Gość: smoleń cudne IP: *.pl 29.11.06, 11:56 Wszystkie teksty polskiego rocka poza jednym, czy trzema myslovitz to gó... Bez wątpienia lepsze jest to: byłaś idiotką, wstrętną cholerą chodziłaś pod domu w majtkach z siekierą kiedym cię lekko liznął za uchem toś mnie pie..a siekiery obuchem Krew się lała oj lała, oj lała tryskała na podłogę na kafelki nawet kiedy miałaś na mnie smaki a było ze mnie kawał jebaki szybkom uciekał z domu przed tobą nie mówiąc nikomu czemu jesteś taka po.. baba morde masz szeroką jak ta ku.. żaba jak się bedzie starać też bedziesz .. żaba .. przez bociana. ma jeszcze pare zwrotek, ale mi się nie chce pisać Odpowiedz Link Zgłoś
wsamrazek Ivan i Delfin 29.11.06, 11:57 Ivan i Delfin Bara ba Ty te gadki skończ, Moją małą bądź, Jestem ładny miś, Zapalimy dziś… Kiedy starsi słodko śpią, Ja zanucę piosnkę tą. Tralala, kochaj mnie! Bara ba, nie jest źle! Tralala, przecież chcesz! Bara ba, ja twój zwierz! Wszystko to chcesz dać, Bo ja kaskę mam, Ja nie jestem ktoś, Tylko równy gość. Ty plus ja się równa my, Teraz, albo nigdy! Tralala, kochaj mnie! … /2x/ No i stało się, Przytuliłem cię, Trochę dłużej niż, Taki jest twój miś. Trudno tak tatusiem być, Chcę, czy nie z tym muszę żyć! Tralala, kochaj mnie! … Tralala, Bara ba, Bum, bum, bum, Ha, ha, ha. Tralala, Bara ba. (No to co, chcesz, czy nie?) -Odłóż tę gazetę! -Uspokój to dziecko, no! Przeze mnie, akurat przeze mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
akurat Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 29.11.06, 12:00 Wiem, że to nie rock, ale cóż: ostatni hicior: TERA MNIE TO WALI... ... BO JESTEM NA FALI )) rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: 195.235.10.* 29.11.06, 12:17 Mówicie o starych przebojach, a ja mam coś najnowszego: niejaka pani M.Peszek: Miły mój Ty zawsze przy mnie stój We śnie na jawie Spotkajmy się na kawie Miły mój Ty zawsze przy mnie stój Przez sen czuję cię I śnię, że cię chcę W nicość popłynę Po czerwonym winie W twoich dłoniach się rozpłynę Zaciągam się tobą Choć nie palę w nocy Przyjdź mi do pomocy Daj ogień i skręta Śnią mi się bliźnięta Daj ogień i skręta Śnią mi się bliźnięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikador Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.portnet.pl 29.11.06, 12:53 stanowczo zabraniam czepiac sie marii p !! jej teksty sa super ! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 29.11.06, 18:22 > Mówicie o starych przebojach, a ja mam coś najnowszego: niejaka pani M.Peszek: > Miły mój > Ty zawsze przy mnie stój > We śnie na jawie > Spotkajmy się na kawie hmmm... ktos tu chyba usiłował czerpac tekst z klasyki modlitewnej "Aniele Boży, strózu mój..". takie jakies mam nieodparte wrazenie co do rytmu i rymu. -- zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo SZYMON WYDRA IP: 80.50.13.* 29.11.06, 12:35 wszystkie jego teksty o ile mozna to nazwać rockiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omsi Rok 2002 Jedyny Sensowny Wybór - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 12:58 Stracone chwile, tak blisko byłaś Tak dużo miałaś, tyle straciłaś Zobaczysz jutro ptaka I zapomnisz że to ja Kładąc się spać pamiętaj Ile dni ma ten twój świat Zobaczysz jutro ptaka Nigdy nie wpuszczaj obcych Do snów, do twoich snów Czemu zabijasz siebie Czemu wbijasz w życie nóż Znudzony teatr wolnych melodii Pamiętam zawsze, co ciągle mi się śni Zobaczysz jutro ptaka... Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 29.11.06, 13:16 mnie rozbawil,odkąd to piosenki maja byc poezją na wysokich rejestrach.Trochę dystansu.A co angole maja madrzejsze piosenki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikador Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.portnet.pl 29.11.06, 13:50 naj naj tekstem polskim jest ... zegarmistrz swiatla ! grafomanstwo w czystej postaci !! kto to napisal !! ??? czyzby sam autor ? A kiedy przyjdzie także po mnie Zegarmistrz światła purpurowy By mi zabełtać błękit w głowie To będę jasny i gotowy Spłyną przeze mnie dni na przestrzał Zgasną podłogi i powietrza Na wszystko jeszcze raz popatrzę I pójdę nie wiem gdzie - na zawsze. Moi drodzy podstawowe pytanie : Co poeta mial na mysli ... ???!!! Bral barbiturany ???!!! czy , moze zjat kfasa ? oh to hipisowskie pokolenie kiedys magda umer i wojciech mann mieli w trojce taka audycje "trojka na cztery rece" jedna z pozycji byly piosenki w ktorych nie wiadomo co poeta mial na mysli" cykl zostal zainaugurowany wlasnie zegarmistrzem swiatla ... Innego dnia pamietam bylo "widzialam orła cien.... " tez dobre )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia nie pisz o czyms czego nie rozumiesz IP: *.32-151.iol.it 29.11.06, 14:35 szkoda, ze wypisujesz takie bzdury. Bo zegarmistrz swiatla to najpiekniejszy wiersz o smierci jaki znam. Sluchaj sobie dalej Dody i Mandaryny, ale poetow nie obrazaj. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: 87.204.52.* 06.12.06, 22:23 nie ma poety i myslenia co poeta mial na mysli, przynjamnije nie dla znawcow literatury w liryku wypowiada sie podmiot liryczny wracaj do podstawowki Odpowiedz Link Zgłoś
badziewiak_leon do rzeczy, czyli cuś żenua 29.11.06, 14:09 Wczesne Myslovitz: Hej dziewczyno, nie mów nic, czas na miłość Stań przede mną, pozwól dotknąć się Co za wieczór, co za noc Z twarzą Marylin Monroe Noc z twarzą Marylin Monroe Pod jej wzrokiem, moja skóra w ogniu płonie Smak jej skóry dziś zniewala mnie Co za wieczór, co za noc Z twarzą Marylin Monroe Noc z twarzą Marylin Monroe Dotykam oczu, włosów, ust Dotykam ramion, dłoni, stóp Odsłaniam nagie piersi jej Dotykam oczu, wlosów, ust Dotykam ramion, dłoni, stóp Odsłaniam nagie piersi jej Na mym lustrze zostawiłaś swoje usta Przy jej zdjęciu spędzam całą noc Szesnaście lat, mój pierwszy raz Z twarzą Marylin Monroe Aaa, z twarzą Marylin Monroe Aaa, z twarzą Marylin Monroe Aaa, z twarzą Marylin Monroe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: do rzeczy, czyli cuś żenua IP: *.essystem.com.pl 29.11.06, 14:36 Baśka Wilków jest bezsensowna Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Nie wiem... 29.11.06, 14:38 ... czy te zaśpiewki do skrzypczyków można uznać za rocka ale nieodmiennie do mdłości doprowadza mnie tekst: "Chociaż chcesz, choćbyś kochała, przecież wiem, jesteś za mała, nie płacz nie, słońce wschodzi, nie śpiesz się, do wielkiej powodzi!" Autor tekstu, opętany potrzebą tworzenia rymów co cztery słowa, przeszedł sam siebie w kategorii absurdów... Proponuję jeszcze parę rymów, na przykład, "urodzi", "pochodzi", "wywodzi", "biała", "orała" i "chała"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec ćmy Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.streamcn.pl 29.11.06, 14:32 Starczy juz o ĆMIE. Już wszyscy wiemy, dajcie spokój, 90% postów dotyczy tego tematu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HGW Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: 195.117.30.* 29.11.06, 14:43 Dżonyyyy woła Cię świat wołam Cię ja jeijee! Był taki duet, nie pamiętam nazwy. Inne teksty też mieli niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.synapsis.waw.pl 29.11.06, 15:24 "Baśka" Wilków "Baśka miala fajny biust......." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meloman niepolski Najgorszy jest Bajm i polski hip-hop IP: *.uji.es 29.11.06, 15:43 Co do bialego roweru, to szkoda, ze nie zrozumiales, ze chodzi o satyre na white power. Teraz cos swita? A najbardziej zenujace teksty ma niezmiennie Beata Sama-Nie-Wiem-Czego-Chce Kozidrak. Wszystkie jej piosenki (Ze zlotym deszczem na czole... ee... na czele) obrazaja inteligencje jej sluchaczy. Oto publicznie prosze Beate Kozi-frak, zeby uciela sobie jezyk i czolem rozbila klawiature, abysmy juz nigdy nie zaznali jej grafomanskiej masturbacji. LadyPunk i Perfect tez traca myszka. Autorzy staraja sie byc bardzo poetyccy, a wychodzi wielki kwas i zrodlo naszej narodowej cechy - melancholii. To ewidentnie muzyka do muzeum lub mauzoleum. Przypal roku zaliczyla jednak Kaja Paschalska i jej "Mala Chinka". Poszukajcie - gowno nad gownami. Jesli chcecie poznac naprawde DURNE teksty w jeszcze bardziej DURNYM stylu i wykonaniu, to proponuje zmienic tematyke watku na "teksty polskiego hip-hopu". Wszystko co polscy wykonawcy maja tu do zaoferowania przypomina kleczenie trzecioklasisty-wierszoklety z dlugopisem nad "tekstem z przeslaniem". "hej bejbe ogol cipke filiszejwem zanim wejde" - kula w mozg dla autora. Dobrych tekstow na poziomie radze szukac u Pudelsow, a dobrych tekstow, ale z jajem u Butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Najgorszy jest Bajm i polski hip-hop 29.11.06, 16:01 Satyra na white power. Hehe, dobre. A piosenka "Pamiętam Amsterdam" jest satyrą na zapanych Holendrów? Odpowiedz Link Zgłoś
nancy08 Melomanie niepolski... 29.11.06, 16:15 Co do Bajmu, zgodzę się z Tobą w 100%. Jeśli chodzi o polski HH (gatunek na wymarciu), radze dotrzeć do źródeł, a potem wypowiadać się na ten temat. Rozumiem, że bazujesz tylko na tym, co usłyszysz w ogólnodostępnych mediach, czyli na żenującym, wołającym o pomstę do nieba hip-hopolo. Rzeczywiście, teksty takich, pożal się Boże, artystów, jak lerek czy inny ascetoholix to kompletne dno, które obraża stary, prawdziwy hh. Posłuchaj takich kawałków jak "plus i minus" albo "jestem Bogiem", a gwarantuję, że zmienisz zdanie na ten temat. Dziękuję. P.S zaznaczam, że sama raczej nie słucham hip hopu, ale te kawałki naprawdę wbijają człowieka w fotel. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Najgorszy jest Bajm i polski hip-hop IP: 195.205.44.* 29.11.06, 17:15 Haha. Racja. Kaja Paschalska i "Mała Chinka"... Błagam... ale to jest dno. 'Znałem Chinke cziku cziku linke I jej matkę cziku cziku latke' OMG, ale plebs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joor DE MONO zalosne IP: *.espeed.co.uk 29.11.06, 16:31 chyba najbardzej zalosne sa teksty zespolu DE MONO. bez sensu logiczno- semantycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraki a pamiętacie to?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:52 Big Cyc "Karel Rege" (wiem że to dla śmiechawy ale fakt że im wyszło) Kiedy grają rege Wtedy kocham ciebie Kiedy grają rocka Wtedy gorzko szlocham Kiedy grają punka Czuję się jak skakanka Kiedy grają pogo Wtedy jestem sobą Ref. A najlepiej łooo-o Śpiewa Karel Gott Piosenka radziecka Kocham ją od dziecka Kiedy grają dzwony Jestem podniecony Ref. A najlepiej łooo-o Śpiewa Karel Gott Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraki Re: a pamiętacie to?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 16:59 no albo to ewentualnie: "Ja jestem pasażerem, wyrywam dermę z siedzeń, jadę z niedużym pieskiem, na miejscu matki z dzieckiem. Ja jestem pasażerem, wyrywam gąbkę z siedzeń, jadę z niedużym pieskiem, na miejscu matki z dzieckiem. Ref: lalalalalalalala x4 Ja jestem pasażerem i w torbie mam jedzenie, nakarmię mego psa, by ze mną gąbkę darł. Ja jestem pasażerem, wykręcam śrubki z siedzeń, na wszystko leje pies, bo lubi PKS." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_stefanek Re: a pamiętacie to?? IP: *.cable.casema.nl 29.11.06, 17:40 co chcesz od 'pasazera' przeciez to jajowy text do konkretnej muzyki, nie slyszales nigdy Iggy Popa czy C.Hydne? w polskim roku jest jeszcze kilka wersji pasazera, jest nawet pasazerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraki Re: a pamiętacie to?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 18:15 wiem że jest kilka wersji np. kult... ale chodziło mi o to że ten akurat tekst jest totalną prześmiewką... no chyba ze sie mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka rubik rules... IP: *.devs.futuro.pl 29.11.06, 18:21 ktoś już tu wymieniał tu Rubika.Ani to rock, ani stare, ale tekst jeden z bardziej obciachowych jakie ostatnio słyszałam. chodzi mi o tą mocno lansowaną ostatnio piosenkę, którą wykonuję janusz Radek z jakąś kobietą. a szczytem w tej piosence jest fragment :"...dłoni chłopaka po którym został w komodzie szalik.." wymiękam przy tym.... Odpowiedz Link Zgłoś
nancy08 a "tęcza wstążki, kiedy deszcz" ? 29.11.06, 18:58 ))))))))))))))))))))))00 Odpowiedz Link Zgłoś
bella0001 Łatwo się śmiać z Bajmu czy Lady Pank 30.11.06, 07:24 A teraz przyjrzyjcie się "ambitnym" tekstom Brodki, Dąbrowskiej czy Sistars, toż to jeszcze gorsze. Naiwne kozidrakowe czy mogielnickie owszem, śmieszą, ale budzą jeszcze jakieś ludzkie uczucia, a jak słyszę "Miałeś być" Brodki, "Sutra" Sistars czy nową Dąbrowską, to mi się niedobrze robi. To, oczywiście, przykłady pierwsze z brzegu. A i tak wiadomo, że do rocka najlepszy jest angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
theagata Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 01.12.06, 22:28 od kiedy ropą goją się rany od kiedy na polany zielone wyszły barany motyle trotylem pachną jak nigdy od kiedy niebiosa na czubku nosa mamy czy nie czujesz że jakoś tak do siebie bliżej nam od kiedy rosa zaiskrzyła prochem od kiedy ziemia zalotnie błyszczy błotem od kiedy wsie obrzeżone miną od kiedy wiemy że te dni prędko nie przepłyną czy nie czujesz... od kiedy wiosna strzeliła nam wojną od kiedy bombami pulchnieja stragany od kiedy ślina nasz smakuje ołowiem od kiedy ropą goją się rany czy nie czujesz... [idole nastolatek: Happysad - Od kiedy ropą] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rolf Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 15:34 Krytykujecie, a może sami się pochwalcie swoimi dokonaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
nefil Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 05.12.06, 22:03 Nie wiem jak ja mogłem zapomnieć o kultowym zespole Klincz z Poznania. Ile to wzruszeń i wspomnień... "Dla ciebie staczam się" Jestem Twoim psem, łańcuchowym smokiem Samobójcą jest, kto zaczepia Cię Jak słonecznik za swoją lampą - słońcem Tak za Tobą ja chodzę noc i dzień Ja na pamięć znam wszystkie Twoje kłamstwa Wszystkie Twoje gry i kolekcję min Szklane serce ma mechaniczna lalka I nie pytaj, skąd ja wiem, że to Ty Podpalić dom, obrabować bank Dla oczu Twych - na to mnie stać Wiem, że rzucisz mnie w któreś popołudnie Jak wyrzuca się stary zdarty but Między majem a ołowianym grudniem Ten jedyny dzień kolnie mnie jak nóż Dla Ciebie staczam się wciąż w dół i w dół Zostało mnie już ćwierć, nawet nie pół Niech to trafi szlag Dla Ciebie staczam się wciąż w dół i w dół Zostało mnie już ćwierć, nawet nie pół Dla Ciebie staczam się do nieba bram Jeżeli dojdę, to nie wpuszczą tam Niech to trafi szlag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: 217.197.79.* 17.12.06, 11:51 OPOLSKA FALA DŹWIĘKU - Pierwsze opolskie forum muzyczne www.ofd.jun.p Odpowiedz Link Zgłoś
elle_1 Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 28.12.06, 19:06 Skoro już "jedziemy" z hip hopem to bezkonkurencyjne są teksty Tede, np. to: www.teksty.org/t/tede/peknietyjez.php {tekstu nie będę wklejać bo mnie jeszcze zbanują ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.12.06, 13:55 Przeczytałam tekst o tych "jeżach" i oniemiałam. Normalnie dno i zagrzebanie w mule. Kur.ewski alfons, jeden z drugim, kobieta dla nich tylko do pieprzenia. Normalnie bym jaja poucinała przy samej dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
yagna_lettuce Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 29.12.06, 01:51 uwielbiam Myslovitz, ale tego tekstu im wybaczyć nie mogę: Ona mówi, że kocha jego Tylko jego, żadnego innego On jej nie wierzy, a ona płacze I z parteru na trawnik skacze Powiedzmy, że masz szesnaście lat Czarny przed tobą otwiera się świat Więc robisz pokaz swojej depresji Dobrzy sąsiedzi cię z trawy podnieśli Jeśli mnie nie chcesz ja ci pokażę Jestem jedyną na tym obszarze Podetnę żyły, odkręcę gaz Ratujcie kochani kolejny raz Kolejny raz, kolejny raz On się wcale tym nie przejmuje Bunt nastolatki go wciąż dopinguje Jest przecież mężczyzną dla niej jedynym Czeka na rozpacz głupiej dziewczyny Jeśli mnie nie chcesz ja ci pokażę Jestem jedyną na tym obszarze Podetnę żyły, odkręcę gaz Ratujcie kochani kolejny raz ("Bunt szesnastolatki") pewnie to miał być jakiś pastiż czy coś, ale wysłuchanie tego kawałka do końca jest dla mnie niewykonalne. generalnie, "Sun machine" jako płyta jest kiepska, ze trzy piosenki na niej są warte uwagi... (a od "Scenariusza dla moich sąsiadów" się odczepcie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bychczy Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 22:58 LOL!!!!!!! Rojek pisał ten tekst mając chyba 16 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
yagna_lettuce Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 31.12.06, 14:06 to nie tekst Rojka :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halupczok Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:12 A co powiecie na ten tekst: ascetoholix.blox.pl/2006/04/ascetoholix-hej-suczki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brychczy Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:21 Tan tekst Myslovitz też jest tragikomiczny: Odurzony Piotruś Pan Zwykle w centrum świata stał Wieczny chłopiec - taki był Przegrał wszystko nie poczuł nic Gdy pełną szklankę wychilił znów Rosły mu skrzydła i wtedy się czuł Powiedz George Best co poszło źle I jak mogłeś wszystko tak spieprzyć? Powiedz George Best co poszło źle I jak mogłeś wszystko tak spieprzyć? Odurzony Piotruś Pan Książe życia umiera sam Spadając z krzesła mówił mi tak Nie umierajcie tak jak ja Powiedz George Best co poszło źle I jak mogłeś wszystko tak spieprzyć? Powiedz George Best co poszło źle Dlaczego nie udało się tobie? Powiedz George Best? Odpowiedz Link Zgłoś
niochnioch Re: Najbardziej żenujące teksty polskiego rocka 02.01.07, 15:45 Jade kurde jade na motorze, wiater mi owiewa twarz (czyje to?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Żenujący tytuł to "Modlitwa o złoty deszcz" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 16:18 chodzi o to, że w pewnym żargonie złoty deszcz to, hm... Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Żenujący tytuł to "Modlitwa o złoty deszcz" 02.01.07, 23:05 noo) fakt Odpowiedz Link Zgłoś