Dodaj do ulubionych

TELEDYSK WSZECHCZASÓW.....................

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 19:45
GDYBYŚ MÓGŁ (MOGŁA) WYBRAĆ JEDEN TO KTÓRY? DLA MNIE "ENJOY THE SILENCE"
DEPECHE MODE................
Obserwuj wątek
    • Gość: waniek Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 19:51
      Tylko czemu tak krzyczysz???
      • Gość: IRIS Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 20:15
        WCALE NIE!!!! smile))) JESTEŚ PRZEWRAŻLIWIONY!!!!!!! smile)))))) Masz jakiś typ na
        teledysk? smile
    • Gość: kubu Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.chello.pl 03.07.04, 20:39
      Bjork ALL IS FULL OF LOVE
      ale zanim sie pojawil ten, to bylo BEDTIME STORY Madonny
      • Gość: danka Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.czeladz.msk.pl 03.07.04, 21:06
        Beasty boys-" Sabotage"
        Moby "Why does my heart..."
        • Gość: AMG Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.07.04, 15:45
          Teledysk Moby`iego jest ekstra , ale chyba numer jeden to PRODIGY "Smack my
          bitch up" czy cos takiego!
      • iskra77 Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 03.07.04, 21:11
        Widzieliście nowy teledysk Papa Dance, do ich starego przeboju(choć znajduje
        się też na ich nowej płycie "EuroDisneyland") "Nasz DisneyLand".Zauważyłem to
        dopiero wczoraj na TV4 koło23. Naprawdę kawał dobrej roboty. Nakręcił go ten
        koleś co robi kiepskich, Okił Khamidov. AKcja się dzieje w obydwu światowych
        disneylandachtongue_outaryż i ten na Florydzie.Tylko nie kojarze który jest pierwszy a
        który na koniec klipu.Może wy
        • hammerite Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 03.07.04, 21:23
          Co ty,ten teledysk w calosci zostal nakrecony w jednym Disneylandzie.Jest
          prawie na 100% pewny,iz byl to ten podparyzanski.Poza tym widzialem go na tvn
          wiec pewnie beda go tez puszczac na mtv i mtv-base.Napewno za kilka lat tez
          pojawi sie na MTV Classic.Ale nie jest to moim zdaniem teledysk
          wszechczasow.Jewel "Intuition"jest debesciakiem.Parodiowanie reklam w
          terazniejszej dobie komercjalizaci jest mega pomyslem.
          • devilevil321 Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 19:45
            ja siem tez dolacze do "intuition". Piosenka do teledysku tez byla calkiem
            przyjemna, taka... transowawink, szkoda ze jej wcale (prawie)nie grali
        • 123core hatebreed..................... 04.07.04, 09:47
          I WILL BE HEARD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • ninedin teledysk wszechczasów 04.07.04, 11:15
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=9835767&v=2&s=0
            Taki wątek był całkiem niedawno... mnóstwo lektury wink
            pozdrawiam
            • czabik Re: teledysk wszechczasów 04.07.04, 12:11
              Guns N'Roses - Estranged
          • Gość: bjork BJORKBJORKBJORKBJORK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 16:29
            najlepsze teledyski.all is full of love; pagan poetry;cocoon;army of me;
            bachelorette;hunter itd!!!!!!!!!!na prawde warto obejrzec
        • Gość: PAN Z WARSZAWKI Ludzie, czego wy słuchacie!!!??? IP: *.chello.pl 04.07.04, 15:27
          Narodzie - NIE UPADAJ TAK NISKO!!!!!!!!!!
          • Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Ludzie, czego wy słuchacie!!!??? IP: *.chello.pl 04.07.04, 15:30
            PAPA DANCE - rozumiem, że każdy ma inny gust, ale takie kiczodiscopolo to już
            przesada !!!
    • vargablod Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 14:12
      Satyricon - Mother North - wersja niecenzurowana... ale widze zo to nie ta bajka;P
      • humbak Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 22:41
        Jak jest tak dobry jak ich muzyka, to chcę go zobaczyć. Tylko gdzie?
      • grail Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 05.07.04, 20:09
        To ja z tej bajki:
        Cradle of Filth - From Cradle to Enslave
    • yatzeq3 Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 14:35
      dla mnie chyba jednak Queen i "Radio Ga Ga"
      • yo-anna2 ^^^S+I+S+T+A+R+S^^^ 04.07.04, 14:52
        Sistars i "Sutra" to najlepszy polski teledysk. Ale "Freedom" też super,
        polecam!!!
        • Gość: ksiuksiu Re: ^^^S+I+S+T+A+R+S^^^ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 16:26
          synu jesat najlepsze!!!!!!!!!!jest swietnie nakrecony!freedom podoba mi sie bo
          jest kolorowebig_grinbig_grinale sutra??bez przesady wole juz teledyski disco polo
    • ron_obvious Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 17:07
      Beastie Boys - Sabotage (Spike Jonze rules)

z polskich chyba T.Love "Chłopaki nie płaczą"
      • Gość: silver Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:42
        black or white m.jacksonsmile
    • humbak Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 22:38
      Tool Tool Tool Tool
      Aenima chyba najbardziej (choć ogień w Schism? był świetny)
    • cassius.clay Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 04.07.04, 23:07
      one Metallicy
    • humbak Mogię dwa razy? 05.07.04, 02:30
      Widział ktoś Don Giovanniego? Bo ja to obstawiam to. W wykonaniu z Te Kanawą i
      van Damme'm.
      • Gość: pszemcio Re: Mogię dwa razy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 09:44
        Pearl jam - Jeremy, REM- Loosing my religion
        • Gość: Damian Re: Mogię dwa razy? IP: *.netburg.pl 05.07.04, 14:09
          Dorzucam jeszcze "The Unforgiven" Metalliki, zmieniam -Loosing my religion- na
          +Losing my religion+ i jest dobrze smile
          • Gość: pszemcio Re: Mogię dwa razy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 18:37
            ot literówka...czepialski jesteśwink
        • Gość: cherem Re: Mogię dwa razy? IP: *.icpnet.pl 18.07.04, 21:02
          za PJ masz moje blogoslawienstwo synuwink pzdr
    • Gość: andy Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.microsoft.com 05.07.04, 12:48
      Z zagramanicy: Radiohead 'Karma Police'
      Z krajowych: T.Love '1996'
      • Gość: absyntova_holka Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 12:58
        beastie maja mnostwo super-teledyskow jak wspomniany sabotage czy intergalactic
        czy ch...check-it out...itd
        the strokes reptilia
        tool sober
        i wiele takich które wyszły właśnie z mojej głowy i nie mogę ich sobie przypomnieć
    • destiny01 Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 05.07.04, 13:01
      Ja dodam od siebie:
      wyżej wspomniane "All is full of love".
      A mój ulubiony od zawsze to teledysk do "Push it" Garbage.
      • Gość: absyntova_holka Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 17:28
        aha no i śliczny jest do 'nobody loves me' portishead i do 'i think i'm
        paranoid' garbage
    • aretse11 Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 05.07.04, 17:20
      Enigma-innocence
      • szyszak87 "Do The Evolution" Pearl Jamu!!! 05.07.04, 20:50
        Rysunkowy świetnie zrobiony teledysk do piosenki poruszającej ważne tematy, z
        mocnym tekstem i do tego wspaniale wykonanej przez bardzo dobrą kapelę. Fajny
        teledysk mieli też Alice In Chains do piosenki "Angry Chair". Ciesze się, że
        ktoś zauważył też "One", bo naprawdę robi wrażenie...
    • Gość: RunDLL32 Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: 195.245.217.* 06.07.04, 14:14
      Dziwny macie gust. Wszyscy jak leci.
      "Just" Radiohead to dla mnie niekwestionowany numer 1, chociaż nie słucham
      takiej muzyki.
      • Gość: Humbak Do RunDLL32 IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 06.07.04, 15:13
        Można prosić uzasadnienie?
        • Gość: RunDLL32 Do Humbak IP: 195.117.50.* 07.07.04, 19:08
          Genialny pomysł, świetnie skręcony, zawodowo zagrany, niepokojący, adekwatny do
          klimatu muzyki. Możemy podyskutować, naturalnie smile
          • Gość: Humbak Re: Do Humbak IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 08.07.04, 00:07
            Wyraziłem się nieprecyzyjnie. Żałuję (naprawdę) ale na temat proponowanego
            przwz Ciebie teledydku dyskutować nie mogę. Cenię ten zespół, ale nigdy nie
            przyłożyłem doń należytej uwagi. Teledyski znam 2 lub 3 i ten do nich niestety
            nie należy. Chciałe, natomiast, abyś uzasadnił swoje twierdzenie kaloby
            wypowiadające się tu przed tobą osoby iały dziwny gust. Czy chodzi Ci tylko o
            nie wymmienienie Radiohead, czy też o coś więcej?
            Pozdrawiam
            • Gość: RunDLL32 Re: Do Humbak IP: 195.245.217.* 08.07.04, 14:39
              > Chciałe, natomiast, abyś uzasadnił swoje twierdzenie kaloby
              > wypowiadające się tu przed tobą osoby iały dziwny gust. Czy chodzi Ci tylko o
              > nie wymmienienie Radiohead, czy też o coś więcej?

Tylko o to, i zapomniałem dorzucić po owym stwierdzeniu uśmiechu, o wink
              • Gość: Humbak Re: Do Humbak IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 08.07.04, 14:49
                W umyśle mym stała się jasność. Cóż. Ich teledyski (te co widziałem) są niezłe.
                Zrobione z pomysłem. Nie wiem, czy zasługuje któryś na miano teledysku
                wszechczasów (technicznie średnie), ale... solidne z całą pewnością.
                Pozdrawiam
      • puddleglum Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 15.07.04, 22:47
        Co racja,to racjasmileRadiohead jest niezaprzeczalnie najlepsze.Praktycznie
        wszystkie ich teledyski są doskonale zrobione(np.'pyramid song'),ale 'just'
        jest moim zdaniem najciekawsze.Prosty,ale niesamowity pomysł.Świetnie zrobiony
        technicznie..No i jeszcze cudna,jak na Radiohead przystało,muzykasmilePerełka.

Oczywiście świat nie konczy sie na panach radiogłowych...Wczesny Blur można
        lubić,lub nie..ale myśle,ze nawet ci którzy za nimi nie przepadaja docenią to
        jak dobrzeny jest teledysk do 'coffe&tv'.To prawdziwy dreszczowiectongue_out!maly
        kartonik mleka zagubiony w wielkim miescie..biedny;]najlepsza jest końcówka z
        mlekim odlatującym ku niebusmilemmrrrm.

Ciekawie zrobione jest tez video do 'the golden path'chemical brothers&the
        flamming lips.dobry montaz,swietne kolory..interesujacy pomysl./scena z
        kserokopiarką i koncowka,w ktorej przytloczony codziennoscią urzednik przenosi
        sie na szalona łąkę to dwa najciekawsze fragmenty;]/..eh.naprawde mam slabosc
        do tego teledysku mimo,ze nie przepadam za chemical brothers.

Smashing Pumpkins mają na swoim koncie równie udane dziela.Juz video do 'today'
        urzeka milionami kolorów..spokojne czarno-
        biale'disarm'hipnotyzuje,a 'tonight.tonight'sprawia,ze nie sposób oderwac od
        niego oczu!Wklejenie do niego scen z 'Podrozy na ksiezyc'bylo genialnym
        pomysłem...i to nie tylko dlatego,ze sam film jest jednym z najbardziej
        charakterystycznych w historii kina.sceny z muzykami wpasowano tam po
        mistrzowsku!I mysle tak nie tylko ja.o!

Z nowszych rzeczy ciekawe jest swieżutkie 'dry your eyes'the streets.filmik
        niesamowicie wpisuje sie w klimat piosenki..Jest prosty,ale wciagający i dobrze
        zrobiony technicznie.mialo być w nim widac ogromną samotnosc i niemoznoscosc
        poradzenia sobie z porzuceniem i widac..Troche przypomina to klimatem teledysk
        mobe`go(nie pamietam tytulu,ale chodzi mi o ten w ktorym rysunkowy czlowiek i
        pies włóczą sie samotnie po swiecie).Inne videa mikke`a skinnera tez zasluguja
        na uwage!

Hmm.troche duzo mi to zajmuje miejsca..ale jeszcze chwile:]Mysle,ze warto tez
        wspomniec o The White Stripes.ich teledyski sa tak samo charakterystyczne jak
        oni samiwinkMoim ulubionym jest ten do 'dead leaves and the dirty ground'.Jest w
        nim cos magicznego..Technicznie nie jest tak swietny jak ten do 'seven nation
        army',czy'the hardest button to button'...ale ja go lubie!W końcu Jack White
        wygląda w nim sliczniesmile

Na koniec chce wspomniec o w gruncie rzeczy podobnych do siebie,ale i tak
        boskich teledyskach grup w stylu The Libertines,the Strokes czy np.the
        Stills...Moze nie sa to videa wszechczasów..ale w ich prostocie COŚ!jest.wesołe
        nawiązujace stylem do lat 60`'time for heroes'(by the libertines),czy
        strokesowe 'someday',które b.dobrze wpasowuje sie w styl grupy po prostu
        rozbrajają.I moge ich bronić do upadłegosmile

i to tyle...oczywiscie to tylko garstka tego,co mogloby wskoczyc do worka z
        napisem 'najlepsze z najlepszych'.w moim prywatnym miejsca dla nich by nie
        zabrakło.oj nie zabraklo...
    • Gość: bono-man Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 15:19
      Jak dla mnie to chyba będzie "One"... U2 of course smile
    • Gość: masta_banana Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 18:23
      ...gdybym mial wybrac to zastanwial bym sie nad Daft Punk "Da Funk" - za
      genialny pomysl. Chodzi koles po miescie, cos sobie kupuje, w sklepie natyka sie
      na znajoma itp. Tylko jeden maly szczegol. Koles ma glowe psa!! Szczerze mowiac
      nie lapie symboliki ("co artysta chcial powiedziec"), ale ten pomysl rozlozyl
      mnie na lopatki.

Powazne szanse mialby tez "Come to daddy" Aphexa. Obrazek do tego kawalka jest
      po prostu CHORY. Kazdy kto choc raz to widzial sie zgodzi.

Ale jak mam wybrac jeden to bedzie nim "Satanic Propaganda" fisnkiego Diabolos
      Rising. Nie za walory techniczne, moze nawet nie za szczegolnie odkrywcze
      pomysly, ale za BLUZNIERCZOSC! Jedno z pierwszych ujec teledysku to glowa
      Chrystusa z calunu turynskiego, z ktorego stopniowo wylania sie pentagram. No
      slodziutkiesmile Widzialem to raz na zajechanej kasecie wideo nagrywanej wiele lat
      temu z niemieckiej Vivy, w Polsce ten teledysk pewnie nigdy nie byl emitowany i
      nie bedzie. Gdyby byl, to dyrektor programowy, ktory by do tego dopuscil
      zostalby z miejsca wywalony z wilczym biletem, caly klub LPR zlozylby
      doniesienie o szarganiu wartosci a Mlodziez Wszechpolska do konca zycia
      demonstrowalaby mu przed chata. Zna ktos ten kawalek?
      • Gość: frank Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.04, 20:30
        "Sledgehammer" Petera Gabriela
      • Gość: Super DidżeJ Heniu QUEEN INNUENDO IP: *.pl / *.enterpol.pl 06.07.04, 20:32
        jakos mi ten teledysk zapadl w pamiec
    • Gość: szamanka Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.lodz.mm.pl 06.07.04, 20:46
      jak dla mnie WILD ROSES GROW -Nicka Cave'a i Kyile Minouge
    • Gość: Wojtg Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.softpro2.pl 07.07.04, 20:54
      Radiohead - Street Spirit. Niesamowity utwor, a obraz znakomicie oddaje jego
      klimat, wrecz uzupelnia go... Po prostu poezja.
      • igi.wr DO THE EVOLUTION !!! PEARL JAM !!! 08.07.04, 03:55

• igi.wr ONE !!!! METALLICA !!!! 08.07.04, 03:56

• Gość: Dosia Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: 195.217.253.* 08.07.04, 15:28
      Wiekszosc teledyskow tool'a - kazdy to male dzielo sztuki.

Jeremy - Pearl Jam - no zaaaaaaawsze jak ogladam to mi ciarki po plecach
      przechodza!

• Gość: cherem Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.icpnet.pl 18.07.04, 21:52
        Gość portalu: Dosia napisał(a):

> Wiekszosc teledyskow tool'a - kazdy to male dzielo sztuki.
        >
        > Jeremy - Pearl Jam - no zaaaaaaawsze jak ogladam to mi ciarki po plecach
        > przechodza!

...bo Eddie nacierajacy na wiecej zmyslow poteguje wrazenia- Eddie werbalny
        jest wybitny, ale oprawiony w filmowa perelke to po prostu magia.. ehh..smile pzdr
    • dzasti Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 09.07.04, 09:34
      Jest ich dużo, ale teraz dwa mi się cisną do głowy:
      Levellers - far from home
      Chumbawamba - Homophobia
      oba mi poprawiają humor
    • Gość: Marek Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 14:37
      Peter Gabriel - Sledgehammer i Digging In The Dirt
      Genesis - Land Of Confusion
    • Gość: missy Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 22:08
      Coffee&TV blur
      • Gość: S4M43L Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 22:50
        Jak dla mnie najlepszymi teledyskami są "Gay Bar" Electric Six, Prodigy "Smack
        My Bitch" i jeszcze "St. Anger" Metallicy(niekoniecznie w tej kolejności).
        Wybrałem je bo oglądanie ich sprawia mi przyjemność w końcu przy doborze
        teledysku chodzi o wrażenia wizualne uzupełniające doświadczenia muzyczne...
    • klymenystra Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 11.07.04, 00:23
      zawsze i wszedzie "high hopes" floydow.
    • Gość: rockowy Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.04, 10:32
      Taki jeszcze nie powstał. Dla mnie teledyskiem wszechczasów będzie czarny ekran
      telewizora i TYLKO muzyka wydobywająca się z głośnika, bo muzyka jest
      najważniejsza. Sam mogę sobie wyobrazić słuchaną muzykę, za każdym razem
      inaczej, i nie potrzebuję kolorowej papki na ekranie. Polecam słuchanie muzyki w
      ciemności lub z zamkniętymi oczami.
      • Gość: Gemma Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... IP: 62.233.180.* 13.07.04, 14:06
        Dla mnie dwa klipy Bjork:"Human beheaviour" oraz "Army of me".Do tego wszystkie
        jajcarsko-przesmiewcze teledyski Eminema.
    • Gość: RunDLL32 Przypomniał mi się jeszcze jeden... IP: 195.245.217.* 13.07.04, 15:02
      ...Roots Manuva "Witness the Fitness". Pozornie głupawy, jednak z ciekawym
      przesłaniem i wielkim poczuciem humoru.
    • urtiko Re: TELEDYSK WSZECHCZASÓW..................... 13.07.04, 23:54
      Może nie wszech czasów ale mnie najbardziej zaskoczył teledysk do "Mileny" Nosowskiej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka