gwendal Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 01.11.01, 16:56 Marillion - Script For A Jester's Tear Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivan Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.11.01, 19:10 King Crimson - "In the court of the Crimson King" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J&picmkr Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.unresolved.mcnet.pl 02.11.01, 10:29 jednej się nie da !!!! : przełomowa w rocku - DEEP PURPLE - In rock, LED ZEPPELIN - II i IV BUDGIE - Bandolier (z genialnym Napoleonem), UNITED KINGDOM - Danger Money KANSAS - Pointoff know return PINK FLOYD- dark side../,animals , i tak by można długo .. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lawok Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 02.11.01, 16:17 The Police - Synchronicity Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrek Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.wroc.gazeta.pl 28.11.01, 15:47 Gość portalu: J&picmkr napisał(a): > jednej się nie da !!!! : > przełomowa w rocku - DEEP PURPLE - In rock, > LED ZEPPELIN - II i IV Wszystko fajnie, tylko pomyliłeś kolejność. Przełomowa w rocku to była Led Zeppelin II. I to jest moja de best, chociaż ostatnio często słuchał the best of A-HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bad_Seed Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 10.9.33.* 02.11.01, 16:22 nick cave and the bad seeds - tender pray Odpowiedz Link Zgłoś
trin Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 04.11.01, 16:43 Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > nick cave and the bad seeds - tender pray my favourite!!! ale dodam tez "Your Funeral... My Trial..." oraz "Kicking..." - najzabawniejsza plyta jaka znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bad_Seed Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 10.9.33.* 05.11.01, 16:16 trin napisał(a): > Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > > > nick cave and the bad seeds - tender pray > > my favourite!!! ale dodam tez "Your Funeral... My Trial..." oraz "Kicking..." - > ok a ja dodam "from her to eternity" za swiezosc , let love in i henry's dream poprostu za yo ze sa !!! > najzabawniejsza plyta jaka znam. Odpowiedz Link Zgłoś
trin Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 06.11.01, 11:26 Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > ok a ja dodam "from her to eternity" za swiezosc , let love in i henry's dream > poprostu za yo ze sa !!! to ja jeszcze Firstborn is dead chociazby za samo Tupelo, Good Son za zmiany, Murder Ballads za Omailes Bar i Boatmans Call za caloksztalt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bad_Seed Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 10.9.33.* 09.11.01, 14:46 trin napisał(a): > Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > > > ok a ja dodam "from her to eternity" za swiezosc , let love in i henry's d > ream > > poprostu za yo ze sa !!! > > to ja jeszcze Firstborn is dead chociazby za samo Tupelo, Good Son za zmiany, > Murder Ballads za Omailes Bar i Boatmans Call za caloksztalt. jeszcze dodam NO MORE SHALL WE PART Odpowiedz Link Zgłoś
trin Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 09.11.01, 15:28 Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > jeszcze dodam NO MORE SHALL WE PART Jakos sie jeszcze do tej plyty przekonac nie moge. Na koncercie te kawalki brzmialy cudownie, ale w domu (za wyj. Pure White Snow) jakos nie tak do konca. Natomiast zeby tak jeszcze cos dodac, to cala dyskografie Birthday Party, z |Bad Seed/Mutiny!" na czele. I singielek "What A Wonderful World" z McGowannem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bad_seed Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 10.9.33.* 13.11.01, 16:09 trin napisał(a): > Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > > jeszcze dodam NO MORE SHALL WE PART > > Jakos sie jeszcze do tej plyty przekonac nie moge. Na koncercie te kawalki > brzmialy cudownie, ale w domu (za wyj. Pure White Snow) jakos nie tak do konca. > Natomiast zeby tak jeszcze cos dodac, to cala dyskografie Birthday Party, z |Ba > d > Seed/Mutiny!" na czele. I singielek "What A Wonderful World" z McGowannem. No zgadzam sie ..... "Whar a Wonderful World" jest rozbrajajaca ..... mysle ze zabraklo jednak jednej plytki Bad Seeds Live Odpowiedz Link Zgłoś
trin Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 16.11.01, 13:43 Gość portalu: bad_seed napisał(a): > trin napisał(a): > > > Gość portalu: Bad_Seed napisał(a): > > > jeszcze dodam NO MORE SHALL WE PART > > > > Jakos sie jeszcze do tej plyty przekonac nie moge. Na koncercie te kawalki > > > brzmialy cudownie, ale w domu (za wyj. Pure White Snow) jakos nie tak do k > onca. > > Natomiast zeby tak jeszcze cos dodac, to cala dyskografie Birthday Party, > z |Ba > > d > > Seed/Mutiny!" na czele. I singielek "What A Wonderful World" z McGowannem. > > No zgadzam sie ..... "Whar a Wonderful World" jest rozbrajajaca ..... mysle ze > zabraklo jednak jednej plytki Bad Seeds Live No i "Live at Royal's Albert Hall"!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alyx Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 10.128.131.* 04.11.01, 17:31 the aphex twin - I care because you do Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczur Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.hacker.komp.pl 05.11.01, 16:25 Fields Of The Nephilim-Elizium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sztec Re: kat IP: *.abo.wanadoo.fr 06.11.01, 17:56 SirAcuse -Floating in the meantime Odpowiedz Link Zgłoś
widzimisie Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 13.11.01, 17:39 MUSE wydali narazie tylko dwie polecam ORIGINE OF SYMMETRY i SHOWBIZ Odpowiedz Link Zgłoś
widzimisie Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 13.11.01, 18:09 MUSE wydali tylko dwie SHOWBIZ i ORIGNE OF SYMMETRY polecam bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
barancio Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 25.11.01, 20:03 według mnie płytą taką może być Achtung Baby - U2 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 21:11 New Model Army "Thunder & Consolation" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 192.168.14.* 26.11.01, 14:49 A jak dla mnie Manu i Clandestino. Aha - żeby nie było: słyszałem tą płytę pierwszy raz jakiś rok zanim Bongo Bong zaczęło się szmatławić w emtelewizorze. A ze starych Closer. I Floodland. pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beruszka Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 192.168.1.* 27.11.01, 12:39 Rzeczywiscie, nie mozna wymienic tej jednej jedynej. Dla mnie Nr.1 to : Santana- Supernatural Led Zeppelin- Remasters I, II Pink Floyd- The Pulse, ta demoniczna gitara solowa!! Sting- Mercury Falling Genesis- Longs...... Pozdrowka dla wszystkich, co potrafia sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinley Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 158.75.4.* 29.11.01, 10:57 "Meddle" - Pink Floyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurf Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 12.250.72.* 16.12.01, 02:59 Mieczyslaw Woznicki ale zapomnialem tytul plyty On jest uber alles Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 29.11.01, 17:42 Dla mnie najlepszą płytą jest "Come on die young" zespołu Mogwai. Jest to jedyna płyta, o której mogę powiedzieć, że w każdym utworze jest dokładnie tyle dźwięków i instrumentów, ile potrzeba. Nic dodać, nic ująć. Jest tylko jeden utwór, do którego nadaje się wokal, więc tylko w nim jest wokal. Idealna harmonia. Jak dla mnie - numer jeden spośród wszystkiego, co dotychczas słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
pippin! Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 30.11.01, 12:28 Gdyby pięć, to byłoby łatwiej. Jedna zawsze będzie zależała od momentu w którym się nad tym zastanawiam. Ale co tam: Tindersticks - pierwsza płyta (nie ma tytułu a druga nazywa się tak samo ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tARUS Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.01, 14:19 Jedna jedyna? Bez szans. Co najmniej kilka, na dzień dzisiejszy: JANE'S ADDICTION "Nothing's Shocking" RED HOT CHILI PEPPERS "Uplift Mofo Party Plan" PEARL JAM "Ten"i wiele innych. Ale za to jest jedna jedyna piosenka: QUEEN "Bohemian Rhapsody" Odpowiedz Link Zgłoś
sir_psycho_sexy Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 30.11.01, 15:41 1.rhcp blood sugar sex magik -------------------------- 2. sex pistols never mind the bollocks 3. john frusciante niandra lades and usually just a t-shirt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 19:27 the sisters of mercy "floodland" to z zagranicznych, a z rodzimych kult "spokojnie". Odpowiedz Link Zgłoś
manson Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 07.12.01, 02:38 Nie ma takiej bo każdy ma inne gusta i słucha innej muzyki. Można zliczyć ilość sprzadanych płyt etc. ale nie da się wyznaczyć najlepszej (JA osobiście najbardziej lubie Mechanical Animals mansona, Innuendo queenów, Black Album metaliki) Odpowiedz Link Zgłoś
m17 Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. 09.12.01, 11:31 Mike Oldfield "Tubular Bells" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tet Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.csk.pl 09.12.01, 20:01 led zeppelin II, in the court..., meddle, dark side..., aenima, ok computer, metropolis part 2 (?), ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybek Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 10.0.0.* 10.12.01, 19:22 Poza wszystkimi płytami Korna to tą jedną jedyną jest Ride The Lightning. Odpowiedz Link Zgłoś
dummy DARK SIDE OF THE MOON 11.12.01, 09:18 Chociaz dawno juz minely czasy, kiedy zasluchiwalam sie w Pink Floydach, to "Dark side of the moon" jest dla mnie plyta, ktora zawsze zwala mnie z nog. Jak tam ktos powiedzial "dzielo absolutne", czy jakos tak. Zwlaszcza odlatuje jak slysze "Great gig in the sky" z ta wspaniala wokaliza ... Brakuje mi slow, zeby wyrazic piekno tego utworu. Odpowiedz Link Zgłoś
szynka_drobiowa Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow 13.12.01, 10:52 Nie wiem czy "jedyna" ale na pewno "jedna z" to Days of the New - pierwsz plyta sz. a tak btw to czy zauwazyliscie jak niewiele plyt, ktore do tej pory wymieniono, zostalo wydanych w latach 90-tych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: 193.0.110.* 16.12.01, 21:34 "Enrique" Enrique Iglesiasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McBenner Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.acn.waw.pl 27.12.01, 00:35 Jak dla mnie jest to: Paktofonika - Kinematografia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kfesta Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.polkomtel.com.pl 28.12.01, 11:13 mother love bone- własciwie nagrali jedną płytę, czyli umówmy się- całosć. guns'n'roses- appetite for destruction pearl jam- ten u2- joshua tree faith no more- angel dust i jeszcze alice in chains, red hot chili peppers, emf, nick cave, death ... nie da sie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.cab.pl / 10.10.10.* 09.04.02, 16:43 Gość portalu: kfesta napisał(a): > mother love bone- własciwie nagrali jedną płytę, czyli umówmy się- całosć. > guns'n'roses- appetite for destruction > pearl jam- ten > u2- joshua tree > faith no more- angel dust > i jeszcze alice in chains, red hot chili peppers, emf, nick cave, death ... > nie da sie inaczej > Podpisuję się pod Twoimi typami rękami i nogami. Co do Pearl Jam, to byłam na ich obu koncertach w Polsce. I mogę powiedzieć, że aby naprawdę poczuć ich muzykę trzeba ich posłuchać na żywo. Nie potrafię oddać słowami jak było zajebiście. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.12.01, 15:24 King for a day... Faith No More i wiecej nic dodawac nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proto Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.tres.pl 06.01.02, 18:09 jednej sie nie da wskazać - ale to są moi faworyc!i 1Gehenna - Admirion Black 2Ulver - Marriage of Heaven & hell 3Phobos - Phobos 4Gehenna - Murder 5Gorgoroth - Incipit Satan 6Mayhem - Grand Declaration of War 7Voivod - Phobos 8Enthroned - Towards a Skulltrhone of satan 9Theatre of Tragedy - Musique 10- Arcturus - La Masquarade Infernale (tą płyte polecam nie tylko fanom metalu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 22:54 tryptyk: "Dark Side of the Moon" - "Wish You Were Here" - "Animals" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: INNUENDO QUEEN - Święta racja!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.01.02, 13:16 Odpowiedz Link Zgłoś
mustapha Re: INNUENDO QUEEN 27.05.02, 19:03 Przed "Innuendo" jest jeszcze "A Night At The Opera" z Bo Rhap !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrb Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.ntvk.com.pl 07.01.02, 17:00 Nie ma takiej płyty, każda po dłuższym słuchaniu kiedyś wreszcie się znudzi, dlatego zawsze oczekuję na nowości. Ze starych płyt najchętniej wracam do "Time" Electric Light Orchestra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proFit Re: Jedna jedyna - Plyta Wszechczasow. IP: *.cb.open.net.pl 08.01.02, 19:53 Bezapelacyjnie - Slayer - Reign in Blood, arcydzielo thrash metalu Odpowiedz Link Zgłoś