ilhan 28.06.06, 23:16 Niemcy - Argentyna Włochy - Ukraina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mameluch Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 00:30 > Niemcy - Argentyna 2:3 > Włochy - Ukraina 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 07:23 mameluch napisał: > > > Niemcy - Argentyna 2:3 > > Włochy - Ukraina 2:0 > > Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 07:24 coś mi się pop... wyżej: > Niemcy - Argentyna 3:2 > Włochy - Ukraina 2:1 Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 08:09 Niemcy - Argentyna 2:3 Włochy - Ukraina 1:1 (Makarony dostają w dupkę w karnych) Odpowiedz Link Zgłoś
ton2 Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 10:11 Niemcy - Argentyna - 3:1 Włochy - Ukraina - 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
tymbarski Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 10:23 Niemcy - Argentyna - 2:1 Włochy - Ukraina - 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
mechanikk Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 11:43 Niemcy - Argentyna 2:3 (no chyba 2:2, trzeci dla Argentyny w dogrywce) Włochy - Ukraina 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
gregkor Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 12:15 Niemcy - Argentyna 2:3 I hope Włochy - Ukraina 2:0 - niestety Odpowiedz Link Zgłoś
janek0 Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 13:24 ilhan napisał: > Niemcy - Argentyna uhm, uhm.. 3:4 > Włochy - Ukraina 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
glebogryzarka1 Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 15:09 > Niemcy - Argentyna 3:1 > Włochy - Ukraina 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
d84 Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 21:14 Niemcy - Argentyna 2-1 Włochy - Ukraina 2-0 Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Mundial - 30.06. 29.06.06, 23:17 wolalabym aby Argentyna weszla zamiast Brazylii, ale cos mam takie wrazenie, ze to ostatni mecz Argentyny na tych MS jakos jednak Niemcy sie rozkrecili Niemcy - Argentyna 3-2 Wlochy - Ukraina 2-0 Odpowiedz Link Zgłoś
pagaj_75 Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 09:26 Niemcy - Argentyna 3:1 Włochy - Ukraina 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 09:43 > Niemcy - Argentyna 2:1 Ładny mecz bez historii. Obie drużyny atakują, Niemcy skuteczniej. > Włochy - Ukraina 0:0 Brzydki mecz bez historii. Obie drużyny się bronią. Obie skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 10:17 Niemcy - Argentyna 2:1 Całym sercem jestem za Argentyną, ale nie wierzę w nich. Uwielbiam Riquelme, ale mam dziwne przeczucie, że w najważniejszym meczu jak zwykle wymięknie. Obym się mylił, ale typ na Niemców. Włochy - Ukraina 2:1 Trochę beznadziejny mecz - makaronów nie lubię jeszcze bardziej po tym co zrobili z Australią, Ukraińcy mają drużynę na poziomie Polski z jedną mega-gwiazdą z przodu, ale przy mniej farciarskiej drabince odpadliby już w 1/8. Tegoroczna reprezentacja Włoch ma zaskakującą jak na nich łatwość dochodzenia do sytuacji bramkowych - może wreszcie zaczną je wykorzystywać przy nienajlepszej defensywie Ukrainy. Z tyłu bez Materazziego i Nesty nie uda się zagrać na zero, ale bramka Szewczenki padnie kiedy Włosi będą już pewnie prowadzić 2:0 po trafieniach LUKATONIEGO i DŻIRALDINO. Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 10:57 Niemcy - Argentyna 2:2 Niemcy są faworytami. Szwedów zmietli, a wynik tamtego meczu nawet nie oddaje ich boiskowej supremacji. Potomkowie Hitlera są w niesamowitym gazie, biegają jak na dopalaczach, poczuli się niezwykle pewnie, mają za sobą publiczność, wierzą w to, że mogą zgnieść każdego. Ich miażdżący pressing utrudni Argentyńczykom rozgrywanie piłki, ale jeśli ktoś może się mu przeciwstawić to chyba właśnie Albicelestes - zespół bardziej zaawansowany technicznie, potrafiący rozgrywać piłkę na małej przestrzeni, co będzie bardzo istotne. Poza tym niezbyt mobilni MELCERDER i Mertesacker jeszcze nie grali na mundialu przeciwko tak ruchliwym zawodnikom jak Saviola, Messi czy Tevez. No i pozostaje nieodgadniony Juan Roman Riquelme. Na pewno nie zdominuje gry w taki sposób jak w meczu z Serbią, ale wystarczy kilka chwil nieuwagi, by jego prostopadłe podania zrobiły sito z defensywy niemieckiej. Wszystko razem składa się na obraz wyrównanego, zaciętego meczu - mam nadzieję, że najlepszego ze wszystkich dotychczas rozegranych. No i na kilometr śmierdzi mi tu dogrywką. Chociaż kto wie.. w zasadzie żaden wynik by mnie tu nie zdziwił. Nawet wysokie zwycięstwo którejś z drużyn, bo jedni i drudzy mają ARMATY i są w stanie zniszczyć każdą obronę. Włochy - Ukraina 2:1 Ukraina nie strzeliła gola jeszcze żadnej klasowej drużynie. Z Włochami też będzie niesamowicie ciężko, ale to klasyczny mecz, w którym obydwa zespoły chcą, lecz tylko jeden zespół musi. Ukraińcy przystępują do meczu w roli outsidera, nikt na nich nie stawia, a wiadomo, że wtedy gra się najłatwiej. I w tym upatruję ich szans. Myślę, że będziemy świadkami kolejnej dogrywki, w której Włochów uratuje SUPER-PIPPO uderzając piłkę lewym jądrem. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina O.T 30.06.06, 12:30 powiem Ci, ze wyjatkowo nie podobaja mi sie takie okreslenia jak "potomkowie Hitlera", dosc to nie na miejscu i jakos calkiem zbedne. pragne tez zauwazyc ze Niemcy a Austria to dwa rozne kraje Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: O.T 30.06.06, 20:38 mallina napisała: > powiem Ci, ze wyjatkowo nie podobaja mi sie takie okreslenia jak "potomkowie Hi > tlera", dosc to nie na miejscu i jakos calkiem zbedne. > > pragne tez zauwazyc ze Niemcy a Austria to dwa rozne kraje Ee tam. Każdy Niemiec hoduje w sobie małego nazistę. A Niemiec i Austriak to dwa bratanki. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: O.T 30.06.06, 23:37 to zalosne miec takie poglady czy tez "poczucie humoru" Odpowiedz Link Zgłoś
hennessy.williams Re: O.T 01.07.06, 10:36 mallina napisała: > to zalosne miec takie poglady > czy tez "poczucie humoru" W pełni popieram mallinę i nawet argumentować nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: O.T 01.07.06, 11:03 O Jezu, jacy Wy jesteście beznadziejni. Oto moja wypowiedź jeszcze raz, w wersji zrozumiałej dla czytelników "Gazety Wyborczej": "Potomkowie Hitlera są w niesamowitym gazie ))))))))))))))))))))))))) HIHIHIHI. Oczywiście nie należy tego traktować poważnie. Podobnie jak i tego, że każdy Niemiec hoduje w sobie nazistę ))))))))))))))))))))))))) HIHIHHI. Tymi zdaniami parodiuję wypowiedzi polskich ksenofobów i nacjonalistów, wśród których ciągle żywe są resentymenty wobec NASZYCH ZACHODNICH SĄSIADÓW. W dobie integracji europejskiej i międzynarodowego pojednania te wypowiedzi tracą rację bytu, bo przecież Niemcy są teraz naszymi sojusznikami i przyjaciółmi." Myślę, że teraz rozwiałem już Wasze wątpliwości, drodzy Forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
hennessy.williams Re: O.T 01.07.06, 11:22 Drogi aimarku, żeby zakończyć dyskusję... Ani przez chwilę nie wątpiłem, że nie piszesz poważnie. Po prostu z doświadczenia wiem, że na podobne żarty bez obawy, że zostaną źle zrozumiane, można sobie pozwolić w gronie świetnych znajomych, którym dałeś się milion razy poznać jako osoba walcząca z uprzedzeniami i stereotypami. W innym wypadku to śliskie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
menthal Re: O.T 01.07.06, 11:42 hennessy.williams napisał: > W innym wypadku to śliskie. Powiedziałbym że nawet oślizgłe <palacz> Odpowiedz Link Zgłoś
aimarek Re: O.T 01.07.06, 11:53 hennessy.williams napisał: > Ani przez chwilę nie wątpiłem, że nie piszesz poważnie. Po prostu z doświadczen > ia wiem, że na podobne żarty bez obawy, że zostaną źle zrozumiane, można sobie > pozwolić w gronie świetnych znajomych, którym dałeś się milion razy poznać jako > osoba walcząca z uprzedzeniami i stereotypami. W innym wypadku to śliskie. Eee tam. Po prostu za pierwszym razem nie wychwyciłeś mojej jakże wyrafinowanej, ociekającej ironią satyry, a teraz głupio Ci się przyznać i ODWRACASZ KOTA OGONEM, przecząc sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
hennessy.williams Re: O.T 01.07.06, 12:04 aimarek napisał: > Eee tam. Po prostu za pierwszym razem nie wychwyciłeś mojej jakże wyrafinowanej > , > ociekającej ironią satyry, a teraz głupio Ci się przyznać i ODWRACASZ KOTA > OGONEM, przecząc sam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
menthal Re: Mundial - 30.06. 01.07.06, 00:49 aimarek napisał: >>>Potomkowie Hitlera są w niesamowitym gazie Podtrzymując styl wypowiedzi, można powiedziec, że czeka nas nazistowsko-faszystowski półfinał. A z drugiej strony drabinki pucharowej Anglicy i Francuzi mają jeszcze szanse by móc spiewac, tak jak ich dziadowie ponad 50 lat temu, "Wir fahren nach Berlin" Odpowiedz Link Zgłoś
polleke Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 12:14 Niemcy - Argentyna 2:1 Włochy - Ukraina 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 12:26 Niemcy - Argentyna 1:2 Włochy - Ukraina 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
hennessy.williams Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 13:33 > Niemcy - Argentyna 3:1 > Włochy - Ukraina 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
digsa Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 14:17 > Niemcy - Argentyna 3:2 > Włochy - Ukraina 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 14:26 > Niemcy - Argentyna 1:2 > Włochy - Ukraina 2:0 Odpowiedz Link Zgłoś
menthal Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 14:32 Niemcy - Argentyna 1-3 Balon napompowany do granic mozliwosci. czas na wielkie booom. Włochy - Ukraina 2-1 W ostatnich meczach Ukraincy strzelaja tylko z karnych, wiec dzisiaj chyba czas na jakas normalna bramke Szewy, ale raczej niewiele to da. Odpowiedz Link Zgłoś
libertine Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 14:36 niemcy - argentyna 2:3 każdy wynik jest prawdopodobny. niemcy faktycznie wydają się być faworytami, ale przy dobrej grze z przodu w wykonaniu kluczowych zawodników: sorina, rodrigueza, savioli i riquelme mogą mieć spore problemy. kibicować będę południowoamerykanom, ale przede wszystkim liczę na wielki mecz, za który będę ten mundial pamiętał /tak, jak np. z euro 2004 momentalnie kojarzę czechy - holandia/. nie mam zielonego pojęcia, jaki może być wynik, więc strzelam kierując się moim kibicowskim sercem. włochy - ukraina 2:0 "Nuda. Nic się nie dzieje proszę pana. Nic. Taka proszę pana... Dryblingi niedobre... Bardzo niedobre dryblingi są. Proszę pana... Yyyy... W ogóle brak akcji jest. Nic się nie dzieje. Proszę pana... Aż dziw bierze, że nie wzorują się na Argentyńczykach. Proszę pana. Wie pan... Przecież tam... Niech pan weźmie na przykład piłkarza, proszę pana... Yyyy... Argentyńskiego... To ten piłkarz argentyński proszę pana... To jego gra coś wie pan... Nie wiem jak tutaj... Trudno mi w tej chwili powiedzieć, wie pan... Coś takiego wyraża... Wie pan... Jakoś tak... No... No wie pan o co mi chodzi. A włoski i ukraiński piłkarz proszę pana... To jest pustka... Pustka proszę pana... Nic! Absolutnie nic. Załóżmy proszę pana. Że jak włoski i ukraiński piłkarz proszę pana... Gra nie? Widziałem taką scenę kiedyś... Na przykład, no ja wiem? Na przykład zbiera się do ataku, nie? Proszę pana zbiera się do ataku... I proszę pana patrzy tak: w prawo... Potem patrzy w lewo... Prosto... I nic... Dłużyzna proszę pana... To jest dłu... po prostu dłu... dłużyzna proszę pana. Dłużyzna.. Proszę pana siedzę sobie proszę pana przed telewizorem... Pan rozumie... I tak patrzę sobie... siedzę se przed telewizorem proszę pana... Normalnie... Patrzę, patrzę na to... No i aż mi się chce wyłączyć... telewizor proszę pana... I wyłączam..." Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 16:09 Niemcy - Argentyna 2:1 Włochy - Ukraina 2:1 Odpowiedz Link Zgłoś
kkrzysiekk Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 16:10 > Niemcy - Argentyna 1-2 > Włochy - Ukraina 2-0 Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 16:14 Niemcy - Argentyna 2:1 Zwycięstwo Niemców, bo gospodarzom pomaga zazwyczaj wszystko, choć właściwie tak powinien wyglądać mecz w okolicach półfinałów dopiero. Szkoda, że któraś z tych drużyn odpadnie. Włochy - Ukraina 2:0 Mam nadzieję, że wygra Ukraina, ale sama w to nie wierzę. Nie chcę, żeby mój typ się sprawdził. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Mundial - 30.06. 30.06.06, 16:46 ayya napisała: > Niemcy - Argentyna (...) > Szkoda, że któraś z tych drużyn odpadnie. Właściwie, gdyby nie Brazylia, toby można było nawet mówić, że to PRZEDWCZESNY FINAŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
grimsrund Niemcy - Argentyna 30.06.06, 19:43 Madafakaz!! Ja sie tak nie bawie!! ((( Odpowiedz Link Zgłoś