Gość: carnal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:58 Witam! Możecie mi podpowiedzieć czego warto posłuchać z tego rodzaju muzyki? Byleby nie był to grind czy coś w tym stylu i niezbyt ekstremalne Słucham takich kapel jak Morbid Angel, Nile, Death, Vader, Behemoth, Cannibal Corpse. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zły miś Re: death metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:08 polecam Nocturnus, Pestilence, Sadist (tylko 1sza płyta), Entombed (gdzieś tak do WOLVERINE BLUES), Cradle of Filth, Emperor (Choć to niby black), jak lubisz experymenty to polecam Cynic (tylko jedna ale genialna płytka), Atheist (coś jakby jazzmani zabrali sie za death metal). Na razie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargul Re: death metal IP: *.chello.pl 07.10.05, 14:21 jak mozna tego sluchac... Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: death metal 07.10.05, 14:40 Załatw sobie: Dying Fetus - "Stop at nothing" CUDO, geniusz, mistrzostwo Nocturnus - The key Oraz coś takich grup jak: Bolt Thrower, Suffocation, Vital Remains, Incantation(polecam szczególnie), Immolation, Malevolent Creation, God Dethroned, nasza Trauma, Azarath... No i troche klasyki nie zaszkodzi: Possessed - Seven Churches(ciekawostka: zaczynał tam gitarzysta Primusa) Bathory - Blood, fire, death Obituary - Cause of death. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carnal Re: death metal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:16 Vital Remains kojarzę, jednak ostatnia płyta z Bentonem niezbyt przypadła mi do gustu. Ale to chyba z powodu samego Glena, jakoś nie przepadam ani za nim, ani za jego tekstami ani za Deicide dzięki za resztę propozycji! Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: death metal 07.10.05, 14:41 Gość portalu: carnal napisał(a): > Możecie mi podpowiedzieć czego warto posłuchać z tego rodzaju muzyki? Już się brałem za odpowiadanie gdy przeczytałem to co poniżej: > Słucham takich kapel jak Morbid Angel, Nile, Death, Vader, Behemoth, Cannibal > Corpse. To wszystką są kapele z tego gatunku. Skoro już ich słuchasz to czemu chcesz, żeby polecać Ci coś z death metalu? Trochę zapętlające Natomiast jeśli szukasz czegoś nowego w tym nurcie to pierwszy post odpowiadający jest godny polecenia. Szczególnie zgadzam się co do Cynic, sam miód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carnal Re: death metal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 16:18 h8red napisał: To wszystką są kapele z tego gatunku. Skoro już ich słuchasz to czemu chcesz, > żeby polecać Ci coś z death metalu? Trochę zapętlające wiem napisałem dla ułatwienia, żeby było mniej więcej wiadomo co już znam, a mam ochotę posłuchac czegoś mi nieznanego, w podobnym stylu. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly mis Re: death metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 17:59 post number zwei w tej sprawie. co do skanmdynawii to jeszcze Opeth (ale oni tacy jacys przereklamowani, ale pierwsza plyta dobrze wchodzi), Edge of Sanity (polecam CRIMSON, 45 minutowe przegiecie Dana Swano, ale warto), Pan-Thy-Monium (Dawn of Dreams i Khaoohs, total odjazd, tez w tym paluchy macal niejaki Dan Swano), Ophthalamia (np. Via Dolorosa, tez z Danem Swano), nasz polski Neolithic (niby to juz dum metal; polecam tylko demo FOR DESTROY THE LAMENT na ktorym goscie naprawde pokazali talent ale to tyle jesli chodzi o ten band), a skoro lubisz Cannibal Corpse, no to koniecznie Six Feet Under i Brujeria. Ponadto Hypocrisy, Gorefest, pierwszy Moonspell (Wolfheart - absolut miodzio), Grave, Morgoth (np. Odium), z inych rzeczy, mocnych inaczej, pierwsze plyty Elend (tak do Umbersun), Celtic Frost (Into the Pandemonium wstyd nie znac), koniecznie pierwsze 3 plyty DCD, Diamanda Galas. Pozdro 600(66), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly mis Re: death metal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 18:02 oh fuck my luck, mialo byc PERSONAL FRAGMENT OF LIFE a nie FOR DESTROY... Sorry, cos mi sie pomieszalo Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: death metal 07.10.05, 18:36 Miało nie być grindu, ale Nasuma nie sposób nie polecić ("Helvete"), można też popróbować Cephalic Carnage. Meshuggah pewnie znasz. Mayhem też, a jak nie - należy olać bzdurne granice między gatunkami i zapoznać się z "Grand Declaration..." oraz "Chimerą". Rzeczy mniej znane - np. "Demonoid", side-project muzyków Therion i b. dobra płyta pod jakże oryginalnym tytułem "Riders of the Apocalypse". Z Polski - Yattering, Stillborn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: death metal IP: *.chello.pl 09.10.05, 13:24 Amon Amarth- calkiem mile dla ucha Odpowiedz Link Zgłoś