Dodaj do ulubionych

Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie

• nabokoff odgrzewanie starego kotleta 09.04.03, 03:17
      teraz przecież na fali jest ten zapadko z lubinia, co idola wygrał, a mimo to
      jest ostrą dziewicą

niech się schowają ci old pricks of death...
    • Gość: Golum KEWL ! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 14:47
      Tylk dlaczego Cool Kids of Death = Smarkacze Na Wylocie ?!
      • Gość: syntax Re: KEWL ! IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 10.04.03, 18:15
        heh , wlasnie , dlaczego smarkacze ??? majac 26 lat chyba nie jest sie juz
        smarkaczem , cos pan redaktor przesadzil , zdaje sie ze mial ambicje napisania
        artkulu o mlodych chlopakach z przedmiescia ktorzy wszystkich zaskoczyli ,
        zaszokowali i dokonali przelomu ( moze stad nietrafne porownanie do THE
        CLASH ) , ale niestety , to czym byl punk rock w latach 70-tych na wyspach , w
        latach 80-tych w polsce nie jest ta sama jakoscia w 2003 roku . mi bardzo
        odpowiada stylistyka ckod , ich nuzyka ,ich forum i ludzie ktorzy na nim
        przebywaja , jednak chcac byc uczciwym musze napisac ze gdyby nie ta cala
        medialna zawierucha wokol ckod , byli by jedna z wielu raczkujacych kapel w
        jednym z tysiaca miast w polsce , szkoda ze dali muzyke do reklamy , to jak by
        nie bylo postawilo w watpliwosc ich hasla , teksty-manifesty . tak czy siak
        ja im zycze jak najlepiej , jednak obawiam sie ze autentycznosc i
        bezkompromisowosc chlopakow z ckod nie przetrwa kolejnego roku .pozdrawiam
    • Gość: Agunia Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 19:08
      Świetnie się panowie buntownicy zareklamowaliście. Czyż nie po to Kuba W.
      napisał swój niezwykle odkrywczy manifest? Wkurza mnie udawanie skrzywdzonych
      przez los 26- letnich dzieciaków, którzy nie mają nic lepszego do roboty niż
      dorabianie ideologii do muzyki(słabej zresztą). Same teksty nie są złe, ale ta
      wasza budująca postawa życiowa... Złe państwo nie daje mi pieniędzy, chyba
      zaraz się rozpłaczę, buuu...Nie moja wina,że uważacie się za nikogo. Jestem
      duuużo młodsza od was i nie chcę tak skończyć. Co zamierzacie teraz zrobić?
      Może tym razem reklama jakiegoś proszku do prania? Może kolejny manifeścik?
      • Gość: trocki Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 14:35
        a ja tylko pytam, co z promowania zespołu ma Gazeta ? cos musi miec skoro non
        stop natrafiam na info o tej kapeli plus te naciągane porównania do The Clash
        nie dorastaja do pient Brygadzie czy Dezerterowi a co dopiero do The Clash
        za rok nikt o nich nie bedzie pamientał !
        • Gość: syntax Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 16.04.03, 22:54
          trocki , dobre pytanie , co do chybionych porownan to wyrazilem juz swoja
          opinie . pozdrawiam
    • Gość: Miguel Smarkacze do domu IP: *.e / 10.21.251.* 18.04.03, 21:00
      Tak się składa, że akurat dwa dni po ukazaniu się artykułu pana
      Wandachowicza w Gazecie byłem na koncercie CKOD (klub "Pięć
      nutek", ul. Podwale, Wrocław) i... bardzo się zawiodłem. Muzyka
      Kidsów jest prymitywna, teksty niezbyt wydumane a zachowanie na
      scenie beznadziejne (na prośby publiczności wokalista
      odpowiedział "a ch..., sam wiem lepiej co mam śpiewać", a
      najczęstszym zwrotem do widowni było "spier..."). Też mi
      buntownicy, rzucać mięsem może każdy, bez tytułu magistra
      filozofii.
      Jeżeli ktoś chce posłuchać porządnej muzyki niezależnej, to
      polecam kapele w rodzaju: Ocean, Hurt, Sweet Noise, Kury i
      Tymański, Milk, itp. Wszystkie one biją CKOD pod względem
      tworzonej muzyki i podejścia do niej, tylko że członkowie CKOD
      występują w telewizji, piszą do gazet, grają w reklamówkach i są
      promowani na zbawicieli polskiej sceny niezależnej.
      • Gość: hate & war Re: Smarkacze do domu IP: w3cache.* / 192.168.1.* 20.04.03, 22:08
        Scena niezależna? Co oni mają z tym wspólnego? Śmieszni goście. Z drugiej
        strony podziwiam możliwości GW w promocji takiego bendziku... Ile o nich było
        już artykułów. Głos pokolenia? Której jego grupy - yuppies? chyba nie, nie w
        ich stylu. Członków mniej czy bardzie zakręconych subkultur? Jest dziesiatki
        kapelek, które mają cos do przekazania, zarówno pod względem muzycznym jak i
        tekstówych (ideologicznym hahhaha). Wychodzi na to, że ich "targetem"
        są "średnio" zbuntowani czytelnicy GW, którym bunt przechodzi jak już znajdą
        sobie pracy i zaczną cieszyć się własnymi pieniędzmi. Pozdr.

=================
        BORN TO BE A PUNK
        • jurek7 Re: Smarkacze do domu 22.04.03, 01:10
          Co to za kultowy zespół i przedstawiciel buntu pokolenia ( mojego, mam 25 lat),
          kiedy dowiaduję się o nim tylko z wysokonakładowych gazet i tygodników, a nie
          od młodszego rodzeństwa, towarzystwa ze studiów czy kolesi z mojego bloku (
          CKOD niektórzy słyszeli, ale nie znam nikogo, kto by się nimi zafascynował).
          Przesłuchałem już dawno ich płytę i spodobały mi się tylko ze dwa utwory, a i
          one znudziły mi się po tygodniu od pierwszego odsłuchania.
          • Gość: piowiec Hej ! Zespoliku ..Panie Redaktorze !! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.04.03, 10:34
            Hej! Zespoliku z Reklamy Chipsów drugorzędnej ,

Panie decydencie z ...Gazety Agorowej!

Hej! Panie Redaktorze !!!!!!!

Moze juz wkrótce z Polsatu prezenterze, słynna dziennikarko!

Mamy procę , kamienie oraz strzałki...... z igły i zapałki

Wymierzone w Ciebie! "

Tak... Żarty się skończyły sad( !!!!

Ja teksty sadzę , kumpel robi bity .
            Materiał.... wyśmienity
            Ja nie żartuje sad(
            Redaktore nas wypromuje

• Gość: Cycek jakie kamienie pytam? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.04.03, 09:54
              Nie wierze im...Pozerstwo na całego........Jaki bunt ??????w wywiadach
              telewizyjnych trzesą dupy na całego......każdy miata nimi na całego..jakie
              butelki, kamienie?......muzyka fajna i co z tego..jakie agencje
              reklamowe.sprzedali przecież się za nędzne pieniądze do jakies nędznej
              reklamy............na zdjęciu wygląda jak fish..........tamtego lubie bo nie
              udaje jaki to zbuntowany jest....no respekt....
    • marcinwilk1 Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 25.04.03, 12:03
      ta kapela to taki sam bunt jak kilka lat RATM smieszne spiewanie o wielkich
      buntownikach ktorym placi duza wytwornia i te tlumaczenia ze oni sie buntuja
      smiech na sali,a co do powolywania sie na punkrock to polecam z polskich kapel
      Ramzes &the hooligans bo ja to wierze takim kolesiom a nie przebierańcom w
      stylu CCOD,Dobrołnoc,skin69
      • Gość: vuj sam Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 14:15
        Tak uwazasz????????Pewnie jestes synkiem bogatego tatusia i
        mamusi,co?????????No powiedz...
    • Gość: vuj sam Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.gabin.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 14:12
      Podziwiam ich za negacje skurwionego plastikowego dziecka
      marketingu
    • Gość: Zandos Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.ig.pwr.wroc.pl 27.05.03, 15:17
      oni już za 3 lata bęą trzydziestolatkami i nie ma nic bardziej żałosnego niż
      udawanie ,że jest się młodszym niż w rzeczywistości

www.nachtundnebel.prv.pl
      • Gość: syntax Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 27.05.03, 16:09
        kto wie co bedzie za 3 lata i kogo BMG zechce promowac ...
    • Gość: syntax PRZECZYTAJCIE ARTYKUL IP: *.tvk.pl / 10.0.2.* 01.06.03, 10:32
      www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34467,1501848.html?as=6&ias=7
      nic dodac nic ujac
      • Gość: Asik HMMMM.............. IP: *.gdynia.mm.pl 20.06.03, 00:12
        Widzę, ze CKOD ma więcej przeciwników, niż zwolenników, więc
        stanę w ich obronie. Jestem ciekawa, czy ludzie, którzy piszą:
        Ckod dalo się sprzedać do reklamy chipsów wiedzieli, ze byla to
        piosenka Kulek przed przeczytaniem artykulu... Ja nie
        wiedzialam...Poza tym ich utwory bliskie są mojemu pokoleniu (17
        lat), które owszem, slucha Curta Cobaina i się buntuje, ale czy
        ktoś nam tego zabroni? Moim zdanie (choć wiem, że zostanę zaraz
        zakrzyczana) falszywy jest caly hip-hop, kiedy goście śpiewają o
        biedzie, szarej rzeczywistości i ...każą sobie placić po 30-40
        zl za bilet na koncert. Nie wiem, jak to jest na koncercie Kulek-
        nie bylam. Może oni po prostu zniżają się do poziomu
        spoleczeństwa?.......
        • wesoly.root Re: HMMMM.............. 20.06.03, 08:56
          > zakrzyczana) falszywy jest caly hip-hop, kiedy goście śpiewają o
          > biedzie, szarej rzeczywistości i ...każą sobie placić po 30-40
          > zl za bilet na koncert.
          czemu tak generalizujesz? Czy słyszałaś chociaż jeden utwór, w którym
          hiphopowcy nie mówią o biedzie i paleniu blantów ? Zapewniam, że jest ich dużo,
          tylko jakoś krytycy wolą o nich nie wspominać...
          • Gość: Asia Re: HMMMM.............. IP: *.gdynia.mm.pl 21.06.03, 21:12
            Oczywiście, że slyszalam smile Żeby daleko nie szukać-Fisz
            i "Dynamit". Piosenka jest świetna, ale...po prostu ginie w
            tlumie innych, niekoniecznie mówiących o bezinteresowności,
            dobroci itp... Nie mam nic do Hip-hopu, chociaż nie jest to mój
            ulubiony gatunek muzyki. Zdenerwowala mnie tylko nagonka na
            Kulki. Bo hh też jest komercyjny...
            • Gość: Lesiek Re: HMMMM.............. IP: 195.205.139.* 23.06.03, 14:48
              Myślę, że nie ma żadnej nagonki na CKOD. Raczej reakcja na żenującą, nachalną
              propagandę kilku osób z "Wyborczej", usiłujących postawić ich obok The Clash.

Twórczości zespołu nie znam, dość mocno zdenerwował mnie artykuł Bandachowicza
              w "GW" (bardzo nie lubię takiej postawy użalania się nad sobą i marudzenia, jak
              to filisterskie społeczeństwo nie pozwala Artyście Bandachowiczowi na
              samorealizację - gdy jest mnóstwo artystów, którzy mają stokroć większe powody
              do tego narzekania).
              • login_logout Re: HMMMM.............. 20.07.03, 14:48
                --->Lesiek,Wandachowicz nie Bandachowicz,to tak dla uściślenia.Hmm,co mogę
                powiedzieć,każdy ma swoje zdanie odnośnie C.K.O.D Ja osobiście bardzo lubię i
                szanuję ich twórczość artystyczną a muzyka jak najbardziej do mnie
                przemawia.Myślę,że każdy kto ją lubi odnalazł w niej małą cząstkę siebie.Nie
                twierdzę,że jest to komercja,wydaje mi się że każdy artysta niezależnie od
                tego czy jest to muzyk czy literat czy malarz w swoim przesłaniu addaje część
                swojej duszy.Każdy kocha co innego i każdemu podoba się co innego.
    • Gość: bj Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: 212.33.64.* 20.07.03, 13:10
      takiego pojebanego zespołu to ja jeszcze nie widziałem. bunt na
      sprzedaz. te wasze teksty to zwykły chwyt marketingowy, a
      wszystkie barany na to leca. idzcie na chuj.
    • Gość: mary Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie IP: *.com / 192.168.4.* 22.07.03, 13:02
      nie znam zbty dobrze calej dyskografii zespolu, ale na
      Basowiszczach pod Gródkiem dali dupy jak nikt...
      • login_logout Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 22.07.03, 15:24
        --->mary,możesz rozwinąć?
    • vulture Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 04.08.03, 01:35
      Jak fajnie że podciągnięto wszystkie wątki o Kul Kic Of Def.. Teraz są
      wszystkie razem, jak rodzeństwo. To wspaniałe, że zostały podciągnięte w tak
      wyrafinowany sposób. Ach.
    • led_zeppelinka Re: Cool Kids of Death. Smarkacze na wylocie 04.08.03, 18:23
      oni już są dobrze ustawionymi ludźmi..moze nie w show biznesie...ale
      ogólnie...oni grają dla przyjemności...wiem że w tych czasach trudno w to
      uwierzyć ale w środowisku tego typu muzyków jeszcze sie to zdarza...zresztą za
      10 lat będzie sie przed czym buntować...nawet jesli będzie sie dobrze
      ustawionym zespołem w showbiznesie...np. muzyka punk...nadal zespoły grające
      taką muzyke mają sie przed czym buntować!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka