Dodaj do ulubionych

Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hopowy

IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 19.09.04, 14:29
Mozecie napisać jakiś krótki komentarz dlaczego własnie ten
Obserwuj wątek
    • Gość: divad Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.localdomain / 195.144.131.* 19.09.04, 15:05
      'film' kalibra! nie ma wyjscia, wypas na maxa. generalnie nie lubie hiphopu ale
      kaliber trzyma swoj poziom na kazdej plycie i jest chyba jedynym polskim
      zespolem z tego nurtu, ktory z reguly nie wyraza sie na tematy okolopolicyjne i
      omija texty w stylu 'otaczaja mnie szare bloki'. i za to mozna go cenic! a
      nawet nalezy!
      • zaufany_chirurg_niny_terentiew Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 19.09.04, 15:12
        Gość portalu: divad napisał(a):

>> jest chyba jedynym polskim zespolem z tego nurtu, ktory z reguly nie wyraza
        >> sie na tematy okolopolicyjne i omija texty w stylu 'otaczaja mnie szare
        bloki'.

BREDZISZ.
      • Gość: RunDLL32 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: 195.245.217.* 19.09.04, 19:02
        (...)
        > omija texty w stylu 'otaczaja mnie szare bloki'. i za to mozna go cenic! a
        > nawet nalezy!

Żyjesz w błogiej nieświadomości.

Mój typ to będzie Łona "Nie słuchać przed 2050"
      • Gość: ciszą krzyczę Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.crowley.pl 19.09.04, 19:30
        Z tym trzymaniem poziomu się nie zgodzę, myślęże jest coraz gorzej.Chyba umarła
        dusza kalibra wraz z Magikiemsad((
        • soyinka Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 20.09.04, 13:01
          ej - Abradab mówił, ze bedzie coś z Joką kombinował! a tak wogle to najlepszy
          kawałek polskiego hh: 'na wylot', 'za wysoko', 'masz to jak w banku'.....i
          jeszcze 'rozmowa z cutem'.przy całym szacunku dla k44.
    • conena Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 20.09.04, 13:12
      nie boj sie zmiany na lepsze - wwo i soundkail, dlatego, że wwo ogólnie jest
      mile memu uchu, a ten numer wyjatkowo mi sie podoba od strony muzycznej i
      tekstowej i już.
    • gregory_portman Kaliber 44 - Moja obawa... 20.09.04, 13:12
      Przepiekny kawalek. Jest duzo dobrych kawalkow, ale ten wydaje mi sie
      najmocniejszy. Zarowno pod wzgledem bitow, jak i pod wzgledem (a moze przede
      wszystkim) tekstowym.

Pozdrowienia,
      g.p.
      • sliwka1977 Re: Kaliber 44 - Moja obawa... 20.09.04, 13:52
        gregory_portman napisał:

> Przepiekny kawalek. Jest duzo dobrych kawalkow, ale ten wydaje mi sie
        > najmocniejszy. Zarowno pod wzgledem bitow, jak i pod wzgledem (a moze przede
        > wszystkim) tekstowym.
        >
        > Pozdrowienia,
        > g.p.

Taaaa, kawałek przedni.
      • Gość: azazel Re: Kaliber 44 - Moja obawa... IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 20.09.04, 23:55
        nieukrywam że to tez jest mój ulubiony kawałek, moge go słuchać cały czas i
        zawsze jest tak samo dobry
    • Gość: modrzew Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 11:50
      W Witrynach Odbicia "Jeszcze bedzie czas"
      Super bit i mistrzowski tekst pod ktorym moge sie podpisac wszystkimi konczynami ;-].Do tego jest jeszcze absolutnie zajefantastyczny teledysk [swietnie oddaje atmosfere koncertu, az czuc pot walacy z ekranu];to wszystko powoduje ze ta piosenka to moj absolutny favorek. A tak poza tematem to wszystkie kawalki Witryn/WWO tryzmaja poziom
    • Gość: rage Kaliber 44-"Konfrontacje" IP: *.atl.client2.attbi.com 21.09.04, 14:28
      Kaliber 44: "Konfrontacje". Moge tego sluchac czesto i jeszcze mi sie nie
      znudzilo. Kawalek, jak dla mnie, rewelacja.
    • roar Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 15:44
      Bez wątpienia "Czytaj z ruchu moich ust" Afro Kolektywu.

Ta muzyka - bogato zaaranżowana, a jednak przywołująca miłe, staroszkolne skojarzenia z Amigą 500... I ten tekst, jakże wspaniale wyrażający tak powszechny w hip-hopie motyw wyobcowania jednostki dorastającej w trudnym świecie blokowisk... big_grin
    • haribo_goldbaren Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 17:53
      Gość portalu: azazel napisał(a):

> Mozecie napisać jakiś krótki komentarz dlaczego własnie ten
      ale ktory?Zadajesz niekompletne pytanie.
    • haribo_goldbaren Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 17:53
      a wg mnie to nie ma dobrego utworu hip-hopowego tym bardzej polskiego.A czy
      robicie hip czy hop? jak sluchacie tej muzyki.
      • Gość: ciszą krzyczę Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.crowley.pl 21.09.04, 18:01
        Łona, Fisz i PFK spox.
    • silesius.funkulo Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 20:39
      Jednego nie wybiorę, zapodam więc trzy: Łona - Rozmowa, Afro Kolektyw -
      Seksualna Czekolada, Stare Miasto - Jak Się Poruszać Po Mieście (oldskulsmile.
    • Gość: anty Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.chello.pl 21.09.04, 21:38
      Hip Hop to muzyka dla idiotow. Hip srop Wszystko na jedno kopyto, to własciwie
      nawet muzyka nie jest to zero zupelne, kretynstwo jakies
      • silesius.funkulo Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 21:49
        Gość portalu: anty napisał(a):

> Hip Hop to muzyka dla idiotow.

Za to po Twojej wypowiedzi widac zes niekiepsko wyksztalcony. smile)
        • teddy4 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 23:00
          Na jeden to się nie zdecyduję.

1. Paktofonika - "Ulotka". Z takiego fajansiarskiego honky tonk piano zrobić
          taki fajny beat! Mądry tekst. Smutny klip, bo inny być nie może.
          2. Roszija - "Będę wielki". Podoba mi się to co ten wrocławski ziomek mówi w
          swoich tekstach. W ogóle podoba mi się wrocławski hip hop. Ale Roszija ma
          jeszcze zacięcie do sampli z najlepszego okresu disco lat 70-tych.
          3. Skalpel - "Sculpture". Kto widział klip, ten jarzy bazę. Czyż nie tak mogło
          wyglądać nagrywanie pierwszych rzeczy przez Komedę???
          • humbak Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 26.09.04, 02:38
            Tylko czy Skalpel to hip hop?
            • nierymek Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 26.09.04, 10:11
              jak najbardziej.
              • humbak Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 27.09.04, 19:25
                Dziwne... HH zawsze kojarzył mi się z utworem z jakąś częścią wokalną. Bardziej
                nastawionym na rytm. Poza tym nie natrafiłem jeszcze na taką klasyfikację. Co
                prawda nazwanie tegop hh akurat nic nie zmienia, ale po prostu nie pasuje.
              • settembrini Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 05.10.04, 15:08
                sculpture to hip hop? hue hue hue smile wobec tego analogicznie- "krzesany"
                kilara to heavy metal. ludzie, nie bierzcie sie za szufladkowanie czegos, co
                wymyka sie prostej klasyfikacji...
    • methinks Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 23:26
      Wspomniany juz "Czytaj z ruchu moich ust" Afro Kolektywu (ktory, nota bene,
      kombinuje cos z nowa plyta). Ten kawalek mnie rozwala bujajacym bitem, zabawnym
      tekstem i takim refrenem.

Tez juz wspominane "Rozmowy z cutem" Lony - ale w sumie to nie moglem sie
      zdecydowac, prawie cala ta plyta kwlifikuje sie do najlepszego wydawnictwa w
      Polsce.

A na koncu Pezet "Szosty zmysl". Kiedys goscia nie trawilem, ale przekonalem
      sie po tym kawalku. Niby to juz bylo, ale nie w taki sposob.
    • Gość: RunDLL32 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.chello.pl 26.09.04, 02:34
      Bardzo miło zobaczyć swój własny zespół wymieniony przy takiej okazji big_grin
      • xxx131 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 26.09.04, 11:38
        Abradab, dobra piosenka Onaru, pezet/noon atomistyka fisz.
    • Gość: hippp- hooooop Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:17
      Łona "Nie słuchać przez 2050" .
    • Gość: $ Z E F Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.04, 19:22
      najlepsze?No jkednego nie wybiore ale uwarzam ze ostnio dopiero był raki rok ze
      kilka płyt miało WYSOKI poziom i z takimi ludzmi moglbysmy sie pokazac w NYsmile

Flexxip-List Tyopwo rapowy styl przemyslenia i emocje swtny beat i mistrzowskie
      rymy uwielbmiam Flexx-styl

Pezet-Noon-Retro kazda czes tego kawąłka rozwala mnie na maksa jego klimat
      słucham i to wszystko widze

Duże Pe IGS DJ Spox fr.Emil Blef i Eldo- Taktowani Werblem Sekund
      bez komentarza po prostu słcuhac.

O.S.T.R-Kiedy mnei z tąd zabierzesz -po porstu słcuhac

A tak pzoa tym czekam i oczekuje niecierpliwe na konec mody na Hip-hop
    • Gość: Hop=hop! Wypije wino z moją dziewczyną IP: *.chello.pl 27.09.04, 19:31
      Zajefajny numer.
    • ashton Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 28.09.04, 09:14
      Hiphop do mnie nie trafia (ściślej - szlag mnie trafia, gdy przypadkiem usłyszę
      cokolwiek z tego nurtu), więc się nie wypowiadam. I tyle.
      • teddy4 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 28.09.04, 15:14
        ashton napisała:

> Hiphop do mnie nie trafia (ściślej - szlag mnie trafia, gdy przypadkiem
        usłyszę
        >
        > cokolwiek z tego nurtu), więc się nie wypowiadam. I tyle.

Eeee, a ja myślałem, że Ty ziomalka jesteśsmile))).
        >
    • Gość: OLA 737 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:15
      DKA PAMIĘTAM O TOBIE WERONIKO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka