Gość: azazel IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 19.09.04, 14:29 Mozecie napisać jakiś krótki komentarz dlaczego własnie ten Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: divad Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.localdomain / 195.144.131.* 19.09.04, 15:05 'film' kalibra! nie ma wyjscia, wypas na maxa. generalnie nie lubie hiphopu ale kaliber trzyma swoj poziom na kazdej plycie i jest chyba jedynym polskim zespolem z tego nurtu, ktory z reguly nie wyraza sie na tematy okolopolicyjne i omija texty w stylu 'otaczaja mnie szare bloki'. i za to mozna go cenic! a nawet nalezy! Odpowiedz Link Zgłoś
zaufany_chirurg_niny_terentiew Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 19.09.04, 15:12 Gość portalu: divad napisał(a): >> jest chyba jedynym polskim zespolem z tego nurtu, ktory z reguly nie wyraza >> sie na tematy okolopolicyjne i omija texty w stylu 'otaczaja mnie szare bloki'. BREDZISZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: 195.245.217.* 19.09.04, 19:02 (...) > omija texty w stylu 'otaczaja mnie szare bloki'. i za to mozna go cenic! a > nawet nalezy! Żyjesz w błogiej nieświadomości. Mój typ to będzie Łona "Nie słuchać przed 2050" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciszą krzyczę Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.crowley.pl 19.09.04, 19:30 Z tym trzymaniem poziomu się nie zgodzę, myślęże jest coraz gorzej.Chyba umarła dusza kalibra wraz z Magikiem(( Odpowiedz Link Zgłoś
soyinka Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 20.09.04, 13:01 ej - Abradab mówił, ze bedzie coś z Joką kombinował! a tak wogle to najlepszy kawałek polskiego hh: 'na wylot', 'za wysoko', 'masz to jak w banku'.....i jeszcze 'rozmowa z cutem'.przy całym szacunku dla k44. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 20.09.04, 13:12 nie boj sie zmiany na lepsze - wwo i soundkail, dlatego, że wwo ogólnie jest mile memu uchu, a ten numer wyjatkowo mi sie podoba od strony muzycznej i tekstowej i już. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory_portman Kaliber 44 - Moja obawa... 20.09.04, 13:12 Przepiekny kawalek. Jest duzo dobrych kawalkow, ale ten wydaje mi sie najmocniejszy. Zarowno pod wzgledem bitow, jak i pod wzgledem (a moze przede wszystkim) tekstowym. Pozdrowienia, g.p. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Re: Kaliber 44 - Moja obawa... 20.09.04, 13:52 gregory_portman napisał: > Przepiekny kawalek. Jest duzo dobrych kawalkow, ale ten wydaje mi sie > najmocniejszy. Zarowno pod wzgledem bitow, jak i pod wzgledem (a moze przede > wszystkim) tekstowym. > > Pozdrowienia, > g.p. Taaaa, kawałek przedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azazel Re: Kaliber 44 - Moja obawa... IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.116.150.* 20.09.04, 23:55 nieukrywam że to tez jest mój ulubiony kawałek, moge go słuchać cały czas i zawsze jest tak samo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modrzew Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 11:50 W Witrynach Odbicia "Jeszcze bedzie czas" Super bit i mistrzowski tekst pod ktorym moge sie podpisac wszystkimi konczynami ;-].Do tego jest jeszcze absolutnie zajefantastyczny teledysk [swietnie oddaje atmosfere koncertu, az czuc pot walacy z ekranu];to wszystko powoduje ze ta piosenka to moj absolutny favorek. A tak poza tematem to wszystkie kawalki Witryn/WWO tryzmaja poziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rage Kaliber 44-"Konfrontacje" IP: *.atl.client2.attbi.com 21.09.04, 14:28 Kaliber 44: "Konfrontacje". Moge tego sluchac czesto i jeszcze mi sie nie znudzilo. Kawalek, jak dla mnie, rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 15:44 Bez wątpienia "Czytaj z ruchu moich ust" Afro Kolektywu. Ta muzyka - bogato zaaranżowana, a jednak przywołująca miłe, staroszkolne skojarzenia z Amigą 500... I ten tekst, jakże wspaniale wyrażający tak powszechny w hip-hopie motyw wyobcowania jednostki dorastającej w trudnym świecie blokowisk... Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 17:53 Gość portalu: azazel napisał(a): > Mozecie napisać jakiś krótki komentarz dlaczego własnie ten ale ktory?Zadajesz niekompletne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
haribo_goldbaren Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 17:53 a wg mnie to nie ma dobrego utworu hip-hopowego tym bardzej polskiego.A czy robicie hip czy hop? jak sluchacie tej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciszą krzyczę Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.crowley.pl 21.09.04, 18:01 Łona, Fisz i PFK spox. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 20:39 Jednego nie wybiorę, zapodam więc trzy: Łona - Rozmowa, Afro Kolektyw - Seksualna Czekolada, Stare Miasto - Jak Się Poruszać Po Mieście (oldskul. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.chello.pl 21.09.04, 21:38 Hip Hop to muzyka dla idiotow. Hip srop Wszystko na jedno kopyto, to własciwie nawet muzyka nie jest to zero zupelne, kretynstwo jakies Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.funkulo Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 21:49 Gość portalu: anty napisał(a): > Hip Hop to muzyka dla idiotow. Za to po Twojej wypowiedzi widac zes niekiepsko wyksztalcony. ) Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 23:00 Na jeden to się nie zdecyduję. 1. Paktofonika - "Ulotka". Z takiego fajansiarskiego honky tonk piano zrobić taki fajny beat! Mądry tekst. Smutny klip, bo inny być nie może. 2. Roszija - "Będę wielki". Podoba mi się to co ten wrocławski ziomek mówi w swoich tekstach. W ogóle podoba mi się wrocławski hip hop. Ale Roszija ma jeszcze zacięcie do sampli z najlepszego okresu disco lat 70-tych. 3. Skalpel - "Sculpture". Kto widział klip, ten jarzy bazę. Czyż nie tak mogło wyglądać nagrywanie pierwszych rzeczy przez Komedę??? Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 26.09.04, 02:38 Tylko czy Skalpel to hip hop? Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 26.09.04, 10:11 jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
humbak Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 27.09.04, 19:25 Dziwne... HH zawsze kojarzył mi się z utworem z jakąś częścią wokalną. Bardziej nastawionym na rytm. Poza tym nie natrafiłem jeszcze na taką klasyfikację. Co prawda nazwanie tegop hh akurat nic nie zmienia, ale po prostu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 05.10.04, 15:08 sculpture to hip hop? hue hue hue wobec tego analogicznie- "krzesany" kilara to heavy metal. ludzie, nie bierzcie sie za szufladkowanie czegos, co wymyka sie prostej klasyfikacji... Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 21.09.04, 23:26 Wspomniany juz "Czytaj z ruchu moich ust" Afro Kolektywu (ktory, nota bene, kombinuje cos z nowa plyta). Ten kawalek mnie rozwala bujajacym bitem, zabawnym tekstem i takim refrenem. Tez juz wspominane "Rozmowy z cutem" Lony - ale w sumie to nie moglem sie zdecydowac, prawie cala ta plyta kwlifikuje sie do najlepszego wydawnictwa w Polsce. A na koncu Pezet "Szosty zmysl". Kiedys goscia nie trawilem, ale przekonalem sie po tym kawalku. Niby to juz bylo, ale nie w taki sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RunDLL32 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.chello.pl 26.09.04, 02:34 Bardzo miło zobaczyć swój własny zespół wymieniony przy takiej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 26.09.04, 11:38 Abradab, dobra piosenka Onaru, pezet/noon atomistyka fisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippp- hooooop Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 21:17 Łona "Nie słuchać przez 2050" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Z E F Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.04, 19:22 najlepsze?No jkednego nie wybiore ale uwarzam ze ostnio dopiero był raki rok ze kilka płyt miało WYSOKI poziom i z takimi ludzmi moglbysmy sie pokazac w NY Flexxip-List Tyopwo rapowy styl przemyslenia i emocje swtny beat i mistrzowskie rymy uwielbmiam Flexx-styl Pezet-Noon-Retro kazda czes tego kawąłka rozwala mnie na maksa jego klimat słucham i to wszystko widze Duże Pe IGS DJ Spox fr.Emil Blef i Eldo- Taktowani Werblem Sekund bez komentarza po prostu słcuhac. O.S.T.R-Kiedy mnei z tąd zabierzesz -po porstu słcuhac A tak pzoa tym czekam i oczekuje niecierpliwe na konec mody na Hip-hop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hop=hop! Wypije wino z moją dziewczyną IP: *.chello.pl 27.09.04, 19:31 Zajefajny numer. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 28.09.04, 09:14 Hiphop do mnie nie trafia (ściślej - szlag mnie trafia, gdy przypadkiem usłyszę cokolwiek z tego nurtu), więc się nie wypowiadam. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop 28.09.04, 15:14 ashton napisała: > Hiphop do mnie nie trafia (ściślej - szlag mnie trafia, gdy przypadkiem usłyszę > > cokolwiek z tego nurtu), więc się nie wypowiadam. I tyle. Eeee, a ja myślałem, że Ty ziomalka jesteś))). > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA 737 Re: Najlepszy waszym zdaniem polski utwór hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 17:15 DKA PAMIĘTAM O TOBIE WERONIKO Odpowiedz Link Zgłoś