Dodaj do ulubionych

Nowa składanka YES

12.08.03, 13:35
www.yesworld.com/
Szczegóły w środku.

Cóż - jestem w szoku, w Wielkiej Brytanii ta płyta weszła do Top 10! Co się
stało????
Obserwuj wątek
    • pixie Re: Nowa składanka YES 12.08.03, 18:32
      vulture napisał:

> www.yesworld.com/
      > Szczegóły w środku.
      >
      > Cóż - jestem w szoku, w Wielkiej Brytanii ta płyta weszła do Top 10! Co się
      > stało????
      Recesja, a wnuczęta rosną, taniej kupić składankę niż pełną dyskografię Yes smile
      Zresztą ta jest całkiem niezła. A Yes to przecież świetny zespół jest, co Ty
      się tak dziwisz?? tongue_out
      • Gość: Jacek Re: Nowa składanka YES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 20:08
        pixie napisała:

A Yes to przecież świetny zespół jest <

Witam !
        Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że to najlepszy zespół progrocka w historii.
        Widać dorasta nowe pokolenie Yesfanów, które odkrywa tę muzykę w gąszczu
        współczesnych "popłuczyn" i plagiatów.
        Pozdrawiam.
        • Gość: As Re: Nowa składanka YES IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.08.03, 20:55
          Gość portalu: Jacek napisał(a):

> pixie napisała:
          >
          > A Yes to przecież świetny zespół jest <
          >
          > Witam !
          > Nie ulega najmniejszej wątpliwości, że to najlepszy zespół progrocka w
          historii
          > .
          > Widać dorasta nowe pokolenie Yesfanów, które odkrywa tę muzykę w gąszczu
          > współczesnych "popłuczyn" i plagiatów.
          > Pozdrawiam.

A czemu akurat to Yes jest najlepszym zespołem w historii progrocka a nie
          inne ? Chętnie się dowiem.
          • Gość: Jacek Re: Nowa składanka YES IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 21:16
            Gość portalu: As napisał(a):

> A czemu akurat to Yes jest najlepszym zespołem w historii progrocka a nie
            > inne ? Chętnie się dowiem.<

Witam !
            Widzę, że Kolega zachował czujność - jak pamiętam, kiedyś już o tym
            dyskutowaliśmy. Na tak postawione pytanie można odpowiedzieć - posłuchaj ich
            nagrań to się dowiesz. Ja doszedłem do takiego wniosku słuchając tego typu
            muzyki przez jakieś 30 lat, w tym ostatnio zaliczyłem 2 koncerty Yes w Polsce.
            Wydaje mi się, że większość słuchaczy po wnikliwym, spokojnym przetrawieniu
            dokonań zespołów tego gatunku dojdzie do podobnego wniosku, a już na pewno ci,
            którzy widzieli i słyszeli zespół na żywo.
            Pozdrawiam.
            • Gość: As Re: Nowa składanka YES IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 12.08.03, 21:26
              Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Gość portalu: As napisał(a):
              >
              > > A czemu akurat to Yes jest najlepszym zespołem w historii progrocka a nie
              > > inne ? Chętnie się dowiem.<
              >
              > Witam !
              > Widzę, że Kolega zachował czujność - jak pamiętam, kiedyś już o tym
              > dyskutowaliśmy. Na tak postawione pytanie można odpowiedzieć - posłuchaj ich
              > nagrań to się dowiesz. Ja doszedłem do takiego wniosku słuchając tego typu
              > muzyki przez jakieś 30 lat, w tym ostatnio zaliczyłem 2 koncerty Yes w
              Polsce.
              > Wydaje mi się, że większość słuchaczy po wnikliwym, spokojnym przetrawieniu
              > dokonań zespołów tego gatunku dojdzie do podobnego wniosku, a już na pewno
              ci,
              > którzy widzieli i słyszeli zespół na żywo.
              > Pozdrawiam.

Dzięki, ta odpowiedź przekonała mnie w zupełności. Moje wątpliwości zostały
              rozwiane. Pozdrawiam również.
    • vulture Re: Nowa składanka YES 12.08.03, 22:05
      Byłem na koncercie w tym roku i w 2001; recenzja tegorocznego gdzieś na forum.
      Nie kwestionuję wielkości Yes, tylko wyrażam (całkiem miłe) zdziwienie akurat
      tą składanką, a nie kilkoma poprzednimi. Ja się tam cieszę... Rick Wakeman
      rulez.
    • vulture kolejne remastery z bonusami, k... ich mać 14.08.03, 09:42
      muzyka.interia.pl/news?inf=416670
      Nie kupię. To już lekka przesada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka