przemciu-orzemek 01.07.04, 15:09 kto lubi? co powiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fallingsky Re: Radiohead... IP: *.b.jawnet.pl 01.07.04, 16:36 uwielbiam i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 16:56 miło słyszeć...tak malo osób zna, a co dopiero słucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 01.07.04, 18:18 bez przesadyzmu!!!duzo osob zna radiohead...obok oasis i blur to sztandarowy band z wysp!a najlepsze mym zdaniem to the bends i ok computer nie cierpie tego ich terazniejszego jazgotu :] noo dobra, kilka ladnych piosenek sie znajdzie ... :] Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 19:13 wiesz ja poprostu mieszkam w glupim miescie zdecydowanie sztandarowy zespol na wyspach ale bardziej traktowany jako muzyka alternatywna - a to juz niekotrych odrzuca... poza tym maja taka roznorodnosc stylow ze ciazko sie do nich przyzwyczaic... chociazby piosenka Idioteque i Street Spirit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 02.07.04, 16:50 a co to za glupie miasto?moze augustow-miasto britpopowcow, poniekad ... bylo ich tam ze 3 ... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzem Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 22:39 zal sie przyznac powiem ze na północy naszego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 03.07.04, 23:20 ktora to polnoc zachodnia czy wschodnia?i tak dobrze ze taka dobra muza dociera w takie miejsca tell me now then, what's the town? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzemciu bełtownik Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 23:53 no dobra, wiocha troche ale miano miejscowosci bez amatorow dobrej muzyki przypada... miastu Gdańsk ktos sie moze sprzeciwic ale serio niewiele osob znam ktorzy sluchaja Radiohead dobra pare osob sie znajdzie ale to i tak jak na moje mniemanie to troche za malo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 04.07.04, 10:05 znalam niegdys dziewczyne z pruszcza gdanskiego co wielbila muze brytyjska (nie wiem jak jest teraz, bo zero kontaku).a w gdansku (bardziej sopot)bede w czwartek wiec sprobuje sie rozejrzec za jakimis fanami radiohead... moze nie jest tak jak mowisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemciu Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:13 no to zycze powodzenia w rozgladaniu sie zobaczymy czy mam racje. ale jestem ciekawy jak Ty to zrobisz...bedziesz podchodzila do ludzi na ulicy? i pytala sie czy sluchaja moze Radiohead? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 04.07.04, 17:17 hehe, bardzo smieszne :] mam swoje sposoby,ha! :p Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 04.07.04, 22:53 to moze jakos mnie oswiecisz? chcialbym poznac magiczna sztuke zaczepiania fanow Radiohead jestem cholernie ciekawy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 04.07.04, 23:10 czy to jakis przejaw twego sarkazmu czy mi sie zdaje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemciu Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 23:58 nie, nie, nie... ja nie bylbym do tego zdolny. poprostu dzis podzialala na mnie siła pastelowych ciuchow i szerokich spodnii,bo...? dzis byl koncert jeden osiem L, mezo....taaa za 2zl wiec zbieraly sie drechole w gdansku, a ja tak chcialem isc do pubu. moze dlatego zabrzmialo to sakrastycznie czlowiek czasami traci nerwy. dziekuje za zrozumienie ide spac - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zoe82 Re: Radiohead... 06.07.04, 00:54 rozumie twoja frustracje :] i tez ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 10.07.04, 21:27 taaa i bylam i nic nie widzialam, bom byla pod parasolem skryta. no moze poza jednym gosciem co mial fryz a'la Brett Anderson i caly na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 11.07.04, 19:14 heheh, a nie mowilem?! ja mam zawsze racje. a czemu to bylo z wielu wzgledow do przewidzenia? zebys widziala moja fryzure... haha pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 13.07.04, 20:58 yyy?nie wiem z jakich wzgledow, sciemnialam cos wczesniej hehe co to w ogole za idea rozpoznawania fanow brytyjskiej muzy na ulicach? :] a ta twoja fryzura mnie bardzo intryguje ... masz 'brita' na glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no_more Re: Radiohead... IP: *.gda.pl 05.07.04, 11:29 no ba tez nieszkam w tym glupim miescie i mimo ze mam o nim to samo zdanie ale co do znajomości radiohead raczej zaliczylabym ta grupe do mainstreamu - nie mam znajomych ktorzy by o nich nie slyszeli ja osobiscie cenię ich za kidA - ani przedtem ani potem taka plyta im sie nie udała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pumpernikiel Re: Radiohead... IP: *.zory.msk.pl 01.07.04, 17:08 Ostatnia płyta mnie rozczarowała. Ale tak w ogóle, to dla mnie jest najciekawszą kapelą z lat 90, a warto powiedzieć, że od dwudziestu lat, mało co mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 17:11 racja Hail to the thief jest słabsza od innych płyta... co prawda ma kilka pozytywnych momentów... chociazby 2+2=5 (byli z ta piosenka u Lettermana ) albo A Wolf at the door... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: Radiohead... 01.07.04, 17:49 radiohead... lubię bardzo. szczególnie the bends i amnesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Radiohead... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.07.04, 19:24 Lubię głównie za "Kid A" i kilka utworów z innych płyt, choć "OK Computer" jako całość też jest dobra. Nie znam "The Bends" i ostatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 19:27 polecam "The Bends" bardzo dobra plyta - szczegolnie ładny kawałek Street Spirit Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Radiohead... 01.07.04, 20:21 przemciu-orzemek napisał: > polecam "The Bends" bardzo dobra plyta - szczegolnie ładny kawałek Street > Spirit Ładne to jest "High And Dry". "Street Spirit" zwala z nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
lostdog Re: Radiohead... 01.07.04, 20:43 i jeszcze My Iron Lung... najlepszy jest teledysk do tego, z japońską publicznością. skądinąd wiadomo, że radiohead (i nie tylko) darzy japonię szczególną sympatią... Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:18 własnie teledysku nie widzialem wiec chyba warto sobie zalatwic. a w sumie nie wiedzialem ze radiogłowi maja jakis sentyment do Japonii Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Radiohead... 01.07.04, 20:41 ja uwielbiam i dobrze się z tym czuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absyntova_holka Re: Radiohead... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 20:52 uwielbiam, slucham, chyba nie znam osoby ktora by ich nie znala i nie znam sposrod tych co sluchaja takiej co by ich nie lubila. Mnie wcale hail to the thief nie rozczarowala moze dlatego ze najbardziej sie skupilam wlasnie na 2+2=5 i wolf at the door pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:22 jak juz pisalem w moim srodowisku malo kto zna... ale jesli chodzi o moje srodowisko (szkola, dzielnica) to sa ludzie z deko "inni" (roznie mozna sobie interpretowac). w zasadzie to radioheadami zainteresowalem sie po wydaniu amnesiaca (trudna plyta strasznie). a hail to the tief - i tak jest taka sobie, oprocz tych piosenek co zem je wymienil wczesniej. tak na marginesie to szkoda ze nie koncertuja gdzies w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
ninedin Re: Radiohead... 02.07.04, 10:35 W Radiohead zakochałam się w okolicach "The Bends", "Kid A" jest do dzisiaj moją prywatną płytą wszechczasów, w 2001 widziałam ich na fantastycznym koncercie w Oksfordzie, a ostatnia płyta.... dosyć mi się podoba, ma kilka utworów, ktore się mnie "czepiły", z czego najbardziej chyba 'the gloaming', choć nie w wersji oficjalnej, tylko bootlegowej, tej, która pojawiła się w sieci parę miesięcy przed wydaniem płyty. Nie wiem, co zadecydowalo, może to, że 'the gloaming' jest imho równie paranoiczny (tak tekstowo, jak i muzycznie) jak 'climbing up the walls' albo (z innej beczki ) moje ukochane 'under ice' Kate Bush Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Radiohead... 02.07.04, 21:10 pisałam już gdzieś to pewnie, ale napiszę jeszcze raz. Wg mnie HTTT nie jest złą płytą, jest tylko chaotycznie poukładana. Trochę, jakby zmiksować Kid A z OK Computer. Ostatnio słuchałam sobie tych piosenek w nieco innej kolejności i naprawdę zrobiły lepsze wrażenie. To może trochę tak, że niektóre utwory są przytłoczone przez takie perełki, jak Where I end and you begin, albo 2+2=5 i nie bardzo się je zauważa. Ale i tak najbardziej lubię OK Computer Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:19 sygnaturka mi sie podoba wiem coś o tym Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:23 to było do kwiat_paproci "łacina i greka zabija człowieka" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Radiohead... 02.07.04, 21:05 no tak, jak komuś się spodobała moja sygnaturka, to ja musiałam zmienić. To sie nazywa intuicja. A zmieniłam, bo są wakacje i już mi tak języki antyczne nie doskwierają Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 03.07.04, 19:42 mi juz tez nie doskwieraja...ale przez 2 miesiace tylko Odpowiedz Link Zgłoś
ninedin off topic - języki 04.07.04, 10:40 przemciu-orzemek napisał: > mi juz tez nie doskwieraja...ale przez 2 miesiace tylko To może ja sie nawet nie przyznam, ze uczę języków antycznych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszemcio Re: off topic - języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:54 najlepsze płyty ??- Kid A i Ok Conputer!!!...najsłabsze???- Pablo honey i Hail to the...jakby stracili pare...ale podziwiam i doceniam....najlepasza brytyjska kapela lat 90-tych jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
negativna Re: Radiohead... 06.07.04, 13:54 Świetny zespół.... Słuchając go przenosisz się w magiczny świat.... No i do tego jeszcze genialne teledyski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemciu Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:17 tak racja, teledyski niektore sa powalajace ale najbardziej chyba podoba mi sie teledyk do Street Spirit... ma taka fajna koszule w paski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fallingsky Re: Radiohead... IP: *.b.jawnet.pl 06.07.04, 22:28 Też uwielbiam ten teledysk... ma taki specyficzny klimat, niepokojącą atmosferkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caton Re: Radiohead... IP: 5.5R4D* / *.delphi.com 08.07.04, 15:10 Szkoda ze od jakiegos czasu wstydza sie grac rocka na konto jakiegos jazgotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hebrew Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:22 jazgot? czyli co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtg Re: Radiohead... IP: *.softpro2.pl 09.07.04, 20:22 uwielbiam ich za kompozycje, teksty, niepowtarzalne koncerty, niesamowite teledyski, za to, ze nie boja sie eksperymentowac.... jednym slowem moj ulubiony zespol PS nie lubie ich za to, ze nie chca przyjechac do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinchleb Re: Radiohead... IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 09.07.04, 22:21 wlasnie nagralem sobie w audio mojego wlasnego, zaktualizowanego com laga pozwole sobie podzielic sie tracklista ktora wybieralem i ustawialem pol nocy: i am citizen insane where bluebirds fly worrywort meeting in the aisle how i made my millions i am a wicked child cuttooth reckoner fog (again) -nowa wersja i will (l.a. vers.) remyxomatosis (christian vogel) skttrbrain (four tet mix) there there (demo) where i end... (demo) paperbag writer the amazing sounds of orgy fast track kinetic trans-atlantic drawl co powiecie o takim zestawie? moja plyta wszechczasow jest kid-a, ale troche opadla moja fascynacja kiedy uslyszalem hooda. jednak chlopaki z rh to nie tacy nowatorzy. pozdrawiam a ze znajdowaniem sluchaczy nie ma problemow- ja wynalazlem takowych nawet w lublinie i to w calkiem sporej ilosci. nawet dziewczyne Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 11.07.04, 19:18 tak wiesz, patrze i widze pare dobrych kawalkow - ale przyznam sie calkiem szczerze ze paru jeszcze nigdy na uszy swoje nie slyszalem, ale spokojnie nadrobie juz niedlugo. z tym znajdowaniem fanow radio to troche zartowalem, ale dobra pozdrawiam papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ąka Re: Radiohead... IP: *.net.pulawy.pl 10.07.04, 22:39 słucham i bardzo lubię,najbardziej za amnesiaca, mam znajomych którzy lubią i zgadzam się, że RH są mainstreamem , choć nie mają chwytliwych przebojów Chcę ich w Polsce! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homek Toft Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:40 No więc ja też bardzo lubię Radiohead i słucham sobie ich muzyczki. Radiohead to jest duży kawałek w ogóle kultury alternatywnej, no sorry, ale to nei tylko muza - a co z długopisowymi rysuneczkami Yorke'a? Według mnie żadnej płyty Radiohead nie da się zaakceptować od początku do końca poza Kid A. Amnesiac jest zbyt miażdżący. Podobno Amnesiac i Kid A to bliźniacze płyty, ale w tym sesnie bliżniacze, jak słońce i księżyc. Muzyka Amnesiaca sprawia, że tkwisz w środku zamętu, chaosu, jesteś częścią bieganiny (Pulk/pull revolving doors lub Dolars and Cents), a Kid A pozwala się oddalić od prędkości, zamieszania i spojrzeć na nie z góry, z dystansu i dostrzec w nim uporządkowany wzór. Z OK Copmuter nie do zniesienia jest dla mnie Electioneering. Zupełnie nie rozumiem tej piosenki, podobnie jak denerwuje mnie The Tourist i odrobinę Lucky, choć już mniej. Z OK Comp wybieram Climbing up the walls, kawałek, którego się boję, serialnie i Exit music (for a film) - bo jest tak cholernie przytłaczająco smutna, że aż wygania smutek pod koniec piosenko. No i Paranoid Android. Z The Bends właśnie Street spirit i High and dry. Street spirit jakośtak wyzwala: immerse your soul in love, yeah Hail to the thief jest okropny i się nawet nie wypowiem, chociaż kiedyś lubiłem A wolf at the door, ale nudzi się to na dłuższą metę. 2+2=5 - fajny kawałek, ale tylko z powodu napierdalanej końcówki. Czasem do zniesienia jest There There. No i chyba zapomnieliście o b-sideach. Takie kawałki jak Wicked child albo Inside my head bardzo mi się podobają. Akustyczny Street spirit wzbudza dreszcze, naprawdę. W ogóle akustyczne Radio jest porażające Szczególnie, że Yorke na żywo jest podobny do Rojka z myslovitz - jakośten jego głos nie przypomina zbytnio studyjnego )) Radiohead jest zajebisty, ale proponuję nagrać sobie płytkę z samych najlepszych kawałków, czyli z tych co wymieniłem je powyżej Pozdrowionka, ludzie! Aha - i do zobaczenia na koncercie Radiohead z Coldplayem w Cieszynie niedługo )))))))))))))))))))))) Homek Toft www.uciekinier.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinchleb Re: Radiohead... IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 11.07.04, 19:04 trzy kwestie w krotkiej odpowiedzi: 1. electioneering to jeden z moich ulubionych kawalkow na okc 2. b-side patrz moj post wyzej 3. z tym cieszynem to sie tak wyglupili, ze az wstyd. rewelacja- koncert z tasmy.)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
homek_toft Re: Radiohead... 11.07.04, 19:06 Ja wiesz, tej Twojej listy bisajdów nie widzialem wiec sorka Jednak ktos pamietal. Swoja droga - ten Comlag... słyszałem o tym. Widzę, że parę piosenek z tego materiału to ja nie znam. Trzeba nadrobić, jak nadrobię - wrócę i coś powiem ) Papa. Homek Toft www.uciekinier.friko.pl Odpowiedz Link Zgłoś
przemciu-orzemek Re: Radiohead... 11.07.04, 19:12 ojej jak mnie tu dawno nie bylo, praktycznie zostawilem swoj watek na pastwe losu...okrutny swiat. "Radiohead i Coldplay w Cieszynie" - az zaswiecila mi sie taka zaroweczka nad glowa co za gnoje, tak zrobic czlowieka pozadnego w bambuko to ja was wszystkich pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: Radiohead... IP: *.acn.pl 16.07.04, 00:00 ja.ja .jaja lubie!i wlasnie sobie slucham... -Pierwszą płytą,która mi sie z nimi kojarzy jest ok computer..Może dlatego,ze to na nia pierwszą wpadłam,a moze dlatego że jest jak na rh bardzo hmm.'przebojowa'.'karma police'to zdecydowanie najbardziej chwytliwy utwór,ale ja wole przytłaczająco smutne'exit music(for a film)',czy rozdzwonione, zimowe 'no surprises'.Nie wiem skad sie bierze siła tej piosenki.Tekst przeciez nie jest najbardziej optymistyczny na swiecie..ale gdy smutno,to ona potrafi jakos wszystko rozjasniać.To pewnie te dzwoneczki;]... 'ok computer' jest na pewno wazne,ale dla mnie ciekawsza jest'kid a'.najlepsza płyta do zasypiania!(bynajmniej nie dlatego,ze jest nużąca).drugi utwór to czysta poezja!zresztą-wielbie ja całą! 'the bends'ma kilka swietnych momentów,ale nie jest już tak przekonujace.'just','street spirit',czy 'fake plastic trees'są boskie...ale reszta tak nie wciąga. ostatnia płyta średnio do mnie przemawia.'2+2=5'jest w porzadku,ale nie wprawia mnie w zachwyt.tak samo jest z innymi utworami.czasami po prostu drażnią... nie znam 'pablo honey'...wczesne radiohead to dla mnie tylko porywające 'creep',które jeszcze mi sie nie znudziło I`m a weirdo -------------------- a! i jeszcze coś.nie wydaje mi sie,zeby rh znało malo osob.wiekszosci moich znajomych przynajmniej cos o nich obilo sie o uszy...a 'creep' to nawet przypadkowo łatwo usłyszeć.w końcu to jedna z bardziej znanych grup z Wysp../a,ze nie chcą tu przyjechać to bardzo,ale to bardzo nieladnie;]pozostaja tylko koncerty np. w berlinie.eh.jak mi zal tegorocznego jesiennego nie obejrzanego..ale-moze kiedys wreszcie sie wybiore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdansk Re: Radiohead... IP: 62.233.169.* 16.07.04, 00:29 hi, hi, jestem z gdanska i uwielbiam radiohead'ow. Malo to znam pare osob, ktore ich znaja i lubia , wiec nie wiem skad sie wziela opinia, ze nad morzem ludzie nie znaja tej kapeli. Na dzien dzisiejszy "Ok Computer" przekonuje mnie najbardziej jesli chodzi o calosc. Ostatnia plyta, natomiast, jest swietna, ale brakuje jej takiej swiezosci jaka chlopaki mieli wczesniej - to chyba normalne. A co myslicie o Amnesiacu? Odpowiedz Link Zgłoś
homek_toft Re: Radiohead... 16.07.04, 11:17 > > A co myslicie o Amnesiacu? Amnesiac to miazga, człowieku ) Jak podchodziłem pierwszy raz do tej płyty to myślałem, że nie zdzierżę do końca. Tak robi na mózgu, męczy, doprowadza do szału, ale pozytywnie. To nei tak, że chcesz zerwać słuchawki i wybiec. Tylko raczej, że o kurde, do tego to się bedę musiał przyzwyczaić, dojrzeć. Chwilka wytchnienia? Hmm. Dolars and cents od biedy. Może troszkę Morning bell po paru sesjach. Ale reszta miażdżące dla uszu kawałki. Pulk/pull revolving door - zawsze kojarzy mi się ze srebrzystym eterycznym ludzikiem wypowiadającym różne kosmiczne nauki, ale miażdżonym przez wielkie czarne młoty fabryczne lub rozstrzeliwanym przez setki karabinów. Ech... Psychiczny klimat. Spalanie w ognisku. Przedzierać się przzez ten album trzeba jak przez ciemny las najeżony ostrymi palczastymi gałęziami drzew. Treefingers z Kida A to spokojna wersja tego lasu Można powiedzieć, że Kidem A wyszliśmy na polankę, a w Amnesiacu błądziliśmy w puszczy i COŚ na na polowało )) Odpowiedz Link Zgłoś