Gość: Kara IP: *.reston01.va.comcast.net 30.09.02, 03:54 no nie przesadzajmy z takim tlumaczeniem??????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł R Re: Leonard Cohen IP: *.rabka.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 11:45 A właśnie, że bardzo, bardzo dobre, słodkie tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good son cała słodycz Polski IP: *.jaist.ac.jp 04.04.03, 21:57 i taka zimnica, że kłuje po licach, więc muszę się szczerzyć, aby jakoś przeżyć, bo w mym tajemnym życiu to gorzej niz kiciu. Ja w dłonie pochucham, ty bądź szybka w ruchach, dotknij mego brzucha, to nie jest podpucha. Myślałem, że egzaltowane wykonania Zembatego to najgorszy prezent, jaki może dostać w Polsce Cohen, ale jakże grubo się myliłem. Odkąd za tłumaczenia zabrali się Mann i Kołakowski, otwarła się przed nami nowa, wspaniała i szeroka droga prosta w dół. Teraz czekam jeszcze na równie błyskotliwe i nonszalanckie wykonanie K. Staszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka :-)))))))) 04.04.03, 22:24 Co chcesz? )) Czy to nie piękne: "z rana ruszam ostro"? Obok, oczywiście cudownego "szczerzenia" - tego nic nie pobije. Mann przeszedł samego siebie (), dać mu nagrodę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good son oscylator? IP: *.jaist.ac.jp 05.04.03, 10:24 Zdaje się, że już gdzieś na forum dyskutowali o takich nagrodach. Oscylatory czy coś takiego... choć nadal utrzymuję, że za tłumaczenia z angielskiego powinien dostać tę nagrodę razem z Kołakowskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekris Re: Leonard Cohen 'In My Secret Life' IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 19:50 Tak w ogole, to jest beznadziejna piosenka. Sluchajac jej podczas jazdy mozna spowodowac wypadek, a to dlatego, ze mozna usnac. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Leonard Cohen 'In My Secret Life' 07.10.02, 00:33 Cohen chyba nie zamierzał tego utworu umieszczać na składankach dla kierowców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dex_ter Re: Leonard Cohen 'In My Secret Life' IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 01:28 Gość portalu: dekris napisał(a): Cohen nigdy nie narywal piosenek dla kierowcow, wiec nie masz o co sie wkurzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elanor Re: Leonard Cohen "i umiem się szczerzyć"??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 14:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Leonard Cohen IP: *.rosele01.nj.comcast.net 09.04.03, 02:55 A może to powinno być tak, panie Wojtku: "W mym tajemnym życiu" Widziałem cię dziś rano Przebiegłaś szybko, Nie mogę się rozstać z przeszłością. I bardzo tęsknię za tobą. Tu nie ma nikogo. Więc sypiamy ze sobą W mym życiu tajemnym. Uśmiechem złość pokrywam I oszukuję się i kłamię. Robię to, muszę, By jakoś istnieć. Ale wiem, co jest grzechem. I wiem, co jest cnotą. I umarłbym za prawość W mym życiu tajemnym. Zaraz, zaraz bracie, Zatrzymaj się siostro. W końcu zrozumiałem. Będę ruszał ostro z rana I twardo aż do nocy, Będę przekraczał granice Mojego życia tajemnego. Przeglądając gazety Chce się płakać. Nikt nie myśli o ludziach Żywych ani umarłych. A sprzedawca na rogu chce byś widział W bieli lub czerni. Dzięki Bogu to nie takie proste W mym życiu tajemnym. Zagryzam wargi I odbieram wszystko: Od najnowszych szlagierów, Do mądrości starców. Ale zawsze samotny. I moje serce jest jak lód. I ludnie jest, i zimno W mym tajemnym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
handziaa Re: Leonard Cohen 09.04.03, 21:49 no....bardzo ladnie!!!Mnie sie podoba.Wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś