Dodaj do ulubionych

Ograniczone?

17.05.03, 17:29
Czy macie zespół/wykonawcę, ktorego słuchacie zdecydowanie wiecej, ktorego
jestescie oddanymi fanami ?
A spotkaliście sie z zarzutami, ze jestescie przez to ograniczeni i mniej
inteligentni bo powinniscie miec "naj-ulubione" utwory a nie wykonawcow ?
Gdy to uslyszalem to rzucilo mnie na kolana ale teraz mam watpliwosci czy
rzeczywiscie czlowiek majacy bzika na punkcie jednego zespolu czy wykonawcy,
jest bardziej ograniczony, nawet jesli jest bardzo otwarty na inne rzeczy.
Obserwuj wątek
    • munky Re: Ograniczone? 17.05.03, 17:41
      yyyyy, chyba nie....
      uważam że te zarzuty są głupie, a poza tym to za dużo z tego co napisałeś nie
      zrozumiałem, a może zrozumiałem ale inaczej, eee

chyba za dużo posła Kopyczyńskiego sie nasłuchałem....
    • mesmeredia Re: Ograniczone? 17.05.03, 17:47
      wermuz napisał:

> Czy macie zespół/wykonawcę, ktorego słuchacie zdecydowanie wiecej, ktorego
      > jestescie oddanymi fanami ?

Mam nawet kilka, ale Mansun zdecydowanie.

> A spotkaliście sie z zarzutami, ze jestescie przez to ograniczeni i mniej
      > inteligentni bo powinniscie miec "naj-ulubione" utwory a nie wykonawcow ?
      > Gdy to uslyszalem to rzucilo mnie na kolana ale teraz mam watpliwosci czy
      > rzeczywiscie czlowiek majacy bzika na punkcie jednego zespolu czy wykonawcy,
      > jest bardziej ograniczony, nawet jesli jest bardzo otwarty na inne rzeczy.

Oj to zależy. Ja np się na serio zainteresowałam muzyką bardzo późno i byłam
      świrnięta na punkcie oasis. I powiem szczerze - to fanatyczne uwielbienie jakoś
      doprowadziło mnie do całkiem innych mniej znanych zespołów. Nawet takie głupie
      zaczytywanie się w wywiady, gdzie padało pytanie: a co sądziecie o takiej
      grupie. No i ja nic nie sądziłam więc musiałam się zapoznać.
      Owszem jeżeli ktoś ślepo jest zapatrzony w swego idola do tego stopnia że bez
      sensu opluwa wszystko i wszystkich co z idolem nie jest związane, ma to
      niewątpliwie mocno ograniczający wpływ na takiego amatora muzyki. Ale jeśli
      powoduje to, że jest on bardziej otwarty na nowe produkcje - czemu nie.
      Uwielbianie tego jednego jedynego wcale nie wyklucza słuchania muzyki
      wszelakiej. Zresztą zależy też od charakteru samego słuchającego. Jak ktoś się
      uprze to żadne argumenty nie przekonają go, że coś jest dobre, że powinnien
      spojrzeć inaczej na świat. Poza tym, tak jak sama muzyka podlega ewolucji, tak
      powinno być z jej słuchaniem. Ale to jest tylko opinia.
      Mnie nigdy nie spotkał zarzut, że jestem ograniczona a wręcz przeciwnie. Może
      to nawet i lepiej, dla mnie rzecz jasna smile Za znawcę się nie uważam a czasem
      miłe akcenty się zdarzają... smile))))) Koniec wymądrzania się.
      I.
      • mellodi Re: Ograniczone? 17.05.03, 18:05
        mesmeredia napisała:

> wermuz napisał:
        >
        > > Czy macie zespół/wykonawcę, ktorego słuchacie zdecydowanie wiecej, ktorego
        >
        > > jestescie oddanymi fanami ?
        >
        > Mam nawet kilka, ale Mansun zdecydowanie.
        >
        > > A spotkaliście sie z zarzutami, ze jestescie przez to ograniczeni i mniej
        > > inteligentni bo powinniscie miec "naj-ulubione" utwory a nie wykonawcow ?
        > > Gdy to uslyszalem to rzucilo mnie na kolana ale teraz mam watpliwosci czy
        > > rzeczywiscie czlowiek majacy bzika na punkcie jednego zespolu czy wykonawc
        > y,
        > > jest bardziej ograniczony, nawet jesli jest bardzo otwarty na inne rzeczy.
        >
        >
        > Oj to zależy. Ja np się na serio zainteresowałam muzyką bardzo późno i byłam
        > świrnięta na punkcie oasis. I powiem szczerze - to fanatyczne uwielbienie jakoś
        >
        > doprowadziło mnie do całkiem innych mniej znanych zespołów. Nawet takie głupie
        > zaczytywanie się w wywiady, gdzie padało pytanie: a co sądziecie o takiej
        > grupie. No i ja nic nie sądziłam więc musiałam się zapoznać.
        > Owszem jeżeli ktoś ślepo jest zapatrzony w swego idola do tego stopnia że bez
        > sensu opluwa wszystko i wszystkich co z idolem nie jest związane, ma to
        > niewątpliwie mocno ograniczający wpływ na takiego amatora muzyki. Ale jeśli
        > powoduje to, że jest on bardziej otwarty na nowe produkcje - czemu nie.
        > Uwielbianie tego jednego jedynego wcale nie wyklucza słuchania muzyki
        > wszelakiej. Zresztą zależy też od charakteru samego słuchającego. Jak ktoś się
        > uprze to żadne argumenty nie przekonają go, że coś jest dobre, że powinnien
        > spojrzeć inaczej na świat. Poza tym, tak jak sama muzyka podlega ewolucji, tak
        > powinno być z jej słuchaniem. Ale to jest tylko opinia.
        > Mnie nigdy nie spotkał zarzut, że jestem ograniczona a wręcz przeciwnie. Może
        > to nawet i lepiej, dla mnie rzecz jasna smile Za znawcę się nie uważam a czasem
        > miłe akcenty się zdarzają... smile))))) Koniec wymądrzania się.
        > I.
        >

Naprawdę bardzo mi się podoba to co napisałaś i chciałabym podzielić wyrażone tu poglądy lepiej się juz nie da tego ująć. Aż się zamotałam z wrażenia smile)))
        • mesmeredia Re: Ograniczone? 17.05.03, 18:14
          mellodi napisała:

> Naprawdę bardzo mi się podoba to co napisałaś i chciałabym podzielić wyrażone
          t
          > u poglądy lepiej się juz nie da tego ująć. Aż się zamotałam z wrażenia smile)))

A nie mówiłam, że miłe akcenty się zdarzają? wink)))))
    • ilhan Re: Ograniczone? 17.05.03, 18:01
      wermuz napisał:

> A spotkaliście sie z zarzutami, ze jestescie przez to ograniczeni i mniej
      > inteligentni bo powinniscie miec "naj-ulubione" utwory a nie wykonawcow ?

Albo ja nic z tego nie rozumiem, albo to jakaś kosmicznych rozmiarów bzdura.
    • mallina Re: Ograniczone? 17.05.03, 18:03
      mnie to ogranicza calkiem cos innego niz muzyka..
      wink
    • n_eska71 Re: Ograniczone? 17.05.03, 20:24
      Na pierwsze pytanie odpowiadam: TAK!
      Na drugie pytanie odpowiadam: NIE!

Skoro nie ma więcej pytań oddalam się i pozostawiam Cię z TWOIMI
      wątpliwościami.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Ograniczone? 19.05.03, 12:33
        Czy ja tego od Ilhana nie słyszałem czasem ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka