Dodaj do ulubionych

Radiohead...

01.07.04, 15:09
kto lubi? co powiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: fallingsky Re: Radiohead... IP: *.b.jawnet.pl 01.07.04, 16:36
      uwielbiam smile i tyle...
      • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 16:56
        miło słyszeć...tak malo osób zna, a co dopiero słucha smile
        • ihopeyouwilllikeme Re: Radiohead... 01.07.04, 17:05
          Lubię
        • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 01.07.04, 18:18
          bez przesadyzmu!!!duzo osob zna radiohead...obok oasis i blur to sztandarowy
          band z wysp!a najlepsze mym zdaniem to the bends i ok computer smile nie cierpie
          tego ich terazniejszego jazgotu :] noo dobra, kilka ladnych piosenek sie
          znajdzie ... :]
          • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 19:13
            wiesz ja poprostu mieszkam w glupim miescie smile zdecydowanie sztandarowy zespol
            na wyspach ale bardziej traktowany jako muzyka alternatywna - a to juz
            niekotrych odrzuca... poza tym maja taka roznorodnosc stylow ze ciazko sie do
            nich przyzwyczaic... chociazby piosenka Idioteque i Street Spirit.
            • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 02.07.04, 16:50
              a co to za glupie miasto?moze augustow-miasto britpopowcow, poniekad ... bylo
              ich tam ze 3 ... :]
              • Gość: Orzem Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 22:39
                zal sie przyznac tongue_out powiem ze na północy naszego kraju smile
                • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 03.07.04, 23:20
                  ktora to polnoc zachodnia czy wschodnia?i tak dobrze ze taka dobra muza dociera
                  w takie miejsca big_grin tell me now then, what's the town?
                  • Gość: orzemciu bełtownik Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 23:53
                    no dobra, wiocha troche ale miano miejscowosci bez amatorow dobrej muzyki
                    przypada... miastu Gdańsk smile ktos sie moze sprzeciwic ale serio niewiele osob
                    znam ktorzy sluchaja Radiohead tongue_out dobra pare osob sie znajdzie ale to i tak jak
                    na moje mniemanie to troche za malo !
                    • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 04.07.04, 10:05
                      znalam niegdys dziewczyne z pruszcza gdanskiego co wielbila muze brytyjska (nie
                      wiem jak jest teraz, bo zero kontaku).a w gdansku (bardziej sopot)bede w
                      czwartek wiec sprobuje sie rozejrzec za jakimis fanami radiohead... moze nie
                      jest tak jak mowisz big_grin
                      • Gość: przemciu Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:13
                        no to zycze powodzenia w rozgladaniu sie smile zobaczymy czy mam racje. ale jestem
                        ciekawy jak Ty to zrobisz...bedziesz podchodzila do ludzi na ulicy? i pytala
                        sie czy sluchaja moze Radiohead? big_grin
                        • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 04.07.04, 17:17
                          hehe, bardzo smieszne :] mam swoje sposoby,ha! :p
                          • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 04.07.04, 22:53
                            to moze jakos mnie oswiecisz? chcialbym poznac magiczna sztuke zaczepiania
                            fanow Radiohead tongue_out jestem cholernie ciekawy... smile
                            • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 04.07.04, 23:10
                              czy to jakis przejaw twego sarkazmu czy mi sie zdaje?
                              • Gość: Przemciu Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 23:58
                                nie, nie, nie... ja nie bylbym do tego zdolny. poprostu dzis podzialala na mnie
                                siła pastelowych ciuchow i szerokich spodnii,bo...? dzis byl koncert jeden
                                osiem L, mezo....taaa za 2zl smile wiec zbieraly sie drechole w gdansku, a ja tak
                                chcialem isc do pubu. moze dlatego zabrzmialo to sakrastycznie smile czlowiek
                                czasami traci nerwy. dziekuje za zrozumienie smile ide spac - pozdrawiam
                                • zoe82 Re: Radiohead... 06.07.04, 00:54
                                  rozumie twoja frustracje :] i tez ide spac
                                • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 10.07.04, 21:27
                                  taaa i bylam i nic nie widzialam, bom byla pod parasolem skryta. no moze poza
                                  jednym gosciem co mial fryz a'la Brett Anderson i caly na czarno
                                  • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 11.07.04, 19:14
                                    heheh, a nie mowilem?! ja mam zawsze racje. big_grin a czemu to bylo z wielu wzgledow
                                    do przewidzenia?
                                    zebys widziala moja fryzure... haha
                                    pozdrawiam serdecznie smile
                                    • Gość: zoe Re: Radiohead... IP: *.chello.pl 13.07.04, 20:58
                                      yyy?nie wiem z jakich wzgledow, sciemnialam cos wczesniej hehe smile co to w ogole
                                      za idea rozpoznawania fanow brytyjskiej muzy na ulicach? :]
                                      a ta twoja fryzura mnie bardzo intryguje ... masz 'brita' na glowie? smile
                    • Gość: no_more Re: Radiohead... IP: *.gda.pl 05.07.04, 11:29
                      no ba tez nieszkam w tym glupim miescie i mimo ze mam o nim to samo zdanie ale
                      co do znajomości radiohead raczej zaliczylabym ta grupe do mainstreamu - nie
                      mam znajomych ktorzy by o nich nie slyszeli smile
                      ja osobiscie cenię ich za kidA - ani przedtem ani potem taka plyta im sie nie
                      udała
    • Gość: Pumpernikiel Re: Radiohead... IP: *.zory.msk.pl 01.07.04, 17:08
      Ostatnia płyta mnie rozczarowała.
      Ale tak w ogóle, to dla mnie jest najciekawszą kapelą z lat 90, a warto
      powiedzieć, że od dwudziestu lat, mało co mi się podoba.
      • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 17:11
        racja Hail to the thief jest słabsza od innych płyta... co prawda ma kilka
        pozytywnych momentów... chociazby 2+2=5 (byli z ta piosenka u Lettermana smile )
        albo A Wolf at the door... pozdrawiam
        • lostdog Re: Radiohead... 01.07.04, 17:49
          radiohead... lubię bardzo. szczególnie the bends i amnesiac.
    • Gość: As Re: Radiohead... IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 01.07.04, 19:24
      Lubię głównie za "Kid A" i kilka utworów z innych płyt, choć "OK Computer" jako
      całość też jest dobra. Nie znam "The Bends" i ostatniej.
      • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 19:27
        polecam "The Bends" bardzo dobra plyta - szczegolnie ładny kawałek Street Spirit
        • ilhan Re: Radiohead... 01.07.04, 20:21
          przemciu-orzemek napisał:

> polecam "The Bends" bardzo dobra plyta - szczegolnie ładny kawałek Street
          > Spirit

Ładne to jest "High And Dry".
          "Street Spirit" zwala z nóg.
          • lostdog Re: Radiohead... 01.07.04, 20:43
            i jeszcze My Iron Lung... najlepszy jest teledysk do tego, z japońską
            publicznością. skądinąd wiadomo, że radiohead (i nie tylko) darzy japonię
            szczególną sympatią...
            • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:18
              własnie teledysku nie widzialem wiec chyba warto sobie zalatwic. a w sumie nie
              wiedzialem ze radiogłowi maja jakis sentyment do Japonii smile
    • kwiat_paproci Re: Radiohead... 01.07.04, 20:41
      ja uwielbiam i dobrze się z tym czuję wink
      • brutuska Re: Radiohead... 01.07.04, 20:47
        Lubię i słucham.
        • Gość: absyntova_holka Re: Radiohead... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 20:52
          uwielbiam, slucham, chyba nie znam osoby ktora by ich nie znala i nie znam
          sposrod tych co sluchaja takiej co by ich nie lubila.
          Mnie wcale hail to the thief nie rozczarowala moze dlatego ze najbardziej sie
          skupilam wlasnie na 2+2=5 i wolf at the door
          pozdrowienia
          • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:22
            jak juz pisalem w moim srodowisku malo kto zna... ale jesli chodzi o moje
            srodowisko (szkola, dzielnica) to sa ludzie z deko "inni" (roznie mozna sobie
            interpretowac). w zasadzie to radioheadami zainteresowalem sie po wydaniu
            amnesiaca (trudna plyta strasznie). a hail to the tief - i tak jest taka sobie,
            oprocz tych piosenek co zem je wymienil wczesniej. tak na marginesie to szkoda
            ze nie koncertuja gdzies w Polsce sad
            • ninedin Re: Radiohead... 02.07.04, 10:35
              W Radiohead zakochałam się w okolicach "The Bends", "Kid A" jest do dzisiaj
              moją prywatną płytą wszechczasów, w 2001 widziałam ich na fantastycznym
              koncercie w Oksfordzie, a ostatnia płyta.... dosyć mi się podoba, ma kilka
              utworów, ktore się mnie "czepiły", z czego najbardziej chyba 'the gloaming',
              choć nie w wersji oficjalnej, tylko bootlegowej, tej, która pojawiła się w
              sieci parę miesięcy przed wydaniem płyty. Nie wiem, co zadecydowalo, może to,
              że 'the gloaming' jest imho równie paranoiczny (tak tekstowo, jak i muzycznie)
              jak 'climbing up the walls' albo (z innej beczki wink) moje ukochane 'under ice'
              Kate Bush
              • kwiat_paproci Re: Radiohead... 02.07.04, 21:10
                pisałam już gdzieś to pewnie, ale napiszę jeszcze raz. Wg mnie HTTT nie jest
                złą płytą, jest tylko chaotycznie poukładana. Trochę, jakby zmiksować Kid A z
                OK Computer. Ostatnio słuchałam sobie tych piosenek w nieco innej kolejności i
                naprawdę zrobiły lepsze wrażenie. To może trochę tak, że niektóre utwory są
                przytłoczone przez takie perełki, jak Where I end and you begin, albo 2+2=5 i
                nie bardzo się je zauważa. Ale i tak najbardziej lubię OK Computer wink
      • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:19
        sygnaturka mi sie podoba smile wiem coś o tym tongue_out
        • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 01.07.04, 22:23
          to było do kwiat_paproci tongue_out "łacina i greka zabija człowieka" hehe
          • kwiat_paproci Re: Radiohead... 02.07.04, 21:05
            no tak, jak komuś się spodobała moja sygnaturka, to ja musiałam zmienić. To sie
            nazywa intuicja. A zmieniłam, bo są wakacje i już mi tak języki antyczne nie
            doskwierają wink
            • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 03.07.04, 19:42
              mi juz tez nie doskwieraja...ale przez 2 miesiace tylko tongue_out
              • ninedin off topic - języki 04.07.04, 10:40
                przemciu-orzemek napisał:

> mi juz tez nie doskwieraja...ale przez 2 miesiace tylko tongue_out

To może ja sie nawet nie przyznam, ze uczę języków antycznych.... wink
                • Gość: pszemcio Re: off topic - języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:54
                  najlepsze płyty ??- Kid A i Ok Conputer!!!...najsłabsze???- Pablo honey i Hail
                  to the...jakby stracili pare...ale podziwiam i doceniam....najlepasza brytyjska
                  kapela lat 90-tych jak dla mnie
    • vicca3 Re: Radiohead... 05.07.04, 15:23
      Lubię, nawet bardzo lubięsmile
    • negativna Re: Radiohead... 06.07.04, 13:54
      Świetny zespół.... Słuchając go przenosisz się w magiczny świat.... No i do
      tego jeszcze genialne teledyski smile
      • Gość: Przemciu Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 20:17
        tak racja, teledyski niektore sa powalajace smile ale najbardziej chyba podoba mi
        sie teledyk do Street Spirit... ma taka fajna koszule w paski smile tongue_out
        • Gość: fallingsky Re: Radiohead... IP: *.b.jawnet.pl 06.07.04, 22:28
          Też uwielbiam ten teledysk... ma taki specyficzny klimat, niepokojącą
          atmosferkę smile
    • Gość: caton Re: Radiohead... IP: 5.5R4D* / *.delphi.com 08.07.04, 15:10
      Szkoda ze od jakiegos czasu wstydza sie grac rocka na konto jakiegos jazgotu.
      • Gość: Hebrew Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 19:22
        jazgot? czyli co masz na mysli?
    • Gość: Wojtg Re: Radiohead... IP: *.softpro2.pl 09.07.04, 20:22
      uwielbiam ich za kompozycje, teksty, niepowtarzalne koncerty, niesamowite
      teledyski, za to, ze nie boja sie eksperymentowac....

jednym slowem moj ulubiony zespol

PS nie lubie ich za to, ze nie chca przyjechac do Polski
    • Gość: marcinchleb Re: Radiohead... IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 09.07.04, 22:21
      wlasnie nagralem sobie w audio mojego wlasnego, zaktualizowanego com laga
      pozwole sobie podzielic sie tracklista ktora wybieralem i ustawialem pol nocy:

i am citizen insane
      where bluebirds fly
      worrywort
      meeting in the aisle
      how i made my millions
      i am a wicked child
      cuttooth
      reckoner
      fog (again) -nowa wersja
      i will (l.a. vers.)
      remyxomatosis (christian vogel)
      skttrbrain (four tet mix)
      there there (demo)
      where i end... (demo)
      paperbag writer
      the amazing sounds of orgy
      fast track
      kinetic
      trans-atlantic drawl

co powiecie o takim zestawie?

moja plyta wszechczasow jest kid-a, ale troche opadla moja fascynacja kiedy
      uslyszalem hooda. jednak chlopaki z rh to nie tacy nowatorzy.
      pozdrawiam

a ze znajdowaniem sluchaczy nie ma problemow- ja wynalazlem takowych nawet w
      lublinie i to w calkiem sporej ilosci. nawet dziewczynesmile
      • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 11.07.04, 19:18
        tak wiesz, patrze i widze pare dobrych kawalkow - ale przyznam sie calkiem
        szczerze ze paru jeszcze nigdy na uszy swoje nie slyszalem, ale spokojnie
        nadrobie juz niedlugo.
        z tym znajdowaniem fanow radio to troche zartowalem, ale dobra tongue_out pozdrawiam
        papa
    • Gość: Ąka Re: Radiohead... IP: *.net.pulawy.pl 10.07.04, 22:39
      słucham i bardzo lubię,najbardziej za amnesiaca, mam znajomych którzy lubią

i zgadzam się, że RH są mainstreamem , choć nie mają chwytliwych przebojów

Chcę ich w Polsce!

pozdrawiam smile
      • Gość: Homek Toft Re: Radiohead... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 18:40

No więc ja też bardzo lubię Radiohead i słucham sobie ich muzyczki. Radiohead
        to jest duży kawałek w ogóle kultury alternatywnej, no sorry, ale to nei tylko
        muza - a co z długopisowymi rysuneczkami Yorke'a? smile
        Według mnie żadnej płyty Radiohead nie da się zaakceptować od początku do końca
        poza Kid A. Amnesiac jest zbyt miażdżący. Podobno Amnesiac i Kid A to
        bliźniacze płyty, ale w tym sesnie bliżniacze, jak słońce i księżyc. Muzyka
        Amnesiaca sprawia, że tkwisz w środku zamętu, chaosu, jesteś częścią bieganiny
        (Pulk/pull revolving doors lub Dolars and Cents), a Kid A pozwala się oddalić
        od prędkości, zamieszania i spojrzeć na nie z góry, z dystansu i dostrzec w nim
        uporządkowany wzór.
        Z OK Copmuter nie do zniesienia jest dla mnie Electioneering. Zupełnie nie
        rozumiem tej piosenki, podobnie jak denerwuje mnie The Tourist i odrobinę
        Lucky, choć już mniej. Z OK Comp wybieram Climbing up the walls, kawałek,
        którego się boję, serialnie smile i Exit music (for a film) - bo jest tak
        cholernie przytłaczająco smutna, że aż wygania smutek pod koniec piosenko. No i
        Paranoid Android.
        Z The Bends właśnie Street spirit i High and dry. Street spirit jakośtak
        wyzwala: immerse your soul in love, yeah smile
        Hail to the thief jest okropny i się nawet nie wypowiem, chociaż kiedyś lubiłem
        A wolf at the door, ale nudzi się to na dłuższą metę. 2+2=5 - fajny kawałek,
        ale tylko z powodu napierdalanej końcówki. Czasem do zniesienia jest There
        There.
        No i chyba zapomnieliście o b-sideach. Takie kawałki jak Wicked child albo
        Inside my head bardzo mi się podobają. Akustyczny Street spirit wzbudza
        dreszcze, naprawdę. W ogóle akustyczne Radio jest porażające smile Szczególnie, że
        Yorke na żywo jest podobny do Rojka z myslovitz - jakośten jego głos nie
        przypomina zbytnio studyjnego smile))
        Radiohead jest zajebisty, ale proponuję nagrać sobie płytkę z samych
        najlepszych kawałków, czyli z tych co wymieniłem je powyżej smile Pozdrowionka,
        ludzie! Aha - i do zobaczenia na koncercie Radiohead z Coldplayem w Cieszynie
        niedługo smile))))))))))))))))))))))

Homek Toft
        www.uciekinier.friko.pl
        • Gość: marcinchleb Re: Radiohead... IP: *.geonafta.jaslo.pl / 80.48.103.* 11.07.04, 19:04
          trzy kwestie w krotkiej odpowiedzi:
          1. electioneering to jeden z moich ulubionych kawalkow na okcsmile
          2. b-side patrz moj post wyzej
          3. z tym cieszynem to sie tak wyglupili, ze az wstyd. rewelacja- koncert z
          tasmy.smile))

pozdrawiam
          • homek_toft Re: Radiohead... 11.07.04, 19:06
            Ja wiesz, tej Twojej listy bisajdów nie widzialem wiec sorka smile Jednak ktos
            pamietal. Swoja droga - ten Comlag... słyszałem o tym. Widzę, że parę piosenek
            z tego materiału to ja nie znam. Trzeba nadrobić, jak nadrobię - wrócę i coś
            powiem smile) Papa.

Homek Toft
            www.uciekinier.friko.pl
            • przemciu-orzemek Re: Radiohead... 11.07.04, 19:12
              ojej jak mnie tu dawno nie bylo, praktycznie zostawilem swoj watek na pastwe
              losu...okrutny swiat.
              "Radiohead i Coldplay w Cieszynie" - az zaswiecila mi sie taka zaroweczka nad
              glowa smile co za gnoje, tak zrobic czlowieka pozadnego w bambuko smile
              to ja was wszystkich pozdrawiam serdecznie
    • Gość: nat Re: Radiohead... IP: *.acn.pl 16.07.04, 00:00
      ja.ja .jasmileja lubietongue_out!i wlasnie sobie slucham...

-Pierwszą płytą,która mi sie z nimi kojarzy jest ok computer..Może dlatego,ze
      to na nia pierwszą wpadłam,a moze dlatego że jest jak na rh bardzo
      hmm.'przebojowa'.'karma police'to zdecydowanie najbardziej chwytliwy utwór,ale
      ja wole przytłaczająco smutne'exit music(for a film)',czy rozdzwonione,
      zimowe 'no surprises'.Nie wiem skad sie bierze siła tej piosenki.Tekst przeciez
      nie jest najbardziej optymistyczny na swiecie..ale gdy smutno,to ona potrafi
      jakos wszystko rozjasniać.To pewnie te dzwoneczki;]...

'ok computer' jest na pewno wazne,ale dla mnie ciekawsza jest'kid a'.najlepsza
      płyta do zasypiania!(bynajmniej nie dlatego,ze jest nużąca).drugi utwór to
      czysta poezja!zresztą-wielbie ja całą!

'the bends'ma kilka swietnych momentów,ale nie jest już tak
      przekonujace.'just','street spirit',czy 'fake plastic trees'są boskie...ale
      reszta tak nie wciąga.

ostatnia płyta średnio do mnie przemawia.'2+2=5'jest w porzadku,ale nie wprawia
      mnie w zachwyt.tak samo jest z innymi utworami.czasami po prostu drażnią...

nie znam 'pablo honey'...wczesne radiohead to dla mnie tylko
      porywające 'creep',które jeszcze mi sie nie znudziłosmile

I`m a weirdotongue_out
      --------------------
      a! i jeszcze coś.nie wydaje mi sie,zeby rh znało malo osob.wiekszosci moich
      znajomych przynajmniej cos o nich obilo sie o uszy...a 'creep' to nawet
      przypadkowo łatwo usłyszeć.w końcu to jedna z bardziej znanych grup z
      Wysp../a,ze nie chcą tu przyjechać to bardzo,ale to bardzo nieladnie;]pozostaja
      tylko koncerty np. w berlinie.eh.jak mi zal tegorocznego jesiennego nie
      obejrzanego..ale-moze kiedys wreszcie sie wybiorewink
      • Gość: Gdansk Re: Radiohead... IP: 62.233.169.* 16.07.04, 00:29
        hi, hi, jestem z gdanska i uwielbiam radiohead'ow.
        Malo to znam pare osob, ktore ich znaja i lubia smile, wiec nie wiem skad sie
        wziela opinia, ze nad morzem ludzie nie znaja tej kapeli.

Na dzien dzisiejszy "Ok Computer" przekonuje mnie najbardziej jesli chodzi o calosc.
        Ostatnia plyta, natomiast, jest swietna, ale brakuje jej takiej swiezosci jaka
        chlopaki mieli wczesniej - to chyba normalne.

A co myslicie o Amnesiacu?
        • homek_toft Re: Radiohead... 16.07.04, 11:17

>
          > A co myslicie o Amnesiacu?

Amnesiac to miazga, człowieku smile) Jak podchodziłem pierwszy raz do tej płyty to
          myślałem, że nie zdzierżę do końca. Tak robi na mózgu, męczy, doprowadza do
          szału, ale pozytywnie. To nei tak, że chcesz zerwać słuchawki i wybiec. Tylko
          raczej, że o kurde, do tego to się bedę musiał przyzwyczaić, dojrzeć. Chwilka
          wytchnienia? Hmm. Dolars and cents od biedy. Może troszkę Morning bell po paru
          sesjach. Ale reszta miażdżące dla uszu kawałki. Pulk/pull revolving door -
          zawsze kojarzy mi się ze srebrzystym eterycznym ludzikiem wypowiadającym różne
          kosmiczne nauki, ale miażdżonym przez wielkie czarne młoty fabryczne lub
          rozstrzeliwanym przez setki karabinów. Ech... smile Psychiczny klimat. Spalanie w
          ognisku. Przedzierać się przzez ten album trzeba jak przez ciemny las najeżony
          ostrymi palczastymi gałęziami drzew. Treefingers z Kida A to spokojna wersja
          tego lasu smile Można powiedzieć, że Kidem A wyszliśmy na polankę, a w Amnesiacu
          błądziliśmy w puszczy i COŚ na na polowało smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka