Gość: Serj IP: *.acn.pl 18.12.02, 02:22 Gwoli scislosci - wokalista nazywa sie Serj Tankian, a Malakian jest gitarzysta i tylko czasami pospiewuje w tle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Darf Re: System Of A Down IP: 217.153.26.* 18.12.02, 09:12 Panie Leszczyński w przerwach na nagrania do tego śmiesznego "Idola" radziłbym poważniej potraktować swoją pracę redaktora muzycznego. Płyta System of a Down "Steal This Album" to płyta na którą składają się utwory tego zespołu, które nie zmieściły sie na poprzednie LP tej kapeli i pochodzą z lat 1995- 2001. To nie jest płyta która zawiera materiał najnowszy, nagrany po wydaniu poprzedniej płyty "Toxicity". Także jest to płyta z tzw. "odrzutami z sesji". A więc Pana komentarze o powrocie do surowości nagrań itp. są niepotrzebne. Poprostu chłopaki tak grali kilka lat temu. A jaki bedzie kolejny album SOAD, to wiedza na razie tylko muzycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: System Of A Down IP: *.siemysl.sdi.tpnet.pl 18.12.02, 10:05 a może wymienic recenzenta muzycznego GW na jakiegoś bardziej kompetentego człowieka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxxx Re: System Of A Down IP: *.neonet / 192.168.20.* 18.12.02, 15:01 Gość portalu: aga napisał(a): > a może wymienic recenzenta muzycznego GW na jakiegoś bardziej > kompetentego człowieka??? Już dawno pisałem na tym forum , żeby Leszcza wymienić. Popełnia wpadę za wpadą. Pewnie w głowie ma już jakiś programik w Polsacie jak jego czterooki kolega z Idola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyslaw Re: System Of A Down IP: *.rtk.net.pl / 192.168.101.* 23.12.02, 19:09 No, cóż... Znowu się nie zgadzam, ale Krytyk ma prawo. Jeżeli pan Leszczyński uważa, że druga płyta SOAD jest ostrzejsza i bardziej punkowa, czyli dwoma słowami : mniej komercyjna, to należy się poważnie zastanowić czy on w ogóle słuchał SOAD, czy może zna ten zespół z opowiadań... Przecież każdy, kto słyszał Toxicity wie, że jest to album na wskroś melodyjny i stosunkowo przyjemny (w porównaniu z pierwszym). Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: System Of A Down 23.12.02, 19:42 Gość portalu: Wyslaw napisał(a): > No, cóż... Znowu się nie zgadzam, ale Krytyk ma prawo. Ja się nie zgadzam cały czas > Jeżeli pan Leszczyński uważa, że druga płyta SOAD jest ostrzejsza i > bardziej punkowa, czyli dwoma słowami : mniej komercyjna, to > należy się poważnie zastanowić czy on w ogóle słuchał SOAD, czy > może zna ten zespół z opowiadań... Przecież każdy, kto słyszał > Toxicity wie, że jest to album na wskroś melodyjny i stosunkowo > przyjemny (w porównaniu z pierwszym). NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE Koncepcja była następująca: Rick Rubin zasugerował chłopakom przed nagrywaniem >self titled< aby płyta miała ostre, brudne, garażowe brzmienie, krótko mówiąc żeby brzmiała jak debiut. Na drugiej płycie miało zostać pokazane ukształtowane już oblicze grupy, stąd brzmienie jest czystsze i bardziej wystylizowane. Co do melodyjności to zgodzę się co do tytułowego, Atwy, Chop Suey!, Psycho (końcówka) i Aerials (którego osobiście nienawidzę... chyba najsłabszy System jaki słyszałem. Chociaż nie, na Steal... jest jedna "ballada", nie pamiętam tytułu...). Za to Prison, X, czy Bounce to totalny wykop i na jedynce brak im odpowiednika. Reasumując, trudno powiedzieć żeby nastąpił tu jakiś gwałtowny zwrot w którąś stronę (np. zakamuflowanej komerchy , po prostu Toxicity to dużo dojrzalszy i bardziej zróżnicowany album. I the end. a Steal... to tylko Toxicity 2 Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: System Of A Down 23.12.02, 20:41 Masz dużo racji siekiera). Ta melodyjność Toxicity jest taka trochę zwodnicza, bo w fantastyczny sposób połączona z takim ostrym wygarem, że aż włosy dęba stają. Ani na self-titled ani na steal this album takich ostrych jak Prison np, to chyba faktycznie nie ma (może "War", no i jeszcze Mind - którego straaasznie lubię - jest jakiś tak kompletnie pokręcony, że ... no słów brak po prostu) Dla mnie jednak Aerials to jeden z lepszych na Toxicity , za to jakoś tak cały czas nie mogę się do konca przekonać do Chop Suey, którego tak wszyscy chwalą .. hmm - w porównaniu do pozostałych oczywiście, bo generalnie rzecz biorąc jest fantastyczny. Ta "ballada" (hehe, ja bym tego tak nie określił na Steal this album to chyba "Side of the freeway", nie?. Zaaaaaaaaaaajebistyyyyyyyy kawałek))))))))))) Loveletter P.S aha - i jeszcze jedno - "Steal this album" od Toxicity się bardzo różni (moim zdaniem). Co ciekawe - od pierwszego też się różni.... to świetnie, bo znaczy, że chłopakom pomysłów nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: System Of A Down 24.12.02, 10:03 loveletter napisał: > no i jeszcze Mind - którego straaasznie lubię - jest jakiś tak > kompletnie pokręcony, że ... no słów brak po prostu) a słyszałeś wersję koncertową? Serj śpiewający na dwa mikrofony, jeden zwykły, drugi z totalnym pogłosem... shock!!! > Dla mnie jednak Aerials to jeden z lepszych na Toxicity > , za to jakoś tak cały czas nie mogę się do konca > przekonać do Chop Suey, którego tak wszyscy chwalą .. hmm > - w porównaniu do pozostałych oczywiście, bo generalnie > rzecz biorąc jest fantastyczny. Jak usłyszałem fragment Chop Suey! w TV to pojechałem kupić płytę. Cała "przygoda" z Systemem zaczęła się od ...Suey. Za to jak zobaczyłem video do Aerials to odstawiłem ich na kilka miesięcy. Nie leży mi po prostu ten kawałek, a klip jest po prostu beznadziejny (w porównaniu z resztą --> patrz Toxicity, War?) > P.S aha - i jeszcze jedno - "Steal this album" od > Toxicity się bardzo różni (moim zdaniem). Co ciekawe - od > pierwszego też się różni.... to świetnie, bo znaczy, że > chłopakom pomysłów nie brakuje. Chodziło mi oto że zawartość "Steal this album" to materiał który nie zmieścił się na "Toxicity". Malakian tworząc muzykę na 2gi album skomponował podobno 60- 70 utworów. Nagrano ponad połowę tego i o... Generalnie cieszę się że wydali resztę (a przynajmniej część) materiału na płycie, zasadniczo spodziewałem się jakiegoś fajansu, ale taki "Bubbles".... . Zastanawiam się tylko jak traktować to wydawnictwo? Nie jest to niby "pełnoprawny" album (zawiera bowiem tylko "odrzuty" z sesji), ale trudno go również traktować jako coś w stylu linkin`parkowych czy limpbizkitowych płyt z remiksami... A na koniec chciałbym podkreślić że Daron Malakian to totalny gość!!! 60 kompozycji!!!... ciekawe jak udało im się z tego wynaleźć takie perełki jak Chop..., Psycho, czy Needles... THIS ONE IS GOIN` STRAIGHT OUT YOUR FUCKIN` ASSSSS.... Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: System Of A Down 24.12.02, 13:27 siekiera`79 napisał: > a słyszałeś wersję koncertową? Serj śpiewający na dwa mikrofony, jeden zwykły, > drugi z totalnym pogłosem... shock!!! haaaaaaaa!!! Pewnie, że słyszałem. Ze sto razy co najmniej - bo mam ten koncert na dysku (z Big Day Out), zajebisty. Co ciekawe - ostatnio stwierdziłem, że wiele z ich kawałków znacznie fajniej słucha mi się w wersjach koncertowych - są mniej melodyjne, za to Serj zapodaje takie piejące wstawki, które po prostu uwielbiam, no posikać się można po prostu ... Z tych koncertowych zajebisty jest jeszcze "Suggestions", i ...... Spiders!!! Jeśli chodzi o ten ostatni to mam na myśli popis jaki dali w programie Conana O'brien'a - jeszcze zanim wydali Toxicity - miodzio, po prostu miodzio. To wykonanie łączy w sobie zalety koncertówki (takie wiesz - żywe, bardziej surowe itd) ale jest jednocześnie bardzo dobre wokalnie (grali to tylko raz więc Serj nie był zmęczony, co przy tym sposobie śpiewania pojawia się dość często - słyszałeś np koncertową wersję Toxicity? - też Big Day Out - hehe))) > Jak usłyszałem fragment Chop Suey! w TV to pojechałem kupić płytę. > Cała "przygoda" z Systemem zaczęła się od ...Suey. Za to jak zobaczyłem video > do Aerials to odstawiłem ich na kilka miesięcy. Nie leży mi po prostu ten > kawałek, a klip jest po prostu beznadziejny (w porównaniu z resztą --> patrz > Toxicity, War?) Mnie SOAD polecił kumpel, tak się zaczęło, a klipy widziałem dużo później. Co się jednak ich tyczy - tu się nasze gusta chyba mocno różnią. Po piersze: klip do Aerials uważam za fantastyczny (choć najlepszy jest chyba do Spiders, albo War). Natomiast te do Chop Suey i Toxicity są ... hmmm... nie, no są bardzo dobre, ale jednak gorsze od tych poprzednich ..... AAAAAAAAAA!!! I jeszcze "Sugar" - to jest dopiero wypasiony teledysk, o nie - to w takim razie Sugar na pierwszym miejscu, Serj z tym zajebistym afrem na głowie, Dolmayan w masce gazowej, hihihi, świetny) ... No i jeszcze mała uwaga. Tak się cały czas zastanawiam - jak to jest z tym klipem do Toxicity - czy on przypadkiem nie jest takim małym plagiacikiem ). Widziałeś klip do "Gurerilla radio" RATM???????? Forma jest IDENTYCZNA. Też to czarno białe tło itd, naprawdę baaardzo podobny. > Chodziło mi oto że zawartość "Steal this album" to materiał który nie zmieścił > się na "Toxicity". Malakian tworząc muzykę na 2gi album skomponował podobno 60-70 utworów. jasne, jasne, wiem o tym. > A na koniec chciałbym podkreślić że Daron Malakian to totalny gość!!! 60 > kompozycji!!!... ciekawe jak udało im się z tego wynaleźć takie perełki jak > Chop..., Psycho, czy Needles... )))) Tak, Malakian to głowa nie od parady, z całą pewnością filar SOAD, ale dla mnie absolutnie podstawowy jest tu wokal Tankiana, zresztą z pewnych względów praktycznie rzecz biorąc KAŻDĄ muzykę oceniam przez pryzmat wokalu i dla niego jej słucham (to może po części wyjaśnia dlaczego kompletnie nie interesuje mnie Slayer itp) ... > THIS ONE IS GOIN` STRAIGHT OUT YOUR FUCKIN` ASSSSS.... Anal Intruder Extreme???????? ))) sie wie)))) Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Re: System Of A Down IP: *.katowice.agora.pl 18.12.02, 11:28 ale chcial dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: System Of A Down IP: *.dyn.optonline.net 18.12.02, 12:28 biedne chlopie, ale mu sie dostalo... Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: System Of A Down 'Steal This Album!' 18.12.02, 15:22 noo nieeeeeeeeeeeee........... Malakian na wokalu.. jasna cholera - czy pan Redaktor SOAD zna z okładki płyty? Z plotek? Z "Bravo"? No chyba nawet nie z okładki płyty bo na każdej (obojętne który album) jest jak byk napisane, że na wokalu jest TANKIAN!!, a Malakian gra na gitarze i śpiewa w tle (kilka fraz w kilku utworach) ... no nie. Do tej pory się nie czepiałem, ale to już jest przegięcie. Poza tym - co to za gwałtowna zmiana w stylistyce??? Tak się ostatnio zradykalizowali? Kto to panu Redaktorowi powiedział? Irena Santor?????????????!!!! Oni od pierwszej płyty mają radykalne teksty i muzykę, a jeśli już jakaś zmiana nastąpiła, to taka, że na Toxicity są bardziej melodyjne utwory niż na pierwszym - SOAD. Kawałki z "Steal this album", które od dłuższego czasu były w necie nie są ani o jotę ostrzejsze od poprzednich. To w sumie nie miałoby zbyt dużego znaczenia, ale odnoszę wrażenie, że te rozważania na temat ostrości ich muzyki miały zapełnić pustkę merotoryczną tej recenzji.... Poza tym - tak jak to napisał wyżej Darf - te kawałki nagrane były wcześniej ...... Eh Leszczynski, Leszczynski - pisz sobie te swoje recenzje, jakoś mnie one specjalnie nie bolą, ale błagam - pisz na tematy o których masz jakieś pojęcie, bo publikowanie takich wierutnych bzdur nie przystoi dziennikarzowi. co tu dużo pisać, jak to powiedział jeden kolega Redaktora - czuję się obrzygany ... Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszczyński=dupa Re: System Of A Down 'Steal This Album!' IP: *.retsat1.com.pl 18.12.02, 16:38 leszczu niech spierdala!!!! Generalnie dział muzyczny w wyborczej to masssssssssakra... Kiedyś opisali (nie wiem czy to akurat Leszczyński?) "Iowę" Slipknota, pisząc że to 2ga płyta (w rzeczywistości 3) a utwór "My plague" porównali do Britney Spears (SERIO!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza eh... 18.12.02, 17:34 ... no i leszczu znowu podpadł... jeszcze kilka takich wpadek i zacznie mi się go robić żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lester Re: eh... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 18.12.02, 18:04 Fakt, też mi go żal..., bo to prywatnie całkiem sympatyczny człowiek (mialem przyjemność). I chce dobrze, ale ciągle mu nie wychodzi, hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:10 Gość portalu: Lester napisał(a): > Fakt, też mi go żal..., bo to prywatnie całkiem sympatyczny > człowiek (mialem przyjemność). I chce dobrze, ale ciągle mu nie > wychodzi, hmmm... no właśnie. całkowicie się zgadzam. też miałam kilka razy przyjemność i naprawdę sprawia wrażenia faceta, który wie, o czym mówi...no, ale jeśli chwilę potem zdarzają mu się tak katastrofalne wpadki, jak od jakiegoś czasu, to tak trochę obniża wiarygodność... Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: eh... 18.12.02, 18:14 dziewczyna_mickiewicza napisała: > no właśnie. całkowicie się zgadzam. też miałam kilka razy przyjemność i > naprawdę sprawia wrażenia faceta, który wie, o czym mówi...no, może klucz sukcesu redaktora L. leży w umiejętności sprawiania wrażenia faceta, który wie, o czym mówi...no ))) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:18 a wiesz, że coś w tym jest... )) chociaż z mojego doświadczenia, dotyczącego określonego rodzaju muzyki, na temat której wymieniałam zdanie z redaktorem, mogę stwierdzić, że nie chodziło o samo wrażenie. facet wiedział, o czym jest mowa. ja nie znam się na systemach i innych toolach - może leszczu też trochę mniej w tych klimatach? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: eh... 18.12.02, 18:24 dziewczyna_mickiewicza napisała: > mowa. ja nie znam się na systemach i innych toolach - może leszczu też trochę > mniej w tych klimatach? systemach i innych toolach?????????? ))))))) taaaaa No ale wiesz M., Ty możesz sobie ich totalnie olewać i nikt Ci za to nie powie złego słowa. Ale redaktor L. o nich PISZE RECENZJE, więc należałoby się spodziewać, że chociaż wie o kim pisze. Wyobraź sobie M., że chcę Cię pochwalić i mówię Ci, że w życiu nie widziałem, żeby ktoś takie bramki strzelał )))))))) Co byś pomyślała? ))) Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:30 loveletter napisał: > systemach i innych toolach?????????? ))))))) > > > > > taaaaa No ale wiesz M., Ty możesz sobie ich totalnie > olewać i nikt Ci za to nie powie złego słowa. Ale > redaktor L. o nich PISZE RECENZJE, więc należałoby się > spodziewać, że chociaż wie o kim pisze. Wyobraź sobie M., > że chcę Cię pochwalić i mówię Ci, że w życiu nie > widziałem, żeby ktoś takie bramki strzelał )))))))) Co > byś pomyślała? ))) > nie uwierzyłabym, bo jak gram z moim bratem, to zawsze na obronie))) a co do dj leszcza, to pewnie masz trochę racji...ja po prostu nie mogę stwierdzić, że akurat w tej recenzji jest błąd, bo nie znam kolesi z tego zespołu po imionach cenię leszcza za parę innych rzeczy, które zdarzyło mu się popełnić w swej karierze zawodowej... choć dziwi mnie, że w przypadku takiej kapeli zdarzają mu się takie wpadki - przecież jest zdeklarowanym że tak powiem fanem nieco ostrzejszej muzy, więc akurat w tych klimatach powinien czuć się jak ryba w wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: eh... 18.12.02, 18:33 dziewczyna_mickiewicza napisała: >choć dziwi mnie, że w przypadku > takiej kapeli zdarzają mu się takie wpadki - przecież jest zdeklarowanym że tak > powiem fanem nieco ostrzejszej muzy, więc akurat w tych klimatach powinien czuć > się jak ryba w wodzie... dla jednych ostrzejsza muza to SOAD, a dla innych nawet kapelusze Hanki Bielickiej są hardcorowe ... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:37 loveletter napisał: > dla jednych ostrzejsza muza to SOAD, a dla innych nawet > kapelusze Hanki Bielickiej są hardcorowe ... > > !!!??? a według ciebie nie są hardcorowe ???!!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: eh... 18.12.02, 18:41 dziewczyna_mickiewicza napisała: > !!!??? a według ciebie nie są hardcorowe ???!!! )) ależ są!!! niczym Piasek grający główną rolę w firmie Rocky, Slayer featuring Irena Santor, Mietek Szcześniak na wietrze, a niektóre to są nawet ostrzejsze niż Edyta Górniak na mundialu ) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:43 loveletter napisał: > niczym Piasek grający główną rolę w firmie Rocky, Slayer > featuring Irena Santor, Mietek Szcześniak na wietrze, a > niektóre to są nawet ostrzejsze niż Edyta Górniak na > mundialu ) coś ty! edytka w korei się do głowookryć hanki nie umywa))) Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: eh... 18.12.02, 18:47 dziewczyna_mickiewicza napisała: > coś ty! edytka w korei się do głowookryć hanki nie umywa))) ))) Ty zawsze musisz postawić na swoim M.?))) Konczę już, muszę się zabrać do roboty, a dużo jej mam). Może w sobotę pogadamy, hę? albo jakoś tak. Pa. Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:49 no, w końcu kobita jestem, no nie? to muszę na swoim postawić)) w sobotę to pewnie będę nieosiągalna, bo do wczesnych godzin rannych (niedzielnych...) nie będzie mnie na chacie. ale może w niedzielę... pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: eh... 18.12.02, 18:51 dziewczyna_mickiewicza napisała: > no, w końcu kobita jestem, no nie? ehe)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: eh... 18.12.02, 18:53 loveletter napisał: > ehe)) no, to widzę, że w tym punkcie się zgadzamy)) Odpowiedz Link Zgłoś
joolz Re: System Of A Down 'Steal This Album!' 18.12.02, 18:39 Szkoda, ze raczej nie odwiedza Polski, fani metalu to sa jednak buraki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albert Re: System Of A Down IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 08:29 to zajebisty zespol,a Ci co go wygwizdali sa niewarci sluchania ich troje !!!!!!!!! poprzednie dwie plyty vto czysty rock,zero komercji !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hellk Niedoczekanie - Leszczyński pisze o muzyce... IP: hno.* / *.echostar.pl 19.12.02, 15:20 na miejscu SOAD byłoby mi głupio, gdyby pisał o mnie ktoś kto przeprowadzał wywiad z Tatu... Odpowiedz Link Zgłoś
soren Re: Niedoczekanie - Leszczyński pisze o muzyce... 19.12.02, 15:33 No fakt! Wkurwil mnie pan redaktor "Z ryba w nazwisku". Jak nie zna nazwiska wokalisty zespolu, o ktorym pisze, to niech sie zajmie czyms konkretnym. Jakas uprawa burakow cukrowych czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: System Of A Down 'Steal This Album!' 19.12.02, 21:54 leszczyński napisał: "Tuż po debiucie płytowym (SoaD) grali w katowickim Spodku pomiędzy Vaderem a Slayerem. Nie zdążyli jednak udowodnić swoich muzycznych kompetencji, bo "twardogłowej" publiczności nie spodobało się, że wokalista ma srebrną marynarkę i pomalowane oczy, a gitarzysta pomalowane paznokcie. Zostali obrzuceni przedmiotami, opluci, wygwizdani i pogonieni ze sceny. Pewnie nie wrócą tu za żadne skarby świata. Polscy radykalni fani mogą być z siebie dumni." Kilka miesięcy temu słuchałem u Wita na vivie wywiadu z gitarzystą American Head Charge, który opowiadał o wspólnej trasie koncertowej ze Slayerem po Stanach. Na każdym koncercie, fani Slayera chcieli ich zajebać, rzucali butelkami, śrubami, etc. Najbardziej podobał mi się historia gościa, który przez cały koncert AHCh stał tuż przy scenie z wyciągniętą ręką z gestem FUCK YOU. Podobno nawet napierdalali się z publiką... Reasumując - fani Slayera to najgorsze chuje pod słońcem bez względu na długość i szerokość geograficzną, klimat i kolor kamizelki wokalisty supportu. Nie tłumaczę bynajmniej tych 0,5debili ze spodka, ale z drugiej strony to niczego innego Serj&Co nie powinni się spodziewać... ciekawe jak ich przyjęli w reszcie Europy? PS: tak na marginesie to chciałbym zauważyć że program Wita na vivie (generalnie strasznie chujowej) to najlepszy program metalowy w Europie. Szacunek dla gościa!!! PS2: System jest wielki, ale nic nie znaczy w porównaniu ze SLAYEREM DIE BY THE SWORD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seraf999.mp3.com.pl Re: System Of A Down IP: proxy / *.chello.pl 28.12.02, 20:39 To prawda, że polscy fani metalu do zacofana masa, dla której ważne jest czarne ubranie, glany i długie włosy. Ich umysły nie akceptują muzyki, która wnosi "świeże mięso" do metalu jak Slipknot, SOAD, Soulfly, Biohazard, czy KoRn. A co do "Steal This Album" to zgadzam się w pełni z panem Leszczyńskim. Podkreśliłbym jeszcze fakt, że płyta jest niezwykle zróżnicowana. A czemu to takie ważne? Otóż dlatego, że poprzednie dwa albumy SOAD'a były dosyć jednolite i żeby było ciekawiej - nie były monotonne. "Steal This Album" to zlepek piosenek, które nie dostały się na toxicity i utworów bonusowych. Dlatego właśnie - ten krążek to pewnego rodzaju przegląd przez twórczość SOAD z domieszką elementów, z którymi jeszcze nie mieliśmy okazji spotkać się na poprzednich albumach. Sam tytuł "Steal This Album" to ironiczny apel skierowany do piratów, udostępniających utwory w internecie (cały album pojawił się w sieci kilka miesięcy przed premierą) nayyya buyyyaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yesterday Re: System Of A Down IP: 80.48.114.* 28.12.02, 22:53 ja zawsze myslalam, ze jestem fanem metalu, ale skoro słucham Korna ,SOAD ,czy tez Soulfly (oprocz tego rowniez Metallike, RATM, BLack Sabbath, COC) to chyba jednak nie jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 System, numetal i niekompetentni ludzie na forum 29.12.02, 13:44 Gość portalu: seraf999.mp3.com.pl napisał(a): > To prawda, że polscy fani metalu do zacofana masa, dla której > ważne jest czarne ubranie, glany i długie włosy. Ich umysły nie > akceptują muzyki, która wnosi "świeże mięso" do metalu jak > Slipknot, SOAD, Soulfly, Biohazard, czy KoRn. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4001422&a=4022898 > A co do "Steal This Album" to zgadzam się w pełni z panem > Leszczyńskim. Podkreśliłbym jeszcze fakt, że płyta jest > niezwykle zróżnicowana. A czemu to takie ważne? Otóż dlatego, > że poprzednie dwa albumy SOAD'a były dosyć jednolite i żeby > było ciekawiej - nie były monotonne. "Steal This Album" to > zlepek piosenek, które nie dostały się na toxicity i utworów > bonusowych. Dlatego właśnie - ten krążek to pewnego rodzaju > przegląd przez twórczość SOAD z domieszką elementów, z którymi > jeszcze nie mieliśmy okazji spotkać się na poprzednich > albumach. www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=78&w=4001422&a=4056929 > Sam tytuł "Steal This Album" to ironiczny apel skierowany do > piratów, udostępniających utwory w internecie (cały album > pojawił się w sieci kilka miesięcy przed premierą) W sieci nie pojawił się album tylko wszystkie utwory z sesji do Toxicity. Najlepsze (wg zespołu trafiły na płytę. Na moment wrócę jeszcze do Biohazard... Ta kapela największe triumfy święciła w połowie lat 90tych. Byli/są głownymi przedstawicielami nowojorskiej sceny hardcorowej. Stawianie ich w jedny szeregu ze Slipknotem, SOAD, Soulfly, czy Kornem świadczy tylko o twojej wiedzy muzycznej... niestety... No ale tak to już jest jak ktoś poznaje muzykę wyłącznie na podstawie recenzji leszcza. Biohazard NIGDY nie grał nu metalu. Biohazard nigdy nie grał (stricte) metalu. Bio to HARDCORE! Podobnie jak Pro-Pain, Life Of Agony, The Spudmonsters i DogEatDog (inne brzmienie, inna muza ale w latach `90 te kapele to była jedna scena!!!) W empiku jest "książka" o numetalu i prócz Biohazard, Rage Against The Machine jako grupę numetalową przedstawiono Atari Teenage Riot. Atari i numetal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seraf999 Re: System, numetal i niekompetentni ludzie na fo IP: proxy / *.chello.pl 29.12.02, 15:58 Sądzisz, że źle zrobiłem stawiając w jednym rzędzie KoRna, Slipknota, SOAD i BIOHAZARD... Biohazard to nie jest typowy hardcore, co udowodnili na najnowszej płycie "Kill or be killed". Wyraźnie łączą elementy hardcoru i metalu. SOAD też pachnie hardcorowym brzmieniem. Slipknot to po prostu przełom w death metalu, a KoRn... różnie bywa. Każda płyta ociera się o inne klimaty i nie da się tego zespołu zaszufladkować. Tak więc nie uważam, że wrzucając do tego worka Biohazard zrobiłem źle, bo każdy z wymienionych zespółów niezaprzeczalnie różni się od siebie. A łączy je to, że zyskały popularność w tym samym okresie i wyraźnie słychać w ich muzyce podobne inspiracje. Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Odpowiedź dla niekompetentnego + Pornohazard 29.12.02, 21:54 Gość portalu: Seraf999 napisał(a): > Sądzisz, że źle zrobiłem stawiając w jednym rzędzie KoRna, Slipknota, SOAD i > BIOHAZARD... Biohazard to nie jest typowy hardcore, co udowodnili na > najnowszej płycie "Kill or be killed". Wyraźnie łączą elementy hardcoru i > metalu. SOAD też pachnie hardcorowym brzmieniem. Slipknot to po prostu przełom > w death metalu, a KoRn... różnie bywa. Każda płyta ociera się o inne klimaty i > nie da się tego zespołu zaszufladkować. Tak więc nie uważam, że wrzucając do > tego worka Biohazard zrobiłem źle, bo każdy z wymienionych zespółów > niezaprzeczalnie różni się od siebie. A łączy je to, że zyskały popularność w > tym samym okresie i wyraźnie słychać w ich muzyce podobne inspiracje. Gdybym miał z tobą polemizować, musiałbym przepisać cały swój wcześniejszy post... W związku z tym skomentuję to tak: w swoim tekście użyłeś 107 słów (wliczając w to "i"-chy i "a"-chy) - wszystkie powierzchowne, ogólnikowe i (powtórzę po raz kolejny) zdradzające całkowitą nieznajomość tematu (po czym można poznać pilnego ucznia niered. Leszczyńskiego). A jeżeli już jesteśmy przy tym temacie, to Evan Steinfield, gardło Biohazard ma poślubić (już poślubił?) znaną aktorkę filmów porno (niestety zapomniałem "nazwiska" i co ciekawsze, sam zamierza w nich występować... Teraz będzie double-hardcorowcem. Ciekawe jaki wpływ będzie to miało na Biohazrd (może Evan z żoną będą dawać jakieś sety na bis po koncertach)? PS: miałem nie polemizować, ale co tam... Piszesz że Bio "łączy wyraźnie elementy hardcoru i metalu". Kto w takim razie łączy hardcore z metalem NIEWYRAŹNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
amrdiab Re: System Of A Down 29.12.02, 00:23 Zawsze chętnie czytam recenzje muzyczne wychodzące spod piór Redaktorów mojej zaufanej "Gazety".Także moja wierność jej jest przede wszystkim wynikiem wiary w prawdę o tym, co czytam i na pewno jest kwestią rzetelności autorów artykułów.Nie poddaję w wątpliwość Pańskich kompetencji,Panie Robercie-każdy mylić się może-ale z dziwnym niepokojem przeglądam opinie ludzi zainteresowanych muzyką przez Pana krytykowaną.Jedna wpadka,dwie,a osób negatywnie nastawionych...cały tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re: System Of A Down 'Steal This Album!' IP: 212.76.37.* 29.12.02, 10:54 Mi sie nie udalo, chcialem album wyniesc z Geanta, ale ochronierze mnie zawineli niestety, zamierzam Ormian oskarzyc o namawianie do przestepstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erwin jacy tam ormianie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 20:30 z ormianami to kolejna wpadka. przynajminiej pałker ma korzenie libańskie, nie ormiańskie. wywiad z nim czytalem w modern drummer. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter ormianie, ormianie 30.12.02, 20:36 Gość portalu: Erwin napisał(a): > z ormianami to kolejna wpadka. przynajminiej pałker ma > korzenie libańskie, nie ormiańskie. wywiad z nim czytalem > w modern drummer. wszyscy są Ormianami z pochodzenia. Co się zaś tyczy miejsca urodzenia to faktycznie tylko jeden z nich urodził się w Armenii - Shavo (o ile mnie pamięć nie myli). Tankian też się zresztą urodził w Libanie (Bejrut)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erwin Re: ormianie, ormianie IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 15:32 > wszyscy są Ormianami z pochodzenia. skad wiesz, ze Dolmayan jest ormianinem? probowalem to sprawdzic, ale poza tym, ze urodzil sie w Libanie nic nie znalazlem. Modern Drummera chwilowo nie mam pod reka Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Re: ormianie, ormianie 31.12.02, 17:24 Gość portalu: Erwin napisał(a): > skad wiesz, ze Dolmayan jest ormianinem? > probowalem to sprawdzic, ale poza tym, ze urodzil sie w > Libanie nic nie znalazlem. Modern Drummera chwilowo nie > mam pod reka Właśnie odkryłem że została całkowicie zmieniona oficjalna strona SoaD (i bardzo dobrze, bo ta stara była strasznie badziewiasta), niestety bio zespołu zostało strasznie okrojone i faktycznie nic z niego nie wynika. W poprzednim bio były podane analizy psychologiczne poszczególnych członków zespołu, z w miarę dokładnymi danymi personalnymi. Na 90% Dolmayan urodził się w USA. Stąd też jego tradycyjne, libańskie imię: JOHN. PS: generalnie kwestia Libanu to dla mnie straszna nowość, ale szczerze mówiąc to tylko ciekawostka... Powoli ten wątek przeradza się w "na żywo", albo "z życia gwiazd" Odpowiedz Link Zgłoś
siekiera`79 Dolmayan --> Liban 31.12.02, 17:32 chwilę wcześniej napisałem: > Na 90% Dolmayan urodził się w USA. Stąd też jego tradycyjne, libańskie imię: JOHN. PORAŻKA ;-( www.soad-darts.prv.pl/ i jeszcze jedno: www.soad.xg.pl/biografie.htm Chlip... I`m really, really sorry.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: System Of A Down IP: *.kilnet.eu.org / 192.168.10.* 30.12.02, 02:46 SoaD to dobra mieszanina różnych kapel a najbardziej tam słychać Mike'a Patton'a. Co wiecej pierwszy numer z Toxicity (konkretnie wokal tuz przed refrenem)jest zerznięty z Funtomasa czyli kapeli Mike'a Patton'a. Trzecia płyta jest syfiasta... niedziwne skoro to pozostalosci po Toxicity. Jedynie jej produkcja jest wypasiona. Kapelka nieokreślona jak dla mnie narazie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina;-) Re: System Of A Down IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 17:52 no cóż, Polacy zawsze najpierw robili, a dopiero później zaczynali myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: System Of A Down IP: *.visp.energis.pl 03.01.03, 21:54 Panie Leszczyński, bez przesady! Na tej płycie nie ma bic nowego. powiedziałbym, że jest raczej monotonna. Już drugi raz czytam opinę pana autorstwa. Pierwsza: Clawfinger naśladuje Linkin Park itp. Już na pierwszym albumie tego zespołu, który słyszałem (Deaf Blind Dumb, 1992 bodajaże- cudeńko) grali w tym stylu. Pan chyba pieje z zachwytu nad każdym zespołem z nurtu numetalu. trochę obiektywizmu proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzcina Re: System Of A Down IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.03, 15:01 Ja widze ze praca w Idolu stepila poczucie smaku i gustu muzycznego pana Roberta... Niedoinformowanie i ignorancja to straszna sprawa, wie to kazdy "twardoglowy" fan.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BsE Re: System Of A Down IP: 212.160.138.* 08.01.03, 15:08 recenzja jak to recenzja, pod publikę - muza soad jest wtórna maxymalnie, nic nowego od czasu pierwszej płyty nie zrobili i tylko kalki robią - ale coż Idol robi swoje - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: System Of A Down 08.01.03, 18:19 Gość portalu: BsE napisał(a): > recenzja jak to recenzja, pod publikę - muza soad jest wtórna > maxymalnie, nic nowego od czasu pierwszej płyty nie zrobili i > tylko kalki robią - ale coż Idol robi swoje - prawda? idol jak idol, ale choroba wściekłych krów szkodzi jak widać znacznie bardziej ... Loveletter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coal Chamber do bse i lova IP: *.retsat1.com.pl 08.01.03, 19:48 > Gość portalu: BsE napisał(a): > > > recenzja jak to recenzja, pod publikę - muza soad jest wtórna > > maxymalnie, nic nowego od czasu pierwszej płyty nie zrobili i > > tylko kalki robią - ale coż Idol robi swoje - prawda? Gorąca prośba do ciebie ty bezmózgi kretynie, naturalnie urodzony idioto, samozwańcz określający sie na świecie jako bse. Nie pisz więcej na temat na który nie masz mendo ostateczna pojęcia. Mam żal do twojej matki o to że nie usunęła ciąży, wiesz. Mam nadzieję że, jeżeli pisałeś to w domu, jutro zrobią ci najazd na chatę i upierdolą twoje 486 razem z modemem i kablem i nie będziesz więcej tu przychodził i pisał gówna. Na chuj piszesz gówno? Nie mógłbyś chociaż raz (kurwa TYLKO RAZ) w życiu napisać coś z sensem i na temat? Ty ludzki kawałku ścierwa, nie szkoda ci ojca? On przecież musi się wstydzić za ciebie... Nie wstyd ci? Chyba że go nie znasz. To wszystko tłumaczy. loveletter napisał: > idol jak idol, ale choroba wściekłych krów szkodzi jak widać znacznie > bardziej rozejm na System... Wszędzie indziej WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: do górnika 08.01.03, 20:31 Gość portalu: Coal Chamber napisał(a): > rozejm na System... Wszędzie indziej WOJNA!!! > > WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! > WOJNA!!! WOJNA!!! taaaaaaaaaaaaaak?????????????????????????? !!!!!!!!%$#$%$#%^%$^%$^$^ No to WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! WOJNA!!! ... no nie, zaraz się chyba posikam ... Loveletter P.S byłbym zapomniał: SLAYER STINKS!!!!!!!!! **Free thinkers are dangerous** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik od górnika IP: *.retsat1.com.pl 08.01.03, 21:49 loveletter napisała: > ... no nie, zaraz się chyba posikam ... znowu...? a byłaś z tym u urologa? > P.S byłabym zapomniała: SLAYER STINKS!!!!!!!!! stinks to ci w majtkach. By the way, nosisz stringi kochanie? > **Free hookers are dangerous** co fakt to fakt. A ty ile bierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BsE SOAD dla rumunów IP: 212.160.138.* 09.01.03, 08:41 Gość portalu: Coal Chamber napisał(a): > > Gość portalu: BsE napisał(a): > > > > > recenzja jak to recenzja, pod publikę - muza soad jest wtórna > > > maxymalnie, nic nowego od czasu pierwszej płyty nie zrobili i > > > tylko kalki robią - ale coż Idol robi swoje - prawda? > > Gorąca prośba do ciebie ty bezmózgi kretynie, naturalnie urodzony idioto, > samozwańcz określający sie na świecie jako bse. Nie pisz więcej na temat na > który nie masz mendo ostateczna pojęcia. Mam żal do twojej matki o to że nie > usunęła ciąży, wiesz. Mam nadzieję że, jeżeli pisałeś to w domu, jutro zrobią > ci najazd na chatę i upierdolą twoje 486 razem z modemem i kablem i nie > będziesz więcej tu przychodził i pisał gówna. Na chuj piszesz gówno? Nie > mógłbyś chociaż raz (kurwa TYLKO RAZ) w życiu napisać coś z sensem i na temat? > Ty ludzki kawałku ścierwa, nie szkoda ci ojca? On przecież musi się wstydzić za > > ciebie... Nie wstyd ci? Chyba że go nie znasz. To wszystko tłumaczy. BUAHAHAHAHAHAHA widzę że się dziecko zdenerwowało - no nie płacz już synek, tatuś ci umyje plecy, załaduje w dupę i się od razu uśmiechniesz - fanboju żałosny - jak dorośniesz to ci wpierdolę dla zasady, bo pokory trzeba gnojków uczyć - a teraz to mykaj szybkensem do szkoły bo masz dyktando synek - aha i naucz się jakichś textów bo te twoje to je jush 15 lat temu znałem, no ale wtedy to ty byłeś błyskiem w oku ojca, niczym więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzcina Re: SOAD dla rumunów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.01.03, 12:14 Lol widze ze miast wspolnie zjednoczyc sie przciwko niskiemu poziomowi recenzji zaczelismy siebie nawzajem bluzgac. No ale czego mozna spodziewac sie od fanboy'a, kalajacego dobre imie Coal Chamber dajac nazwe grupy na swoj podpis. Poziom textu wskazuje na to ze chyba wykonales autokorekte w Wordzie bo nie widze mozliwosci zeby osoba o tak niskim IQ potrafila sama napisac tak dluuugi tekst nie mylac sie, btw czy nie jestes przypadkim z Zakopanego? To by mialo wtedy jakis sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humbak Re: System Of A Down IP: *.ds7.agh.edu.pl / 192.168.7.* 09.01.03, 15:29 Jestem winny przeprosiny panu Leszczyńskiemu. Opinia o albumie zes. Clawfinger napisana została przez kogo innego. Bardzo więc prepraszam za pomówienie. Nie zmienia to faktu, że muzyka SOAD jest raczej mało odkrywcza, raczej syntetyczna. Trudno mówić o orginalności ich muzyki, choć generalnie brzmi nieżle. Ten album jest jednak raczej mało udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ho! Re: System Of A Down IP: *.lama.net.pl / 192.168.2.* 17.02.03, 16:04 Ej Leszczu od kiedy Daron jest wokalistom Systemów wydawało mi sie że Sergi a Daron gra na gitarze czasem wykrzykuje cos do mikrofonu ale rasowy wokalist z niego nie jest ! ! Za Dużo Idola ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamikazexxx Re: odpowiedz na śmieszy artykuł IP: *.interka.pl 20.05.03, 14:29 w Pana artyjule jest pełno błędów : < wokalistą jest SERJ TANKIAN < nie ma tam elementów PUNKU < i inne Chciałem jeszcze zwrócić uwagę, że pełno poje... chodzi w koszulce SOAD a jeśli sie spyta co to jest to oni robią wielkie oczy. NAtomiast jeśli ktoś powiedział 4 lata temu SOAD to każdy cie wyśmiał ze to jakiś nie znany zespół a teraz wszyscy pozeży co słuhają TECHNO mówią że SOAD jest ZAJEB..... Pozdrawiam wszystkich fanów SOAD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: System Of A Down IP: 80.51.253.* 02.07.03, 11:44 Robert Leszczyński jest najlepszy. Ale musze przyznać,że S.O.A.D. też jest spoko mam jego wszystkie płyty ; ściągłem sobie z Internetu - mam stałe złącze. jest też parych dobrych zespołów jak : KoRn, Deftones, Sweet Noise, Apocalyptica, Guano Apes i P.O.D. (ale ten tki standardowy) Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: System Of A Down 02.07.03, 13:38 Gość portalu: Bogdan napisał(a): > Robert Leszczyński jest najlepszy. > Ale musze przyznać,że S.O.A.D. też jest spoko eee tam spoko, Leszczyński najlepiej wymiata SOAD to sie przy nim chowa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xamel Re: System Of A Down IP: *.dop.krakow.pl 03.07.03, 10:23 Gość portalu: Trzcina napisał(a): > Lol widze ze miast wspolnie zjednoczyc sie przciwko niskiemu > poziomowi recenzji zaczelismy siebie nawzajem bluzgac. No ale > czego mozna spodziewac sie od fanboy'a, kalajacego dobre imie > Coal Chamber dajac nazwe grupy na swoj podpis. Poziom textu > wskazuje na to ze chyba wykonales autokorekte w Wordzie bo nie > widze mozliwosci zeby osoba o tak niskim IQ potrafila sama > napisac tak dluuugi tekst nie mylac sie, btw czy nie jestes > przypadkim z Zakopanego? To by mialo wtedy jakis sens co ty Q chcesz od zakopanego ???? przyjedz tu i powtoz to na srodku Krupowek to wrocisz do domu z serkiem owczym ... na plecach przytrzymywanym malowniczym suvenirem z gor zwanym potocznie ciupaskom ewentualnie z buncem w dupce a tak serio to o co chodzi z tym zakopanem ?? bo nie zrozumialem morau PS: w zakopcu nie ma gornikow chyba ze na wakacjach PS2: jako opcja jest jeszcze wycieczka na Giewont w jedna strone zwiedzanie dna Morskiego Oka i przejazdzka na Gubałówke tramwajem w godzinach szczytu (nie to ostatnie chyba zbyt okrutne???) Odpowiedz Link Zgłoś