Gość: amiga Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.hutaflorian.com.pl / 172.20.98.* 28.01.03, 11:37 Totalne nieporozumienie. Malkontenci. Kiedy w końcu zrozumiecie, że każdy ma swój gust jak i to że inny może mieć rację. Czy może lepiej by było gdyby o wszystkim decydowała jedna przewodnia siła narodu? Że, taki jest regulamin było wiadomo wcześniej. Skoro liczono głosy tylko w ciągu 15 minut i w tym czasie ludzie taką opinię wyrazili to uszanujmy ich werdykt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.bnet.pl / 10.10.36.* 28.01.03, 11:55 Do autora : Panie Robercie, proszę się nie martwić - Ich Troje będą reprezentować nasz kraj także w Konkursie Chopinowskim, zostaną też nominowani do Oscara za muzykę filmową (ich kawałki to przecież bajka!),za rok zostaną uczestnikami Rajdu Dakar, Wiśniewski wystąpi w następnej części przygód Harry Pottera w roli Zgredka (bez charakteryzacji-jest zbędna),a także , mam nadzieję, zostaną wraz z kamerą wysłani na Marsa. Czego Panu i sobie życzę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FI Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.teleton.pl 10.02.03, 11:28 czy to takie smieszne co napisales???? buuuu zal Ci ze Ich Troje robi kariere? Jestes zuzytym staroswieckim buuu moze to twoja twarz bardziej nadaje sie do zagrania roli w Harrym jako Zgredek? Poprostu widac ze brakuje Ci lusterka w domu. Buuuu Zobaczycie oni jeszcze podbija swiat a jezory wam tak opadna ze MIchal z grupa bedzie mogl po nich chodzic. Jestes zacofanym, dupkiem, zazdrosnym widzem i nikt twoich slow nie bierze powaznie. Jestes nikim w tym swiecie poprostu NIKIM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzica Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: 217.153.39.* 28.01.03, 12:08 no i o co tyle krzyku? Eurowizja to konkurs dla wykonawcow wlasnie typu Ich3. dziwie sie ze taki POWAZNY KRYTYK MUZYCZNY jak pan Leszczynski tego nie rozumie. zreszta juz pare razy mielismy zadecie zeby poslac tam "prawdziwe gwiazdy", ktorych SZANOWNI KRYTYCY MUZYCZNI wstydzic by sie nie musieli, ze tylko Steczkowska, Jopek i Szczesniaka wspomne. jaki byl skutek- wylecielismy na jakis czas z festiwalu. teraz przynajmniej mamy jakies szanse. dla ludzi logicznie myslacych jasne bylo od dawna ze Eurowizja to miejsce w sam raz dla Disco Polo. ale Ich3 tez dobre Odpowiedz Link Zgłoś
mrzagi01 czczym na eurowizje 28.01.03, 13:02 na badziewny festiwal tylko badziewny wykonawca przypominam ze pare lat temu europa oszalala na punkcie transseksualnego wyjca z izraela (dana internacional- czy cus takiego) moze teraz europa padnie na kolana przed papuasem znad wisly??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki No to jaka jest alternatywa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.03, 13:25 Wyjące, jak lojalnie uprzedzają w nazwie, Wilki? - przecież Gawliński nie umie śpiewać! Variusz Manx - z chyba najgorszą piosenką jaką do tej pory mnieli? A co to u diabła jest Blue Cafe, Zdobywcy Pewnych Oskarów i jeszcze kilka takich cudów? - jakiś twory na potrzeby konkursu? Panie Leszczyński - a A.M. Jopek już niestety w czasie Eurowizji występowała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga2003 O co tyle hałasu?? IP: router:* / 10.2.17.* 28.01.03, 13:40 O co tyle hałasu?? Po co ta krytyka gustów społecznych? Nawet jeśli znaczna część tego narodu IQ ma ok. 90, lichy guścik etc., to i tak ma prawo wybrać to, co się jej podoba! Tak już jest w tym systemie zwanym demokracją. Opanujcie się i wyluzujcie! Nigdy nie będzie tak, że 100% ludzkości będzie chciało słuchać Berlioza, czytać Spinozę i oglądać filmy Kubricka. I może to dobrze... Co do p. Leszczyńskiego, to zaleciłabym trochę pokory, bo jego gust muzyczny nie jest na żadnej płaszczyźnie "wyższy" niż inne gusta. O tym się nie dyskutuje. Pewnie ktoś uważa, że Polskę na Eurowizji powinien reprezentować Staś Drzewiecki. I co z tego? Co do polskich "gwiazd" estrady- Jopek pojechała (wielka i ambitna śpiewaczka, he he, gdyby nie P. Metheny, to mogłaby sobie dalej śpiewać za 1000 zl do kotleta...) i jak się to skończyło? Steczkowska- to samo (woli chyba pokazywać nogi niż śpiewać, co ostatnio z uporem udowadnia) A czy Piasek i Szcześniak prezentują taki wysoki poziom artystyczny?? No sorry... Odpadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja O gustach sie nie dyskutuje IP: 192.88.212.* 28.01.03, 14:49 Ponoc sie o gustach niedyskutuje wiec nie wiem po co ta cala dyskusja - robert leszczynski ma swoje na ten temat jedni sie z nim zgadzaj a inni nie. Ich Troje sprzedaje plyty w wielotysiecznym nakladzie i piraci za bardzo im nie przeszkadzaja. Wniosek jest prosty ludziom - spolecznestwu polskiemu przejadlo sie to co bylo dobre w latach 90 i teraz szukaja czegos innego. MOze ludzie sie zmienili. Co do tego o czym spiewa ich troje - posluchajcie tekstow anglojezycznych wykonawcow - co drugi text jest o tym ze ktos kogos kocha ktos wyjezdza ble ble ble. TYle tylko ze melodia jest super i wiekszosc sie nie przejmuje o czym tak naprawde spiewa artysta ktorego kochamy. Co do tego ze spiewaja po polsku, niemiecku i rosyjsku - czemu nie - wielokulturowosc. I tyle Zycze ich troje jak najlepiej w Eurowizji Pytanie tylko : jaki kraj beda reprezentowac ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: O co tyle hałasu?? IP: *.teleton.pl 10.02.03, 11:36 Droga Kingo. Pieknie to napisalas. Zeby kazdy mial takie poglady jak Ty to napewno nasz swiat nie bylby taki zly. Ale coz sa ludziska ktorzy poprostu zazdroszcza. Tylko jak beda wygladac ich twarze kiedy Ich Troje spodoba sie swiatu? Z calego serduszka zycze zeby osiagneli sukces. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio I kto to mówi? Megahipokryta! IP: *.garwolin.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 14:24 Stańczyk się znalazł ha ha. Sam pan występujesz w szmirowatym programiku w Polsacie za garść srebrników, a tu udajesz estetę-moralistę. Ja nie słucham Ich Troje i nie znam się na programach typu Festiwal Eurowizji, ale oni pewnie się tam świetnie wpasują w konwencję kiczu i tandety, która powinna być skądinąd znana redaktorowi pracującemu dla Polsatu )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lezuraj Re: I kto to mówi? Megahipokryta! IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 28.01.03, 14:30 Gość portalu: gucio napisał(a): > Stańczyk się znalazł ha ha. > Sam pan występujesz w szmirowatym programiku w Polsacie za garść > srebrników, a tu udajesz estetę-moralistę. > Ja nie słucham Ich Troje i nie znam się na programach typu > Festiwal Eurowizji, ale oni pewnie się tam świetnie wpasują w > konwencję kiczu i tandety, która powinna być skądinąd znana > redaktorowi pracującemu dla Polsatu )) 100% racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA-NIRVANA LIVE ZERO TOLERANCJI-PRZECZYTAJCIE KONIECZNIE!!!!! IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 15:13 Leszczu o co ci biega?? Ty nie lubisz ich troje ja też nie i co z tego normalka. Ale dużo ludzi ich lubi, przecież kazdy ma inny gust. A tak wogóle to ty też jesteś przereklamowany a twoje komentarze są tandetne , my musimy cię oglądać i nie narzekamy!!! Tak właściwie do tej eurowizji to nie było praktycznie z czego wybierać moim zdaniem były ze trzy dobre propozycje a reszta do bani. To było do przewidzenia że wygra ich troje bo mają duże poparcie. CHCIAŁABYM ZOBACZYĆ TWOJĄ MINĘ GDYBY WYGRALI!!!!! I SKOŃCZ ICH OBRAŻAĆ NA KAZDYM KROKU BO JA NP ICH NIE SŁUCHAM ALE NIE PRZESZKADZAJĄ MI SĄ DLA MNIE OBOJĘTNI KAŻDY MA PRAWO DO SWOICH POGLĄDÓW I MUZY A MY POWINNIŚMY TO ZAAKCEPTOWAĆ.DROGI ROBERCIE TY WCIĄŻ POKAZUJESZ PUBLICZNIE JAKIE TO NASZE PAŃSTWO JEST NIETOLERANCYJNE I JESTEŚ WIELKIM TEGO PRZYKŁADEM!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha GWAŁT MUZYCZNY IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 10:38 A ja proszę o tolerancję dla tych , którzy Ich troje nie słuchają i nie chcą słuchać. Byliśmy atakowani tą "muzyką" wszędzie. Mnie dopadła w autobusie, którym jeżdżę codziennie. Kilka razy poprosiłam kierowcę, żeby zmienił muzykę, ale codzienne latanie do kierowcy jest poniżej mojej godności skoro nie może zrozumieć, że są ludzie, którzy cierpią słuchając tego. Zresztą zespół Ich troje ma nie fanów tylko wyznawców, dlatego sądzę, że mój "ukochany" kierowca złośliwie grał ich piosenki właśnie dlatego, że go parę razy poprosiłam, żeby tego nie robił. W rezultacie znam każdy u(po)twór Ich troje, a wcale tego nie chcę. To było trochę jak gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga2000 Re: GWAŁT MUZYCZNY IP: router:* / 10.2.17.* 29.01.03, 13:10 Ludzie, ja tego nie rozumiem! Nie słucham Ich Troje- są mi artystycznie obojętni. Ale jak słyszę tą wszechobecną nagonkę w mediach, to mnie po prostu szlag trafia! Ja się wkurzam kiedy w autobusie kierowca puszcza krawczyka albo eninema, ale co z tego wynika?? Moją babcię denerwują billboardy z gołymi babkami na ulicy- i co z tego?? Trzeba przyjmować rzeczywistość taką jaka jest i cieszyć się życiem, a nie wynajdywać sobie problemy w stylu "och, jak ja nie lubię Ich Troje, o mój Boże!"... Gimme a break... > A ja proszę o tolerancję dla tych , którzy Ich troje nie słuchają i nie chcą > słuchać. Byliśmy atakowani tą "muzyką" wszędzie. Mnie dopadła w autobusie, > którym jeżdżę codziennie. Kilka razy poprosiłam kierowcę, żeby zmienił muzykę, > ale codzienne latanie do kierowcy jest poniżej mojej godności skoro nie może > zrozumieć, że są ludzie, którzy cierpią słuchając tego. Zresztą zespół Ich > troje ma nie fanów tylko wyznawców, dlatego sądzę, że mój "ukochany" kierowca > złośliwie grał ich piosenki właśnie dlatego, że go parę razy poprosiłam, żeby > tego nie robił. W rezultacie znam każdy u(po)twór Ich troje, a wcale tego nie > chcę. To było trochę jak gwałt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 16:27 Ludzi pokroju Szymborskiej czy Miłosza zgłaszajmy do Nobla a Ich Troje do Eurowizji. Nie wiem czy Ich Troje osiągnął sukces na festiwalu ale bardzo chciałbym (chociaż nie jestem ich fanem, czy osobą która szczególnie za nimi przepada). Ich Troje mają jedną zaletę są "jacyś", a więc tacy o jakich walczycie w Idolu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.03, 18:35 Nie wiem kto to jest R.Leszczynski / przypuszczam ze dziennikarz muzyczny / ale stawianie kultury , noblistow , naszego kraju , zjednoczonej Europy i Festiwalu Eurowizji w jednym rzedzie jest conajmniej smieszne ...To komentarz niebezpiecznie bliski artykulom w ogolnie znanym BILD Zeitung - mysle ze GW ma inne aspiracje ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilaksiezyc Zgadzam się z przedmówcą !!!!! 28.01.03, 21:02 Jak najbardziej, to trochę chore,porównywanie festiwalu muzyki rozrywkowej z klasyką literatury.Leszczyński przesadził,zresztą zawsze przesadza.Robert jest hipokrytą,czasami populistą a czasami "kontrowersyjnym"(chciałby być) kolesiem.Nie rozumiem tego człowieka,moim zdaniem jego ideały umarły,a on teraz poprostu na chleb zarobić musi.Mam nadzieję,że Wyborcza zrobić coś z tym ))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN ICH TROJE "A NIECH GADAJĄ" IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 19:32 A NIECH GADAJĄ!!!" FAN ICH TROJE /dzisiaj 15:40/ GRATULUJĘ TOBIE TOBIE - JUSTYNO( @---->---) , MICHALE , JACKU , ORAZ RESZCIE ZESPOŁU "ICH TROJE" ZWYCIĘSTWA W "POLSKICH" ELIMINACJACH DO finału "EUROWIZJI". WIEM ,ŻE JESTEŚCIE JEDYNYMI KTÓRZY GODNIE BĘDĄ REPREZENTOWAC NASZ KRAJ W TEJ IMPREZIE. ALE GRATULUJĘ WAM PRZEDE WSZYSTKIM TEGO ,ŻE JESTEŚCIE SOBĄ , ROBICIE SWOJE , NIE PRZEJMUJECIE SIĘ NIEUZASADNIONĄ KRYTYKĄ TYCH KTÓRZY WAM ZAZDROSZCZĄ SUKCESU (A NIECH GADAJĄ ). MIMO , ŻE WASZA WSPANIAŁA MUZYKA JEST BOJKOTOWANA PRZEZ WIĘKSZOŚĆ STACJI RADIOWYCH ( NIGDY NIE SŁYSZALEM WAS W "RMF ,ZET, WAWA,TRÓJKA") TO LICZBA FANÓW I SPRZEDANYCH PRZEZ WAS PŁYT - ORAZ JAKOŚĆ GRANYCH PRZEZ WAS KONCERTÓW ŚWIADCZY O TYM KIM NAPRAWDĘ JESTEŚCIE. WIELKIMI ARTYSTAMI!!!!!!! JA STAŁEM SIĘ WASZYM FANEM JESZCZE WTEDY GDY 1 PIOSENKĘ MICHAŁA GRAŁA JEDNA Z KIELECKICH LOKALNYCH ROZGŁOŚNI RADIOWYCH - ONI W CIEBIE UWIERZYLI I JA TEŻ DZIĘKUJĘ ZA WSPANIAŁĄ MUZYKĘ.......I NIE PRZEJMUJCIE SIĘ ( A NIECH GADAJĄ!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
guniak KONKRETNIE 28.01.03, 19:44 Tyle zamieszania - o co? Że Ich troje pojedzie tam gdzie ich miejsce. No i brawo - pogratulować trzeba a nie opluwać. Nie mam yty tego zespołu, nie słucham , nie lubię takich dźwięków ale w zanadrzu nie trzymam wiadra żółci by oblać tych muzycznych byznesmenów. Nikt mi nie powie że Polacy są osłuchani i znają się na dobrej muzyce - twierdzę tak nie dlatego że słuchają Ich troje ale dlatego że słuchają np.Budki Suflera, Urszuli, Bajmu itp. itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość specjalny Re: Trafił swój na swego-ich3 na Eurowizję IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 21:23 Nie ma się czym przejmować!To normalne,że są ludzie(większość polskiego społeczeństwa),którzy aprobują najgorszą tandetę i takie mają prawo,dlatego na festival,którego poziom i struktura są zaskakująco ograniczone pojedzie zespół fainy inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chryso Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 19:40 Zajrzałem na to forum zdajac sobie sprawe z tego ze będzie tu miala miejsce krytyka wyboru Ich 3 na Eurowizje. Jestem osobą , która chciala zagłosować na ten zespol. Nawet udalo mi się wysłać sms po ponad 10 minutach prob. O północy dostałem potwierdzenie ze SMS nie dostarczono. Zatem problemy dotyczyly nie tylko zwolennikow konkurencyjnych zespołów. Do piosenki Ich troje miałem powazne zastrzezenia, ze naiwna, linia melodyczna nieskaplikowana. Mam tez do nich zastrzezenia jeśli chodzi o sama kreatywność. Większość przebojowych piosenek to przerobki niemieckich hitow takich zespołów jak np. Rosenstolz – „Ten papieros po… itd.” Mam świadomość ze daleko oj daleko im do ABBY, ale naprawde maja szanse zaistniec na tym festiwalu. A jeśli Busch zacznie wojne z Irakiem – nawet wygrac. Ale na miłość boska ludzie przeciez to festiwal muzyki popularnej, przebojowej a nie alternatywnej. Przez dziesiątki lat nikt z Polski nie zrobil międzynarodowej kariery, bo piosenki pisali i śpiewali „znawcy” rozmijający się z gustami świata, a w dyskotekach panowaly przeboje pisane za granica – ale przeboje. Ludzie robili na tym fortuny. I jeszcze jedno muzyka jest towarem. Można się na to krzywic ale to fakt. I nikt nie może mieć o to pretensji ze inni nie słuchają tego samego co on . Naprawde poza Blue Cafe reszta zamykalaby ponownie ogon na Eurowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilaksiezyc Drogi Robsonie !!!!!!!! 28.01.03, 20:57 Weź pod uwagę to,że w tym roku do konkursu,stanęły naprawdę kiepskie zespoły i raczej nie było w czym wybierać.Jedynie dwa godne uwagi zespoły (Wilki i IRA) miały mało przekonywujące kawałki.Fakt faktem,że ich troje to zespół drugiej kategorii,ale kawałek "Żadnych granic"może zapewnić nam sukcess.Eurowizja to nie olimpiada,że wygra lepszy,ale pewnego rodzaju "pokaz mody".Tak wygrywa ten kto chwyci publikę za serducho !!!! A utwór tegorocznych finalistów wyłonionych w plebiscycie dowodzi,że się podoba.Poza tym jest trój-języczny i porusza tematy na czasie,więc moim zdaniem trafi w serce słuchaczy.I nie ukrywam,że wierzę,iż wygramy.Co do Twojej nagonki na ten zespół, wiesz Ty na ogół bardzo szybko zmieniasz gusta muzyczne i ogólnie "skaczesz z kwiatka,na kwiatek".Już sama nie wiem czy to Ty kształtujesz gusta muzyczne melomanów,czy to raczej oni Twoje. Lecisz tam gdzie zawieje wiatr,jak chorągiewka.I swoją droga chyba nie powinieneś w ten sposób wypowiadać się o tym zespole.Bo ICH troje chociaz tandetni to jednak konsekwentni w swoim kiczu,czego o Tobie jak już wczesniej pisałam powiedzieć nie można.Ja rozumiem to,że jesteś sfrustrowany i przerażony tym co się dzieje w kraju,nie ukrywam,że ja też i nie mówię tu tylko o rynku muzycznym.Zauważ,że Polacy na ogół są tandetni,ale to nasza jakby świadomość narodowa-my tak mamy już od wielu pokoleń i to się nam wzięło moim zdaniem z tępego naśladowania hi-lifu Amerykanów.To wizytówka bananowej młodzieży.Oczywiście są wyjątki,jak w każdym narodzie,tzw.klasa inteligencka,ale to bardzo mało liczebna klasa.Moim zdaniem jak już walczysz z kiczem,to najpierw zacznij mówić o tym co dobre i przedstawiać to w dobrym świetle,a potem rób nagonki.POZDRAWIAM CIĘ ROBSONKU !!! A`propo kiczu,poczytaj sobie stary wątek "Zemsta Toksycznego Mutanta"-pisałam tam i próbowałam naprostować gusta- nie udało się-Tobie tez się nie uda.pozostaje tylko mówienie,mi się to nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
marzena36 Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc 28.01.03, 21:35 Dlaczego tyle krytycznych (male slowo) wypowiedzi na temat tej akurat grupy? Jak to jeden z poprzednikow zaznaczyl nawet polskie w Polsce slawy (i tu wszyscy wiedza co to za slawy,kto za nimi stoii i jakie maja powiazania rodzinne,pieniadze itd)nie uplasowaly sie nawet w pierwszej 10.Trzeba poczekac z ta krytyka.Zobaczymy.pozdrawiam.gosc portalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.acn.pl 28.01.03, 22:08 hmmmm ja głosowałam na wilki..bo pomimo iz w tv słyszałam piosenke ich troje(chyba ze 20 razy) to nie zwróciłam na nią wiekszej uwagi. A jak raz usłyszłam Wili, to potem 2 dni słuchałam radia żeby móc piosenke Here I am uwiecznic na kasecie.. prosze nie mówic że zespół ich troje jest kochany przez nastolatków..błagam mam 16 lat i nikt z mojego towarzystwa nie slucha czegos takiego...... to byłby wręcz wstyd. Płyty te kupują 10 latki (np. moja siostra...) które mają nad łózkiem zaplutą morde wisniewskiego z synkiem.... zgadzam sie z panem Leszczynskim..i ps. podoba mi sie jego ksywa BARBIE KILLER Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klus Czego szukamy na Eurowizji? IP: *.toya.net.pl 28.01.03, 22:40 Takie właśnie, jak w temacie, pytanie musimy sobie postawić najpierw, nim zaczniemy rozważać, czy społeczeństwo nasze dokonało dobrego wyboru. Panie Leszyczyński, co my chcemy osiągnąć przez nasz udział w Eurowizji? Po co wysyłamy tam naszego reprezentanta? Czy chcemy "pokazać to co dobre", czy też chcemy tę Eurowizję po prostu wygrać? Jeśli to pierwsze, to owszem, wyślijmy tam znów jakąś Justynę Steczkowską czy inną Annę Marię Jopek, która da europejskiej publiczności wartościową muzykę, ta zaś europejska publiczność w ogólnym głosowaniu da nam znów miejsce w najlepszym wypadku przedostatnie. Jeśli natomiast chcemy wygrać, wyślijmy tym razem Ich troje śpiewające co prawda banały po rosyjsku i po niemiecku, Ich troje co prawda kiczowate, ale Ich troje zapadające w pamięć po stokroć lepiej niż Justyna Steczkowska, Ich troje, które najlepiej przemówi do prymitywnych mas wstukujące SMSy w całej Europie, bo masy te, posiadające telefony komórkowe, tam w Europie, wcale nie są lepsze i mądrzejsze niż tutaj, w Polsce. Klus | tenteges.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prasseda Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: 195.117.119.* 29.01.03, 12:16 Zgadzam się z Robertem!! Czyż nie mamy nic lepszego do pokazania światu??? O ileż lepiej byłoby wysłac na Eurowizję zespół Wilki czy Ira, a nie kogoś kto brak umiejętności wokalnych chowa za wielkim widowiskiem, show. Ludzie, czy Wy nie potraficie już normalnie myśleć???!!! Co się dzieje z tym krajem. Jeden wielki szajs!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acha Jestem za Leszczem!!! IP: proxy / 195.116.29.* 29.01.03, 13:09 Przyznaję, załamałam się gdy usłyszałam wyniki głosowań Eurowizji. Od początku kibicowałam Gadowskiemu i "Irze", a tu zaskoczenie... Ich Troje! Jeden z najbardziej tandetnych zespołów stacjonujących obecnie na polskim rynku. Sorry dla ich fanów, ale dla mnie facet w białym płaszczyku z czerwonymi włosami i "kolczatką" na szyi to największe dno! Bądźmy oryginalni a nie badziewni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cytryna VOX POPULI VOX DEI!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.03, 14:27 Przepraszam,ale jesli ktos mial watpliwosci,ze wygra Ich Troje to jestem zdzwiona.Pzreciez komisja po to zrobila glosowanie,ze chciala wyslac Ich Troje,ale bala sie zlinczowania przez srodowisko, wiec oddala to w rece ludzi,ktorzy zgodnie ze wszlekimi znakami na niebie i ziemi wybrali Ich Troje! Tylko czy to naprawde taka tragedia!Zwrocice uwage,ze oni sa charakterystyczni,ciezko nie zwrocic na nich uwagi, a poza tm stac ich na zrobienie show.Ja mysle,ze maja (niestey) spore szanse na zajecie wyokiego miejsca - przypominam Dane International,przeciez to to nie umialo spiewac,ale byla sensacja, bo transwestyta - a Wisniewski tez troszke przypomina trans))Moze dzieki temu wygra!!! Poza tym panie Robercie troszke tolerancji, nie kazdy musi miec takie wyrafinowany gust "amuzyczny" jak pan, czyli uwazac na przyklad, ze Christina Agillera potrafi spiewac (patrz:artykul w Wysokich Obcasach) i nalezy do div muzyki pop.Brawo!!! Moze Wojewodzki pojechalby na Eurowizje i zaspiewal "Dary losu"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guido Contini Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.telia.com 29.01.03, 15:00 NIECH ZYJE FORUM I INTERNET. Cale szczescie ze to nie debata w Tv inaczej bylby tam wielki chalos, jak zwykle. Czytajac wszystkie wypowiedzi mozna stwierdzic, ze Polak potrafi: obrazac innych, ktorzy maja odmienne zdanie nie uszanowac wyboru wiekszosci, ktorej udalo sie wyslac sms potrafi zburzyc dyskusje co oznacza ze sam nie potrafi dyskutowac. Brak tolerancji to tez mistrzowska cecha Polakow. Smutne to. Najbardziej uderzajace jest to, ze praktycznie nikt nie wykazal sie do konca znajomoscia historii Eurovision Contest, a jest to najstraszy z festiwali. Kraje prosowieckie w odpowiedzi na ten festiwal wymyslily sobie Festiwal Interwizji w Sopocie. Najistotniejsze jest, ze charakter tego festiwalu, nazywany niekiedy mistrzostwami Europy, ma na celu wylansowania przeboju,czyli piosenki latwej i przyjemnej, ktora bedzie nucic cala Europa i nie tylko, co prawda w ostatnich latach raczej bez sukcesow. Poza tym sam festiwal jest arena zarowno dla mlodych nieznanych wykonawcow jak i dla renomowanych. W pierwszych dziesieciu latach przedkladano szczegolna uwage na poziom artystyczny zarowno wykonawcow jak i utworow. Okazalo sie, ze zaczelo sie robic bardzo nudno wokol tego przedsiewziecia i zaczeto eksperymentowac z latwiejszym kalibrem, co poskutkowalo i wydalo wielka kawalkade gwiazd piosenki szczegolnie w latach 60- tych i 70-tych. Przeboje z festiwalii sa do dzisiaj spiewane zarowno przed mlodych i straszych a grono ludzi o wysokich aspiracjach doznan artystycznych napewno nie bedzie mialo nic przeciwko takim nazwiskom jak Charels Aznavour, Francise Gall, Jaques Brel, Frederico Modunio, Giani Morandi, Drupi, Cliff Richard, Tom Jones, Sandy Show, Julio Iglesiasi wielu innych. Kiedy The Beatles podbijali swiat w Polsce odzywaly sie krytyczne glosy co do wartosci slowa i samej muzyki. Dzisiaj wielu krytykow ma odmienne zdanie co do wartosci artystycznej tej grupy, a wczesniej byli smiertelnie obrazeni. Z obserwacji stwierdzic latwo, ze polscy uczestnicy poprzednich festiwali to protegowani wybrancy systemu. Moze utalentowani, wyksztalceni ale wedlug jakich kryterii i autorytetow? Nie znam sie na muzyce ale znam sie na zasadach wspolzycia miedzyludzkiego. Napewno dla wielu jest to szok kulturowy, ze moga cos wreszcie powiedziec, a inni sie z tym nie zgadzaja. Ze nawet tak renomowany producent ja TVP nie potrafil zorganizowac glosowania i zarobic jeszcze wiekszej kasy nie powinien byl popelnic pomylki w/g wiekszosci glosow oddanych tutaj. Okazalo sie, ze zabraklo doswiadzczenia, a moze nie spodziewali sie tak wielkiego zaintersowania. Nie zapominajmy wiec, ze jestesmy tylko ludzmi i popelnianie bledow jest normalne. Krytykujmy ale nie obrazajmy sie nawzajem. Moze mam dobra wiadomosc dla tych, ktorzy nie chca aby zyciezca polskiej edycji bral udzial w Rydze. O ile regulamin Eurovision Contest nie zmienil sie to, piosenki kandydatki w krajowych edycjach powinne miec premierowe wykonanie publiczne w dniu edycji, natomist mozna juz je bylo sluchac i ogladac wykonawcow duzo wczesniej. Moze sie myle ale warto sprawdzic chociazby dla zasady zeby prawo bylo przestrzegane i wowczas latwo zdyskwalifikowac caly final. Jeszcze jedna wiadomosc, troche o cieplejszym charakterze. Zawsze wszystkie narodowsciowe edycje i ich zwyciezcy wywolywali wiele kontrowersji. Poza tym to jest tylko zabawa, a nie wojna kibicow na smierc i zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
xircom Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc 29.01.03, 15:25 Opinia wydaje mi się dosyć dziwna. 1. Rację mają tylko obecni. Gdzie się podziali ci, którzy mają lepszy repertuar, dlaczego nie stanęli do eliminacji? 2. Z tym lansowaniem w mediach to lekka przesada. Chyba, że uznamy iż opinie negatywne są również reklamą. 3. Gdzie Pan był gdy na festiwal wysyłany był Miećko Szcześniak ze swoim 'smętem'. Nie oburzało to Pana, że taka chała reprezentowała Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
xircom Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc 29.01.03, 15:28 Opinia p. Leszczyńskiego wydaje mi się dosyć dziwna. 1. Rację mają tylko obecni. Gdzie się podziali ci, którzy mają lepszy repertuar, dlaczego nie stanęli do eliminacji? 2. Z tym lansowaniem w mediach to lekka przesada. Chyba, że uznamy iż opinie negatywne są również reklamą. 3. Gdzie Pan był gdy na festiwal wysyłany był Miećko Szcześniak ze swoim 'smętem'. Nie oburzało to Pana, że taka chała reprezentowała Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasiek Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.resetnet.pl 29.01.03, 21:02 Nie wiem czy człowiek który bierze udział w takiej tandecie jak program "IDOL" ma prawo wyzywać kogos od tandety - trochę pokory panie Robercie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acca Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 29.01.03, 23:25 O ich troje nie powiem -bo sie wstydze,ale chyba jest jasne ze TV publiczna chciala jedynie zarobic na sms i ma w d.... polska kulture na forum europejskim,skoro glosowano w ten sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JO Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 23:25 Po pierwsze- p.Leszczyńskiego znałam jeszcze długo przed Idolem. Prowadzil program na kanale „Twoja Muzyka” i już wtedy pokazywal, czym naprawde jest muzyka. Teraz Hołdy ma program na MTV Classic. I dzieki takim ludziom można się przekonac, czym naprwade jest muzyka jako sztuka, kim jest prawdziwy artysta. Ja dzięki Robertowi zaczęłam słuchać m.in. Dido, Norah Jones… Robert nie jest przeciwnikiem popu; jest przeciwnikiem szmiry. Absolutnie Go popieram jeśli chodzi o Ich Troje. Można to lubic lub nie- ale znow Polska będzie odebrana jako kraj 3 świata, zacofany nawet muzycznie. Można nie lubic Górniczki, ale kobieta ma chociaż talent wokalny, urok osobisty. I dlatego zajęła 2 miejsce. Mowicie o niewysyłaniu smętów. Zgadzam się!! I dlatego chciałam , aby wygrało Blue Cafe. Piosenka dynamiczna, łatwo wpadająca w ucho, z charakterystycznym głosem wokalistki. Zreszta Ich3 miało już kilka lepszych piosenek niż ten badziew! A swoją drogą- wszędzie ludzie narzekają na Ich3- więc kto ich wybrał??? Mam momentami wrazenie,ze to jest tak jak z Big Brother- nikt nie ogląda, ale wszyscy wiedzą o co chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normals Leszczyński znów się ośmiesza! IP: 195.94.207.* 30.01.03, 09:52 Ich Troje lansowani. Pat Metheny jako kultura wysoka. Używanie rozróżnień - ta melodia jest mądra, a ta - głupia. Wychowywanie społeczeństwa przez TV. Banały, komunały, pierdoły. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morka Re: Z czym na Eurowizję - komentarz Roberta Leszc IP: *.sexcity.pl 30.01.03, 10:08 nie rozumiem oburzenia pana roberta, skoro sam bierze udział w programie "idol", zorganizowanym w konwencji taniej rozrywki dla mas, po to, jak sądzę, by mizeną, wybrakowaną "kulturę" promować.czyż nie poszukujecie popowego artysty, który osiągnie sukces na miarę "ich troje"?czy ma pan rozdwojenie jażni panie robercie?i czy może pan rozwinąć wachlarz komentarzy muzycznych? używane przez pana określenia"zmieścił się w konwencji" bądź"nie zmieścił się w konwencji" stają się nudne; podobnie płytkie wynurzenie na określenie muzyki Janis joplin; stwierdził pan, że jej muzyka to efekt odrzuconej miłości. śmiem twierdzić, ze muzyka j.j. to nie tylko odrzucona miłość. kwestia bagażu kulturalnego wniesionego do europy... czy pan pisze o rosochatej wierzbie i ułanie na koniu ze złamaną nogą, czy pan pisze może o bigosie?... czy panu się wydaje, że ktokolwiek w zjednoczonej europie przeczyta polskich noblistów? czy pan myśli,że kogokolwiek wzruszy polski chochoł? jeżeli nie jest panu obca masłowska, powinien mieć pan świadomość silnej transformacji kulturowej. mieszkałam w, jak pan to określił, zjednoczonej europie i muszę panu powiedzieć, że mamy możliwość zaistnieć w niej, nie reymontem, ani sienkiewiczem, nie promocją kultury narodowej, a dojrzałą kulturą osobistą. tolerancja - wskazana! a pana bulwersacja wywołana promowaniem kultury masowej i określenie "reklama dźwignią handlu", panie robercie takie dready i takie truizmy.robi pan wrażenie oryginalnego, ale o oryginalne myśli u pana trudno. pozdrawiam kaha nienawidzę "ich troje", ale pana argumentacja..."reklama dźwignią handlu" -żałosne. mam jedynie nadzieję, że ma pan świadomość, że "ich troje" mają duże szanse na zebranie laurów na konkursie, bo są właściwą grupą na właściwym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś