06.12.05, 16:04
Polska w trzecim koszyku..
Obserwuj wątek
    • homohedonistus Re: Mundial 06.12.05, 18:11
      W trzecim, bo on się nazywa trzeci. Nie jest tak źle. Teraz trzeba tylko liczyć na szczęście Janasa w losowaniu.
      • h8red Re: Mundial 07.12.05, 18:11
        homohedonistus napisał:

> W trzecim, bo on się nazywa trzeci. Nie jest tak źle. Teraz trzeba tylko liczyć
        > na szczęście Janasa w losowaniu.

I dostaniemy wpierdy od Togo...
        • homohedonistus Re: Mundial 07.12.05, 19:32
          na temat Togo wypowiadać się nie będę, gdyż nie miałem przyjemności ich oglądać, ale Trynidad i Tobago (po obejrzeniu ich meczu z Bahrajnem) uważam, że jest spokojnie do puknięcia. Tak więc są zespoły z którymi da się wygrać. Jeśli się dwa takie zespoły wylosuje, a także Brazylię, która wygra wszystkie mecze w grupie, to będzie nawet szansa na wyjście z grupy. Byleby się nasi zbytnio nie zajarali po losowaniu.
          • mallina Re: Mundial 07.12.05, 20:59
            do pukniecia to moga byc wielbicielki reprezentacji Trynidadu i Tobago
            • homohedonistus Re: Mundial 07.12.05, 21:12
              mallina napisała:

> do pukniecia to moga byc wielbicielki reprezentacji Trynidadu i Tobago

niestety w tym temacie nie jestem ekspertem, ale to nie oznacza, że nie można jednego z drugim połączyć
              • janek0 Re: Mundial 08.12.05, 01:56
                homohedonistus napisał:

> > do pukniecia to moga byc wielbicielki reprezentacji Trynidadu i Tobago
                > niestety w tym temacie nie jestem ekspertem, ale to nie oznacza, że nie można j
                > ednego z drugim połączyć

byłby to interesujący mecz, nie da się ukryć.
                • grimsrund Re: Mundial 08.12.05, 18:03
                  Zwłaszcza, że taki przeciwnik wystawi przecież 22 zawodników - 11 z Trynidadu i
                  11 z Tobago...
    • ugugunana Re: Mundial 08.12.05, 20:24

Należałoby się zakręcić za jakimiś bilecikami. Przeczuwam niezły "sajgon". Ktoś
      się wybiera? Pomysły?
      • mallina Re: Mundial 08.12.05, 20:50
        a ja moze sie bede wybierac, jak sie uda, bo z tymi biletami to strasznie
        pojebana sprawa!
      • mallina Re: Mundial 08.12.05, 20:51
        12.12.2005 kolejna sprzedaz biletow, na oficjalnej stronie
      • ilhan Re: Mundial 09.12.05, 14:09
        Możemy się założyć, że dostaniemy dziś grupę Brazylia, Australia, Serbia i Czarnogóra. I tak nikt z Polski tego nie zobaczy, a nieobecni jak wiadomo racji nie mają. No. Wiwat TVP i "szef sportu". Zamiast tego obejrzymy transmisję z chodu na trasie Grodzisk Mazowiecki - Piastów.
        • mallina Re: Mundial 09.12.05, 14:14
          a TVN24 nie bedzie tego pokazywal?
          tak przynajmniej rano zrozumiala, ale byla to godzina 7.00 wiec moglam zle
          uslyszecwink
          • ilhan Re: Mundial 09.12.05, 14:37
            Żadna polska TV nie ma prawa do transmisji. Chyba że będą siedzieć na komórce swojego wysłannika i na bieżąco podawać LOL.
            • mameluch Re: Mundial 09.12.05, 17:01
              heh, widzieliście Sportowy Express przed chwilą? info dotyczące losowania
              brzmiało mniej więcej tak: 'losowanie grup MŚ będą mogli Państwo śledzić na żywo
              na stronie 295 telegazety. zaraz po jego zakończeniu rozpocznie się specjalne
              wydanie Sport Telegramu.'
              big_grin
              tak się zastanawiam, jak w wersji telegazetowej będzie Heidi Klum wyglądać?;D
              • mallina Re: Mundial 09.12.05, 18:32
                ja ide ogladac na zywo, a przy okazji uracze sie jakimis napojami z procentamiwink))
              • ilhan Re: Mundial 09.12.05, 20:43
                Ej, u mnie na razie ARD niekodowany!
                • kkrzysiekk Re: Mundial 09.12.05, 21:38
                  a ja oglądam z chińczykami przez internet wink
                  i wylosujemy Brazil wink
                  • mameluch Re: Mundial 09.12.05, 22:11
                    no i jest dopszsmile
                  • ilhan Re: Mundial 09.12.05, 22:11
                    Obejrzałem bez spinania się na ARD. I o co był ten krzyk?

Dobra grupa.
                    • mameluch Re: Mundial 09.12.05, 22:17
                      a ja relację graficzną w necie, bo satelitarnych żadnych nie posiadam.
                      • ilhan Re: Mundial 09.12.05, 22:29
                        Z kablówki dawałem.
                        • mameluch Re: Mundial 09.12.05, 22:39
                          kablówę podciągnąłem pod satelitęsmile takie luksusy do mnie nie dochodzą niestety.
                          jeśli Polsat wykupi mistrzostwa, pewnie będę musiał wykupić Polsat Cyfrowy, tak
                          jak zrobiłem cztery lata temu przed KiJ.
                          w ogóle jakie są głosy? wczoraj słyszałem, że jeśli tvp wykupi transmisje, to i
                          tak nie pokażą wszystkiego w 1 czy 2, ale w programie sportowym, który ma
                          powstać w kwietniu. znając potyczki Publiczna-Polsat, chyba nie ma co się
                          spodziewać włączenia tego hipotetycznego programu do ich platformy. a gdyby był
                          w Cyfrze, to nie wiadomo czy w podstawowym pakiecie. cholera, skomplikowaneuncertain
                          kiedyś to były fajne czasy, kiedy wszystko było w darmowych telewizjach.
                          • ilhan Re: Mundial 10.12.05, 12:37
                            Ja jak zwykle śpię spokojnie. Nie kupiłem żadnego cyfrowego Polsatu 4 lata temu i oglądałem całe mistrzostwa na szwedzkim TV4 zamiennie z francuskim TF1 z komentarzem Tomasza Zimocha z radiowej Jedynki od fazy pucharowej. Było to lepsze niż cokolwiek, co mogła mi zaoferować TVP.

A w to TVP Sport też za bardzo nie wierzę, bo jeśli od roku nie potrafią sprawić, żeby TVP Kultura dotarła do więcej niż bodaj 15 czy 20% społeczeństwa, to zepchnięcie na taki margines imprezy, która, co tu dużo mówić, elektryzuje cały naród, zakończyłoby się niechybnym linczem kierownictwa.
                            • mallina Re: Mundial 10.12.05, 14:08
                              mysle, ze wcale nie miales tak zle - nie musiales sluchac Szpakowskiego,
                              Szaranowicza itd
                              a jak TVP kupi to pewnie i jeden i drugi poleca do Niemiec..

ja zdecydowanie wole angielskie komentowanie
                              albo nawet i niemieckiesmile

wczoraj w pubie wpierw puszczono losowanie z Premiere, jednak ostatatecznie bylo
                              BBC.
                              program losowania byl rozwleczony do granic mozliwosci,dwa ginesy poszly zanim
                              cokolwiek sie zaczelowink))
                              byl wystep magikow(znikajace panie, palace sie skrzynie itd),
                              byly dzieci z pracami plastycznymi na temat Mistrzostw,
                              byly pogawedki Heidi Klum z roznymi oficjelami,
                              migawki poprzednich z MS,
                              film(takie dluzszy teledysk jakby) o miastach w ktorych odbeda sie mecze, dosyc
                              fajne to bylo, ujete z przymruzeniem oka.
                              potem oczywiscie przedstawiano osoby, ktore beda losowac i zaczelo siesmile

u mnie ma byc mecz Argentyna-Holandia, tylko pytanie czy uda sie dostac bilet
                              • mameluch Re: Mundial 10.12.05, 15:07
                                plusem MŚ'02 w Polsacie Sport był Gmoch w studiosmile to chyba był początek jego
                                analiz w tv? a przynajmniej w takim wymiarzesmile
                                ja niestety nie mogę być spokojny, bo jedynie mecze w publicznej naziemnej nie
                                wymagałyby ode mnie inwestycji w platformę, czy też tuner cyfrowy i jakąś kartę
                                na lewouncertain niestety, w tvp na wszystkie mecze w otwartym programie nie ma co
                                liczyć, nie zapowiada się też żebym na razie miał możliwość kupienia platformy,
                                więc może skończyć się na obejrzeniu tylko paru meczy w pubachsad
                                chyba że kablówa jakaś się zlituje i do tego czasu się do mnie dokopie.
    • mameluch Re: Mundial 12.12.05, 14:06
      sport.onet.pl/1210616,wiadomosci.html
      świetnie, teraz jeszcze dodatkowo płatny publiczny kanałuncertain i pewnie (dla mnie)
      dostępny tylko przez Cyfrę, bo z Polsatem na pewno się nie dogadają, a chyba nie
      ma możliwości odkodowania jednego kanału (czy tam jakiegoś pakietu tvp) przy
      tunerze fta bez karty Cyfryuncertain
      tak btw, padł pomysł wyjazdu do Dortmundu z moim udziałem. wiecie może kiedy
      wchodzi kolejna pula biletów? i jak to wszystko się w ogóle odbywa? Mall, chyba
      Ty się nieźle w tym bajzlu orientujesz?
      • mallina Re: Mundial 12.12.05, 14:18
        nie jestem pewna czy wchodzi jeszcze jakas inna pula biletow.
        dzis jest dzien, ze mozna zamawiac bilety -losowanie w styczniu, osobiscie mam
        nadzieje, ze cos wylosuje. mozna bylo zamowic trzy bilety(interia podaje, ze
        cztery???). wiec u mnie zamowienie zlozone, niestety same miejsca tej gorszej
        kategorii, bo tej lepszej juz nie bylo, a na najlepsza mnie nie stac.

odbywa sie to tak jak tutaj napisali:
        ms2006.interia.pl/news?inf=695219
        z ta roznica, ze moglismy zamowic po trzy bilety "na leb"

cena biletow na mecz finalowy wg mnie nie jest normalna(mam na mysli kat.1,2 i
        3, bo na final 120euro to jeszcze bym dala -w zaleznosci kto by gralbig_grin)
        • mameluch Re: Mundial 12.12.05, 15:24
          czyli od dziś do 15.I w razie czego mam czas żeby zamówienie składać? pomyśli
          się jeszcze... najgorzej że mecz jest 14.VI, czyli w trakcie sesjiuncertain a nie ma na
          razie możliwości wywiedzenia się kiedy będą egzamy (dziś dowiedziałem się
          dopiero o paru w zimowej).
          a Ty dziś zamawiałaś (czy może był jakiś wcześniejszy termin?)? tylko we
          Frankfurcie, czy pod kątem Polaków?smile
          • mallina Re: Mundial 12.12.05, 15:34
            dzis zostalo zlozone zamowienie, na 14.06 tezwink
            poza tym na jeden z Anglikami i jeden w ciemno w cwiercfinalach w FFM.
            w czerwcu moge juz mieszkac w innym miescie, wiec nie patrzalam tylko pod katem
            Frankfurtu.

wczesniej tez mozna bylo zamawiac, ale prawde mowiac to spore ryzyko i np jakbym
            skladala zamowienie pod katem polskiej reprezentacji, a oni graliby w Monachium
            czy Berlinie itd to mi byloby to jednak za daleko.
            tak samo zamawianie na mecze w Ffm, nie wszystkie mecze dla mnie sa interesujace
            - dobrze jest byc na meczu na ktorym mozna komus kibicowacsmile

PZPN tez dostal pule biletow, wiec mozesz i tam skladac zamowienie, z tym ze
            chyba termin jest od 21 grudnia(o ile dobrze pamietam)
            • mameluch Re: Mundial 12.12.05, 15:59
              dziękismile aż zajrzałem na stronę PZPNu
              www.pzpn.pl/?inf=6986
              ale raczej ciężko liczyć na to, że da radę zdobyć u nich bilet akurat na ten
              jeden meczsad 8% to na Westfalenstadion gdzieś niecałe 10tyś. biletów (albo i
              mniej, często chyba na takich imprezach jest mniej biletów niż miejsc, ze
              względów bezpieczeństwa?). fajnie by było pojechać... ale czasu na zamówienia
              jeszcze trochę jest, spokojnie rozważymysmile
              aha, rejestrować można się tylko z numerem karty kredytowej? ale płatnicza chyba
              też jest uwzględniana?
              • mallina Re: Mundial 12.12.05, 16:47
                Mastercard albo konto.
                My mamy zamowione w ten sposob, ze jest podany numer konta, i starczylo,
                tzn mowie o tej stronie FIFA

No wiesz jak kazdy se pomysli, ze nie ma szans na bilet, to pula nie zostanie
                wykorzystanasmile
                Daj szanse szczesciu.
                A stadiony raczej beda full -bylam w Ffm na meczu(ale nie pilkarskim)juz po
                otwarciu stadionu i pomimo, ze byl pelen nie bylo problemow z bezpieczenstwem.
                To jest tak zorganizowane, ze pomimo tlumu stadion szybko sie oproznia, a i
                wyjsc jest na tyle, ze jakiesgos specjalnego tlumu nie ma.
                Wiekszosc tych stadionow na ktorych maja byc mecze jest przebudowana, wiec
                powinien byc porzadeksmile
                • ilhan Re: Mundial 12.12.05, 17:12
                  Też się zamierzam zgłosić. Na pewno na Kostarykę w Hannoverze, być może jeszcze coś w okolicy.
                  • mallina Re: Mundial 12.12.05, 17:30
                    ja raczej mecze w poblizu Frankfurtu i Köln
                  • mameluch Re: Mundial 12.12.05, 18:59
                    to dawaj znać w razie jakbyś jakieś inne ciekawe rzeczy zauważył. najlepiej
                    byłoby wyjeżdżać w jakiejś zorganizowanej grupce, np. busem, ale to raczej po
                    wygraniu biletów dopiero się organizuje? zresztą, gdyby wszystko dobrze się
                    potoczyło, jechałbym z południa Polski, ciężar załatwienia transportu może by na
                    mnie nie leżałwink
                    • ilhan Re: Mundial 12.12.05, 21:44
                      Ja, jeślibym jechał, to pociągiem nach Berlin i stamtąd dalej koleją.
                      • mameluch Re: Mundial 12.12.05, 22:01
                        trochę napisali tu o biletach:
                        sport.onet.pl/1211152,wiadomosci.html
                        na szczęście można też płacić przelewem w razie braku mastercarda, o czym w
                        komentarzach wspominają. dobrze, że w razie czego wylosowane bilety można z
                        powrotem rzucić do sprzedaży.
                        połączenie niezłe byś miał, pewnie w trzy dni byś obrócił? zaletą 14.VI jest
                        Boże Ciało dzień później. w moim przypadku wyprawa byłaby co najmniej
                        czterodniowa. nie ma co kalkulować, w razie wylosowania (o ile w ogóle się
                        zgłoszęsmile tak czy tak będzie trzeba terminy egzaminów korygować (zakładając że
                        wcześniej mnie nie wywalą).
                        • mameluch Re: Mundial 13.12.05, 09:03
                          sport.onet.pl/1211335,wiadomosci.html
                          ciekawe czy Infront kręci i z Polsatem i TVP, czy jakieś pierwszeństwo
                          negocjacji ma Polsat? niech się cholery dogadają w końcu.
                          • mallina Re: Mundial 13.12.05, 14:24
                            co tu jest do dogadywania?
                            cena jest i teraz tylko ktos musi ja zaplacic.
                            skoro pozostale panstwa uczestniczace w MS daly rade zaplacic, to nie bardzo
                            rozumiem z czym jest problem.czemu Infront mialby dawac tvp czy polsatowi
                            jakakolwiek znizke itd.
                            • mameluch Re: Mundial 14.12.05, 01:49
                              pewnie utargują ze 100tyś.$ w końcuuncertain ciekawe czy jest różna stawka dla różnych
                              państw czy jak? w głowie się nie mieści, że jakieś małe państewko z Afryki czy
                              innej Azji, nie uczestniczące w MŚ jest w stanie zapłacić te kilkanaście mln
                              ojro, a dość spora Polska, z molochem telewizyjnym, nieuncertain
                              jak oni zrobią z tymi biletami? przecież w tym losowaniu nie ma chyba klucza
                              kibicowskiego i może tak się zdarzyć, że Polak znajdzie się wśród Niemców? czy
                              jednak w losowaniu będzie miało znaczenie pochodzenie i uformują sektory jednej
                              i drugiej drużyny?
                              głupie pytania na noc mi przychodzą do łbasmile
                              • grimsrund Re: Mundial 15.12.05, 22:56
                                Swoją drogą ciekawe, czy byłaby rewolucja, gdyby Polacy nie mogli sobie MŚ w
                                telewizorku obejrzeć? smile
                                • mameluch Re: Mundial 15.12.05, 23:03
                                  a weź wypluj te słowa!wink myślisz że może tak się zdarzyć naprawdę? próbuję
                                  ciągle wierzyć, że aż takiej chujni nie odstawiąuncertain a jak tak, to telewizyjni
                                  prezesi wszelacy na pale nabici zostaną!wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka