Dodaj do ulubionych

THE PIXIES- ktoś coś wie?

IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 22:06
W "Fight Club" (taki film) ostatnia piosenka jest wlasnie tego zespolu, a jest
to piosnka naprawde zayebista. Qpmel sciagnal mi pare innych z netu
(bossanova), i niektóre też są świetne. Czy ktoś wie coś o tym zespole; czy
istnieją, jaka jest najlepsza płyta itp ???
Obserwuj wątek
    • Gość: ginkgo Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: *.gazeta.pl 06.03.02, 22:48
      Gość portalu: Lehu napisał(a):

> W "Fight Club" (taki film) ostatnia piosenka jest wlasnie tego zespolu, a jest
      > to piosnka naprawde zayebista. Qpmel sciagnal mi pare innych z netu
      > (bossanova), i niektóre też są świetne. Czy ktoś wie coś o tym zespole; czy
      > istnieją, jaka jest najlepsza płyta itp ???

Zajrzyj na 212.191.78.50/~simon/band.html
    • Gość: ydorius Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: *.acn.waw.pl 06.03.02, 23:32
      Gość portalu: Lehu napisał(a):

> W "Fight Club" (taki film) ostatnia piosenka jest wlasnie tego zespolu, a jest
      > to piosnka naprawde zayebista. Qpmel sciagnal mi pare innych z netu
      > (bossanova), i niektóre też są świetne. Czy ktoś wie coś o tym zespole; czy
      > istnieją, jaka jest najlepsza płyta itp ???

No, trochę ludziów lubiących Pixies pewnie tu znajdziesz...
      Grupa, jak się już dowiedziałeś z załączonego linku nie istnieje, za to istnieją
      muzycy ją tworzący z osobna. Zwłaszcza oczywiście istnieje Black Francis,
      którego "teenager of the year" szczerze polecam.

Jeżeli chodzi o płytki samego pixies, to nie nagrali chyba złego albumu.
      Bossanova jest niezła, ale i "come on Pilgrim / surfer rosa", czy
      choćby "doolitle" są znakomite. Jeżeli nie znasz twórczości chłopaków, to
      porponuję zacząć od składanek ("death of the pixies" czy choćby "b-sides")

pozdrawiam,
      .y.
    • nabialowiec Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 07.03.02, 07:25
      Zgadzam się , nie przypominam sobie kiepskiej płyty Pixiesów, moja naj., naj to
      bez wątpienia "Doolitle".
      • Gość: moler Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: 193.150.166.* 07.03.02, 08:34
        Ja za najlepszą uważam Bosanove, ale doolitle też jest znakomita, jak większość ich płyt zresztą.
        Z pokrewnych polecam oprócz solowych dokonań Blacka również twórczość sióstr z The Breeders, chociaż
        zawsze Pixies będzie tym pierwszym i najlepszym.
        Generalnie, ciekawy odłam z 4AD
        • nabialowiec Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 07.03.02, 12:46
          Gość portalu: moler napisał(a):

> Ja za najlepszą uważam Bosanove, ale doolitle też jest znakomita, jak większość
          > ich płyt zresztą.
          > Z pokrewnych polecam oprócz solowych dokonań Blacka również twórczość sióstr z
          > The Breeders, chociaż
          > zawsze Pixies będzie tym pierwszym i najlepszym.
          > Generalnie, ciekawy odłam z 4AD

rzeczywiście masz rację...słuchałem... siostrunie są naprawdę niezłe; u nas w
          Rzeczpospolitej też jest poznański zespół, który przyznaje się do pixiesowych
          inspiracji; Boże jak im było???? Z dziewuszką na wokalu...
          • Gość: moler Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: 193.150.166.* 07.03.02, 14:02
            nabialowiec napisał(a):

> Gość portalu: moler napisał(a):
            >
            > > Ja za najlepszą uważam Bosanove, ale doolitle też jest znakomita, jak więk
            > szość
            > > ich płyt zresztą.
            > > Z pokrewnych polecam oprócz solowych dokonań Blacka również twórczość siós
            > tr z
            > > The Breeders, chociaż
            > > zawsze Pixies będzie tym pierwszym i najlepszym.
            > > Generalnie, ciekawy odłam z 4AD
            >
            > rzeczywiście masz rację...słuchałem... siostrunie są naprawdę niezłe; u nas w
            > Rzeczpospolitej też jest poznański zespół, który przyznaje się do pixiesowych
            > inspiracji; Boże jak im było???? Z dziewuszką na wokalu...

Stawiam na Happy Pills...może coś przekręciłem z nazwą, ale jakoś tak podobnie było...

• nabialowiec Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 07.03.02, 14:38
              Gość portalu: moler napisał(a):

> nabialowiec napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: moler napisał(a):
              > >
              > > > Ja za najlepszą uważam Bosanove, ale doolitle też jest znakomita, jak
              > więk
              > > szość
              > > > ich płyt zresztą.
              > > > Z pokrewnych polecam oprócz solowych dokonań Blacka również twórczość
              > siós
              > > tr z
              > > > The Breeders, chociaż
              > > > zawsze Pixies będzie tym pierwszym i najlepszym.
              > > > Generalnie, ciekawy odłam z 4AD
              > >
              > > rzeczywiście masz rację...słuchałem... siostrunie są naprawdę niezłe; u na
              > s w
              > > Rzeczpospolitej też jest poznański zespół, który przyznaje się do pixiesow
              > ych
              > > inspiracji; Boże jak im było???? Z dziewuszką na wokalu...
              >
              > Stawiam na Happy Pills...może coś przekręciłem z nazwą, ale jakoś tak podobnie
              > było...
              >

Wiesz co Moler, ja z Poznania a taki głupi - oczywiście, że Happy Pills!!!
              dzięki.
    • Gość: olo Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 10:21
      Dla mnie najlepsza jest pierwsza płytka surfra rosa/come on pilgrim. Ta ich
      histeryczno maniakalna muzyka jest zajebista...
      • Gość: pizmak Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: 62.233.139.* 07.03.02, 14:02
        No nareszcze cos o The Pixies. Ten chlopiec na wokalu taki grubszy byl, a tak
        swietnie spiewal. O babeczce nie wspomne. Plyta Doolitle najlepsza bez
        watpienia. Dolaczam sie do glosow przedmowcow.
    • Gość: olo Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 14:14
      Gruby facet nazywa się Frank Black, laseczke mam na końcu języka wink moze ktoś
      podpowie.
      • Gość: marcin Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: *.opm.pl 08.03.02, 14:40
        Gość portalu: olo napisał(a):

> Gruby facet nazywa się Frank Black, laseczke mam na końcu języka wink moze ktoś
        > podpowie.

Kim Deal, chyba... Breeders rulez wink
        • Gość: olo Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 16:16
          Właśnie kim deal a breeders to taka babska kapela też ok.
          • tomex2 Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 18.03.02, 09:44
            Jesli chodzi o Pixies to był to fajny zespół i dla mnie najlepsze płyty to
            Surfer Rosa/Come on Pilgrim i Dooltle.
            Breeders tez ok.
            Ale nie ma jak SONIC YOUTH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • kugel Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 13.06.02, 10:56
      Zgadzam się, że nie wydali słabej płyty. Wszystkie płyty dostepne w sklepie
      hmv. www.hmv.co.uk. Od czasu do czasu są tam przeceny, również na pixies, wtedy
      można kupić płytę za 4,99 funta. Nie wiem niestety jakie są koszty wysyłki do
      Polski. Pozdro MKD
      • fxx Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 13.06.02, 11:06
        Pixy rządzą...
        Z "Suffer Rosa..." kawałek "Gigantic" a z "Bossanovy" - "Dig Fo Fire" (nie
        pomyliłem chyba?). "Ostatni" album: "Le Trompe Des Mondes" czy jakoś tak, to
        już troche gorszy... Ale generalnie rulerka...
        Ostatnio wpadła mi w ręce płytka ORBIT "Libido Speedway" '96, chłopaki też są z
        Bostonu i w niektórych kawałkach aż cieknie od wpływów Pixies.
        Pytanie za 100 pkt.: z jakiego kawałka Pixies pochodzi riff słyszalny pod
        koniec "Smells Like Teen Spirit" Nirvany? Bo generalnie chłopaki nie wypierali
        się takowych inspiracji...
        pozdro!
        • bombelski Re: THE PIXIES- ktoś coś wie? 14.06.02, 18:07
          w "debaser" jest podobne bicie jak w "smells" chyba... ale może się mylę.

a tak w ogóle: PIXIES!!!!!!!!! i nic dodawać nie trzeba...

z trudem przychodzi mi znalezienie drugiego zespołu który w tak dobry humor by
          mnie wprawiłsmile
          wszystkie płyty są super, nawet ostatnia (moim zdaniem zwie się jednak trompe
          le mondewink
          no ale wczesne rządzą: surfer rosa/come on pilgrim i doolittle dla utrzymania
          mentalnego dobrostanu raz na jakiś czas posłuchać trzeba.
          a frank black to jeden z moich ulubionych wokalistów - gdy trzeba potrafi
          melodyjnie zaśpiewać, ale i zaszczekać potrafi smile (crackity jones)
          frrank black solo i breeders też godne polecenia, mój kolega kochał się kiedyś
          w kim deal (ja nie, wolę to co dotknąć mogęwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka