katka76 06.09.07, 10:26 Czy ktos mogłby mi polecic jakiegos dobrego wloskiego wykonawce, ktory spiewa w swoim rodzimym jezyku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niedo-wiarek Re: Włoski wykonawca 06.09.07, 11:07 To przecież oczywiste. Eros Ramazotti Odpowiedz Link Zgłoś
katka76 Re: Włoski wykonawca 06.09.07, 11:25 He he, dzieki, mialam na mysli kogos lepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Włoski wykonawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 13:33 Może Nevio? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Włoski wykonawca 06.09.07, 14:01 niedo-wiarek napisał: > To przecież oczywiste. Eros Ramazotti Prosił o dobrego wokalistę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuzel Re: Włoski wykonawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 14:35 Jak ci nie pasuje Eros Ramazotti to se sama zaśpiewaj. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Włoski wykonawca 06.09.07, 16:13 Ojojoj, a co to, Eros jedynym śpiewającym Włochem? Beczy jak koza i jeszcze udaje, że jest sexy... Brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
katka76 Re: Włoski wykonawca 06.09.07, 18:22 niekoniecznie. chce kupic jakas plyte mojemu chlopakowi ktory jest zafascynowany wlochami i wloskim jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Włoski wykonawca 06.09.07, 21:52 ale chcesz ja kupic we Wloszech, czy w Polsce? bo u nas to raczej ograniczona podaz jezeli lubi jazzujace klimaty to polecam Amalie Gré (wydala dwa albumy) jednym z ciekawszych debiutow ostatnich lat jest Meg, ktora brzmi jak wczesna, solowa Bjork jezeli soft rock, to Elisa (ale ona duzo spiewa po angielsku) a jezeli popowe klimaty to: Giorgia, Raf, Pino Daniele, Neffa, Modà, Povia, Caparezza (chociaz to juz blizej hip hopu, ale baaaarrdzo specyficznego), Le Vibrazioni, Gemelli Diversi, Zero Assoluto, no i Tiziano Ferro ofkors no i gianci: Gianna Nannini, Laura Pausini, Anna Oxa, Eros Ramazzotti Odpowiedz Link Zgłoś
katka76 Re: Włoski wykonawca 07.09.07, 11:21 Bardzo dziekuje za pokazna liste wykonawcow. Fakt kiepsko u nas z tymi plytami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Włoski wykonawca IP: *.cust.tele2.se 06.09.07, 21:53 Biago Antonacci Odpowiedz Link Zgłoś
katka76 Re: Włoski wykonawca 07.09.07, 12:46 Dziekuje wszystkim. Zdecydowalam sie na plyte "Nessuno e solo" Tiziano Ferro Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Włoski wykonawca 07.09.07, 13:47 bardzo lubie STOP DIMENTICA! z tej plyty. Juz niejedna impreze rozbujal Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Włoski wykonawca 07.09.07, 14:02 To ta na której są piosenki "E Raffaela e mia" i "Stop! Dimentica"??? Widziałem ją wczoraj na wyprzedaży w Realu za niecałe 30 zł. Z włoskich wokalistów śpiewających po prostu melodyjne popowe piosenki to dla mnie najlepszy jest NEK. Jego ostatnia płyta nosi tytuł "Nella stanza 26", wyszła w 2006 r. i nie wiem, czy jest do kupienia w Polsce. Ale w sieci można ją znaleźć. Inni śpiewających włoscy wokaliści popowi to m.in: - Cesare Cremonini - Raf - Negrita - Paolo Meneguzzi - Aeroplanitaliani (to zespół) Odpowiedz Link Zgłoś