Gość: Ania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.02, 13:38 ...od narodzin aż do teraz? Ja, słuchając dzisiaj ścieżki dżwiękowej z "Forresta Gumpa" stwierdziłam, że w moim przypadku jest to leitmotiv z tego filmu. A jak jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
homohedonistus Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 13:42 DEZERTER - "Burdel" Odpowiedz Link Zgłoś
vulture bardzo trudne pytanie 21.12.02, 13:49 Chyba jedną piosenką/utworem się sprawy nie załatwi... zwłaszcza że za każdym razem do mojego życia pasuje inny utwór niż, powiedzmy, kilka miesięcy temu i kilka lat temu... no, wiadomo, w życiu się cały czas coś zmienia. Na dzień dzisiejszy wybiorę sobie trzy takie kawałki: Renaissance - The Flood At Lyons Deep Purple - Solitaire October Project - Bury My Lovely Ale - jak mówię - wszystko się cały czas zmienia... Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 19:54 Faith no more - Easy szczególnie fragment "I'm easy like sunday morning" choć niektórzy mówią ze to piosenka o gejach.... Odpowiedz Link Zgłoś
okruszek_1 Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 19:57 Moje?? Ni wiem..ale wiem jedno życie mojej kochanej siostrzyczki to w czystej dokladności piosenka "Anastazja" Łez...tylko, ze te 15 lat trzeba zamienic na 24... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 20:04 okruszek_1 napisała: > Moje?? Ni wiem..ale wiem jedno życie mojej kochanej siostrzyczki to w czystej > dokladności piosenka "Anastazja" Łez...tylko, ze te 15 lat trzeba zamienic na > 24... ((( Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus prawda jak zwykle nie jest zabawna... 21.12.02, 20:47 oczywiście APTEKA "Jestem" Odpowiedz Link Zgłoś
skitells Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 20:54 Sour Times - Portishead... a Forrest Gump jako film... rowniez czulam sie jak on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.02, 21:01 W sumie to nie chodziło mi o to, że moje życie przypomina historię Forresta Gumpa (choć pewnie każdy z nas ma coś z tej postaci)ale o to, że sam utwór przewodni odzwierciedla kolejne etapy mojego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
skitells Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 22.12.02, 16:18 Ja również nie biegałam po całej Ameryce... ale często czulam się takim Forrestem.. Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 21:25 Gość portalu: Ania napisał(a): > ...od narodzin aż do teraz? Ja, słuchając dzisiaj ścieżki dżwiękowej > z "Forresta Gumpa" stwierdziłam, że w moim przypadku jest to leitmotiv z tego > filmu. A jak jest u was? Długośc żwieku samotności - Myslovitz. Nie oglądac sie na nikogo, tylko przec do przodu, w nosie mając nie tylko włoski ( ) ), ale wszystkie inne opinie. Nie zmieniac się. Nie rezygnować z niczego. Lubieć obserwowac i troche podumać. I byc szczęśliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 22:06 huney napisała: > Długośc żwieku samotności - Myslovitz. że też o tym nie pomyślałem!! tak właśnie dumałem, co by za kawałek tu wpisać.. hmmmm. Fakt - ten jest chyba całkiem w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 21:56 ...ostatnio motywem przewodnim jest "givin' up givin' in" amandy marshall na zmianę z "have you ever" brandy... Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Jest wino, fajki, chleb, dziewczyna znajdzie się.. 21.12.02, 22:03 TRAWNIK - "Na Ławce" Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Jest wino, fajki, chleb, dziewczyna znajdzie 21.12.02, 22:09 takiemu to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laurka Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życie IP: *.acn.waw.pl 21.12.02, 22:13 Tool "Bottom" chociaż czasem jak jest weselej to The Clash "I'm Not Down" Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 21.12.02, 22:37 Zaden utwór nie odzwierciedla mojego życia. Ale jakbym miał wybrać swój "hymn" to bez wątpienia 'Live Forever'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życie IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.02, 23:28 Oczywiscie ze "Live Forever" !! To prawdziwy hymn. A co do konkretnej odpowiedzi na temat to wybor jest chyba niemozliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZLIPNOT SZLIPNOT IP: *.retsat1.com.pl 22.12.02, 00:00 Insane. Am I the only motherfucker with a brain? I`m hearing voices, but all they do is complain How many times have you wanted to kill? Everything and everyone, say you do it, but never will? EyeSS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZLIPNOT correcta!!! IP: *.retsat1.com.pl 22.12.02, 00:02 Gość portalu: SZLIPNOT napisał: > Insane. > Am I the only motherfucker with a brain? > I`m hearing voices, but all they do is complain > How many times have you wanted to kill? > Everything and everyone, say you do it, but never will? > > EyeSS --> EyeleSS I should have died before I wrote this... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: correcta!!! 22.12.02, 00:10 Then you wouldn't have been able to write it... -- In light of all that's gone before I can deal with almost everything... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZLIPNOT Re: correcta!!! IP: *.retsat1.com.pl 22.12.02, 00:20 vulture napisał: > Then you wouldn't have been able to write it... > -- > In light of all that's gone before > I can deal with almost everything... Na wątku związanym z Philem Colinnsem niejaki As napisał: "W guncie rzeczy uważam, że twoja nienawiśc do niego jest sztuczna, nachalnie demonstrowana po to aby jeszcze bardziej zainstnieć na forum podobnie jak uwagi (...) często nie na miejscu, wtrącane przy każdej okazji." niesamowite.... ciekawe ile sekund minęło od czasu jak zamieściłem ten post? Chyba faktycznie coś jest z tobą nie tak, skoro masz tą nienaturalną potrzebę do wrzucania swoich kilku słów (rzadko na temat, nigdy z sensem) na każdy możliwy temat. Czemu tak jest? Brak zainteresowania innych twoją osobą w realnym świecie? A może za dużo wolnego czasu? Gościu idź do pracy! Wiem że jest ciężko, ale taki bystrzak jak ty, który zna się na wszystkim, chyba znajdzie coś dla siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: correcta!!! 22.12.02, 00:27 Gość portalu: SZLIPNOT napisał(a): > > Chyba faktycznie coś jest z tobą nie tak, skoro masz tą nienaturalną potrzebę > do wrzucania swoich kilku słów (rzadko na temat, nigdy z sensem) na każdy > możliwy temat. 1) To Twoja opinia czy z sensem czy nie 2) To jest forum a nie rozmowa prywatna 3) Na brak pracy nie narzekam ale dzięki za troskę Jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życie 22.12.02, 00:18 Hmm... to strasznie trudne. Ale myślę, że 'God only knows' Beach Boys mogłoby pasować i ewentualnie 'Timeless Melody' The La's, w niektórych momentach... Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 22.12.02, 00:20 nic pojedyńczego, ważne jest współbrzmienie, czasami może skrajne... Odpowiedz Link Zgłoś
yawokim Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 22.12.02, 00:52 sosnicka uczymy sie zyc niestety Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus bardzo podoba mi się ten wątek... 22.12.02, 01:30 VOODOO GLOWS SKULLS "The Devil Made Me Do It" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spiaca Re: bardzo podoba mi się ten wątek... IP: *.big / 192.168.9.* 22.12.02, 01:38 a mnie sie podoba ze jeszcze nie spisz..tyylko cos malo z tego wynika(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliusz znam takie miejsce IP: *.tvk.pl / 10.0.0.* 22.12.02, 19:45 Moje życie najlepiej odzwierciedla "I know a place" Boba Marleya Robert śpiewał tam o tym, że świat schodzi na psy, przyjaciele cie opuszczają, kiedy nic sie nie układa - jest miejsce, gdzie miłości starcza dla wszystkich, gdzie możemy BYĆ. Moje życie, jak zresztą życie każdego z nas usłane jest niepowodzeniami, ale zawsze w takich chwilach i know a place i to sprawia, że chce mi sie dalej żyć. i tego Wam wszystkim życzę - abyście znaleźli MIEJSCE Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 22.12.02, 20:14 Ech... Taki świetny wątek niemal bym przegapił... No cóż... Jak to już przede mną współforumowicze pisali, trudno wybrać sobie jedną, wspólną kompozycję. Mógłbym w zasadzie podać całą listę wzajemnie się uzupełniających utworów... o, tak będzie najlepiej... Po pierwsze "Out of sight" Spiritualized. Monotonna, potężna muzyka i tekst, którego każde zdanie mógłbym sam napisać. "He's simple, he's dumb, he's the pilot" Grandaddy'ego - z kończącą utwór kilkuminutową mantrą - "Did you love this world, did this world not love you?". Kiedy jestem zmęczony i zły, stan mojego umysłu oddaje "Canada" Echoboy'a. Kiedy zdarza mi się myśleć trochę pozytywniej - "Passive agressive" Placebo lub "Don't panic" Coldplay... Co jeszcze... LP5 Autechre, ściana Floydów, nowy Myslovitz - trudno by mi było wybrać jakieś utwory... W ogóle, najlepiej odzwierciedla moje życie muzyka, jaką sam tworzę. Ale, dzięki temu, że mam wystarczającą ilość samokrytycyzmu, nie ma właściwie o czym mówić, bo i tak nikt jej nie usłyszy. Natomiast, jeśliby już patrzeć tylko na sam tekst... pewnie coś Afro Kolektywu... Chociaż nie. Al Yankovic zaśpiewał kiedyś coś takiego: "You will never find true happiness What you gonna do, cry about it? The stars predict that tomorrow you'll wake up Do a bunch of stuff and then go back to sleep." Lepiej bym tego nie potrafił ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.02, 21:35 Dzięki za docenienie mojego wątku Długo nad nim myślałam Odpowiedz Link Zgłoś
surfik Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 22.12.02, 20:22 "Surfin' Safari" - Beach Boys Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hair Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.12.02, 15:58 "dumb"nirvana)) the sun is gone but i have a light the day is done but i'm having fun i think i'm dumb or maybe just happy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plooshack Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 19:15 jeśli żyjesz do 5 lat, to przypisz sobie jeden utworek. Jeśli do 10 - to ze trzy, do 20 - z dziesięć, powyżej 20 - nie masz co pisać. Życie to nie je bajka, nawet na 10 piosnek. plooshack Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikka Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.02, 20:42 Jest taki fragment który świetnie nadaje się,gdy moja matka wrzeszczy na mnie ;D "Words like violence break the silence Come crashing in into my little world" A tak po dłuższym zastanowieniu? Może Creep Radiohead,he he... Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 24.12.02, 00:03 Bardzo dobry wątek! Parę kawałków: PINK FLOYD - "Dogs" JOY DIVISION - "Love Will Tear Us Apart" MADE IN POLAND - "Ja myślę" TALKING HEADS - "Once In A Lifetime" REM - "Man On The Moon". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.12.02, 01:27 Tylko jeden- "Jezu jak się cieszę" Klausa Mitffocha Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus właśnie sobie przypomniałem... 25.12.02, 00:57 DEZERTER "Leżąc (Albo dylemat dyletanta)" Odpowiedz Link Zgłoś
vulture jeszcze jedna 25.12.02, 13:11 "I'm a pisces - fish the river runs through my soul..." George Harrison Właśnie wynalazłem - bardzo ładna i tekst (cały) dość adekwatny... Odpowiedz Link Zgłoś
humanior RYSZARD RIEDEL 25.12.02, 16:23 każdy utwór i każdy tekst Ryszarda Riedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opart Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 17:02 A man lies and dreams of green field and river but awakes to a morning with no reason for waking aktualnie Sorrow Pink Floyd. I pewnie długo tak zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Jaki utwór najlepiej odzwierciedla wasze życi 03.01.03, 02:48 "tydzien lez" Odpowiedz Link Zgłoś