Gość: nazwa6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.03, 12:53 plyta jest po prostu nuuuuudna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Czarna Kayah IP: 193.128.25.* 02.09.03, 16:54 Płyta jest rewelacyjna. Pierwszy raz od "Zebry" udało się połączyć wszystko to, czym Kayah przyciąga: głos, bardzo dobre kompozycje i teksty. Nie mogę zrozumieć dlaczego autor recenzji zarzuca płycie "brak przebojowości"? Być może ja inaczej pojmuję przebojowość... Odpowiedz Link Zgłoś
peter Re: Czarna Kayah 02.09.03, 20:32 Płyta jest fantastyczna! Po każdym kolejnym wysłuchaniu wyłąpuje się nowe smaczki. Aktualnie jestem pod wrażeniem "Dobrze, źle, nieważne". No i zapraszam do MediaMarktu (Galeria Łódzka) w Łodzi, bo tam Stereo Typ kosztuje 29 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
karolajnat Re: Czarna Kayah 02.09.03, 21:19 Piękna. Zachwycily nmie najpierw-D.N.A. i Testosteron, potem odkryłam Teren zaminowany i Do it right, a teraz właśnie po raz setny przesłuchałam Mont Ralę. Rewelacyjna produkcja. Mistrzostwo w pełnym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremy27 Re: Czarna Kayah 03.09.03, 13:22 karolajnat napisała: > Piękna. Zachwycily nmie najpierw-D.N.A. i Testosteron, potem odkryłam Teren > zaminowany i Do it right, a teraz właśnie po raz setny przesłuchałam Mont Ralę. > Rewelacyjna produkcja. Mistrzostwo w pełnym wydaniu. Ja mam podobnie. "Mont Rala" powtarza mi sie na Cd po kilkanascie razy dziennie))Bardzo optymistyczny tekst.Podnoszący na duchu. A oprócz tego "Dobre, żle, nieważne"- świetne, "Dzielę na pół" tez jest świetne...zwłaszcza mpod koniec...Według mnie naprawdę świetna płyta, choc muszę przyznać, ze trzeba czasu żeby to docenić. Odpowiedz Link Zgłoś
karolajnat Re: Czarna Kayah 03.09.03, 15:13 ...dzieki temu odkrywamy w tej plycie za każdym razem coś nowego i fascynującego. Po tygodniu odkryłam "drugą połowę" krążka, czyli utwory od 8go w dół. I to mi sie podoba najbardziej, niby jedna płyta, a jednak dwie a może i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qumak Re: Czarna Kayah IP: 194.181.127.* 04.09.03, 13:47 Jaki niedosyt? Jaki niedosyt? Recenzent nie uwzglednil chyba stanu ducha Artystki, ktora chyba nie przypadkiem wlasnie w ten, a nie inny sposob postanowila wyrazic swoje uczucia... Plyta jest swietna, przemyslana i mimo roznorodnosci inspiracji znacznie bardziej spojna niz JAKAJAKAYAH czy eklektyczna ZEBRA. W pewnych piosenkach zamiast oczekiwanych byc moze (stereotyp?), barokowych interpretacji wokalnych, mamy wrecz ascetyczny wokal i robi to piorunujace wrazenie, jak chociazby w "Dziele na pol" - najbardziej osobistej piosence plyty i prawdziwej perle tego wydawnictwa. Utwor "Teren zaminowany" nuce odkad uslyszalem i zapamietalem, a od kilku dni jak mantre powtarzam refren z "Madrala..." - o nie, energii tej plycie z pewnoscia nie brakuje, hitow tez sporo - dowodem niech bedzie chocby to, ze moja trzyletnia corka slucha jej namietnie i ochoczo podryguje. Kocham te Swieta Kobiete, odkad ja uslyszalem w 1988 r. Uczucie to, jak wino, z kazda plyta coraz glebsze i mocniejsze - az strach pomyslec, co sie stanie ze mna z okazji wydania dziesiatej, dwudziestej... Pozdrawiam wszystkich fanow Kayah qumak Odpowiedz Link Zgłoś
jeremy27 Re: Czarna Kayah 04.09.03, 14:16 Gość portalu: Qumak napisał(a): > Jaki niedosyt? Jaki niedosyt? Recenzent nie uwzglednil chyba > stanu ducha Artystki, ktora chyba nie przypadkiem wlasnie w ten, > a nie inny sposob postanowila wyrazic swoje uczucia... > > Plyta jest swietna, przemyslana i mimo roznorodnosci inspiracji > znacznie bardziej spojna niz JAKAJAKAYAH czy eklektyczna ZEBRA. > > W pewnych piosenkach zamiast oczekiwanych byc moze (stereotyp?), > barokowych interpretacji wokalnych, mamy wrecz ascetyczny wokal > i robi to piorunujace wrazenie, jak chociazby w "Dziele na pol" > - najbardziej osobistej piosence plyty i prawdziwej perle tego > wydawnictwa. > > Utwor "Teren zaminowany" nuce odkad uslyszalem i zapamietalem, a > od kilku dni jak mantre powtarzam refren z "Madrala..." - o nie, > energii tej plycie z pewnoscia nie brakuje, hitow tez sporo - > dowodem niech bedzie chocby to, ze moja trzyletnia corka slucha > jej namietnie i ochoczo podryguje. > > Kocham te Swieta Kobiete, odkad ja uslyszalem w 1988 r. Uczucie > to, jak wino, z kazda plyta coraz glebsze i mocniejsze - az > strach pomyslec, co sie stanie ze mna z okazji wydania > dziesiatej, dwudziestej... > > Pozdrawiam wszystkich fanow Kayah > qumak Cieszę sie, że ktoś jeszcze refren MĄDRALI wziął sobie do serca...żeby jeszcze go tylko wprowadzić w życie, ale na wszystko przyjdzie pora...A DZIELĘ NA PÓŁ to mistrzostwo świata(moje osobiste)...super refren...POZDRAWIAM.I ZACHĘCAM RAZ JESZCZE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: Czarna Kayah IP: *.jwt.com.pl 06.11.03, 14:58 Stereo Typ to nie tylko najlepszy album w dorobku Kayah ale także jedna z najlepszych płyt jakie ukazały się w ostatnich latach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś