Dodaj do ulubionych

TSA, "Proceder"

IP: *.interblock.pl / *.interblock.pl 14.04.04, 10:05
Teksty są bardzo dojrzałe i przemyślane. Muzyka - palce lizać !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kugel Re: TSA, "Proceder" IP: 62.181.161.* 14.04.04, 11:25
      Wbrew obawom, płyta trzyma poziom i niewiele "odstaje" od takiego klasyka jak
      Czerwona, chociaż nie ma szlagieru klasy "Bez podtekstów". TSA to prawdziwy
      fenomen, dobrze że znowu grają i nagrywają razem.
      • Gość: Voxdiavoli Re: TSA, "Proceder" IP: 212.244.61.* 14.04.04, 13:22
        Jasne, że fajnie, że grają znowu razem. Ciekawe tylko jak długo. Chłopaki
        zchleją się po koncercie i znowu wezmą się za łby.
      • Gość: liveevil Re: TSA, "Proceder" IP: *.icpnet.pl 20.04.04, 17:18
        ale jest utwor "To nie jest proste...". to kawalek z najwyzszej polki
    • Gość: mamba Re: TSA, "Proceder" IP: 212.106.129.* 14.04.04, 15:26
      Dzięki!!! warto było czekać na nową płytę.
      • Gość: Szczepan Re: TSA, "Proceder" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 18:32
        Obawiałem się o zawartość nowej płyty. Teraz muszę przyznać, że niepotrzebnie.
        Chłopaki trzymają poziom. Muzyka nieco zmieniona, ale klimat wciąż ten sam.
        Śpiew, brzmienie gitar, nie do podrobienia.
        • Gość: Miles Re: TSA, "Proceder" IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.04.04, 14:59
          Miałem wreszcie okazję przesłuchać "Proceder" i pozwolę sobie nie do końca
          zgodzić się z przedmówcami (tudzież z autorem artykułu) Według mnie to, co jest
          o.k. w tej muzie to brzmienie, reszta mnie rozczarowała. Teksty rzeczywiście
          grafomańskie, śpiew i solówki sugerują, że tak naprawdę to zabrakło pomysłu.
          Ogólnie rzecz biorąc wnioskuję, że ktoś wpadł na pomysł: Nagrywamy płytę!...no
          to nagrali. Robione "na kolanie". Oczywiście uznaję prawo pozostałych osób do
          dezaprobaty w stosunku do mojej opinii.
          • vulture wyrażam dezaprobatę (n/t) :-) 24.04.04, 13:08

• Gość: alien Re: TSA, "Proceder" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.04, 16:32
            Muzyka robiona na kolanie?! Oni podobno blisko 2 lta pracowali nad tym albumem.
            W ogole to czad, że płyta tak dobrze się sprzedaje.
    • Gość: TSA fan Re: TSA, "Proceder" IP: *.gdynia.mm.pl 03.05.04, 22:41
      Panecku! szkoda jakby faceci w średnim wieku miele grać jak młodzieniaszki hehe
      przecież każdy sie rozwija i starzeje...TSA się starzeje w dobrym
      hardrockowym stylu. Ci którym się nie podoba niech sami coś skomponują i
      napiszą ! A nie jakieś tam infantylne i grafomańskie tekściki do gazetki....
    • Gość: jeszcze raz Re: TSA, "Proceder" IP: *.gdynia.mm.pl 03.05.04, 22:44
      tak tak pisać tak każdymoze ale może by się sam zabrał do pisania muzyki i
      wydał płytkę...poza tym zespół jak my wszyscy się starzeje ale w hard rockowym
      stylu! chiałbym zobaczyć autora tego tekstu za 30 lat ciekawe czy będzie tak
      wysoko podskawkiwał! fan TSA
    • Gość: KonyO Re: TSA, "Proceder" IP: *.miks.uj.edu.pl 07.05.04, 13:20
      Zacytuję Newsweeka Polska "legenda ostrego rocka powraca z przebojowym
      krążkiem". Ta płyta jt po prostu genialna. Oby takie perełki wychodziły
      częściej. Serio, jedna z nielicznych płyt, na którą nie żal wydawać kasy.
    • Gość: wadera Re: TSA, "Proceder" IP: *.sadzewiczowej.net / *.siedlce.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 10:24
      kawałki List i Twoja szansaII są świetne, ale daleko im do starych hiciorów
      np.51, Aliena czy Kocicy. w każdym razie fajnie znowu ich usłyszać bo na naszym
      rynku muzycznym zrobiło się trochę pusto. w gąszczu beznadziejnych kapel
      dobrze jest usłyszeć głos Piekarczyka.
      • igi.wr TSA - najlepszy polski zespół 16.05.04, 05:11
        ale najlepsza płyta należy do Turbo smile oczywiście wiadomo co mam na myśli :]
      • downunder Re: TSA, "Proceder" 22.05.04, 00:20
        Czy daleko?
        Czas pokaże, bo zawsze to co było "dawniej" wydaje się być lepsze.
        I tak być musi.
        Dlatego uważam, że jest za wcześnie aby tą płytę porównywać ze starymi
        dokonaniami.
    • Gość: st cyco Poracha IP: *.comnet.krakow.pl 21.05.04, 13:08
      Gdyby Zbigniew Boniek zdecydował się dziś na grę np. w Wiśle Kraków to można by
      tego newsa zatytułować "Gwiazdor Juwentusu w Wiśle Kraków"... Taka atmosfera
      towarzyszyła reaktywacji TSA. Niestety kondycja już nie ta, a śpiewanie protest
      sągów w wieku 50 lat bardziej trąci nieudacznictwem życiowym niż rock`n`rollem.
      Tekst piekarczyka są okropne. W niczym nie przypomina młodzika(?)
      śpiewającego "Kocicę" czy "Maratończyka". Stary chłop z długimi włosami w
      ramonesce, który śpiewa o "robieniu szmalu" i o tym, że rzeczywistość "dookoła
      wku...a" bardziej kojarzy się z menelem, któremu nigdy nie chciało się
      pracowac. Muzycznie jest poprawnie. Solidna trója i nic więcej. Po pierwsze
      dlatego, że obecnie już się tak nie gra. Ostre łojenie należy do chłopaków ze
      Slipknota, P.O.D. czy innych nu metalowych formacji - obojętnie czy nam się to
      podoba czy nie. Argumenty, że płyta ma dobre brzmienie sa tak przekonywujące
      jak stwierdzenie, że samochód jest dobry bo po stronie kierowcy jest poduszka
      powietrzna.

Ballady ciężkie n-krotnie zagrane na setkach innych albumów, nieprzekonywujące
      sola i do bólu wyswiechtane kontrasty łagodnej gitary z ostrym wejściem. No i
      te koszmarne teksty, te tytuły usiłujące intrygować. Piekarczyk potraktował
      reaktywację TSA jako kolejną z kilkudziesięciu profesji jakie uprawiał w życiu.
      Oby tak samo jak tamte i tą wykonywał krótko.
      • Gość: M Re: Poracha IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.05.04, 15:30
        >Po pierwsze
        > dlatego, że obecnie już się tak nie gra. Ostre łojenie należy do chłopaków ze
        > Slipknota, P.O.D. czy innych nu metalowych formacji

Haha, to jest właśnie najlepsza zachęta do nabycia tej płyty.
        • igi.wr Twój post to jest poracha 23.05.04, 05:15
          Co to za krzywe teksty z tym slipknotem? o co w ogóle chodzi?
          • Gość: M Re: Twój post to jest poracha IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.05.04, 16:20
            Przeczytaj jeszcze raz. Może zrozumiesz.
            • Gość: ;-) Re: Twój post to jest poracha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 16:28
              jego post to raczej porażka i wątpię, czy zrozumie..
      • vulture BUAHAHAHAHAHAHA!!!! 23.05.04, 16:27
        Gość portalu: st cyco napisał(a):

>obecnie już się tak nie gra.

Obecnie gra się jak Bijąse i Szan Pol.

>Ostre łojenie należy do chłopaków ze
        > Slipknota, P.O.D. czy innych nu metalowych formacji

O kurwa.
    • Gość: Gusia Re: TSA, "Proceder" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 11:33
      TAK...Oto kolejna dobra płytka tego zespołu...Moja pasja co do tego zespo.łu
      zaczęła się niedawno, ale dzięki temu poznałam co to dabry ROCK.
      TSA nie umiera!
    • Gość: tomas Re: TSA, "Proceder" IP: *.eka.pwr.wroc.pl 21.07.04, 12:49
      ta płyta całkiem ciekawa ale mam dziwne wrażenie że gdzieś już to słyszałem
      tak więc nie zbyt mnie zaskoczyła miałem nadzieje usłyszeć niezłe dawne granie
      a usłyszłem takie granie obecne
      coś z pod coś ac/dc cos tam jeszcze innego wiec moja ocena ciekawa do
      posłuchania dobra płyta na nie spotykanym w polsce poziomie ale jakby tak coś
      jeszcze od siebie
    • Gość: Bogdan Re: TSA, "Proceder" IP: 157.158.194.* 24.10.04, 12:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka