Dodaj do ulubionych

szkoła muzyczna dla dorosłych

IP: *.goja.org / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 13:22
Czy ktoś z Was jest zorientowany w temacie szkół muzycznych w obrębie Górnego
Śląska, w których mogą się uczyć dorośli? A przynajmniej 19-latkowie... czy
jest to możliwe w jakiejś państwowej szkole? Może moglibyście polecić jakieś,
a może odradzić. Interesuje mnie jak wyglądają zajęcia w takich szkołach- jak
dlugo trwają, ile razy w tygodniu, czy zajęcia są w grupach, ile kosztuje
nauka...czy lepiej w państwowej, czy prywatnej? Cel jest taki: nauczyć się
dobrze grać za jak najmniejsze pieniądze i możliwie jak najszybciej. Dzięki za
wszelką pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Lipiec Re: szkoła muzyczna dla dorosłych IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.06, 14:38
      A więc......ważne jest na jakim instrumencie chcesz grać. Nauczyciele raczej
      prywatni, a i oni często patrzą z niechęcią na osoby starsze, bo małe szanse,
      by stali się wirtuozami. Lekcje płatne to przeważnie 2x w tygodniu (po 45-
      50min). Nie wychodzi to więc drogo. U mnie było 20zł/lekcję. Cały widz polega
      na tym, by ćwiczyć,ćwiczyć i ćwiczyć (min 3 godz. dziennie). Zastanów się czy
      masz tyle czasu.
      • sztuka.latania Chcieć to móc 19.07.06, 16:10
        Zdałam do średniej szkoły muzycznej (państwowej) w wieku 20 lat. Co więcej - bez
        żadnego przygotowania muzycznego! Jest mi trudniej, bo ciągle jestem w tyle za
        innymi, którzy mieli ciągły kontakt z muzyką. Ale to da się zrobić. I jeśli
        chcesz to próbuj i staraj się, bo to się opłaca!!!
        Niestety jestem z Trójmiasta i nie mogę polecić żadnych szkól naŚląsku ...

klik klik
        • Gość: bajbol Re: Chcieć to móc IP: *.goja.org / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:50
          A możesz napisać coś więcej o tym? wink Dzwoniłem do wielu szkół muzycznych i nic
          mi nie powiedzieli, że jest taka możliwość bym mógł zacząć od II stopnia odrazu.
          Wszedzie tylko, ze jestem juz za stary. Jakie musze spełnić wymogi, by mnie tam
          przyjeli? Ile lat trwa tam nauka, jakim systemem sie odbywa?
          • zoe17 Re: Chcieć to móc 19.07.06, 17:10
            ze szkola bedzie ciezko
            moze to:
            www.mdkligota.dt.pl/?s=24
            www.pszczyna.info.pl/pkulturalne.php
            Szukaj w wyszukiwarce pod >ogniska muzyczne<.
          • sztuka.latania Re: Chcieć to móc 20.07.06, 16:13
            Ja się uczę w Państwowej szkole muzycznej II st. w Gdańsku-Wrzeszczu. Do mojej
            szkoły można zdawać bez wcześniejszego przygotowania. Ponadto można zdawać do 21
            roku życia włącznie. Także masz jeszcze chwilę, żeby zadziałać. Oczywiście - bez
            przygotowania nie dostaniesz się na kążdy instrument, ponieważ szkola podstawowa
            jest obowiązkowa na takie instrumenty jak: skrzypce, wiolonczela, fortepia, flet
            poprzeczny. Ja się dostałam na saksofon smile Nauka w średniej szkole muzycznej
            trwa 6 lat, zajęcia odbywają się kilka dni w tygodniu, ja mam zazwyczaj 4,
            oczywiście popołudniami.
            Wiem też, że jest w Gdyni Społeczna szkola muzyczna - do niej mozna zdawać do 26
            roku życia, ale czesne wynosi tam 300 zł miesięcznie... smile

pozdrawiam i życzę powodzenia

Dagmara
    • Gość: muzyczek Re: szkoła muzyczna dla dorosłych IP: *.lodz.mm.pl 20.07.06, 16:36
      witam.ja mogę polecić Społeczną Szkołe Muzyczną w Łodzi - wiek bez
      ograniczeń.zajrzyj na:
      www.lodz.cityonline.pl//search.php?query=SKH&mode=full&id=21991&tab=sub_kat

pozdrawiam
    • diapazon Re: szkoła muzyczna dla dorosłych 20.07.06, 16:52
      Kazdy wiek jest dobry na granie-tylko od Ciebie zalezy czy nauczysz się grac.
      Sprawdź wszystkie szkoły IIstopnia w Twoim regionie-polecam książkę tel, musisz
      podzwonić i popytać gdzie przyjmują. Dochodzi też kwestia instrumentu-czy to ma
      być tuba czy coś lzejszegosmile Dobrze jest mieć chociaż minimalne
      przygotowanie-wszystko wyjaśnią w sekretariacie. Pozdrawiam i powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka