hiv16 11.06.03, 21:53 Fascynująca jest muzyka Wayne'a i bandy.Klimat, ciężkie gitarowe riffy, mechaniczna (industrialna wręcz) perkusja.., a jednak niektórym to nie pasuje.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ill loco Re: STATIC - X, zjawisko czy tandetny metal...? IP: *.lo2.olsztyn.pl 12.06.03, 10:45 zjawisko to może za dużo powiedziane,ale bardzo lubię ten zespół i nie uważam go za tandetny.Chyba należy do nu-metalowego nurtu i w tym gronie może nawet uchodzić za zespół ambitnyMoim zdaniem na pewno wnosi coś nowego. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: STATIC - X, zjawisko czy tandetny metal...? 12.06.03, 18:25 może tandetny to za dużo powiedziane, ale z pewnością nie należy ten zespół do nalepszych jakie widziałem..... w każdym razie próbowałem sie do niego przekonać i sie nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: STATIC - X, zjawisko czy tandetny metal...? 12.06.03, 19:46 hiv16 napisał: > Fascynująca jest muzyka Wayne'a i bandy.Klimat, ciężkie gitarowe riffy, > mechaniczna (industrialna wręcz) perkusja.., a jednak niektórym to nie > pasuje.. hmm... jeden z tych kolesi ma chyba żywopłot na głowie, tak? Jeśli to ci to mnie też nie porwali. Tak właściwie to odebrałem ich jako kolejną wersję Linkin Park, POD czy czegoś w tym stylu. Ale za mało ich jeszcze słyszałem żebym sobie jakieś zdecydowane zdanie wyrobił .... Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
hiv16 Panie Loveletter.. 13.06.03, 10:38 Ja bym raczej powiedział, że Linkin Park, P.O.D. to kolejne (nieudane zresztą) wersje Statica, a ten pan z żywopłotem bardzo fajnie "śpiewa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Panie Loveletter.. IP: *.acn.pl 13.06.03, 11:08 hiv16 napisał: > Ja bym raczej powiedział, że Linkin Park, P.O.D. to kolejne (nieudane zresztą) > wersje Statica, a ten pan z żywopłotem bardzo fajnie "śpiewa". Prawda jest tak, że LP, czy Static do pięt nie sięga P.O.D. pod względem kompozycji i muzycznego pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
defkor Re: Panie Loveletter.. 13.06.03, 15:04 Prawda jest taka, że Static-X i P.O.D są ambitne a LP to komercyjna papka Static-x znam krótko, ale za dużo w nim elektroniki. Gdyby nie to były spoko (wokal jest zarąbisty) Odpowiedz Link Zgłoś
munky Re: Panie Loveletter.. 13.06.03, 19:18 hiv16 napisał: > Ja bym raczej powiedział, że Linkin Park, P.O.D. to kolejne (nieudane zresztą) > wersje Statica, a ten pan z żywopłotem bardzo fajnie "śpiewa". i coż pozostaje, chyba tylko sie upić...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sugar Re: STATIC - X to tylko podróbka... IP: *.retsat1.com.pl 14.06.03, 14:32 ...Fear Factory. Jedna zasadnicza zmiana dotyczy wyłącznie wyglądu. A reszta (muzyka + industrialny stuff) to stuprocentowa (tzw.) "interpretacja" zespołu Dino Cazaresa & Co. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: STATIC - X to tylko podróbka... 14.06.03, 14:45 Gość portalu: Sugar napisał(a): > ...Fear Factory. > > Jedna zasadnicza zmiana dotyczy wyłącznie wyglądu. A reszta (muzyka + > industrialny stuff) to stuprocentowa (tzw.) "interpretacja" zespołu Dino > Cazaresa & Co. aż z ciekawości sobie wczoraj ściągnąłem jakieś ich kawałki. Mnie to momentami trochę white zombies przypominało, może jeszcze trochę Slipknota. Co się tyczy wokalu to trudno stwierdzić czy jest dobry, bo w większości przepuszczony przez jakieś syntezatory. Żadna rewelacja niemniej drugie wrażenie mam trochę lepsze niż pierwsze ..... Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sugar FF do ściągnięcia: IP: *.retsat1.com.pl 14.06.03, 15:06 Znam 2 pierwsze: "Soul of a new machine" i "Demanufacture" "SoaNM" jest jeszcze bardzo deathowe ale polecam: 1. Leechmaster 2. Scapegoat (HIT!) 3. Crisis (ciekawe czy zgadniesz z jakiego filmu jest sample na początku?) 4. Big god/raped souls 5. Escape confusion "Demanufacture" to już prawie czysty nu-metal: 1. Self bias resistor 2. New breed 3. Body hammer 4. PissChrist 5. Replica 6. Zero signal (był na soundtracku do Mortal Kombat) PS: nie jestem też pewien, czy FF to nie pierwsza stricte metalowa kapela, która zaczęła używać samplera w muzyce. Nie liczę tu Ministry, bo oni ewoluowali od czystego techno. Odpowiedz Link Zgłoś