Dodaj do ulubionych

Tori Amos - przereklamowany geniusz

08.04.05, 20:46
Przesluchalem wlasnie z trudnoscia nowy album pani Amos "Beekeeper" i nie
wiem, co ludzie w tym widza. Jest to cos tak nudnego ze oczy sie same
zamykaja. Na tej plycie nie ma ani jednego ciekawego dzwieku, ani jednego
intrygujacego momentu. Wlaczylem sobie, bo pomyslalem ze w takich chwilach
moze zapodam sobie cos sklaniajacego do refleksji, ale wywolalo to we mnie
sennosc. Nie wiem czy taki byl cel artystki, ale poniewaz po ostatniej
"Scarlets Walk" tez mi sie zamykaly oczy stwierdzam, ze Amos robi bardzo nudne
rzeczy. Potrafi tylko wymadrzac sie na swoj temat w wywiadach i dopisywac
wielka ideologie do tego co nagrala, ale same plyty sa ostatnio strasznie
kiepskie. Moze lepiej nie robic z niej bogini, bo widac ze jej uderzyla woda
sodowa do glowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: inkakawa Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.chello.pl 08.04.05, 20:47
      jak ci sie oczy zamykaja to wez kopiko.
      • kopiko44 ;-) 08.04.05, 20:53
        Obawiam sie ze przy ostatnich dzielach Amos musialbym jesc kilogramy kopiko,
        popijajac litrami kawy. "Beekeeper" nie jest wart zawalu serca.
        • Gość: inkakawa Re: ;-) IP: *.chello.pl 08.04.05, 22:09
          nie wiem nie sluchalam. wiem tylko jedno: mam wybrane szlagiery tori i chyba w
          zupelnosci mi to wystarcza. ktos kiedys mi podarowal na ur. plytke amos- byly
          tam same covery, ale mnie rowniez nie zachwycila. oczywiscie, niektore
          przerobki byly naprawde godne uwagi- np. depeche mode- enjoy the silence, ale
          generalnie LP byl taki sobie.
    • Gość: jaszczur Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 21:04
      posłuchaj sobie coś z TOOL lub KING CRIMSON, a potem spacer i wieczorem TORI
      AMOS.To jest jak z jedzeniem, musi być różnorodność.
      • szlachtuje_byka Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 08.04.05, 21:12
        posłuchaj sobie coś z TOOL lub KING CRIMSON, a potem spacer i wieczorem JUDAS
        PRIEST. Po Tori nie siegaj bo to jest jak z popsutym jedzeniem, bedziesz mial
        bol glowy, nudnosci, a pozniej i tak zwrocisz cala zawartosc.
      • kopiko44 Ty-szczur? 08.04.05, 21:22
        Ale ja slucham roznej muzy, szybszej i wolniejszej, ostrzejszej i lagodnej,
        wiadomo ze jednostajnosc zle robi. Tylko nawet te kameralne i spokojne plyty
        musza miec cos w sobie zeby przyciagnac sluchacza: ladne melodie, klimat,
        ciekawe pomysly. Plyta Amos przyciaga juz tylko nazwiskiem, bo od strony
        muzycznej niczego ciekawego na niej nie ma.
    • Gość: killer queen Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.toya.net.pl 08.04.05, 21:22
      To w koncu przereklamowana czy geniusz, bo cos chyba jest nie tak w tytule
      watku.
      • kopiko44 Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 08.04.05, 21:23
        Gość portalu: killer queen napisał(a):

> To w koncu przereklamowana czy geniusz, bo cos chyba jest nie tak w tytule
        > watku

Watek ma celowo dwuznaczny tytul. Dobrze ze zwrociles na to uwage - dzieki temu
        zauwaza to osoby, ktore mogly go nie zrozumiec.
    • lunalovelight Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 08.04.05, 21:54
      bardzo cenie tori, ale 'beekeeper' nie rusza mnie wcale sad. mam wrazenie, ze
      amos sie wypala albo tez : zmienia kierunek. jesli ta druga opcja, to moim
      zdaniem zmienia go na niewlasciwy.

zawsze, na szczescie, moge wlaczyc 'boys for pele' albo 'under the pink'.
      • pszemcio1 Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 08.04.05, 23:56
        a ja myślę, że każdy kto zachwyca sie Tori powinien obowiązkowo poznać Blue -
        Joni Mitchell, żeby nie myślał że Tori taka oryginalna i najlepsza w tym fachu
        • Gość: Jacenty Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.chello.pl 09.04.05, 10:47
          Ani przez chwilę nie byłem fanem, nawet przy okazji jej uznawanych za najlepsze
          płyt. Jej twórczość zawsze wydawała mi się wtórna i nudnawa, a najlepiej Tori
          wypadła w remiksie, który jej przyrządził Armand ;p
          • charade Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 09.04.05, 15:25
            Tori Amos robi muzykę, którą albo się ludzie zachwycają, albo usypiają przy
            niej z nudów. Ja też zasypiam z nudów, nie jesteś jedyny smile))) Jedyna jej
            piosenka, jaka mnie ruszyła to "Cornflake girl". Ufff, czekam, aż mi ktoś zaraz
            napisze, jaki to prostak muzyczny ze mnie.
            • Gość: Jacenty Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.chello.pl 09.04.05, 15:41
              Nic się nie martw. W razie czego damy odpór wink)
    • Gość: Lecho Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 16:23
      Fakt, z całej dyskografii udałoby się sklecić jedną niezła płytkę. Ciekawi mnie
      natomiast co ma do powiedzenia na temat Tori Pan Piotr Kaczkowski. Panie
      Piotrze, słuchamy ....
      • Gość: Jacenty Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.chello.pl 09.04.05, 16:34
        Co prawda od dawna go nie słucham, ale jestem w stanie sobie wyobrazić wink
        • Gość: Lecho Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:50
          Dokładnie to samo, Piotr nie ten co kiedyś, a i my chyba już nie....
          • Gość: Jacenty Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.chello.pl 09.04.05, 18:19
            A może raczej my inni, czasy inne, a tylko on wciąż ten sam? wink
          • Gość: Lecho Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:07
            The answer is blowing in the wind
            • Gość: H Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 12:42
              "Zegar wybija -
              Ustąp melancholija!"
              Jak napisał kiedyś pewien wielki poeta spod Radomia. Skończcie ten temat.
    • Gość: madafak Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: 217.96.44.* 10.04.05, 20:00
      uważam, że gdzieś jest granica, gdzie "artysta" odjeżdża i mała część
      dotychczasowych słuchaczy mówi wtedy: "poj..bało kogoś" a większość
      (najczęściej cięzko zesnobiała) jedzie tekstami w rodzaju: "bardzo
      awangardowe", "nowe horyZonty", "nie dla wszystkich". I tak się zrobiło tej
      biednej rudej tori.

oczko jej się odlepiło, tej artystce
      • Gość: snobka Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:18
        jest świetna, a przereklamowany to ty jesteś, panoszysz sie po forum ze swoim
        kretyńskim nickiem
        • kopiko44 rzeczowa dyskusja 12.04.05, 19:48
          Gość portalu: snobka napisał(a):

> jest świetna, a przereklamowany to ty jesteś, panoszysz sie po forum ze swoim
          > kretyńskim nickiem

No nareszcie powazna dysputa muzyczna. Jeszcze jacys idioci?
        • bender_rodriguez Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 12.04.05, 23:56
          tak się znasz na muzyce jak kozia dupa na waltorniach.
          • Gość: snobka Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 08:17
            a Twój nieoficjalny nick to madafaka ;P
            • bender_rodriguez Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 13.04.05, 18:38
              kiedyż ja się z nim wcale nie kryłem. a twoim może być mały szpicel-kapownik-
              krótkowidz, bo podpisywałem się "madafak". niby taki egzaltowany snob a czytać
              nie umie...
              • Gość: małyszpicel-kapow Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 10:13
                raz sie podpisujesz madafak (matko jebca, więc czegóż się można spodziewać) a
                raz jako bender_rodriguez (też świetnie) tylko po sposobie wypowiedzi, można
                się zorientować, że to Ty.

poza tym nigdzie nie napisałam że jestem egzaltowana, więc kto tu jest ślepy,
                reszta sie zgadza, miłego dnia
                • Gość: sitfak Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: 217.96.44.* 17.04.05, 12:29
                  żeby przekonać się, że ktoś jest egzaltowany nie trzeba tego wcale wyczytać z
                  deklaracji: "jestem egzaltowana". takie rzeczy mozna wyłowić.
                  pozdrów mamę
                  • Gość: snobka;) Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 20:33
                    sama siebie wink
                    • bender_rodriguez Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 17.04.05, 22:36
                      tak
    • spokojni1 Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 11.04.05, 17:50
      słyszałem tylko te kawałki, które puszczane były w trujce i sądząc po tym -
      Tori Amos to kompletna siekanka!
      • Gość: rodak Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.05, 22:38
        ostatnia płyta naprawdę kiepskawa. Nie chcę mi się do niej wracać a to już źle
        świadczy.Bo ja bardzo Tori lubi. Ale wystarczy posłuchac wywiadu z Pania Tori
        albo koncertu w Trójce, żeby zwiątpić. Nie ta Torisad

a Kaczkowwski chyba rzeczywiście jakiś teges...ni do końca normalny jestsmile
    • haribo_goldbaren Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 16.04.05, 22:39
      Mnie Amos niewyobrazalnie nudzi.Uosobienie nudy.
      • rael75 Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 16.04.05, 22:59
        Znakomita, pełna inwencji, ciepła i wewnętrznego żaru wokalistka, kompozytorka,
        pianistka. Ma swój muzyczny świat, który mnie bardzo odpowiada.
        • Gość: Robercik Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.chello.pl 17.04.05, 01:25
          Ma w sobie tyle inwencji co srający lemur.
    • Gość: amortorisator Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 22:21
      Kurtka!
      Normalnie płyta do kosz-alina i nie słuchać nudziary jednej!
      Wykupić cały nakład i wrzucić w suchy bezmiar oceanu czy nawet bałtyku jak komu
      bliżej...
    • Gość: As Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 17.04.05, 23:02
      Jej wersja "Strange little girl" Stranglersów to normalnie profanacja indifferent
      Aż boję się usłyszeć, co zrobiła z "Raining blood" Slayera.
      • lunalovelight Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 17.04.05, 23:06
        moze nie profanacja, ale i nie cud boski...
      • bender_rodriguez Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz 17.04.05, 23:07
        ą nagrała to? jak jej wyszło to tak dobrze, jak źle wyszło "strange little
        girl" to wszystko odszczekam i przeproszę snobkę i kupię sobie filozoficzny
        sweter.
    • Gość: olcia Re: Tori Amos - przereklamowany geniusz IP: *.prz.rzeszow.pl 20.04.05, 19:54
      ten kopiko44 jest sam nudny... Tori śpiewa i tworzy przepiękną muzykę... chyba
      gościu ma coś nie tak ze słuchem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka