Dodaj do ulubionych

Co można usłyszeć w piosenkach lecących od tyłu?

23.07.07, 18:46
Różne rzeczy. Np. w "Underneath Your Clothes" Shakiry bardzo wyraźnie słychać
w pewnym momencie słowo "reposses" (dwa razy). Bawiliście się puszczaniem
piosenek od tyłu? A jeśli tak, to mam oczywiście do was pytanie: znaleźliście
coś ciekawego?
Obserwuj wątek
    • king.diamond Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 23.07.07, 19:08
      "Keep Your Smile" na płycie "Voodoo" wyżej podpisanego.
    • hot_chip Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 24.07.07, 01:07
      Tutaj można posłuchać kilku przykładów: jeffmilner.com/backmasking.htm
    • nedfan Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 25.07.07, 16:27
      Mam glupie pytanie: a mozna puscic CD od tylu?
      • Gość: znawca Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: 74.92.10.* 25.07.07, 18:09
        nedfan napisał:
        > Mam glupie pytanie: a mozna puscic CD od tylu?

Jakie pytanie taka odpowiedz: oczywiscie ze mozna to zrobic obracajac plyte CD
        do gory nogami czyli napisami w dol. Wtedy obraca sie w druga strone wiec
        powinna grac do tylu.
        • nedfan Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 09:00
          Taa, jasne, az tak glupi to nie jestem wink
          Dlatego zadalem to pytanie, bo wszyscy tacy niby obcykani, a ja chcialbym
          wiedziec jak to zrobic, ze tak powiem, od strony technicznej. Jeszcze nie
          widzialem odtwarzacza CD z opcja odtwarzania od tylu.
          • p.o.box.77 mało w życiu widziałeś. 26.07.07, 12:16
            a wystarczy odrobina fantazji:

www.djshop.pl/dj/sklep/Denon/1698,Denon-DN-S-3500.html
            pozdr.
            • nedfan Re: mało w życiu widziałeś. 26.07.07, 15:38
              OK, zaskoczyles mnie.
              Ale DJem nie jestem, moglem czegos takiego wczesniej nie widziec.
              • p.o.box.77 Re: mało w życiu widziałeś. 27.07.07, 15:38
                ja tez nie jestem
              • Gość: warszawski cwaniak Są do tego programy za darmo w necie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:54
                Nie tylko do tyłu, ale także z różną prędkością. Nie jesteś na czasie! wink
                • Gość: nj Re: Są do tego programy za darmo w necie. IP: *.kat.3s.pl 30.07.07, 10:58
                  od przodu, od tyłu, w niesłyszalnych rejestrach - wszędzie jest szatanbig_grin
                  okiem.pl/cnota/rock.htm - warto poczytaćwink
                • robert.zimnicki Re: Są do tego programy za darmo w necie. 30.07.07, 12:20
                  Gość portalu: warszawski cwaniak napisał(a):

> Nie tylko do tyłu, ale także z różną prędkością. Nie jesteś na czasie! wink

goldwave

audacity

nie tylko sluza do wycinania fragmentow "utworu", ale mozna nimi wyciac szum,
                  dopasowac charakterystyke do glosnikow...... i kilka innych efektow zrobic
                • nedfan Re: Są do tego programy za darmo w necie. 15.08.07, 15:48
                  Jestem na czasie.
                  Ale nie interesowalo mnie to nigdy, to znaczy sluchanie piosenek od
                  tylu.
                  Znacznie przyjemniejsze jest sluchanie piosenek od przodu, nie
                  uwazasz? wink
          • rzy Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 13:51
            Instrukcja: przerób utwory z CD na mp3-jki. Ściągnij darmowy program Audacity.
            Uruchom. Załaduj mp3-jkę (Plik/Otwórz...). Zaznacz cały utwór (trzymając CRTL
            naciśnij "A"). Teraz odwróć utwór w czasie (Efekty/Odwróć w czasie), wciśnij
            play (">") i słuchaj amerykańskich gwiazd dających czadu po węgiersku.
            Audacity:
            audacity.sourceforge.net/download/windows
            Enkoder mp3 lame (dojście do niego jest w podanym linku) też ci się może potem
            przydać.
            • rzy Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 14:00
              Trzymając "CTRL", a nie "CRTL" (Croatian RTL), sorry.
              • Gość: Wojtek Ale jakie ładne prezenterki są na chorwackim RTL IP: 217.149.242.* 27.07.07, 13:29
                Nasze z TVN 24 się nie umywają!

www.rtl.hr/voditelji/
                • Gość: aaa Re: Ale jakie ładne prezenterki są na chorwackim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 02:35
                  nio, fajne są!!!
            • bwv1004 Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 14:49
              rzy napisał:

> Instrukcja:

Generalnie racja, tylko nie ma potrzeby (a nawet nie powinno się) przerabiać
              wcześniej na mp3, zrób to na wave zrippowanym wprost z płyty.
              • nedfan Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 15:34
                O, to rozumiem, fachowa podpowiedz-odpowiedz.
                Tak tez sie domyslalem, ze trzeba najpierw z plyty "sciagnac" plik muzyczny, a
                pozniej sie z nim bawic.
                • Gość: warszawski cwaniak Niekoniecznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 18:57
                  Są programy, które umożliwiają to wprost z kompaktu. Np. OTS CD Scratch 1200
                  Interfejs jak pulpit DJski. Fajna zabawka big_grin
                  • rzy Re: Niekoniecznie. 29.07.07, 09:53
                    Rzeczywiście fajna. Najciekawsza funkcja to puszczanie dwóch piosenek z jednego
                    tzw. Audio CD jednoczeście.
                    • bwv1004 Re: Niekoniecznie. 29.07.07, 14:55
                      rzy napisał:

> Rzeczywiście fajna. Najciekawsza funkcja to puszczanie dwóch piosenek z
                      jednego
                      >
                      > tzw. Audio CD jednoczeście.

Oczywiście zwykłymi programami do obróbki dźwięku (Audacity lub wyżej) można
                      też łatwo składać różne piosenki w ten sposób.

Wyniki bywają ciekawe, oto dwie "różne" piosenki tego samego zespołu (nie ja
                      składałem).

www.yourfilehost.com/media.php?cat=audio&file=nickelbacksucks.mp3
                      • rzy Re: Niekoniecznie. 31.07.07, 08:39
                        No tak. A co na to lekarz?
      • Gość: ~!@ Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:06
        tak, w komputerze posiadajjąc odpowiedni program,moje dziecko tak się właśnie
        bawi
    • Gość: helikaza Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.chello.pl 25.07.07, 18:02
      "Hung up" Madonny puszczone od tylca zawiera całkiem inny tekst, szkoda że ktoś
      usunął to z youtube'a sad
      • Gość: jaija Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.07, 22:58
        Jak to, co można usłyszeć? Przekaz szatana, jak to xięża przestrzegali big_grin
        • Gość: mła Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: 167.167.96.* 27.07.07, 14:07
          tak, tak. wszystko prawda. kawałki puszczane od tyłu otwierają wrota piekła smile
          • Gość: tato zapały Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 12:55
            ja słyszałem tylko stękające świnie i głos który kazał mi kopulowac z wiaderem big_grin christ21.blox.pl/html
      • bwv1004 Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 01:33
        Gość portalu: helikaza napisał(a):

> "Hung up" Madonny puszczone od tylca zawiera całkiem inny tekst, szkoda że
        ktoś
        > usunął to z youtube'a sad

A to nie możesz sobie sam(a) odwrócić jeśli masz oryginał, jutub Ci do tego
        potrzebny???
        • Gość: bb Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:33
          puściłem od tyłu Voo Voo "Zbuduję wielką flote zjednoczonych sił" i wyszło mi
          "łis hcynozcondejz etolf ąkleiw ęjudubZ" Rzeczywiście fantastyczna zabawa.
          Dzisiaj będe puszczał od tyłu całą dyskografię Janerki :o)
        • Gość: CZAKA Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:46
          >> "Hung up" Madonny puszczone od tylca zawiera całkiem inny tekst, szkoda że
          ktoś usunął to z youtube'a sad

>A to nie możesz sobie sam(a) odwrócić jeśli masz oryginał, jutub Ci do tego
          potrzebny???

"Bewufałtysiąccztery" - wyrażono żal z powodu usunięcia materiału z "jutuba".
          Nie powiedziano, że się nie umie bądź nie chce tego zrobić.

Jak zwykle szukasz do czego tu się przy(...)lić, a jak Ci ktoś nie daj Boże
          odpyskuje to będziesz biadolił na pół internetu, mamo, mamo obrazili mnie, nie
          chcą ze mną rozmawiać chociaż miałem rację blabla big_grin
          • bwv1004 Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 27.07.07, 19:12
            Gość portalu: CZAKA napisał(a):

> Jak zwykle szukasz do czego tu się przy(...)lić, a jak Ci ktoś nie daj Boże
            > odpyskuje to będziesz biadolił na pół internetu, mamo, mamo obrazili mnie, nie
            > chcą ze mną rozmawiać chociaż miałem rację blabla big_grin

No widzisz, taka juz moja upierdliwo-jęcząca natura ;-DDD
    • p.o.box.77 Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 12:17
      a próbowaliście rozszyfrować tymona & tranzistors o małyszu?
    • sir_elmin Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 16:04
      Boszz, a po co od tyłu? Katole już dawno rozszyfrowały, że nazwa kapeli KISS
      oznacza: Kingdom In Satan Service - heh wink.
      • Gość: misiowaty Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 19:56
        a AC/DC to podobno anti christ death to christ, wg tej samej szkoły
        • Gość: Dee Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.net.autocom.pl 27.07.07, 14:11
          Ja slyszalam o Anti Christ/Devil Children ;D
      • Gość: nj Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.kat.3s.pl 30.07.07, 10:40
        Nie królestwo, lecz n o ż e, które szatan ma w zanadrzuwink
        polecam okiem.pl i dział o hard rocku.
    • active.x Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 26.07.07, 22:26
      W Empty Spaces Pink Floydów jest ukryta wiadomość
      pl.wikipedia.org/wiki/Empty_Spaces
      Do odsłuchania na stronie, którą podał hot_chip
      • Gość: Tre Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.chello.pl 27.07.07, 13:24
        Proletaryat na płycie "Czarne Szeregi" w jednym z kawałków - nie pamiętam
        którym, miał wpleciony "przekaz" ... nic wielkiego, po prostu zestaw bluzgów...
        No i warto puścić od tyłu piosenkę z Elektrycznych Gitar - "Ikidź Metsej"z
        płyty "A ty co"...
    • Gość: danny_the_dog Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.199.57.251.tesatnet.pl 27.07.07, 13:25
      Proponuję zabawą w którą bawimy się czasem razem ze znajomymi:
      1. Mikrofon podłączony do komputeta
      2. program do obróbki dźwięku (może być jw)
      3. Wypisujemy dowolny tekst jaki przyjdzie nam do głowy na kartce.
      4. Czytamy teks od tyłu do przodu.
      5. Zgrywamy naszą elokwentną wypowiedź do komputera
      6. W programie odwracamy nagranie tak jak powinien być czytany czyli od przodu
      do tyłu.

Uwierzcie nawet najgłupsze teksty brzmią komicznie smile

• Gość: Castorp Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: 192.193.245.* 27.07.07, 13:30
        a ja słuchałem od tyłu audycji Radia Maryja i każdą modlitwę zaczynają (od tyłu
        of course) od "Nema" - to dopiero negacja!!
      • dyrygent1 Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 27.07.07, 14:43
        Coś takiego wykorzystano w pewnych scenach Miasteczka Twin Peaks, którego
        jestem wielkim fanem - tutaj szczegóły:

twinpeaks.org/faqeps.htm#e24
    • Gość: . Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 14:30
      Dziwne, że jeszcze nikt nie wspomniał o Led Zeppelin i ich "Stairway to Heaven"
      W oryginale: "If there's a bustle in your hedgerow, don't be alarmed now,
      It's just a spring clean for the May queen.
      Yes, there are two paths you can go by, but in the long run
      There's still time to change the road you're on."

Od tyłu:
      "Oh here's to my sweet Satan. The one whose little path would make me sad, whose
      power is Satan. He'll give those with him 666, there was a little toolshed where
      he made us suffer, sad Satan."
      • Gość: dr Andrzej Lepper Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 27.07.07, 14:52
        ...sa lepsze rzeczy do robienia od tylu....smile)))))
        • Gość: Prince Darling Nikki IP: *.chello.pl 27.07.07, 15:53
          Tam pod koniec jest dopiero ciekawostka, gdyż chórki śpiewają w oryginale
          wstecz i dopiero po puszczeniu od końca - nota bene wystarczy do tego
          najprostszy systemowy audio recorder windowsa w "akcesoriach":
          "Hello!? How are U? -I'm fine, because am coming soon" big_grin
      • titta Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 28.07.07, 19:28
        Sam sobie przeczytaj od tylu i zobacz jakie glupoty wypisujesz!
    • Gość: Kaziuk Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: 88.220.32.* 27.07.07, 15:56
      Ja tam wolę od tyłu, ale coś innego.
    • Gość: dude! Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:01
      To sprawdzcie to smile pl.youtube.com/watch?v=3J5_O67QwUY
    • Gość: Majkel Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 18:00
      Oczywiście Stairway to heaven Led Zeppelin smile
    • Gość: homosapiens rex Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.chello.pl 27.07.07, 20:38
      A co słyszycie w pierwszej minucie "I just want you " Ozzyego Osbourne"a?
      oczywiście od tyłu?
    • jorge.martinez Stairway to Heaven 27.07.07, 21:04
      Parę rzeczy pewien nawiedziony ksiądz znalazł, m.in.: it's for my sweet satan.
    • Gość: homosapiens rex Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.chello.pl 27.07.07, 22:06
      nie rozumiem angielskiego doskonale ale w piosence ozzy osbourne "I just want
      you " w pierwszej minucie od tyłu jest cos takiego

..... against he
      he is forgive me one
      his evil save me one ....

albo cos w tym rodzaju ( pewnie zryty jestem)
      a w piosence "tommorow" w pierwszej minucie od tyłu jest wyraźne zdanie po
      angielsku a nie jakis tam bełgot "Who is theme with the evil " sami oceńcie i
      powiedzcie czy też to słyszycie .
      piosenka "i just want you " też wydaje się jakby była wyraźnie po angielsku
      śpiewana .
      • internetauta Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 27.07.07, 22:13
        O, widzę fana płyty OZZMOSIS?
      • Gość: Peter Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.193.160.242.b.tvsat364.lodz.pl 28.07.07, 12:20
        Another one bites the dust... odwrocone "its fine to smoke marijuana"
        • Gość: Peter Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.193.160.242.b.tvsat364.lodz.pl 28.07.07, 12:22
          sami posluchajcie :

www3.telus.net/jefmil/backmasking/anotherone.swf
        • titta Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 28.07.07, 19:37
          Nawet nie znajac angielskiego widac, ze to niemozliwe: za duzo glosek nie
          wystepuje w obu tekstach.
          Wyjdzie cos w stylu: "t'sad'th stib now avonae" wink
          • Gość: ToKu Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.ols.vectranet.pl 28.07.07, 23:42
            To co kolega zlinkował to jest naprawdę queen puszczony od tyłu.

Próbowałem kiedyś własnoręcznie na czarnej płycie.

Żadna ściema, tak to słychać jak się puści od tyłu.

• Gość: else@o2.pl Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 00:29
      Najlepiej jest słuchać od tyłu rapu. A co do piosenek od tyłu tak powstają nowe
      hity prosty sposób. heheh
    • Gość: sprawiedliwy Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.07, 10:55
      W refrenie "Another one bites the dust" zespołu Queen wyraźnie słychać:
      "Start to smoke marihuana" ! (oczywiście puszczone "wspak")
      smile
      Kolesie wiedzieli co dobre! smile
    • Gość: Gość Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.chello.pl 28.07.07, 11:22
      "Army of me" Bjork nie ma od tyło większego sensu, ale za to brzmi lepiej niż w orginale xD
      • procenka PRINCE polecam 28.07.07, 11:46
        mam mnostwo kawalkow, kt mozna puszczac od tylu, zwlaszcza nieobyczajne
        koncowki... heh na kazdej plycie cos by sie znalazlo. ja mam winyle wiec po
        prostu krece talerzem smile trzeba tylko zadbac o tempo.
        pozdr
    • Gość: bob Pusćcie ks. Rydzyka od tyłu... :-PPP IP: *.acn.waw.pl 28.07.07, 12:54
    • robeq Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty 28.07.07, 14:19
      znacie Sigur Ros z Islandii? posluchajcie sobie, na samym dole stronki w dziale
      "ciekawostki" sa mp3 i krotkie opisy: www.sigur-ros.art.pl/media/media.htm
    • Gość: derf Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.ha.pwr.wroc.pl 28.07.07, 15:43
      Podobno jak sie pusci otatnia plyte firmy Microsoft od tylu mozna uslyszec
      Szatnaskie wersety...
      Ale to jeszcze nic: jak sie ja pusci od przodu to sie zainstaluje Windows Vista!
    • naprawdetrzezwy Debil usłyszy co chce. 28.07.07, 22:08
      A normalny człowiek słucha w prawidłowy sposób.

Jak tam twój ksiądz? Wszędzie widzi diabła i szatany?
      I tylko on w całej parafii ma szatański odtwarzacz CD i do longplay'ów działające wstecz? Z napisem Made In Vatican?

;>>>
      • sir_elmin [...] 28.07.07, 23:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: reverseman Re: verse IP: 87.105.188.* 29.07.07, 00:32
        tu można odsłuchać cały wałek Led Zeppelin:
        pl.youtube.com/watch?v=NSGnqwOivWo&mode=related&search=
        tu Jimi Hendrix:
        pl.youtube.com/watch?v=U6ocRrc5eMk
        a tu niespodzianka nr1 wink
        pl.youtube.com/watch?v=9mYmDpeN_gw&NR=1
        a tu nr2
        pl.youtube.com/watch?v=Pn3DWQ8G-hM
        a tu gwóźdź programu!
        pl.youtube.com/watch?v=CNq00uFAa2M&mode=related&search=
        takie piosenki to coś na zasadzie palindromu, ale z innym znaczeniem.
        Palindrom znaczy z greckiego "biegnący z powrotem". Są zdania-palindromy
        brzmiace tak samo czytane normalnie, jak i od konca do poczatku, np.
        "może jutro ta dama sama da tortu jeżom".
        • xezaq Re: verse 01.08.07, 10:12
          > Palindrom znaczy z greckiego "biegnący z powrotem". Są zdania-palindromy
          > brzmiace tak samo czytane normalnie, jak i od konca do poczatku, np.
          > "może jutro ta dama sama da tortu jeżom".
          "kobyła ma mały bok"
    • Gość: znawca w czasie gdy impotenci lecą od tylca kawałki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:31
      my, wszyscy polscy ogierowie lecimy to czemu oni rady dać nie mogą. I od tyłu
      oczywiście. Potem ze 2 razy od przodu a na deser lody.
    • Gość: caput Re: Co można usłyszeć w piosenkach lecących od ty IP: *.komputersat.pl 29.07.07, 16:19
      Proponuję wszystkim wystąpienie komika Billa Hicksa z 92 roku. Tytuł
      "relentless". Tam jest coś o puszczaniu płyt wspak smile)

"...you play albums backwards there are satanic messages? Let me tell you
      something, if you've ever sat around playing your albums backwards, you are
      Satan. ..."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka