ilhan 17.02.04, 08:54 Sześciominutowy hymn. Mi w bezpośredni sposób kojarzący się z "Comforting Sounds" Mew. Znakomite. Ponoć singiel dotarł już do 5. miejsca singli w Wielkiej Brytanii. Słyszał ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_lotus louder, louder....... 17.02.04, 09:05 .....and we'll run for our lives Słyszał ktoś Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 14:05 To piosenka, od której ja dziś zaczęłam dzień, słyszałam ją po raz pierwszy. Teraz mam ochotę na resztę płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 14:14 Puszczają to na MTV2 aż do nudności. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 14:52 Mieciu, wyłącz TV i chodź na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:06 madee1 napisała: > Mieciu, wyłącz TV i chodź na spacer. > Nie moge bo nie wiem czy pamietasz ale musze porządnie przytyć do lata. Jak tak leże przed TV to mi się najlepiej tyje. Jak mozesz to mi podeślij emememsy albo orzechy w czekoladzie. Podeślij mi Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:10 miecio4 napisał: > Nie moge bo nie wiem czy pamietasz ale musze porządnie przytyć do lata. > Jak tak leże przed TV to mi się najlepiej tyje. > Jak mozesz to mi podeślij emememsy albo orzechy w czekoladzie. > Podeślij mi Mieciu zostaw słodycze!!!...piwem się tucz.... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:12 gregkor napisał: > Mieciu zostaw słodycze!!!...piwem się tucz.... Jak bym Ci napisał jakie dawki dzienne stosuję piwo to mógłbys spowrotem trafić do łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:23 miecio4 napisał: > gregkor napisał: > > > Mieciu zostaw słodycze!!!...piwem się tucz.... > > > Jak bym Ci napisał jakie dawki dzienne stosuję piwo to mógłbys spowrotem trafić > > do łóżka. A ja przez dwa tygodnie nawet nie powąchałem piwa..(((... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:11 miecio4 napisał: > Podeślij mi Mam juz grube paluchy i wcisnąłem dwa przyciski na raz. A miałem jeszcze Cię prosić o coś do przysłania tylko ze mam za dużo cholesterelu i juz nie pamiętam co to było. Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:16 miecio4 napisał: > Mam juz grube paluchy i wcisnąłem dwa przyciski na raz. > A miałem jeszcze Cię prosić o coś do przysłania tylko ze mam za dużo > cholesterelu i juz nie pamiętam co to było. Mam jeszcze kawałek czekolady, to Ci mogę podesłać, ale nie urodził się jeszcze taki szczęśliwiec, któremu bym odstąpiła swoje orzeszki w czekoladzie i emenemsy. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:35 madee1 napisała: > odstąpiła swoje orzeszki w czekoladzie i > emenemsy. > Ja swoich emememsów tez nikomu nie daje. Zresztą mało mam. Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:40 gdybys lubil princesse kokosowa to mam tu jedna pod reka. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:43 pizmak31 napisała: > gdybys lubil princesse kokosowa to mam tu jedna pod reka. Niestety ale wprost nie znosze kokosów. Wafel Teatralny albo Grzesiek- to jest TO! Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 15:57 Moze jeszcze Pawelek, co? i bede Cie podejrzewala o sklonnosci homoseksualne Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 16:23 pizmak31 napisała: > Moze jeszcze Pawelek, co? i bede Cie podejrzewala o sklonnosci homoseksualne Grzesiek, Pawełek, Jacek. Wszystkie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 19:36 Miecio, Gregkor, Piżmak, Madee - jak fajnie że jesteście Przychodzę wymęczony po całym dniu i znów się uśmiecham ) Słuchając "Run"... Odpowiedz Link Zgłoś
miss.rhcp Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 21:49 Ano faktycznie, 'run' jest kapitalne. Nie wiem jak reszta płyty...okaże się. A jeszcze Danusia jest dobra, tyle, że to już kobitka... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Snow Patrol - Run 17.02.04, 22:01 miss.rhcp napisała: > Ano faktycznie, 'run' jest kapitalne. Nie wiem jak reszta płyty...okaże się. Już ponoć nie takie kapitalne. Ale nie słyszałem osobiście. "Run" to mój utwór numer 1 dzisiaj. Pieśń pokroju The Cedar Room, Comforting Sounds, Yellow... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzkam Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 22:40 ladne, wczoraj sobie sciagnalem i sluchalem. bardzo. ladne. w sumie mysle ze moge ufac gustowi ilhana juz powoli, pokrywa sie wiekszosc ) Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 22:54 jazzkam napisał: > w sumie mysle ze > moge ufac gustowi ilhana juz powoli, pokrywa sie wiekszosc Nie rób jaj- Ilhana ulubionym zespołem jest najgorszy zespół świata: Oasis. I co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 22:56 miecio4 napisał: > Nie rób jaj- Ilhana ulubionym zespołem jest najgorszy zespół świata: Oasis. > I co Ty na to? A ja Mieciu dziś w zasadzie pierwszy raz posłuchałem porządnie pięknej płyty Afghan Whigs "Gentlemen" i już chciałem się z Tobą tym podzielić... A tu takie rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 23:14 Wybacz. Ale posłuchaj jeszcze "Black Love". Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 23:17 miecio4 napisał: > Wybacz. Ale posłuchaj jeszcze "Black Love". A co sądzisz o "Congregation"? Bo te dwie na początek sobie wybrałem i tamta czeka na swój czas. Aha, wybaczam, zresztą wiem przecież że Oasis to badziewie - ale to zupełnie jak z tą Twoją wyśmianą płytą "Genesis"... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 23:23 ilhan napisał: > A co sądzisz o "Congregation"? "Congregation" jest bardziej surowa niż "Gentlemen" ale też jest wporzo. > jak z tą Twoją wyśmianą płytą "Genesis"... > Powiem Ci w tajemnicy żeby oni nie widzieli że pierwsza płytą jaką słyszałem w stereo (jako pierwszy w mieście) była właśnie ta płyta. Aż wodziłem wzrokiem od kolumny do kolumny w "Home By the Sea". No ale to było przed wojną... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Snow Patrol - Run 18.02.04, 23:39 miecio4 napisał: > > jak z tą Twoją wyśmianą płytą "Genesis"... > > > > Powiem Ci w tajemnicy żeby oni nie widzieli że pierwsza płytą jaką słyszałem > w stereo (jako pierwszy w mieście) była właśnie ta płyta. Aż wodziłem > wzrokiem od kolumny do kolumny w "Home By the Sea". No ale to było przed > wojną... Ja to mam idoli... Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 18.02.04, 23:30 ilhan napisał: - ale to zupełnie > > jak z tą Twoją wyśmianą płytą "Genesis"... Iluś, ile razy wysłuchałeś płytę 'Genesis' i inne płyty tego zespołu? Bardzo mnie to ciekawi. I proszę napisz prawdę pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genesis 18.02.04, 23:37 joseph80 napisał: > Iluś, ile razy wysłuchałeś płytę 'Genesis' i inne płyty tego zespołu? Bardzo > mnie to ciekawi. I proszę napisz prawdę O co Ci chodzi? Ankieter? Czy nie zrozumiał mojego postu? Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 18.02.04, 23:43 ilhan napisał: > > Iluś, ile razy wysłuchałeś płytę 'Genesis' i inne płyty tego zespołu? Bard > zo > > mnie to ciekawi. I proszę napisz prawdę > > O co Ci chodzi? Ankieter? Czy nie zrozumiał mojego postu? Tak Ankieter. >to zupełnie >jak z tą Twoją wyśmianą płytą "Genesis"... Ilhan, odnosisz się do tej płyty. Współczujesz Mieciowi, że została wyśmiana. Ciekawi mnie więc Twoja opinia na temat tej płyty. Jak ją oceniasz w stosunku do np. 'Selling England..." czy 'Wind & Wuthering". Nie musisz wcale odpisywać, ale mnie to ciekawi. I z chęcią przeczytam. pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 18.02.04, 23:48 Aha. I nie pisz, że głównym celem Twojego postu była obrona wyśmiewanych płyt które są ważne mimo że nie są dla wszystkich cacy tylko be. pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genesis 18.02.04, 23:50 joseph80 napisał: > Aha. I nie pisz, że głównym celem Twojego postu była obrona wyśmiewanych płyt > które są ważne mimo że nie są dla wszystkich cacy tylko be. Jeśli wziąłeś mój post na poważnie - gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Genesis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 23:53 joseph80 napisał: > Aha. I nie pisz, że głównym celem Twojego postu była obrona wyśmiewanych płyt > które są ważne mimo że nie są dla wszystkich cacy tylko be. > > pzdr > Jos A ja myslalem, ze wlasnie glownie o to chodzilo... A Joseph, ktora plyta Ci sie bardziej podoba? "There's Nothing Wrong With Love" czy "Blue Valentine"? Jestem naprawde ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 18.02.04, 23:59 Gość portalu: kubasa napisał(a): > A ja myslalem, ze wlasnie glownie o to chodzilo... A Joseph, ktora plyta Ci sie > bardziej podoba? "There's Nothing Wrong With Love" czy "Blue Valentine"? Jestem > naprawde ciekaw. Nie znam jak do tej pory tych płyt. "There's Nothing Wrong With Love" ma gorszy tytuł od "Blue Valentine", tyle Ci mogę powiedzieć w kwestii ich oceny A tak poz tym, Ilhan się odniósł do płyty "Genesis", ja się do tego co Ty mi napisałeś w żaden sposób nie odnosiłem. Szukasz zaczepki na siłe. Ale jestem w dobrym humorze i nic z tego, Kubasa pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Genesis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 00:00 > A tak poz tym, Ilhan się odniósł do płyty "Genesis", ja się do tego co Ty mi > napisałeś w żaden sposób nie odnosiłem. > No bo nic nie pisalem Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genesis 19.02.04, 00:04 joseph80 napisał: > A tak poz tym, Ilhan się odniósł do płyty "Genesis" Tak, oceniłem tę płytę jako fatalną, napisałem jej cztery recenzje, założyłem o niej wątek w ogóle. Stary, wymieniłem tylko jakiś tytuł, znowu Ci się wydaje że ktoś coś atakuje? Walnij sobie lufę albo dwie i będzie fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 19.02.04, 00:07 ilhan napisał: > Stary, wymieniłem tylko jakiś tytuł, znowu Ci się wydaje że ktoś coś atakuje? > Walnij sobie lufę albo dwie i będzie fajniej. Nikt mnie nie atakuje Siedzę spokojnie w swoim domu i słucham muzyki A jeśli Ty stawiasz te lufy to spoko pzdr Jos Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Tak w ogóle 19.02.04, 00:07 To co sądzisz o "Run"? Jak nic nie sądzisz to chyba pora opuścić ten wątek. Dobranoc wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genesis 19.02.04, 00:00 Gość portalu: kubasa napisał(a): > A Joseph, ktora plyta Ci sie > bardziej podoba? "There's Nothing Wrong With Love" czy "Blue Valentine"? > Jestem naprawde ciekaw. Mnie bardziej interesuje kwestia: "Give Em Enough Rope" czy "London Calling". Albo "Parallel Lines" czy "Eat To The Beat". Albo "Reckoning" czy "Document". No ciekawe, ciekawe... Może potypujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 19.02.04, 00:05 ilhan napisał: > Mnie bardziej interesuje kwestia: "Give Em Enough Rope" czy "London Calling". > Albo "Parallel Lines" czy "Eat To The Beat". Albo "Reckoning" czy "Document". > No ciekawe, ciekawe... Może potypujemy? Kończę tę rozmowę bo mnie niebezpiecznie zaczynacie rozśmieszać Si Ja pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genesis 18.02.04, 23:48 Nie znam jak do tej pory tych płyt. Być może w przyszłości zapoznam się z 2-3 najlepszymi płytami Genesis. M.in. dlatego wątek czytam, zresztą jest całkiem ciekawy. "Genesis" ma gorszy tytuł od "Selling England By The Pound", tyle Ci mogę powiedzieć w kwestii ich oceny Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Genesis 18.02.04, 23:53 Dajcie se lepiej po jednym genesisie zamiast pieprzyć na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Genesis 18.02.04, 23:55 ilhan napisał: > "Genesis" ma gorszy tytuł od "Selling England By The Pound", tyle Ci mogę > powiedzieć w kwestii ich oceny No, to trochę mało Pierwszy raz odpowiedziałeś mi, jednocześnie nie opierdalając mnie od dłuższego czasu. Jestem pod wrażeniem Idzie ku dobremu. pzdr jos Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Genesis 18.02.04, 23:57 joseph80 napisał: > Pierwszy raz odpowiedziałeś mi, jednocześnie nie opierdalając mnie od > dłuższego czasu. Jestem pod wrażeniem > Idzie ku dobremu. Sorry stary, ale takimi postami sam się o to prosisz. Zresztą nie przypominam sobie żebym Ci odpisywał ostatnio na jakiś post. Odpowiedz Link Zgłoś
joseph80 Re: Snow Patrol - Run 21.02.04, 15:40 ilhan napisał: > Słyszał ktoś? I teraz się Ilhan zdziwisz Bo słyszałem kilka razy ten kawałek, specjalnie go ściągnąłem by się tu jeszcze wpisać Oto moje wrażenia. Muszę przyznać, że jest całkiem, całkiem. Bardzo szybko wpada w ucho, to fakt, ale żadnym hymnem na pewno nie zostanie Za jakiś czas o nim pewnie nikt nie będzie pamiętał, za dużo jest zespołów tak samo grających. Acha, występuję w tym uworze bardzo ładne symfoniczne tło, ale jest zagłuszane przez gitary. Pzdr Jos PS. Moim ulubionym kawałkiem z nurtu tak zwanej "rzępolni" jest utwór James "Getting Away..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Snow Patrol - Run IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 15:48 > Za jakiś czas > o nim pewnie nikt nie będzie pamiętał, za dużo jest zespołów tak samo > grających. A to dosc ryzykowne twierdzenie. W sumie tak zawsze mowiono o utworach Spears czy Lopez , a chyba pamietam wszystkie ich single . Poza tym Snow Patrol to nie taki nowy zespol, pierwsza plye wydali w 1998. Gdyby tak spojrzec w skali globalnej "o nim pewnie nikt nie bedzie pamietal" mozna odniesc do wiekszosci zespolow, ktore Ty na forum opisujesz. Co nie znaczy ze ich muzyka ginela w zalewie podobnych... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Snow Patrol - Run 21.02.04, 18:06 Gość portalu: kubasa napisał(a): > > Za jakiś czas > > o nim pewnie nikt nie będzie pamiętał, za dużo jest zespołów tak samo > > grających. > > A to dosc ryzykowne twierdzenie. W sumie tak zawsze mowiono o utworach Spears > czy Lopez , a chyba pamietam wszystkie ich single Zależy do czego ma się pamięć. A poza tym, to ciekawy punkt odniesienia. Pamiętać za to będziemy "Hey Ya"; może nawet za pięć lat. Ja nie znam, ale też będę pamiętał. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Snow Patrol - Run 21.02.04, 23:32 joseph80 napisał: > Oto moje wrażenia. Muszę przyznać, że jest całkiem, całkiem. Bardzo szybko > wpada w ucho, to fakt, ale żadnym hymnem na pewno nie zostanie Nie chodzi czy został hymnem, czy zostanie, czy nie zostanie - jest to po prostu wg mnie utwór o takich cechach. Dla mnie "hymn" nie musi oznaczać pierwszej dziesiątki Topu Wszechczasów. Nie rozpatruję "Run" w kategoriach "Schodów do nieba", mało mnie to interesuje. Czy będzie pamiętany? Przeze mnie na pewno. > PS. Moim ulubionym kawałkiem z nurtu tak zwanej "rzępolni" jest utwór > James "Getting Away..." To bardzo dobry utwór. Odpowiedz Link Zgłoś
echogirl Re: Snow Patrol - Run 22.02.04, 16:19 rany ale ja kocham tę piosenkę! znam cały tekst na pamięć, a Gary to mój nowy ukochany; "Run" to będzie mój ulubiony singiel 2004, no chyba że Coldplay coś wyda, obojętnie co, byleby coś wydało Odpowiedz Link Zgłoś
jazzkam Re: Snow Patrol - Run 22.02.04, 16:36 mieciu ja uwielbiam britpop )) witaj echo na forum tak poza tym trzeba wiedzieć, że echo ma na swoim koncie brawurowe wykonanie covera Snow Patrol pt. Run hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
echogirl Re: Snow Patrol - Run 22.02.04, 17:16 witaj, jazz już kiedyś tu byłam, ale było drętwo, a teraz widzę, że Screenagers rządzi i tutaj! britpop jest fajny, power pop też, noise, jungle as well >trzeba wiedzieć, że echo ma na swoim koncie brawurowe wykonanie covera Snow Patrol pt. Run hehehe < - ech, wszędzie jestem znana... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Miles -"Menlo Park" 22.02.04, 21:57 Jeżeli już sie podniecasz tym Snow Patrolem Ilusiu, to posłuchaj sobie tego kawałka zespołu Miles. Puszcza to czasem Kostrzewa więc masz spore szanse. Poswięciłem się nawet i za niebagatelne pieniążki (zważywszy kurs euro) nabyłem album Miles ale zdecydowanie ten Neworderowy utwór jest najpiękniejszy na całej płycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Miles -"Menlo Park" 22.02.04, 22:26 miecio4 napisał: > Jeżeli już sie podniecasz tym Snow Patrolem Ilusiu, to posłuchaj sobie tego > kawałka zespołu Miles. Szukam właśnie tego kawałka drogi Mieciu. Ale zapewne się nie mylisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: second coming Re: Miles -"Menlo Park" IP: *.gryfnet.szczecin.pl 22.02.04, 23:53 czy to ten sam Miles co nagral sonic 3000? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Miles -"Menlo Park" 22.02.04, 23:55 Gość portalu: second coming napisał(a): > czy to ten sam Miles co nagral sonic 3000? Ja nie wiem ale chciałem spytać czy to to samo Second Coming co nagrał taki zespół na "S"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: second coming Re: Miles -"Menlo Park" IP: *.gryfnet.szczecin.pl 22.02.04, 23:56 heh wlasciwie to juz sprawdzone - ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Miles -"Menlo Park" 22.02.04, 23:58 Gość portalu: second coming napisał(a): > czy to ten sam Miles co nagral sonic 3000? Nie- tamten Miles jest dla debili, a ten dla gości na poziomie www.miles-music.com Tylko uprzedzam że to niemiecki zespół. Hej, no nie poddawajcie sie- śpiewają po angielsku Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Miles -"Menlo Park" 23.02.04, 00:01 O! Tam w dziale MEDIA można oglądnąć teledysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: second coming Re: Miles -"Menlo Park" IP: *.gryfnet.szczecin.pl 23.02.04, 15:26 to albo wszyscy zesmy goscie na poziomie badz debile po prostu ta majlsy sie niczym od siebie nie roznia, te same ludki i co wiecej..wydali dokladnie te same plyty Odpowiedz Link Zgłoś