Dodaj do ulubionych

pytanie do pianistow ze znajomoscia:)

22.06.06, 17:56
jakbyscie mieli do wyboru nowa Yamahe Bechsteina PEtrofa 160cm, to co byscie
wybrali?. nie znam nowego BEchsteina,, a stare to wogole nie ma oczym
mowic.YamAhy nowe rozne bywaja, a Petrofa nowego tez nigdzie nie uswiadczylam
w PL..
pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • pafcio01 Re: pytanie do pianistow ze znajomoscia:) 22.06.06, 21:15
      Heh...zazdroszczę możliwości wyboru i zakupu w ogóle...
      Powiem tak: Petrofa nie. Przynajmniej wiem jak Petrof wygląda jeśli chodzi o
      wymiary koncertowe - im nowszy tym gorszy - niestety.
      Jeśli jest możliwość pomacania, to radzę wybierać w konkretnych egzemplarzach
      między Yamahą i Bechsteinem (ze dwa lata temu miałem możliwość poplumkania na
      nowych B.- naprawdę bardzo obiecujące). Który egzemplarz będzie leżał pod
      palcami lepiej (bo różnie to bywa)- tego brać.
      • midorii Re: hm 22.06.06, 22:29
        zawsze Petrofy mi przynosily szczesciesmilekoncertowe przyznam nie wiem jak to
        jest z 160,co do Yamahy nie ma mozliwosci wyboru,,nie gralam w zyciu na nowym
        Bechst.ponoc Yamy robia mechanike mam na mysli z czesciami plasitkowymi,Nie
        wiem czy to prawda, czy bajki konkurencji,,Y jest tansza, jak wiadomo jest jej
        w brud na zachodzie w kazdej szkołce.nie wiem jakie sa nowe Yamahy.
        • abacaba Re: hm 22.06.06, 23:17
          Jeżeli bawi cię robienie na fortepianie dynamiki, planów, zabawa dźwiękiem, to
          zapomnij o Y. Wyrównana klawiatura i mechaniczna precyzja, to nie wszystko.
          • midorii Re: hm 23.06.06, 13:19
            na Steinwayach głownie sie gra na salach koncertowych. i tak zabawa dzwiekiem
            jest dostosowana do sali akustyki formy itd..mam na mysli koncerty. potrzebuje
            do cwiczenia w domu,Owszem dzwiek jest b. wazny, ale za cene 3 razy mniejsza
            niz koncertujacy fortepian potrzebuje cos dobrego,Yamahe znam ale 20
            letnie.Bechsteina jak mowilam nie znam nowego,, ktos powiedzial bechstein,,hm
            • anni77 Re: hm 07.07.06, 15:53
              o petrofie zapomnij. a w ogole masz moja droga tylko te 3 do wyboru, czy mozesz
              kombinowac? yamaha ci sie bedzie sypac. ja bym wziela bechsteina. jezeli
              jeszcze moje zdanie cokolwiek sie dla ciebie liczysmile))) pozdro ze szwajcarii
              • quasthoff Re: hm 07.07.06, 16:29
                Popieram. Też mam Bechsteina, co prawda nie fortepian ale pianino. Nie
                oddałbym, za żadną cenę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka