Gość: wercia IP: *.telenor.pl / *.telenor.pl 07.01.04, 11:19 Proponuję stworzyć listę najlepszych kobiecych płytjednocześnie z niesamowitym klimatem. Moje propozycje to: 1.Erykah Badu 2.Diana Krall 3.Alicia Keys Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ihopeyouwilllikeme Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 11:21 Gość portalu: wercia napisał(a): > Proponuję stworzyć listę najlepszych kobiecych płytjednocześnie z > niesamowitym klimatem. Moje propozycje to: > 1.Erykah Badu > 2.Diana Krall > 3.Alicia Keys To są tytuły płyt ? Mam inne informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
westpoint Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 11:27 Mnie podoba się wokal wokalistki Lamb, Elizabeth Fraser i Mylenii Farmer (nazw płyt nie znam) Odpowiedz Link Zgłoś
julienne Re: nastrojowe kobiece wokale 11.01.04, 13:36 podpisuję się dwiema rękami, choć Elizabet u mnie jest zdecydowanie na pierwszym miejscu!!! Dodam też Sinead O'Connor i Kate Bush Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 11:28 Wokalistka Portishead (nie wiem jak się nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 11:33 Mi się ostatnio podoba Axelle Red, belgijska wokalistka. Bardzo przyjemny pop, może nie nastrojowy, ale fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qbek Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.udn.pl 11.01.04, 20:28 Beth Gibbons Odpowiedz Link Zgłoś
agata_edziecko Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 12:27 Ja lubię wokal Sky z Morcheeby. Dopiero parę miesięcy temu dotarła do mnie płyta Charango i jestem wciąż pod urokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 12:29 agata_edziecko napisała: > jestem wciąż pod urokiem. Tak to jest, jak jakiś wykonawca rzuci na nas urok ) Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: Bonnie Tyler "Best Of" - robi wrażenie 07.01.04, 15:40 vulture napisał: > Bonnie Tyler "Best Of" - robi wrażenie Tak, odpychające Odpowiedz Link Zgłoś
daruma666 Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 15:38 Sade...Sheryl Crow w balladach....Sarah Mclachlan Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 15:42 Katarzyna (Bush) i Elzbieta (Fitzgerald) - End of a century is nothing special... nothiiiiiiiing speeeeeeeciaaaaaaaaaaaaal..... Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 16:04 Jill Scott Tori Amos Sade Angie Stone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: nastrojowe kobiece wokale IP: 213.17.133.* 07.01.04, 16:51 W kategorii nastrojowych wygrywa u mnie Tori Amos i Bjork, ale chyba wolę kobiece wokale, przepraszam za słowo, "rozdarte" - Ani diFranco, Liz Phair, Mia Zapata z The Gits, Janis Joplin (choć Janis potrafiła być nie tylko silna, ale i liryczna). Odpowiedz Link Zgłoś
buboo Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 18:55 (rozumiem, ze mam podac tylko wokalistki) 1. Erykah Badu 2. Sade 3. Kate Bush Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 20:10 Elizabeth Fraser (Cocteau Twins) Kirsty Hawkshaw Suzanne Perry (Love Spirals Downwards) Nina Miranda (Smoke City) Ruth-Ann Boyle (Olive) Jaqui Hunt (Single Gun Theory) Emiliana Torrini Siobhan DeMare (Violet Indiana) Melissa Mileski (Rosewater Elizabeth) Christa Belle (Hungry Lucy) Kate Bush Caroline Lavelle Julee Cruise Claire Hamill Beth Gibbons (Portishead) Rebecca Coseboom (Halou) Jill Alikas (Waterlillies) Odpowiedz Link Zgłoś
sugarhoney Re: nastrojowe kobiece wokale 07.01.04, 20:14 Toni Braxton Aaliyah Sade Alicia Keys Mary J Blige Tweet Tori Amos nastroje latino: Mercedes Sosa Cesaria Evora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *) Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 20:51 Wszystkie płyty Sade i Beverley Craven Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezyk7 Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.retsat1.com.pl 10.01.04, 12:14 Alanis Morrisette, Enya... pzdr. jezyk7 Odpowiedz Link Zgłoś
vulture no dobra 10.01.04, 10:56 Mam wrażenie, że podobny wątek niedawno był, ale niech tam: najpierw te zwiewne i eteryczne Kate Bush Enya Maire/Moya Brennan Annie Haslam i może nieco inaczej nastrojowe Stevie Nicks Billie Holiday Ella Fitzgerald Pegy Lee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: nastrojowe kobiece wokale IP: 195.94.196.* 10.01.04, 13:22 Anita Lane Sade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 10.01.04, 22:54 i adriana calcanhotto. szczegolnie wczesniejsze plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: nastrojowe kobiece wokale 11.01.04, 14:50 1. TORI AMOS a potem 2. Fiona Apple 3. Billie Holliday 4. PJ Harvey 5. Ani DiFranco 6. Beth Gibbons (Portishead) 7. Sade 8. Mylene Farmer 9. Peggy Lee 10. Rachael Yamagata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.icpnet.pl 11.01.04, 17:20 Tori Amos Aimee Mann Alison Krauss (w utworze "Down to the River to Pray) Ella Fitzgerald Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: nastrojowe kobiece wokale 16.01.04, 10:10 Kate Bush Tori Amos Tak na marginesie, zawsze słysze że są (muzycznie) podobne do siebie, a nikt powyżej ich jednoczesnie nie wymienił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: nastrojowe kobiece wokale IP: *.icpnet.pl 16.01.04, 21:48 A wiesz, to ciekawe. Bo ja uwielbiam Tori Amos, a nie lubię Kate Bush. Odpowiedz Link Zgłoś
fox Re: nastrojowe kobiece wokale 20.01.04, 08:42 fox napisał: > Kate Bush > Tori Amos > > Tak na marginesie, zawsze słysze że są (muzycznie) podobne do siebie, a nikt > powyżej ich jednoczesnie nie wymienił he, he, chyba p. Piotr Kaczkowski przecztał co tu napisałem, bo w wywiadzie dla Wysokich Obcasów właśnie te dwie panie wymienił, jako te o najpiekniejszych głosach cała przyjemnośc po mojej stronie ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Natalie Merchant IP: 195.41.66.* 16.01.04, 10:55 Trudna do pobicia. Nastrojowa ale o slabszym glosie jest takze Sophie B. Hawkins. Swietna Leona Naess o ile uda sie wam trafic na nia. Ciekawie spiewa przeciez i Eddie Brickell. Norah Jones przynudza i jest jak mydlo. Dziwie sie szalenie wszelkim piedestalom dla niej choc oczywiscie nie jest zla. Ale by sie wyrozniala? Chyba nie. I to nudne pitolenie w tle. 4 gwiazdki to gora. Podobnie 'ograniczona' jest Alicia Keys, ktora poza muzycznym nazwiskiem nie ma w sobie nic specjalnego. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
funkamator Re: nastrojowe kobiece wokale 16.01.04, 12:25 Jennifer Price, wokal z In this world - Moby'ego Sirley Bassey w Rhythm Divine- Yello Aretha Franklin + większość z już wymienianych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Rokia Traore - właśnie ją odkryłam IP: *.icpnet.pl 16.01.04, 21:57 I bardzo mi się podoba. Pani jest z Mali - spokojne afrykańskie rytmy, w sam raz na takie piątkowe popołudnie jak to Odpowiedz Link Zgłoś