Dodaj do ulubionych

Wstyd mi że tego słuchałem :-)

• Gość: Kagarro Czesnej... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.04, 18:04
      ...lub Chasnay 9czy jakos tak) śpiewał te cytowate w któryms poście słowa, a
      które to w polska piosenkę przerobił sobie Stachursky smile
    • Gość: denka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 19:52
      A mnie nie jest wstyd!!!! To czego kiedyś słuchałam ukształtowało mnie jako
      dziśejszego odbiorcę muzyki. I nie ma dla mnie złej muzyki. Jest taka, której
      ja nie słucham, ale słuchają inni. "Słuchający Inaczej" wink
    • fetefete Re: Wstyd mi z˙e tego s?ucha?em :-) 13.09.04, 20:29
      swietny watek
      z zazenowaniem przypominam sobie nazwy zespolow, ktorych sluchalem w szkole podstawowej
      - wlasciwie gdzies od 5 klasy zaczalem swiadomie sluchac muzyki i zastanawiam sie jak mozna
      bylo przejsc od:
      Europe
      Modern Talking
      Bon Jovi (oooo to dopiero chala)
      Pet Shop Boys (chociaz jesli dobrze pamietam, to nie byli tacy zupelnie najgorsi)
      czy na przyklad S. Fox i Sabriny (tutaj jak ktos wczesniej slusznie zauwazyl chodzilo raczej o
      ogladanie, mialem nagrane teledyski wink
      do...
      Exploited (tez sie potem wstydzilem zresztasmile, Sex Pistols czy Dead Kennedys w siodmej klasie
      - no i dalej juz coraz lepiej - niezly skok musze przyznac... Punk rocka to juz raczej nie bede
      sie nigdy wstydzil.
      pzdr
    • Gość: koliber Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 149.156.12.* 13.09.04, 21:19
      Jako 10-letni chłopak Boney M.
      Jako nieco starszy: Bank
    • zoe82 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 13.09.04, 21:50
      a tam, zaraz wstyd ... wspomnienie o moich fascynacjach z przeszlosci
      przywoluje bardziej usmiech i lekkie zazenowanie. a jak pamietam sluchalo sie
      wtedy oczywiscie NKOTB, Vanilla Ice i Roxette, a przy tym zarazem NIRVANY,
      R.E.M i GUNS 'N' ROSES. (w Axlu to bylam nawet obsesyjnie zakochana ... :])
      wstydzic sie mozna jedynie tego ze wszystkie te zespoly byly na rowni
      traktowane i uwielbiane przeze mnie :] ale chyba taka najglupsza moja
      fascynacja to zespol Kriss Kross - pare razy zdarzylo mi sie przyjsc do szkoly
      w spodniach zalozonych tyl na przod tzn. z rozporkiem z tylu, jakby kto nie
      kumal :]
      teraz tez miewam roznego rodzaju muzyczne odchyly, odbiegajace bardzo od muzy
      ktora wielbie czyli brytyjskiej ... i wcale sie nie wstydze ze podoba mi
      sie "dragostea din tei" O-zone i niektore kawalki Britney S ...
      • Gość: koliber Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 149.156.12.* 13.09.04, 21:53
        Do laryngologa lub psychiatry Zoe82
        • zoe82 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 13.09.04, 22:01
          to ma byc jakis zart?
    • Gość: miro Przeczytałem wszystkie posty (jest ich ponad 200) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:32
      i nie znalazłem Afriaca Simon'a! Gdy kupiłem jego płytę w 1978 roku czułem się
      jak król! Dodam jeszcze Gombay Dance Band, Bee Gees, Abba, Adrriana i Rominy
      Powel(?) oraz niezliczone inne badziewia.
      Za to na pewno nie będę się wstydził nigdy Queen, Budki Suflera, Żanny
      Biczewskiej, Okudżawy, Niemena, Leszka Długosza, Smokie, The Doors i jeszcze
      większej grupy dobrych zespołów, kapel, piosenkarzy, pieśniarzy, poetów. Zresztą
      widzę, że wątek się rozwija w tempie niesamowitym...
      • Gość: Paula (33) Re: Africa Simone'a pamiętam z lat 70-tych... IP: 213.25.91.* 14.09.04, 08:04
        a szczególnie dwa przeboje: "Ramaja" (czy tak się to pisało?) i drugi, tytułu
        nie pamiętam, a nie chcę improwizować - taki strasznie skoczny kawałek. Jak ja
        to uwielbiałam... ALE WCALE SIĘ NIE WSTYDZĘ!
    • Gość: tralalala Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 02:25
      tralalala
      • Gość: kamyk Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.raciborsko.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 08:14
        CC.Catch, Sandra, Badboysblue, Savage... ale najgorsze ze sluchalem jakis czas
        eremefefemu (brrrrr).
        Ale to juz minelo i se ne wrati...
        • Gość: gtta Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.magma / *.magma-net.pl 14.09.04, 08:36
          ludzie to jednak są dziwni... serio Wam sie podoba takie spowiadanie sie ??!
          smieszne sa te wszystkie wpisy " ahhhh, wybaczcie mi, słuchałam/em majki
          zezowskiej jak miałam/em 3 lata, a mieczyslawa fogga jak miałam/em 4 miesiące, a
          jak byłam/em jeszcze w brzuchu mamusi to puszczała mi Jana Kiepure, ahhhhhh jak
          mi wstyd, no chryste chyba sie przekrece ". glupota. jak bylem maly sluchalem
          wielu rzeczy, niektore juz mi sie nie podobaja, niektore wciaz lubie, ale
          dlaczego mialbym sie czegokolwiek wstydzic ????? wstydzicie sie ze kiedys
          sikaliscie do nocnika ???? wstyd Wam ze nosiliscie pieluszki ????? nie ??? no to
          czemu wsydzicie sie muzyki ktorej kiedys sluchaliscie, a teraz wydaje Wam sie
          glupia, bo gust Wam sie co zrozumiale uksztaltowal. dla mnie to piramidalny
          idiotyzm, i bardzo prosze o opamietanie sie.
          • Gość: ab Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.crowley.pl 14.09.04, 10:03
            nie obawiasz się przypadkiem zawału albo wylewu w wieku lat 32? trochę
            dystansu!!! wyluzuj, nikt nie zamierza sobie strzelać w głowę z takich powodów,
            pierwszy post przewrotnie zachęca, żeby sobie powspominać miłe chwile i złapać
            perspektywę wieloletnią. ale do takiego odczytania intencji autora (w
            przeciwieństwie do Twojego - literalnego) trzeba mieć trochę inne nastawienie -
            zdystansowane, zakładając dobrą wolę, nie blokowane kompleksami.
    • Gość: wiper Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 14.09.04, 10:58
      w latach 70 słuchałem Zespołu Aleksandrowa
    • Gość: julka Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:59
      ludzie to straszne co tu wypisujecie uważacie za siare słuchanie świetnych
      rokowych zespoów i gigantów muzyki ale czy nikt nie uwaza ze słuchanie ICH
      TROJE czy KELLY FAMILY nie mówiac juz o DISCO POLO to dopiero wstyd na całej
      lini!!i plama w zycorysie...??
      • ihopeyouwilllikeme Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 14.09.04, 11:07
        Gość portalu: julka napisał(a):

> ludzie to straszne co tu wypisujecie uważacie za siare słuchanie świetnych
        > rokowych zespoów i gigantów muzyki ale czy nikt nie uwaza ze słuchanie ICH
        > TROJE czy KELLY FAMILY nie mówiac juz o DISCO POLO to dopiero wstyd na całej
        > lini!!i plama w zycorysie...??

Nie, nie wstyd. Niech każdy słucha tego, co mu się podoba.
        • Gość: Gizmo Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:44
          No cóż widze że wszyscy przechodzili z grubsza te same choroby wieku
          dziecięcego. A ja miałem jeszcze jednego wrednego wirusa który sie nazywał
          bodajże Milk&Coffe czy coś takiego spożywczego chyba włoszczyzna buuuuusad
    • Gość: meloman Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 217.17.35.* 14.09.04, 12:36
      Irena Santor, Zdzisława Sośnicka, Teresa Tutinas, Halina Kunicka, Barbara
      Dunin, Waldemar Kocoń, Mieczysłw Cwynar. Tych posłuchajcie!
    • Gość: niki Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) DLACZEGO!!! IP: *.lubin.dialog.net.pl 14.09.04, 12:39
      Dlaczego trzeba wstydziś sie, że słuchamy jakiegoś rodzaju muzyki? Nie lubię
      jak ktos zaczyna przechwalać sie, że "jego" muzyka czyli np. rock, metal,
      klasyka jest w porządku a reszta nie nadaje się do słuchania. Troche
      tolerancji, każdy ma inny gust i nie trzeba słuchac ani RMF-u ani Zetki ani
      popu ani rocka jesli ktoś tego nie lubi. Denerwują mnie takie pytania i
      sondaże, dlaczego jedna muzyka musi byc lepsza od innej? Czy ktoś przez to jest
      gorszy, że słucha innego rodzaju muzyki? po to jest tyle gatunków, aby każdy
      znalazł coś dla siebie
    • Gość: Pio Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.retsat1.com.pl 17.09.04, 22:27
      VENGABOYS !!! sad
    • mangold Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 20.09.04, 11:21
      Modern Talking. To był 1985r. Ale ja sie tego nie wstydzę . Było , minęło
      • Gość: tril Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.Pradnik.Net 24.09.04, 23:23
        A mnie jest odrobinę wstyd, że kiedys namiętnie słuchałam NIRVANY...Tak, to
        prawda. Zlinczujcie mnie,jeśli chcecie
        • emilaya Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 25.09.04, 18:39
          ... to bylo, minelo i na pewno mnie czegos nauczylo.. yyyyy ... nie wiem czego
          ale w sumie i tak mi wstyd o tym mowic ----> Kelly Familie, czy jakos tak, juz
          nawet nie pamietam, cale szczescie smile))
          • emilaya Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 25.09.04, 18:47
            wlasnie --> Kelly Family, dzieki Julka.. no i w sumie nie jest az tak zle, moze
            nie plama w zyciorysie, ale dumna tez z tego nie jestem smile) no niestety rozne
            glupoty sie robi za mlodu smile czlowiek uczy sie na bledach...
            • Gość: nunila Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:55
              8-9 lat:
              kelly family
              spice girls i (!!!) backstreet boyswink
              i tak lepiej od moich koleżanek, które nadal słuchają tego typu muzywink
    • Gość: seventh son Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:50
      ja słuchałem...hm...Boney M, itp... a teraz takich kapel jak Metallica, Iron
      Maiden, Therion, Slayer, Vader, Bathory...wstyd mi jak cholera ;P
      • asiak44 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 16.10.04, 23:31
        Moja mama zawsze mówi - Nie to ładne co ładne, tylko co sie komu podoba. Gusty
        muzyczne sie zmieniają i to wcale nie jest dziwne. Nastrój chwili, sytuacja
        rodzinna, czy inna - różne rzeczy na to wpływają przecież. Nie ma co sie
        wstydzić tego, że kiedyś słuchało sie np. Kelly Family, a teraz zupełnie czegoś
        innego.
    • Gość: corgan Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 217.11.142.* 17.10.04, 03:05
      Mi podobał się ewidentny obciach czyli Aqua 'Barbie Girl', Vengaboys
      (całokształt) i Britney Spears niekiedy hehe A z dawniejszych lat - Banda i
      Wanda, Papa Dance i Abba.

Ale nawet jesli taka Aqua to kicz to potrafi sie obronic po latach, czego
      niegdy nie mozna bylo powiedziec o niemieckim hardtechno, ktore bylo nie do
      strawienia po 2-3 tygodniach sluchania.
      • Gość: aa Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.pl 21.10.04, 18:15
        Do kompletu pięknych chlopcow z lat osiemdziesiatych dorzuce mojego wtedy
        ulubionego Nicka Kershawa, Howarda Jonesa i Paula Younga. A Limahl? O matko!
        Jak on teraz wygląda! Kiedyś chcialam zobaczyć Shakiego Stevensa po latach...

Niczego sie nie wstydze. Tego sluchali wszyscy moi znajomi. Aha! Lubilam
        jeszcze Classix Nouveaux z Salem Solo, Ultravox (pamietam ich koncert na
        Torwarze - moj pierwszy w zyciu!!), Thompson Twins, OMD i A-ha.
    • bbbbb2 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 21.10.04, 19:59
      za Europe dałabym się pokroić będąc w podstawówce, pamiętam te kłótnie z
      wielbicielkami Modern Talking że MT to dno a Europe to prawdziwy
      rocksmile)))))))))))
      od 1987 roku słucham Bryana Adamsa (miałam wtedy 13 lat) i teraz mam 3 dyszki i
      dalej go słuchamtongue_out
      pozdrawiam!
    • weekenda Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 21.10.04, 20:44
      Jak byłam malutka to słuchałam Africa Simona ! A jak Drupi grał na gitarze w
      telewizorze to nie mogłam z wrażenia oddychać ! smile))) to były czasy...
      • Gość: katoga Re: Wstyd mi że tego nie słuchałem :-) IP: *.250.18.1.Dial1.Weehawken1.Level3.net 22.10.04, 04:00
        od dziecka kiedy zalapalem ze jest cos takiego jak muzyka,przy ktorej mozna sie
        dobrze bawic, matka zapisala mnie do churu koscielnego gdzie wraz z
        pielgrzymkami zapychalem na jasna gore ze spiewem na ustach i gitara w reku.
        potem bedac troche starszym zalapalem sie na kilka prywatek i zrozumialem ze te
        koscielne gadzety troche mnie juz zaczely nudzic,pierwsza plyte (Vinyla)jakiego
        udalo mi sie zalatwic na bazarku to byl sex pistols,no i oczywiscie AC/DC
        ktorego slucha do dzis i nie zaluje wcale .....dziekowac ze disco polo szlag
        trafil bo mysle ze koledowanie bylo by lepsze niz ta opciachowa
        epoka ...."majteczki w kropeczki"
    • emarx Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 22.10.04, 09:15
      Wstyd mi za italo disco z lat 80.

Ale za BoneyM i Africa Simona w czasach przedszkolnych już nie smile

Pzdr,
      Marek
      • Gość: edi Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.man.polbox.pl 22.10.04, 11:59
        A propos ITALO DISCO. Pamiętacie taką piosenkę, w której częściowo wokal
        opierał się na kaszlu. Wtedy mi się to podobało a dziś mnie denerwuje. Naprawdę
        obciachowe.

pozdrawiam,
        edi
    • omen44 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 22.10.04, 12:40
      Ja słuchałem:Michaela Jacksona, Dr Albana, McHammera, Roxette, kriss Krossa,
      Marky Marka, ale ja sie tego wogóle nie wstydzesmile
    • emte0 Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 22.10.04, 14:55
      mam tą przewagę,że zawsze słuchałem MUZYKI,a nie oglądałe się na to jakie
      niesie ze sobą tresći ani jaką subkulturę reprezentuje. dzięki temu nie miałem
      i nie mam poczucia obciachu przy słuchaniu czegoś co jest powszechnie za takow
      uważane. NKOTB słuchałem i takie piosenki jak Tonight nadal mi się
      podobają.słuchałem/słucham też Phila Collinsa,zespołów noworomantycznych jak
      White Door czy Ultravox,potrafię też docenić ładne melodie w rzekomo
      obciachowch utworach disco z lat osiemdzies.(nawet italo smile słucham wszystkiego
      od Napalm Death po szopena,jak mi coś wpadnie w ucho to mnie nie interesuje co
      to jest ani czy śpiewa to artystka britney,np.do dziś łapie mnie za uszy
      pierwszy przebój pewnego boysbandu co zapomniałem właśnie jego nazwy
    • Gość: Anna Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.k.mcnet.pl 22.10.04, 15:00
      hej ja też ich sluchalam!!!!!!!!a moja siostra byla do tego stopnia zafascynowana jednym z braci Knight, ze obciela wlosy i nosila z tylu warkoczyk!!!!. Mnie na szczęście az tak nie odbijało, pozdrawiam
      • Gość: Klara Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: 62.233.181.* 22.10.04, 16:38
        Nie, nie wstydzę się niczego, bo chyba za niczym nie szalałam do
        nieoprzytomności...Ostatnio posłuchłam sobie pierwszej płyty Wilków i muszę
        przyznać, że po ponad 10-ciu latach- rusza mnie, w przeciwieństwie do ich
        ostatnich produkcjismile No, może wstydziałbym się "Frankie goes to Hollywood",
        gdyby nie to, że dziś jestem już pewna , że chłopcy świetnie wpisywali się w
        estetykę Campu, która dla Polaków nie istnieje i nie istniała nigdy..."Pet shop
        Boys" miało 2 niezłe płyty- też się nie zgadzam, że ich muzyka to obciach -
        beznadziejni stali sie , kiedy zaczęli się unowocześniać... No a ładowanie do
        obciachu tam powyżej------> Armii i Republiki to już w ogóle jakieś dziwne
        jest...Sztywny Pal Azji to może jest obciach, ale też nie całysmile) A pamięta
        ktoś "Nagły Atak Spawacza" -------> można to było znieść tyklko po pijanemu...
    • Gość: pink_hamster Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.pl / 80.51.255.* 22.10.04, 21:15
      disco polo(ale kto tego kiedys NIE sluchalbig_grin?)
      spice girls(mialysmy nawet z kolezankai taki tajny klub gdzie warunkiem przynaleznosci bylo wybranie sobie jednej za wzor do nasladowania)
      boney m
    • Gość: ulencja Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.magma / *.magma-net.pl 22.10.04, 22:59
      Czemu nikt nie chce sie przyznac,ze sluchal Kelly Family smile))???W takim razie
      bede pierwsza big_grin.
    • Gość: HIHIH Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 00:34
      A JA SŁUCHAŁAM MAJKI JEŻOWSKIEJ - ALE SIARA smile
    • dekris Re: Wstyd mi że tego słuchałem :-) 23.10.04, 16:41
      Ja tam się nie wstydzę. A były m.in. Modern Talking, CC Catch, Roxette.

Potem odkryło się muzykę tzw "gitarową" big_grin

Tylko pozytywy można wynieść: już tego nie posłucham wink

KS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka