Gość: alissa19 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.02, 10:20 najfajniejsze kawalki z filmow.dla mnie-z "Gladiatora"H.Zimmer i L.Gerrard [zwlaszcza "now we are free". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamoose Re: Soundtracks 01.03.02, 10:26 Mi z Gladiatora najbardziej podobają się utwory nagrane z Ormianinem Djivanem Gasparjanem. A Jeżeli chodzi o muzykę z innych filmów to będą to na pewno: "Noc św. Bartłomieja" z Queen Margot oraz utwór Trenta Reznora z "Lost Highway". Może różne klimaty ale emocje podobne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: Soundtracks IP: *.katowice.agora.pl 01.03.02, 11:58 posłuchajcie polskiej muzy do filmu ”na całość” (80's) Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Soundtracks 01.03.02, 12:42 Gladiator dla mnie też jak najbardziej, ale jeszcze wiele, wiele innych: Knopfler - Call, Local Hero i Princess Bridge, Vangelis - 1492 Conquest of Paradise, Morricone - Misja, Bregovic - Queen Margot (szczególnie Lullaby), a przede wszystkim muzyka z "Pikniku pod Wiszącą Skałą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Soundtracks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.02, 12:59 jeszcze mi sie przypomnialo ze byl taki serial ,zdaje sie z 84 roku o Robin Hoodzie z muzyka zespolu Clannad-niesamowity klimat.Ale dawno nie bylam pod takim wrazeniem jak po "now we are free"-katuje ten kompakt i ciagle mi malo. Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Soundtracks 01.03.02, 13:24 Polecam płytkę - trochę trudno ją dostać - "More Music From Gladiator". Dopiero będziesz miała co katować) Sporo niewykorzystanych "wariacji na temat". A muzyczka Clannad z Robin Hooda - rzeczywiście, miłe wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alissa19 Re: Soundtracks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.02, 13:32 ksywa napisał(a): > Polecam płytkę - trochę trudno ją dostać - "More Music From Gladiator". Dopiero > > będziesz miała co katować) Sporo niewykorzystanych "wariacji na temat". A > muzyczka Clannad z Robin Hooda - rzeczywiście, miłe wspomnienie. Dzieki poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Soundtracks IP: 2.3.STABLE* / 10.10.15.* 01.03.02, 14:41 Temat rzeka, setki dobrych. Z klimatów, które zostały wymienione polecam gorąco "Chariots Of Fire" najwspanialsze dzieło Vangelisa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cze Re: Soundtracks IP: 172.16.22.* 01.03.02, 15:00 Misja - Ennio Morricone - przepiekna muzyka, Matrix - swietnie oddaje atmosfere filmu, Rydwany Ognia - Vangelis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antos Re: Soundtracks IP: 2.2.STABLE* / 10.0.2.* 01.03.02, 15:50 wspomniany wczesniej Clannad z Robin Hooda , soundtrack do "Requiem for a dream" , "Leaving Las Vegas" , "PI" , "Fight Club" , no i oczywiscie "Twin Peaks" ..to tyle z tego co mi do glowy teraz przyszlo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: Soundtracks IP: 195.145.215.* 01.03.02, 22:27 Taki watek byl juz calkiem niedawno, ale co tam, powtorze sie)) Moim ukochanym soundtrackiem jest muzyka z filmu Bertolucciego 'Ukryte pragnienia' ('Stealing beauty' - no i gdzie te ukryte pragnienia? - Nina Simone, Elizabeth Frazer, John Lee Hooker, Portishead, a nawet pasuje tam Stevie Wonder ('Superstitious')))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: Soundtracks IP: 62.233.138.* 08.03.02, 22:34 Gość portalu: cze napisał(a): > Misja - Ennio Morricone - przepiekna muzyka, Matrix - swietnie oddaje atmosfere > > filmu, Rydwany Ognia - Vangelis CZE - wstyd! A muzyka Antoniego Bankowskiego do filmu "SHOUT" w reżyserii Skolimowskiego? Nie mów, że nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
amnesiac Re: Soundtracks 01.03.02, 23:08 Nie wiem czemu nikt nie wspomniał o muzyce Jamesa Hornera do "Braveheart"... Vangelis - "1492 - Conquest of Paradise" także, i jeszcze parę innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: Soundtracks 01.03.02, 23:12 Dla mnie wspomniane "Conquest of paradise" a oprócz tego soundtrack do filmu "Singles" oraz "Lost Highway". pozdrawiam, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojak Re: Soundtracks IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.02, 01:15 Polecam muzykę z "Urodzonych morderców" - niesamowity klimacik. A ostatnio usłyszane - muzyka ze "Snatch" (przekręt) - jak sobie człowiek przypomina sceny z filmu to uśmiech z twarzy nie znika. Odpowiedz Link Zgłoś
hando do alissa19 02.03.02, 09:20 Jeżeli połaczenie Lisy Gerrard i Russella Crowe tak bardzo Ci odpowiada, to bardzo polecam muzykę z filmu "Informator". Najlepszy soundtrack jaki znam, można słuchać godzinami, genialne! No ale Lisa Gerrard poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do hando Re: do alissa19 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.02, 11:55 hando napisał(a): > Jeżeli połaczenie Lisy Gerrard i Russella Crowe tak bardzo Ci odpowiada, to > bardzo polecam muzykę z filmu "Informator". Najlepszy soundtrack jaki znam, > można słuchać godzinami, genialne! No ale Lisa Gerrard poniżej pewnego poziomu > nie schodzi. dzieki zaznajomie sie.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troy Das funfte Element IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.02, 12:47 Nie wiem pod jakim tytulem byl ten Film w PL, ale to moj ulubiony Soundtrack. Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 leaving las vegas... 08.03.02, 13:12 z dzezikow to jeszce lubie winda na szafot, lulu on the bridge, dingo (miles + legrand) z twardszych rzeczy matural born killers + lost higway... i z takiego minionego i w sumi eslabego filmu judgement night... taki duecik np. perla jam + cypress hill ciekwae to bylo... a z lzejszych to lubie na przyklad.... kurna.. taki film z gwyneth paltrow i ethanem hawkiem... no i wylecialo mi z glowy... na podtawie dikensa nakrecoiny byl Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: leaving las vegas... 08.03.02, 13:39 To były "Wielkie nadzieje". Czy to "kurna" było tu really niezbędne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga "Ostatni Mohikanin" IP: *.devs.futuro.pl 08.03.02, 19:57 uwielbiam te plyte, choc muzyka troche smutna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy TRAFFIC IP: 62.233.138.* 08.03.02, 20:38 TRAFFIC. Genialny film i genialna muzyka. W przeważającej częsći skomponował ją Cliff Martinez, perkusista pierwszego składu RCHP. Muza ambientowa i to na maksa. Moler - coś dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teddy Re: TRAFFIC IP: 62.233.138.* 08.03.02, 23:30 To może coś jeszcze: UNIIL TO THE END OF THE WORLD - film Wendersa, kawałki Nicka Cave'a, Elvisa Costello, U2, REM i najlepszy na płycie DEPECHE MODE - "Death Door" (nie ma go żadnej płycie DM). BLADE RUNNER - najlepsze dzieło Vangelisa, o wiele lepsze od CHARIOTS OF FIRE. LOST HIGHWAY - ja najbardziej poważam tutaj Barry Adamsona (aż żal patrzeć jak w Żantach i Karfurach go przeceniają) BILLY ELLIOTT i INTIMACY - nieprzypadkowo obok siebie ze względu na pojawienie się THE JAM w obu soundtrackach. THE JAM to najbardziej niedoceniony w Polsce zespół brytyjski. W Anglii Paul Weller to prawie Bóg. NEGOCJATOR - DJ Shadow jako UNKLE w temacie tytułowym. NÓŻ W WODZIE - Komeda w szczytowej formie. CENA STRACHU - wersja Williama Friedkina (1978 rok) ze wspaniałą muzyką TANGERINE DREAM z LP "THE SORCERER". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Soundtracks IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 16:23 Pulp Fiction, The Crow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satiaa Re: Soundtracks IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 00:33 popieram opinie o "Intimacy" )) super!!!ale takze chcialam dodac "in the mood for love" ( hrank sinatra po hiszpansku...) i "requiem dla snu" , aha! i jeszcze jak dla mnie niesmiertelna "philadelphia"...pewnie by sie jeszcze kilka perelek znalazlo...jak co to dopisze.. oczywiscie!!!"ostatnie kuszenie chrystusa".....jakze moglam zapomniec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Soundtracks IP: 213.134.142.* 04.06.02, 10:29 "Ostatni Mohikanin" przebija wszystko poza tym niezle kawalki sa na ST "Grease", "Top Gun", "K2", "Underground", "Natural Born Killers", "Pulp Fiction", "Bandyta" Odpowiedz Link Zgłoś
fxx Re: Soundtracks 04.06.02, 11:17 "Twin Peaks" "The Crow 1" "Judgement Night" "187" "Trainspotting" "Natural Born Killers" "Lola Rent" "The Saint" (tak,tak...) "Lost Highway" "The Pillow Book" "Bandyta" Uff, możnaby tak długo jeszcze... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg Oto trzy najlepsze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 12:48 Na pierwszym miejscu "The Bodyguard" z Whitney Houston, na drugim miejscu "Waiting to Exhale" z Whitney Houston, a na trzecim miejscu "The Preacher's Wife" z Whitney Houston. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Soundtracks IP: *.server.ntl.com 05.06.02, 15:36 Polecam jeszcze cos ostrzejszego: Hans Zimmer i OST Twierdza (Rock), Karmazynowy Przyplyw (Crimson Tide) i jeszcze Polowanie na Czerwony Pazdziernik (The Hunt for Red October) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.shine Re: Soundtracks IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:48 Świetna jest muzyka do "Władcy pierścieni" a poza tym "I'dont Wanna Miss a Thing" z "Armageddonu" )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lwz Re: Soundtracks IP: 212.160.217.* 07.06.02, 20:26 Peter Gabriel - Pasion do filmu "Ostatnie Kuszenie Chrystusa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Soundtracks IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 20.06.02, 19:15 to samo co wyzej gabriela i jeszcze ry cooder,:paris texas,miles davis winda na szafot i neil young - dead man, philip glass- wszystko co dla filmu - a było tego kilka - najbardziej kayaanisqatsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodka Re: Soundtracks IP: 62.89.101.* 21.06.02, 14:46 przede wszystkim "In the mood for love" - czuje ta muzyke calym cialem; potem moze byc "Piano", "Ostatni Mohikanin", "Misja", "Niebieski" itp. Odpowiedz Link Zgłoś