missy3 22.02.05, 10:56 Witam, właśnie mam zamiar zapisać sie na flamenco. Powiedzcie, czy nauka jest trudna i męczaca? Czy naprawdę warto iśc na kurs? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicjaluk Re: początki 23.02.05, 11:10 moim zdaniem warto. co prawda poczatki sa trudne i zmudne. stoisz przed lusterm i widzisz siebie starajaca sie powtorzyc ruchy ktore ci kompletnie nie wychodza, wygladasz dosc pokracznie... dopiero za jakies pol roku taniec zaczyna sprawiac naprawde duza przyjemnosc. widzisz postepy i cieszysz sie z kazdego nowego kroku. poza tym, moim zdaniem flamenco to trudny taniec, nawet bardzo. dla kogos z boku moze to wygladac prosto, ale potrzeba duzo czasu na wypracowanie kazdego ruchu... zacznij tanczyc.. na pewno nie bedziesz zalowac Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: początki 23.02.05, 17:21 Zanim zaczęłam sie uczyć tanczyć, nie rozpatrywałam tego w kategriach "warto czy nie warto?". Byłam (i jestem)tak zafascynowana tą muzyka i tym tancem, że nie miałam najmniejszych wątpliwości czy chcę tańczyc czy też nie. Z tańcem jest tak samo , jak z graniem, malowaniem, nauką języków obcych i innymi umiejętnościami - początki zawsze są trudne i żmudne. Wszystko zależy od Ciebie, od Twojego nastawienia i tego, co chesz osiągnąć w tańcu flamenco. Możesz chodzić raz w tygodniu i traktować to jako czysty relaks i wtedy raczej nie mozna powiedzieć, że jest to męczące i ciężkie. A możesz też chodzić 7 razy w tygodniu i ćwiczyć godzinami, żeby osiągnąć mistrzostwo i tutaj niewątpliwie będziesz musiała włożyć multum pracy. Moim zdaniem nauka flamenco jest bardziej trudna niż męcząca. Mogę tanczyć godzinami i się nie zniechęcam i nigdy nie mam dość. Ale kiedy mi coś nie wychodzi wtedy szybko sie denerwuję i niecierpliwię. Odpowiedz Link Zgłoś