziemcy kupczą polską ziemią :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 21:52
      widziałem dzisiaj w hipermarkiecie jednej z zachodnich sieci, jak
      frymarczono polską ziemią w sklepie ogrodniczym! Sprzedawano ją za
      grosze! Wstyd! Hańba!
    • Gość: wujek Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do.. IP: 92.24.77.* 03.05.09, 01:09
      Slyszycie to tupanie? Biegna z zagranicy kupowac!
    • Gość: Jacek-US kupilem dom na Florydzie IP: *.dyn.optonline.net 03.05.09, 03:37
      wlasnie kupilem dom na Florydzie za 60 tys dolarow- 200 tysiecy
      zlotych.czy myslicie, ze bede probowal go zamienic na podobny 3 razy
      drozszy w Polsce???
    • Gość: marco polo Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce do.. IP: *.centertel.pl 03.05.09, 08:13
      o co to całe halo? Mam domek letniskowy na Mazurach, sąsiedzi to
      m.in. 2 małżeństwa Niemców i jedno Szwedów. Zauważyłem, że oni
      bardziej dbają o polską ziemię niż ta hołota przesiedlona na Mazury
      po wojnie, która wywozi śmieci do lasu, notorycznie włamuje się do
      domów letniskowych i tylko kombinuje jak tu zgarnąc trochę kasy nie
      pracując uczciwie. O tym żeby koło domu popracować, naprawić plot,
      pomalować elewację czy uporządkować podwórze jakoś nie myślą.... Ale
      o radiu z mojego auta jak najbardziej (2 włamania w 4 lata....). Tak
      więc jak dla mnie to sporą cześć kresowiaków, któryh los rzucił na
      Mazury można spokojnie wysiedlić z powotem w ich rodzinne strony, bo
      tylko szkodzą tej pięknej ziemii. Może po prostu to za wysokoa
      kultura na ich progi?
    • Gość: Glonojad Re: Od 1 maja obywatele UE mogą kupować w Polsce IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.09, 10:31
      Pod warunkiem, że Polacy będą ją chcieli sprzedać. Nie wierzysz w patriotyzm
      Polaków? :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka