Dodaj do ulubionych

szukam żony...

05.08.06, 22:55
-zespół prawdopodobnie brytyjski
-swego czasu dosyc często na Trójce (może dwa lata, może półtorej roku temu, a dokładnie w zeszłą sobotę w Muzycznej poczcie UKF)
Teraz będziemy opisywac utwór (to tak jakby opisac kolor niewidomemu)-
gitarka na początku- normalnie jak Rolling Stones- identycznie, a potem niespodzianka- vokal najpierw normalnie z linia melodyczną,, a póżniej jakiś inny prawdopodobnie czarnoskóry zapodaje hip hopowo...

A temat taki a nie inny no bo kto zwróciłby uwage gdybym napisał "szukam utworu, tytułu, wykonawcy"...
Obserwuj wątek
    • jaka.to.melodia Re: szukam żony... 06.08.06, 22:42
      Niestety audycja Muzyczna poczta UKF nie udostepnia na stronach Trójki swojej playlisty, więc cała nadzieja w tym forum...
      • dedukcja_watsonie Re: szukam żony... 07.08.06, 00:13
        nie wiem, zarzuc moze fragmentem tekstu :)

ja zlapalam sie na chwyt z zona :P
    • jaka.to.melodia Re: szukam żony... 07.08.06, 21:22
      Gdybym znał choc fragment tekstu to nie szukałbym rozpaczliwie pomocy tutaj. Utwór jest naprawdę bardzo charakterystyczny. Jakos tak kojarzy mi się z Anybody Seen My baby, ale bardziej z jego rytmiką niż z fragmentami melodii, tekstu lub brzmieniem.
    • jaka.to.melodia Re: szukam żony... 09.08.06, 21:22
      Ponawiam pytanie, chociaż nie potrafię nic więcej napisac o tym kawałku...
      • dedukcja_watsonie Re: szukam żony... 10.08.06, 23:01
        sluchaj a ten wokal to kto? facet? baba??
        a seed to nie byl? chociaz to starsze niz 1,5 roku ...
    • jaka.to.melodia Re: szukam żony... 11.08.06, 16:23
      Pierwszy wokal to głos męski, drugi także męski i tak jak wspominałem hip czarnoskóro hopowy. Fajnie że ktoś chce pomóc. Panna?
      • dedukcja_watsonie Re: szukam żony... 11.08.06, 20:05
        :) a myslales, ze facet otworzyl posta zatytulowanego: "szukam zony" ?

pomagam bo kolacze mi sie po glowie ten rollingstonsowy wstep...
        jestes pewien ze nie seed, the roots? chociaz tam najpierw byl hiphop a potem
        melodyjny wokal..
    • jaka.to.melodia Re: szukam żony... 11.08.06, 22:42
      Czy moge się już oświadczac?
      To ten kawałek: The Roots (2.0) The Seed... Jestem pod wrażeniem i gratuluję!
      Faktycznie pokręciłem bo najpierw rapuje Cody Chesnutt, a dopiero refreny są z linią melodyczną. No ale opis chyba nie był taki zły?
      Dziękuję, pozdrawiam...
      • dedukcja_watsonie Re: szukam żony... 12.08.06, 01:51
        hihihi :) mozesz sie oswiadczac! proponuje nawet w rytmach the roots, bo bardzo
        lubie ten kawalek!

pozdrawiam cieplo,
        dedukcja
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka