ad.no 10.01.07, 20:21 witam. poszukuje ostatnio ciekawych zespołów czeskich grających wszelkie odmiany metalu i rocka... niestety nigdzie nie moge znalesc... moze ktos jest wstanie pomoc. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wytuli Re: czeski metal 10.01.07, 20:26 wlasnie sobie wyobrazilam jak moglby brzmiec czeski metal ))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itp itd Re: czeski metal IP: 87.239.244.* 10.01.07, 20:43 < XIII Stoleti > czeski rock/metal gotycki i to na bardzo wysokim poziomie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: czeski metal IP: *.sdl.vectranet.pl 13.01.07, 18:13 > na bardzo wysokim poziomie, to był żart, mam nadzieję? Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: czeski metal 14.01.07, 07:14 Gość portalu: itp itd napisał(a): XIII Stoleti > czeski rock/metal gotycki i to na bardzo wysokim poziomie, O mój Boże... słuchałem tego kiedyś na imprezie sylwestrowej... i mocno się przy tym zastanawiałem, w jakim stadium upodlenia alkoholowego jestem Muzycznie nie ma istotnie do zarzucenia, natomiast zetknięcie takiej konwencji muzycznej z językiem daje ciekawy... bardzo ciekawy efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: czeski metal 10.01.07, 21:21 Krabathor, Hypnos(obydwa grają solidny death metal), Master's Hammer(świetny black w nie-norweskim stylu), Arkain(bardzo u nas lubiany, jak dla mnie - średniawka), Trollech(znośny "leśny" black metal, gwarantowana poprawa nastroju przy słuchaniu ich twórczości ), Salamandra(melodyjny power metal z klawiszami, grywają w Polsce czasem)), Adultery(pagan black, też grywają u nas), Root(czeskie bathory), Witch Hammer(heavy metal, też grali u nas), Inferno(black metal), Citron(tamtejsza legenda hejwi metalu, grali u nas na jednej z pierwszych metalmanii), Maniac Butcher(black metal na nienajwyższym poziomie). Z metalu znam tyle(a przynajmniej tyle sobie przypominam) + gotyckie XIII Stoleti + punkowy Zemelzuc, Houba... w Czechach jest też od groma kapel grindowych ale do nich zdecydowanie cięzej dotrzeć. Tak na początek polecam starsze płyty Krabathora, "Ritual" Master's Hammer i coś Root. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leatherface Re: czeski metal IP: *.chello.pl 10.01.07, 23:32 - Forgotten Silence - o tym się szerzej wypowiedziałem w temacie podsumowującym rok 2006 i tamże odsyłam; - wyżej wspomniano Master's Hammer, ja dorzucę ich sukcesorów, Kaviar Kavalier; - cała masa nieodróżnialnych grindcorowców, niekoniecznie wartych uwagi, in plus wyróżnia się Isacaarum; - z rockowych klimatów poleciłbym Cehomor i świetną muzykę do filmu "Rok Diabła"; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: czeski metal IP: *.65.rev.vline.pl 11.01.07, 10:30 Miałem kiedyś jako młody chłopak płytę winylową czeskiego zespołu Stromboli. To chyba metal był. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: czeski metal 11.01.07, 14:17 To ja może jeszcze kilka od siebie dorzucę: !TOOH! - bardzo sympatyczna kapela grająca stoner rocka, ale wplatająca do swojej twórczosci motywy trashowo/metalowe. Lykathea Aflame - solidna porcja deathowego, ciężkiego metalu, jesli mozna ich do kogoś przyrównać to chyba do naszego Behemotha, czy kapeli Cryptopsy Z metalowych kapel godnych uwagi kojarzy mi sie jeszcze SORATH, natomiast miłośnikowi folkowych wpływów w muzyce rockowej poleciłabym Silent Streams Of Godless Elegy Nie polecam ARAKAIN, zespołu wspomnianego przez Tomasha, co prawda kapela gra sympatycznie, ale niestety przewidywalnie Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: czeski metal 11.01.07, 16:17 Pod koniec lat 90- tych grałem ze swoja kapela na czeskim festiwalu metalowym i było tam troche dobrych kapel. Pamietam R.E.T, Dying Pasion... Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: czeski metal 13.01.07, 09:28 Ostatnio w Teraz Rocku była recenzja płyty zespołu Wave. Podobno grają coś w rodzaju rocka progresywnego. Ciekawy tego jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever piękne...:) IP: *.chello.pl 12.01.07, 19:19 www.youtube.com/watch?v=Cdsit08sT5A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Gdzieś zasłyszane. IP: *.azartsat.pl 12.01.07, 19:30 Sodoma, Gomora, Satanek ne prihodi, ne prihodi... Odpowiedz Link Zgłoś
oratio Re: czeski punk i noise 21.03.07, 13:51 mówiąc o ciężkiej muzie z Czech nie wolno zapomnieć o całej scenie punk i noise podrzucam kilka świetnych kapel: Lvmen - klasycy noise, coś dla zwolenników Neurosis i Isis Thema 11 - jak wyżej plus odrobina elektroniki Ravelin 7 - coś pomiędzy Lvmen i Themą, ale więcej wokali Anyway - solidny punk rock Wollongong - mrocznie i cięzko Landmine Spring - lekki punk rock Sunshine - kiedyś ostrzej, dziś lżej, ale wciąż punk rockowo, podobno robią "karierę" w USA polecam również takie kapele jak: Gnu, Albion, Lyssa, Ema Camelia, Karl Marx, Lakme i Suffer jest jeszcze dużo dużo więcej, więc zachęcam do zgłębiania czeskiego undergroundu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: czeski metal IP: *.aster.pl 21.03.07, 18:28 Daniel Landa - czeski odpowiednik naszego Kazika Odpowiedz Link Zgłoś